Ylä-Savon velkaisimmat maatilat Kiuruvedellä

entinen_pääkaupunki

Onko pelkkää sattumaa Ylä-Savon velkaisimpien maatilojen kasaantuminen Kiuruvedelle? Onko toiveajattelua että olisimme vain alueellinen ilmiö vai olisiko oikeammin sanoa koko Suomen velkaisimmaksi? Sattumat ovat harvinaisia missä tahansa asiassa jos alkaa osumaan liian paljon samalle alueelle. Yeensä löytyykin joku selittävä tekijä sattumuksille. Mikä selittää Kiuruveden nousun maatila-ahdingon paalupaikalle, miten tämä saatiin aikaiseksi? Mihin katosi Kiuruveden kultainen sädekehä ja Luomu-Suomen pääkaupungin hopeareunus? Yrittäjät ovat epäilemättä tehneet parhaansa ja ovat vähintää yhtä hyvin perillä asioista kuin muuallakin. Ihmetyttää miten tähän pisteeseen on tultu ja harmittaa ahdingossa olevien puolesta. Elämä kuitenkin jatkuu ja onhan päivä vielä huomennakin.

85

4957

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vellupirinen_

      Ei se ole sattumaa. Kiuruvesi on Suomen ykkönen myös konkursseissa. Suunnitelmatalous maatalouden kehittämisen pohjana ei toiminut Neukkulassa, joten tuskin toimii Kiuruvedelläkään.

      • Dollarby

        niin, ja väen vähenemisessä. Porukka vähenee hurjalla tempolla, velat kasvaa..


    • isooollapitää

      Kaveri pankinjohtajat ovat antaneet liikaa velkaa,liikaa koneita,liikaa työmiehiä,siinäpä ne.
      Mitään ei jakseta enää tehä ominkäsin vaan traktorilla vaikka kunto kasvaisi kun ottais vesurin tai viikatteen kätöseen.

      • sivustaseurannut

        Kumma , ettei tajuttu, pankit vedettää investointien kautta tahallaan tekijöitä häpeästä se tässä valjastaa.
        Valtion pankkia palauttaa ainoaksi toimijaksi.
        Eli Suomen Sampo se aikanaan.
        Ei olisi tätä tämä tohu.


    • vierastaverta

      Onhan teillä konkurssi-asiantuntija neuvojanakin..noin sitä pitää. Miettikääs itte kuka parhaiten homman osaa junailla kuin itse kokenut..
      Maatiloille vain parasta tukea, mitä kunta löytää. Kunnanpäättäjät ovat oikeasti kortensa kekoon kantaneet. Nyt vain odotellaan lisää konkursseja.

    • HyväSuomi

      Hallituksen pittää hyväksyä lissee vientipakotteita, niin eiköhän loputkii muatilat keikaha!

      • sosialisti

        Itseppähän olette kepuporvarihallituksen äänestäneet. Kärsikää nyt sitten!


      • Herranhaltuun
        sosialisti kirjoitti:

        Itseppähän olette kepuporvarihallituksen äänestäneet. Kärsikää nyt sitten!

        hdossa kylläJa ensivaaleissa äänestävät uudelleen jos gallupeihin on uskominen. Ja maanviljeliöiden kurjuus kasvaa, mutta onhan Jumalan mies johdossa, eikun ryhmä rukous pystyyn.


    • olkakk

      Minkään pankin tai rahoituslaitoksen ei pitäisi rahoittaa kannattamatonta toimintaa kuten maatiloja.
      Suomessa ei maanviljely kannata millään muotoa eli se pitäisi lopettaa ja maaseudulta pakkomuutattaa ihmiset kaupunkeihin niin yhteiskunnalta säästyisi paljon rahaa esim.kuppaisten hiekka teiden kunnossapito ja talvi auraus jäisi pois kokonaan

      • make-vaan

        Hyvähän sinun on puhua kun just syöny hyvää kotimaista ruokaa entä kun et enään saakaan kotimaista ruokaa!


      • eikiitosta

        Hyi saatana kaupunkiin! Sääliksi käy ne juurettomat ihmispolot jotka betoniviidakon katuja vaeltaa hyi helvetti.


      • KiäntäenKiitelty

        Vaan mikä parku ja valitus alkaisikaan, kun kaupunkilaiset ei pääsisi mökille enää niitä huonoja, auraamattomia teitä myöten ja kaikki palvelutkin olisi maalta kaikonneet ihmisten mukana! Asioissa tuppaa olemaan enemmän kuin yksi puoli.


    • olkakkk

      Kotimainen ruoka ei ole hyvää ja on vielä kallista. Iisalmen lidlistä ostan ulkolaista hyvää ja halpaa ruokaa

      • Varoitus

        Lidlissäkin kannattaa olla tarkkana ettei mene halpaan!
        Sillä monet Lidlin elintarvikkeethan on valmistettu suomessa eksoottisista tuotemerkeistä huolimatta. Joten lue huolella tuoteselosteet ettet vain vahingossa tule ostaneeksi kotimaista!


    • riivinrautaa

      Kalahtiko paikallinen kollektiivinen ylivoimaisuuden tunne joukon mukana johdattuneiden yksilöiden nilkkaan? Oliko hetkellinen suurmaatalouden hegemonia epärealistisella pohjalla jo alun perin ja vailla kestävää realismia? Ikävää siinä mielessä, että epäonnistumisen ja romahduksen realisoituessa kollektiivisuudesta ei ole kuin muisto vain ja loppupeleissä jokainen joutuu selviytymään yksin.

    • Yksinkertaista

      Tilojen kasvattaminen on syy velkavuoren kasvuun . Sillä on ollut vaikutus tilakokokoon ja vieraanpääoman tarpeeseen. Yksinkertaista tajuta .

      • yksinkertaistako

        "Yksinkertaista tajuta"

        Miksi sitten ei ole tajuttu?


    • 00000001

      Tuo tilojen kasvattamisen tarve ei liene lähtöisin viljelijöistä itsestään.
      Kenenkään yksipuolinen syyllistäminen ei ole oikein. Ei minkään ihmisryhmän.

    • näinonvertailut

      Joo ne säälittävät, ihmispolot kaupugeissa, eli veronmaksajat, rahoittaa sinunkin "Yksityisen" Yrittämisen. Suurimmalta osaltaan. Jos veronmaksajat lopettaa tukensa "yksityis yrittäjälle" maanviljelijöille. Kusessa ootte, todella. Miksi?? veronmaksajan pitää!! ostaa kotimaista ja kalliimpaa ruokaa. Jopa joskus huonompaa. No joo , teillä "maatalousyrittäjillä" liiketalous menee ohi isänmaallisuuden. Vaihdetaan traktoreiks i halvemmat tuontipelit , että sillai,

      • ruokkijasi

        Olet pihalla kuin lumiukko etkä taida tajuta asioista mitään. Oletko mahdollisesti tulonsiirtojen varassa elävä maalta kaupunkiin muuttanut orpopiru?


    • exkiurvetinen

      Ne palvelut maalta ovat hävinneet jo valovuosia sitten, ei kauppoja postia, polliisia vaan surkeita kuoppasia ja kesällä pirusti pölyäviä traktorille sopivia sorateitä joitten hoito on loppunut jo kymmeniä vuosia sitten?
      Toinen toistaan valtavampia navetoita velalla rakennetaan suuruudenhulluuksissa eikä tulevaisuudesta mitään tietoa että kannattaisko?
      Konkurssin jälkeen on kyllä sitten riittävän suuret tilat muunlaiselle yritykselle.
      Iskelmäniittynavetalle esim?

    • kummajuttumiksionnäin

      Ihmettelen??? miten pitkään, veronmaksajat ja pankit rahoittaa kannattamatonta tuotantotoimintaa," Kuten "maanviljelys. Ruoka meillä kaupassa hinta on 125% enemmän kuin muualla. Omavaraisuus aste tuotannossa myös 120-130% Silti käytetään tuotantoon, käsittämätön määrä veromarkkoja, muka omavaraisuuden nimiin. Ei normaalia liiketoiminta tehdä, jos ei kannata. No joo, maanviljely on valtion erityisessä "suojelussa".. Ihmettelee veronmaksaja.

      • ollkjuioppåå

        Vaikka kuinka yrität v*ttuilla maanviljelijöille, heidän takiaan Suomessa ei maanviljelyä harjoiteta. Yksi maanviljelijän työpaikka työllistää moninkertaisen määrän teollisuus- kuljetus- jalostusportaan ja kaupanalan työntekijöitä. Siksi Suomessa maataloutta harjoitetaan jotta nämä työpaikat säilyisivät maassamme.

        Maanviljelijä tässä kuviossa joutuu tekemään huonolla plakalla seitsenpäiväisiä työviikkoja ympäri vuoden ja saa siinä ohessa kuulla jatkuvaa v*ittuilua, kun jotkut toopet eivät tätä kuviota kykene ymmärtämään.


    • kaisulaht

      Yhteiskunnan syöpäläisillä ei ole edes itse vara maksaa sähköjä
      Se kertoo tosi YRITTÄJYYDESTÄ. Kertokaa esimerkki jossa veronmaksajat maksavat yrittäjien yrittämisen ja siitäkin huolimatta menevät konkurssiin. Aivan sama olisi polttaa veronmaksajien rahaa nuotiossa

    • mehteeoisinostanu

      Missä ne ilimottelloo kun konkurssissa tulloo pakkomyyntiin maeta ja mantuja ja navetoita.? Kannattas ilimotella näkyvämmin että ei jäisi potentiaalisia ostajia tietämättömyyden takia ilman tarjous mahdollisuutta.

      • sivustaseurannut

        Ei niitä ilmoitella kun ne myydään sisäkaupalla ja ilmaiseksi kun ensin on mustamaalattu ns,tu tilan väki tavalla tai toisella eläimiltä viedään ruka ja terveyden huolto ja lietealtaat päästetään yli vain viemällä liikevaihto sitomalla ja laskut maksamatta niiden osalta ja kielletään siemennys ajallaan tai tarvitaan ennakkomaksu määräys saada tarvittavia asioita varten.
        En ole etsimälläkään löytänyt itsekkään, vaikka oma nettisivut sitä varten.
        Mutta sitten lukenut selvityksessä olleita papereita, joista näitä lukenut.
        Minusta suomen perstuslaki ei koske enää kaikkia tai sitä turvaa anna, huolestuttaa.
        Tiloille kun pysähdyn keskustelemaan asian tiimoilta on kovin hiljaista joukkoa.
        En haluaisi olla housuissaan. Ikävintä on että joukossa on niitä jotka varastaa ja niinkuin sanotaan omat koirat puree. Ja naapurit alkaa olla suurinpia uhkaajina.
        Paljon on paikattavaa.
        Likaisen työn tekijöitä tekee kun maksetaan tavalla tai toisella hyötyvät.
        Puhuttaisiin arvojen alentumisesta ja saadusta verollisesta lahjavero etuna. Mikäli sen läpäisee. Mutta salaamalla ja peittämällä vaituu paljon olen huomannut kun pysähtyy tarkastelemaan. Mihet tekee hytyes ja naiset hyväuskoisuudessaan mahdollistaa. Naurussa suin.


      • mistäpäin

        Onko tämä se konkurssitapaus?


      • sivustaseurannut

        Kyllä puhun juuri siitä, eniten kummastuttaa, ettei kysenalaisteta suomessa enään mitään ja kun auttaa voisi, niin tulee naapurista haaskat haudalleen kuin sanoi tuo kettu, että misei tilaisuutta saisi käyttää huväksi, Huuskosen Jukan SANOJA...


    • paokapiä

      ulosotto ilimottaa lehessä ja netissä. kyllä sinä sen älyäesit jos oesit ostamassa. mitenkä veronmaksajat maksaa muajussien elämän? ja jokkaenen maksaa ite sähkösä. sitten vielä sanosin, että aekamoesta ommaan pessään paskantamista on haakkua oman muan tuottammoo ruokoo. muuta tok poes kotosuomesta ku ee kelepoo. pittääkö aena valittoo ja panetella.

      • mehteeoisinostanu

        Minä en ole kyllä huomannut yhtään ulosoton ilmoitusta Kiuruvedeltä jossa olis ollut maatilan ommaisuutta, netistä ei kooklellakaan oo löötynä eikä savon sanomissakaan. salaperästä kaapankääntiä kun pimmeesti myyvään


      • oeloel

        oel netissä. näin sen ja ne meni sitäkaotta. nyt vastikkään.


      • mehteeoisinostanu
        oeloel kirjoitti:

        oel netissä. näin sen ja ne meni sitäkaotta. nyt vastikkään.

        Millä osoitteella löytyy tämä nettisivu jossa nämä kaapataan?


    • SuomieikärsiVenäjän

      Onneksi Iskelmä viikolla menee lujaa ei tarvii kunnan kukkarolla olla.

      • pisutulppa

        Olihan siellä väkeä, mutta oliko riittävästi?? Taitaa kunta kuitata tappiot hymyssä suin. Saatiin taas positiivista ilmaa Kiuruvedelle..unohtuu kaikki entiset kasvutavoitteet. Joskus tuntuu kyllä, että Kiuruvesi on Suomen pikku-Neuvostoliitto..kaikki kumartaa yhteen suuntaan ja jumpuroivat laitetaan rautoihin..tai ajetaan maanpakoon..ihannoidaan uusia innovaatioita ja kasvun potentiaalia.. Mites se teurastamo-hanke?? Joko kohta sitä kivijalkaa muurataan??


    • anjasuu

      On kaikkien suomalaisten onni että maatalous vähenee ja kohta loppuu kokonaan suomesta niin päästään yhteiskunnan eläteistä

      • Eijuc

        Onko tuo provo vai oletko oikeasti noin toivottoman tyhmä? Mikäli olet tosissasi ja jos noin kävisi kuten sanoit, niin sinä ja kaltaisesi tulevat ennemmin tai myöhemmin kuolemaan nälkään. Minulta on turha tulla anelemaan mitään henkensä pitimeksi. Nälkä on vittumainen seuralainen eikä siitä niin kovin kauaa ole, kun siihen on Suomessakin kuoltu. Näköjään kuitenkin niin kauan, että on päässyt tosiasiat joiltakin unohtumaan. Onneksi elämä muistuttaa. Tai ei onneksi, mutta kuitenkin. Jokainen valitsee puolensa.


      • omamaamansikka

        hirviö.


      • neitiperhonenturku

        vitut maatilat missään konkassa oo, saavat sähkölaskut muilla maksattaa ja avustuspaketit vain maanviljelijöille ja kuten ne putinin juustotkin vain sai maatilalliset ostaa halvalla, ei muut kansalaiset!
        meijeriauto tuo rahkoja ja uusia känyköitä ja navikkattoreita jusseille noin vaan, vittu mitä pummimista.
        helppoo on elämä.tulkaapa tekin 1500eskon tuntipalkalla kk oikeisiin töihin niin katotaan miten vitutuskäyrä on tapissaan. ei muuten nukuta päikkäreitä normaalissa duunissa, helvetti.


      • Eijuc

        Helkkarin hyvä tuntipalkka sulla! Ei uskoisi noin tyhmän pääsevän 1500 egun tuntipalkoille. Ei maatilat paljoa maksa tänä päivänä ja riskiä ottamalla sellaisen saisi pikkurahalla, jos maajussin hommat kerran vaikuttaa helpommalta ja tuottoisammalta kuin nykyinen työsi. Sinun logiikallasi liekö siinä riskiä laisinkaan?


      • sähkölaskutkin
        Eijuc kirjoitti:

        Helkkarin hyvä tuntipalkka sulla! Ei uskoisi noin tyhmän pääsevän 1500 egun tuntipalkoille. Ei maatilat paljoa maksa tänä päivänä ja riskiä ottamalla sellaisen saisi pikkurahalla, jos maajussin hommat kerran vaikuttaa helpommalta ja tuottoisammalta kuin nykyinen työsi. Sinun logiikallasi liekö siinä riskiä laisinkaan?

        heti jos tilan perisi kuten muutkin ja sen kultalusikan samalla saisi niin mikäs siinä, siinäpä riskiä jota valtio vielä tukee.huh.
        meilläpäin sähkölaskut maksetaan itse ja sitä rataa. samoin autot yms ei tule tukia eikä alvia valvia. lumilinkokin ostettava trattoneineen itse eikä maksattaa yhteiskunnallla. no eipä saa pummin leimaa.


      • Eijuc

        Minäkin maksan laskuni ja kuluni itse enkä silti ole katkera tai kateellinen kenellekään. 24/7 kiinni samoissa kantturoissa jne ehdottomasti ei kiitos. Hyvä että niitä maataloustukia maksetaan muuten sinullakaan köyhällä ei olisi varaa kotimaiseen ruokaan sikäli kuin palkkasi on 1500 e/kk, jos se on tuntipalkka kuten kerroit, niin sittenhän oletkin rikas ja tämä hintaseikka on sinulle merkityksetön.

        Ymmärrän sinua ohuesti siinä mielessä, että jos jotkut maatalousalan edustajat ovat joskus esiintyneet hieman ollakseen ja kuin yhteiskunasta riippumattomina suurmiehinä. Samanlaisia yksilöitä on kaikissa ammattikunnissa. Ei kannata leimata mitään ammattikuntaa muutaman harvan herraskaisen yksilön perusteella. Ne hiljaiset puurtajat eivät hakeudu eturiviin kunniaa ja huomiota kerjäämään.


      • Vastaatkonoihin

        Ei muuten, mutta. Eiköhän se kilpailu pidä huolta ruoan hinnasta, ihan kuin muistakin hinnoista? vai miten se menee. Millä ilveellä se kotimaisen ruoan hinta nousisi, kun halvempaakin on tarjolla? kuka sitä ostaisi?
        Millä ilveellä sen maitolitran hinta yhtäkkiä pompsahtaisi, voisi jäädä se kympin litra sinne hyllyyn happanemaan.
        Toisekseen kannatta myöskin miettiä mistä ne maataloustuet tulevat, meinaatko että se on ilmaista tukea kuluttajalle?
        Mistä se tuki on peräisin ja kuka sen maksaa?


      • Eijuc

        Paljonkohan se ulkomainen ruoka maksaisi sen jälkeen kun omavarainen tuotanto olisi tapettu? Eikö meidän kannattaisi lopettaa myös yritystuki ja siirtää kaikki yrittäjyys ulkomaille? Maksettaisiin vain pakolaisten kuluja ja siirtoja tänne kaikesta muusta turhasta säästyneillä verotuloilla vai kuinka ajattelit?


      • Etsittenvastanna

        En puhunut omavaraisen tuotannon lopettamisesta. Siirtyväthän nuo yritykset ulkomaille, ketkä vain sen pystyvät tekemään, tuista riippumatta.


      • Kateellinenko

        Huh huh jo on tekstiä, ei uskois jos ei itse näkisi. On karjaa sukulaisella ja kyllä niille ei mitään rahkoja ja kännyköitä tule!. Onpa ihme vääristymiä ihmisillä.


      • Eijuc
        Etsittenvastanna kirjoitti:

        En puhunut omavaraisen tuotannon lopettamisesta. Siirtyväthän nuo yritykset ulkomaille, ketkä vain sen pystyvät tekemään, tuista riippumatta.

        Et vastannut itsekään. Minä taas en ole vastausvelvollinen kenellekään haihattelijalle, varsinkaan kun en ole itse ollut ajamassa mitään ammattiryhmää alas kateuksissani enkä muutoinkaan. Olenpahan vain sitä mieltä, että tietyt omavaraisuuden perusasiat tulisi pitää iskukykyisenä maassamme. Ei meistä kukaan muu pidä huolta ellemme me itse. En itse työskentele maataloudessa tai edes sen ympärillä pyörivässä bisneksessä, enkä ole kenenkään puolella, paitsi suomalaisten. Osallistun ihan mielelläni talkoisiin veronmaksajana asioissa, jotka edistävät tai turvaavat oman kansamme turvallisuutta ja hyvinvointia.


    • rokkivaarit

      mut maatilallisen tuntipalkka 4 euroa...aivan :=)

      • hoopihoopi

        Eikö kannatais alkaa vai mitä?


      • maksansähkötkin
        hoopihoopi kirjoitti:

        Eikö kannatais alkaa vai mitä?

        perintötilaa odotellessa...;=)


      • Kaksimaksettu

        Maksat sähkötkin mutta olisiko paukkuja ja luottoa lunastaa tila? Ihan lahjana kun sitä ei taida saada varsinkin jos pitää maksaa sisarukset ulos.


    • exkiurvetinen

      Kyllähän se niin on että 3 miljoonan lypsykarjatilaa ei kukaan tule ostamaan kun luottoa ei tipu tuulen huuhtomalle tyhjäntoimittajaperseelle.
      siinä käy niin että sama yrittäjä jatkaa koska pankki saa muuten suuret luottotappiot jos pilkkahinnalla joutuu myymään.
      heh hee, saatana sentään!

    • Velmuilu

      Mikäkn on yrytys Suomessa joka vuodesta vuoteen saa ylivoimaisesti suurinta yritystukea ,no sehän on Vikingline Ahvenanamaalainen ,sinne syydetään rahaa koska he puhuvat parempaa kieltä ja heitä ei saa sortaa ja loukata.Kerrankin yritystuen seuraavalla viikolla saatu summa annettiinn osakeantina vikinglinen osakkaille eli heidän omaan käyttöön ei yhtiön parantamiseen ,varmaankaan eivät osanneet suomeksi sanoa ett´kiitos.
      Miksiköhän heillä on koulutuskiitöt joitten vuoksi pääsevät opikelemaan heikoimmilla koiusuorituksilla kuin oikeat suomalaiset.etuja etujen perään miksi?

    • maanpetturit

      Ituniskat ovat aiheuttaneet suomelle hirvetä menetykset,maa on konkurssissa ja se on ituniskojen syytä

    • Tul-Kepu

      Vappuna torille ja sitten SUOJELUSKUNNAN talolle tansseihin.

    • pöntsä

      RKP on ainut puolue,joka todella ajaa maanviljelijöiden asioita ja etuja eteenpäin.RKP:n kansanedustaja Matts Nylund Pedesörestä on itsekin maanviljelijä,joka tietää tämänpäivän maanviljelyksen ongelmat.Kutsukaa Matts Nylund käymään Kiuruvedellä ja tutustumaan Kiuruveden asioihin ja maanviljelykkseen.Kiuruvedelle pitää maanviljelijöiden perustaa RKP.n paikallisosasto ja saada ehdokaslista kunnallisvaaleihin.Tottakai ruotsalainen kansanpuolue on hyvä puolue ajamaan kaikkien suomalaisten asioita parempaan suuntaan.Kuopioon on perustettu RKP.n paikallisosasto.RKP rules!

      • Vaartijainen

        Tuleeko Venäjän sukellusveneet Kiurujärvellekkin kuin Saatanan Häg provosoi !


    • JaloPoika

      Lahtareiden UHEILU.

    • poikaunto

      Venäläisiä oli jo Iisalmessa tulossa

    • pöntsä

      RKP tulee Kiuruvedelle.Oletko valmis?

      • vilijonkka4

        Pyh..eivät vilkaisekkaan Kiuruvedelle päin.. Ensin piti kerätä kyliltä almuja, että saavat sähköt maksettua ja nyt näkyy olevan parturi-rahastakin pulaa..
        Korkeintaan kokkareet tulevat ääniä keräämään, kun kepulaiset kusee kintulleen..


    • pöntsä

      RKP toimii jo Kärsämäen valtuustoryhmänä.Kyllä se onnistuu Kiuruvedelläkin,kun lähtee keräämään nimiä ehdokkuudesta kiinnostuneilta.Näin pystytään muuttamaan politiikan suuntaa Kiuruvedellä.

    • ryönäosmo

      Maatalous on lopetettava Kiuruvedeltä muuten koko kunta menee konkurssiin. RKP on ainoa oikea vaihtoehto

      • pöntsä

        RKP aja maanviljelijöiden asioita nykyään parhaiten.Ruotsalaisen kansanpuolueen kansanedustaja Matts Nylund on maanviljelijä Pedersörestä.RKP oli mukana traktorimarssilla Helsingissä.


    • kallis_on_kepu_kansalle

      Eilenhän uutisoitiin, että kepulaisille kärrätään taas miljoonia valtion rahaa vastikkeetta. Kansalta vaan leikataan ja kepulaisille loisille jaetaan.

    • seijahh

      Traktorit vaan saastuttavat kaunista luontoa,ne tulisi poistaa suomesta

    • pöntsä

      Keskusta saa suurimpana puolueena suurimmat puoluetuet.Eli kansalaisten rahoja.Ruotsalainen Kansanpuolue on säätiörahoitteinen puolue.Minä olen kannattanut v.2012 lähtien RKP:tä,kun silloin rikas Sipilä nostettiin väenvängällä Keskustan puheenjohtajaksi ja Mari Kiviniemelle näytettiin,että on parempi lähteä Kepardeistä lätkimään.

    • pirjo-s

      Maatalous on ajanut tämän,minun maan,konkurssin partaalle.
      Ei työttömällä ole vara ostaa kallista kotimaista ruokaa vaan on tyydyttävä tuontiruokaan,joka on hyvää. Kotimainen on tehty vain rikkaita,eliittiä varten

      • sivustaseurannut

        Ystävä hyvä kaiken takana on rahamailman vehkeilyjä ei yksittäiset tuottaja yrittäjät.


      • sivustaseurannut

        Miettikääpä, jos meillä on oma puolus, muttei ruokaomavaraisuutta?
        Luuletteko vihollisen rahtaavan meille sitä tänne?RUOKAA
        Entäs jos kaikki tuodaan muualta, niin mistä meidän ne työpaikat tehdään?
        Ongelmana ei ole jonkun kannattamattomuus, vaan mikä sen tekee kannattamattomaksi?
        Esim, Elon työneläkevakuuttajana, käytti yli 600 000 ,€ sijoittaja yhtiöiden listalle Ja mm, Nordean pankki käytti niitä ohjauskokonaan maatalous investointiin joiden korko nousi niin korkealle että 400 000, € vedettiin välittömästi viljelijän tililtä pelkkää siis korkoa. Ja se oli eläkevakuutuksen sijoituksen tarvitsema sopimus pankin kanssa. Nämä kaataa maalausta hallitsemattomaan tilanteeseen ja Konkurssien yksi syy!
        Kun toinen vaihtoehto oli maatalous ministerin kehittämä valtion vakuuttamislaina varmistaa maksuohjelmalla se pankin kautta kiinteällä ja maksukyisellä ajalla lyhentää. Tätä ei pakki antanut vain osan korkotukilaina osuudella. Jolloin viljelijän vakuudet jää vajaaksi jonka pankki laittaa sijoitusyhtiöille josta syntyy kannattamaan tilanne tilalle.
        Samoja pitkin Suomenniemen on kaupunkien ja kuntien luottamushenkilöt hakeneet ja ovat Kahelinsuuria summia, ne maksattaen veron maksukannolla sijottajayhtiöihin Euroopan kautta. Mutta niistä on julkisuudessa käsitelty ja osin saatu korvauksena takaisin, muttei vielä kaikkia, mm viljelijöiden infestointeja.
        Syksyllä se tuli lisätietona jolloin mainittiin rikolliseksi koska se ei kelpaa Kirjanpidossa vähennyksen.
        Uusi uhka nousee kuluttajille houkuttamana uusien asuntojen kautta, ja vuokrien kautta asumistuen piiriin.


    • vain.kotimaista

      Kyllä se niin on ,että jos suomalaiset liha-ja viljatuotteet loppuisivat,en ulkomaalaista leipää enkä lihaa söisi.
      Ulkomaalaisessa viljassa suosituksia korkeampia kasvimyrkkyjä jne.Lihoista ei tiedä mitä syötetty eläimille.Kanamunat salmonella vapaita suomessa.
      Olkaa ihmiset tyytyväisiä,että saatte puhdasta ruokaa,siellä te Kiuruvetiset saatte vielä lähiruokaa kouluissa,päiväkodeissa,vanhusten hoitolaitoksissa jne.
      Kiitos siitä maatilojen pitäjille,jotka jaksavat tehdä työtä meidän kaikkien eteen.

      • vainruokaa

        Että jos ne loppuis.. no kynsiäkö sinä sitten söisit? luuletko sinä onneton että ne ei muualla tällä planeetalla pysy hengissä tai sairastuvat kun eivät saa suomalaista lihaa ja viljaa..? aukaseppa se navetan ovi ja kurkista ihan pikkusen pitemmälle :) kato onhan siellä jossain elämää ollu kai pidempäänkin kun täällä. Ei se hinta ja laatu ihan sokeesti käsi kädessä kulje, eli jos saisit satasella litran vettä ni olisko se muu halvemmalla tarjottu vesi paskasta ja myrkyllistä??


      • hujjataan70milj
        vainruokaa kirjoitti:

        Että jos ne loppuis.. no kynsiäkö sinä sitten söisit? luuletko sinä onneton että ne ei muualla tällä planeetalla pysy hengissä tai sairastuvat kun eivät saa suomalaista lihaa ja viljaa..? aukaseppa se navetan ovi ja kurkista ihan pikkusen pitemmälle :) kato onhan siellä jossain elämää ollu kai pidempäänkin kun täällä. Ei se hinta ja laatu ihan sokeesti käsi kädessä kulje, eli jos saisit satasella litran vettä ni olisko se muu halvemmalla tarjottu vesi paskasta ja myrkyllistä??

        katoku tää uskonto on valio uskonto, muita ei ole:D


      • vain.kotimaista
        vainruokaa kirjoitti:

        Että jos ne loppuis.. no kynsiäkö sinä sitten söisit? luuletko sinä onneton että ne ei muualla tällä planeetalla pysy hengissä tai sairastuvat kun eivät saa suomalaista lihaa ja viljaa..? aukaseppa se navetan ovi ja kurkista ihan pikkusen pitemmälle :) kato onhan siellä jossain elämää ollu kai pidempäänkin kun täällä. Ei se hinta ja laatu ihan sokeesti käsi kädessä kulje, eli jos saisit satasella litran vettä ni olisko se muu halvemmalla tarjottu vesi paskasta ja myrkyllistä??

        Ei ole navetan ovea ja asun kaupungissa.Miksi söisin viljaa missä myrkkyjä jotka aiheuttavat syöpää ym.sairauksia kun on suomalaistakin ,valvottua tuotantoa.
        Pienet lapset ovat herkkiä saamaan sairauksia jos ruoka ei ole puhdasta.Miksi syöttäisin heille epäterveellistä ruokaa.
        Jos suomalainen,tai pohjoismaalainen lihantuotanto loppuisi,söisin vain kalaa ja kasviksia.Näin kyllä teen nytkin,mutta joskus syön myös lihaa.
        Miksi vetäisin myrkkyjä itseeni kun ei ole mikään pakko.
        Jos sinä et välitä tietää mitä syöt,se on sinun valintasi.Jokainen taaplaa tyylillään.


      • vainruokaa

        muualla siis syövät myrkkyä ruokana ja siellä ihmisten elinikä on kuitenkin korkeempi kun suomalaisilla, ja meillä kun on euroopan puhtain ruoka ainakin hinnan perusteella..? johtuuko tuo elinikäero sitten epäpuhtaasta kossusta, ja terveyttä edistävästä punaviinistä XD , bon abetit!


    • duunarinpuolikas

      Ylimieliset harjasniskapaskat oikeisiin töihin syömästä Suomea konkurssiin.

      • kokonaenen

        Kuulemma siellä Kiur´veillä on nuo sukujuuret niin liki toessijaa,niin uattelin kyssyy outko sukua sille puolikkaalle lomittajapoejalle?


      • puolikaslomittaja

        Mistä saet piähäs, että oon lomittaja POEKA? Sovinisti saatana sinäkin!


    • Tietäjäx

      Vai olisiko niin, että maaseutua ajetaan johdetusti alas maatilojen konkurssien kautta ja näin ahdistavaa ihmiset sinne kehä kolmosen sisään.

    • sivustaseurannut

      Ajattelemisen aihetta piisaa,
      Miksi suomalaiset maksaa saksalaisten eu,n jäsenmaksuja seuraavat 7-v, tta ????
      Miksi,Sumessa ei rakenneta asumiskelpoisia rakennuksia yksityisi ja julkisia, vaan törmätään ylikalliisiin home sellaisii, ja kansa maksaa verokannassa edelleen???
      Miksi, meidän eri asteisissa virkakonestoissa mahdollistetaa toimitsijoita yhteiskunnassa ns;sti yhteiskuntaa kuormittavia toimenpiteitä, joista seuraa verokantaan vääjättömiä kulurakenteita; syntyvät ertyisten mm, vakutuslaitosten korvausvastuut 40% siirretään verokantoon tai muun selvitys tai kulukorvausten katta kansalaisten maksettavaksi!!!!
      Miksi, ns,sti sotu ratkaisulla ulkoistetaan maakuntamalliin, joka ei pitänyt tuoda lisäkuluja, vaan säästöjen haku, mutta on jo ilmoitettu ylimääräisenä maakuntaverokanto tulossa???????
      Millä tavallinen kansalainen tän maksaa, kun on tavalliset tulot??????
      Onko edessä kuin eläimillä että piikki kylkeen ja käytäntö joukohauta ennemmin kuin huomataan säästö syistä. Jätteenkäsittely laitokselle koska on annettu lääkkeitä jottei pojavesiä sotketa eihän sitä lääkejätteitäkään saa kaatopaikalle hävittää ei vissiin niitä kuolleitakaan voida enää perinteisinmenoin toimittaa, kun eutanasiaakin yritetään ujuttaa lakiin, ihmiseen kun ei voida luottaa. Huomasin vain vanhustenhoidossakin on jo saattohoitoon ryhdytty ohjaamaan kun niitä on liikaa huutaa politikot.
      Ensiapulääkärin sanomana monivaivaisia ei osastoille oteta, kun valtion avut on sitä suuremmat mitä enemmän osastolta läpi on määrä ihmisten kulku. Tarkoittaa että RAHA ON SE JOKA VAIKUTTAA JA MÄÄRÄÄ. YMMÄRRETÄÄNKÖ MEILLÄ MITÄ DEMOKRATIAN NIMISSÄ TODELLA TEHDÄÄN PUHEIDEN SIJASTA?
      Ulkoistaminen tarkoittaa raha ratkaisee, jossa sijoittajapääoma kulkee ja yhteiskunnissa liikutetaan taatusti pesty raha markkinoille,eu, on siirtomaavaltaa, väitän. Kun sanottiin ettei eu,sta voi erota, silti pritannia yksi suurista maista näin teki ja jos on huomattu he ei ole etuneuvotteluissa, pienten maiden kanssa vaan he ovat erillään omissa ryhmissään.??
      Mitä vaikuttaa yhteiskunta rauhaan, kun kaasuputki vedettiin pohjanlahteen Venäjältä Saksaan..??? Lyhytnäköistä, oisko niin että Afenanmaa sopisi kuvaan, venäjän kaapata tukikohdaksi jotta sillä sama syy kuin Ukrainassa ottaa kulku eurooppaan kaupallisesti ja sotilaallisesti onhan Ukraina n maaprää käytetty melkoinen kaasun vienti muuhun maailmaan, riittävä syy talouspuolustus valjastaa hyoty, joka ohjaa sitten sotilaallista puolustusta kohdistaessa suurvaltojen.
      Pienen maan on pysyä puoluettomana ja rauhanturvaajan roolissa ei kahakoiden keskipisteessä kalustelemassa aseitaan,jokainen sotii aikansa ja rauhaa ylläpitää myös sekaantumatta kaikkeen ja kaikessa olemalla muiden käskystäkään.
      Suomi on liian herkäksi tullut menemällä kokomuksen mallinmukaan huolestua,juuri rajat avaamalla ja ulkoistamalla ei demokratia toteutunut koska elitti hamuaa ja köyyttää. Eriarvoistaa.
      Tulipas polittinen juttu mutta kun jonninjoutavia luin niin heitin mukaan isompia asioita muutamia havaita kun tavallista kansaa on eniten ja huolestuttaa kun sitä hyväksikäytetään omienetujen eltin tarkoitusperien käyttöön,kun pitäisi veronmaksajina keskittyä vaikkapa kansalaispalkan saamiseksi, jottei jää heitteille ja yhteiskunnan ulkopuolelle lamat tulee ja menee tai muut muutostilanteet heiluttelee. Mielestäni se takuueläke ei anna katetta arjen hallintaan. Tuo 672,€ ei riitä elämisen tai arjen pyörittämiseen, ja jos sitä luukutetaan muiden selvitysten tekemiseen se menee jo sen kuluihin, eikä se henkilökunta tai pyrökratia siihen ole pieni kulurakenne sekään, jose voisi olla paremmassa käytössä ja ei kyykytettäisi ihmisiä sen kautta.
      Asiaa olisi moneen, mutta vaalit on tulossa katsottava ketä sinne valitaan. Syy yhteys puhuttaa. Ei ole väliä kuka siellä vaikuttaa asioihin...

    • Täälläpohjantähdenalla

      Taitaa olla melkoinen persoona tämä MTK:n paikallisvaikuttaja Jukka Huuskonen.
      Juuri iltalehdestä luvin.

      • nitrodomus

        Tyypillinen homo agriculturus narcissus - lajin edustaja, muistuttaa ihmistä ulkoisesti , mutta on eläinopillisesti kuitenkin jotain aivan muuta.....


      • tolokuntipu

        Vähänkö niinkuin Panda- karhu, joka näyttää karhulta , vaikka ei ole karhu ollenkaan?


      • nitrodomus

        Tipsukka ymmärsi oikein!!


    • konservatiivi1

      Tärkein työkone on taskulaskin. Todella kriittinen suhtautuminen siihen mitä Progria, Eu, Pankit, Suku, Naapurit, Jne sanovat. Monella tilalla robotti lypsää lehmät ja pankki isännän.

    • korjaus_virheeseen

      Panda-karhu näyttää söpöltä sylikarhulta mutta on todellisuudessa vaarallinen villieläin, siis oikea karhu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      262
      2481
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      91
      1977
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1596
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      157
      1417
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      65
      1244
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1185
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1010
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe