Miten pääsee osastolle?

ahdistuss

En jaksa olla enää kotona.

39

1196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • josetenääjaksa

      Soitto 112 tai terveyskeskuksen päivystykseen.

    • Pokke

      Osastolle ei haluta tai päästä vaan sinne joudutaan. Paikat on tiukassa tänä päivänä. Usko pois ettet sieltä apua saa. syö jotain ja koeta nauttia illasta esim. tv.tä katsellen. Voittaa osastolla olemisen. Kokemusta on joten en suosittele.

      • Anonyymi

        Jos paikat on tiukassa, niin silloin sinne nimen omaan päästään. Jos paikkoja olisi paljon, ja sinne laitettaisiin ihmisiä huvikseen, niin silloin sinne jouduttaisiin.


      • Anonyymi

        Työnnä joku junan alle


      • Anonyymi

        Sun tapauksessa kaikki on jo myöhäistä.

        ÄLä yleistä muiden kohdalla.


    • kylläpääsee

      kyllä osastolle pääsee jos oikeasti tarvetta on ja sieltä saa apua kokemusta on myös hyvästä palvelusta osastolla olemisesta, että kannattaa vaan mennä sinne päivystykseen hakemaan lähetettä ellei ole omaa psykiatria jolta sen lähetteen saisi helpommin. uhkaa tehdä itsemurha ja kerro tarkat suunnitelmat niin takuulla ottavat ja ole sekavanoloinen, kyllä sinne pääsee, tsemii yritykselle !!!

      • Pokke

        ei ainakaan oulussa. vaikka olisi itsetuhoinenkin. osastot ovat yleensä täynnä. aikaisempaa kokemusta on mutta uutta ei tule. Pelkkä ahdistus olkoon vaikka kuinka vaikeaa niin ei riitä osastolle pääsyyn-ikävä tosiasia. ja sekavaakaan ei voi esittää...ei taida mennä läpi enkä suosittele teeskentelemään sekavaa tai olemalla itsetuhoinen sillä ne seuraavat sinua lopun ikääsi siis merkinnät mitä osastolla tekevät


      • Anonyymi

        Juna päättää sinunkin päiväsi varmasti


    • nevö-again

      Suljettu on kamala paikka, ja usein rauhaton. Jos haluaa mielialaosastolle, sinne pääsee minun paikkakunnalla suljetun kautta. Minulla se lisäsi ahdistusta ja minulla jäi paikasta traumat. Tuntui kuin olisi ollut jossain analysoitavana. Joku kirjoitti kokoajan havaintoja jopa siitä olenko yksin vai vietänkö aikaa muiden kanssa. Sanoin itsetuhoajatuksista, niin sain sitten olla vankina aluksi vailla ulkoilulupaa vaikka vapaaehtoisesti menin. Jos ei tunne oloaan arvottomaksi ennen, niin jälkeen kyllä. Helpottiko paikka ahdistusta? Ei.

      • Anonyymi

        Taisit itse olla vaan liian sekaisin.

        Itsellä oli ihan hyvä olla.


    • Sointu333

      Mene päivystykseen rohkeasti kun tulee vaikeaa. Kerro kaikki tuntemuksesi rehellisesti. Sano, ettet jaksa enää kotona. Jos olet ajatellut vahingoittaa itseäsi, kerro sekin rehellisesti. Vaikka mitä lääkäri kysyisi, älä kaunistele vaan kerro miten asia on. Vain siltä pohjalta lääkäri voi tehdä oikeat päätökset.
      Omassa kaupungissani psyk. sairaalassa on monia osastoja, eri tilanteissa ja eri sairauksista kärsiville. Jos on masentunut ja ahdistunut, osasto on melko rauhallinen. Jos taas on psykoottisia ja skitsofreniasta kärsiviä, voi olla hyvinkin outo ja pelottavakin paikka. Kun /jos hoitajat ja lääkäri huomaavat että potilas on väärällä osastolla, hänet vaihdetaan samassa tilanteessa olevien osastolle.
      Jotkut, kuten tässäkin ketjussa, sanovat ettei sairaalassa olosta ole apua. Kyllä on. Monet vaan arvioivat sairaalassaoloa oman olonsa mukaisesti: Minulla oli hirveä ahdistunut / masentunut olo, siispä sairaalakin on ahdistava ja masentava paikka.
      Kyse on siis omasta ahdistuksesta joka määrittää myös sitä paikkaa jossa sitä hoidetaan. Eihän syöpäsairaalakaan ole kauhean miellyttävä paikka?!
      Älä jää odottamaan tilanteesi pahenemista. Apua pitää ja kannattaa hakea vaikka mistä. Haudoissa makaa paljon ihmisiä jotka eivät hakeneet / saaneet apua.
      Usein käy niin, että sairaalaan pääsy ajoittuu ratkaisevaan saumaan, kun ihminen on itsetuhoisessa tilanteessa. Silloin sairaalan tarjoama apu on tarpeen, vaikka kyse olisi vain ''säilöönotosta''. Tätä harva potilas jälkikäteen tulee ajatelleeksi.
      Vielä haluan sanoa, että psykiatrisessa hoidossa on paljon parantamisen varaa. Hoitajat eivät tajua, että potilaat ovat käsittämättömän herkkiä, heillä on kuin antennit päässä jotka rekisteröivät kaikki pilkan ja ivan merkit. Lääkärit eivät huomioi potilaiden hätää vaan keskittyvät lääkkeiden kemialliseen apuun. Terapiaan ei satsata.
      Silti kotiin television ääreen ei kannata jäädä, vaan kaikenlasen avun hakeminen kannattaa aina.

    • forcedtreatment

      "Monet vaan arvioivat sairaalassaoloa oman olonsa mukaisesti: Minulla oli hirveä ahdistunut / masentunut olo, siispä sairaalakin on ahdistava ja masentava paikka. "

      Ei pidä paikkaansa. Suljettu on karu paikka. Jos on ahdistunut, akuutisti psykoottisten seuraaminen on ahdistavaa. Tai jos ahdistaa, ettei ole omaa tilaa(huonetoverit). Minun kaupungissa suljetun kautta pääsi mielialaosastolle.

      "Haudoissa makaa paljon ihmisiä jotka eivät hakeneet / saaneet apua.

      Samaten myös niitä, jotka haki apua, vaan saikin haittaa. Itsemurhariski ei sattumalta ole korkea sairaalajakson jälkeen. Osaa hoidetaan vastoin heidän toiveitaan lääkkeillä, tai lääkeyhdistelmillä. Näiden lääkkeiden aiheuttama tuho voi olla vakavaa, paitsi tietenkin psykiatrin mielestä. Mitä enemmän maassa on psykiatrista hoitoa, sen enemmän itsemurhia.

      Ei ole suinkaan merkityksetöntä hakeeko apua esim. jostain ihmisestä, joka välittää vai tuntemattomista, joilla loppupeleissä olet vaan liukuhihnalääkittävä potilas. Osastot ovat pääosin kemiallista parannusta.

      Voisin väittää, että kaikenlaisen avun hakeminen ei kannata.

      • Sointu333

        Apua kannattaa hakea! Ihan minkälaista vaan. Ei pidä tuomita tehottomaksi sairaalassaoloaikaa hirveäksi sen perusteella että hoidon aikana olo oli hirveä.
        Jos minä esim sairastan syöpää ja menen syöpähoitoon, esim leikkaukseen, niin voinko tuomita hoitoon liittyvät huonot olot hoitoon liittyviksi: Hoitoonliittyvät hoidot ovat niiden syytä, ei sairauden?
        Ihmisen täytyy tajuta oma tilanteessa, eikä liittää niitä hoitotilanteeseen: Tämä sairaus on / sairaalaan / hoitajien / lääkärin / syytä?
        Nämä asiat ovat kimurantteja, mutta eivät niin kimurantteja kuin ulospäin voisi luulla.


      • forcedtreatment

        "Ei pidä tuomita tehottomaksi sairaalassaoloaikaa hirveäksi sen perusteella että hoidon aikana olo oli hirveä." Mistä sinä voit tietää, minklaisia negatiivisia kokemuksia kelläkin on sairaalasta(voi olla perustellusti huonoja), ihmisellä on oikeus valittaa hoidosta jos se on huonoa. Tiedän, että hoidossa on paljon epäkohtia. Osan olo menee vieläkin kehnompaan suuntaan lääkekokeilujen vuoksi, mitä osastolla tehdään.

        Kaikki avuksi kutsuttu ei ole apua. Varsinkin jos henkilö ei saa siitä apua. Jos joku apua oluesta niin onko sekin apua. Puhut minkälaisesta avusta vaan. Jos ihminen ei ole kokenut apua lääkkeistä tai saanut niistä harmia, mutta hakee apua lääketieteestä (osastot ovat lähinnä lääkitystä ), jossa lääkeuskovainen lääkäri kokee velvollisuudekseen lääkitä vielä uuden ryhmän lääkkeellä tai useammalla niin apu voi olla ihmiselle haitaksi. Keskusteluapua saa enemmän kavereiltakin, kuin osastolla ja kotona on omaa tilaa enemmän. Osasto on karu laitos, ei mikään ihana levollinen lepopaikka. Jos joku kokee hoitavaksi holhouksen, suljetun ympäristön, lääkärin kanssa uusista lääkekokeiluista jankkaamisen (vaikka on menettänyt uskon lääkkeisiin,)nappien vetämisen, keskusteluhetket hoitajan kanssa, joka näyttää aikapäiviä sitten hoksanneen päätyneensä väärälle alalle,niin hyvä!

        Sairaus on termi joka on kyseenalainen, kun mukaan astuu psyykenlääkkeet. Osa oireista on luonteeltaan iatrogeenisiä. Lue vaikka vuosikymmenen ssrilääkkeistä vieroittautumisen vaikeuksista, ja mitä lopetusoireita ihmiset kokeneet.
        http://m.iltalehti.fi/mieli/2015050819312111_md.shtml

        Ei kukaan varmaan masennuksestaan sairaalaa syytä.

        Toki jos esim itsemurhaa harkitsee kannattaa miettiä kaikki keinot millä saisi itseään autettua. Minä en kyllä vaan myönnä, että kaikki hekään hyötyvät osastosta, joskus voi repiä loputkin elinvoimat. Kannattaa huomata psykiatrian suuri valta potilaisiin. Yhtäkkiä voi huomata, ettei hoito olekaan enää omissa käsissä, vaan joku tietää parhaasi paremmin vaikka hoksaisit, ettei se ole parasta. Just saying.


      • Anonyymi

        Mutta avun hakeminen kannattaa.

        Onko pakko aina vängätä vastaan vasrsinkin aiheessa, jossa alkuperäinen kirjoittaja oli oikeassa?


    • Hilpeä_Suntio

      Paras apu on unohtaa ahdistukset, olla iloinen ettei sairasta syöpää ja on elämää jäljellä. Mikäli on fyysisesti terve on lottovoittaja verrattuna syöpäpotilaaseen. Mielialan ongelmat ovat merkki siitä, että liikaa aikaa käpertyä itseensä ja liian vähän töitä tai harrastuksia. Masennus ja ahdistus on hyvin narsistisia tunnetiloja. Täytyy keskittyä enemmän toisiin ihmisiin kuin tuijottaa omaa napaansa. Mikäli on introvertti voi silti yksinäisenä elää henkisesti rikasta elämää. Masennus, ahdistus ja alkoholismi ovat samantyylisiä tunne-elämän sairauksia ehkä jonkun mielestä rumasti sanottua, mutta äärimmäisen itsekkyyden huipentumia.

      • Sointu333

        On liian karkean yksinkertaisesti ajateltu että ahdistus ja masennus on mitätön sairaus verrattuna syöpään. Vuosittain masennusta sairastavaa tekee itsemurhan sentakia ettei enää kestä. Näitä asioita ei tällä tasolla voi verrata.
        Se, että, joku kärsii syöpäsairaudesta, ei kumoa mielensairaudesta kärsimystä; nämä ovat eri asioita.
        Ei voi vaan olla iloinen ettei ole syöpää, että on elämää jäljellä, kun edessä on vain mustaa, ja pelkkä seinä edessä... Se on vain se tunne että tämä on nyt tässä.
        Näitä fyysisisiä / psyykkisiä juttuja ei voi sekoittaa keskenään! Muista se, ''hilpeä suntio''! Jos sairastat vakavaa masennusta, se ei sulje pois syöpään liittyviä vakavia asioita ja päinvastoin. Nämä asiat täytyy erottaa toisistaan. Ei voi siis tuomita masennusta sairastavaa kun samanaikaisesti jossain on syöpää sairastava....
        Jos on ''fyysisesti terve'', ei lohduta yhtään jos on niin paha olo että haluaa viiltää ranteet poikki.
        ''Masennus ja ahdistus ovat narsistisia tunnetiloja''. Tuo on totta. Mutta ne ovat hyvin syvääluotavia asioita, ne eivät ''parane '' sillä että ''hyvä kun kun mulla ei oo syöpää...''


      • jhtyrjjker

        ''Masennus ja ahdistus ovat narsistisia tunnetiloja''. Tuo on totta. Mutta ne ovat hyvin syvääluotavia asioita, ne eivät ''parane '' sillä että ''hyvä kun kun mulla ei oo syöpää...''

        Ne paranee SSRI:llä.


    • HoitoonVain

      Min mielestä sun pitäisi olla kuin et olisikaan.

    • KaipaanHalausta

      Minä olen vain vähän autistinen, siksi kirjoitan mitä sattuu. Anteeksi, en ole koskaan saanut rakkautta ja se vaikuttaa mielialaani.

    • Anonyymi

      Jos kotona rangaistaan iha turhasta ja kielletään menemästä mihinkään

      • Anonyymi

        Ja osastolla saat mennä miten lystäät eli sä haluat käydä ulkona kun oot osastolla.Siellä on omat säännöt ja osastolle ei pääse sen takia että haluat käydä ulkona rilluttelemassa.


    • Anonyymi

      Puukko lähimmän papparaisen kurkkuun auttaa asiassa hyvin paljon.

    • Anonyymi

      Tuotto-odottama pitää olla hyvä muuten saat mennä junan alle


      T. Oikeisto

    • Anonyymi

      Kyllä siitä toisen ulkonäöstä täytyy tykätä, mutta eihän se voi pääasia olla.

      Toisekseen, näin juuri eräällä dokumentilla naisen, josta moni varmasti sanoisi sidukkapiipmerinisäkäs, mutta kun hän puhui, niin voi herranjestas sentään. Kasvot oli jotenkin niin täynnä elämää, valoa, iloa ja asiat, mitä puhuivat oli todella fiksuja. Ymmärsin kyllä heti, miksi on kyse hyvin arvostetusta henkilöstä.

    • Anonyymi

      Työnnä joku jjunan alle

    • Anonyymi

      vastatkaa mulle tai saatte puukon kurkkuunne

    • Anonyymi

      Kosto on nimensä mukaisesti elokuva käyttäytymisen muodosta, joka on suuresti arvostettu erityisesti monissa heimoyhteiskunnissa. Se on myös universaali tapa käsitellä kunniaa ja vihaa. Jopa niin sanotussa "paremmassa maailmassa" Tanskassa voi hyvinkin tulla johtopäätökseen, että helpoin tapa on vastata väkivaltaan väkivallalla, vääryytteen vääryydellä jopa siinä määrin, että siitä tulee yleinen normi. Elokuva voidaan toki tässä valossa nähdä myös esseenä maskuliinisuudesta ja siihen liitettävistä ihanteista. Maailmassa on kulttuureita joissa väkivalta ja avoin aggressio on suuresti arvostettu keino ylläpitää ja suojella miehen kunniaa ja toisallta on myös kulttuureita, joissa itsekontrolli ja itseluottamus ovat arvossaan ja avoin vihamielisyys taas keino menettää sosiaalinen status. Kuten huomata saattaa, tällaisista kulttuureista kehittyy täysin erilaisia ihmisiä mitä tulee tapaan katsoa maailmaa. Ja kun nämä kulttuurit kohtaavat, nousee mieleen erinäisiä kysymyksiä, kuten miten pitkälle pasifismissa voi mennä kulttuurissa, jossa se nähdään lähinnä häpeällisenä osoituksena heikkoudesta? Ja kuinka tuhoavat käyttäytymismallit omaksunut ihminen voi säilyttää ihmisarvonsa, jos hän teoillaan tuhoaa kaiken mikä ihmisyydessä on arvokasta? Toisin sanoen, onko oikein pelastaa sadistisen massamurhaajan henki?
      Ja jos on, pitäisikö meidän myös vaalia kulttuureita joissa heikkouden kontrolloiminen voimalla johtaa eittämättä feminiinisten piirteiden epäterveelliseen tukahduttamiseen ja herkkyyden ja empatian katoamiseen vihalla kontrolloidun pelon tieltä? Onko oikein kiusata heikompaa, raiskata ja kiduttaa naisia, suorittaa kansanmurha? Tällaisiin kysymyksiin saattaa olla helppo vastata teoriatasolla, mutta todellisuudessa nämä ovat äärimmäisen vaikeita kysymyksiä. Kuinka vaalia kykyä tuntea empatiaa, valmiutta antaa anteeksi ja kohdata heikkous niin itsessä kuin myös muissa ihmisissä? Monelle se ei ole helppoa, sillä etenkin miehelle ulkoisen kontrollin kautta saavutettu sisäinen kontrolli maksaa yleensä vähemmän vaivannäköä kuin emootioiden kuten kivun ja pelon reflektiivinen käsittely. Kun tällaisestä käyttäytymisestä tulee sääntö eikä poikkeus, ihmiset ovat valmiita tappamaan vaikka naapurinsa eikä silloin puhuta enää ykslötason mielenterveysongelmista, vaan kokonaisesta maailmankatsomuksesta -ideologiasta, uskonnosta ja kulttuurista, joka jakaa ihmisten kollektiivisen tajunnan kahtia mustaan ja valkoiseen, pahaan ja hyvään,epäpyhään ja pyhään, aiheuttaen näin rajuja massapsykooseja ja maailmansotia - tai koulukiusaamista.

    • Anonyymi

      Tunge se iida nyt perseesees

    • Anonyymi

      Minä rupean Jokeriksi ja rupean puukottamaan oikeistolaisia ihmisiä, koska he ovat vastuussa yhtesikunnan rappeutumisen aloittamisesta.

    • Anonyymi

      Thomas Wayne on sinun isäsi

    • Anonyymi

      Sanoma Oy ei olta mitään vastuuta mistään.

      Lukekaa lehtiämme, emme ole puolueellisia paitsi ihan vähän

    • Anonyymi

      Murray Franklinin näkeminen puukko kurkussa on ihana asia

    • Anonyymi

      Aapo menet nyt vaan iskemään sen ravintolatarjoilijan ja nait sitä rajusti.

    • Anonyymi

      Työnnä ihminen junan alle, se on niin helppoa.

    • Anonyymi

      Ihana Aapo haluan sänkyyn kanssasi <3

    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 104
      1959
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      54
      1887
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1865
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1657
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1573
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      10
      1370
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1320
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1306
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      14
      1291
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe