miten jumala hallitsee miljardeja sieluja

siksiolenateisti

Lapsi kuolee 3 vanhana, lapsi siis on taivaassa 3 vanhan tasolla ikuisesti.
95 vuotias on 95 vuotiaan näköinen taivaassa ikuisesti.
Voiko murhaaja, joka on tehnyt parannuksen, pitää sisällään murhan himoa taivaassa.
Miten jumala kontrolloi kaikkea tätä miljardien sekamelskaa.
Miksi jumala tekee näin jos kerta on kaikkivoipa ihme olento.

20

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Teuvoo

      Miten niin ovat taivaassa ?
      Onko vieläkin ihmisiä, jotka eivät sen vertaa ole raamatusta perillä, ettei taivaaseen mennä, vaan viimeisenä päivänä tulee noutaja, tarun mukaan ja valittuja matkalaisia mahtuu mukaan n. 6 000.
      Siinä teille koko UFO juttu.

    • TheoFaktaa

      Kristinuskosta sielut ovat vapaita ja Jumalasta riippumattomia tahoja samanlailla kuin juutalaisuudessa. Puhdasoppisesti kristillinen sielunkäsite on lähellä nykyistä mielen määritelmää mutta Platonistinen sielu-oppi tuo oman mausteensa soppaan tuolta antiikin filosofilta. Samalta filosofi ukolta on oppi että sielu on ikuinen ja että kuoltuaan se vapautuu ruumiista ja siirtyy paratiisiin. Alkukristityille tämä käsitys puolestaan olisi outo sillä he uskoivat että kolleen ihmisen sielu yhjiin raukesi eli lakkasi olemasta lipa ihminen elänyt elämänsä kuinka tahansa. Jumala ei siis allitse sieluja mitenkään ja ilman Platonin filosofiaa ei kulemattoman sielun käsitettä nykykristinuskossa tunnettaisi.

      • fda

        Näin juuri.


    • n.eliö

      Voit luottaa Jumalaan, että hän tietää asiat ja tekee ne parhaiten. Ei siis syytä jatkaa ateistina. Usko vain Jeesukseen. Hänellä on iankaikkisen elämän sanat.
      Raamattu vertaa uskovien ylösnousemusta kasviin. Samoin kuin kukan siemen kylvetään multaan, kunnes siitä ilmestyy kaunis kukka, pukeutuu Jeesukseen uskovakin Jumalan kirkkaudessa uuteen ylösnousemusruumiiseen. Siinä olotilassa ei tarvitse kantaa enää tätä Aadamilta perittyä vanhaa luontoa, vaan saa olla Jeesuksen kaltainen. Ei siis ole enää mitään pahoja himojakaan. Taivaassa ei yksinkertaisesti ole enään mitään kirousta, kuten seuraavasta huomaa:
      1. Ja hän näytti minulle elämän veden virran, joka kirkkaana kuin kristalli juoksi Jumalan ja Karitsan valtaistuimesta.
      2. Keskellä sen katua ja virran molemmilla puolilla oli elämän puu, joka kantoi kahdettoista hedelmät, antaen joka kuukausi hedelmänsä, ja puun lehdet ovat kansojen tervehtymiseksi.
      3. Eikä mitään kirousta ole enää oleva. Ja Jumalan ja Karitsan valtaistuin on siellä oleva, ja hänen palvelijansa palvelevat häntä
      4. ja näkevät hänen kasvonsa, ja hänen nimensä on heidän otsissansa.
      5. Eikä yötä ole enää oleva, eivätkä he tarvitse lampun valoa eikä auringon valoa, sillä Herra Jumala on valaiseva heitä, ja he hallitsevat aina ja iankaikkisesti.
      6. Ja hän sanoi minulle: "Nämä sanat ovat vakaat ja todet, ja Herra, profeettain henkien Jumala, on lähettänyt enkelinsä näyttämään palvelijoilleen, mitä pian tapahtuman pitää.
      7. Ja katso, minä tulen pian. Autuas se, joka ottaa tämän kirjan ennustuksen sanoista vaarin!"

    • seeioleväärinnnnnnnnnnn

      Mitä julistaisit, että mikä osa ihmisestä pelastuu? Sellainen osa joka on ajallinen vai sellainen osa jossa ilmenee siemenen kautta sen koko tulevainen olemus? Pelastuuko siis enemmänkin ihmisen siemen kuin ihminen kaikkine vikoineen ja vahvuuksineen? Ja samoin, pelastuuko himo/murhanhimo vai pikemminkin siemen, joka sinällään ei olisi hyvä tai paha vaan joka on tietysti PUDONNUT MAAHAN mutta ei sinällään olisi vielä saanut muotoa? Mitä julistaisit?

      Mitä sanoisit, että millä voi hallita laajoja kokonaisuuksia? Jos otat silmän, niin näetkö kaiken? Jos otat kielen, niin voitko sillä käsittää kaiken? Voitko sanoa, esim. "Kaikki mikä olemassa on"? Voiko kieli hallita suuria kokonaisuuksia etevästi? Raamatun mukaan Jumala luo sanallaan.

      Mitä kertoisit näistä seikoista tietämättömälle, että miksi Jumala tekee tällaista vaikka on kaikkivoipa? Miten lähtisit määrittelemään Jumalaa? Vai antaisitko Jumalan itse määritellä itseään kaiken sen kautta jonka Hän on luonut ja joka Häntä kirkastaa ja koroittaa?

      • fda

        Yritätkö puijata muita keksimään itseään tyydyttäviä vastauksia jumalkysymyksiin joista et tiedä mitään? Ei kannata panikoida. Kukaan ei ole vielä todistanut jumalien olevan edes olemassa.


      • seeioleväärinnnnnnnnnnn
        fda kirjoitti:

        Yritätkö puijata muita keksimään itseään tyydyttäviä vastauksia jumalkysymyksiin joista et tiedä mitään? Ei kannata panikoida. Kukaan ei ole vielä todistanut jumalien olevan edes olemassa.

        Hienoa, että sinä kommentoit! On tosi kiva saada kommenttia sellaisilta, joilla on hyviä näkemyksiä. Joskus sellasetkin tulee kommentoimaan jotka eivät mitään ymmärrä.


    • selvyydenvuoksi

      Taivaassa ei ole lapsia eikä vanhuksia, kaikki ovat siellä täysi-ikäisiä ja ikuisesti eläviä. Lisäksi tuo 'taivas' tulee lopullisesti olemaan uuden maan päällä, joka sekään ei ole uusi, vaan vanhasta luotu uudeksi.
      Kaikki vajavaisuudet ja himot ja puutteet ovat siellä iankaikkisessa elämässä kadonneet meistä kaikista, siellä olemme täydellisiä Jumalan ikuisuusluomuksia ilman pienintäkään virhettä.

      • Teeparannus5litraaviikko

        Älä valehtele. Jeesushan väitti, että taivaan valtakunta on lapsille ja ilmestyskirjassa sanotaan, että siellä lapsi ja jalopeura leikkivät yhdessä.


    • ateismionmitäon

      Taivaassa ollaan juuri siinä kukoistuksessa kuin ihminen on miehuutensa voimissa "noin 25- 30-vuotiaina. Ei ole vanhaa ei lasta, ei rapaa ei mitään "valuvikoja" joita meihin tuleen syntiinlankeemuksen ja geenivirheiden perintönä. Siellä ollaan kaikki missejä ja komeita.
      Jos murhaaja tekee parannuksen täällä, niin ei hänellä ole enää murhahimoa eikä muitakaan himoja ja pahoja taipumuksia ylösnousemusruumiissa.
      Kun tuli se syntiinlankeemus, niin on tämä sekamelska vielä täällä, mutta kun se Jumalan salattu aika tulee täyteen, niin tämä kurimus loppuu. Uskon ettei tämä nykyinen aikakausi enää kovin pitkälle jatku. Pahuus alkaa kypsyä huippuunsa ja Jumala puhaltaa pelin poikki.

    • luovu.tietämättömyydestä

      Miten Jumala hallitsee miljardeja sieluja?

      Sulla on ihan väärät käsitykset Jumalasta ja taivaasta. Taivas on henkien valtakunta. Eivät ihmiset sinänsä ole taivaassa. Unohda ulkonäkösi ja sukupuolesi. Unohda mitä olet ollut ja oppinut, turhanpäiväistä ja katoavaa tietoa.

      Karsi turha itsestäsi ja löydä sisin. Se sisin, merkaba, on sisäinen olemuksesi, henki joka voi nousta taivaaseen.

      Henkien maailma on ihan toisenlainen kuin maallinen maailma. Sitä on turha kuvitella ja kuvittaa millään.

    • 12__13

      "Lapsi kuolee 3 vanhana, lapsi siis on taivaassa 3 vanhan tasolla ikuisesti."

      Millä perusteella?

    • Tässä vaiheessa meidän on hyvä palauttaa mieliin sellainen tosiasia että kukaan ei koskaan ole missään tuonut esiin yhtään todistetta ainoastakaan riihitontusta tai jumalasta. Ovat siis mitä todennäköisimmin mielikuvitusolentoja.

    • Mark.kukkuu.kukkuu

      "miten jumala hallitsee miljardeja sieluja"

      Helposti. Hän tekeytyy olemattomaksi. Ja sellaisena hän on pysytellyt alkuräjähdyksestä alkaen.

    • oolanti

      Kun toimii jumalan tahdon mukaan, saa palkkion paratiisissa.

      • sinä.kuolet

        Niin sinä luulet, mutta katsos kuolema tappaa sinut niin että napskeikkaa.


    • Risti-riita

      Luuk.20:36. Sillä he eivät enää voi kuolla, kun ovat enkelien kaltaisia... 1Joh.3:2. Me tiedämme tulevamme hänen kaltaisikseen...

    • Niin, ei tainnut olla ongelma siinä alkuperäisessä kristinuskossa, jossa Jeesuksen piti tulla takaisin pikapikaa. Taisivat ihmiset toivoa, että olisivat elossa kaverin tullessa takaisin. Jossain vaiheessa kun ei homma mennytkään kuten Strömössä piti keksiä valhe, se "nigerialainen kenraalin leskirouvan miljoonaomaisuus" johon hihhulit ovat uskoneet siitä asti keksien itse lisää selityksiä, jotta heidän toivonsa "ikuisesta elämästä" on pysynyt yllä.

    • keskityhyväänelämään

      Eikö kristittyjen taivas olekaan sellainen jossa taivaassa olevat veisaavat kunniaa Jumalalle ikuisesti.
      Toivottavasti ei kuitenkaan samaa biisiä.

      Sitten siellä ollaan onnellisia vaikka tiedetään omien rakkaiden joutuneen helvettiin joten jumala tekee varmaan jonkinlaisen lobotomian kaikille saapuneille.

      Loppujen lopuksi naurettavan tyhmää paskaa syötetään ihmisille ja jotkut sen vielä nielevät.

    • huhhahheiko

      Ja muista vielä, että jumala kuulee jokaisen ajatuksen, jokaisen pyynnön. Näkee jokaisen teon. On jokapaikassa aina ja kaikkialla! Siis koko universumissa! Ja universumin ulkopuolella. Myös ajassa ja ajan ulkopuolella

      Vittu mitä paskaa!

      Ja nämä hörhöt käyttävät koko elämänsä palvoakseen tätä käsittämätöntä Bulshittiä. Suoraan sanoen naurettavaa ja säälittävää.

      Uskoa saa mihin haluaa, mutta omilla ehdoillaan. Hyvään pitää pyrkiä, mutta omilla ajatuksillaan. Sillä me olemme jumalan kuvia. Jumalia siis itsekkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1685
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1332
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      284
      1240
    4. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      112
      1072
    5. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      927
    6. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      4
      875
    7. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      50
      858
    8. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      230
      830
    9. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      22
      780
    10. Mikä kaivatullasi on WA tai Insta profiilikuva?

      Millainen ?!? asiallisesti häh ?!?
      Ikävä
      24
      739
    Aihe