Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Opiskelu toiselta paikkakunnalta käsin

opiskelijamamma

Pääsin Helsingin oikeustieteelliseen ja elämäntilanteeni on vähän erikoinen. Asun Tampereella mieheni kanssa, meillä on omakotitalo ja 1,5v lapsi joka aloittaa päiväkodissa nyt syksyllä. Tarkoitus olisi asua Tampereella opintojen ajan, toki joskus voin mennä tutuille yöksi jotka asuvat lähempänä yliopistoa. Junalla kulkisin kuitenkin pääsääntöisesti. Pidän itsenäisestä opiskelusta enkä kaipaa opiskelijarientoihin.
Onko kenelläkään kokemusta vastaavanlaisesta tilanteesta? Onko opinnot mahdollista järjestää niin, että läsnäoloa olisi esim. kolmena päivänä viikossa? Voiko joitain luentoja seurata netin kautta? Olenkohan nyt ihan mahdottoman tilanteen edessä. Asiallisia vastauksia, kiitos =)

2

2200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vähäv

      Aika hankalassa tilanteessa olet. 2-3 junanamatkaa viikossa edestakaisin tuntuu kukkarossakin, mutta ennen muuta se vie aikaa. Tampereelta käsin on kyllä opiskeltu Helsingissä, rankkaa se on ja perheelliselle erityisen rankkaa.

      Itse opiskelen Turusta, mutta opintoni ovat jo maisterivaiheessa ja humanistisessa tiedekunnassa. Käyn Helsingissä vain 1-2 krt viikossa.

      Oikeustieteellisen opiskelutavoista en tiedä tarkemmin. Yliopisto-opiskelu on kuitenkin perinteisesti varsin vapaata ja paljosta voi päättää itse ainakin kun on jo pidemmällä. Opiskeluajat tosin ovat rajalliset, joten se säätelee omaa vapautta. Alku pitäisi saada heti hyvään vauhtiin. Orientaatioviikolla kannattaa olla mukana, säästyy monelta ongelmalta.

      Onnittelut hienosta opiskelupaikasta ja menestystä!

    • afaff

      Moi! Olen perheellinen, asun Helsingissä ja opiskelen usean sadan kilometrin päässä yliopistossa. Kaikki on mahdollista. Ehkä rankkaa, mutta opiskeluaikaaika on rajallinen ja yliopistojen lukukaudet suhteellisen lyhyitä. Melkeinpä voisi ajatella, että tiukin opiskeluaika vuodessa on noin 7 kk, koska kurssit käynnistyvät usein syyskuun puolivälin tienoilla, päättyvät joulukuun ekalla puoliskolla, alkavat taas tammikuun puolivälin tienoilla ja toukokuu on jo aika hiljaista. Rohkeasti vain kohti opintoja. Muutaman vuoden seisoo vaikka päällään.

      Käsitykseni mukaan oikiksen kursseja voi suorittaa vieläpä hyvin pitkälti kirjatentteinä. Tylsää tämä yksin pänttääminen on, mutta tällaista tämä on. Itse lähtisin ehdottomasti rohkeasti opiskelemaan. Kuten olen tehnytkin :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 60
      1396
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe