Homeasunnossa? asunut

Homeasuntoko

Hei.

Muutin tuossa vuoden alkupuolella kerrostaloasuntoon, jossa olen asustellut nyt tähän asti. Alkuun tuli vanha vaiva takaisin eli silmien rähmiminen, joka hoitui oikeastaan antibioottitippa-kuurilla. Tämä siis n. 1 kuukauden asumisen jälkeen. Nyt myöhemmin on tullut mm. lievää hengenahdistusta, heikotusta/huimausta joka mennyt ohi makoillessa asunnossa, sekä juhannuksen aikoihin alkanut pahoinvointi, joka kumpusi oikeasta aivolohkosta otsan kohdilta. Lisäksi oli ripulia, elohiiriä sekä oikean puolen kasvojen ihon kireyttä, vapinaa, voimattomuutta ja aloitekyvyttömyyttä sekä vilun tunnetta.

Pahoinvointi meni ohi noin viikossa, kun menin asumaan perheen asuntoon. Oli mm. oma tietokone ja muuta tavaraa mukana. Nyt kun menin takaisin asuntoon noin 3 viikon jälkeen, olin siellä noin 12 tuntia ja pahoinvointi tuli takaisin. Muutinkin nyt takaisin perheeni asuntoon katselemaan tilannetta josko tuo pahoinvointi nyt loppuu taas piakkoin. Pahoinvointi ollut aaltomaista, iltaa kohden oli vähemmän. Kävin myös lääkärissä pahoinvoinnin alkaessa, joka totesi että niskani ovat jumissa ja olenkin tehnyt fysioteraupeutin antamia jumppa-ohjeita kyseiseen vaivaan liittyen. Verikokeetkin otettiin eikä ollut tulehdusarvot koholla tai mitään muuta vastaavaa. Voisiko kyse olla homevaurioisesta asunnosta? Asunnossa on tupakoitu sisällä aiemmin, ja siellä tosiaan haisee sen mukaan. Lisäksi asunnossa on moduuli kylppäri, joka vähän epäilyttää myös.

Minulla on seuraava lääkäriaikakin varattu, ja aion vaatia pään magneettikuvantamista kasvaimen varalta, koska en saa mielenrauhaa muuten. Olisiko muita ehdotuksia tutkimuksista joita pyytää lääkäriltä? Miten mahtaa olla huonekalujen laita? Ainakin pääsin pahoinvoinnista eroon tietokoneen ollessa samassa huoneessa, missä nukun. Asunnossa ei siis ole tehty mitään tutkimuksia vielä, ja epäilyni asuntoa kohtaan heräsivät tosiaan tuosta, että palasin sinne ja 12 tunnin päästä oli taas oiretta. Minulla ei ole ollut mitään allergioita jne. ja nämä oireet ovat uusia kaikki paitsi tuo rähmiminen ja alkaneet asuntoon muuton jälkeen.

19

3709

    Vastaukset

    • kjhkjk

      Käytännössä 90% Suomen asunnoista on homeessa.

      Kyse on oikeastaan kahdesta asiasta:

      1) Oletko altistunut riittävästi sairastuaksesi homeyliherkkyyteen? Vaikuttaa siltä, että olet.

      2) Onko asunnossasi niin paljon hometta että sairastut? Äärimmäisellä todennäköisyydellä on koska oireilet, mutta et oireile perheesi tykönä.

      Ratkaisu: hävitä irtaimisto ja muuta pois. Yritä löytää homeeton kämppä, ei ole helppoa mutta mahdollisuuksien rajoissa.

    • pareeuskoo

      Mitään homeentappajia et tarvitse asuntoosi irtaimistoa enempää tuhoamaan ja terveyttäsi myös. Uuteen puhtaaseen, jos sellaisen onnistut saamaan, niin vie vain laatikko kerralla ja testaat tuleeko niistä oireita. Jos tulee, niin kaatikselle ja uutta laatikkoa hakemaan. On järjen köyhyyttä raahata uuteen puhtaaseen kerralla kaikki mahdollisesti kontaminoitunut = saastunut /saastutettu irtaimisto. VARSINKIN JOS SE ON VIELÄ SÄHLÄÄJIEN MYRKYTTÄMÄ.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Aloittaja, sulla on melko sama oirelista kuin itsellä.
      hengenahdistusta, heikotusta ja tasapainohäiriöitä, ja päässä ikään kuin ”heittää” välillä. Myös elohiiriä sekä välillä ollut käsien vapinaa. voimattomuutta ja aloitekyvyttömyyttä sekä iltaisin vilun ja kuumeen tunnetta. Jälkikäteen ymmärsin noiden neurologisten oireiden vakavuuden. Omalla kohdalla lisäksi nivelsärkyä. Välillä nivelet turposivat. Omalla kohdalla selitys löytyi: tiloista löytyi sädesientä ja muutamaa muuta yleistä kosteusvauriomikrobia.

      Omasta kokemuksesta myös havaittu, että nuo luettelemasi nimenomaan olivat homeoireita. Jäivät onneksi pikkuhiljaa kaikki pois kun altistuskin loppui yli vuosi sitten. Eikä ne mullakaan näkyneet verikokeissa. Näkyvätköhän kellään.

      • Anonyymi

        Nykylääketieteen virhe homealtistuneiden näkökulmasta on juuri se, että se mikä ei näy verikokeissa, sitä ei ole olemassa.
        Homeista tulee viittä, kymmentä, viittätoista erilaista epämääräistä oiretta, mutta verikokeissa ei näy mitään. Me altistuneet luettelemme usein samat oireet eli kokonaisen oirekirjon. Lääkäri tutkii yhtä kerrallaan ja kun ne eivät näy verikokeissa, jäämme heitteille. Eli sairastumaan sairaisiin tiloihin lisää.


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      445
      4778
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1702
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      93
      1438
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1339
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1296
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1171
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      980
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      865
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe