Työtön isä, opiskeleva lapsi

möksäspede

Olen pitkäaikaistyötön, työnantajan kaatumisen myötä kolme vuotta sitten irtisanottu. Ex. vaimoni halusi erota pari vuotta sitten. Omistusasunto on yhä yhteisessä omistuksessamme, mutta itse asustelen kesämökissä muualla. Kirjoilla olen toki puoliksi omistamassani asunnossa.

Aikuinen lapseni pääsi opiskelemaan ja mietin että omistusasunnon voisi nyt myydä ja saada siitä varoja elämiseen työmarkkinatukea paikkaamaan.

Onko mahdollista että vuokraamme lapseni kanssa, tai pelkästään toisen nimissä asunnon ja saamme siihen lähes koko vuokran kattavan asumistuen? Kelan laskurin mukaan näin saattaisi tapahtua. Saisin samalla kirjat pois myytävästä asunnosta, siirrettyä ne vuokraluukkuun. Askarruttaa myös se, miten vuokraisäntä suhtautuu tällaiseen, enhän todellisuudessa asuisi asunnossa juuri paljoakaan.

5

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HuijaritKuriin
    • tarkistajututennetek

      Eiköhän lapsesi kannata vuokrata itse jokin asunto. Silloin hän saa asumistukea eli opintotuen asumislisää. Jos vanhempien kirjat ovat samassa osoitteessa, se hankaloittaa opintotuen saamista eli kela ajattelee, etteivät vanhemmat ole todellisuudessa eronneet. Ainakin kaveripiirissä oli tämä tapaus, kun poika aloitti opinnot saman kylän lukiossa.
      Voisitko vuokrata mökkikunnastasi jonkin kehnon ja siksi halvan yksiön ja muuttaa kirjasi sinne? Vuokranantajan kanssa voi sopia, että sitä voi rempata sinä aikana, kun sinä vuokraat sitä kämppää.

    • kllkjjkjlkjkl

      Tuollainen tukien huijaaminen ei tuolla tavalla onnistu. Sinun tulosi vaikuttavat lapsesi opintorahan määrään eikä hän voi saada opiskelijan asumislisää koska asuu (virallisesti) samassa asunnossa kanssasi.

      Sinä voit hakea yleistä asumistukea kahdelle hengelle tuohon asuntoon, mutta se raha tulee sinulle. Kokonaisuutena jäätte kuitenkin tappiolle sillä lapsesi opintoraha laskee eikä hän saa asumislisää ja noiden alenemisen yhteissumma on suuremppi kuin se mitä sinä voit nostaa yleistä asumistukea vuokraan.

      Paras keino olisi että myyt omakotitalosi ja ostat siitä saamillasi rahoilla lapsellesi asunnon jonka sitten vuokraat hänelle ja jatkat itse asumistasi siellä kesämökillä. Lapsesi saa silloin täyden opintotuen ja opiskelijan asumislisän, sinun pitää vain maksaa verot lapsesi maksamasta vuokrasta ja asunnosta aiheutuvat kulut, loppu on sitten puhdasta voittoa sinulle.

      • 4568

        Paitsi että jos lapsi asuu vanhemmalta vuokratussa asunnossa, voi hän saada asumislisää enintään 58,87€/kk, mikä ei todellakaan ole lähelläkään täyttä määrää.


    • ei_kai_sentään

      Eihän työnantajan kaatuminen voi olla irtisanomisperuste. Yrityksen kaatuminen voisi sitä olla, mutta että työnantajan ...?

      Minä olen nähnyt monta kertaa kun työnantaja kaatuu. Viime talvenakin ainakin kolme kertaa. Eikä ole tullut mieleenkään, että voisi sen vuoksi irtisanoa. Vaikka me silloin viimeisellä kerralla kyllä vedet silmissä porukalla naurettiin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1867
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1563
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1266
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1214
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1212
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1140
    Aihe