Torontolaisuuden hyökyaalto Vapaakirkossa

MihinOnMenty

Lukekaapa ketä puhujia oli Tulisielukonferenssissa Vapiksen omilta sivuilta:

http://www.vapis.fi/tulisielu-2016-toi-lapimurron

Puhujina mm "Cathy ja Gordon Harris (Catch the Fire, Toronto)."

Mikä on Catch the Fire ?

Lukekaapa Wikipediasta ja Catch the Fire-organisaation omilta sivuilta:

https://en.wikipedia.org/wiki/Catch_the_Fire_Toronto

Lainaus Wikipediasta:

"Catch the Fire Toronto, previously known (until 2010) as Toronto Airport Christian Fellowship (TACF) is a non-denominational neocharismatic Christian church in Toronto, Canada. It is the flagship church of the Catch The Fire movement, and is also affiliated with the Partners in Harvest group of churches. The church is famous as the birthplace and center of the Toronto Blessing, a prominent religious revival and phenomenon in charismatic Christianity during the 1990s.

Toronto Airport Christian Fellowship is a multisite church with campuses meeting in various venues throughout the Greater Toronto Area. TACF Airport is the primary and largest campus."

"Main article: Toronto Blessing

At TACF revival services, worshippers have exhibited unusual behaviours that they attribute to an encounter with God and the presence of the Holy Spirit. The most common described behaviours include laughter (often referred to as "holy laughter"), weeping, deep bowing, shaking, "drunkenness" (a reference to Acts 2:13-15 and Ephesians 5:18), slain in the Spirit and speaking in tongues. Other less common behaviours include producing sounds that resemble animals, such as roaring like lions.[1]

The TACF website described it thus:

"The Toronto Blessing is a transferable anointing. In its most visible form it overcomes worshippers with outbreaks of laughter, weeping, groaning, shaking, falling, 'drunkenness,' and even behaviours that have been described as a 'cross between a jungle and a farmyard.'"[3]

The church is also the site where the prophecy of the golden sword was given.[4]

The statement of faith of Toronto Airport Christian Fellowship can be found on their main website.[5]"

Linkki Catch the Fire-organisaation omille sivuille:

http://catchthefire.com


Catch the Fire-organisaatio kirkkoineen ja raamattukouluineen on organisaatio, joka on maailman johtava Toronton herätyksen perinnön jatkaja ja eteenpäinviejä. Se pitää torontolaisuutta siunauksena, hyvänä asiana ja vie sen henkeä ja metodeja eteenpäin.

Cathy ja Gordon Harris ovat Catch the Fire - Raamattukoulun johtajapari ja heidät, nämä torontolaisuuden eteenpäinviejät, Vapaakirkko (etunenässä ilmeisesti pariskunnan ystävä ja pastoriksi juuri pikakoulutettu ja tänä kesänä valmistunut torontolaisuutta voimakkaasti kannattava Henna Saarinen) kutsui opettajiksi Tulisielukonferenssiin, joka pidettiin tänä kesänä.

Nuorille aikuisille kohdistetussa konferenssissa oli siis opetusta torontolaisuutta eteenpäinvievän Catch the Fire-raamattukoulun johtajaparilta! Torontolaisuutta levitetään nyt voimalla ja konferenssin tiimoilta on pistetty pystyyn Tulisielu- opetuslapseuskoulukin.

Tämä pari oli puhujina kesäkuussa myös Jyväskylän ja Järvenpään Vapaaseurakunnissakin.

Kuka vielä kehtaa väittää, ettei torontolaisuus muka ole voimissaan Vapaakirkossa nykyäänkin? Se vaikuttaa ja voi paksusti Vapaakirkossa ja erityisesti Vapaakirkon oppilaitoksessa ja johtoportaassa. Joitakin torontolaisuuden ihailulta ja toteuttamiselta puhtaita seurakuntia varmaankin on, mutta todella pahasti torontolaisuus on jo Vapaakirkkoa turmellut.

Vapaakirkko on luisunut raittista kristinuskosta torontolaishenkiseksi uus-/äärikarismaattiseksi yhteisöksi, jossa harjoitetaan mm soukkaamista, erilaisin metodein "Jumalan äänen kuulemista", kritiikitöntä suhtautumista epäraitista oppia puhuviin opettajiin jne.

Patric "menestysteologi" Tiainen ja Mika "Herzogin "maahantuoja" Jantunenkin olivat Tulisielussa opettajina. Se kertoo osaltaan tapahtuman epäraittiista luonteesta.

Torontolaista ajattelutapaa ja toimintatyyliä on jonkun verran levinnyt jopa joihinkin helluntalaisseurakuntiinkin, vaikka suuri osa niistä on pysynyt erossa torontolaisuudesta yms uuskarismaattisesta eksytyksestä. Sen sijaan Vapaakirkko on jo hyvin syvällä eksytyksen liemissä.

Nostavatko terveellä hengellisellä pohjalla olevat Vapaaseurakunnat kissan pöydälle ja kysyvätkö niiden vanhimmat Vapaakirkon johdolta, miksi torontolaisuuden eteenpäinviejät Cathy ja Gordon Harris kutsuttiin opettajiksi Tulisielukonferenssiin Vapaakirkon johdon siunauksella ja hyväksynnällä? Uskaltavatko he kysyä miksi Vapaakirkko ihailee ja kannattaa torontolaisuutta, joka yleisesti kristikunnassa (uuskarismaattisia piirejä lukuunottamatta) on tajuttu eksytykseksi?

Onko Vapaakirkon tilan havaitsevilla hengelliseti terveillä vanhimmilla/vanhimmistoilla rohkeutta ja voimaa nousta vastustamaan torontolaisuutta omassa emokirkossaan? Voiko Vapaakirkko puhdistua torontolaiseksytyksestä?

Rukoilen sitä.

42

710

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MihinOnMenty

      Helluntalaiset ovat perinteisesti tehneet paljon yhteistyötä Vapaakirkon seurakuntien kanssa. Siitä on varmasti ainakin aikoinaan ollut paljon hyötyä, mutta mikä on nyt tilanne, kun Vapaakirkko ja varsinkin sen johto liputtaa niin vahvasti torontolaisuuden puolesta? Onko Vapaakirkko vetämässä helluntaiseurakuntia samaan suohon?

      90-luvulla Vapaakirkko otti ns Toronton herätyksen vastaan hyvänä asiana ja kutsui lukuisia torontolaisuuttta edustavia puhujia tilaisuuksiinsa, joissa sitten kiemurreltiin lattialla, naurettiin hillittömästi yms holtitonta menoa harjoitettiin torontolaisuuden hengessä vieraan tulen vaikutuksesta.

      Silloin suurin osa helluntaiseurakunnista oppi torjumaan torontolaisuuseksytyksen. Mikä on tilanne nyt?

      Miksi Tulisielukonferenssissa oli opettajina ja suosittelijoina mukana myös helluntalaisia? Tuon konferenssin toinen alkuperäinen perustaja oli alunperin Vapaakirkon "torontolaisuusintoilija"-pastori Henna Saarisen hyvä ystävä helluntalainen Juha Lehtonen. Leviääkö torontolaisuuden hyväksyminen ja ihailu ystävältä ystävälle ja lopulta näin ihmisuhteiden kautta myös kirkkokuntien johtoportaisiin asti.

      Nyt on aika olla valppaana! Torontolaisuus ei ollut siunaus, hyvä asia eikä Jumalasta 90-luvulla eikä se ole sitä edelleenkään!

      Pystyykö helluntaikirkko torjumaan torontolaisuuden läpimurtoyritykset? Huolestuttavalta näyttää! Rukoillaan, että Jumala antaa apua, voimaa ja viisautta torontolaiseksytyksen yms vaarallisen eksytyksen torjuntaan!

      Siunausta Jeesuksen askeleissa pysyäksemme!

      • HoseeHalapenjo

        Tässä vähän omaa ajatustani aiheesta: https://kaupunginainoakalvinisti.wordpress.com/2016/07/06/anteeksi-etta-kritisoin/

        Voisiko yksi huomioon otettava seikka olla sellainen, että Vapaakirkon seurakunnat eivät käsittääkseni vastaa millekään keskusjohdolle, vai vastaavatko? Ainakin helluntaikirkkoa vastustavien parissa on vallallaan kuin rutto sellainen harhakäsitys, että helluntaikirkko muka mukaa määrää ylhäältä käsin, valtaa paikallisseurakunnat ja sanelee mitä ja miten. Juuri tällaisissa tilanteissahan sellainen olisi nimenomaan hyvä, mutta asia ei taida olla niin?


      • MihinOnMenty

        Vaikea sanoa mikä "aalto" nyt on minkäkin suhteen menossa... Eksytys tosiaan leviää kiihtyvällä tahdilla, mikä todellakin on surullista. Ne, jotka ovat intoutuneet harhaopeista kuten torontolaisuudesta harvoin kuuntelevat varoituksia kuten totesit, mutta onneksi kuitenkin aina osa kuuntelee ja tulee ymmärämään tilanteen ja osa uskovista tajuaa, ettei eksytyksiin lähde ensinkään mukaan mm varoitustenkin ansiosta. Rukoilla kannattaa todellakin runsaasti.


      • MihinOnMenty
        HoseeHalapenjo kirjoitti:

        Tässä vähän omaa ajatustani aiheesta: https://kaupunginainoakalvinisti.wordpress.com/2016/07/06/anteeksi-etta-kritisoin/

        Voisiko yksi huomioon otettava seikka olla sellainen, että Vapaakirkon seurakunnat eivät käsittääkseni vastaa millekään keskusjohdolle, vai vastaavatko? Ainakin helluntaikirkkoa vastustavien parissa on vallallaan kuin rutto sellainen harhakäsitys, että helluntaikirkko muka mukaa määrää ylhäältä käsin, valtaa paikallisseurakunnat ja sanelee mitä ja miten. Juuri tällaisissa tilanteissahan sellainen olisi nimenomaan hyvä, mutta asia ei taida olla niin?

        Hups...tuo ylempi kommentti meni minulta väärään kohtaan. Anteeksi. :)

        Tähän oli tarkoitus kommentoida seuraavaa:

        Jotenkin varmastikin vaikuttaa se, että Vapaakirkon seurakunnat eivät minunkaan tietääkseni vastaa (ainakaan kovin vahvasti liekö juuri ollenkaan) millekään keskusjohdolle. Niinpä jotkin Vapaakirkon seurakunnat liputtavat avoimesti Toronton "herätyksen" ja torontolaisuuden puolesta ja jotkut eivät kannata sitä.

        Toisaalta nimenomaan Vapaakirkon keskusjohto ja oma oppilaitos ovat torontolaisuuden ym uuskarismaattisen/äärikarismaattisen eksytyksen lumoamia, joten ne kyllä ajavat torontolaisuuden yms laajaa hyväksyntää vähintään matalalla profiililla. Vaikuttaa, että tätä nykyä torontolaisuuden yms menon hyväksyntä ja jopa hehkuttaminen on tullut yhä selvemmin ja rohkeammin esille. Varsinkin Henna Saarisella, joka valmistui pikakoulutuksella pastoriksi tänä kesänä, on vahvat suhteet ja kytkökset Catch the Fire -Raamattukouluun Torontossa ja hän on jo aiemminkin kutsunut sieltä Suomeen porukkaa toimimaan ja viemään eteenpäin torontolaisia metodeja. Nyt tilanne on tosiaan jo se, että Toronton Herätyksen pohjalta perustetun Catch the Fire liikkeen Raamattukoulun johtopari Cathy ja Gordon Harris puhuivat ja opettivat Tulisielukonferenssissa JA MIKÄ KAUHEaa JOPA HELLUNTAILIIKE JA RISTINVOITTO EIVÄT NÄYTTÄNEET OLEVAN MOKSISKAAN. Oli tosiaan jopa tuo suht myönteinen kirjoitus Ristinvoitossakin.

        Nämä asiat etenevät ihmissuhdeverkostojen avulla.

        Vapaakirkon HENNA SAARINEN on tehnyt helluntalaisen JUHA LEHTOSEN kanssa yhdessä kirjoja ja he ovat läheisiä ystäviä. Helluntalainen ANSSI TIITTANEN taas puolestaan on Juha Lehtosen ystävä ja RISTIN VOITON toimittaja (toimituspäällikkö). Henna Saarinen ja Juha Lehtonen perustivat yhdessä Tulisielukonferenssin.

        Juha Lehtonen on toisaalta yhtenä johtohenkilönä uudessa helluntailaisessa Station seurakunnassa Jokelassa. Ristinvoiton toimituspäällikkö Anssi Tiittanen vastaa siellä musiikista.

        Torontolaisuusintoilija Henna Saarisesta on nopea ja suora kytkös näin Ristinvoitto-lehteen.

        Ei varmaan tarvitse ihmetellä näin ollen myönteisiä kirjoituksia Hennasta ja Tulisielukonferenssista Ristinvoitto-lehdessä. Henna, Juha ja Anssi pitävät toisiaan hyvinä tyyppeinä ja hyvien tyyppien, saati omien ystävien, ei helposti usko opettavan huonoja asioita tai levittävän huonoa vaikutusta. Piiri pieni pyörii ja torontolaisuus-aatemaailma ja toimintatavat leviävät.

        Nämä henkilöt tykkäävät toisistaan ja ilmeisesti kriittisyys puheita ja opetuksia kohtaan tosiaan hälvenee, kun TYKÄTÄÄN IHMISISTÄ. Ajattelutavat leviävät helposti ystäviltä toisille. On helpompaa elää tunteita ja kokemuksia korostaen kuin todella jaksaa verrata ja miettiä ovatko opetukset ja toimintatavat todella raamatullisia. Kaikki eivät edes korkeilla penkeillä jaksa miettiä, mitä todella on edistämässä, kun edesauttaa torontolaisuuden pääedustajan nykymaailmassa eli Catch the Fire-liikkeen Raamattukoulun opettajien opetushankkeita.

        Mitä tulta Catch the Fire-liike vie eteenpäin: vierasta Toronton herätyksen tulta!

        Sitäkö helluntailiike ja Ristin Voitto todella haluaa? Eikö torontolaisuudesta saatu jo kerran torjuntavoitto? Nytkö sitä aiempaa torjuntavoittoa pitää kaksin käsin repiä pilalle...ja vain siksikö, kun uuskarismaattisissa piireissä on niin mukavia ja innokkaan oloisia tyyppejä, joitten projekteja on niin kiva tukea ja hehkuttaa ja kaikki sitten ns "yhteydessä" voidaan hymistellä ja intoilla, kun muka viedään jotain hyvää ja kristillistä eteenpäin.

        Uuskarismaattisten piirien tunnekokemusten perässä juoksijat ovat usein hyvin jänniä ja tunteellisia tyyppejä, joitten seurassa on helppo intoutua. Mutta jaksetaanko miettiä mistä intoudutaan? Mihin helluntalaisvaikuttajien terve kriittisyys ja harkintakyky on alkanut kadota, kun kaveerataan näitten torontolais/uusapostolis/menestysteologia yms suuntausten ajatusmaailmojen kannattajien kanssa?

        Tilanne on huolestuttava ja siitä pitää keskustella. Se tulee nostaa esille.

        Sinulla oli todella fiksua pohdintaa tuossa blogikirjoituksessasi! Kiitokset siitä! Toivottavasti moni tutustuu blogiisi ja lukee sitä ajatuksen kanssa. :)


      • U-turnipsi
        MihinOnMenty kirjoitti:

        Hups...tuo ylempi kommentti meni minulta väärään kohtaan. Anteeksi. :)

        Tähän oli tarkoitus kommentoida seuraavaa:

        Jotenkin varmastikin vaikuttaa se, että Vapaakirkon seurakunnat eivät minunkaan tietääkseni vastaa (ainakaan kovin vahvasti liekö juuri ollenkaan) millekään keskusjohdolle. Niinpä jotkin Vapaakirkon seurakunnat liputtavat avoimesti Toronton "herätyksen" ja torontolaisuuden puolesta ja jotkut eivät kannata sitä.

        Toisaalta nimenomaan Vapaakirkon keskusjohto ja oma oppilaitos ovat torontolaisuuden ym uuskarismaattisen/äärikarismaattisen eksytyksen lumoamia, joten ne kyllä ajavat torontolaisuuden yms laajaa hyväksyntää vähintään matalalla profiililla. Vaikuttaa, että tätä nykyä torontolaisuuden yms menon hyväksyntä ja jopa hehkuttaminen on tullut yhä selvemmin ja rohkeammin esille. Varsinkin Henna Saarisella, joka valmistui pikakoulutuksella pastoriksi tänä kesänä, on vahvat suhteet ja kytkökset Catch the Fire -Raamattukouluun Torontossa ja hän on jo aiemminkin kutsunut sieltä Suomeen porukkaa toimimaan ja viemään eteenpäin torontolaisia metodeja. Nyt tilanne on tosiaan jo se, että Toronton Herätyksen pohjalta perustetun Catch the Fire liikkeen Raamattukoulun johtopari Cathy ja Gordon Harris puhuivat ja opettivat Tulisielukonferenssissa JA MIKÄ KAUHEaa JOPA HELLUNTAILIIKE JA RISTINVOITTO EIVÄT NÄYTTÄNEET OLEVAN MOKSISKAAN. Oli tosiaan jopa tuo suht myönteinen kirjoitus Ristinvoitossakin.

        Nämä asiat etenevät ihmissuhdeverkostojen avulla.

        Vapaakirkon HENNA SAARINEN on tehnyt helluntalaisen JUHA LEHTOSEN kanssa yhdessä kirjoja ja he ovat läheisiä ystäviä. Helluntalainen ANSSI TIITTANEN taas puolestaan on Juha Lehtosen ystävä ja RISTIN VOITON toimittaja (toimituspäällikkö). Henna Saarinen ja Juha Lehtonen perustivat yhdessä Tulisielukonferenssin.

        Juha Lehtonen on toisaalta yhtenä johtohenkilönä uudessa helluntailaisessa Station seurakunnassa Jokelassa. Ristinvoiton toimituspäällikkö Anssi Tiittanen vastaa siellä musiikista.

        Torontolaisuusintoilija Henna Saarisesta on nopea ja suora kytkös näin Ristinvoitto-lehteen.

        Ei varmaan tarvitse ihmetellä näin ollen myönteisiä kirjoituksia Hennasta ja Tulisielukonferenssista Ristinvoitto-lehdessä. Henna, Juha ja Anssi pitävät toisiaan hyvinä tyyppeinä ja hyvien tyyppien, saati omien ystävien, ei helposti usko opettavan huonoja asioita tai levittävän huonoa vaikutusta. Piiri pieni pyörii ja torontolaisuus-aatemaailma ja toimintatavat leviävät.

        Nämä henkilöt tykkäävät toisistaan ja ilmeisesti kriittisyys puheita ja opetuksia kohtaan tosiaan hälvenee, kun TYKÄTÄÄN IHMISISTÄ. Ajattelutavat leviävät helposti ystäviltä toisille. On helpompaa elää tunteita ja kokemuksia korostaen kuin todella jaksaa verrata ja miettiä ovatko opetukset ja toimintatavat todella raamatullisia. Kaikki eivät edes korkeilla penkeillä jaksa miettiä, mitä todella on edistämässä, kun edesauttaa torontolaisuuden pääedustajan nykymaailmassa eli Catch the Fire-liikkeen Raamattukoulun opettajien opetushankkeita.

        Mitä tulta Catch the Fire-liike vie eteenpäin: vierasta Toronton herätyksen tulta!

        Sitäkö helluntailiike ja Ristin Voitto todella haluaa? Eikö torontolaisuudesta saatu jo kerran torjuntavoitto? Nytkö sitä aiempaa torjuntavoittoa pitää kaksin käsin repiä pilalle...ja vain siksikö, kun uuskarismaattisissa piireissä on niin mukavia ja innokkaan oloisia tyyppejä, joitten projekteja on niin kiva tukea ja hehkuttaa ja kaikki sitten ns "yhteydessä" voidaan hymistellä ja intoilla, kun muka viedään jotain hyvää ja kristillistä eteenpäin.

        Uuskarismaattisten piirien tunnekokemusten perässä juoksijat ovat usein hyvin jänniä ja tunteellisia tyyppejä, joitten seurassa on helppo intoutua. Mutta jaksetaanko miettiä mistä intoudutaan? Mihin helluntalaisvaikuttajien terve kriittisyys ja harkintakyky on alkanut kadota, kun kaveerataan näitten torontolais/uusapostolis/menestysteologia yms suuntausten ajatusmaailmojen kannattajien kanssa?

        Tilanne on huolestuttava ja siitä pitää keskustella. Se tulee nostaa esille.

        Sinulla oli todella fiksua pohdintaa tuossa blogikirjoituksessasi! Kiitokset siitä! Toivottavasti moni tutustuu blogiisi ja lukee sitä ajatuksen kanssa. :)

        Unohdit RiVon Ruut Ahosen, joka kiipesi HHaukan tavoin yhdelle seitsemästä vuoresta, mutta median valtaaminen ei SuomiTV:ltä onnistunut, vaikka ohjelmistoon kuului Kymppitonni.


      • HoseeHalapenjo
        MihinOnMenty kirjoitti:

        Hups...tuo ylempi kommentti meni minulta väärään kohtaan. Anteeksi. :)

        Tähän oli tarkoitus kommentoida seuraavaa:

        Jotenkin varmastikin vaikuttaa se, että Vapaakirkon seurakunnat eivät minunkaan tietääkseni vastaa (ainakaan kovin vahvasti liekö juuri ollenkaan) millekään keskusjohdolle. Niinpä jotkin Vapaakirkon seurakunnat liputtavat avoimesti Toronton "herätyksen" ja torontolaisuuden puolesta ja jotkut eivät kannata sitä.

        Toisaalta nimenomaan Vapaakirkon keskusjohto ja oma oppilaitos ovat torontolaisuuden ym uuskarismaattisen/äärikarismaattisen eksytyksen lumoamia, joten ne kyllä ajavat torontolaisuuden yms laajaa hyväksyntää vähintään matalalla profiililla. Vaikuttaa, että tätä nykyä torontolaisuuden yms menon hyväksyntä ja jopa hehkuttaminen on tullut yhä selvemmin ja rohkeammin esille. Varsinkin Henna Saarisella, joka valmistui pikakoulutuksella pastoriksi tänä kesänä, on vahvat suhteet ja kytkökset Catch the Fire -Raamattukouluun Torontossa ja hän on jo aiemminkin kutsunut sieltä Suomeen porukkaa toimimaan ja viemään eteenpäin torontolaisia metodeja. Nyt tilanne on tosiaan jo se, että Toronton Herätyksen pohjalta perustetun Catch the Fire liikkeen Raamattukoulun johtopari Cathy ja Gordon Harris puhuivat ja opettivat Tulisielukonferenssissa JA MIKÄ KAUHEaa JOPA HELLUNTAILIIKE JA RISTINVOITTO EIVÄT NÄYTTÄNEET OLEVAN MOKSISKAAN. Oli tosiaan jopa tuo suht myönteinen kirjoitus Ristinvoitossakin.

        Nämä asiat etenevät ihmissuhdeverkostojen avulla.

        Vapaakirkon HENNA SAARINEN on tehnyt helluntalaisen JUHA LEHTOSEN kanssa yhdessä kirjoja ja he ovat läheisiä ystäviä. Helluntalainen ANSSI TIITTANEN taas puolestaan on Juha Lehtosen ystävä ja RISTIN VOITON toimittaja (toimituspäällikkö). Henna Saarinen ja Juha Lehtonen perustivat yhdessä Tulisielukonferenssin.

        Juha Lehtonen on toisaalta yhtenä johtohenkilönä uudessa helluntailaisessa Station seurakunnassa Jokelassa. Ristinvoiton toimituspäällikkö Anssi Tiittanen vastaa siellä musiikista.

        Torontolaisuusintoilija Henna Saarisesta on nopea ja suora kytkös näin Ristinvoitto-lehteen.

        Ei varmaan tarvitse ihmetellä näin ollen myönteisiä kirjoituksia Hennasta ja Tulisielukonferenssista Ristinvoitto-lehdessä. Henna, Juha ja Anssi pitävät toisiaan hyvinä tyyppeinä ja hyvien tyyppien, saati omien ystävien, ei helposti usko opettavan huonoja asioita tai levittävän huonoa vaikutusta. Piiri pieni pyörii ja torontolaisuus-aatemaailma ja toimintatavat leviävät.

        Nämä henkilöt tykkäävät toisistaan ja ilmeisesti kriittisyys puheita ja opetuksia kohtaan tosiaan hälvenee, kun TYKÄTÄÄN IHMISISTÄ. Ajattelutavat leviävät helposti ystäviltä toisille. On helpompaa elää tunteita ja kokemuksia korostaen kuin todella jaksaa verrata ja miettiä ovatko opetukset ja toimintatavat todella raamatullisia. Kaikki eivät edes korkeilla penkeillä jaksa miettiä, mitä todella on edistämässä, kun edesauttaa torontolaisuuden pääedustajan nykymaailmassa eli Catch the Fire-liikkeen Raamattukoulun opettajien opetushankkeita.

        Mitä tulta Catch the Fire-liike vie eteenpäin: vierasta Toronton herätyksen tulta!

        Sitäkö helluntailiike ja Ristin Voitto todella haluaa? Eikö torontolaisuudesta saatu jo kerran torjuntavoitto? Nytkö sitä aiempaa torjuntavoittoa pitää kaksin käsin repiä pilalle...ja vain siksikö, kun uuskarismaattisissa piireissä on niin mukavia ja innokkaan oloisia tyyppejä, joitten projekteja on niin kiva tukea ja hehkuttaa ja kaikki sitten ns "yhteydessä" voidaan hymistellä ja intoilla, kun muka viedään jotain hyvää ja kristillistä eteenpäin.

        Uuskarismaattisten piirien tunnekokemusten perässä juoksijat ovat usein hyvin jänniä ja tunteellisia tyyppejä, joitten seurassa on helppo intoutua. Mutta jaksetaanko miettiä mistä intoudutaan? Mihin helluntalaisvaikuttajien terve kriittisyys ja harkintakyky on alkanut kadota, kun kaveerataan näitten torontolais/uusapostolis/menestysteologia yms suuntausten ajatusmaailmojen kannattajien kanssa?

        Tilanne on huolestuttava ja siitä pitää keskustella. Se tulee nostaa esille.

        Sinulla oli todella fiksua pohdintaa tuossa blogikirjoituksessasi! Kiitokset siitä! Toivottavasti moni tutustuu blogiisi ja lukee sitä ajatuksen kanssa. :)

        Kiitti kehuista ja infosta. Jatkakaamme.


      • Anonyymi
        MihinOnMenty kirjoitti:

        Hups...tuo ylempi kommentti meni minulta väärään kohtaan. Anteeksi. :)

        Tähän oli tarkoitus kommentoida seuraavaa:

        Jotenkin varmastikin vaikuttaa se, että Vapaakirkon seurakunnat eivät minunkaan tietääkseni vastaa (ainakaan kovin vahvasti liekö juuri ollenkaan) millekään keskusjohdolle. Niinpä jotkin Vapaakirkon seurakunnat liputtavat avoimesti Toronton "herätyksen" ja torontolaisuuden puolesta ja jotkut eivät kannata sitä.

        Toisaalta nimenomaan Vapaakirkon keskusjohto ja oma oppilaitos ovat torontolaisuuden ym uuskarismaattisen/äärikarismaattisen eksytyksen lumoamia, joten ne kyllä ajavat torontolaisuuden yms laajaa hyväksyntää vähintään matalalla profiililla. Vaikuttaa, että tätä nykyä torontolaisuuden yms menon hyväksyntä ja jopa hehkuttaminen on tullut yhä selvemmin ja rohkeammin esille. Varsinkin Henna Saarisella, joka valmistui pikakoulutuksella pastoriksi tänä kesänä, on vahvat suhteet ja kytkökset Catch the Fire -Raamattukouluun Torontossa ja hän on jo aiemminkin kutsunut sieltä Suomeen porukkaa toimimaan ja viemään eteenpäin torontolaisia metodeja. Nyt tilanne on tosiaan jo se, että Toronton Herätyksen pohjalta perustetun Catch the Fire liikkeen Raamattukoulun johtopari Cathy ja Gordon Harris puhuivat ja opettivat Tulisielukonferenssissa JA MIKÄ KAUHEaa JOPA HELLUNTAILIIKE JA RISTINVOITTO EIVÄT NÄYTTÄNEET OLEVAN MOKSISKAAN. Oli tosiaan jopa tuo suht myönteinen kirjoitus Ristinvoitossakin.

        Nämä asiat etenevät ihmissuhdeverkostojen avulla.

        Vapaakirkon HENNA SAARINEN on tehnyt helluntalaisen JUHA LEHTOSEN kanssa yhdessä kirjoja ja he ovat läheisiä ystäviä. Helluntalainen ANSSI TIITTANEN taas puolestaan on Juha Lehtosen ystävä ja RISTIN VOITON toimittaja (toimituspäällikkö). Henna Saarinen ja Juha Lehtonen perustivat yhdessä Tulisielukonferenssin.

        Juha Lehtonen on toisaalta yhtenä johtohenkilönä uudessa helluntailaisessa Station seurakunnassa Jokelassa. Ristinvoiton toimituspäällikkö Anssi Tiittanen vastaa siellä musiikista.

        Torontolaisuusintoilija Henna Saarisesta on nopea ja suora kytkös näin Ristinvoitto-lehteen.

        Ei varmaan tarvitse ihmetellä näin ollen myönteisiä kirjoituksia Hennasta ja Tulisielukonferenssista Ristinvoitto-lehdessä. Henna, Juha ja Anssi pitävät toisiaan hyvinä tyyppeinä ja hyvien tyyppien, saati omien ystävien, ei helposti usko opettavan huonoja asioita tai levittävän huonoa vaikutusta. Piiri pieni pyörii ja torontolaisuus-aatemaailma ja toimintatavat leviävät.

        Nämä henkilöt tykkäävät toisistaan ja ilmeisesti kriittisyys puheita ja opetuksia kohtaan tosiaan hälvenee, kun TYKÄTÄÄN IHMISISTÄ. Ajattelutavat leviävät helposti ystäviltä toisille. On helpompaa elää tunteita ja kokemuksia korostaen kuin todella jaksaa verrata ja miettiä ovatko opetukset ja toimintatavat todella raamatullisia. Kaikki eivät edes korkeilla penkeillä jaksa miettiä, mitä todella on edistämässä, kun edesauttaa torontolaisuuden pääedustajan nykymaailmassa eli Catch the Fire-liikkeen Raamattukoulun opettajien opetushankkeita.

        Mitä tulta Catch the Fire-liike vie eteenpäin: vierasta Toronton herätyksen tulta!

        Sitäkö helluntailiike ja Ristin Voitto todella haluaa? Eikö torontolaisuudesta saatu jo kerran torjuntavoitto? Nytkö sitä aiempaa torjuntavoittoa pitää kaksin käsin repiä pilalle...ja vain siksikö, kun uuskarismaattisissa piireissä on niin mukavia ja innokkaan oloisia tyyppejä, joitten projekteja on niin kiva tukea ja hehkuttaa ja kaikki sitten ns "yhteydessä" voidaan hymistellä ja intoilla, kun muka viedään jotain hyvää ja kristillistä eteenpäin.

        Uuskarismaattisten piirien tunnekokemusten perässä juoksijat ovat usein hyvin jänniä ja tunteellisia tyyppejä, joitten seurassa on helppo intoutua. Mutta jaksetaanko miettiä mistä intoudutaan? Mihin helluntalaisvaikuttajien terve kriittisyys ja harkintakyky on alkanut kadota, kun kaveerataan näitten torontolais/uusapostolis/menestysteologia yms suuntausten ajatusmaailmojen kannattajien kanssa?

        Tilanne on huolestuttava ja siitä pitää keskustella. Se tulee nostaa esille.

        Sinulla oli todella fiksua pohdintaa tuossa blogikirjoituksessasi! Kiitokset siitä! Toivottavasti moni tutustuu blogiisi ja lukee sitä ajatuksen kanssa. :)

        Torontolaisuus on voimissaan edelleen, -valitettavasti.
        Tällä hetkellä Suomessa sitä edustaa River church. Valitettavasti helluntailaisuudessa sitä edelleen joissakin seurakunnissa hyväksytään. Kemin helluntaiseurakunnassa on jopa pastorina Amerikassa Rodney Howard Browneyn opissa ollut Nico Reis (puolisonsa myös Riverin kasvatti) .Nico ei kuulu edes helluntaiseurakuntaan !!!!. On silti valittu seurakunnan pastoriksi????????
        Seurakunnan johtajana toimii Ossi Karjalainen ( Nicon vaimon isä) ,joka on käynyt puolisonsa kanssa Riverin opit myös. Todella surullista........
        Rukousta todella tarvitaan näiden eksytyksien vuoksi!!!!

        Nyt ymmärrän Ristin Voiton kytköksen Riveriin ,kun mainitsit ANSSI TIITTASEN ( RV uutis- ja verkkopäällikkönä edelleen...) .


    • mummikainuusta

      Huokaus! Kiitos aloituksesta! Onko tämä nyt se "kolmas aalto", josta joku on sanonut, että jos siihen eksyy niin sieltä on todella vaikea päästä pois.
      Olisin melkein osannut sanoa, ketä siellä on opettamassa.
      Suuri suru on sydämessäni. Näyttää siltä, että vauhti kiihtyy - ja kiihtyy. Eksytys muuttuu yhä suuremmaksi ja leviää kaikkialle vieden monia uskovia mennessään. He eivät kuuntele, mutta näitä asioita kannattaa pitää esillä, että he jotka eivät ole eksyneet, osaisivat varoa näitä harhaoppeja. Rukous Herran puoleen ei kuitenkaan ole turhaa, joten harjoittakaamme sitä runsaasti!

      • MihinOnMenty

        Vaikea sanoa mikä "aalto" nyt on minkäkin suhteen menossa... Eksytys tosiaan leviää kiihtyvällä tahdilla, mikä todellakin on surullista. Ne, jotka ovat intoutuneet harhaopeista kuten torontolaisuudesta harvoin kuuntelevat varoituksia kuten totesit, mutta onneksi kuitenkin aina osa kuuntelee ja tulee ymmärämään tilanteen ja osa uskovista tajuaa, ettei eksytyksiin lähde ensinkään mukaan mm varoitustenkin ansiosta. Rukoilla kannattaa todellakin runsaasti.


    • 1.Kor.1-18

      Valitettavasti helluntaiseurakuntien tilanne ei ole merkittävästi vapaaseurakuntia parempi.

      .
      Siunausta.

      • mummikainuusta

        Olet ihan oikeassa.


      • VoimavaikutustenTaustat

        Osassa helluntaiseurakunnissa tilanne on vielä ihan ok. Sitten on näitä uuskarismaattisiin eksytyksiin hurahtaneita seurakuntia kuten Seinäjoen helluntai-srk.

        Helluntailiikkeessä on enemmän yritystä torjua eksytykset kuin Vapaakirkossa, koska Vapaakirkon johto on jo 90-luvulta lähtien kannattanut torontolaisuuutta ja ei myönnä Toronton herätyksen sairautta ja pahuutta (kundaliinivoimat, demoniset, vaikuttavat torontolaisuudessa) vieläkään.

        Vapaakirkko ei ole tehnyt parannusta ikinä torontolaisuudesta. Torontolaisuuden humalatilat eivät johdu Pyhästä hengestä vaan sen sijaan Pahasta hengestä, demoneista, kuten vastaavat tilat hindulaisuudessa, kundaliinijoogaguruilla jne. Tästä tulisi tehdä katumusta ja parannus.


      • YKSIN.JEESUS.RISTIINNAUL

        Kokemus on, voimalähde tulee noituuksista ja pimeydestä, silti käytetään jeesuksen nimeä. Kauheaa, kyse sellaisista jotka OLLEET raittiissa uskossa. Jeesuskin lohduttomasti sanoi, että "jos mahdollista; niin VALITUTKIN eksyvät."(Matt.24:24 Rk38)

        VAROKAA, erityisesti rukoiltavaksi menemisiä! Vieras tuli liekehtii niiltä, jotka tulleet esim RHowardBn oppia vastaanottaneiksi! Samoin Bhinnin, KennetHagin, Heidi Bajerilta ei saakkaan mitään oppia, pimeyden voima tukkii hänen suunsa ja häneen menee jonkinlainen mykkä henki tms!

        PYHÄÄ HENKEÄ nimettömästi ei tule palvoa, ei rukoilla!!! Intiaanitkin tekevät niin, eivätkä tunne pelastusta.

        JEESUSnimessä on pääsy JUMALAN vastaanotolle, VAIN siinä nimessä.


      • mummikainusta
        VoimavaikutustenTaustat kirjoitti:

        Osassa helluntaiseurakunnissa tilanne on vielä ihan ok. Sitten on näitä uuskarismaattisiin eksytyksiin hurahtaneita seurakuntia kuten Seinäjoen helluntai-srk.

        Helluntailiikkeessä on enemmän yritystä torjua eksytykset kuin Vapaakirkossa, koska Vapaakirkon johto on jo 90-luvulta lähtien kannattanut torontolaisuuutta ja ei myönnä Toronton herätyksen sairautta ja pahuutta (kundaliinivoimat, demoniset, vaikuttavat torontolaisuudessa) vieläkään.

        Vapaakirkko ei ole tehnyt parannusta ikinä torontolaisuudesta. Torontolaisuuden humalatilat eivät johdu Pyhästä hengestä vaan sen sijaan Pahasta hengestä, demoneista, kuten vastaavat tilat hindulaisuudessa, kundaliinijoogaguruilla jne. Tästä tulisi tehdä katumusta ja parannus.

        Kun erosimme luterilaisuudesta, siirryimme vapikseen koko perhe. Siellä eksyimme. Jumala johdatti ensin lapset hellareihin ja sitten meidät (vanhemmat). Suurin osa niistä eksyttävistä asioista tuli juuri vapiksesta. Sikkoin hellareissa ei niitä niinkään esiintynyt. Kun nyt parivuotta sitten Jumala armossaan veti takaisin, nämä eksytykset näkyivät selkeästi. Pahempaan päin mennään.


    • TämäPysäyttiMinut

      Tässä on hyvä kirjoitus eksytyksestä.
      https://ajankohtainen.wordpress.com/

      • saviseutulainen

        Kiitos sinulle nimimerkki "TPM",
        erinomaisen hyvästä vinkistä!
        "Ajankohtainen" palsta tarjoaa kaikkineen raitista ja turvallista varoitusta ja opetusta aivan jokaiselle uskovalle, joka haluaa pysyä Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa ja Hänen evankeliuminsa pyhässä totuudessa juuri niin kuin se meille kaikille on kerrottu ja Jumalan ilmoituksena annettu Uudessa Testamentissa ( Käänn. 1933/38 ! ).
        Erittäin valitettava tosiasia kuitenkin on, etteivät ne Herran seuraajat, jotka menestysteologian ja äärikarismaattisuuden lumoamina ovat joutuneet syvälle eksytykseen, lue ensinkään näitä foorumeita, palstoja, joissa varoittamasta päästyä varoitetaan eksytyksestä, joka meneillään on, muuttuen yhä pahemmaksi ja pahemmaksi.
        Itse Herran Jeesuksen sanat seuraajilleen: KATSOKAA, ETTEI KUKAAN TEITÄ EKSYTÄ! Ja juuri ne eksytyksen ilmenemismuodot, jotka tänä päivänä seurakunnassa jylläävät, ovat niitä Herran Jeesuksen meille ilmoittamia eksytyksiä. "Itse saatana pukeutuu ( tekeytyy ) valkeuden enkeliksi - ja eksyttää, jos mahdollista, valitutkin.
        Miksei näitä Herran painavia, järisyttäviä, varoituksia uskota, oteta todesta tai ne tulkitaan totaalisen väärin.
        Ei voi olla muuta vastausta kuin se, että pahoin eksyneet ovat jo joutuneet niin täydelliseen sokeuden tilaan, että heille kaikki on kääntynyt ylösalaisin. Raamatun lupaamat eksytykset lopunaikoina tulkitaankin niiden saatanallisena toimintana, jotka yrittävät varoittaa Jeesuksen Kristuksen seurakuntaa siitä mikä oikeasti on EKSYTYSTÄ.
        Varoittajat ovat hengen sammuttajia, kuolleita uskovia ja fariseuksia, joiden hapatuksesta Herra Jeesus opetuslapsiaan varoitti.
        T.s. esimerkiksi me, jotka nyt tätä keskustelua käymme, olemme vihollisen joukkoa koettaessamme väen väkisin saada johdetuksi harhaan ne, jotka ovat palavia Jeesuksen Kristuksen - ja Pyhän Hengen palvojia( ! )
        Miten monelta taholta ja monen, monen toimesta on yritetty varoittaa TV7:n toimitusjohtajaa Martti Ojaresta.
        Mitenkä näihin varoituksiin kyseisessä "osoitteessa" suhtaudutaan?
        Sen saa tietää tutustumalla "seiskan" ohjelmatarjontaan.
        Lyhytkin paneutuminen paljastaa mikä on tilanne.


      • mummikainuusta

        Olen samoilla linjoilla kanssasi "saviseutulainen". Nyt on valkoinen muuttunut mustaksi ja musta valkoiseksi! Usein tunnen itseni petturiksi, kun en voi hyväksyä kaikenlaista kummaa opetusta! Mutta en haluaisi kenenkään eksyvän ja joutuvan kokemaan samaa kuin itse olen kokenut.

        Uskaltaudun laittamaan tämänpäivän pohdintojani tähän, koska ne mielestäni liittyvät aiheeseen. Kirjoittelen omia pohdintojani ylös, koska silloin jäsentelen ajatukseni parhaiten.

        Ef. 5:16. Käyttäkää aikanne oikein, sillä nämä päivät ovat pahoja.
        17. Sen tähden älkää olko järjettömiä, vaan ymmärtäkää, mikä on Herran tahto.
        18. Älkää juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä,
        19. puhuen toisillenne psalmein, kiitosvirsin ja hengellisin lauluin. Laulakaa ja soittakaa sydämestänne Herralle
        20. kiittäen aina kaikesta Jumalaa ja Isää Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.
        21. Ja olkaa toisillenne alamaisia Kristuksen pelossa.

        Meidän tulisi jakaa uskoamme toistemme kanssa ja rakentua yhteisestä uskostamme. Me täytymme Hengellä jakaessamme sitä toisillemme ja kiittäen Jumalaa kaikesta. Yhteiset kokoontumiset, joissa saamme kuulla evankeliumia ja joissa voimme rukoilla ja kiittää Jumalaa yhdessä, ovat parhaita paikkoja täyttyä Hengellä. Mutta ihan yksinkin lukemalla Raamattua ja rukouksessa me täytymme Hengellä. Niissä tilanteissa voimme kokea suuria tunteita tai olla kokematta, mutta Pyhä Henki on niissä mukana, koska meissä on Henki.

        On kuitenkin aina arvioitava se, mitä kuulee opetettavan, koska kaikki eivät opeta oikeaa evankeliumia. On myös vääriä opettajia, jotka ovat itse eksyneet ja siten opetuksillaan eksyttävät muitakin. Kaikki tulee siis arvioida Raamatun Sanalla, ei omalla mutu-tunteella. Kun huomaat, että nyt opetus menee yli Raamatun Sanan, sinun tulee hylätä sellainen opetus ja pysyä pois sellaisista tilaisuuksista, joissa sitä esiintyy. Et jää mistään junasta pois, vaikka et lähdekään mukaan kaikkiin ihmeellisiin opetuksiin. Päinvastoin, voit säästyä monelta harmilta ja jopa eksymiseltä. Ja siten myös säästyä Jumalan vihalta. Efesolaisille Paavali kirjoittaa seuraavasti.

        Ef. 5:6. Älkää antako kenenkään pettää itseänne tyhjillä puheilla, sillä niiden vuoksi Jumalan viha kohtaa tottelemattomuuden lapsia.
        7. Älkää siis olko niihin osallisia heidän kanssaan.

        Moni ajattelee, että ottaa vain sen mikä näissä opetuksissa on hyvää, mutta eksytys on niin salakavalaa, että et voi siitä erottaa “hyvää”, vaan se on “pahaa” kokonaisuudessaan. Ja aina, kun kuuntelee sen kaltaista opetusta, sieltä jää jotain väärää mieleen. Yksinkertaisesti se sekoittaa asioita niin ovelasti, että uskova nielee vähitellen kaiken, mitä siellä opetetaan. Siksi Jeesus kehottaa seuraavasti:

        Luuk. 17:22 Sitten Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Tulee aika, jolloin te toivotte näkevänne edes yhden Ihmisen Pojan päivistä mutta ette saa nähdä. 23. Teille sanotaan: 'Hän on tuolla' tai 'Hän on täällä.' Älkää lähtekö minnekään älkääkä juosko kenenkään perässä.

        Meistä jokainen haluaisi nähdä ja kokea konkreettisesti Jeesuksen läheisyyden. Koskettaa Häntä ja kuulla Hänen äänensä. Me emme saa kokea Jeesuksen läsnäoloa samalla tavalla kuin Apostolit ja muut opetuslapset saivat kokea sen n. 2000 vuotta sitten. Me elämme toivossa, että tulevaisuudessa saamme Hänet kohdata. Nykyään kuulee aika usein, kuinka joku on käynyt Taivaassa ja jutellut milloin kenenkin kanssa tai jopa Jumalan kanssa. Varmaan joku on oikeasti saanut sellaisen ilmestyksen, jossa näkee asioita Taivaasta, mutta jos näitä matkoja alkaa tulla tuhkatiheään ja niissä tulee uusia asioita ja opetuksia, pitäisi hälytyskellojen soida. Enää ei tule jotain uutta tietoa, vaan kaikki on jo Raamatussa meille kerrottu. Näillä matkoilla käyvät usein erityisen voitelun saaneet uskovat esim. uusapostolit. He kutsuvat itseään voitelun saaneiksi ihmisiksi, sellaisen erityisen voitelun, että he saavat erityistä uutta tietoa Jumalalta. He voivat myös jakaa tätä voitelua. Mutta tämä voitelu ei ole Pyhän Hengen voitelu, vaan riivaajilta saatua voitelua. Voideltu on sama kuin Messias tai Kristus. Näitä voitaisiin kutsua siis antikristuksiksi eli Kristuksen sijaisiksi. Usein nämä voidellut kertovat olevansa kuin Jeesus. Ja jopa toimivansa kuin Hän. Näistä Jeesus varoittaa sanomalla: " Teille sanotaan: 'Hän on tuolla' tai 'Hän on täällä.' Älkää lähtekö minnekään älkääkä juosko kenenkään perässä." Jos tahdomme olla kuuliaisia raamatun Sanalle, meidän ei tule lähteä ja seurata näitä voideltuja. Ei silloinkaan, vaikka he tuntuisivat kuinka hyviltä ja innostavilta. He ohjaavat väärälle tielle. Meille on annettu yksi tie, jota meidän tulee kulkea ja se on Jeesus Kristus. Meille on annettu yksi, jota meidän tulee seurata ja se on Jeesus Kristus. Hän on tie, totuus ja elämä. Aamen.


      • PaetkaaHenkenneEdestä

        Juuri näin. 90luvun alku oli niin karmaisevaa, kun Herran Jeesuksen lampailta temmattiin Kalliopohja jaljojen alta, ts. Sanan Kallio. Syyllistyttiin Jumalan Sanan väärennökseen, ottamalla jotain pois tai lisäämällä sanasen sinnetänne.

        Näin PyhäHenki ei tarpeeksi päässyt kirkastamaan Totuutta, vastauskoontulleet jäivät keskenkasvuisiksi, ilman Sanan väärentämätöntä maitoa! Ei voitu koetella liikkeellä olleita "voiteluita" Sanalla. Rynni sisälle seurakuntiin hengen ilmenemisiä, jotka olivat/ovatkin YLI SEN, JOKA KIRJOITETTU...


      • mummikainuusta
        PaetkaaHenkenneEdestä kirjoitti:

        Juuri näin. 90luvun alku oli niin karmaisevaa, kun Herran Jeesuksen lampailta temmattiin Kalliopohja jaljojen alta, ts. Sanan Kallio. Syyllistyttiin Jumalan Sanan väärennökseen, ottamalla jotain pois tai lisäämällä sanasen sinnetänne.

        Näin PyhäHenki ei tarpeeksi päässyt kirkastamaan Totuutta, vastauskoontulleet jäivät keskenkasvuisiksi, ilman Sanan väärentämätöntä maitoa! Ei voitu koetella liikkeellä olleita "voiteluita" Sanalla. Rynni sisälle seurakuntiin hengen ilmenemisiä, jotka olivat/ovatkin YLI SEN, JOKA KIRJOITETTU...

        Niinpä YLI SEN MIKÄ ON KIRJOITETTU!


      • saviseutulainen
        mummikainuusta kirjoitti:

        Niinpä YLI SEN MIKÄ ON KIRJOITETTU!

        Kiitos Jumalalle valvovan kristityn kirkkaista näkemyksistänne Mummi Kainuusta ja nm. Paetkaa henkenne edestä!
        Olkaa siunattuja Herran Jeesuksen nimessä.


      • MihinOnMenty
        saviseutulainen kirjoitti:

        Kiitos sinulle nimimerkki "TPM",
        erinomaisen hyvästä vinkistä!
        "Ajankohtainen" palsta tarjoaa kaikkineen raitista ja turvallista varoitusta ja opetusta aivan jokaiselle uskovalle, joka haluaa pysyä Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa ja Hänen evankeliuminsa pyhässä totuudessa juuri niin kuin se meille kaikille on kerrottu ja Jumalan ilmoituksena annettu Uudessa Testamentissa ( Käänn. 1933/38 ! ).
        Erittäin valitettava tosiasia kuitenkin on, etteivät ne Herran seuraajat, jotka menestysteologian ja äärikarismaattisuuden lumoamina ovat joutuneet syvälle eksytykseen, lue ensinkään näitä foorumeita, palstoja, joissa varoittamasta päästyä varoitetaan eksytyksestä, joka meneillään on, muuttuen yhä pahemmaksi ja pahemmaksi.
        Itse Herran Jeesuksen sanat seuraajilleen: KATSOKAA, ETTEI KUKAAN TEITÄ EKSYTÄ! Ja juuri ne eksytyksen ilmenemismuodot, jotka tänä päivänä seurakunnassa jylläävät, ovat niitä Herran Jeesuksen meille ilmoittamia eksytyksiä. "Itse saatana pukeutuu ( tekeytyy ) valkeuden enkeliksi - ja eksyttää, jos mahdollista, valitutkin.
        Miksei näitä Herran painavia, järisyttäviä, varoituksia uskota, oteta todesta tai ne tulkitaan totaalisen väärin.
        Ei voi olla muuta vastausta kuin se, että pahoin eksyneet ovat jo joutuneet niin täydelliseen sokeuden tilaan, että heille kaikki on kääntynyt ylösalaisin. Raamatun lupaamat eksytykset lopunaikoina tulkitaankin niiden saatanallisena toimintana, jotka yrittävät varoittaa Jeesuksen Kristuksen seurakuntaa siitä mikä oikeasti on EKSYTYSTÄ.
        Varoittajat ovat hengen sammuttajia, kuolleita uskovia ja fariseuksia, joiden hapatuksesta Herra Jeesus opetuslapsiaan varoitti.
        T.s. esimerkiksi me, jotka nyt tätä keskustelua käymme, olemme vihollisen joukkoa koettaessamme väen väkisin saada johdetuksi harhaan ne, jotka ovat palavia Jeesuksen Kristuksen - ja Pyhän Hengen palvojia( ! )
        Miten monelta taholta ja monen, monen toimesta on yritetty varoittaa TV7:n toimitusjohtajaa Martti Ojaresta.
        Mitenkä näihin varoituksiin kyseisessä "osoitteessa" suhtaudutaan?
        Sen saa tietää tutustumalla "seiskan" ohjelmatarjontaan.
        Lyhytkin paneutuminen paljastaa mikä on tilanne.

        Kiitos viisaasta analyysistasi nykyisestä vakavasta tilanteesta Suomen(kin) kristillisellä kentällä! Olen aivan samaa mieltä kanssasi saviseutulainen.

        Toivottavasti jaksat kirjoittaa tärkeistä aiheista edelleen. Siunausta!


      • saviseutulainen
        MihinOnMenty kirjoitti:

        Kiitos viisaasta analyysistasi nykyisestä vakavasta tilanteesta Suomen(kin) kristillisellä kentällä! Olen aivan samaa mieltä kanssasi saviseutulainen.

        Toivottavasti jaksat kirjoittaa tärkeistä aiheista edelleen. Siunausta!

        Kiitos ja Siunausta myös sinulle ystävä Jeesuksessa Kristuksessa!


      • mummikainuusta
        saviseutulainen kirjoitti:

        Kiitos Jumalalle valvovan kristityn kirkkaista näkemyksistänne Mummi Kainuusta ja nm. Paetkaa henkenne edestä!
        Olkaa siunattuja Herran Jeesuksen nimessä.

        Kiitos. Rohkaisua jokainen tarvitsee! Jatketaan samalla linjalla! Siunausta myös sinulle!


      • siunaustakaikille

        No nyt meni jo vähän överiksi...


      • Anonyymi
        saviseutulainen kirjoitti:

        Kiitos sinulle nimimerkki "TPM",
        erinomaisen hyvästä vinkistä!
        "Ajankohtainen" palsta tarjoaa kaikkineen raitista ja turvallista varoitusta ja opetusta aivan jokaiselle uskovalle, joka haluaa pysyä Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa ja Hänen evankeliuminsa pyhässä totuudessa juuri niin kuin se meille kaikille on kerrottu ja Jumalan ilmoituksena annettu Uudessa Testamentissa ( Käänn. 1933/38 ! ).
        Erittäin valitettava tosiasia kuitenkin on, etteivät ne Herran seuraajat, jotka menestysteologian ja äärikarismaattisuuden lumoamina ovat joutuneet syvälle eksytykseen, lue ensinkään näitä foorumeita, palstoja, joissa varoittamasta päästyä varoitetaan eksytyksestä, joka meneillään on, muuttuen yhä pahemmaksi ja pahemmaksi.
        Itse Herran Jeesuksen sanat seuraajilleen: KATSOKAA, ETTEI KUKAAN TEITÄ EKSYTÄ! Ja juuri ne eksytyksen ilmenemismuodot, jotka tänä päivänä seurakunnassa jylläävät, ovat niitä Herran Jeesuksen meille ilmoittamia eksytyksiä. "Itse saatana pukeutuu ( tekeytyy ) valkeuden enkeliksi - ja eksyttää, jos mahdollista, valitutkin.
        Miksei näitä Herran painavia, järisyttäviä, varoituksia uskota, oteta todesta tai ne tulkitaan totaalisen väärin.
        Ei voi olla muuta vastausta kuin se, että pahoin eksyneet ovat jo joutuneet niin täydelliseen sokeuden tilaan, että heille kaikki on kääntynyt ylösalaisin. Raamatun lupaamat eksytykset lopunaikoina tulkitaankin niiden saatanallisena toimintana, jotka yrittävät varoittaa Jeesuksen Kristuksen seurakuntaa siitä mikä oikeasti on EKSYTYSTÄ.
        Varoittajat ovat hengen sammuttajia, kuolleita uskovia ja fariseuksia, joiden hapatuksesta Herra Jeesus opetuslapsiaan varoitti.
        T.s. esimerkiksi me, jotka nyt tätä keskustelua käymme, olemme vihollisen joukkoa koettaessamme väen väkisin saada johdetuksi harhaan ne, jotka ovat palavia Jeesuksen Kristuksen - ja Pyhän Hengen palvojia( ! )
        Miten monelta taholta ja monen, monen toimesta on yritetty varoittaa TV7:n toimitusjohtajaa Martti Ojaresta.
        Mitenkä näihin varoituksiin kyseisessä "osoitteessa" suhtaudutaan?
        Sen saa tietää tutustumalla "seiskan" ohjelmatarjontaan.
        Lyhytkin paneutuminen paljastaa mikä on tilanne.

        Martti Ojares on ollut itsekin Rodney Howard Brownen käsien alla ... Itse asiassa sieltä sai aikanaan vahvistuksen TV 7 ohjemien aloittamiseen.Katso linkki : https://www.youtube.com7watch?v=87iHuStgKcM


    • Rapanhapakko

      Käytännössä uskonnottomana luterilaisen kirkon jäsenenä kysyn:

      Olen käsittänut, että helluntailaislla ja Vapaakirkolla on suunnilleen sama oppi.

      Mutta vapaakirkkolaiset ns "hihhuloivat" vähemmän. Ne kielillähölpättämiset, kaatuilut ym.'
      Ja Vapaakirkkoon menee ns "parempaa väkeä". Karkeistaen koulutetumpia, kun taas esim. romanit rikolliset ja narkkarit helluntailaisiin.

      Onko niin? Ketjusta päätellen ainakin se hihhulointi onkin kääntymässä toisin päin.

      • Taustaa

        Vapaakirkko meni 90-luvulla vahvasti mukaan torontolaisuuteen ja se on vaikuttanut siellä siitä lähtien. Silloin suurin osa helluntaiseurakunnista torjui torontolaisuuden ja siihen innostuneet erosivat ja perustivat mm City-seurakuntia tai menivät Vapaakirkkoon tms.

        Helluntailiikkeessä on yritetty paremmin torjua uuskarismaattisen eksytyksen muotoja kuin Vapaakirkossa, jossa johtoa myöten on menty uuskarismaattisiin eksytysjuttuihin laajemmin mukaan ja opetuksia ja ilmiöitä ei ole juurikaan arvioitu.

        Nykyään helluntai-seurakuntiinkin on jo paljon levinnyt torontolaishenkistä yms eksytystä. Onneksi osa pysyy lujana ja taistelee eksytystä vastaan. Toki jotkut myös Vapaakirkossa tajuavat mikä on tilanne ja yrittävät muutosta.Tässä oli jotain taustatietoa tilanteesta.


    • Eikönäinollut

      Vapishan oli nim om.se, joka torontolaisuuden Suomeen toi. Jyväskylän vapis ensimmäisenä.

      • NäinSeLähtiLiikkeelle

        En ole varma mikä seurakunta ensimmäisenä Suomessa alkoi ottaa niitä torontolaisuus-puhujia vastaan ja missä silloin sitten ensimmäisenä kiemurreltiin lattioilla ja humalassa väärästä tulesta hoiputtiin sekä eläinten tavoin äänneltiin...

        Mutta jo ihan torontolaishuuman alkutohinoissa olivat mukana ainakin juuri Jyväskylän Vapaaseurakunta ja Järvenpään Vapaaseurakunta sekä myös Suhe ja Elävä Sana.


      • SyytäSanoutuaIrti

        Varmistakaa Patmoksen Pirkko Säilältä, Evkut Pirkko Jalovaaralta tai Olli Valtoselta. Joku heistä ainakin ensimmäisiä 'nauruherätyksen' ja 'uudestaviinistäjuopumisen' vastaanottaneita, mm. Jyväskylä oli tosiaankin paikka. Englannista käsin tuli ensimmäiset ilmiöt, Marc Dupont...


    • surkeata_katseltavaa

      Sääliksi kävi Jyväskylän vapaakirkon vanhoja ihmisiä, jouduin sivusta seuraamaan heidän seurakuntaelämäänsä kun torontolaisuus tuotiin j-kylään. Ei he ymmärtäneet mistä on kysymys jättivät sitten vapaakirkossa käynnit ja lopuksi osalle kävi kuin vanhan valamon munkeille, käänsivät katseensa seinää vasten ja kuolivat pois tai sairastuivat sänkypotilaiksi.

      • niinniinsad

        Voin kuvitella...todella surullista hedelmää.


    • entinenusko

      Minulla on sukulaisia vapaakirkon johdossa ja kun totesin heidän olevan torontolaisuutensa kanssa eksytyksessä,laittoivat välit täysin katki. En enää käy vapaakirkossa,olin aikoinaan melko aktiivinenkin siellä helluntaisrkn lisäksi,vaan aika on nyt purkaa.. Eniten kumma kyllä suren sen tähden,että tuo eksytys saa rikkoontumaan sukulaisuus ja perhesuhteita-menetin muitakin lähiomaisia sekä hyviä ystäviä oltuani kyllin kauan tuon oppisuuntauksen vedätettävänä. Onhan näillä toki paljon vakavampiakin seurauksia,yhtenä mainittakoon mielenterveyden menetys ja todellisuuden tajun hämärtyminen-sieltä pilvistä kun putoaa,niin alas tullaan rytinälä.

      • HerätkääPalatkaaJeesuks

        torontoeksytys on kuin hidastettua kuolemaa! RodneyHB ja tv7 ovat kylväneet sitä, ja kaikki jotka heidän 'voiteluistaan' saastuneet. Tampereella on kai riversrk, samoin kuin helsingissä. Riverjohtajapari ovat saaneet oppinsa RHBn firetyyliin Usassa...menestysteologiaa, torontohenki haisee. Kumpa TosiJeesus johtaisi eksyneet takaisin Uskon Tielle!


      • Pieni_lauma

        On armoa, kun pääsee tästä irti. Ihmissuhteet voi rikkoutua, mutta myös tulla myöhemmin takaisin, kun totuus vapauttaa muitakin. Kumpa saisi viisautta puhua totuutta rakkaudessa. Minullakin jäi entinen seurakunta ja paljon muuta.

        "...harrasta vanhurskautta, uskoa, rakkautta, rauhaa niiden kanssa, jotka huutavat avuksensa Herraa puhtaasta sydämestä.
        23. Mutta vältä tyhmiä ja taitamattomia väittelyjä, sillä tiedäthän, että ne synnyttävät riitoja.
        24. Mutta Herran palvelijan ei sovi riidellä, vaan hänen tulee olla lempeä kaikkia kohtaan, kyetä opettamaan ja pahaa kärsimään;
        25. hänen tulee sävyisästi ojentaa vastustelijoita; ehkäpä Jumala antaa heille mielenmuutoksen, niin että tulevat tuntemaan totuuden
        26. ja selviävät perkeleen pauloista, joka on heidät vanginnut tahtoansa tekemään. " 2 Tim 2:22


      • KristuksenTuoksu

        Kiitos Herralle tästä lempeän Totuudellisesta viestistä!

        Lohdutti ja rohkaisi varmaan useita. Siunaten, pyrkikäämme Pyhitykseen ja Rauhaan kaikkien kanssa(mikäli se meistä riippuu).


    • Fire.Pokemon

      CATCH THE FIRE! GOTTA CATCH 'EM ALL! FIGHT FIRE WITH FIRE! FIRE WALK WITH ME! AMEN! ADONAI! HALLELUJAH!

      • Anonyymi

        Mikälie kissapalo tai kissa palaa -pannagotta jäkiruoka,mutta gottakissa meille kaikille???


    • pois_orjuudesta

      Torontolaisuus toi siman ja tippaleivät, vahvaa leipää, ruukiista ei enää syötetty seurakuntalaisille. Koulutettiin bisnestajuiset opiskelijat johtajiksi, erottajiksi vanhasta seurakuntamallista. Rahaa sait antaa muuta ei sinulta kaivattu.
      Mikä Jumala siellä torontolaisuuden taustalla hallitsee. Onko se vapaamuurarien jumala Bahomet?.


      Kreikkalaisen isä Nikonin puheesta katkelma

      " Varokaahan! Meidän uskossamme me uskomme yhteen Jumalaan. Mutta yhteen Jumalaan uskovat myös muslimit ja juutalaiset. Se ei kuitenkaan ole sama! Meidän Jumalamme ei ole muslimien jumala eikä juutalaisten jumala. Meidän Jumalamme on Pyhä Kolminaisuus. Yksi Jumala, yksi olemus, kolme Persoonaa. Rakkauden yhteydessä. Tämä on meidän Jumalamme.

      ”Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein.” Toinen käsky: ”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ja profeetat.” (vrt. Matt. 22:37-40)

      Ensin sinä rakastat Herraa Jumalaasi. Ja toisen käskyn mukaan kuuluu rakastaa lähimmäistä niin kuin itseään. Näissä kahdessa käskyssä on kaikkien Jumalan lakien juuri.

      Huomioikaa tämä: siinä sanotaan, että ensin rakasta Jumalaa kaikesta voimastasi, hengestäsi ja sydämestäsi. Toinen käsky on samanarvoinen, eikä se ole alempi kuin ensimmäinen: rakasta lähimmäistäsi. Siinä ei sanota, että ensimmäinen käsky on suurempi. Ne ovat yhtä tärkeitä. Tämän vuoksi pyhä Johannes Teologi kirjoitti ensimmäisessä kirjeessään: ”Jos joku sanoo rakastavansa Jumalaa mutta vihaa veljeään, hän on valehtelija.” (1 Joh. 4:20)

      Me emme voi rakastaa Jumalaa, jos emme rakasta toinen toistamme tai jos emme välitä toisistamme tai emme ole tekemisissä toinen toistemme kanssa. Toinen eli lähimmäisemme on Herra, jota me emme voi nähdä.

      Ristiinnaulitsemisen jälkeen kaikki opetuslapset piiloutuivat peloissaan. Viranomaiset etsivät heitä. Kaksi heistä meni erääseen kylään (Luuk. 24). Monet tuntevat tämän kohdan. He kysyivät toisiltaan: ”Kuinka asiat saattoivat päättyä näin?” He uskoivat, että Kristuksesta tulisi Israelin hallitsija. He uskoivat, että Hän todisti sen ihmeillä ja voimallaan. Jälkeenpäin he kuitenkin näkivät Kristuksen kuolevan ja menevän hautaan. Joku lähestyi heitä ja kysyi heiltä: ”Miksi olette niin huolissanne?” Ja tämä mies kertoi heille, että näin tuli tapahtua ja käytti viittauksia Pyhiin Kirjoituksiin. Ja nuo kaksi miestä iloitsivat kolmannen miehen sanoista. He olivat palaamassa kyläänsä. Nuo kaksi miestä pyysivät kolmatta miestä tulemaan mukaansa. He sanoivat: ”Tule meidän kanssamme ja jatka matkaasi huomenna.” Mies suostui. Ruokailun aikana mies otti leivän ja mursi sen. Silloin kaksi miestä ymmärsi, että kyseessä oli Kristus. He eivät tunteneet Häntä ennen tuota. Hän vaikutti heistä erilaiselta. "

    • Qqqqqwww
    • Nykyään tuo samainen eksytys taitaa kulkea suomessa nimellä "Tulisielu-koulu"

    • Anonyymi

      Enkeli sanoi Sodoman tulisieluille: nyt pojat, tulta munille!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4643
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. SOSIALI DEMOKRATIA

      AATE , JOKA ETENEE.
      23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe