Ei poliiseilta, lääkäreiltä,hoitajilta, mutta ....

Että_tällaista

Kokoomus ei leikkaa kokoomus ei leikkaa poliisien, lääkäreiden, sairaanhoitajien sunnuntaikorvauksia, mutta duunareiden kuten vartijoiden, tarjoilijoiden, myyjien tms. sunnuntaikorvauksilla ei niin väliä niitä voi nostaa. Eihän he kuitenkaan kokoomusta ole äänestäneet, eivätkä tule äänestämään.

YLE
Uutiset Politiikka

Politiikka 19.7.2016 klo 18:12
Petteri Orpo: Kokoomus ei leikkaa poliisien ja sairaanhoitajien sunnuntaikorvauksia
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo painottaa, ettei kokoomus ole leikkaamassa turvallisuus- ja terveydenhuoltoaloilla työskentelevien sunnuntailisiä: "Sitä me emme ole esittäneet, emmekä ole esittämässä".

Petteri Orpo
Petteri Orpo Kuva: Petteri Paalasmaa / AOP

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo pahoittelee myrskyisää keskustelua sekä tulkintoja, joiden mukaan kokoomus olisi ehdottamassa sunnuntailisien leikkaamista muun muassa terveydenhoito- tai turvallisuusalojen työntekijöiltä.

– Olen pahoillani siitä, että Vartiaisen työryhmän raportti on tulkittu niin, että kokoomus esittäisi vuorotyötä tekevien poliisien, sairaanhoitajien, palomiesten sunnuntaikorvausten leikkaamista. Sitä me emme ole esittäneet, emmekä ole esittämässä, Orpo sanoi.

Kokoomus julkisti viime torstaina eduskuntaryhmän allekirjoittaman työllisyys- ja yrittäjyysraportin, jonka kohua herättäneessä kohdassa esitetään lakisääteisten sunnuntaikorvausten muuttamista työehtosopimuksessa tai yrityksissä sovittavaksi. Näin niistä olisi mahdollistaa joustaa, toisin kuin nyt, kun ne on kirjattu lakiin.

Orpon mukaan kansanedustaja Juhana Vartiaisen vetämän työryhmän tarkoitus oli pohtia klipailukyvyn lisäämistä sunnuntaipalkan joustoilla lähinnä ravintola- ja matkailu-aloilla.

ei varmaan ihan nappiin mennyt

– Raportissa he hakivat sellaisia aloja, joilla voisi syntyä uusia työpaikkoja, jos työntekijät ja työnantajat voisivat joustaa sunnuntaityölisäkysymyksessä. Tällaisia esimerkkejä heillä oli ravintola- ja matkailuala, Orpo sanoi.

– Tämä ei ole tekemisissä sellaisten alojen kanssa, kuten poliisit, sairaanhoitajat, joilla ei ole kilpailukyvystä kysymys, Orpo lisää.

12

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Että_tällaista

      Korjaus:
      Tarkoitus oli kirjoittaa leikata, vaikka kirjoitin nostaa.
      Pitää olla näin:
      "Kokoomus ei leikkaa kokoomus ei leikkaa poliisien, lääkäreiden, sairaanhoitajien sunnuntaikorvauksia, mutta duunareiden kuten vartijoiden, tarjoilijoiden, myyjien tms. sunnuntaikorvauksilla ei niin väliä niitä voi leikata. Eihän he kuitenkaan kokoomusta ole äänestäneet, eivätkä tule äänestämään."

      YLE

    • eiyllätys

      Kokoomus jakaa kansalaiset eri kasteihin, leikkaa köyhiltä, mutta jättää jotain niille, jotka voisivat ehkä äänestää kokoomusta. Todellinen "tasa-arvopuolue".

    • kannatusalas

      On se Vartiainen aika julli ja Hetemäki!

    • Xxjuuxx

      kokoomus haluaa köyhät kyykkyyn. Sehän se oli Kokoomusnuorten sotahuuto.
      Vartiainen on täi.

      • yu6

        Minkä pituonen varsitiainen on ?


    • Menestynyt.Ekonomi.Kok

      Suomesta pitää leikata heikompi aines kokonaan pois. Me paremmin toimeentulevat emme voi enää sietää kuselle ja paskalle haisevia köyhiä. Eikös Suomessa ole korpea? Heikommalle ainekselle voisi perustaa oleiluleirejä landelle. Minua menestyvänä ekonomina ainakin haittaavat nämä tuulipuvuissaan einestarjousten perässä juoksevat luuserit. Suomi siistiksi -heikompi aines pois! Meillä menestyjillä ja onnistuneilla, kaunilla, älykkäillä ja varakkailla eurooppalaisilla on kyllä aivan fantastisen kivaa keskenämme ilman rumia, tyhmiä ja haisevia untermenschejäkin...!

      • Xxjuuxx

        Ekonomi?
        Eli siis todennäköisesti työtön ressukka joka elää mielikuvituksessaan rikkaana.


      • harkinnanvarasella

        Poju taitaa olla sossujonoekonomi?


    • miestietää

      Juhanasta näkee että mies on ikänsä tehnyt rankkaa ruumiillista työtä, tietää raskaasta työstä kaiken ja pieipalkkaisista hommista tämä leveäharteinen korsto tietää työelämän pelisäännöt ja kokomushan on duunaripuolue Alex ja juhana ovat kovan tien käyneitä karskeja työmiehiä, ikänsä tehneet ryskätöitöä ja sen näkee kropasta, kuunnelkaa näitä miehiä , palkka ei ole tärekin asia vaan halu tehdä ruumiilista työtä ja mielellään ilman palkkaa..

      • 66-452

        Sotilasarvo kiinnostaa, vaikka kropasta näkee että kyseessä on sissi.


    • junakulkee

      Juha on myös ottanut vahvoille hartioilleen Kepun lisäksi kokoomuksen aatteen ajamisen ja kyllähän tuosta varttiasesta näkee että pridemarssilla tuo lihaskasa kiitää kuin nuorempi teini, että kyllä meillä vahvat päättäjät on ja mamutus ja islamisaatio nyt pop hinnalla millä hyvänsä, leikataan sitten suomalaisilta

    • kannatukenviejä

      Vartiainen karkoitti demareissa äänestäjät! Sama toistuu kokoomuksen kohdalla!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      149
      10852
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      209
      2890
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1898
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1696
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1546
    Aihe