Yöllinen melu

tpta

Ihmettelen, kuinka mopoilijat voivat ajella viritetyillä mopoillaan pitkin yötä keskustan kaduilla.
Pärinä on korvia huumaava, mikä tietysti on tarkoituskin, että kaikki kuulevat kun äidin ja isän pikku rallikuski on liikenteessä.
Nuoret ovat nuoria, mutta kai kaikilla pitäisi olla yörauhakin.
Luulisi että näiden liikennöitsijöiden vanhemmat edes puuttuisivat asiaan, mutta järjenkäyttöhän on pois muodista.
Ilmoitus poliisille vaan tarpeen vaatiessa, ja asia tapetille.

50

673

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valittaja.perseaune

      Mopot on rakennettu ajamista varten. Traktorit on rakennettu ajamista varten, kuorma-autot on rakennettu ajamista varten, autot ja moottoripyörät yms on rakennettu ajamista varten, Niin ja MAANTIET ON RAKENNETTU ajamista varten !! Mikään laki ei sitä voi estää. Turpa kiinni valittajat ja ruikuttajat.

      • turhaasillailua

        Voisikko viä täsmentää kun kaiken tiedät, että minne ne yölliset mopopojat ja -tytöt on menossa? Ajamista vasten, mutta ainakin ennenvanhaan mentiin mopollakin vain paikasta toiseen ja se oli siinä. Ei kauaa kestäny. Yöaikaan mopoilla ajella, öisin nukutaan kotona. Laki voi sen muuten estää, jos niin asiaa katsotaan. Meinaan turhaa mopoilla ajelua taajama-alueella öiseen aikaan! Että turvan kiinni esittäjälle, ainakin vähän pienempää suutta ittellekkin!


      • maitolaiturinkaataja

        Ajavat minne ajavat ei saatana kuulu muille. Eihän sunkaan menot muille kuulu. Ennenvanhaan ajettiin ihan yhtälailla sinne sun tänne. Ja maantiellä saa ajaa jos vain kortti taskusta löytyy.


      • maitolaiturinvahti

        Heh heh johan meni hermot, siellä? No kyllä luulis kuuluvan, jos meinaan mopottelijat ovat alaikäisiä. Kuuluu vanhemmillensa ja kuuluu virkavallallekkin jos ovat vielä pienessä kännissä moponsarvissa ollessaan, ja vaikka eivät edes mopettelilikaan. Alaikäinen mikä alaikäinen, alle 18-vuotias. Ja eihän kukaan tuon täysi-ikäisyyden saavuttanut kehtaa enää mopedilla ajellakaan, paitsi sitten taas paappaikäisenä, mutta siihen väliin mahtuu useimmiten 50 vuotta! Ja huomioksi vielä keskenkasvuiselle viisastelijalle. Ennen vanhaan, siis mm. 60-luvulla ei mopolla ajamisen oikeutukseen tarvittu mitään korttia taskussa. Niin että olisi saanut mopotella yöllä saati sitten päivällä. Mopokorttia ei ollut vielä keksittykään! Pelikortit taskussa vaan ajeltiin. Mutta yhdeksän jälkeen illalla mentiin kotio ja mopot pantiin naftaliiniin odottamaan seuraavan päivän ajoja. Ehtoolla oli muutakin tekemistä kuin seutukunnan aikuisten nukkumisen häirintä, he kun sentään menivät hyvin nukutun yön jälkeen aamusella, yleensä seitsemäksi jo omiin duuneihinsa ansaitsemaan rahaa perheelleen ja sille mopopojalle joka myös oli kymmeneltä jo untein mailla ittekin, aamusella kanssa duuniin menevä nuori mies. Kesällä poikasetkin tekivät kesätöitä, ennenvanhaan!


      • ihme.kitinää

        Eihän tota selittelyä usko kukaan :) Kiljua joit maitolaiturilla, ja Kioskin takana... Rälläsit kylällä ja kaadoitte porukalla maitolaiturin. Ei ennen ollut erilaisia ihmisiä nykyaikaan verrattuna. Kyllähän ne Häjyt mellasti jo 1860 - luvulla. Älä esitä enkeliä. Ja jätä nuoriso rauhaan !!


      • poliisiasia

        Tarpeeton ja häiritsevä ajo taajamassa on kielletty. Ajoneuvon kulkureitti ja ajotapa on taajamassa muutenkin sovitettava sellaiseksi, ettei siitä tarpeettomasti aiheudu häiriötä.


      • valittaja.perseaune

        Ja Kukahan sen käytännössä määrittelee ?? ei kukaan. et ainakaan sinä.


      • maitolaiturinvahti

        Kyllä sen laki määrittelee! Oletko joku keskenkasvuinen kun rekyylisi on tasolla, ei kukaan määrittele, et ainakaan Sinä? Sinä kirjoitetaan isolla alkukirjaimella, muuten. Keskustele asiasta laajemmin nimimerkin poliisiasia kanssa, jos Sinulla on jotakin parempaa tietoa häiritsevästä käyttäytymisestä yöaikaan taajama-alueella ja sen sanktioista!


      • valittajakusipää
        maitolaiturinvahti kirjoitti:

        Kyllä sen laki määrittelee! Oletko joku keskenkasvuinen kun rekyylisi on tasolla, ei kukaan määrittele, et ainakaan Sinä? Sinä kirjoitetaan isolla alkukirjaimella, muuten. Keskustele asiasta laajemmin nimimerkin poliisiasia kanssa, jos Sinulla on jotakin parempaa tietoa häiritsevästä käyttäytymisestä yöaikaan taajama-alueella ja sen sanktioista!

        Edelleenkään sinä ET määrittele. Ja mopolla saa ajaa mihin kellonaikaan tahansa. LAKI EI KIELLÄ.


      • uusilaiturivahti
        valittajakusipää kirjoitti:

        Edelleenkään sinä ET määrittele. Ja mopolla saa ajaa mihin kellonaikaan tahansa. LAKI EI KIELLÄ.

        Hermot menee? Hahhah, poliiisi esim. voi kieltää häiriötä tuottavan mopottelun taajama-alueella ja missä vaan, yöaikaan ja vaikka päiväsaikaan, jos ilmiannon perusteella katsoon kieltämisen aiheelliseksi. Voi mahdollisesti myös poliisilain nojalla poistaa mahdolliset häiriötä aiheuttajat paikalta, esim. kotiinsa suorinta tietä, tai sitten niskuroinnin tai virkamiehelle haitanteon aiheuttaman konfliktin perusteella kiinniottaa poliisilain nojalla kyseisen henkilön ja kuljettaa tämän putkan pahoille yöksi, jos tilane on akuutti virka-ajan ulkopuolella. Aamusela sitten kuulustellaan ja tehdään paperit ja ao. henkilö päästetään vapaaksi odottamaan jatkotoimenpiteitä, jos sellaisiin on katsottu olevan aihetta. Minä mitään kiellä, ittekin sen tiedän ja kuka fiksu tahansa muukin? Mutta kun asiat vaan nyt ovat noin kuin edellä esitetään?


      • kyylä.ruikuttaja

        Suomessa saa ajaa myös mopolla. Sitä ei laki kiellä. Eikä poliisi.


    • ajavat.hevosilla.kovaa

      Nuoriso on ollut huonoa aina! siis aina! ESIM: vuonna 1910 oli huonoa ja kauheaa nuorisoa, ja 1920 luvulla oli kauheaa ja huonoa nuorisoa. Ja 1930 luvulla oli kauheaa nuorisoa, ja 1940 oli kauheaa ja huonoa nuorisoa, ja 1950 luvulla oli kamalaa nuorisoa....jne....jne...jne... Aina nuoriso on huonoa! :) Ruikuttajia ja valittajia on aina joka vuosisadalla ja vuosikymmenellä.

      • mätä-nuoriso.aina

        Niinpä, jokainen muistaa omasta nuoruudestaan jonkun kyttääjän ja ruikuttaja-valittajan. On ne koomisia hahmoja :)


      • vanhuksissa-tulevaisuus

        Nuoriso on aina ollut todella huonoa, läpi vuosisatojen. Miksi siis ei hävitetä nuorisoa ??!


    • mopoilia

      Mistä tiedät että ovat viritettyjä?

      • Mistä tietää että ne on viritetty? No ainakin kieroksista, ja siitähän se ääni vähän tuupaa lisääntymään. V. M1952


    • Tyhmänuoriso

      Kyllä täällä Vammalassa ja sen ympäristöpitäjissä on keskivertoa tyhmempää nuorisoa. Ei ne aja millä mopoilla paikasta toiseen, vaan menee niillä aamusta iltaan ja myös öisin ympäri kylää. Ei voi ymmärtää että tonkin ikäiset nuoret on noin tyhmiä, että ei ole parempaa tekemistä kun terrorisoida ihmisiä ajamalla niillä romuillaan ympäriinsä. Mutta voiko maalaistollojen vanhempien lapsilta muuta odottaa, niistä kasvaa samanlaisia tolloja, jotka valitettavasti lisääntyy ja ongelma jatkuu ja pahenee. Poliisille on turha soittaa, ne ei tee mitään, paitsi sitten jos joku niistä tolloista ajaa kolarin tai aiheuttaa sellaisen. Ja nämä tollot vanhemmat, ei muuta tee kuin paapoo mussukoitaan ja syyttää yhteiskuntaa, niiden ongelmista. Joko kestää sen tai muuttaa jonnekin missä on vähän älykkäämpää väkeä ja niiden jälkeläisiä. Mistä se johtuu että Suomessa on näin tyhmä nuoriso. Menkää maailmalle niin näätte että siellä nuoriso on huomattavasti fiksumpaa kuin Suomessa.

    • ucla

      Jos ja kun monta kertaa yössä herää siihen pärinään, niin hermoille se käy. Ei kenenkään menemiset kuulu muille, mutta joku tolkku pitäisi olla.
      Ei se melu Stormin perukoilla varmaan haittaa, kun lähinaapuri on susi., Keskustassa asia vähän toinen.

      • isis-sipilä

        Ja valittaminen/ruikutus auttaa aina ???


      • hymmmmmmmm

        Juu, ainakin nämä sun huomautukses !!!


    • rxuijovuvuvv

      Ottakaa selville missä ne moprunkkarit asuu . Sen jälkeen netistä joku halpa mopo . Pieni tuunaus , eli pakoputkiviritys. Avot eikun moporunkkarien kadulle ajeleen . Vaikka ei noiden vanhemmat varmaan ymmärrä yskää.

      • Mikä on 2tahtisen pakkoptkii viritys 😁


    • Lousaja

      Mistä helvetistä kuuluu se pauke joka Lousajassa kuului viime yönä ja tänä aamuna? Ei ole mopoteinien tekemisiä. Thermisolilta? Oikein kova ääni johon heräsi pitkin öitä.

    • Puavoperkule

      Ja jatkuu edelleen. Miksei etukäteen ole ilmoitettu mitään? Tyrvis ja alueviestikään eivät kerro mitään nettisivuillaan.

      • ajaa.saa.perkele

        Niinpä. Aikuiset remuaa ja metelöi. ja nuorison piikkiin laitetaan. EI HYVÄ ! :(


      • Armotonta.kyyläystä
        ajaa.saa.perkele kirjoitti:

        Niinpä. Aikuiset remuaa ja metelöi. ja nuorison piikkiin laitetaan. EI HYVÄ ! :(

        Aikuisilla on oikeus metelöidä ja riehua. Ei nuorilla. Nuoret pitää nujertaa, ja lannistaa. Ajaa itsemurhaan.


    • ucla

      Taidat olla itse valittaja - ruikuttaja - isis - sipilä.
      Ei ole aiheetonta ottaa kantaa olemassa olevaan ongelmaan.
      Vai pyöritkö itsekin mopollasi ihmisten riesana.

      • olin.joskus.nuori

        Minä en mopoista ja Nuorison menoista ruikuta. Olen ollut itsekin joskus nuori. Ja muistan kun silloinkin löytyi joku vanha mulkku joka ruikutti ja valitti oikeen ammatikseen.. Ja nyt on kesä, Ei ne siellä sit ajele kun sateet, syksy ja koulut alkavat..


    • Vanhemmatseuratkaa

      Kyllä alaikäisten riekkuminen kuuluu juuri vanhemmille , jotain kuria pitäis olla! Kerrostalojen pihoillakin ajavat hirveää vauhtia iltamyöhällä . Liikennekäyttäytyminen on joillakin aikas vaarallista ohittelua oikealta ja vasemmalta ja monta roikkuu mopon päällä

      • turhaa.kyyläystä

        Jatka toki Kyyläämistä, ja valitusta ruikutusta :) Turhaa hommaa ja noloa, saat vaan mulkun kusipään maineen. "riekkuminen" Ei ole rikos, se on hauskanpitoa. Sinä et vaan tajua. Sinun hauskanpitoa on muiden arvostelu ja kyttäys. Joka ei johda mihinkään..


      • vamhempienvastuulla

        Om meitä muitakin kuin hän jota moitit, jokka olemme sammaa mieltä että tollanen turha mopottelu on älytöntä hommaa, ei mitään hauskanpitoa? Kyllä hauskaa nuorena pidetään ja on aina pidetty ihan muilla tavoin ja muualla kuin ratsaamalla pitkin pikkukaupungin katuja klo 02 yöllä tai miten vaan iltayöstä? Kyllä me sekin tajutaan ettei sekään johda mihinkään kun vaan mobetilla ajelee 6 mopojätkää yhten mopoauton perässä samaan suuntaan ilman minkäänlaista tarkoitusta tai päämäärää? Tajuaako semmonen mopottelijan vamhempi joka täällä koettaa puolustaa vaan kullannuppuaan haukkumalla kunniallista kansalaista kyyläksi? Minkä nimen ittelleen keksis, vai keksimmekö me sen!


      • Antakaa.jo.olla

        "turha" Mopottelu on kivaa, ja todellakin hauskanpitoa. (sinä et määrittele mikä on nuorison hauskanpitoa)" Miten niin mopoilijan vanhempi joka täällä.." EN MINÄ OLE KENENKÄÄN MOPOILIJAN VANHEMPI. Ei mun kakarat siä aja. Mua vaan pistää vihaksi tuo iänikuinen ja vuosisatoja jatkunut nuorison tallominen ja haukkuminen. Kaikki on olleet nuoria kekkonen ja Mannerheimikin ! Esim Mannerheim erotettiin koulusta, ja kyllä siitä ihan ihminen tuli ! ja mitä oot itse kavereiden kanssa aikoinas tehnyt? Et muka muista, tai et halua muistaa...


      • antiollakans

        Heh heh hermot näkyy menevät siellä päässä? On se ihan turhaa mopotella pitkin kesäöitä sinne sun tänne ilman päämäärää? Jos kunniallisten arvostelijoiden haukkuja täällä sitten olisikin, nyt väittää ettei ole, jonkun alaikäisen klopin tai tytön vanhempi, niin käsitys nuorten rilluttelusta kylillä klo 9 tai 10 jälkeen ehtoisin olisi kyllä ihan eri kuin nyt? Mannerheimista em tietä, mutta Paasikivi hankki terveen paperit lääkäriltä oikein varta vasten, ettei luulla hulluksi kuin sellaiseksi epäiltiin. Se voisi olla arvostelijankin osa ja arpa. Muuten, muuten hyvin muistan, että itte kavereiden kanssa kuuskytluvulla tultiin kartsalta kotio kesäehtoisinkin jo klo 21 tai viimeistään klo 22ja annettiin mopon rattilukon avvaimet äiteelle. Sen jälkeen keksittiin jotakin muuta kivaa ennen maatanmenoa, luettiin kirjaa tms. kun joka pirtissä ei edes vielä televisiota ollu, että olis päässy yökaudet katteleen kauhuleffoja, kuten nykynuosiso tehnee, nin jos sattuis oleen kotona eikä mopottelemassa, nukkuvien kaupungin kansalaisten kiusaksi. Anti olla kans jo jolle järki lissäänny!


      • Rannanjärvi1868

        Sä taidat olla sellainen MUMMUN PUKEMA vähäjärkinen Nössö, Munaton nyhverö, Mummun poika :) Virkkasit patalappuja ja luit raamattua, Siisä oli sinun "hurjimmat juttusi". Jätä nyt se nuoriso jo rauhaan..


      • ucla

        Kerropa Rannanjärvi osoitteesi, hankin sellaisen viritetyn mopon, ja ajelen siellä teillä päin yökaudet.
        Teillä ei tainnut olla mummoa pukemassa, kun pää on noin jäässä, ettei ymmärrä edes asiallista puhetta.


      • vanhus.nuorten.kimpus

        Nuoriso ajelkoon, sinä et taida enään oikeen kuulua nuorisoon :)


    • ValeKokoomus

      Onko Kokoomuksen riveissä kaappihomoja, jotka näyttelevät konservatiiveja?

    • Tuumaasvähän

      Tässä ketjussa kirjoittava agressiivinen tyyppi ei siis ole kenenkään mopoilijan vanhempi. Tästä syystä hän ei siis ymmärräkään vanhempien vastuuta lapsista/nuorista. Mikä siis olet itse mopoilija niin tuumaappas häiriöitä ja vaaroja joita aiheutat

      • määkintuumasinvähä

        Juu ihan ulkopuolisena määkin tuumaan, että ei hän tuumaa mitään? Tuo, kuole jo. Arvostelee vaan järkeä puhuvia alaikäisten mopopoikien, lue lasten, vanhempia ja isovanhempia ja yleensäkin jo sen ikäisiä ja kokemusperäisiä aikuisia, jollainen hänen itsensäkin pitäisi jo olla! No, mopopojjaat, kotio ny sieltä kartsalta jo äiten helmoihin ja iltasatujen ääreen häirittemästä levolle laskeutuvia kansalaisia, jokka aamulla varhain ovat ansioihinsa menossa kuka minnekin tienaamaan leipää ittelle ja perheilleen. Voittehan te nuoret klopit sitten jatkaa taas mopotteluanne vaikka heti aamukahdeksan tai yhdeksän maissa, nin että kun seuraavat 12 tuntia rullaalle pitkin katuja ja männiköitä päämäärättömästi paikasta toiseen vailla tarkoitusta, jaksatte taas huomenna illalla kotitua hyvissä ajoin yöpuullenne. Se vasta on nuoren elämää?!


      • turhaa.valitusta

        Siinähän Fossiili-kääpä päivittelet/ruikutat/valitat :) MITÄÄN SE EI HYÖDYTÄ. EI YHTÄÄN :) se loppuu sit kun koulut alkaa, ja syys sateet. NIINKUIN AINA...


      • ihanasiallistahuomioo

        Vieläkö ne äitten kultanuppuset makoilee ehtooväsymystään poies? Nyt ylös siittä jo valmistautumaan illan koitoksiin! Nin tai iltayön ja yön mopotteluun tarkemmin sanottuna! Muuten ennen vanhaan mentiin kesätöihin heti koulujen loputtua keväällä, aina 13-14 vuotiaasta lähtien, saati sitten jo 15-16 -kesäiset. Siinä kun silmät sirrillään aamusella taittui matka seittemän aikoihin työmaalle, ei ehtoolla tarvinnu paljon kartsalla mopotella nin oli väsyny päivän hommista väsynyt et uni maitto jo puoli yhdeksän uutisten jälkeen hyvin.


      • jättityöttömyys
        ihanasiallistahuomioo kirjoitti:

        Vieläkö ne äitten kultanuppuset makoilee ehtooväsymystään poies? Nyt ylös siittä jo valmistautumaan illan koitoksiin! Nin tai iltayön ja yön mopotteluun tarkemmin sanottuna! Muuten ennen vanhaan mentiin kesätöihin heti koulujen loputtua keväällä, aina 13-14 vuotiaasta lähtien, saati sitten jo 15-16 -kesäiset. Siinä kun silmät sirrillään aamusella taittui matka seittemän aikoihin työmaalle, ei ehtoolla tarvinnu paljon kartsalla mopotella nin oli väsyny päivän hommista väsynyt et uni maitto jo puoli yhdeksän uutisten jälkeen hyvin.

        Nykyään ei ole työtä, jos et ole sitä vielä tiennyt.(ennen oli ennen nyt on nyt) on tehtaat kaatuneet...


      • jälkityöttömyys

        Kaikki immeiset tehtaissa töissä olleet ennenkään, nuoretkaan ja kesätyöntekijät? Ihan muita hommia tehtiin ja sitten aikuisena samaa rataa ja kyllä nykyisinkin ahkerille 15-kesäisillekin töitä löytyy kesäajaksi jos vaan oma halu ja aktiivisuus niiden etsimisessä on korkealla tasolla ennen kesän alkua! Ei jaksa paljoo puolta yötä summanmutikassa mopotteleen, kun väsy voittaa hommien jälkeen ehtoosti!


      • asiaaa

        hyvä linkki


    • ruikuttajaämmä

      Nuoriso on aina ollut surkeaa ja pahaa, aina Läpi vuosisatojen ! Ampukaa nuoriso. Vanhuksissa on tulevaisuus !!

    • asdfghjgfdssdfgh

      Miksei nuoriso voi älytä, ettei kaikki halua kuunnella sitä mopomöykkää aamusta iltaan? Onko tosiaan liikaa vaadittu kunnioittaa ympäristöä. Vitun munattomat tauhkapäät.

      • Tunturi-firma-rautoihin

        Kyllä se on moponvalmistajien syytä, jos tekevät niin kovaäänisiä mopedeita, että herkät ihmiset ei kykene enää lainkaan nukkumaan. Mopedit pitää kieltää tai sitten nuoriso pitää kieltää.

        Nuoriso kokoontuu ja möykkää kyllä ilman mopedeitakin. Tampereella tätä yöllistä karjumista saa kuunnella. Mieluummin kuuntelisi ohi ajavan mopedin pärinää, kun tätä pullojen viskelemistä ja huutoa ja huorittelua tuntikaupalla.


      • varsinkin se mopojen pysäköinti talojen nurmikolle


      • Laittele-kuntalle

        Nurmikot alkaa olla niin last season kamaa. Ei sellaisia uutena enää kukaan laita. Kestävä kunttapiha on nykyaikaa. Siihen rehevän kunttavarvikon päälle ei kaupunkilaiset mopoilijatkaan uskalla ajaa.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      195
      4815
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      123
      2997
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2334
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      139
      2334
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1972
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1546
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      115
      1472
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1383
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1210
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe