Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Lääkäri "syytti" valehtelijaksi

anxiousboy

Olen siis 20v nuori mies ja sain pari vuotta sitten 2 vuoden lykkäyksen armeijasta paniikkihäiriön ja sosiaalisten tilanteiden pelon vuoksi. Silloin kävin vielä nuorisopsykiatrin luona juttelemassa säännöllisesti lähes viikoittain mutta nyt käynnit ovat loppuneet. Pari kuukautta sitten kävin kutsuntoja edeltävässä terveystarkastuksessa jossa kerroin lääkärille että sosiaaliset tilanteet ahdistavat edelleen. No, lääkäri tästä vähät välitti vaan sanoi että oireeni eivät kuulosta tarpeeksi vakavilta ja hän muutenkin käyttäytyi kuin olisin vaan valehdellut saadakseni vapautuksen armeijasta.

Sain hädin tuskin puhuttua lauseitani loppuun kun jo lääkäri latasi uutta kysymystä pöytään. Tärisin ja hikoilin tuossa "kuulustelussa" ollessani. Hän kävi vielä vihjailemaan auktoriteettiongelmaisuudesta sellaisilla kysymyksillä kuten "oliko sinulla vaikeuksia totella opettajia kouluaikoina? sanoitko opettajille usein vastaan?"

No, ei siinä sitten mitään. Lääkäri laittoi A-luokkaan ja nyt syksyllä edessä kutsunnat, joudun ilmeisesti menemään armeijaan. Olen aivan hermona koska sosiaaliset tilanteet jännittävät todella paljon ja saatan jopa saada paniikkikohtauksen jos jännitys käy liian kovaksi.

10

267

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alayläkessu

      "sain pari vuotta sitten 2 vuoden lykkäyksen armeijasta paniikkihäiriön ja sosiaalisten tilanteiden pelon vuoksi."

      Missä todistus tästä? Miksi menit lääkärille ilman lykkäystodistusta? Sain aikoinaan lykkäyksen kertseistä vähän samoista syistä, ja lähetin L-todituksen vain eteenpäin. Se siitä, hommassa ei ollut mitään ongelmia.

      • anxiousboy

        Kyllä sillä lääkärillä ihan itsellään oli paperit joista kävi ilmi että lykkäytä oli annettu noista syistä viimeksi kun olin terveystarkastuksessa/kutsunnoissa joten tiesi kyllä asiasta. Olin kuitenkin hänen mielestään nyt niin "hyvässä kunnossa" että laittoi A-luokkaan.


    • KelopoisuusC

      Onhan sinulla psykiatrin lausunto ?. En tiedä minkälainen prosessi on tänä päivänä. Vuonna 1995 kutsunnoissa oli lappu, jossa oli ruksi ruutuun mitä sairauksia on. Minulla siihen tuli mm pelkoa ja ahdistusta, soputumisvaikeuksia, Yökastelua yli 12 vuotiaana(Kuivaksi opin lääkehoidolla 14 vuotiaana) Kutsuntapaperien liitteeksi tuli nuorisopsykiatrin lausunto ja erityisnuoriso-ohjaajan lausunto. Ei ole tarvinnut armijaan mennä.

      • anxiousboy

        Ei mitään varsinaista lausuntoa armeijaan liittyen, pelkästään sellainen lappu(sairaskertomus?) jossa lähinnä kerrattu kaikki(ainakin melkein) mitä olen psykiatrille jutellut, lapussa toki mainittu myös että olen saanut kutsunnoissa lykkäyksen mutta jatkomenettelyistä ei mainita mitään(siis suositusta c-papereille tai mitään).

        Ennen tuota terveystarkastusta myös tuli postitse lappu johon ruksitettiin kaikki sairaudet, oireet ym. joista kärsii. Raksitin sitten siihen ihan totuudenmukaisesti myös kärsiväni jatkuvasti unettomuudesta mutta tämänkin kyseinen lääkäri ikäänkuin sivuutti senkin sanomalla "ei tuo nyt kuulosta kauhean pahalta, tuskin tulee haittaamaan asepalvelusta mitenkään."


      • xw23233

        eipä siellä armeijassa paljoo nukuta. siellä vaan aivopestään nuoret. se on niin ihanaa kun joku kuulapää tulee nojaan toisen sängylle ja kessu tulee laittamaan koko pedin uusiksi koska peitossa on ryppy ja sitten pitää pedata koko moska uudestaan. tätä toistat sen 30 kertaa päivässä. hehehe siellä viimeistään irtoo se viimeinen ruuvi ja tulet hulluksi. aivopesua koko laitos ei mitään muuta. vuoden jos siellä olet niin olet robotti sitten kun sieltä tulet pois jos et ole jo nyt hahahahahaha


    • Itärintamantyttö

      Pappa sai ilmeisesti jonkun paniikkikohtauksen sodassa kun lähti pakoon ja vielä vanhainkodissakin ryömi pöydän alle "ammus tulee"-meiningillä ja oli sitä loppuun saakka. Mutta noihin aikoihin ei välitetty.

    • nkvik

      Ei sinne tarvitse mennä. Sano kutsunnoissa vaikka että olet homoseksuaali tai että harkitset itsemurhaa jos ei muuten vapautus aukene. Kyllä noita kusipäisiä lääkäreitä varmaan Suomessa on mutta keinoja löytyy aina.

      • älä-sano-noin

        Ei kannata sanoa haluavansa kuolla. Voi joutua psykiatrisesti rangaistavaksi. Halu kuolla on mielenterveysrikos. Keksi jotain muuta, jos haluat yrittää luistaa.


      • Heikotelontielläsortuu

        Mars mars - taaaaksepoistu! No, onko paskat ihan koko käpykaartilaisten jälkeläisillä kun ei jalka liiku tahtiin nopean! Illalla täyspakkaus ja takapiha mistä lähdetään harjoittelemaan yöksi kun ei päivällä tuntunut riittävän!

        Lusmuja olette kaikki.

        SAINT kutsuu ja siellä teistä tehdään miehiä vihdoinkin pelkurit - voi voi minnuu äiti ku en halluu ja se ku tuo vihulainenkkii ampuu nii jot viuhuu? Sitten lääkärikin oli sitä mieltä, että nuori kelpaa palvelukseen. Sinne vaan
        lusmut aikuistumaan ...

        Sissi Kokelas


      • adfadgdsffsd

        Toivon todella että tämä postaus on trolli. Armeija on yhtä vitun leikkimistä eikä todellakaan voi sanoa että siellä tehtäisiin kenestäkään miestä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2307
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1526
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1437
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1409
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      64
      1226
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe