Finnpulp oy kuopioon saastuttamaan kallavettä

Penttikokko

Finnpulp tuo työtä. Mutta onko se hyväksi kuopiolaisille ? Asumme tulevaisuudessa teollisuuspaikkakunnalla niin kuin esimerkiksi Varkaus. Varkaudessa saa omakotitalon tai kerrostalo-osakkeen pienellä rahalla. Kuopiossa asuntojen hinnat todennäköisesti tulevat laskevat, Finnpulp Oy ansiosta. Kuka haluaa asua enää kallavedenrannalla kun sinilevätilanne on jo nyt aika paha. Entä ilma?? Ihmettelen kaupunginhallituksen päätöstä, kun köyhemmätkään paikkakunnat eivät huoli rannoilleen tuollaista teollisuutta. Onko työllisyys tärkeämpi asia, kun puhdas vesistö ja ilma. Myymmekö terveytemme.

Luonnonystävät (vihreet) missä olette, kun ei ole tästä kansalaisaloitetta.

42

513

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työ.tuhlaa.elämän

      Suurin osa kaikesta työstä on ihan turhaa, maailma ei varmasti olisi näin saastunutkaan jos ihmiskunta olisi älynnyt hankkiutua työnteosta eroon ja pistänyt koneet ja robotit tekemään tarvittavat työt mutta eräiden luonnehäiriöisten sairas tarve alistaa ja kyykyttää toisia on vetänyt koko ihmiskunnan mukanaan alas viemäristä. Valtiokin vain tuhlaa kaikki työnteon hedelmät tyhjänpäiväisiin kreikkalainoihin ja on aina kroonisessa rahapulassa vaikka verot on tapissa, inflaatio, olemattomat korot säästöille ja huonot palkat tekevät työnteon tyhjäksi työntekijöille jokatapauksessa, kaikki raadanta ihan tyhjän takia! Siihen on sitten mennyt koko ainut elämä ihan hukkaan, työhön menetetyn elinajan kun olisi voinut viettää paljon mukavamminkin. Sitä aikaa ei saa enää koskaan takaisin!! Ja kaikki niin kovin vähän rahan takia, ihan täyttä hulluutta!!

    • 234s

      "kun köyhemmätkään paikkakunnat eivät huoli rannoilleen tuollaista teollisuutta. "

      Ai siksikö näistä hankkeista kilpaillaan, kuka saa? Tässäkin tapauksessa ilmaantui välittömästi monta ottajaa...

      Toivottavasti tulee tänne.

    • Paasikivi

      Finnpulp ei tule keskelle kaupunkia. Lähes yhtä suuri Äänekosken tehdas tulee keskelle kaupunkia. Varkaudessa tehdas on keskellä kaupunkia. Äänekoskella vesistö on puro verrattuna Kallaveteen. Sorsasalo on helvetin suuri saari jonne Finnpulp "uppoaa" vaivatta. Käykää vaikka ite paikan päällä kahtomassa. Kiivetkää sen louhosreunan yläpuolella olevalle mäelle ja huomaatte että saaressa lääniä riittää.

    • Talvivaara_kakkonen

      Toinen jalka haudassa dementoituneet ihmiset päättävät tällaisista asioista.

      http://www.finnpulp.fi/johto.html

      Kohta potkaisevat tyhjää ja eivät ole näkemässä minkälaisen paskakasan jättivät lapsenlapsille.

      Kuopion pitäisi panostaa tulevaisuuteen ja tulevaisuuden teknologiaan eikä tällaiseen viime vuosisadalta ja viime vuosituhannelta olevaan vanhentuneeseen teknologiaan.

      • eijaksakeksiätänään

        Housussas on talvivaara kakkonen.
        Selluloosakuitu ja sen uudet jatkojalosteet on just sitä tulevaisuuden teknologiaa.


    • Finnpulp_paska_laitos

      Mita yhteistä on Finnpulpilla ja savolaisella poikamiehellä?
      - Iliman pilluu.

      • lkfjsfsjfjdsfjl

        talvivaarankin ympäristölupaukset vesittyivät pulppuamalla patojen yli tulvien...
        Ei ihme ettei vienti vedä kun ulkomailla on huomattu suomalaisen osaamisen todellinen taso...


      • Isbsu

        Olipas typerä kommentti.


    • Saasteallas

      Kukaan ei puhu että kuopiolaisilla olisi oikeus puhtaaseen veteen - tai eihän se ole edes puhdasta kun vertaa saimaaseen kirkkauden puolesta. No jos on päätetty että kiina tarvitsee sellua ja suomen yksi järvi tuhotaan niin sitten niin tehdään mutta odotan niitä kuparilaattoja joissa lukee jälkipolville nimet ketkä olivat päätöksen takana?

      Taustaksi ettei maailamassa ole missään onnistunut minun tiedon mukaan tuo puhdistaminen - sitä on kokeiltu suljetulla vedellä mutta tulee niin valtavasti jätettä ettei onnistu.
      Uskon että pahempi on kuin talvivaara kun huomioidaan että siitä tulee muutama ongelma.
      Päättäjät ovat nyt tässä hetkessä eläviä eivätkä uskalla päästää tehdasta muualle, jotta saadaan hetkekesi työllisyyttä alueelle.

      Tietääkö kukaan miksi oikeasti pitää rakentaa 1 kilomterin mittainen poistoputki? Miettikääpä sitä miltä se alue näyttäisi jos jäte laskettas suoraan rantaa - kaikki kuolisi kun ei pääse saasteet leviämään suureen veteen

      • Patsas_pystyyn

        Pekka Kantaselle voi pystyttää patsaan Selluveden rannalle. Sitä voi sitten käydä heittämässä mädillä kananmunilla.


    • parodoksi
    • totuusvaiviha

      Kyllä pitäisi tehdaspaikkakunnilla kuten Äänekoski, Jämsänkoski, Varkaus ym. olla hyvin paljon pilaantuneita järviä joissa kalat uivat selällään tai ovat kaikki kuolleet. Siellä tehtaat kuitenkin toimineet iät ja ajat. Jos siis ennakkoluuloisten jutut pitävät paikkaansa että pian Kallavesi on lietejärvi. Tai sitten ne ovat niitä samoja höyrypäitä, jotka tekevät vihakirjoituksia kaikista muistakin asioista, eikä itse jutuissa ole päätä eikä häntää.

      • Jumpula

        Ottakaa huomioon että Varkauden tehtaan puhdistamo on 70 luvun lopun tekniikkaa. Ei voi millään lailla verrata nyky-puhdistamoon!


    • Lievestuoreen_Liisa

      Kun Liisan saatoin kotiin, portilla mä suukon sain
      Hän kuiskas hiljaa: "Tehdas haiskoon, leipää tuo se vain"
      Kun syksy riipoi lehdet puista Liisan vihdoin nain
      Ja viemärille astelimme usein rinnakkain

      • Ugcvbb

        Sekin lampi on nykyään puhdas.....


      • likavedenjuoksu

        Ei se ole lampi, vaan suoalue, jota käytetään ulkoiluun ja aivan vieno tuoksu siitä vielä lähtee. Silloin jätevedet laskettiin vain luontoon ja valuivat minne valuivat kasaantuen lammiksi suoalueelle, joka nyt kuivunut. Silloin touhu oli holtitonta verrattuna nykyiseen tilanteeseen, jossa yksi maatila järven rannalla tuo järveen enemmän kuormituksia kuin iso tehdas.

        Ja mitä me kuvittelemme, että mitä meidän omille jätteille tapahtuu jätevesipuhdistamon jälkeen? Mihin ne lasketaan ja mitä ravinteita niissä on vielä puhdistuksen jälkeen?


      • Huumekala

        Esim. huumejämiä kuulemma. Kallaveden kalat taitaa uiskennella pienessä pöllyssä.


    • Mokki

      Toihan työntää sontaa 10 kertaa enemmän kuin Savon Sellu. Viekää se Varkauteen haisemaan.

    • Kallaveden_puolesta

      Säilytetään Kallavesi puhtaana – Ei Finnpulpin sellutehdasta Kuopioon

    • Saastuneet-vedet

      Savonsanomissa luki että finpulppi joutuu maksamaan korvauksia kesämökkiläisille kun vesi saastuu ?
      Jos kerran jo nyt tiedetään että vesi on kohta uimakelvotonta, niin miksi finpulppi ei lunasta kaikkia mökkejä pois? No siksi että ne korvaukset ovat vain noin 10-50 euroa vuodessa! On halvempi saastuttaa vesistöä ilman korvauksia

    • Sepi-c

      Jos finpulpin puheet pitää paikkaansa ja kaikki vesi on puhdasta tai orgaanisesti hajoavaa, niin miksi
      1. Ei rakenneta suljetun kierron järjestelmää tehtaalle???? ( sen vuoksi kun tulee niin paljon saastetta ettei se ole mahdolista - kanada kokeili ja ei onnistunut)
      2. Onko työpaikan arvo niin suuri että kannattaa sotkea kallavesi?
      3. Miksi tehtaan seinään ei voi suunnitellla laattaa nimistä jotka haluavat tämän saastuttavan tehtaa, jotta lapset voivat katsoa kenen isä tai äiti on ajanut kallaveden pilaamisen?

      Seppo

    • Autioitumisen_nähnyt

      Tervetuloa Finpulp

      Minkähän vuoksi lähes kaikki sellaiset, ennen niin vireät paikkakunnat ovat autioituneet missä ei ole enää mitään teollisuutta? Eivätkö kaikkea vastustavat ihmiset ymmärrä muuttaa sellaisiin saadakseen asua täysin luonnontilaisessa ympäristössä?

    • neromahtaa

      Ei ne asuntojen hinnat laske vaan ne oikeastaan romahtaa ja onkin jo nyt laskussa koska imago on mitä on savossa.

      • ert34

        Mitä höpiset? Kuopion imago on ollut rajusti noususuhteinen.... ihan tutkitusti niin.


      • Anonyymi
        ert34 kirjoitti:

        Mitä höpiset? Kuopion imago on ollut rajusti noususuhteinen.... ihan tutkitusti niin.

        Ei ole enää tuottaville ihmisille kiinnostava jos ei ole työtä. Kunta ottaa sit rahapulassaan uussuomalaisia niikuin Ruotsi ja tulevaisuus on Detroit.


    • Verski

      Parisataa ihmistä saa töitä ja sen takia pilaisimme rakkaan Kallavetemme? Puolalaieet ja slovakit rakentaa tehtaan - siitäkään ei paljoa heru iloa kuopiolaisille. Niin turhaa.

      • Anonyymi

        Rakennusvaiheessa ainakin 1500 kotimaista ja ulkomaista komennusmiestä jotka olisivat tuoneet kuopiolaisille ravintola-hotelliyrittäjille miljoonapotin sekä tehtaan käynnistyessä yli 3000 välitöntä ja välillistä työpaikkaa.


    • Viip

      On näitä hyviä taloja kuopiosta 50 km säteellä ja on varmasti puhtaat vedet ja puhdas luonto ympärillä. Töissä voi käydä kuopiossa mutta asuinympäristön voi valita itse.

    • Päijänne-gutaa-janoon

      Kyllä mm. Stadissa on juotu ja juodaan yhä erinomaista Päijännettä Äänekoskesta huolimatta. Mitä ihmeen 1940-lukua saa....anan savolaiset vielä elävät, kun eivät ole kuulleet metsäteollisuutemme erittäin tiukoista päästörajoista. Kaikkialla! Jopa Etelä-Amerikassa!

      • Että_silleen_

        Sinulla on Martti Fredriksonin kuva peräkammarin seinällä ja kumarrat kolme kertaa päivässä Sorsasaloon päin.


    • kenenrahat

      Onko nämä pulpin vastustajat venäläisrahotteisia? Joku vähän tuohon suuntaan oli vinkannut. Olisi mielenkiintoista selvittää että kenen rahoilla puuhastelevat.

      • Anonyymi

        KYLLÄ SE NÄIN ON. VALEHTELEVAT, ETTÄ NYKYISET BIOPUUNJALOSTUSTEHTAAT SAASTUTTAVA VESISTÖJÄ, KUN NE PÄINVASTOIN PUHDISTAVAT.

        HUVIAELÄJÄE OVAT LIANNEET JO KAIKKI SUOMEN JÄRVIEN VEDET JA ILMASTALASKEUTUNEET SAASTEET.

        PUUTEOLLISUUS TOIMII VESIEN PUHDISTAJANA.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        KYLLÄ SE NÄIN ON. VALEHTELEVAT, ETTÄ NYKYISET BIOPUUNJALOSTUSTEHTAAT SAASTUTTAVA VESISTÖJÄ, KUN NE PÄINVASTOIN PUHDISTAVAT.

        HUVIAELÄJÄE OVAT LIANNEET JO KAIKKI SUOMEN JÄRVIEN VEDET JA ILMASTALASKEUTUNEET SAASTEET.

        PUUTEOLLISUUS TOIMII VESIEN PUHDISTAJANA.

        Kyllä savolaisilla meni ohi suuri mahdollisuus kun torppasivat uuden nykyteknologiaa käyttävän biotehtaan.
        Jos Kuopiolaiset luovat tulevaisuutta kalakukkoa tekemällä ja puhumalla huonosti ymmärrettävää savonkieltä niin hyvä niin.
        Pelkkä puhdas ilma ja vesi ei luo välttämättä riittävää elämisen edellytyksiä nykyihmisille.
        Minusta on erittäin vastuutonta tehdä lapsia jos vanhemmilla ei ole edellytyksiä luoda heille riittävän monimuotoista lapsuutta. Edellä mainittu liittyy siihen jos vanhempien tulot ovat niin pienet etteivät ne riitä kuin nippa nappa tupakkaan ja keskikaljaan.
        Jostain syystä koulussakin lapset syövät aina maanantaisin huomattavasti enemmän kuin muina viikonpäivinä. (miettikääpä sitä hyvät vanhemmat)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        KYLLÄ SE NÄIN ON. VALEHTELEVAT, ETTÄ NYKYISET BIOPUUNJALOSTUSTEHTAAT SAASTUTTAVA VESISTÖJÄ, KUN NE PÄINVASTOIN PUHDISTAVAT.

        HUVIAELÄJÄE OVAT LIANNEET JO KAIKKI SUOMEN JÄRVIEN VEDET JA ILMASTALASKEUTUNEET SAASTEET.

        PUUTEOLLISUUS TOIMII VESIEN PUHDISTAJANA.

        kUN CAPS LOCK -KIRJOITTELUUN YH-DIS-TÄÄ TA-VU-VII-VO-JEN KÄY-TÖN, NIIN KIR-JOIT-TA-JAA YM-MÄR-RE-TÄÄN TAA-TUS-TI!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä savolaisilla meni ohi suuri mahdollisuus kun torppasivat uuden nykyteknologiaa käyttävän biotehtaan.
        Jos Kuopiolaiset luovat tulevaisuutta kalakukkoa tekemällä ja puhumalla huonosti ymmärrettävää savonkieltä niin hyvä niin.
        Pelkkä puhdas ilma ja vesi ei luo välttämättä riittävää elämisen edellytyksiä nykyihmisille.
        Minusta on erittäin vastuutonta tehdä lapsia jos vanhemmilla ei ole edellytyksiä luoda heille riittävän monimuotoista lapsuutta. Edellä mainittu liittyy siihen jos vanhempien tulot ovat niin pienet etteivät ne riitä kuin nippa nappa tupakkaan ja keskikaljaan.
        Jostain syystä koulussakin lapset syövät aina maanantaisin huomattavasti enemmän kuin muina viikonpäivinä. (miettikääpä sitä hyvät vanhemmat)

        Suurin osa savolaisista olisi halunnut biotuotetehtaan ja samalla turvannut nuorison toimeentulon kymmeniksi vuosiksi eteenpäin. Vastustajat ovat jo varmistaneet toimeentulonsa jo aiemmin ja heillä on vara vastustaa hanketta makailemalla Kallavedellä rantaterasseillaan turvonneilla mahoillaan konjakkipierujaan päästellen. Ympäristönsuojelulla tällä asialla ei ole mitään tekemistä koska virtaukset Kallavedessä ovat niin suuret.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä savolaisilla meni ohi suuri mahdollisuus kun torppasivat uuden nykyteknologiaa käyttävän biotehtaan.
        Jos Kuopiolaiset luovat tulevaisuutta kalakukkoa tekemällä ja puhumalla huonosti ymmärrettävää savonkieltä niin hyvä niin.
        Pelkkä puhdas ilma ja vesi ei luo välttämättä riittävää elämisen edellytyksiä nykyihmisille.
        Minusta on erittäin vastuutonta tehdä lapsia jos vanhemmilla ei ole edellytyksiä luoda heille riittävän monimuotoista lapsuutta. Edellä mainittu liittyy siihen jos vanhempien tulot ovat niin pienet etteivät ne riitä kuin nippa nappa tupakkaan ja keskikaljaan.
        Jostain syystä koulussakin lapset syövät aina maanantaisin huomattavasti enemmän kuin muina viikonpäivinä. (miettikääpä sitä hyvät vanhemmat)

        Fanaattinen ideologia,kuten viheriöpiiperöillä sumentaa järjen.


    • Anonyymi

      Kuopion asuntojen hintason lasku on jatkunut jo pidemmän aikaa, siihen ei Finnpulpin tuleminen tai tulematta jättäminen auta. Kuopio sijaitsee sen verran sivussa että nuoret muuttavat opintojen perässä kasvukeskuksiin.

      • Anonyymi

        Höpöhöpöjuttuja taas peruSSuomalasilta.

        Kuopio on juuri opiskelukaupunki ja Kuopioon muutetaan juuri opiskelujen takia.

        Savonia AMK ja Itä-Suomen yliopisto ovat suosittuja opiskelupaikkoja.

        Mutta tietäähän sen, kun peruSSuomalainen on tyhmä kuin kumisaapas ja käynyt peruskoulun kahteen kertaan.


      • Anonyymi

        Höpöhöpöjuttuja taas peruSSuomalasilta.

        Kuopio on juuri opiskelukaupunki ja Kuopioon muutetaan juuri opiskelujen takia.

        Savonia AMK ja Itä-Suomen yliopisto ovat suosittuja opiskelupaikkoja.

        Mutta tietäähän sen, kun peruSSuomalainen on tyhmä kuin kumisaapas ja käynyt peruskoulun kahteen kertaan.


      • Anonyymi

        Höpöhöpöjuttuja taas peruSSuomalasilta.

        Kuopio on juuri opiskelukaupunki ja Kuopioon muutetaan juuri opiskelujen takia.

        Savonia AMK ja Itä-Suomen yliopisto ovat suosittuja opiskelupaikkoja.

        Mutta tietäähän sen, kun peruSSuomalainen on tyhmä kuin kumisaapas ja käynyt peruskoulun kahteen kertaan.


    • Anonyymi

      Kenen hermoille kävi Funnpulp on kuopattu keskustelu?

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1388
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1251
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1195
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1145
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      20
      1114
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1038
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1033
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1023
    Aihe