Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Avi/Keiturin Sote

odotuksella

Aluehallintovirasto (avi) on löytänyt lukuisia puutteita Virtain ja Ruoveden sosiaali- ja terveyspalveluja hoitavasta Keiturin Sote Oy:stä.
Avin mukaan yhtiöllä on lupahakemusasiakirjoihin verrattuna liian vähän lääkäreitä ja potilasturvallisuus on vaarantunut muun muassa siksi. Ongelmallista on myös henkilöstön iso vaihtuvuus. Lisäksi lääketieteen opiskelijoiden osuus lääkäreistä on suuri, eikä heille ole määrätty laillistettua lääkäriä ohjaajaksi.
Mikä on Soten hallituksen kanta em moitteeseen, kuka nyt lausuu vai vaietaanko?

124

6687

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kypsyttää

      Tietysti vaietaan... niinkuin aina.

      • huolellapalvelua

        Jo Vuonna 2016 perushoito laiminlyötiin joka päivä. Asukkaista ei nosteta sängystä ylös koko päivänä. Lääkehoidossa tapahtui virheitä ja viivytyksiä jatkuvasti. Asukkaat joutuivat olemaan likaisissa vaatteissa ja petivaatteissa. Suihku kerran viikossa. Kansliassa istutaan.


    • Puntsipum

      On siinä etunsakkin..
      Ne harjoittilijat ovat kuitenkin älykkäitä ihmisiä ja eivät ota vastuuta hengenmenoista joten laittavat ihan toisella tapaa eteenpäin jatkotutkimuksiin. Samoin tekevät ulkolaiset lääkärit, ei näistä ryhmistä kukaan ole niin tyhmä että tottelisivat Keituri soten rahan ahnetta metodia että voitolla eletään. Se voi muovi ja savudatzha busineksessa menetellä muttei immeisten hoidossa.
      Veikkaisin nyt ylijehu lääkäärinkin poistuttua ja paikallishengen laannuttua on kuolon prosentti hoitovirheissä dramaattisesti romahtanut ja väärät diagnoosit ym hoidot samalla.
      Voitto pitäisi unohtaa kun puhutaan ihmisten hoitamisesta. Toimiva sairaanhoito ylipäätään on jo melkoinen voitto näin pienillä veroilla.
      Katsokaapa Ameriikan mallia, kadulle saat mädäntyä jollei ole rahaa pussissa tai voimassa olevaa pirun kallista vakuutusta.
      Tosin Suomeen yritetään tätäkin mallia sun muuta paskaa työmarkkinoille sieltä lännen ihmemaasta, kannattaa siis katsoa ketä äänestää ja ketä päästää päsmäämään aina pikku kuntien valtuustoista ministeri tasolle ja siille välille.
      Enkä ole kommari enkä uusnarsisti äärioikeistolainenkaa, veronmaksaja vain.

    • hillopulla

      Selvä johtajuus puuttuu, niin kaupungin hallinnosta kuin Keiturin Sotesta. Puurot - vellit ja virat menneet sekaisin. Henkilökunnan jaksamisessa ei "tunnisteta ongelmaa" kun on neuvoteltu. Mutta kenen kanssa ? Kenen poskilla hillopullaa on?

    • hillopulla

      Selvä johtajuus puuttuu, niin kaupungin hallinnosta kuin Keiturin Sotesta. Puurot - vellit ja virat menneet sekaisin. Henkilökunnan jaksamisessa ei "tunnisteta ongelmaa" kun on neuvoteltu. Mutta kenen kanssa ? Kenen poskilla hillopullaa on?

    • plooputy

      Allahu akbaar

    • Geims

      Kiva vastaus Virtain kaupungilta ja Keiturin Sotelta Aville. Henkilöstö ja esimiehet järjestävät asiat johdon suunnitelmissa. Nyt henkilöstö hommiin! Pois kahvihuoneesta . Ilmeisesti lääkäreitä ja sairaanhoitajia on nyt sitten riittävästi töissä eikä vaan paperilla.

      • Vali.vali

        Lääkäreitä ja etenkin sairaanhoitajia on ihan riittävästi, lopettakaa jo herran tähden tuo ratkutus tai muuttakaa Timbuktuun!


      • Tiedänasiasta

        Keiturinsote Sote Oy:lla ei ole yhtään vakituista lääkäriä! Kaikki lääkärit ovat keikkalääkäreitä. Hoitajat tekevät työtä niin paljon kuin pystyvät ja kärsivät siitä, etteivät voi turvata potilaan turvallisuutta 100%, uupumuus on jatkuva. Tällä hetkellä ei kukaan halua sinne töihin.


    • Sianmaksaa

      Allahu akbaaaaaaaar

    • vaihtoon

      Nytkö henkilöstö kelpaa soten hallitukselle, joka juuri "kehotti työntekijöitä lähteään" Pitäisikö hallitus ensin vaihtaa ammatti ihmisiin? Vannotaan yksimielisyyteen, joka saavutettu pienessä piirissä, ilman henkilöstöä.

      • Swdef

        Punaista on porukka avissa.ei yllätä


    • vierihoito

      Katsokaa Ruovesi 24 (sinisestä palkista valinta Ruovesi), sen mukaan Ruovesi kohta lähtee Keiturin Sotesta.

      • miksihoidetaanruovesi

        Kertokaapas yksikin haitta, joka koituisi, jos ruovesi lähtisi pois?


      • voi.voi.voi

        Sitten alkaisi reppulääkärien rahastus...


      • Tahto.on.kyky.puuttuu

        Samaa mieltä, johan se on nähty moneen kertaan että Ruovesi itse on kykenemätön hankkimaan muita kuin kokemattomia kandeja, suomea osaamattomia virolaisia tai kalliita keikkalääkäreitä.


    • Elyt.ja.lelyt.kanssa

      Höpöhöpöhöpö, avi tai evi tai evira, turhia kyttäreitä kaikki tyynni, aina valmiina kiusaamaan kuntia, kaupunkeja tai yrittäjiä

    • Onnellinenoon

      Keiturin sote toimii loistavasti,homma pelaa ja hoitoa saa ,se joka valittaa ei tiedä huonoista asioista mitään
      Kiitos virtain päättäjille hienosta taidoista johtaa keiturin sotea pystymetsästä.

      Valittajille tiedoksi käykääpä jossain etelä suomen tk.ssa,kysymässä johonkin vaivaan hoitoa niin tiedätte.

      • Kukaihmevalittaa

        Kyllä, juuri näin. Myös sitä Timbuktua voi kokeilla jollei tää kelepaa.


      • Epäuskoinen

        Hah hah, ai hoitoa saa.... muttei Virroilta! Jos aikaa olet päivystyksestä vailla, niin et saa...pitää mennä työnantajan työterveyshuoltoon toiselle paikkakunnalle vaikka työnantaja on ostanut työterveyshuollosta vain vuositarkastukset,ei päivystysaikoja! Sitten sairastat ilman sairaslomalappua! Virtolainen ei saa päivystysaikaa vaikka vieraspaikkalaiset luvataan hoitaa!


      • Anonyymi

        Tän on varmaan itse herra Savikkomaa johtajalääkätinä kirjoittanut. Kuka muu kissan hännän nostaa jos ei kissa itse!


    • Ei-totta

      Tässä konsepti joka ei toimi! Arvostelukyvyn puuttuminen vaivaa! Johtaminen ei ole ajanhermolla!Ei olla edelläkävijöitä! Kestää kauan saada uudet vakituiset lääkärit. Tämä tarkoittaa kahta asiaa! Kulut kasvaa! Toisekseen johtajien pitäisi ymmärtää puollustaa rivi lääkäreitä ja hoitajia. Katoaako hoitotyön kova ydin? Nyt tuntuu, että mitään rajaa ei enää ole! Jaksaako kotona ja laitoksessa työskentelevät hoitajat enää hoitaa? Jaksaako kukaan mennä töihin?Vielä huonommalla tolalla on potilaat ei vakituista lääkäriä ei hoitajaa. Turhauttavaa! Tuntemuksia!

    • Näin.näyttäytyy

      Tämä näyttää myös tältä; parilla sairaanhoitajalla ja lääkärillä on vaikeuksia hyväksyä auktoriteettia, siis että on joku taho joka määrää ja määrittelee toiminnan puitteet. Tämä ei käy ko. henkilöille jotka kuvittelevat että renki on yhtä kuin johtaja. Ja asiakkaat ovat pääsääntöisesti tyytyväisiä, niin minäkin.

    • Valitttaavaan

      Tässäpä taitaa olla työntekijöitten taustalla laiskuus jaksamisesta ei ole kysymys,hoitajille jää taatusti aikaa myös keskinäiseen jutusteluun ja taukoihin.
      Käykää joskus tutustumassa niihin paikkoihin joissa aikaa ei jää tähän.
      Työ tekijäänsä kiittää.

      • Pieni.kiire.on.hyvästä

        Nythän on julkisuudessa jo myönnetty, tehyläistenkin taholta, että mm. vanhusten vuodeosastoilla ja vanhainkodeissa pidetään tolkuttoman ylipitkiä taukoja. Se siitä kiireestä ja työuupumuksesta. Taitaa olla niin että otollinen maaperä valittamiseen ja rettelöintiin syntyy paikoissa joissa ei ole työaikakuria eikä jämäkkää auktoriteettia.


    • Uukk

      Missäs tälläinen paikka on? Oletko sinä siellä töissä?

    • sapiensmelodicamus2016

      Hohhoijaa, mitä tekstiä...varmaan jonkun valtuutetun ihan itse tuottamaa........................

    • Pikkasenaikaa

      Aikaa on selata nettiä ja facebookia,toki työ ei saa ollakaan jatkuvaa puurtamista ,muuten siitä menee mielenkiinto.

    • Jäsenkirjallako
    • Hyväiltavale

      Sillanpäätä on ottanu pelaan eka kaipauksesta,otsikoi Iltalehti.
      Olis käyttänyt pepanteenia.

    • Sosialistinenxxx

      Syöksykierre ei tasoitu. Taasen julkisuusprofiiliin yksi kuhmu vai mitä Vesa? Männikkö valitaan muualle! Vaikka tämän voissa paistaisi niin tulos on sama hyvät vakinaiset lääkärit menetettiin ja saatiin aikaiseksi syöksykierrettä. Kohukaupunginjohtaja kohusotejohtaja niin se vaan on!

      Oi, nuo ajat ennen Keiturin Sotea. Oi, nuo ajat ennen V:aa. Oi, nuo ajat vakituisten lääkärien. Oi, nuo ajat vanhojen hyvien pomojen. Ne muistoja hyviä vain on! Nyt, syytetään hoitajaa - lääkäriä siitä mihin pomojen ällit eivät riitä. Sote pomojen pää sekaisin on ja trenditietous suunnaton. Vaan ei päätä ei häntää Bisnesideoissa oo. Kun aika kuvioita sössitään, ei tartte enää kenenkään Hääslää. Hyvä niin!

    • Lohkesekavirhe

      Kuka tuo oli ..... Lääkäri???? Sisältää huonoa suomenkielen taitoa! Osasi sanoa niin, niin, niin ! Pääsee arvailtavaksi! Aivan selvästi tarvitaan joku muu firma pyörittää terveyspalvelua. Ei ole nykyisessä touhussa järkeä ..... Eiköhän se ole siinä! Takamatkasta lähtee uusi toimia ... nyt pyyhe kehään !!!!!!!

    • PalautteetTaivaanTuuliin

      Niin sanottuun kriisitilanteeseen eli kotipalvelun hyppy syvään päähän! Asoiden suunnittelu etukäteen olisi ollut hydyksi. Pomolle ala on kaiken lisäksi vieras. Mitä kotipalvelun pyörittäminen vaatii? Miksi ei muuta lääkäriä? Miten henkilöstön hyvinvointi laskee? Miten mainen laskee? NO JATKETAAN JUURI TÄTÄ SAMAA SAMAA SAMAAAAAAAA ................... MENOA!!!!!!!!!!!!!!

    • MinäsevainT

      Hyvinhän täällä menee. Lääkäriin pääsee heti eikä kuukauden päästä. Valittavana on kandeja virolaisia tai kalliita keikkailijoita mutta niin se käy jos omat vanhat tekijät ajetaan pois. Mitäs se valittamalla paranee.

    • Avoimuustakas

      Valittamalla parempaa. Avoimuus samaa tasoa Tampereen delfiinien siirron kanssa tässä Keiturin Sotesa. Johtajat odottaa palvontaa Pohjois-Korean presidentin tapaisesti. Kuppikuntalaisia johtajien hännystelijöitä, todella iljettävää touhua.

      • Uskokoonkenvoi

        Mikä ihmeen valtakunnallinen linja on kuntien omistamilla yhtiöillä tiedottamisessa??? Sama hys hys linja Särkänniemellä ja Keiturin soteyhtiöllä. Ollaan kun kusi sukassa, kaikki menee hyvin ja ongelmia ei kuulemma ole. Kuka uskoo????????????????


      • pikkunilkki

        Ai niinku isopääkin vaatii?


    • Voikujjj

      Pitäiskö viher kommareitten tunkee nokkansa delfiinien siirtoonkin.

    • tapitontatouhua
      • Pakopako

        Tähänkö uppoaa Virtain venhe, Männikön lähtöön ? Hahhah ja paskanmarjat ! Ei osannut ottaa ohjaksia käsiin täällä, toivotaan vaan ettei PoSa pety valintaansa.


    • jääköön

      Mulle ei linkki auennut, mutta vissiin Männikkö on valittu Kankaanpäähän johtotehtäviin, että sillai

    • Ryskööt

      Lääkärit keikkafirmasta. Johtajat mitä lie! Hoito sitä sun tätä! Pelkää huolta ja murhetta. Haukutaan työntekijöitä! Annetaan ohjeita jotta vaiettaisiin. Poliitikot nukkuu vaan ..... Kaikki niiden mielestä hyvin. Onneksi tulee vaalit päästään valitsemaan uudet päättäjät.

      • näkisvaan

        Aina sama virsi ennen vaaleja, valitaan uudet päättäjät. Kuinka ollakaan sama puolue on vallassa joka vaalien jälkeen ja samat tyypit istuu samoisa lautakunnissa vuodesta toiseen. Tuskin on muutosta luvassa.


    • Vittuunmarinat

      Tehkää työtä perkele.

    • Kilkkukello

      Odota vaan kun itse tulet sairaaksi, miten pääset hoitoon Keiturin soteen ja kuka sinua hoitaa. Jos et itse pysty vaatimaan hoitoa itsellesi, olet vanhus esim. Niin toivo että pääset lääkäriin ja hoitajia vielä on. Taidat olla Virtain päättäjiä kun asenne on sama.

    • roskasote

      Kuntalaisena ihmettelen miksi joudutaan selittelemään keiturin tekosia! Tarkastajien mukaan hoidetaan huonosti. Liian vähän lääkäreitä ja hoitajia. Järki ja sisältö tåstä keiturista puuttuu. Häiriöitä ja heikkouksia täynnä. Olen vakuuttunut siitä että hoitsut yrittävät tehdä parhaansa. Såtkynukkeina oleminen lääkäreille ja hoitajille ei sovi. Johtajat pyörittävät sote ja paikallispolitiikka teatteria sairaitten kustannuksella.

    • PoSausMännikkö

      Jaana Männikkö valittiin Posan johtoooooooooooooooooooon

      ..................................................eli taaaaaaaaas ex Virtain perusturvajohtaja ex terveyspalvelujen palvelujohtaja

      Onneaaaaaaaaaa PoSa :) :) :) :) :)

      Virrat monesko irtisanoutuja ja uuden työn saaja tämä onkaaaaaaaaaaaaaaan ......... ??????????????????????????????????????????????????????????????????????

    • Orvokinkusi

      onkohan tk.ssa hometta pitäs sekin tutkia oikeen kunnolla,saatais sekin rakentaa uus.pyäääääh pyääh

    • Vieraspaaoma

      Annettiin tontti hyvä palvelutalotontti Attendolle ja Keiturin Sote maksaa rakennusurakoitsijalle rakennustöiden viivästymisen vuoksi lisätyökustannuksia 129.097,51 €. Viimeisin hallituksen päätös toteaa tämän.

      Hankkeelle on myönnetty ARA:n avustus 2013 joten myös avustuksen vuoksi rakentamishanke on saatava käyn nistettyä vuoden 2016 puolella. Viivästyminen tuo lisäkustannuksia lisää koko ajan. Näin ollen rakennusurakka olisi saatava aloitettua
      välittömästi.

      Hevosmiestentoimisto kertoo .... lämpölaitoksen räjähtämisen selvitykset maksaneet maltaita ...... pyörätien siirtäminen maksanut maltaita .................. kaukolämmmön siirtäminen maksanut maltaita ...... viivyttely maksaa, maksaa, maksaa maltaita VIRTOLAISILLE

      Virtain päättäjät voi - voi mitä tyhmyyttä. Veronmaksajan rahojen haaskausta.

    • vaalikarjaa

      Onnex vaalit lähestyyyyyyyyy..

    • kepukehissä

      heh, mitä ne vaalit täs maatalouspitäjäs auttaa.... sama heinähankopuolue täällä jyllää hamaan loppuun asti.

      • ihmejakumm

        Gallupeissa kirimisen tehnyt sdp tulee romahtamaan kunnallisvaaleissa virroilla, helsingin herra taitaa painaa kannatuksen pohjamutiin. Jonkuin pitäisi ostaa peili lahjjaksi.


    • Zotzot

      Ikävää todeta..
      Mutta tämä paikallinen sotesotku jolla yritetään kyykyttää työtänsä tekeviä hoitajia ja lääkäreitä ja jotka ovat erimieltä kuin ns "sote johtajat", no ne saavat lähtöpassit tai annetaan ymmärtää ettei tämä takahikiä ole muille kuin vallan ja rahanhimoisille punaniskajohtajien mielistelijöille.
      Mikä "kaupunki" tämäkin kyläpahainen on jossa ns"kaupunginjohtajakin" käy vain kääntymässä asuen muualla ja pari keskusta kekkulia mukaanlukien jokunen yrittäjä ja loput mielistelijöitä kunnanhallituksessa soittavat pirunviululla sitä säveltä mikä heitä mielyttää ja hyödyttää.
      Kuntalaisista viis asenteella. Toki jenkki mallii kait haetaan kun kaikki pitäisi yksityistää ja immeiset ajaa muualle paikkakujnnille yksityislääkärien hoitoon kun oman kunnan virat täytetään koni ja poppatohtoreilla niin ettei enää uskalla edes tk:n mäen ovea avata.
      Onko se sitä säästöä ja kelakin jää kohta virroilla tarpettomaksi koska eihän siellä hyväksytä yksityis lekurien laskutuksia, lopettakaa työvoimaton toimistokin koska setyöllistää enenpi kanslisteja ko virastossa kuin oikeita työntarvitsijoita.
      Onko kaupungilla oikeus muuten jotain soteyritystä edes omistaa? vai siirtyykö sekin taas yksityisomistajille kuten kaikki mitä kaupunginhallitus on käsitellyt?
      Hallit, kiinteistöt, ammattikoulut vierustontteineen ym ym, entäpä se huhuttu kaupungintalon yläkerta jossa muutama paikallisyrittäjä omistaa huoneistoja yritys ym vierailujen ylläpitämiseksi?
      Kukahan sen kerroksen muuten kustansi? Veronmaksajatko?
      Jos tää läävä olisi elokuvissa niin syytettäisiin plagioinnista. Mooseksen perintö, muutaman huijarin tähden ym on jo filmattu.
      Vai ottivatko käsikirjoitusaineet virroilta?

      • Sotesotku

        Maalaiskomedioissa oli kumminkin onnellinen loppu,tässä ei.


      • Raasbuuttiini
        Sotesotku kirjoitti:

        Maalaiskomedioissa oli kumminkin onnellinen loppu,tässä ei.

        Tottakait on onnellinen loppu..
        Maalaiskomedioissa siis, muutenhan ihmisiltä vietäisiin se viimeinenkin toivo jos kaikki elokuvat päättyisivät kuten virtain päättäjien koplailut.
        Oikeita Hunttalan Matteja koko porukka.


    • Veroigor

      Kaupunginjohtaja pakenee vastuuta haluaa nyt pois Keiturin Soten toimitusjohtajan tehtävästään kun PERUSTURVAN talousarvio ylittyyyyyyyyy. Keiturin Sote on huono ja kallis sekä sen johto ja esimiehet ihan surkei.... Kaupunginhallituksen esityslistasta selviää totuus johtavan lääkärin taloustaidoista, kalliiksi tulee tämä sekoilu!!!!!!!!!!! Kuka maksaa sekoilun no veronmaksajat. Yksikään johtaja ei asu Virroilla joten eipä paljoa kiinnosta!!!!!! Mikä tän hulluuden lopettaa?????????? Kuka antaa tällaiset valtuudet toimintaan? Näin suurilla asioilla ei saisi leikkiä!!!! Selkeyden saavuttamiseksi pitää homma aloittaa alusta.

      • hyvähuudella

        Ala itte hoitamaan asioita kun noin hyvin osaat puskista aukoa naamaas


    • Ruuuuuuuuuuovesi

      Kuka junaili koulukuljetuksetkin ruoveelle,perkeleen perkele ei ees niistä tulevat verotulot jää kuntaan.
      Ja Ruovesi Ruovesi.

      • kdnfkweurtiowesrh

        Persujen nokka ukko, niin katkera vanhoille työkavereille.


    • huuhaatakokö

      Pihlajan linna.
      Kuulisi suomeakin puhuttavan eikä tuota itämurteellista halpislekuri lääketiedettä
      Keituri soten voisi haudata johtajineen ja päättäjineen sotkuineen ja sijoituksineen siihen surullisenkuuluisaan virtolaisten kusetuskampanja kaivoskuiluun joka vei meiltä ison kasan työpaikkoja ja varmisteli vain eräänkin suvun monarkiaa hallimarkkinoilla.
      Saisi mainarit 10 v töitä kun kaivaisivat peruskallioon niin syvän kuilun jotta kunnan "Hunttalan Matit" sun muut omaan pussiin vetäjät voitaisiin haudata kieroiluineen ja ahnehtimisineen jottei pienintäkään negatiivista säteilyä ylös tulisi ja monttu luotaisiin umpeen.
      P.linnan touhukin kallista on kuntalaisille, mutta on se tämä nykyinen pelleilykin. Saataisiin sentään hoitoakin ja joku asiantuntija päättäisi oletko kipeä vaiko et, pääsetkö jatkotutkimuksiin jne,, eikä työnantaja etujensa ajajineen.

    • Hilmakopio

      Keiturin Sote Oy : Kutsu markkinavuoropuheluun: Virtain ja Ruoveden terveyskeskusten vastaanottopalvelut

      Keiturin Sote Oy:n tarkoitus on kilpailutuksen perusteella löytää yhteistyökumppani, jonka tehtäväksi annetaan Virtain ja Ruoveden terveyskeskusten vastaanottotoiminnan palvelujen tuottaminen myöhemmin määriteltäväksi sopimusajaksi.


      Hankintaa koskeva markkinavuoropuhelu pidetään torstaina 20.10.2016 kello 10.00 - 12.00 Virtain kaupungintalolla, osoitteessa Virtaintie 26, 34800 Virrat.

      Tilaisuuden tarkoituksena on käydä keskustelua valmistelun yksityiskohdista, joihin Keiturin Sote Oy toivoo saavansa näkemyksiä markkinoilla toimivilta yrityksiltä. Markkinavuoropuhelun avulla pyritään tarjouspyynnön pohjaksi kartoittamaan markkinoita ja valmistelemaan tulevaa terveyskeskuksen vantaanottopalveluja koskevaa kilpailutusta. Markkinavuoropuhelu ei sido siihen osallistuvia tahoja. Markkinavuoropuheluun osallistuvilla ei ole oikeutta saada korvausta osallistumisestaan.

    • Vinkkivinkki

      Viimeisin uutinen lääkäripalveluiden ulkoistuksesta ei hätkähdytä. Täysin ajan kysymys. Kyse on tilinteon hetkestä potilaille, hoitajille ja lääkäreille! Keiturin sote ei ole milloinkaan valmistautunut omaan häviöönsä. Hallituksen pitäisi vaan nyt nöyrtyä ajattelemaan enemmään POTILAITA, LÄÄKÄREITÄ ja HOITAJIA kuin OMAA ITSEÄÄN. Lopetetaan nyt kun kaikki rahat ja palvelut eivät vielä ole menneet .....

      Lisäksi johtavalääkäri vaihtoon ..... kun ei saanut uusia lääkäreitä hankittua. Hänhän toimillaan edesauttoi Virtain kaupungin vakituisten lääkäreiden irtisanoutumista ...... JA NYT OLLAAN TÄSSÄ PISTEESSÄ.

    • Kokenutkettu

      Mitähän "Kallu" tuumaa kun elämäntyö menee :( .

      • AKalukalle

        Kuka vitun kallu?


      • Geims

        Kalevi Saloranta.Kokoomus? On koko ajan ilmeisesti päättämässä Virtain asioista. Oli itse räätälöimässä Keiturin sotea. Kyllä kai nyt päättäjät tiesivät mitä haluavat. Eipä ole kuulunut etteivät olisi tyytyväisiä.


    • Takavasemmalle

      Eipä tullut yllätyksenä, "yksityistäminen tehdään, jotta toiminta on helpompi siirtää pois"

    • Kilkkukello

      Virtain kaupungin päättäjät ovat tämän Keiturin Soten perustaneet ja sen toimintaa ohjanneet. He ovat ilmeisesti saaneet mitä ovat halunneet. Kukaan ei ole julkaissut eriäviä mielipiteitä terveyspalvelujen toiminnasta. Rahalla saa sitä mitä puuttuu: ajanmukaista ja hallittua sote-ammattitaitoa.

    • Halojatahalloota

      Mutta mitä hyötyvät tämän sote homman pyörittäjät?
      Paitsi tietysti hauturit ja yksityislekurit, hehän tästä hyödyn suoraan vetävät.
      Mielestäni tässä hommassa häviävät vain veronmaksajat ja tavalliset työssäkäyvät ihmiset sekä vanhukset, kenen hyöty se sellainen on?
      Onko tämä vitsi vaiko jotain kokeilua jotta nähdään ns "lumelääkäreiden" vaikutus?
      Mielestäni asumme aikas keskellä suomea ja kun avaat tuon tk.n torpan oven niin eipä juuri suomea puhtaimmillaan kuule eikä kohta varmaan valkoista ihoakaan näy. Joku halpatarjonta hoitolako tuo lienet jossa kaikenmailman nunnukanunnuka poppatohtorit sönkkää hoono soomi ja hammaslääkärit täyttää koloja käyttämillään perestroikka nuuskamälleillä?
      Eli mä maksan veroja, mihin v...n mun rahat käytetään?

    • Oikeaaaa

      Henkilökunta lukee Hilmasta, että suunnitelmissa on ulkoistaa terveyskeskusksen vastaanottopalvelut. Ilmeisesti hoitajien ja lääkärien työ? Irtisanotaanko hoitajat samalla tavalla kuin aikaisemmat hoitotyönjohtajat vai miten tämä toimii? Lähteekö Virroilta hoitajatkin! Lääkärit lähti ja nyt uusia ei saada mistään.

    • Kilkkukello

      Ei Virroilta ketään lähde.Siirretään vuodeosastolle tai vanhustenhoitoon jos tarvii. JOS on ammatti-ihmisiä niin kyllä vastaanotollakin tarvii hoitajia firma kuin firma. Toisin on Ruovedellä jossa joka paikasta on vähennetty hoitajia, siellä ei tarvita. On niin paljon säästetty että pärjätään ilmankin. Riittää että joku wannabe-eläkeläinen siellä haahuilee. Pitäkää Virrat pintanne, teillehän on tulossa vain lisää työpaikkoja hoitoalalle.

      • Tilinteonaika

        Väärin. Kaikki hoitsut TK:sta irtisanotaan ja joutuvat hakemaan omaa työpaikkaansa. Arvatkaa vaan että ne, jotka eniten ovat räksyttäneet ja vastustaneet nykyhallintoa, joutunevat kilometritehtaalle ja etsimään töitä muualta.


    • Geims

      Näinkö on. Ei minkäänlaista arvonantoa ammattihenkilöitä kohtaan. Kuka tekee valinnat?

    • suurisuu

      Valtuutetut eivät saa mitään tietoa siitä, että Ruovesi irtautuu Keiturin-sotesta, työterveyshuolto ulkoistetaan ja avovastaanotot ulkoistetaan (kun ei ole lääkäreitä)! Oltiin seminaarissa jossa ent. Virtain talousjohtaja esitteli Kalajokea (uutta työpaikkaansa Virtain jälkeen)! Kaksi päivää reisussa ja totuutta ei kerrota! Veronmaksajien rahaa palaa ja asiaan ei päästä kiinni!

      Asia numero yksi on avoimuus! Sitä ei nyt ole!

      Lukekaa Tytti Majasen kirjotus http://tyttimajanen.blogspot.fi/ ihan loppuun saakka niin ymmärrätte, että koulujutussa ja Sotessa pimitetään tietoja.

      Huonoa johtamista niin kaupunginjohdossa (monta), valtuustossa (monta), perusturvalautakunnassa (Kaleva) ja Keiturin Sotessa (se joka sai lääkärit lähtemäään).

      Nyt tarvitaan ilmiantoja! Eikö reklamoitavaa riittä, valtuusto, hallitus, lautakunta, ay-sektori.... Tätä pimitystä ei enää kestetä!

      • CountTen

        Onko niinkään kyse pimittämisestä kuin siitä että on niin paniikki että menee täysin säätämiseksi. Lääkäreistä on hirveä pula, eikä lakisääteisiä palveluja pystytä tuottamaa, kiitos erinomaisen huonosti hoidetun Keiturin Sote:n johtamisen. Nyt sitten etsitään pikaratkaisuja pikavauhtia jolloin ei aina muisteta pikkuasioita, kuten tiedottaminen tai laki.

        Kouluasian kanssa lienee sama homma. Samat ihmiset hoitavat evakon aiheuttamaa koulukaaosta ja tekevät laskemia ja suunnitelmia tulevaisuutta varten kaikki "normaalit" työt päälle. Meillä jokaisella on kuitenkin vain se 24h käytettävissä, joten kukaan ei oikeasti saa mitään järkevää aikaiseksi tuolla tyylillä. Hosumalla ei tule kuin niitä k...päisiä lapsia, kuten on tapana sanoa.

        Pieni kunta pienine resursseineen on saanut liian isoja paloja syödäkseen. Pyörää lykätessä on niin saakelin kiire ettei ehdi nousta satulaan.

        Virroilla ei ole nyt varaa minkäänlaiseen syyttelyyn tai muuhun kärhentämiseen. Asiassa ei pääse eteenpäin kuin rakentavalla rehellisyydellä ja avoimella mielellä. Tosin näyttää aika toivottomalta tilanteessa jossa vaalit lähestyy. Nyt ihan varmasti yksi jos toinen käyttää tilannetta hyväkseen itseään nostaakseen, muita haukkumalla ja viisastelemalla. Ja mielellään mahdollisimman julkisesti.

        Asioita on hyvä tuoda esiin, mutta niistä pitää pystyä keskustelemaan ilman isoja tunteita. Jos jonkun laskelmat ottaa pattiin niin sitten voi mennä ihan asiallisesti juttelemaan ko. henkilön kanssa ymmärtääkseen mitä on kyse.


    • huhu-huu

      Kunnallis vaalit lähenee..
      Hyvin majanen näkyy lähteneen jo liikkkeelle, onkos niitä puhtaita jauhoja pussissa? Töissä? Henkilökohtaisesti? Kunnanvaltuustossa?

    • 4suora

      Mihin raha menee kun ei oo palvelua.

    • jupiterius

      Ny joku tähtipää on sotkenu tk:n puhelinliikenteenkin. Juur oppi käyttään valitse 1 ja 2 ja 3,4.Ny vaihtu numero, josta ei ainakaa aamulla vastattu. Ilmoitettiin ettei numero käytössä. Voi ristus mitä touhuu. Ei kait näiden suunnittelijoille maksetaan oikeen palkkaaki- Eikö jotai vois edes tehdä kunnollisesti.

      • TietoOnValtaa

    • Amateurcock

      Haistakaa pitkä vittu keiturin sotien keksijät

    • KanttiKestäää

      Siitä firmasta lähti taas yksi. Kristiina Mäkelä jättää Sote- sotkun ja lähtee Kihniölle töihin. Kävi kyllä pitkällä seminaarimatkalka Tukholmassa, tutustumassa isoooooooon soteen. Ei muuta! Rahaa haaskataan tämmöseen!

      • Kristiinamakela

        Ihan vaan tiedoksi "kanttikestää" nimimerkille, että tietotoimistosi tieto on väärä Tukholman seminaari matkan osalta, en ole osallistunut omilla enkä Virtain rahoilla mihinkään Tukholman matkaan, tietääkseni sellaista ei ole tehty lainkaan. Toiseksi olen ollut kaupungin palveluksessa, en yhtiön.


    • Taistolainen

      Nyt se on osoitettu työhyvinvointi tutkimuksella. Keiturin Soten työntekijöillä menee huonosti. Tämä löytyy kaupunginhallituksen listalta 14.11.2016.

      *Sairauspoissaolojen määrä on KASVANUT. Sairauspoissaoloja
      on määrä oli v. 2015 ENITEN verrattuna muihin Kun ta10-tut kimus
      kun tiin.

      *Kunta10 -tutkimus tulokset näyhttävä Johtamisen ja työhyvinvoin
      nin mittareiden kääntyneen LASKUUN.

      Ylin johto on ihan silkkaa ...... Nämä uusimmat johtajat ihan ....... ei voi edes sanoa mitä!

    • Ufojutut

      Onneksi on suomi24! Suomenselän Sanomat ei kirjoita mitään huonoista Keiturin Soten henkilöstöselvityksen tuloksista. Työpahoinvointi huono johtaminen siis kukoistanut. Otetaan sairaslomaa jos ei enää jakseta. Huippua.

    • Ammattilaisiako.ovat

      Minkälaista väkeä siellä Keiturin Sote Oy:n hallituksessa istuu? Onko lääkäreitä, kokeneita yrityshallinnon ammattilaisia tai terveydenhuollon johtotehtävissä olevia? Onko heissä näitä, kun on noin suuresta osakeyhtiöstä kysymys? Minua on ruvennut epäilyttämään, jos he ovatkin näitä kuntapäättäjiä, kun hommat ei toimi. Yrityksen hallituksen jäseniltä edellytetään aivan muuta kuin kuntapäättäjien tyhjää puhumista.

      • Eläkevirka

        Täältä löytyy:
        http://www.keiturinsote.fi/yhteystiedot

        Siis maatalousyrittäjä, eläkeiän jo ajat sitten saavuttanut putki- ja puuyrittäjä, eläkkeellä oleva íntendentti, eläkkeellä oleva yleislääketieteen erikoislääkäri, Avin eläkkeellä oleva ylitarkastaja, Fimlab:ssa työskentelevä sairaanhoitaja ja Ruoveden kunnanjohtaja.

        Ja mitähän tuo kertoo? Virroilla ei ole työikäisiä osaavia ihmisiä? Eläkeläiset jyrää päätöksenteossa eivätkä päästä työikäisiä valtaan? Virroilla kuntapäättäminen on eläkeläisten harrastustoimintaa? Onko Virtain tulevaisuus siitä kiinni, saadaanko houkuteltua osaavia eläkeläisiä kuntaan, kun omasta takaa ei osaamista löydy?

        En halua väheksyä pitkän uran tehneiden eläkeläisten osaamista ja kokemusta, mutta on surullista että heidän osuus päättäjistä on todellakin noin suuri. On aika haastavaa pysyä muutoksen ytimessä kun ei enää ole työelämän tarjoamia verkostoja, osaamista ja informaatiota käytettävissä. Nykyaikana tieto ja osaaminen "happanee" todella nopeasti. Se mikä päti 5 vuotta sitten, ei välttämättä päde enää ollenkaan.

        Halu ja kyky etsiä ja omaksua tietoa on ehdoton edellytys pärjätäkseen menossa mukana, eikä se todellakaan toteudu jos odottaa että informaatio kannetaan valmiina nenän eteen, mielellään printattuna paperille. ATK oli ja meni jo viime vuosituhannella, nyt eletään informaatioteknologian aikaa.


      • Sotesotku

        Juurikin näin.


    • Automaa

      Nyt oli noi avoimet ovet Keiturinpuiston vanhainkodissa. Yleisilme ihan masentava, ennenvanhaan Inkerin aikaan oli kaikki tip top!

    • Ensioko

      Ruovesi-lehden sivuilla video kuntalaisinfosta koskien Keiturin Sotea:

      yksi henkilö : esitti, että johtava lääkäri vaihdettava, ennen ei mikään muutu.

      Enska: kaikki alkoi hyvin Virtain kaupungin kanssa, Keiturin Sote muutti kaiken!

      Vanhempi rouva: Ruoveden hoitajat jaksamisen äärirajoilla. Kukaan ei johda Ruoveden terveyskeskusta. Lääkärillä niin huono kielitaito, että tarvitsee sanakirjan vastaanotolla. Lääkäreitä ei ole ja potilaat ajatetaan Virroille. Johtava lääkäri on virkavapaalla niin ilmoitettu Ruoveden terveyskeskuksesta.

      Keiturin Sote ulkoistaa lääkäripalvelut ja työterveyshuollon. Nämä kilpailutetaan.

      Mihin otetaan yhteyttä kun tarvitaan työterveys työterveyshuoltoa, työterveys ilmoittaa, että mene Terveystalolle ja kun soittaa Terveystalolle sanotaan ota yhteyttä Keiturin Soten työterveydeen. Mitä pitää työntekijän tehdä, mikä ohje annetaan. Ei ole täälläkään lääkäriä.

      AVI on sanonut tiukat sanat Keiturin Sotelle.

      Lehtiniemi Keiturin Sotesta irtautuminen kestää kalenterivuoden. Jos nyt sanotaan irti ollaan vuosi 2017 Keiturin Sotessa. Mielipide oli, että kun palveluita ei toteuteta Keiturin Sotesta voidaan irtautua heti.

      KATSO VIDEO NIIN TIEDÄT ENEMMÄN VIRTAILAINEN

    • Tämäköhän

      Kihniölle kunnanhallitus valitsi maanantaina hallintotieteiden maisterin Kristiina Mäkelän Kihniön talous- ja hallintojohtajaksi. Kihniöläinen Mäkelä on tällä hetkellä Virtain kaupungin perusturvan talous- ja hallintojohtaja.

      Juttua korjattu 16.11. kello 14.11: Mäkelä ei ole Virtain kaupungin talous- ja hallintojohtaja vaan Virtain perusturvan talous- ja hallintojohtaja.

    • nytseonloppu
      • MikäOnKunEiOnnistu

        Koska lääkärit karkotettiin viroistaan, pitää päivystys jotenkin varmistaa, ja se varmistetaan ostamalla palvelu. Samaan tapaan kuin varmistetaan työterveys ostamalla sen palvelut. Vuodeosastot, siivous, kiinteistönhuolto, lääketilaukset, tietohallinto, irtaimisto ym. jää edelleen kunnan/Keiturin Soten hoidettavaksi.

        Tähän on tultu kun oma osaaminen ei vaan riitä. Tai siis huonolla johtamisella loputkin osaajat on saatu lähtemään, ja kiertämään kaukaa koko kylän. Osaamista ja näkemystä tuntuu valuvan kylään vain uraa tehneiden eläkeläisten muodossa, mikä ei ole kovin kestävä ratkaisu.


    • Geistin

      Keiturinsote säilyy. Mutta joku muu hoitaa pkl toiminnan. Jos joku firma tekee tarjouksen. Kenestä tulee Keiturin soten tj? Onko ollut hakijoita?

      • eimittään

        ja eilisessä virtain lehdessä toimitusjohtaja kehuu ,kuinka hyvä lääkäritilanne ruoveellä on ,toimitusjohtaja puhuu omiaa ,päiviä ettei ole yhtään lekuria virroilta tuli määräys osast 1muuttunut kuntoutusosastoksi ,eli akuuti osasto loppui,sanokaa ittenne irti et homma toimisi.


    • Kääkkäk

      Voisiko Avin lausunnon julkaista nyt kun se on valmis? Onhan meillä palvelujen käyttäjillä oikeus tietää mistä kiikastaa. Kun ei kerran palveluja saa. Toimitusjohtajavalinta sitten? Mitkä perusteet valintaan ja ketä hakijoita ollut. Hyvin menee kun Keiturin sote ostaa palvelut muualta. Mitä virkaa on sellaisella firmalla?

    • Hooooopooo

      Monestako paikasta pellinen nostaa palkkaa.ja mistä työstä virrat sille maksaa.jos se juoksee siellä sun täällä.

    • kyliltä

      Keituri sote: piti kehittää sairauspalveluita, sitten pitää palvelut ennallaan, ja nyt taas kehitetään. En yhtään ihmettele, että Ruovesi on takajaloillaan. Nyt pitää luoda luottamuksen ilmapiiri, lääkäreiden solidaarisuus pitää, mutta kanssakäyminen on hyvä olla luottamusta herättävää. Toivon poliitikoilta malttia tehdä yhteistä hyvää, eikä lietsoa jotain peräkylämeininkiä.

    • Geims

      Hyvä kirjoitus edellä. Virtain poliitikot voivat tehdä päääätöksiä, samoin kuin Keiturin soten hallitus. Käytännön toimintaan ja toteuttamiseen tarvitaan sote-ammattilaiset, joita olisi hyvä kuunnella ennen päätöksentekoa. Onko AVI tyytyväinen tilanteeseen? Toivottavasti uusi tj saa faktatietoa asioista.

    • Maissipiippu

      Keituri sote on aikas kehnosti peitelty yritys kapitalistien hyötynäkökohtia vain ajatellen, voittoa ja taas voittoa! Mihinkäs jää vajaan 7000 ihmisen tuppukylässä se ihminen? Se joka tuo ne veromarkat tähän kylään? Joko potkitaan sivuun tai puolikuolleena vain työnantajille kikyä tekemään sun muita voittoja.
      Toinen kysymys: Mitä virkaa on työteveyskolhoosista? Paitsi sieltä palkkansa nostaville? Vähän ihmetyttää kun joka virassa alkaa olen joku yrittäjän puoliso, tuskinpa sairas salaisuuksista paljoa kiinni pidetään ja kipeä työntekijä nyt ainakaan ei ei koutta saa saati hoitoa.

      • joopajootaas

        Virroilla ja Suomessa on paljon yrittäjiä, ei kai se yrittäjä mikään kirosana ole? Työtä ne tekee yrittäjätkin ja kyllä ne maksaa veroja ja muita maksuja siinä missä me tavan kansakin. Kummallista vihamielisyyttä yrittäjiä kohtaan täällä, ja sitten kauhee marina kun pääkatu autioituu.


    • Minimalististapalvelua

      Onko negatiivisia kokemuksii omasta neuvolasta.
      Lääkärillä huono kielitaito. Ei osaa kirjoittaa tai puhua suomea. Ennen neuvolassa oli todella pätevä lääkäri joka asui Virroilla. Tätä pyörittää Keiturin Sote. Kuka päättää näistä asioista?

    • tässätietoo

      Suora lainaus Keiturin Sote Oy:n nettisivuilta:
      "Hallinto
      Yhtiön toimitusjohtaja on Pirkko Mäenpää. Hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja Ari Rajamäki sekä jäsenet Pentti Tikkanen, Vesa Postinen, Marjatta Aittolahti, Markku Puro, Saija Korpi ja Eeva Kyrönviita. Johtoryhmään kuuluvat toimitusjohtaja Pirkko Mäenpää, vastaava lääkäri Marjo Pellinen, palvelujohtaja Helena Pesu sekä controller Kaisa Jaatinen."

      • Nouuu

        ja pellinen häärää tollakin


    • Eisitoutumuspakkoa

      Ei äitien terveys kiinnosta, päättäjät on eläkeläisiä. Johtajat pelkkiä vanhusten hoitajia. Suosittelen, jonkun muun keinon keksimistä ;)

    • Keikkagimmat

      Tottakai Pellinen on vastaavana lääkärinä päättämässä kaikesta, kiitos Vesa Haapamäen ja Virtain kaupunginhallituksen, jotka hänet palkkasivat. Lääkäreiden vastustuksesta huolimatta, no muut lääkärit ovat lähteneet. Pellinen on Keiturin Soten lääkäri ja siihen on sopeuduttava. Keiturin soten esimiehet, nykyisin päälliköt, ovat myös kylmän rauhallisesti järjestäneet niin vanhusten kuin lastenkin hoidon omaan malliinsa.

    • Jokukuitenkin

      Keiturin soten hallitus tais sen Pellisen palkata ei kaupunginhallitus.

    • soppasote

      No ny paranee Keiturin sotesotku kertaheitolla. On päätetty palkata aivan kehittämispäällikkö Joulukuun alusta saakka. Pomoja tuntuu olevan toistensa tiellä, mut miksei kehittämishenkilöö palkattu heti aluks???????? Lukekaa asiaa virtain hallituksen listalta

    • kehityssihteeri

      pakkohan sen yhden on jotenkin mukaan päästä... oikein joka paikan sekoittaja. Tekisi jonkun työn loppuun asti joskus....

    • Tsoddei

      Onhan se hyvä, että työntekijöitä tulee lisää ja Virtain kaupunki saa rahaa Keiturin sotelta. Hoitajia onkin jo aivan tarpeeksi. Onneksi tulee Vihriälä, johon saadaan ylimääräisiä sijoitettua....

    • Eikäturvaa

      KeiturinSote ei osaa tilata kalusteita ja Vihriälän muutto viivästyy - kuka maksaa?????? Soljan mukaan kotihoito käy vain kääntymässä hoidettavalla - onko näin?????? Tasan tarkkaan, miten on??????

    • kyliltä

      Onko luottamusta, onko hyvä ilmapiiri, voiko varsinaiset hoitotyöntekijät, lääkärit ja hoitajat vaikuttaa omaan työhönsä, onko johtajuus kunnossa? Samat henkilöt hyppii monella jakkaralla. Kiire on kova kun kohta pikkukaupungille ei paljon tehtäviä jää. Liikaa on politisoitunut tämä kehittäminen!

    • Pienipiiri

      Kyllä nyt alkaa tapahtua kun Heidi Tanhua alkanee hoitamaan viestintää.

      • mistänääkeksiikinpyytää

        No justiinsa! Eipä taida viestintä parantua, ainakaan tän maman toimesta


    • vihdoinkinHT

      kyllä, tämän parempaa ei Keiturin Sotelle voi tapahtua !!! yess !!

    • Vuoksi1950

      Latautunutta keskustelua - ha- hah! Pelliseltä ja Tanhualta voi kaikki jäädä ideooksi - ha- hah! Seuraus on nopea ! Sekaannusta, rappioo, ja tappioo! Kiusallista!

    • kieroudetonopittu

      Onkos tää sama heidi tanhua joka on ollut vai on mtk:n palkkalistoilla? jos ihminen on tai on ollut mtk:n palveluksessa niin ei voi olla terveellä pohjalla.

      • Vir

        Tanhua on saaput kenkää Keiturin Sotesta. Oli itse valinnut itsensä tehtävään


      • naperonapero

        Hyvä ettei sitä Tanhuaa ainakaan tänne ruoteen meidän harmiksi otettu


      • entäsvirrat

        Ruovesi tähyää Mänttä-Vilppulan leiriin...


    • naperonapero

      No tulihan se Tanhua taka-ovesta ruoveteen ,kun kunnajohtaja hänet palkkas hyvällä palkalla . 4700 kuussa ,just niin.

      • tummeliahuuleen

        Kieltämättä ihmetyttää että tuollaista "muutosjohtajaa" tarvitaan kun ennenkin ollaan pärjätty ilman.. Ja sitten vileä kenet toimeen on valittu. Miksiköhän virkanimike muuttuu sitten vuoden kuluttua....


    • Ksp

      Onnekkaat taisitte päästä Marjo Pellisestä eroon jo jokin aika sitten?

      Pellinen toimii ikävä kyllä Terveystalolla monella eri paikkakunnalla.. :((

    • Anonyymi

      Ruovesi reseptin kirjoittaminen kestää viikon. Sitten vasta saat lääkkeet. Eikö tulehdus tilassa pitäisi toimia nopeammin?.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      92
      2421
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2133
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1780
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1575
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1556
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1505
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1468
    8. 54
      1340
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe