Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Handelsbankin indeksirahastot

Onko.parempia

Eurooppaa ja USA osakeindeksirahastoissa merkintä ja lunastus on 0%, vuotuinen hallinnointipalkkio 0,4%. Ei Suomessa halvempia indeksirahastoja taida olla?

Kumpaankin laitan syksyllä 50 000 euroa ja kun kuuden vuoden kuluttua pääsen eläkkeelle alan osuuksia myymään. Myyn tasaiseen tahtiin, kymmenessä vuodessa ne menee. Sitten olenkin niin vanha ukko että kiikkustuolissa istun ja ihmettelen maailmanmenoa ja onhan minulle kohtuullinen eläke.

Ajallinen hajautus tulee siinä kun pidän rahastoja ensin kuusi vuotta ja sitten myyn ne kymmenessä vuodessa. Aika hyvä suunnitelma vai mitä mieltä olet?

En ala edes arvailemaan miten osakekurssit seuraavan 16 vuoden aikana menevät mutta aika varmaa on että paremman tuoton saa kuin pankkitilillä nollakorolla.

4

218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miiqe

      Sunnitelmasi järkevyyteen vaikuttaa eläkkeesi suuruus. Kivijalkapankki on ainakin tyytyväinen.

      • Onko.parempia

        Vaikuttaa myös se että on velaton kaksio Helsingissä johon on viisi vuotta sitten tehty putkiremontti. En oikein ymmärrä mitä tarkoitat "kivijalkapankilla", pitäisikö rahat viedä vaikka Nordeaan ja maksaa prosentin verran enemmän vuotuista hallinnointipalkkiota?

        Eläkettä tulen saamaan noin 1200 euroa kuussa nettona. Asumiskustannukset kuussa noin 250 euroa.


    • Näin.se.vain.on

      Älä hyvä mies ainakaan Amerikkaan nyt sijoita, siellä on valtava osakekupla. Viimeisen viiden vuoden aikana Handelsbankin käyttämä indeksi on noussut 76% eikä lähtötaso ollut mitenkään alhainen.

      Kannattaa odottaa ainakin ensi kevääseen. Amerikassa on silloin uusi presidentti ja jos se on Donald Trump voi kurssit hyvinkin syöksyä alas. Voivat ne syöksyä vaikka Clinton valitaan, kuplat aina puhkeavat.

      Eikä tilanne Euroopassakaan näytä hyvältä, täälläkin kurssit ovat nousseet viiden vuoden aikana mutta ei sentään niin paljon. Brexit, Italian pankkikriisi, EU täydellinen kädettömyys saada mitään aikaan, en ostaisi euro-osakkeitakaan. Nyt on parasta pitää pää kylmänä ja rahat pankkitilillä. Kun lasku alkaa kestää se 2-3 vuotta, sitten ostaa kun nousu taas alkaa.

      • Näin.se.vain.on

        Pörssikupla ainakin Yhdysvalloissa, luultavasti Euroopassakin ja korkorahastojen tuottonäkymät olemattomat, riskit suuret. Piensijoittajan kannattaa myydä osakkeet ja korkopaperit hyvään hintaan ja laittaa rahat pankkitilille odottamaan parempia aikoja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe