Kansalaisaloitteen voimassaoloaika?

Tietoa_halajava

Ketjussa "Eroaminen EU:sta" tuli esille kysymys. miten kauan kansalaisaloite on voimassa. Siellä ei kukaan tiennyt/vaivautunut vastaamaan, joten kysyn uudessa ketjussa.

Istuva hallitus on ilmoittanut, ettei sen aikana järjestetä EU-kansanäänestystä, olipa kansalaisaloitteella miten paljon kannattajia tahansa. Oletetaan, että nykyhallitus istuu kauden loppuun. Onko vaalien jälkeen uuden hallituksen ja eduskunnan ryhdyttävä kansalaisaloitteen mukaisiin toimenpiteisiin? Entä, jos uusi hallitus päättää jo ohjelmassaan, ettei sen kaudella kansanäänestystä EU:sta tule?

Tuntuu, että nykyinen nimien keräily on täysin turhaa, kun tiedetään ettei ainakaan nykyhallitus sen perusteella tee yhtään mitään. Tai onhan sillä merkitystä popularisteille, jotka sen varjolla voivat pitää jatkuvaa mölyä yllä.

5

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bb-xx

      Eduskunta voi siirtää kanslaisaloitteen käsittelyn vaalien yli uudelle eduskunnalle. Näin on tehty muutamalle aloitteelle, koska niitä ei ehditty käsitellä. Sitä en tiedä, onko näin pakko tehdä, ja millä kaikilla perusteilla siirron voi tehdä.

      Tynkkysen aloite on todella pelkää pelleilyä vakavalla asialla, koska oli tiedossa, etttei tämä hallitus järjestä kansanäänestystä.

      • Uuno_Utelias

        Niin, eikö kukaan tiedä, onko Tynkkysen adressilla mitään todellista merkitystä?


      • Juridiikan_diledantti

        On se käsittelyyn otettava, jos 50 000 kannattajaa tulee. Kun hallituksella on ennakkopäätös, ettei kansanäänestystä järjestetä tällä vaalikaudella/hallituksen istumakaudella, se voi esittää eduskunnalle aloitteen hylkäämistä tai käsittelyn siirämistä seuraavalle vaalikaudelle.

        Mielenkiintoinen kysymys on, onko laillista sulkea etukäteen pois jonkin mahdollisen kansalaisaloitteen käsittely tai tyrmätä sen kannatustulos ennakolta. Myös siirtäminen yli vaalien tuntuu oudolta, jos perusteena on pelkästään se, että hallitusneuvotteluissa on näin päätetty. Jos ennakkopäätöksen laillisuus kyseenalaistetaan, menee kyllä asian kanssa sählätessä kevyesti tämä vaalikausi loppupuolelle.


    • kuukiurustakesälomiin

      eduskunnalla alkaa 3kk kesälomien jälkeen 1kk syysloma ja sitten 1kk joululoma. voipi olla että ennen ensvuoden 1kk hiihtolomia kerkii k-edustajat perehtymään aloitteeseen, tai heti 1kk pääsiäisloman jälkeen..

    • 50000ääntätarvitaan

      Keräävät Joulukuun 20 pvä asti nimiä.Jos tulee ,niin asia kyllä etenee. Jos ei voi olla ettei asia etene koskaan mihinkään.

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2058

      Lausuntokierroksilla asia voi viivähtää ja käsittelyt siirtyä ensikaudelle ,mutta parempi se että joutuvat ottamaan kantaa asiaan ja vaalit tulee jolloin äänestäjät näkevät jo tilanteen niin brexit:in suhteen kuin yleisen eu:n tilan. Tuolloin voi olla eduksi,että tietää vaaleissa keitä äänestää Eu:n jäämisen tai lähetmistä edistäen.

      Lopulliseen käsittelyyn menee aino aikaa ,joten mitä aiemin asia on vireillä en parempi.Ei ota jos ei annakkaan.Asiaan kannatta suhtautua menttaliteetilla ei vara venettä kaada ja panna aloite vetämään.Sen tarpeellisuus voi noust yllättäin suuremmaksi kuin osataan ennakoida ja jos tuota mahdollisuutta ei ol euroopn unionin rakoillessa voi lasku siitä kasvaa mittavaksi ja taas vierähtää lisä aikaa asian edespäin viemiseksi.Tuolla aloitteella on monessakin suhteessa merkitystä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6390
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2614
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2170
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1847
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1437
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe