hanmoodo veitsenkurkulla

Ei homma hyvä

Länsisuomalainen pienehkö hanmoodo seuramme on melko lailla nesteessä. Seuran vetäjä muutti sanaa sanomattakaan pois paikkakunnalta ja todennäköisesti seuran puheenjohtajakin muuttaa kanssa pois. Jäljellä jää korkeimmillaan muutamia oranssivöisiä sekä joukko hiljan alottaneita. Olisiko kellään neuvoa mistä saisi hankittua materiaalia harjoituksiin, että toimintaa saisi hieman vietyä eteenpäin. Vuoden harjoittelu taustalla ei juuri uusia asioita opeteta.

PS. eipä taida seuramme olla ainoa, jossa toiminta on alkanut kuivua ja kadota. Kiinnostaisikohan asia joitakin...

12

6268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eizei

      Ihmettelen, miten kukaan vastuussa oleva sälli voi lähteä sanaakaan sanomatta minnekään... Sehän on ihan ymmärrettävää, mikäli muutto on edessä jne. ettei seuran tähden välttämättä kiinnosta jättää esimerkiksi hyvää työpestiä väliin. Sen voi kuitenkin hoitaa jollain muullakin lailla päätökseen kuin kadota, mikäli tämä nyt paikkansa pitää.

      Toisekseen ihmettelen sitä, että suomi24 foorumilla kysellään materiaalia, vaikka netti on pullollaan ihmisten yhteystietoja, joilta niitä voisi kysyä. Otatko vaikka minuun sähköpostiyhteyden niin saadaan tämänkin asian paikkansa pitävyys selville ja parannusta asiaan mikäli hommat ovat näin puissa.

      Antti

      "lähtee metsästämään..."

    • Brassi jujutsuka

      Ota yhteyttä seuraavaan henkilöön.

      Hanmoodo.fi sivuilta löytynyt:

      "Han Moo Do seurat jaetaan Suomessa piireihin. Piirit muodostavat harrastusajallisesti ja maantieteellisesti jaoteltuja kokonaisuuksia (katso kartta). Jokaiselle piirille on nimetty piirin toiminnasta vastaava harrastaja, joka on selvillä piirin seurojen tilanteesta ja tapahtumista. Mikäli haluat lisätietoja oman alueesi Han Moo Do toiminnasta niin voit ottaa yhteyttä alueen piirivastaavaan."

      Satakunta

      Terho Kämäräinen
      [email protected]
      [email protected]
      040-7713758

      • Eizei

        Näin.


    • battery

      Jos omalta paikkakunnalta ei löydy apua niin sitten yhteys naapuriseuroihin ja sieltä rohkeasti kyselemään.

      Vaikka oman seuran toiminnassa ei olisi mitään suurempia ongelmia niin silti kannattaa aina välillä vierailla naapuriseuroissa ja hankkia "tuttuja" niin silloin on helpompi saada apua esim. tälläisissä tilanteissa.

      Jos saatte jonkun naapuriseurasta ohjaamaan säännöllisesti treenejä ja treenimatkaa kertyy normaalia enemmän niin kannattaa yrittää maksaa hänelle ainakin "bensarahat".

      Jos oman lajin ohjaajia ei löydy millään keinolla niin sitten kannattaa selvittää mitä muita kamppailulajeja paikkakunnalla on ja voisiko heidän kanssaan tehdä yhteystyötä. Esim. varmaan karetekat ovat hyviä lyömään, taekwondo porukka hallitsee potkut, judokat heitot jne.

    • mää

      Ei kai vaan ole höpöjuttu?

      esim. puheenjohtaja voisi järkkäillä hommalle jatkon ennen kuin muuttaa pois. Hänhän ei noin vain voi "häipyä". Yhdistyksen puheenjohtajalla kun on jotain juridistakin vastuuta.

      Muissakin lajeissa tapahtuu paljon harrastaja katoa isoihin kaupunkeihin. Tämä on vaan se nykypäivän meininki.

      • Eizei

        Niinpä. Pienemmillä paikkakunnilla menee aina hetki ennenkuin se seuraava aalto saapuu salille. Tulee kausia kun jokainen tietyn sukupolven jamppa kunnasta on käyny kokeilemassa. Pitää odottaa pikkupaikoissa pari vuotta että se uusi polvi tulee sieltä taas.

        Mutta pitäähän siitä kuitenkin ilmoittaa hyvissä ajoin mikäli on jonnekin lähdössä! Sitä minä tässä ihmettelen, onko tänne kirjoittava henkilö tietämätön lähdöstä vai onko Jehu itse lähtenyt sanomatta sanaakaan...


    • koira

      Onko tilanteeseen löytynyt ratkaisua?

    • billy

      Samoin kävi aikoinaan meille itä-suomessa. Korealainen vetäjä kävi alkuun vetämässä treenit muutaman kuukauden ajan mutta sitten sitä ei enää näkynytkään. Eipä siinä kannattanu jäädä itsekseen harjoittelemaan vaan omalla kohdallani tuli eteen lajin vaihto. Vähän jäi rahastuksen maku.

      • Eizei

        Ne ottaa vastuun jotka ottaa. Kenenkään ei ole pakko. Ikävät puolensa tuossa levitystavassa on kyllä ollut. Hyvin on näyttänyt toimivan...


    • hmd

      Eihän ketään voi pakottaa jäämään harrastamaan seuraan. Jos nämä vetäjät joutuvat muuttamaan pois, ei sille mahda mitään. Tietysti olisi suotavaa ottaa yhteyttää lähiseuroihin. Pakko sanoa, että tilanne ei mikään paras ole. Kyseessä täytyy olla pienen paikkakunnan, johon joku vasta n. 1-1½ vuotta harrastanut on perustanut seuran. Ei toimi. Sen saattoi arvata jo aiemmin. Seurassa pitäisi olla muutama ruskea-mustavöinen henkilö.

      Kyseessä on varmaankin Kiteen han moo do?

      • Eizei

        Homma on kuulemma paremmalla tolalla. En muista mikä seura oli kyseessä, eikä siinä mitään. Heikkoja hetkiä tulee seurassa jos toisessa. Se että lähtee ilmoittamatta yhtään mitään on silti omituista. Ilmoittaisi edes ajoissa että jotain olisi tehtävissä. Onhan se hienoa että on mustia ja ruskeita vöitä, mutta "pitäisi olla" on jo ehkä liikaa... Se riittää että on motivoituneita harrastajia treenaamaan ja ottamaan asioista selvää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2102
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1966
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1915
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1677
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1608
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1340
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1321
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe