Kuunliljojen kasvu ensimmäisenä kesänä vaatimaton

puutarhurierkki

Keväällä istutetut kirjokuunlilja ja joku toinen liljalajike eivät ole kummoisia lehtimääriä saaneet väännettyä tähän asti, sanoisin että korkeintaan muutaman. Ainoa, missä huomaa tapahtuneen selvää kehitystä on kasvin tyven huomattava paksuuntuminen. Jotenkin tuntuu, että nuo ovat aloittaneet uransa juuriston värkkäämisellä, mutta tämä on vain arvaus.
Paikka on vähältä aurinkoinen, mutta ei ne ole kuolleetkaan.

4

131

  Vastaukset

  • eipä nuo viime syksynä istutetut ole paljonkaan kasvaneet mutta ne, mitkä on olleet jo vuosia, jaksaa vaan kasvaa. Tämä kesä on hiukka ongelmallinen ollut kaiken kasvavan suhteen.Takapakkia on tullut yhdessä jos toisessakin kasvissa...mutta uusi kesä on ensi vuonna ja kaikki paranee silloin.Nythän ei edes unikon siemenet itäneet samoin kuin viime kesänä, jolloin oli upea unikkokesä.

  • Niin minäkin luulen, että juurta värkkäävät... kirjokuunlilja ei ole mitenkään erityisen nopeakasvuinen, mutta kyllä se siitä vuosi vuodelta pulskistuu. Omassa pihassa hämykuunlilja on ollut nopea ja varma. Blue cadet -matala sinertävälehtinen ja komiasti kukkiva kuunlilja on myös nopea. Gingo Graig huikean kauneine vaaleine lehdenreunoineen kasvaa nopeasti, samoin Gold Standard, Paul`s Glory, Striptease. Sum and substance ei aluksi ole nopea, mutta lopulta olisiko 10 v istutuksesta on 1,80 cm leveä ja 70-80 cm korkea upea ilmestys kellertävine lautasta suurempine lehtineen. Ne on niin ihania, ne kuunliljat. Käy katsomassa vaikka Hosta library-sivuilta, jos uskallat. Niihin ei voi olla hurahtamatta, jos peukalo vähänkään vihertää... ( taitaa olla n. 60 eri sorttia)

  • Syksyllä tuli istutettua pari, keväällä kolme, kaikki hämyjä. Se että ovat sentään kaikki hengissä, on näköjään näille saavutus saati sitten kasvu. Eihän niillä nyt mitään puolentoistametrin multapetiä ole mutta laitapa viereen koiranputki itämään niin tällä lannoituksella saa hakea syksyllä moottorisahan, että menee poikki.
   Jatketaan tarkkailua taas, eipähän tarvitse enää suurennuslasia.

  • Liika on liikaa lannoituksessakin. Hämyjä (Hosta Erromena) on pihassani ja eteenpäin lahjoitettuna 30 v aikana sadoittain. Orapihlaja-aidan vierustalle istutin 20 m matkan ehkä 20 v sitten. lannoituksena pari kottarikuormaa omaa puutarhajätekompostia ja ehkä hiukan tuhkaa. Lisälannoitusta satunnaisesti keväisin tyville pikku kerros kompostia tai pussimultaa. Kasvaa polven korkuisena ja voi hyvin eikä kumpikaan näytä kärsivän kumppanistaan. Edelleen väitän, että hämykuunlilja on kuunliljoista nopean kasvunsa ja sitkeytensä takia parhaiden joukossa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   158
   8243
  2. Tietäisittepä

   Mitä meidänkin työpaikalla varatut touhaavat työpäivän aikana... Kesken työpäivän ottavat vapaata pari tuntia että puolisot luulevat olevan töissä ja
   Uskottomuus
   84
   3143