YLEX laatu laskenut kuin lehmänhäntä

Turhaa_kidutusta

Nykyisin ohjelmakaaviossa yhden käden sormin laskettava määrä ohjelmia.

Kanava on enää kalpea raakile 90-luvun Radiomafian ajoista ja 2000-luvun alusta. Muutama ohjelma joidenka kestoaikoja on pidennetty jotta päivän lähetysaika saataisiin täyteen ja remixejä päivän muista ohjelmista.

Mihinkä katosi asiantuntevat musiikkijuontajat jotka tekivät pitkin viikkoa iltaisin jollakin bändin teemalla olevia ohjelmia?

Eikö ohjelmatuotantoa voisi ostaa muilta ulkopuolisilta tuottajilta? 90-luvulla ainakin yksi musiikkiohjelma ostettiin BBC Radio Onelta jonka John Peel juonsi.

Radiomafia NYT 20v - John Peel - 11.2.1999
https://www.youtube.com/watch?v=MLwV3mu5-2Q

Radiomafia ohjelmakaavio
http://yle.fi/vintti/yle.fi/radiomafia/ohjelmakaavio/index.html
http://yle.fi/vintti/yle.fi/radiomafia/ohjelmat/viikonOhjelmatiedot.shtml

"
Aamupala > Alivaltiosihteeri > Avaruusromua > Café Veijon Baari > Dancemob Lite > Hard Rock Club > Jatzofrenia > John Peel / Lontoo Lontoo > Jusuplus > Kantrispagetti > Klubi > Koe-eläinpuisto > Leila ja Annukka > Lista Top 40 > Lontoo Lontoo / John Peel > Marginaali > Matti Puhtila > Metalliliitto > Musiikkia kolmannelle korvalle > Nitemafia > Norppa > Ooppera > Pietarinkadun Oilers Go Go! > Pressiklubi > Radiomafia Live! > Radiomafian Aamu > Radiomafian viikonloppuaamu > Radiopuhelin > Reggae-jatkot > Ruma-klubi > Räkärodeo > Salibrandy > Solid Steel > Susanna ja Tero > Tarja Kulho ja Mitä hittiä! > Tiistain tanssi-ilta > Ulmanen > Ulvovat Sudet > Upteekki > US & UK Top 40 > Yöklassinen > Yövuoro"

Miksihän vanhoja ohjelmia 10-20 vuoden takaa ei voisi uusia esimerkiksi myöhäisillassa? Olisi sentään jotakin tasoa ja vaihtelua näihin muutamaan hihittelevään teinityttöön ja lippalakki väärinpäin studiossa istuvaan poikaan jotka yrittävät olle tekohauskoja siinä onnistumatta. Uusitaanhan Radio Suomessa Gösta Sundqvistin Koe-eläinpuisto ohjelmaakin.

Radiomafia palaa! Keskustelupalsta.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=26&t=189725

232

5292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valitettavasti

      YLE on organisaationa täysin pystyynkuollut Brežneviläinen virastokulttuuri!
      Nykyisin kaikkien työntekijöiden ja päällikköjen päällimmäisenä tehtävänä ei ole mahdollisimman hyvän ohjelman tuottaminen, vaan oman työpaikkansa ja asemansa suojelu kaikissa tilanteissa.
      Tällä asenteella ei ole odotettavissa 90-luvun luovuuden paluuta ja ohjelmien laadun parantumista.

      • LuovuudenPuute

        Ennakkoluuloton asenne, luovuus ja uuden kokeilu eivät ole asioita joita voi oppia koulussa.
        Nykyisin YLEX ei ota juontajikseen muita kuin AMK medianomikoulutuksella tai yliopistossa opiskelevia toimittajia. Eli, toisin sanoen vain alan teoriaa opiskelleita. Teorian kautta hauskaksi ja luovaksi juontajaksi tuleminen onkin sitten eri asia.
        Radiomafian alkuaikoina tuollaisia vaatimuksia ei ollut. Pääasia oli että olet alalle sopiva persoona. Persoonallisuus määrittelee sen oletko suosittuu juontaja ja tuleeko sinusta elävä legenda.
        Nykyisistä juontajista ketään ei tulla muistamaan 10-20 vuoden päästä.
        Sen sijaan 90-luvun juontajista monet muistetaan vielä tänäkin päivänä. Ei tarvitse kuin mainita nimi Pertti Salovaara ja kaikki tietävät kenestä on kyse.


    • siinä-syy
    • 10-10

      Ehkäpä tuohon luovuuden puutteeseen ja tyhjännauramiseen olisi joidenkin ohjelmien osto ulkopuolisilta tuottajilta.
      Nyt kaikki ohjelmat pyritään tuottamaan talon sisällä. Siitä johtuu ideoiden puute ja samojen aiheiden kierrätys.

      • Anonyymi

        Muistan kun Anssin P.A.S.K.A. -yhtye hajosi sisäisiin erimielisyyksiin
        Tosin yhtyeessä oli vain yksi jäsen Anssi


      • Anonyymi

        Ihmeellisiä tyhjännaurajia nykyiset juontajat. Ei mustan miehen käkätystä edes oma äiti viitsi kuunnella.


    • huuhaa.äijä

      Poikelus ja Hätönen on parasta Ylex:llä! Aivan ehdottomia ykkösiä kaikki radiokanavat huomioiden.

      Tykkään kuunnella heitä vaikka olen iältäni kalkkis mutta mieleltäni huuhaa :)

      • Ei_enää_viihdettä

        Kettutyttöjä sinne on päässyt pesiytymään. Nykyisin ei mikään aihe saa olla ilman saarnausta ja paasausta siitä kuinka he olisivat tehneet asiat toisin ja kuinka paha paikka maailma onkaan.

        Kauas on harhauduttu siitä mitä kanava oli vielä vuosikymmen sitten.


    • Smahuna

      Ylex:n kuulijamäärätkin ovat katastrofaalisen alhaiset. Käy ilmi Finnpanellin mittauksista. Hädin tuskin Ylex kerää enää 600 000 kuulijaa viikossa. Kun ottaa huomioon sen tosiasian että Ylex kuuluu käytännössä jokaisessa syrjäisimmässäkin kolkassa Suomea missä ylipäätänsä radio enää kuuluu.

      Tämä on kaiketi nykyisen pomon Lauri Kivisen linjaa. Ei panosteta paljoa mihinkään vaan kulutetaan rahaa vaan ulkomaisiin ohjelmiin tasosta välittämättä ja kunhan mahdollisimman paljon saadaan rahalla haalittua myös urheilu tapahtumia Ylen näytettäväksi. Koska mihinkään ei tarvitse panostaa hirveästi kun ei ole mainosrahoitteinen kanava.

      Itse lopetin YLEX:n kuuntelun jo useita vuosia sitten. Kyllästyin jo tuolloin typeriin juontajiin ja musiikkitarjontaan ja siihen että muutamilla sen aikaisilla juontajilla oli tapana aina kuittailla/naureskella tiettyjen artistienbändien kohdalla/kustannuksella kun niiden biisejä juonnettiin yms.

      Tuohon aikaan NRJ sopi paremmin omaan musamakuuni mutta sekin kanava pilattiin musiikillisesti ja osasyynä tästä kanava on menettänyt noin 3 vuodessa yli 400 000 viikkokuulijaa.

      • 9-4

        Varman päälle pelaaminen näkyy ohjelmien laadussa.

        Samaa matala/tasalaatuista huttua joka päivä. Kenenkään itseäänsä kunnioittavan juontajan ei pitäisi olla vuotta pidempään tuolla kuolevalla kanavalla.

        Työpaikka YLEX kanavalla alkaa olla jo nykyisin heikentävä seikka tai tahra ansioluettelossa. Osoitus että et kelpaa kuin valtion virastotehtäviin, jäykkien sääntöjen ja käytäntöjen, sekä pikkutarkan ja ankaran esimiehen ohjastuksen alle.


    • Improvement_By_Uusinta

      "Miksihän vanhoja ohjelmia 10-20 vuoden takaa ei voisi uusia esimerkiksi myöhäisillassa?"

      Niinpä! Esimerkiksi Radio Mafian elektronisen tanssimusiikin erikoisohjelma Dancemob, jota lähetettiin Radiomafiassa vuosina 1991–1998. Ja Dancemob Lite Kalle Miettisen juontamana.

      Olisi hieno nostalgiamatka 90-luvulle ja sen musiikkiin, jos Alex Niemisen asiantuntevasti juontama ohjelma uusittaisiin esimerkiksi perjantain tai lauantain myöhäisillassa. https://fi.wikipedia.org/wiki/Dancemob

      Samoin Tiistain tanssi-ilta olisi mukava kuulla vaikkapa tiistain myöhäisillassa. https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiistain_tanssi-ilta

      • Klassikot-Kehiin

        Sinänsähän noitten ohjelmien musiikki ei olisi pahemmin vanhentunut. Samoja biisejä kuulee ajoittain myös nykyisissä ohjelmissa ja Youtuben Dance/House Mix videoilla.


      • Renderöinti

        Dancemob ja Dancemob Lite olivat molemmat kahden tunnin ohjelmia. Jos ne päätettäisiin uusia, niin YLEX saisi viikossa yhteensä neljä tuntia juonnettua laatuohjelmaa ilman että tarvitsee palkata uusia juontajia. Ja ohjelmia riittäisi lähetettäväksi lähes vuosikymmeneksi eteenpäin joka viikko.

        Tiistain tanssi-ilta oli taas kolmen tunnin ohjelma. Yhteensä YLEX kanava saisi 7-tuntia valmiiksi juonnettua musiikkiohjelmaa joka viikko ohjelmakaavioonsa. Sillä voisi vähentää näitä päivän "Remix" ohjelmia myöhäisilloista.


      • 3-15

        Ei ne välttämättä halua ottaa uusintaan noita vanhoja ohjelmia ajalta jolloin Jukka Haarma oli Radiomafian ohjelmajohtajana.

        Huomaisivat sekä nykyiset ohjelmajohtajat ja kuuntelijat kuinka katastrofaalisesti kanavan taso onkaan laskenut.

        Miksipä alleviivata omaa epäonnistumistaan vertaamalla sitä menestyksekkäämpiin johtajiin.


      • anttihre

        Hei, saa ottaa yhteyttä jos nauhalla dancemob-lähetyksiä (Alexin) edes osa biiseistä, kaikki käy. Palauttaisin kasetit jahka rippaisin mp3 muotoon. Voin myös ostaa itse kasetteja. Klubitus.orgin sivuilla minulla on sama pyyntö.


    • Radiotunkiolla

      Ylex on suvakkijuontajilla pilattu pimpelipom kanava. Musiikki on karmeaa tikitystä ja ähkimistä. Lespaava puhetyyli ja sössöttäminen vie loputkin kuunteluhalut. Tuo kanava tulisi lopettaa pian

    • 100pointsia

      Poikelus ja Hätönen ovat aivan mahtavia, heitä kuuntelee mielellään!! Ehdottomasti parhaat radiojuontajat tällä hetkellä! Kirkkaasti parhaat!!

      • 18-3

        Vaatii Poikelus ja Hätönen!


      • 6-20
        18-3 kirjoitti:

        Vaatii Poikelus ja Hätönen!

        Kirjoittaa itse Poikelus ja Hätönen.


      • käteisyys318
        6-20 kirjoitti:

        Kirjoittaa itse Poikelus ja Hätönen.

        Kirjoittaa itse 18-3 Hoikelus ja Pätevyys.


    • oi_niitä_aikoja

      Voitaisiin kerätä kansalaiskeräys, että saataisiin kaikki Radiomafian alkuperäiset juontajat juontamaan YleX:lle! Kyllä olisi laadukkaampi kuin nykyiset nuoret juontajat! Voisiko mesenaattipalvelu auttaa tässä hankkeessa?

      • onjo2

        Tällainen kansalaiskeräys on jo olemassa. Sitä kutsutaan Yleveroksi. Ja eikös siellä aika moni ex-mafialainen edelleenkin äänessä ole radiosuomen tai ykkösen puolella.


      • 14-5

        " saataisiin kaikki Radiomafian alkuperäiset juontajat juontamaan YleX:lle! "

        No ei niitä vanhoja jääriä nyt kukaan ole takaisin ehdottanut, mutta joitakin musiikin erikoisohjelmia voisi uusia.
        Ohjelmia jotka eivät ole niin päivään ja aikaan sidoksissa olisivat sopivia uusittavaksi. Avaruusromua, Cafe Veijon Baari, Dancemob ja jne...


      • mikäpäsiinä

        Eivätkös nuo kuuluisi ennemmin johonkin elävään arkistoon. Onkohan noita edes niin järjestelmällisesti tallennettu - arkistoitu.


      • Jormakalevi_71

        Oletko kuullut, että osa alkuperäisistä on jo kuollut? Ja meinaatko että ihminen elää ikuisesti ja nuorina aikuisina radiokanavalla 1990-luvun alussa työskennelleet ovat edelleen samoja nuoria aikuisia? Haloo nyt sinäkin!


      • 3-3
        mikäpäsiinä kirjoitti:

        Eivätkös nuo kuuluisi ennemmin johonkin elävään arkistoon. Onkohan noita edes niin järjestelmällisesti tallennettu - arkistoitu.

        Avaruusromua ja Cafe Veijon Baari olivat ainakin nauhoitettuja ohjelmia, eli niitä ei lähetetty alun perinkään suorana. DAT-nauhat löytynevät edelleenkin YLE:n levystöstä.
        Myöhemmin suoratkin ohjelmat nauhoitettiin Minidisc levyille.


      • 9-14
        Jormakalevi_71 kirjoitti:

        Oletko kuullut, että osa alkuperäisistä on jo kuollut? Ja meinaatko että ihminen elää ikuisesti ja nuorina aikuisina radiokanavalla 1990-luvun alussa työskennelleet ovat edelleen samoja nuoria aikuisia? Haloo nyt sinäkin!

        Mitä tarkoitat tuolla kommentilla?

        Käsittääkseni uusintaan ehdotetuista ohjelmista vain Koe-eläinpuiston Gösta Sundqvist ja BBC:n John Peel ovat kuolleet. Siitäkin huolimatta Koe-eläinpuisto on parhaillaan uusintakierroksella Radio Suomessa.

        Suurin osa Radio Mafian juontajista on kuitenkin elossa. Mutta sillä ei ole asian kanssa mitään merkitystä. Kukaan ei ole raahaamassa vanhoja juontajia uudelleen studioon.

        Käsittääkseni YLE omistaa oilkeudet ainakin kaikkiin talon sisällä tuotettuihin ohjelmiinsa ja mahdollisesti myös ulkopuolella tilauksesta tehtyihin ja ei siksi tarvitse juontajan lupaa niiden uusimiseen.

        Ulkopuoliselle tuotantoyhtiölle/juontajalle todennäköisesti pitää maksaa uusinnasta joku korvaus. Mutta sekin lienee halvempi vaihtoehto kuin kokonaan uusien juontajien palkkaaminen.


      • Ocsid
        9-14 kirjoitti:

        Mitä tarkoitat tuolla kommentilla?

        Käsittääkseni uusintaan ehdotetuista ohjelmista vain Koe-eläinpuiston Gösta Sundqvist ja BBC:n John Peel ovat kuolleet. Siitäkin huolimatta Koe-eläinpuisto on parhaillaan uusintakierroksella Radio Suomessa.

        Suurin osa Radio Mafian juontajista on kuitenkin elossa. Mutta sillä ei ole asian kanssa mitään merkitystä. Kukaan ei ole raahaamassa vanhoja juontajia uudelleen studioon.

        Käsittääkseni YLE omistaa oilkeudet ainakin kaikkiin talon sisällä tuotettuihin ohjelmiinsa ja mahdollisesti myös ulkopuolella tilauksesta tehtyihin ja ei siksi tarvitse juontajan lupaa niiden uusimiseen.

        Ulkopuoliselle tuotantoyhtiölle/juontajalle todennäköisesti pitää maksaa uusinnasta joku korvaus. Mutta sekin lienee halvempi vaihtoehto kuin kokonaan uusien juontajien palkkaaminen.

        Tapani Ripatin "Tri Patti, Partyline" on olemassa arkistoituna.

        Joten luulisi muidenkin ohjelmien löytyvän.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Tri_Patti's_Partyline


      • 4-16
        Ocsid kirjoitti:

        Tapani Ripatin "Tri Patti, Partyline" on olemassa arkistoituna.

        Joten luulisi muidenkin ohjelmien löytyvän.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Tri_Patti's_Partyline

        Ocsid
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Ocsid

        "Ocsid on päässyt Yleisradiossa ääneen 2000-luvulla muutaman "nostalgialähetyksen" merkeissä. Heinäkuussa 2005 lähetettiin parituntinen Ocsid-levylaukku. Sitä ovat seuranneet 5-tuntinen Ocsid-yöradio kesäkuussa 2007 ja yli kuusi tuntia kestänyt Ocsid-yöradio uutena vuotena 2008. Näitä lähetyksiä on tavalliseen tapaan juontanut pääasiassa Ripatti seuranaan Ocsid-kuvioissa myös pitkään mukana ollut "Smack". Kesän 2007 lähetyksessä kuultiin lisäksi Mawbya, ja "Vauva" Kallioinen puolestaan oli mukana uuden vuoden ohjelmassa 2008."


      • mikäpäsiinä
        9-14 kirjoitti:

        Mitä tarkoitat tuolla kommentilla?

        Käsittääkseni uusintaan ehdotetuista ohjelmista vain Koe-eläinpuiston Gösta Sundqvist ja BBC:n John Peel ovat kuolleet. Siitäkin huolimatta Koe-eläinpuisto on parhaillaan uusintakierroksella Radio Suomessa.

        Suurin osa Radio Mafian juontajista on kuitenkin elossa. Mutta sillä ei ole asian kanssa mitään merkitystä. Kukaan ei ole raahaamassa vanhoja juontajia uudelleen studioon.

        Käsittääkseni YLE omistaa oilkeudet ainakin kaikkiin talon sisällä tuotettuihin ohjelmiinsa ja mahdollisesti myös ulkopuolella tilauksesta tehtyihin ja ei siksi tarvitse juontajan lupaa niiden uusimiseen.

        Ulkopuoliselle tuotantoyhtiölle/juontajalle todennäköisesti pitää maksaa uusinnasta joku korvaus. Mutta sekin lienee halvempi vaihtoehto kuin kokonaan uusien juontajien palkkaaminen.

        Alkuperäisistä mafialaisista myös Matti Puhtila kuollut v. 2005. Moni juontajista on tainnut ehtiä hankkia uuden elämän kaupallisilla kanavilla tai jollain aivan muulla elämänalueilla. Kuten vaikka mainitut Pertti Salovaara ja Alex Nieminen. Vaikea myöskään kuvitella että esim Ville Vilen johtajan tuoliltaan ryhtyisi oman työnsä ohessa vetämään sunnuntai-iltapäivän Ville Puh - puhelintoivekonsertteja uudelleen.

        Uusimisista ei tarvitsisi kai niin enää mitään korvauksia maksaa, mutta Ylexiin lienee palkattu jonkinkin verran väkeä tekemään ohjelmia tähän aikakauteen. Laitettaisiinko heidät sitten uusintojen ajaksi nostamaan jalat pöydälle ja laskemaan varpaitaan täydellä kuukausipalkalla, Yle valtion laitoksena kun ei omiaan irti sano. Järkevämpäähän olisi joka tapauksessa teettää uusia musiikkierikoisohjelmia ja noita esim Cafe Veijon baarin kaltaisia omakustannehäröjä löytynee Youtubesta vaikka kuinka ihan tältäkin vuosikymmeneltä jos välttämättä semmoisia kaipaa kuullakseen.


      • 6-14
        mikäpäsiinä kirjoitti:

        Alkuperäisistä mafialaisista myös Matti Puhtila kuollut v. 2005. Moni juontajista on tainnut ehtiä hankkia uuden elämän kaupallisilla kanavilla tai jollain aivan muulla elämänalueilla. Kuten vaikka mainitut Pertti Salovaara ja Alex Nieminen. Vaikea myöskään kuvitella että esim Ville Vilen johtajan tuoliltaan ryhtyisi oman työnsä ohessa vetämään sunnuntai-iltapäivän Ville Puh - puhelintoivekonsertteja uudelleen.

        Uusimisista ei tarvitsisi kai niin enää mitään korvauksia maksaa, mutta Ylexiin lienee palkattu jonkinkin verran väkeä tekemään ohjelmia tähän aikakauteen. Laitettaisiinko heidät sitten uusintojen ajaksi nostamaan jalat pöydälle ja laskemaan varpaitaan täydellä kuukausipalkalla, Yle valtion laitoksena kun ei omiaan irti sano. Järkevämpäähän olisi joka tapauksessa teettää uusia musiikkierikoisohjelmia ja noita esim Cafe Veijon baarin kaltaisia omakustannehäröjä löytynee Youtubesta vaikka kuinka ihan tältäkin vuosikymmeneltä jos välttämättä semmoisia kaipaa kuullakseen.

        Joka arki-ilta on tunnin ohjelma jossa on leikattuna päivän ohjelmista pätkiä nimellä YleX Encore ja sitä ennen tunnin Yle Puhe yhteislähetys.

        Nuo kaksi tuntia voisi hyvin täyttää jollakin kahden tunnin uusinnalla.

        Lisäksi lauantaina aamulla on neljän tunnin YleX Aamu remix ja sunnuntaina YleX Jälki-istunto remix.

        Arkisin voisi hyvin täyttää noita myöhäisiltoja muutamilla vanhojen ohjelmien uusinnoilla. Eli ohjelmille olisi saatavissa aikaa nykyisestäkin ohjelmakaaviosta ilman että juontajia tarvitsee mitenkään potkia pois.

        Muistaakseni 90-luvulla Tapani Ripatin Partyline jatkui yli puolenyön aina yhteen asti ja samoin taisi tehdä John Peelin ohjelma keskiviikkoisin.


      • 9-9
        6-14 kirjoitti:

        Joka arki-ilta on tunnin ohjelma jossa on leikattuna päivän ohjelmista pätkiä nimellä YleX Encore ja sitä ennen tunnin Yle Puhe yhteislähetys.

        Nuo kaksi tuntia voisi hyvin täyttää jollakin kahden tunnin uusinnalla.

        Lisäksi lauantaina aamulla on neljän tunnin YleX Aamu remix ja sunnuntaina YleX Jälki-istunto remix.

        Arkisin voisi hyvin täyttää noita myöhäisiltoja muutamilla vanhojen ohjelmien uusinnoilla. Eli ohjelmille olisi saatavissa aikaa nykyisestäkin ohjelmakaaviosta ilman että juontajia tarvitsee mitenkään potkia pois.

        Muistaakseni 90-luvulla Tapani Ripatin Partyline jatkui yli puolenyön aina yhteen asti ja samoin taisi tehdä John Peelin ohjelma keskiviikkoisin.

        Nykyisin ei ole enää tuota Yle Puhetta illoissa vaan Encore on kaksituntinen. Siihen sopisi hyvinkin joku juonnettu laatuohjelma 10-20 vuoden aikaväliltä.


      • FuckT4
        6-14 kirjoitti:

        Joka arki-ilta on tunnin ohjelma jossa on leikattuna päivän ohjelmista pätkiä nimellä YleX Encore ja sitä ennen tunnin Yle Puhe yhteislähetys.

        Nuo kaksi tuntia voisi hyvin täyttää jollakin kahden tunnin uusinnalla.

        Lisäksi lauantaina aamulla on neljän tunnin YleX Aamu remix ja sunnuntaina YleX Jälki-istunto remix.

        Arkisin voisi hyvin täyttää noita myöhäisiltoja muutamilla vanhojen ohjelmien uusinnoilla. Eli ohjelmille olisi saatavissa aikaa nykyisestäkin ohjelmakaaviosta ilman että juontajia tarvitsee mitenkään potkia pois.

        Muistaakseni 90-luvulla Tapani Ripatin Partyline jatkui yli puolenyön aina yhteen asti ja samoin taisi tehdä John Peelin ohjelma keskiviikkoisin.

        John Peel ei tehnyt ohjelmaa Radiomafialla tai Ylelle vaan BBC:lle, joten Ylellä ei ole niihin tekijänoikeuksia.


      • 1-7
        FuckT4 kirjoitti:

        John Peel ei tehnyt ohjelmaa Radiomafialla tai Ylelle vaan BBC:lle, joten Ylellä ei ole niihin tekijänoikeuksia.

        Käsittääkseni hän teki tilauksesta Mafialle oman ohjelman joka ei ollut sama kuin BBC:n "The Peel Session" ohjelma. Ohjelma toimitettiin DAT-nauhalla Suomeen ja pitäisi siksi olla arkistoituna.


      • 9-5
        1-7 kirjoitti:

        Käsittääkseni hän teki tilauksesta Mafialle oman ohjelman joka ei ollut sama kuin BBC:n "The Peel Session" ohjelma. Ohjelma toimitettiin DAT-nauhalla Suomeen ja pitäisi siksi olla arkistoituna.

        John Peel todellakin teki Radiomafialle oman sessionsa Lontoon studioilla, joka toimitettiin kuriiripostina nauhalla suomeen kerran viikossa.

        Muista yhden viikon jolloin pyöritettiin aikaisempi jakso uusintana. Peel sanoi seuraavan viikon ohjelmassaan että kuljetuksen aikana nauha oli jostakin syystä vahingoittunut, ilmeisesti joutunut lähelle magneettia ja siksi piti tehdä jakso uudestaan seuraavalla viikolla.


      • radioFanittaja

        Asiaa! Esim. Ex-Mafialainen, DJ Norppa on ollut kova juontajahommissa vuosikymmenten ajan. Ja itseasiassa parantunut vanhetessaan juontohommissa. Norpalla ollut hyvin laaja genreiden soittoskaala ja avoimet silmät. Jotkut patut ne jaksaa vaan heilua, kun sydän on avoinna edelleen jutuille. Löytyy myös elämänkokemusta jakaa tarinoita ja kommentoida elämänmenoa. Samoin Uuge on kova! Lasse nyt ei ole patu vielä, mutta musa on kultaista edelleenkin Radio Helsingissä!

        Vaikka Norppakin esim. jakanut mielipiteitä (vahvasti omia mielipiteitä rohkeasti ilmaiseva yleensä niin tekeekin, monet myös tykkäävät Norpan elämänmakuisesta paasauksesta! Mutta kaikkien ei tarvitse, se tekeekin ohjelmista spesiaaleja ja hienoja) Norppa ja Uuge juuri lopettivat muuten Radio Helsingissä, ja ainakin Norpan jatkotsemppausta radiossa tukemaan on perustettu Facebook ryhmäkin Norppa-faneille: https://www.facebook.com/groups/save.norpan.maailma/

        Clear Channel -formaatti on niin myrkkyä radiolle. Hyvää juontajalähtöistä ohjelmaa kaivataan edelleenkin, ei koko radiota haluaisi menettää yhä lisääntyvälle ja tasapäistyvälle "sokeriliemelle"!


      • normaali_käytäntö

        Uusi omistaja varmasti karsii Radio HKI:n nykyisiä musiikkitoimittajia ja tuo omia tilalle.


      • Anonyymi
        Jormakalevi_71 kirjoitti:

        Oletko kuullut, että osa alkuperäisistä on jo kuollut? Ja meinaatko että ihminen elää ikuisesti ja nuorina aikuisina radiokanavalla 1990-luvun alussa työskennelleet ovat edelleen samoja nuoria aikuisia? Haloo nyt sinäkin!

        Siis me ollaan Forever Young niin kuin siinä kasariklassikossakin lauletaan


    • 100pointsia

      Tänään töitä tehdessä kuuntelin Poikelus ja Hätönen kaksikkoa ja ovat aivan huippuja, ihania höpöttäjiä sanokoot muut mitä tahansa.

    • fcuge

      Tommi ja tämä "kukas nyt toinen liekään" eivät keksi mitään muuta puheenaihetta kuin mollata kavereitaan tai esim. häissä olutta ihmistä jolla valkoiset tennarit ja kukkapaita.

      Tällaisia juttuja, voi ristus että on tasokasta radio-ohjelmaa, varsinkin tuo Tommi joutais laittaa pois tuolta studiosta, hänen amisjuttujaan ei jaksa kuunnella.

    • 17-5

      Matti Airaksisen Parasta ennen ysäriohjelma loppuu!

      Lopultakin tapahtuu jotakin uutta ohjelmakaaviossa!

      • 4-8

        Oletpas sinä optimistinen.

        Kun YLE on kyseessä, niin huonompaan suuntaan se ohjelmatarjonta vain menee.
        Nykyisen tarjonnan tietäen, on huonompi laatu jo itsessään melkoinen saavutus ja vaatii paljon työtä.


      • kaupallinen_kannattaa

        Onneksi ovat laadukkaat Sanoma Media ja Bauer Media sekä niiden laadukkaat radiokanavat!


      • Nou_Perce
        4-8 kirjoitti:

        Oletpas sinä optimistinen.

        Kun YLE on kyseessä, niin huonompaan suuntaan se ohjelmatarjonta vain menee.
        Nykyisen tarjonnan tietäen, on huonompi laatu jo itsessään melkoinen saavutus ja vaatii paljon työtä.

        Ylellä jättiuudistukset: Omaa tuotantoa karsitaan, henkilöstöä vähennetään, ulkoistuksia lisätään.

        Monia muutoksia

        Vaikka Ylen oma draamatuotanto keskitetään Helsinkiin, pysyvät suomenkieliset lasten toiminnot ja aluetoiminnan tv-keskus jatkossakin Tampereen Mediapoliksessa.

        - Yle tekee Tampereella isoa tv- ja kehitystoimintaa ja siellä on iso lastenkone. Lasten ja nuorten draamaa aiotaan lisätäkin, Vilén luettelee.

        Draamatuotannon lisäksi Ylessä on suunnitteilla muitakin suuria muutoksia.

        Radiokanavat saattavat vähentyä, tv-ohjelmia siirretään verkkoon ja henkilöstöä vähennetään.

        - Uudistusten taustalla on useampia tekijöitä, ja yksi on parlamentaarisen työryhmän päätökset, Ylen viestintäjohtaja Reija Hyvärinen kertoo.

        Potkuja tulossa

        Ylen tehtäviä ja rahoitusta arvioinut kansanedustaja Arto Satosen (kok) johtama parlamentaarinen työryhmä linjasi kesäkuussa, että Ylen tulee lisätä merkittävästi ohjelmaostoja kotimaasta ja Euroopasta. Lisäksi työryhmä esitti, että Ylen rahoitukseen ei tehdä indeksitarkistusta vuosille 2017-2019.

        Puolet Ylen kuluista tulee henkilöstöstä, joten työryhmän esitys tietää irtisanomisia. Tällä hetkellä Ylessä työskentelee vajaat 3 000 ihmistä.

        - Ryhdymme nyt selvittämään henkilöstövaikutuksia. Luvuista ei pysty vielä sanomaan mitään, mutta kun Yle tekee vähemmän omaa tuotantoa, niin se tarkoittaa vähennyksiä toimittajien ja erilaisten tuotannollista ja muuta työtä tekevien määrään, Hyvärinen sanoo.

        Radio muuttuu

        Yle aikoo myös uudistaa radiota. Ensi vuoden aikana yhtiössä tehdään radion tutkimus, jossa selvitetään kuuntelijoiden - erityisesti nuorten - uusia tapoja käyttää radiota.

        Nykyiset Ylen radiokanavat säilyvät ainakin ensi vuoden ajan.

        - Radion käyttö on muuttunut kuten muunkin median käyttö. Aikaisintaan vuoden 2017 lopulla pystymme päättämään, mitä teemme radiolle, Hyvärinen kertoo.

        Yle aikoo panostaa jatkossa enemmän lasten ja nuorten sisältöihin.

        - Emme tavoita nuoria yhtä hyvin kuin vanhempia ihmisiä, vaikka haluamme palvella kaikenikäisiä. Meillä on jo nuorille palveluja, mutta haluamme kehittää niitä ja palvella nuoria paremmin myös mobiilissa.

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016092822385979_uu.shtml


      • 10-10
        Nou_Perce kirjoitti:

        Ylellä jättiuudistukset: Omaa tuotantoa karsitaan, henkilöstöä vähennetään, ulkoistuksia lisätään.

        Monia muutoksia

        Vaikka Ylen oma draamatuotanto keskitetään Helsinkiin, pysyvät suomenkieliset lasten toiminnot ja aluetoiminnan tv-keskus jatkossakin Tampereen Mediapoliksessa.

        - Yle tekee Tampereella isoa tv- ja kehitystoimintaa ja siellä on iso lastenkone. Lasten ja nuorten draamaa aiotaan lisätäkin, Vilén luettelee.

        Draamatuotannon lisäksi Ylessä on suunnitteilla muitakin suuria muutoksia.

        Radiokanavat saattavat vähentyä, tv-ohjelmia siirretään verkkoon ja henkilöstöä vähennetään.

        - Uudistusten taustalla on useampia tekijöitä, ja yksi on parlamentaarisen työryhmän päätökset, Ylen viestintäjohtaja Reija Hyvärinen kertoo.

        Potkuja tulossa

        Ylen tehtäviä ja rahoitusta arvioinut kansanedustaja Arto Satosen (kok) johtama parlamentaarinen työryhmä linjasi kesäkuussa, että Ylen tulee lisätä merkittävästi ohjelmaostoja kotimaasta ja Euroopasta. Lisäksi työryhmä esitti, että Ylen rahoitukseen ei tehdä indeksitarkistusta vuosille 2017-2019.

        Puolet Ylen kuluista tulee henkilöstöstä, joten työryhmän esitys tietää irtisanomisia. Tällä hetkellä Ylessä työskentelee vajaat 3 000 ihmistä.

        - Ryhdymme nyt selvittämään henkilöstövaikutuksia. Luvuista ei pysty vielä sanomaan mitään, mutta kun Yle tekee vähemmän omaa tuotantoa, niin se tarkoittaa vähennyksiä toimittajien ja erilaisten tuotannollista ja muuta työtä tekevien määrään, Hyvärinen sanoo.

        Radio muuttuu

        Yle aikoo myös uudistaa radiota. Ensi vuoden aikana yhtiössä tehdään radion tutkimus, jossa selvitetään kuuntelijoiden - erityisesti nuorten - uusia tapoja käyttää radiota.

        Nykyiset Ylen radiokanavat säilyvät ainakin ensi vuoden ajan.

        - Radion käyttö on muuttunut kuten muunkin median käyttö. Aikaisintaan vuoden 2017 lopulla pystymme päättämään, mitä teemme radiolle, Hyvärinen kertoo.

        Yle aikoo panostaa jatkossa enemmän lasten ja nuorten sisältöihin.

        - Emme tavoita nuoria yhtä hyvin kuin vanhempia ihmisiä, vaikka haluamme palvella kaikenikäisiä. Meillä on jo nuorille palveluja, mutta haluamme kehittää niitä ja palvella nuoria paremmin myös mobiilissa.

        http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016092822385979_uu.shtml

        Rajut suunnitelmat hämmentävät Ylen henkilökuntaa – ”Ihmiset jopa peloissaan”

        Jo joutaakin olla peloissaan, pitäisi hyvin monen tuosta 3000 kuluerästä miettiä miten tuotaavaa työtä on tehnyt,. ja mitä sontaa kirjoitellut .
        http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-2000001271255.html


      • Kuulijanääni
        10-10 kirjoitti:

        Rajut suunnitelmat hämmentävät Ylen henkilökuntaa – ”Ihmiset jopa peloissaan”

        Jo joutaakin olla peloissaan, pitäisi hyvin monen tuosta 3000 kuluerästä miettiä miten tuotaavaa työtä on tehnyt,. ja mitä sontaa kirjoitellut .
        http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-2000001271255.html

        Järviradiossa laadukkaampaa ohjelmaa tekee YKSI toimittaja!


    • hörökorvaaaaa

      Joo mut edelleen Hätönen ja Poikelus pitää tasoa yllä, siinä sellainen kaksikko joita pysähtyy oikein kuuntelemaan, duunissa välillä hyvä ottaa muki kahvia ja kuunnella näiden kahden ihkun juttuja!!

    • toteaja-

      Ylex on tarkoitettu nuoremmille kuin meille, jotka aikoinaan kuuntelimme Radio Mafiaa

      • aslakkinen

        ei ole pikku kakkonenkaan enää entisellään.


      • ooohohoo

        Kakkonen kiinnostaa aina.


      • Kolmas_Silmä_Puhuu
        ooohohoo kirjoitti:

        Kakkonen kiinnostaa aina.

        Aika monta YLEX juontajaa näyttää kiinnostavan se "kakkonen"!

        Tässä alkuviikosta oikein miesjuontaja etsi jotakin komeaa miestä joka oli nähty kassajonossa. Koko YLEX kanava oli iltapäivän ajaksi valjastettu tämän juontajan senssipalstaksi.


    • kullitettupokaali

      Pääasia on että talon vanhat jäärät saavat lisää tähtiä rintaan ja kunniakirjoja riviin.

    • akkavaltau

      Tuntuu että ylexllä on nykyään pelkkiä naisjuontajia. Muutama Hassu mies seassa, mutta muuten naispainoitteista. Kohdeyleisöhän 2000-luvulla syntyneet, vaikka soittajat tuppaavat aina olemaan vanhempia miehiä :D

    • tauno72

      Kyyyllähän nuo alman ja jenspan alapäänjutut vetää...

    • samsusnaba

      Mitä ihmeen väliä on sillä kuinka monta ohjelmaa radiokanavalta tulee päivän tai viikon aikana. Ymmärrän huolen jos ohjelmia on hyvin minimaalisesti. Ainakin itselleni on tärkeämpää ohjelmien laadukkuus, kuin tunnin tai kahden välein alkava uusi ohjelma. Tosin laadukkuus ja Ylex eivät ole enää vuosiin mahtuneet samaan lauseeseen.

      Aikoinaan kuuntelin YLEX:ää sitten tason laskettua ja huomattuani NRJ:llä soivan parempaa musiikkia aloin kuunnella NRJ:tä. Sitten joku valopää sai NRJ:llä idean kaventaa/muutta soittolistaa radikaalisti. Siinä samassa loppui lähes kokonaan omalta osaltani NRJ:n kuuntelu ja lopulta sieltä on hävinnyt vuoden 2013 jälkeen noin 400 000 viikkokuulijaa. Tämä käy ilmi finnpanelin mittaustuloksista.

      Myös Ylex:n kuulijaluvut ovat tippuneet reilulla 200 000. Eikä sielläkään kenellekkään ole tullut mieleen miten nuo menetety kuulijat saataisiin takaisin tai uusia tilalle. Ehkä kukaan ei yksinkertaisesti välitä kuten ei NRJ:lläkään. Tyydytään siihen missä ollaan.

      • 6-7

        Yleisradion ei tarvitse välittää kuulijaluvuista. YLE verolla kerätään joka vuosi sama määrä rahaa puljun pyörittämiseen. Toisin kuin kaupallisilla kanavilla, joilla tuloja saadaan vain mainostilan myymisestä, jolloin kuuuntelijaluvuilla on merkitystä siihen haluaako kukaan mainostaa kanavalla.
        YLE voisi lähettää vaikka radiokohinaa ympäri vuorokauden ja se pystyisi työllistämään yhtä monta henkilöä kuin nytkin.


    • YlenTapa_

      Mikähän laulaja suuruus seuraavaksi menehtyy, niin sitten kuullaan tunti tai kaksi ko. esittäjän musiikkia muistokseen.

    • ijuryogsw

      Kyllä alkaa tuo aloitusviestin otsikko toteutumaan, aamulla kuuntelin kun nämä, nimeltä mainitsematonta, kaksi rääväsuuta tekonaurun säestyksellä kertoivat äly-hiusharja juttujaan, aivan kuin kaksi hyvin nuorta teiniä räkättivät omille tyhmille jutuilleen. Tämä kristallilumi joutais kyllä ulos Ylex:ltä, hänen jutut menee kyllä aika pahasti överiksi jos juontaja kaverina ei ole nainen.

      Alapään juttuja nyt ei kuitenkaan tullut mutta eiköhän niitäkin taas kuulla kun Hätönen ja Poikelus saapuu mikrofonin ääreen, sama se on noissa teeveen stand up-ohjelmissa, eivät esiintyjät keksi mitään muuta hauskaa juttua kun alapään juttuja, ristus että on huumorin taso alhaalla. Muutama poikkeus stand uppereissa kyllä on mutta ne on harvassa jotka keksii muutakin hauskaa kuin *illu-ja *ullijutut sekä kakkajutut.

      • Namimerkki

        Tuo johtunee siitäkin ainaki maamme parhaimpien Stund Up koomikoiden kohdalla, että he ovat oppineet tuntemaan yleisönsä. Jos tietää varmasti että nuo jutut uppoaa kyseiseen yleisöön silloin niitä juttuja on enemmän.

        Toki on sitten koomikoita, jotka eivät osaa lukea tai halua ottaa jutuissaan yleisöä riittävästi huomioon. Ja niitä jotka eivät tosissaan keksi paljoa muuta.

        YLEX:ää ei ole pakko kuunnella. En itsekkään kuuntele. Aikoinaan kun meininki oli vielä Mafian jälkeenkin suht hyvää YLEX:llä.

        Alkuaikoinaan vielä YLE onnistui X kanavallaan lähes mahdottomassa tehtävässä. Kanava keräsi kuulijoita yli sukupolvien. Jotain ohjelmaa saattoivat kuunnela yhtä mielellään niin isät, pojat, äidit kuin tyttäretkin.


    • ei_Yle_x

      Muistato väärin? YleX ei kerännyt kuulijoita yli sukupolvien toisin kuin edeltäjänsä RadioMafia.

      • Namimerkki

        Muistat väärin. Kyllä Ylex alkuaikoina keräsi. Osa vielä radiomafian aikaisistakin ohjelmista jatkui YLEX:llä.

        Yksi tällainen ohjelma oli Pietarin Kadun Oilers Go Go, joka tosin jatkui vielä YLEX:lläkin oliko 2006 vuoteen saakka.


      • kari_pekka_käry
        Namimerkki kirjoitti:

        Muistat väärin. Kyllä Ylex alkuaikoina keräsi. Osa vielä radiomafian aikaisistakin ohjelmista jatkui YLEX:llä.

        Yksi tällainen ohjelma oli Pietarin Kadun Oilers Go Go, joka tosin jatkui vielä YLEX:lläkin oliko 2006 vuoteen saakka.

        oilers go go:ta tuli aikoinaan kuunneltua..........
        https://www.youtube.com/watch?v=5ZyBd9Sma1o


      • muisto-kultaa-ajat
        Namimerkki kirjoitti:

        Muistat väärin. Kyllä Ylex alkuaikoina keräsi. Osa vielä radiomafian aikaisistakin ohjelmista jatkui YLEX:llä.

        Yksi tällainen ohjelma oli Pietarin Kadun Oilers Go Go, joka tosin jatkui vielä YLEX:lläkin oliko 2006 vuoteen saakka.

        Niinhän se varmaan alkuaikoina keräsi, kun ihmiset eivät vielä olleet tajunneet, että Radiomafia ei muuttunut YleX:ksi, vaan Radiomafia jakaantui YleX:ksi ja YleQ:ksi. Osa kuulijoista kuvitteli YleX:n menon jatkuvan suunnilleen samanlaisena, kuin Radiomafian, ennen kuin tajusivat mistä oli kyse.

        Täytyy myös muistaa, että vaikka osa Radiomafian ohjelmista jatkoi YleX:llä, niin vähintään yhtä suuri osa siirtyi YleQ:lle ja Radio Suomeen, ja jopa lopetettiin kokonaan.

        Radiomafian kohderyhmähän oli jotain 12-45-vuotiaat. Siellä oli omat ohjelmansa lähes joka ikäryhmälle vauvasta vaariin (kyllä, jopa lastenohjelmaa oli). Sitten kun YleX aloitti, kanavalle siirtyi Radiomafiasta silloiset 15-30-vuotiaille suunnatut ohjelmat, ja sitä vanhemmille suunnatut ohjelmat siirtyivät YleQ:lle ja Suomelle.

        YleQ kun lopetti, niin sen kohderyhmä, eli YleX:stä ohi kasvaneet, muttei vielä Radio Suomi -ikään ehtineet putosivat tyhjän päälle. Edelleenkään Ylellä ei ole radiossa tarjota mitään kyseiselle kohderyhmälle, kuin Yle Puhe, jonka musiikkitarjonta taas on... Nimensä mukainen.


    • Ikävä on Radio Mafian tanssimusa ohjelmia. Niitä tuli uskollisesti kuunneltua ja taso oli hyvä. Nykään ei moisia ole muualla kuin korkeintaan netissä podcasteina, joissa taas on eri fiilis.

      • Anonyymi

        YouTubessa on aika paljon Radiomafian ohjelmia, joita ihmiset ovat kaseteiltaan tietokoneilleen siirtäneet.


      • Anonyymi

        "Ikävä on Radio Mafian tanssimusa ohjelmia. Niitä tuli uskollisesti kuunneltua ja taso oli hyvä. Nykään ei moisia ole muualla kuin korkeintaan netissä podcasteina, joissa taas on eri fiilis."

        Nykyinen ainoa tanssimusaohjelma on DJ Orionin ohjelma jossa juontajan omalla äänellä on musiikkia suurempi osuus!

        Se jätkä rakastaa omaa ääntänsä niin paljon ettei mikään biisi saa puolta minuuttia pidempään soida ilman että sen päälle pitää höpistä jotakin.

        Kappaleen alettua puoli minuuttia juontoa, sitten puoli minuuttia itse kappaletta ja lopun kappaleen ajan taas juontoa musiikin päälle ja sitten uusi kappale ja sama kaava toistuu koko ohjelman ajan....

        Aivan toista oli Alex Niemisen aikaan, jolloinka biisit saivat enimmäkseen soida loppuun. Usein Alex ketjutti 2-3 kappalettakin peräkkäin ilman juontoja. Eli juonsi kappaleet joko ennen niiden soittoa tai useimmiten kertoi niiden nimet ja artistit vasta kappaleiden jälkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ikävä on Radio Mafian tanssimusa ohjelmia. Niitä tuli uskollisesti kuunneltua ja taso oli hyvä. Nykään ei moisia ole muualla kuin korkeintaan netissä podcasteina, joissa taas on eri fiilis."

        Nykyinen ainoa tanssimusaohjelma on DJ Orionin ohjelma jossa juontajan omalla äänellä on musiikkia suurempi osuus!

        Se jätkä rakastaa omaa ääntänsä niin paljon ettei mikään biisi saa puolta minuuttia pidempään soida ilman että sen päälle pitää höpistä jotakin.

        Kappaleen alettua puoli minuuttia juontoa, sitten puoli minuuttia itse kappaletta ja lopun kappaleen ajan taas juontoa musiikin päälle ja sitten uusi kappale ja sama kaava toistuu koko ohjelman ajan....

        Aivan toista oli Alex Niemisen aikaan, jolloinka biisit saivat enimmäkseen soida loppuun. Usein Alex ketjutti 2-3 kappalettakin peräkkäin ilman juontoja. Eli juonsi kappaleet joko ennen niiden soittoa tai useimmiten kertoi niiden nimet ja artistit vasta kappaleiden jälkeen.

        Aivan toisenlainen tunnelma kuin Dj Oma Ääni Paras Ääni Orionin ohjelmissa.
        Alex Niemisen Dancemob 1994. Part 1.
        https://www.youtube.com/watch?v=lV5dMGgA-VQ


    • enolemikäänmitäeiole

      Ihan vain kiinnostaa, että miten se Lehmänhäntä on laskenut ja milloin?

      • 3-2

        Lasku alkoi joskus 2003 aikoihin ja on kiihtynyt viimeisen 5v aikana.


      • motokuski33
        3-2 kirjoitti:

        Lasku alkoi joskus 2003 aikoihin ja on kiihtynyt viimeisen 5v aikana.

        YleX oli silloin vielä hyvä kun oli Mäkkäri puikoissa, nykyisiä naisjuontajia jaksaa kuunnella mutta lähes kaikki miesjuontajat todella pentuja vielä, aivan teiniasteella, aikuistuisivat jo edes vähän juttujensa puolesta. Tuskin 15 vuotiaat kuuntelee heidän juttujaan. Väitän että YleXiä kuuntelee 25-40 vuotiaat siksi hieman aikuisempaa asennetta.


    • huonotulevaisuus

      Ja minä en kuuntele Suomi pop. Kuronen kehuu itseään, ja on kaikki tietävä.
      Karmeeta sittiä.

      Aamulypsy on hyvä.

    • aimnotaroubot

      Milloin lehmän hännän olet nähnyt seisovan? Aika myöhään olet havahtunut kanavan huonouteen. Itse koin sen valaistumisen jo reilut 7 vuotta sitten lopullisesti. Sen jälkeen en ole laisinkaan YLEX:ää kuunnellut.

      Huonolletulevaisuudelle: Aamulypsyssä ei viitsi kuunnella kuin Jaajoa joten 1:2 on en kuuntele koko ohjelmaa. Aivan varmasti sama ilmiö toistuisi kuin aikaisemminkin jos Jaajo jättäisi taas Suomipopin. Aamulypsyyn kun jäisivät vain Perälä ja Hautala ja samalla kuulijamäärät romahtaisivat rajusti, kuten kävi aikoinaankin.

    • ylexx

      No laadusta ei voi puhua, mutta käänsin YleX:lle nyt kun tässä taannoin kaupallisten kanavien mainosrajoitukset vapautettiin ja mainosmäärä on lisääntynyt räjähdysmäisesti... On hyvä, että on yksi mainosvapaa kanava, joka kuitenkin on suunnattu selvästi nuoremmalle kuulijajoukolle kuin Radio Suomi.

    • gfdfgfdgfdgdgf

      Voi jessus että ovat typerät nämä YleX:n "uutiset", joissa kerrotaan yksi uutinen kerrallaan satunnaiseen kellonaikaan. Pari kertaa päivässä uutiset tulevat tiettynä kellonaikana, mutta silloin juontaja kyselee väliin typeriä kysymyksiään, jotka uutistenlukija kertoisi muutenkin ilman juontajan teennäisiä välikysymyksiä. Hohhoijjaa....

      Viikonlopun miesjuontajilla taas on rasittavimmat radioäänet ikinä. Tuollaiset räjähtävät räkäiset teinipojilta kuulostavat äänet. Sattuu oikein omaan kurkkuunkin noiden kuuntelu.

    • filmfreak

      Itse lopetin kanavan kuuntelun alkumetreillä Leila ja Annukan loputtua. Luojan kiitos tallensin parhaimmat jaksot kaseteille ja sitten tiekoneelle, Mikä piristääkin paremmin kuin kuunnella kuinka nämä naiset heittävät läppää asioista jotka ovat ajankohtaisia vielä nykyäänkin.

    • Anonyymi

      Näin Radiomafia muutti suomalaisnuorten elämän: Moni muistaa Salovaaran tuhmat vitsit, mutta populaarikulttuuria käsittelevä kanava myös sivisti ympäri Suomen

      Uudessa radion dokumenttisarjassa muistellaan 30 vuotta sitten perustettua Ylen Radiomafiaa.

      Kesäkuun ensimmäisenä päivänä vuonna 1990 James Brownin Papa’s Got a Brand New Bag jyrähti soimaan uuden radiokanavan aalloilla. Soulin kummisetä avasi Radiomafian lähetykset.

      Tätä 30 vuoden takaista mullistusta muistellaan kesän ajan Yle Puheella seitsenosaisessa Radiomafia was here -ohjelmassa.

      Radiomafiaa on käsitelty aikaisemminkin sekä radio-ohjelmien että tietokirjan voimin. Tällä kertaa tarkoitus on tuoda keskiöön muistojen lisäksi kanavan vaikutus ihmisiin ja ympäröivään maailmaan.

      ”Fokuksessa on se, miten Radiomafia vaikutti nuorisoon ja millaisia tapahtumia kanava järjesti. Se tavoitti kuulijoita pitkin Suomea. Kärkenä ovat nyt tunnepuoli ja muistot”, kertoo toimittaja Panu Hietaneva, toinen ohjelman tekijöistä.

      Kun Radiomafia aloitti toimintansa, se tuntui nuorisomusiikin tarjonnan suhteen siltä kuin olisi siirrytty soppajonosta seisovaan pöytään. Jo ensimmäisen kesän aikana äänessä oli yli 100 eri toimittajaa ja juontajaa.

      Mitkä ohjelmat kanavan valtavasta tarjonnasta sitten nousivat esiin? ”On persoonia, jotka haluttiin ehdottomasti mukaan, kuten Pertti Salovaara ja Anssi”, Panu Hietaneva sanoo ja paljastaa, että uuden sarjan myötä Ari Peltosen luoma Anssi-hahmo palaa radioon ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin.

      Mafialaisten sensuroimatonta kielenkäyttöä paheksuttiin aikoinaan useaan kertaan eduskuntaa myöten, ja kohut saavatkin sarjassa oman jaksonsa.

      ”Kaikki ohjelmat eivät kestäisi tarkastelua enää tänä päivänä, mutta Radiomafia oli paljon muutakin kuin Salovaaran kaksimielisiä vitsejä tai Anssin kohkaamista”, Hietaneva sanoo.

      ”Se oli täysverinen populaarikulttuurikanava, joka sivisti nuorisoa ja ihmisiä ympäri Suomen. Kuulun itse siihen sukupolveen, jonka tarpeisiin Radiomafia perustettiin, koska nuorethan eivät kuunnelleet Ylen kanavia lainkaan. Ylellä oli vähän mummomainen maine.”

      Radiomafian vuodet olivat suomalaisen radiohupailun kulta-aikaa muun muassa Koe-eläinpuiston, Alivaltiosihteerin ja Leilan ja Annukan myötä. Oman jaksonsa sarjassa saavat myös kanavan legendaariset toimittajat.

      Sarjaa varten tehdyissä haastatteluissa on selvinnyt, että erikoisohjelmien vetäjiä saatettiin houkutella kanavalle töihin esimerkiksi Lepakosta tai dj-keikoilta, ja alkuaikoina Radioma­fiassa oli välillä äänessä ihmisiä, jotka eivät olleet aikaisemmin edes käyneet radion toimituksessa. Mutta näin onnistuttiin saamaan suuri populaarikulttuurin tietämys saman katon alle.

      Radiomafia toi musiikin mukana Suomeen myös kansainvälisemmän tavan elää.

      ”1990-luvun alussa ei ollut vielä paljonkaan keinoja saada tietoa ulkomaailmasta. Nuoret olivat sen tiedon varassa, mitä vanhempi ikäpolvi halusi heille kertoa. Radiomafia muutti tämän tuomalla kaikki maailman alakulttuurit aivan joka puolelle Suomea”, Heikki Soini muistuttaa.

      Radiomafia-aikojen muistelu on sarjan tekijöiden mukaan herättänyt vanhoissa kuuntelijoissa niin liikutusta kuin kylmiä väreitäkin. Juuri tätä he pyrkivät myös välittämään eteenpäin.

      ”Meidän on tarkoitus pukea sanoiksi kanavan merkitys yleisölleen. Se unohtunut emotionaalinen vaikutus, joka nousee esiin pelkällä vuosikymmenten takaisen tunnusmelodian kuulemisella. Se on se radion voima”, Soini toteaa. https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006523738.html

      • Anonyymi

        Joskus miettinyt että olenko ainoa joka muistelee Radiomafian ohjelmia ja juontaja. Mutta näyttääkin että en ole ainoa. Kyllä nykyisin radio kalpenee tuollaiselle menolle ja energialle jota Mafiassa aikoinaan oli. Samoin ohjelmatarjonta oli aivan eri planeetalta kuin nyt.

        Joskus myös miettinyt että on aika kullannut muistot ja ei ne ohjelmat niin hyvää sentään ollut. Muttä sitten tulee kuunneltua netistä pätkiä sen aikaisista ohjelmista ja täytyy todeta että Ei! Aika ei ole kullannut muistoja, vaan ohjelmat olivat todellakin niin hyviä kuin muistan!


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tuolla edellä HS:n jutussahan mainitaankin yksi salaisuus juontajien ja ohjelmien laajaan kirjoon.

      "Sarjaa varten tehdyissä haastatteluissa on selvinnyt, että erikoisohjelmien vetäjiä saatettiin houkutella kanavalle töihin esimerkiksi Lepakosta tai dj-keikoilta, ja alkuaikoina Radioma­fiassa oli välillä äänessä ihmisiä, jotka eivät olleet aikaisemmin edes käyneet radion toimituksessa. Mutta näin onnistuttiin saamaan suuri populaarikulttuurin tietämys saman katon alle."

      Nykyisinkin juontajia pitäisi houkutella muualta kuin kuivahkolta AMK medianomilinjalta.

      Legendaksi ei voi opiskella. Sitä joko ollaan tai tullaan omalla juontamistavalla!

      • Anonyymi

        Eräs ohjelma alkoi sanoilla "Pannaanko menemään, vain mennäänkö panemaan?" ;D


      • Anonyymi

        Ei tarvita kallispalkkaisia mukahauskoja juontajia. Menestyvä radiokanava toimii, kun sillä on paras musiikkivalikoima. Siksi SEA FM on laadukkain kanava koko Suomessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tarvita kallispalkkaisia mukahauskoja juontajia. Menestyvä radiokanava toimii, kun sillä on paras musiikkivalikoima. Siksi SEA FM on laadukkain kanava koko Suomessa.

        Radiomafia menestyi juurikin monipuolisten juontajiensa ja ohjelmatarjonnan vuoksi.

        Se on aivan eri asia kuin pelkkä musiikkikanava jossa veivataan vain musiikkia aamusta iltaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Radiomafia menestyi juurikin monipuolisten juontajiensa ja ohjelmatarjonnan vuoksi.

        Se on aivan eri asia kuin pelkkä musiikkikanava jossa veivataan vain musiikkia aamusta iltaan.

        Se on aivan eri asia tehdä ylen suojatyöpaikkaradiota puolen miljardin euron budjetilla, 3000 ihmisen voimin. Suhteessa samalla budjetilla Sea FM:llä olisi varmaan 100 radiota, jotka on juonnettu yötä päivää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on aivan eri asia tehdä ylen suojatyöpaikkaradiota puolen miljardin euron budjetilla, 3000 ihmisen voimin. Suhteessa samalla budjetilla Sea FM:llä olisi varmaan 100 radiota, jotka on juonnettu yötä päivää.

        Kannattaisi heiluttaa moppia tiiviimmin, niin voisi joskus palkata yhdenkin vakkarijuontajan sinne jukeboksiin. Lontoon FLOW nääs!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on aivan eri asia tehdä ylen suojatyöpaikkaradiota puolen miljardin euron budjetilla, 3000 ihmisen voimin. Suhteessa samalla budjetilla Sea FM:llä olisi varmaan 100 radiota, jotka on juonnettu yötä päivää.

        YLEX on Yleisradion yksi pienibudjettisimpia kanavia ja henkilökunnaltaan pienimpiä. Lähinnä alle parinkymmenen ihmisen pyörittämä organisaatio. Radiomafian aikaan kanavalla oli enemmän juontajia kun nykyisin koko henkilökuntaa yhteensä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaisi heiluttaa moppia tiiviimmin, niin voisi joskus palkata yhdenkin vakkarijuontajan sinne jukeboksiin. Lontoon FLOW nääs!

        Kuka haluaa kuunnella huonotasoisia juontajia, jotka jaarittelevat maneereitaan? Ei kukaan. Sen rahan voi käyttää paremmin. Business flow nääs!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaisi heiluttaa moppia tiiviimmin, niin voisi joskus palkata yhdenkin vakkarijuontajan sinne jukeboksiin. Lontoon FLOW nääs!

        Kenelle sinä luulet puhuvasi? On niin ufo kommentti. Yle saa rahansa veroista. Olet aika pihalla. Tuo Lontoon Flow on Kissillä. Siellä on varmaan Suomen radiohistorian surkeimmat jaarittelut. Jotakin puhetta tulee. Parempi kuin ei tulisi. Olispa Turussa ede yksi radioasema, joka soittelisi vain pääasiassa tämän päivän musiikkia. Lapsellisia jaaritteluja kaikilla radioilla, ihan sama mille kanavalle kääntää. Samat kappaleet soi, samat mainokset, samat julkkikset yms.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kenelle sinä luulet puhuvasi? On niin ufo kommentti. Yle saa rahansa veroista. Olet aika pihalla. Tuo Lontoon Flow on Kissillä. Siellä on varmaan Suomen radiohistorian surkeimmat jaarittelut. Jotakin puhetta tulee. Parempi kuin ei tulisi. Olispa Turussa ede yksi radioasema, joka soittelisi vain pääasiassa tämän päivän musiikkia. Lapsellisia jaaritteluja kaikilla radioilla, ihan sama mille kanavalle kääntää. Samat kappaleet soi, samat mainokset, samat julkkikset yms.

        Ne on nimeltään soittolistat.

        Samat listat aikoinaan tappoivat Radiomafiankin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne on nimeltään soittolistat.

        Samat listat aikoinaan tappoivat Radiomafiankin.

        Ilman soittolistoja radiossa ei ole mitään päätä eikä häntää. Ne voi tehdä huonosti tai hyvin ammattilaisen johdolla, joka tuntee musiikin. En tod puhu Nelosen radioista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilman soittolistoja radiossa ei ole mitään päätä eikä häntää. Ne voi tehdä huonosti tai hyvin ammattilaisen johdolla, joka tuntee musiikin. En tod puhu Nelosen radioista.

        Noin sanoo vain henkilö joka on elänyt ainoastaan soittolistojen aikana!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noin sanoo vain henkilö joka on elänyt ainoastaan soittolistojen aikana!

        Kaikenlaiset soittolistaradiot ja juontajavalintaista musiikkia soittavat asemat ovat perseestä. Ja radio kiinni!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikenlaiset soittolistaradiot ja juontajavalintaista musiikkia soittavat asemat ovat perseestä. Ja radio kiinni!

        Ei kannata olettaa mitään. Yksittäiset toimittelijat ovat harvoin niin päteviä, että osaisivat hallita musiikkia, ainoastaan tarjota kirjon omasta suppeasta musiikkimaustaan. Tosiasia on, että soittolistaradiot ovat kuunnelluimpia ja menestyvät - soittolistattomat kaatuvat yleensä, koska kuuntelijoita on liian vähän. Jos joku ei sitten joukkorahoita niitä ja sitä kautta tekohengitä vuodesta toiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        YLEX on Yleisradion yksi pienibudjettisimpia kanavia ja henkilökunnaltaan pienimpiä. Lähinnä alle parinkymmenen ihmisen pyörittämä organisaatio. Radiomafian aikaan kanavalla oli enemmän juontajia kun nykyisin koko henkilökuntaa yhteensä.

        Radiomafialla oli parhaimmilla 90-luvun alkupuolella yli sata toimittajaa ja juontajaa listoillaan. Nyt koko henkilökunta on alle 20 ja juontajia niistä on alle kymmenen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Radiomafialla oli parhaimmilla 90-luvun alkupuolella yli sata toimittajaa ja juontajaa listoillaan. Nyt koko henkilökunta on alle 20 ja juontajia niistä on alle kymmenen.

        Kyllähän tuosta "Radiomafia was here" sarjasta käy ilmi että budjetit olivat aivan toista luokka 90-luvun alussa kuin nyt. Käsittääkseni YLEX budjetti sen kuin pienenee vuosi vuodelta ja nykyisin jo moni arkipäivän ohjelmakin tulee nauhalta, sen sijaan että studiossa olisi livenä juontajia.
        Vasta äskettäinhän YLEX pakotettiin uusiin pienempiin toimituksen tiloihin ja he joutuivat jättämään radiotalon viidennen kerroksen Radiomafian aikaisen studion ja toimituksen. Ilmeisesti tilat olivat myös liian isot nykyiselle henkilöstölle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän tuosta "Radiomafia was here" sarjasta käy ilmi että budjetit olivat aivan toista luokka 90-luvun alussa kuin nyt. Käsittääkseni YLEX budjetti sen kuin pienenee vuosi vuodelta ja nykyisin jo moni arkipäivän ohjelmakin tulee nauhalta, sen sijaan että studiossa olisi livenä juontajia.
        Vasta äskettäinhän YLEX pakotettiin uusiin pienempiin toimituksen tiloihin ja he joutuivat jättämään radiotalon viidennen kerroksen Radiomafian aikaisen studion ja toimituksen. Ilmeisesti tilat olivat myös liian isot nykyiselle henkilöstölle.

        Myös Radio Suomi muuttaa ja ottaa käyttöön uuden tekniikan, jota ei ole kovin monessa muussa yleisradioyhtiössä vielä käytössä. Äänipöytä on integroitu lähetysjärjestelmän softaan. Hieno systeemi. Ja kallis.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myös Radio Suomi muuttaa ja ottaa käyttöön uuden tekniikan, jota ei ole kovin monessa muussa yleisradioyhtiössä vielä käytössä. Äänipöytä on integroitu lähetysjärjestelmän softaan. Hieno systeemi. Ja kallis.

        Mutta tarpeettoman hieno jos juontajien määrä vain laskee ja laatu siinä samalla.

        Raha käytetään "laiteurheiluu" sen sijaan että se käytettäisiin sisällön tuottajiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta tarpeettoman hieno jos juontajien määrä vain laskee ja laatu siinä samalla.

        Raha käytetään "laiteurheiluu" sen sijaan että se käytettäisiin sisällön tuottajiin.

        Tyypillistä Yleläisyyttä on keskittyä kaikkeen epäolennaiseen. Hyvää ohjelmaa ne tekivät Radiomafialla koko 90-luvun ajan vaikka tekniikka ei ollutkaan noin hienoa.

        Sittemmin kaikki muu paitsi ohjelmat ja hyvät juontajat ovatkin olleet pääosassa. Ilmeisesti muuta ylpeydenaihetta ei enää ole kuin rakennukset, studiot ja tekniikka. Kuuntelijaluvuilla ja ohjelmatarjonnalla kun ei voi paljon enää kehuskella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        YLEX on Yleisradion yksi pienibudjettisimpia kanavia ja henkilökunnaltaan pienimpiä. Lähinnä alle parinkymmenen ihmisen pyörittämä organisaatio. Radiomafian aikaan kanavalla oli enemmän juontajia kun nykyisin koko henkilökuntaa yhteensä.

        Luuletko, että jokaisen kaksi tuntia viikossa kestävän erikoisohjelman toimittaja oli kanavalla "töissä".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän tuosta "Radiomafia was here" sarjasta käy ilmi että budjetit olivat aivan toista luokka 90-luvun alussa kuin nyt. Käsittääkseni YLEX budjetti sen kuin pienenee vuosi vuodelta ja nykyisin jo moni arkipäivän ohjelmakin tulee nauhalta, sen sijaan että studiossa olisi livenä juontajia.
        Vasta äskettäinhän YLEX pakotettiin uusiin pienempiin toimituksen tiloihin ja he joutuivat jättämään radiotalon viidennen kerroksen Radiomafian aikaisen studion ja toimituksen. Ilmeisesti tilat olivat myös liian isot nykyiselle henkilöstölle.

        "nykyisin jo moni arkipäivän ohjelmakin tulee nauhalta, sen sijaan että studiossa olisi livenä juontajia."

        Mitäs tällaisia ohjelmia noin esimerkkinä on? YleX:llä on kaksi studiota, joten se, että livestriimissä ei näy juontajaa studiossa, ei tarkoita etteikö se olisi livenä juontamassa toisessa studiossa. Siellähän juontajat nimenomaan istuvat studiossa koko ohjelman keston ajan ja selailevat nettiä ja näppäilevät puhelimiaan biisien aikana.

        Tiedätkö kuinka kaupallista radiota tehdään? Nimenomaan siellä ei useinkaan ole juontajaa studiossa, vaikka siltä kuulostaa. Jonkun 4 tuntia kestävän lähetyksen aikana, biisien aikana juontaja nauhoittelee spiikkejä valmiiksi ja puskee ne ajolistaan ja lähtee kotiin n. 2 tunnin kohdalla ja kappas, kuuntelijan kannalta "live"lähetys kestää sen 4 tuntia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myös Radio Suomi muuttaa ja ottaa käyttöön uuden tekniikan, jota ei ole kovin monessa muussa yleisradioyhtiössä vielä käytössä. Äänipöytä on integroitu lähetysjärjestelmän softaan. Hieno systeemi. Ja kallis.

        Tuo toimiikin helvetin hyvin, ja juontajatkin tuntuvat tykkäävän tuosta kosketusnäyttöhässäkästä. Lähes päivä jossain lähetyksessä joillain juontajalla on jotain ongelmaa sen kanssa. "mää en nyt kuule itteeni ollenkaan, kuuleksää?" "ei tää kone nyt suostunut soittamaankaan tota biisiä, katotaan lähtistö täältä... no ei..." "tää kone on nyt aaiivaan sekaisin" "katotaas saadaanko tosta nyt ees jotain pyörimään..."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myös Radio Suomi muuttaa ja ottaa käyttöön uuden tekniikan, jota ei ole kovin monessa muussa yleisradioyhtiössä vielä käytössä. Äänipöytä on integroitu lähetysjärjestelmän softaan. Hieno systeemi. Ja kallis.

        Miten 5-6-kymppiset juontajat tulevat pärjäämään kosketusnäyttömiksereiden kanssa kun YleX:n 2-3-kymppisilläkin on sen kanssa suuria ongelmia. Menevätkö juontajat lakkoom? Onko edessä juontajien joukkopako? Ei vain voi ymmärtää mikä voi olla syynä siirtyä tuollaisiin kalliisiin huonosti toimiviin järjestelmiin, joista niiden käyttäjät eli juontajat eivät varmasti tykkää. Ylellä liikaa rahaa taas, ja johonkin pitää tuhlata, ettei määrärahat seuraavalle vuodelle pienene?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "nykyisin jo moni arkipäivän ohjelmakin tulee nauhalta, sen sijaan että studiossa olisi livenä juontajia."

        Mitäs tällaisia ohjelmia noin esimerkkinä on? YleX:llä on kaksi studiota, joten se, että livestriimissä ei näy juontajaa studiossa, ei tarkoita etteikö se olisi livenä juontamassa toisessa studiossa. Siellähän juontajat nimenomaan istuvat studiossa koko ohjelman keston ajan ja selailevat nettiä ja näppäilevät puhelimiaan biisien aikana.

        Tiedätkö kuinka kaupallista radiota tehdään? Nimenomaan siellä ei useinkaan ole juontajaa studiossa, vaikka siltä kuulostaa. Jonkun 4 tuntia kestävän lähetyksen aikana, biisien aikana juontaja nauhoittelee spiikkejä valmiiksi ja puskee ne ajolistaan ja lähtee kotiin n. 2 tunnin kohdalla ja kappas, kuuntelijan kannalta "live"lähetys kestää sen 4 tuntia.

        Maksetaanko siitäkin kun kommentoit tänne ja puolustelet työnantajaasi?


    • Anonyymi

      Radiomafia was here

      "Siitä se sitte alako."

      Jo kaksi jaksoa seisemänjaksoisesta Radiomafia sarjasta on julkaistu. Todella asiantuntevaa toimittajan työtä tämä sarja. Kannattaa kuunnella!
      https://areena.yle.fi/audio/1-50538636

    • Anonyymi

      Radiomafia laukkautettiin ja purettiin osiin siksi että se alkoi astumaan liikaa Radio Suomen varpaille. Ohjelmatarjontaa kun oli aivan varhaisteineistä yli nelikymppisille ja sehän ei käynyt Radio Suomelle, joka katsoo yli nelikymppisten kuuluvan omaan kuuntelijakuntaansa.

      Joten YLEX jäi teineille 12-25v ja YLEQ nuorille aikuisille 25-35v ja loput kuuntelijat sysättiin väkisin Radio Suomelle. Olipa heille siellä mitään kuunneltavaa tai ei.

      YLE:n ylimielisyys siitä että he voivat määräillä kuka kuuntelee mitäkin kanavaa, aiheutti katastrofaalisen romahduksen kuuntelijaluvuissa, ohjelmatarjonnassa ja laadussa.

      • Anonyymi

        Vuonna 2003 Radio Suomen kohdeyleisöä olivat yli 30-vuotiaat. Ei se ollut mikään syy Radiomafian alasajolle. Syynä olivat kaupalliset radiot NRJ ja Kiss FM.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vuonna 2003 Radio Suomen kohdeyleisöä olivat yli 30-vuotiaat. Ei se ollut mikään syy Radiomafian alasajolle. Syynä olivat kaupalliset radiot NRJ ja Kiss FM.

        Kyllä sillä oli oma syynsä että kovassa kilpailussa ei katsottu hyvällä että saman talon eli YLE:n sisällä oli päällekkäisyyksiä kanavien kuuntelijakunnissa.

        YLE:n kuuntelijalukuja alkoi yhä enemmän nakertamaan paikallisradiot ja samalla oman talon kanavat taistelivat vielä samoista kuuntelijoista. Ohjelmatarjonta ja ikäluokat piti erotella tarkemmin suuntaamalla ja rajaamalla ohjelmat tietyille ikäryhmille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä sillä oli oma syynsä että kovassa kilpailussa ei katsottu hyvällä että saman talon eli YLE:n sisällä oli päällekkäisyyksiä kanavien kuuntelijakunnissa.

        YLE:n kuuntelijalukuja alkoi yhä enemmän nakertamaan paikallisradiot ja samalla oman talon kanavat taistelivat vielä samoista kuuntelijoista. Ohjelmatarjonta ja ikäluokat piti erotella tarkemmin suuntaamalla ja rajaamalla ohjelmat tietyille ikäryhmille.

        Nykyisin nuorten huomiota vie sosiaalinen media, facebook, youtube ja kaiken maailman suoratoistopalvelut. Uusi musiikki on nykyisin kaikkien saatavissa kännykällä ja muutamalla sormen hipaisulla. 90-luvulla uutta musiikkia sai suurimmassa osassa maata vain pääasiassa radion jakelemana.
        Nuo radion kulta ajat eivät enää palaa ja maailma on muuttunut pysyvästi. Radiokanavien nykyinen sisältö peilaa tuota muutosta. Laaja tarjonta ei vain näytä kannattavan ja kanavien on profiloitava itsensä joko pelkäksi puheradioksi tai sitten pelkäksi musiikkiradioksi. Käsikirjoitettu ohjelma ei ole enää muodissa.

        Valitettavasti...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyisin nuorten huomiota vie sosiaalinen media, facebook, youtube ja kaiken maailman suoratoistopalvelut. Uusi musiikki on nykyisin kaikkien saatavissa kännykällä ja muutamalla sormen hipaisulla. 90-luvulla uutta musiikkia sai suurimmassa osassa maata vain pääasiassa radion jakelemana.
        Nuo radion kulta ajat eivät enää palaa ja maailma on muuttunut pysyvästi. Radiokanavien nykyinen sisältö peilaa tuota muutosta. Laaja tarjonta ei vain näytä kannattavan ja kanavien on profiloitava itsensä joko pelkäksi puheradioksi tai sitten pelkäksi musiikkiradioksi. Käsikirjoitettu ohjelma ei ole enää muodissa.

        Valitettavasti...

        Kyllä pelkällä musiikin soittamisella voi saavuttaa melkein 70 000 kuulijaa, kuten SEA FM RADIO on tehnyt. Pois turha puhe ja kanavalle ammattitaidolla valittu hittimusiikki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä pelkällä musiikin soittamisella voi saavuttaa melkein 70 000 kuulijaa, kuten SEA FM RADIO on tehnyt. Pois turha puhe ja kanavalle ammattitaidolla valittu hittimusiikki.

        Radiomafialla oli 90-luvulla satojatuhansia kuuntelijoita. Siinä on monella kaupallisella kanavalla vielä saavutettavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Radiomafialla oli 90-luvulla satojatuhansia kuuntelijoita. Siinä on monella kaupallisella kanavalla vielä saavutettavaa.

        Parhaimmillaan yhdellä ohjelmalla (Heinähässäkkä) oli 660 000 kuuntelijaa.

        Mikään kanava ei ole sittemmin saavuttanut samaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyisin nuorten huomiota vie sosiaalinen media, facebook, youtube ja kaiken maailman suoratoistopalvelut. Uusi musiikki on nykyisin kaikkien saatavissa kännykällä ja muutamalla sormen hipaisulla. 90-luvulla uutta musiikkia sai suurimmassa osassa maata vain pääasiassa radion jakelemana.
        Nuo radion kulta ajat eivät enää palaa ja maailma on muuttunut pysyvästi. Radiokanavien nykyinen sisältö peilaa tuota muutosta. Laaja tarjonta ei vain näytä kannattavan ja kanavien on profiloitava itsensä joko pelkäksi puheradioksi tai sitten pelkäksi musiikkiradioksi. Käsikirjoitettu ohjelma ei ole enää muodissa.

        Valitettavasti...

        "kanavien on profiloitava itsensä joko pelkäksi puheradioksi tai sitten pelkäksi musiikkiradioksi. Käsikirjoitettu ohjelma ei ole enää muodissa."

        Trendeilla on tapana muuttua ja tietyn ajan kuluttua palata. Saatamme nähdä jonkin ajan päästä ja ehkä jopa melko lyhyenkin ajan päästä uuden aallon monipuolisemmasta ja käsikirjoitetusta ohjelmasta. Sillä on rajansa kuinka kauan kuuntelijat suostuvat kuuntelemaan näitä nykyisiä raakilekanavia ja alkavat vaeltamaan sinne missä tarjotaan sitä mitä kuuntelijat haluavat. Tämän jälkeen muidenkin kanavien pitää parantaa laatuaan jotta kuuntelijaluvut eivät kuivahtaisi täysin.

        Nykyiset etenkin netin jakelukanavat ovat tietyn asian, ikäryhmän ja musiikkityylin "kaikukammioita" joissa soi vain yhden genren musiikki. Radiomafia paketoi kaikki nämä omiin ohjelmiinsa ja tarjosi jokaiselle jotakin ja siinä samalla kuuntelijat pääsivät kuulemaan toisenlaista musiikkia kuin mitä he normaalisti itse kuuntelisivat. Tällä tavalla kanava sivisti ja laajenti ihmisten musiikkimakua. Vaikka jokainen voi nykyisin hakea haluamansa musiikin itse, on sillä arvoa että joku asiantuntevasti valikoi ja tarjoilee tämän joka päivä radiossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parhaimmillaan yhdellä ohjelmalla (Heinähässäkkä) oli 660 000 kuuntelijaa.

        Mikään kanava ei ole sittemmin saavuttanut samaa.

        Ja tuo mitattiin miten? Kaikki kuuntelijamäärät perustuvat vain arviohin ja kyselyihin. Kukaan ei mitenkään voi tietää mitä joku oikeasti kuuntelee tai ei kuuntele.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "kanavien on profiloitava itsensä joko pelkäksi puheradioksi tai sitten pelkäksi musiikkiradioksi. Käsikirjoitettu ohjelma ei ole enää muodissa."

        Trendeilla on tapana muuttua ja tietyn ajan kuluttua palata. Saatamme nähdä jonkin ajan päästä ja ehkä jopa melko lyhyenkin ajan päästä uuden aallon monipuolisemmasta ja käsikirjoitetusta ohjelmasta. Sillä on rajansa kuinka kauan kuuntelijat suostuvat kuuntelemaan näitä nykyisiä raakilekanavia ja alkavat vaeltamaan sinne missä tarjotaan sitä mitä kuuntelijat haluavat. Tämän jälkeen muidenkin kanavien pitää parantaa laatuaan jotta kuuntelijaluvut eivät kuivahtaisi täysin.

        Nykyiset etenkin netin jakelukanavat ovat tietyn asian, ikäryhmän ja musiikkityylin "kaikukammioita" joissa soi vain yhden genren musiikki. Radiomafia paketoi kaikki nämä omiin ohjelmiinsa ja tarjosi jokaiselle jotakin ja siinä samalla kuuntelijat pääsivät kuulemaan toisenlaista musiikkia kuin mitä he normaalisti itse kuuntelisivat. Tällä tavalla kanava sivisti ja laajenti ihmisten musiikkimakua. Vaikka jokainen voi nykyisin hakea haluamansa musiikin itse, on sillä arvoa että joku asiantuntevasti valikoi ja tarjoilee tämän joka päivä radiossa.

        "Jokaiselle jotakin" = ei mitään kellekään. Ei tuommoinen "jokaiselle jotakin" -mentaliteetti nykypäivänä toimi. Kanavan on pakko olla sellainen, että jokainen ohjelmapaikka vastaa kohderyhmää. Nykypäivänä ei voi olla olemassa radiokanavaa, jossa saman kanavan viikonlopun varhaisaamut on suunnattu alle kouluikäisille, maanantai-perjantai klo 14-16 25-vuotiaille ja keskiviikko-illat 50-vuotiaille. Koko kohderyhmän täytyy pystyä kuuntelemaan kanavaa aamusta iltaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jokaiselle jotakin" = ei mitään kellekään. Ei tuommoinen "jokaiselle jotakin" -mentaliteetti nykypäivänä toimi. Kanavan on pakko olla sellainen, että jokainen ohjelmapaikka vastaa kohderyhmää. Nykypäivänä ei voi olla olemassa radiokanavaa, jossa saman kanavan viikonlopun varhaisaamut on suunnattu alle kouluikäisille, maanantai-perjantai klo 14-16 25-vuotiaille ja keskiviikko-illat 50-vuotiaille. Koko kohderyhmän täytyy pystyä kuuntelemaan kanavaa aamusta iltaan.

        Juuri tuolla menetelmällä tulee näitä monotonisia yhden musiikkityylin kanavia joissa veivataan samaa humppaa yötä päivää.

        Radiomafian kuuntelijaluvut olivat huippua mitattuna millä mittarilla tahansa. Nykyiset kanavat voivat vain uneksia samoista luvuista. Jotakin siis tehtiin oikein ja kanava toimi. Jokainen ohjelmapaikka vastasi kohderyhmän tarpeita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri tuolla menetelmällä tulee näitä monotonisia yhden musiikkityylin kanavia joissa veivataan samaa humppaa yötä päivää.

        Radiomafian kuuntelijaluvut olivat huippua mitattuna millä mittarilla tahansa. Nykyiset kanavat voivat vain uneksia samoista luvuista. Jotakin siis tehtiin oikein ja kanava toimi. Jokainen ohjelmapaikka vastasi kohderyhmän tarpeita.

        Nii no jos kohderyhmä 0-100-vuotiaat, niin vähän vaikea olla ettei siellä joku ohjelmapaikka vastaisi jonkun tarpeita. Et tainnut nyt ihan ymmärtää mitä tarkoitin. Ei 25-30-vuotias pystynyt kuuntelemaan kanavaa aamusta iltaan, kun aamulla tuli lastenohjelmaa ja illalla 60-kymppisten pappojen Räkärodeota, eli jokainen ohjelmapaikka ei vastannut sen ryhmän tarpeita. Maailma on muuttunut. Kun Radiomafia oli olemassa, silloin netti ei näytellyt vielä kovinkaan suurta osaa ihmisten elämässä. Tuollainen ei vain toimisi nykypäivänä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nii no jos kohderyhmä 0-100-vuotiaat, niin vähän vaikea olla ettei siellä joku ohjelmapaikka vastaisi jonkun tarpeita. Et tainnut nyt ihan ymmärtää mitä tarkoitin. Ei 25-30-vuotias pystynyt kuuntelemaan kanavaa aamusta iltaan, kun aamulla tuli lastenohjelmaa ja illalla 60-kymppisten pappojen Räkärodeota, eli jokainen ohjelmapaikka ei vastannut sen ryhmän tarpeita. Maailma on muuttunut. Kun Radiomafia oli olemassa, silloin netti ei näytellyt vielä kovinkaan suurta osaa ihmisten elämässä. Tuollainen ei vain toimisi nykypäivänä.

        Kuka se sanoi että kaikki kavat pitäisi olla juuri sellaisia?

        Niitä ympäri vuorokauden samaa huttua soittavia kanavia olisi varmasti olemassa silti vaikka yksi kanava olisikin monipuolisempi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka se sanoi että kaikki kavat pitäisi olla juuri sellaisia?

        Niitä ympäri vuorokauden samaa huttua soittavia kanavia olisi varmasti olemassa silti vaikka yksi kanava olisikin monipuolisempi.

        Ei se yksikään "jokaiselle jotakin" -kanava nykypäivänä toimisi sellaisenaan. Ajat ovat muuttuneet. Jokainen kanava tarvitsee kaikki kohderyhmänsä kuuntelijat 24h. Ei riitä että 5 % kohderyhmästä voi kuunnella lauantai-aamuisin, 5% tiistai-iltaisin, 5% arkipäivisin, jne. Se koko kohderyhmä täytyy tavoittaa koko ajan. On oltava eri kanavat eri kohderyhmille, mutta sellainen ei toimi, että yksi kanava yrittää palvella kaikkia ryhmiä. Sen takia Radiomafiakin lakkautettiin, kun ajat muuttuivat ja homma ei enää vastannut nykypäivää, ja ohjelmia järjesteltiin uudelleen eri kohderyhmille tarkoitetuille kanaville. Nuoriso-ohjelmat jäivät YleX:lle, 30-45-vuotiaille tarkoitetut siirtyivät YleQ:lle, ja sitä vanhemmille tarkoitetut Radio Suomelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se yksikään "jokaiselle jotakin" -kanava nykypäivänä toimisi sellaisenaan. Ajat ovat muuttuneet. Jokainen kanava tarvitsee kaikki kohderyhmänsä kuuntelijat 24h. Ei riitä että 5 % kohderyhmästä voi kuunnella lauantai-aamuisin, 5% tiistai-iltaisin, 5% arkipäivisin, jne. Se koko kohderyhmä täytyy tavoittaa koko ajan. On oltava eri kanavat eri kohderyhmille, mutta sellainen ei toimi, että yksi kanava yrittää palvella kaikkia ryhmiä. Sen takia Radiomafiakin lakkautettiin, kun ajat muuttuivat ja homma ei enää vastannut nykypäivää, ja ohjelmia järjesteltiin uudelleen eri kohderyhmille tarkoitetuille kanaville. Nuoriso-ohjelmat jäivät YleX:lle, 30-45-vuotiaille tarkoitetut siirtyivät YleQ:lle, ja sitä vanhemmille tarkoitetut Radio Suomelle.

        YleQ lopetettiin ja mitään ei tullut tarjolle. Radio Suomi on sittemmin lopettanut kaikki Mafian aikaiset ohjelmat jotka sille siirtyivät. Tilalle ei ole tullut mitään.

        Joku veti tässä uudistuksessa lyhyemmän tikun!

        Olisiko se ollut kuuntelijat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        YleQ lopetettiin ja mitään ei tullut tarjolle. Radio Suomi on sittemmin lopettanut kaikki Mafian aikaiset ohjelmat jotka sille siirtyivät. Tilalle ei ole tullut mitään.

        Joku veti tässä uudistuksessa lyhyemmän tikun!

        Olisiko se ollut kuuntelijat?

        Ohjelmia olisi varmasti lakkautettu silti, vaikka kaikki olisivat säilyneet Radiomafian alla. Tekijöitä on mm. jäänyt eläkkeelle eikä mikään ohjelma muutenkaan jatkuisi ikuisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ohjelmia olisi varmasti lakkautettu silti, vaikka kaikki olisivat säilyneet Radiomafian alla. Tekijöitä on mm. jäänyt eläkkeelle eikä mikään ohjelma muutenkaan jatkuisi ikuisesti.

        "Tilalle ei ole tullut mitään."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ohjelmia olisi varmasti lakkautettu silti, vaikka kaikki olisivat säilyneet Radiomafian alla. Tekijöitä on mm. jäänyt eläkkeelle eikä mikään ohjelma muutenkaan jatkuisi ikuisesti.

        Moni Mafian aikainen ohjelma lopetettiin 1-3 vuoden sisällä. On selvää että se oli tarkoituksellista, eikä sitä ei voi selittää pelkästään eläkkeelle jäämisellä.

        YleQ loputtua loppui kaikki sen kanavan ohjelmat ja kuuntelijat jäivät tyhjän päälle. Yleisradiolla on ihan toisenlaiset mahdollisuudet tuottaa monipuolista ohjelmaa kaikille kuuntelijoille. Radiomafia oli siitä hyvä esimerkki. Heidän rahoituksensa ei ole suoraan kiinni kuuntelijaluvuista ja sitä kautta myytävistä mainospaikoista ja tuloista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moni Mafian aikainen ohjelma lopetettiin 1-3 vuoden sisällä. On selvää että se oli tarkoituksellista, eikä sitä ei voi selittää pelkästään eläkkeelle jäämisellä.

        YleQ loputtua loppui kaikki sen kanavan ohjelmat ja kuuntelijat jäivät tyhjän päälle. Yleisradiolla on ihan toisenlaiset mahdollisuudet tuottaa monipuolista ohjelmaa kaikille kuuntelijoille. Radiomafia oli siitä hyvä esimerkki. Heidän rahoituksensa ei ole suoraan kiinni kuuntelijaluvuista ja sitä kautta myytävistä mainospaikoista ja tuloista.

        Radiomafian AIKANAKIN sen ohjelmia loppui, ilman että tekijä jäi eläkkeelle tai kuoli. Mutta ethän sinä enää muista, kun tuijotat vain sitä ainoaa jonkun tietyn yhden vuoden Radiomafian ohjelmakaaviota. joka netistä löytyy. Ei se ohjelmisto koko Radiomafian elinikää ollut vuodesta toiseen sama. Niin se aika kultaa muistot.

        Tottakai aina on tarkoituksellista, että joku ohjelma lopetetaan, ellei nyt sitten tekijä tyyliin kuole, tai jää eläkkelle, ja ohjelma niin uniikki tekijänsä tuotos, ettei sitä kukaan muu voi jatkaakaan (esim. Gösta Sundqvistin ohjelmat). Ihan ihmiset radioiden ohjelmistoista päättävät, joten se mitä niiden ohjelmistoissa tai musiikissa tapahtuu on tarkoituksellista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Radiomafian AIKANAKIN sen ohjelmia loppui, ilman että tekijä jäi eläkkeelle tai kuoli. Mutta ethän sinä enää muista, kun tuijotat vain sitä ainoaa jonkun tietyn yhden vuoden Radiomafian ohjelmakaaviota. joka netistä löytyy. Ei se ohjelmisto koko Radiomafian elinikää ollut vuodesta toiseen sama. Niin se aika kultaa muistot.

        Tottakai aina on tarkoituksellista, että joku ohjelma lopetetaan, ellei nyt sitten tekijä tyyliin kuole, tai jää eläkkelle, ja ohjelma niin uniikki tekijänsä tuotos, ettei sitä kukaan muu voi jatkaakaan (esim. Gösta Sundqvistin ohjelmat). Ihan ihmiset radioiden ohjelmistoista päättävät, joten se mitä niiden ohjelmistoissa tai musiikissa tapahtuu on tarkoituksellista.

        Kaikki on hyvin, maailma on täydellinen ja suomessa maailman parhaimmat radiokanavat!

        Keskustelu on *LOPPU!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jokaiselle jotakin" = ei mitään kellekään. Ei tuommoinen "jokaiselle jotakin" -mentaliteetti nykypäivänä toimi. Kanavan on pakko olla sellainen, että jokainen ohjelmapaikka vastaa kohderyhmää. Nykypäivänä ei voi olla olemassa radiokanavaa, jossa saman kanavan viikonlopun varhaisaamut on suunnattu alle kouluikäisille, maanantai-perjantai klo 14-16 25-vuotiaille ja keskiviikko-illat 50-vuotiaille. Koko kohderyhmän täytyy pystyä kuuntelemaan kanavaa aamusta iltaan.

        En kyllä jaksaisi kuunnellla yhtä ja samaa ohjelmatyyppiä ympäri vuorokauden. Haluan vaihtelua ohjelmiini ilman jatkuvaa kanavasurffausta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tilalle ei ole tullut mitään."

        Kyllä niillekin ohjelmapaikoille jotain on tullut tilalle. Ei siellä kantoaaltoa lähetetä lakkautettujen Radiomafian aikaisten ohjelmien paikalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä niillekin ohjelmapaikoille jotain on tullut tilalle. Ei siellä kantoaaltoa lähetetä lakkautettujen Radiomafian aikaisten ohjelmien paikalla.

        Mutta ei saman tyyppistä ohjelmaa. Ohjelmien valikoima on vähentynyt noista ajoista.

        Alivaltiosihteeri, Koe-eläinpuisto. Leila ja Annukka jne. tyyppiset ohjelmat ovat kaikki kadonneet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta ei saman tyyppistä ohjelmaa. Ohjelmien valikoima on vähentynyt noista ajoista.

        Alivaltiosihteeri, Koe-eläinpuisto. Leila ja Annukka jne. tyyppiset ohjelmat ovat kaikki kadonneet.

        Ei ole varmaan löytynyt tekijöitä tekemään uusia kuunnelmatyyppisiä huumoriohjelmia. Alivaltiosihteeri ja Leila ja Annukka lopettivat omasta tahdostaan ja Koe-eläinpuisto Göstan kuoltua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole varmaan löytynyt tekijöitä tekemään uusia kuunnelmatyyppisiä huumoriohjelmia. Alivaltiosihteeri ja Leila ja Annukka lopettivat omasta tahdostaan ja Koe-eläinpuisto Göstan kuoltua.

        Lopettamisen syyllä ei ole niin väliä, vaan sillä että tilalle ei tule mitään ja ohjelmatarjonta kuihtuu vuosi vuodelta.

        YLE myöskin purki muutama vuosi sitten radiotalon siiven jossa sijaitsi M1 ja M2 kuunnelmastudiot joissa edellä mainittuja ohjelmia aikoinaan tehtiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lopettamisen syyllä ei ole niin väliä, vaan sillä että tilalle ei tule mitään ja ohjelmatarjonta kuihtuu vuosi vuodelta.

        YLE myöskin purki muutama vuosi sitten radiotalon siiven jossa sijaitsi M1 ja M2 kuunnelmastudiot joissa edellä mainittuja ohjelmia aikoinaan tehtiin.

        Rahasta se on nykyisin kiinni. Kyllä tässä maassa olisi ihmisiä ohjelmien tekijöiksi, ongelma on vain että maksajia ei tahdo löytyä.

        Yleisradion budjetti kutistuu kutistumistaan ja rahat menevät nykyisin kaikenmaailman ulkomaan- ja saamen vähemmistökielillä tehtäviin uutislähetyksiin. YLE:n pääkonttori Iso Paja myytiin VR yhtymälle ja Traspointille pääkonttoriksi jotta saataisin kassaan rahaa. Kuunnelmastudiot purettiin ja tontti myytiin kerrostalotontiksi, jotta maakaupasta saataisin täytettä pankkitilille, Tampereen Tohloppi myytiin pois, TV-toimintoja pienennettiin ja siirrettiin Pasilaan ja YLE jäi nurkkiin enää vuokralle ja maakuntaradioiden toimitustiloja on siirretty vuokraltaan halvempiin tiloihin jo parin vuosikymmenen ajan jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rahasta se on nykyisin kiinni. Kyllä tässä maassa olisi ihmisiä ohjelmien tekijöiksi, ongelma on vain että maksajia ei tahdo löytyä.

        Yleisradion budjetti kutistuu kutistumistaan ja rahat menevät nykyisin kaikenmaailman ulkomaan- ja saamen vähemmistökielillä tehtäviin uutislähetyksiin. YLE:n pääkonttori Iso Paja myytiin VR yhtymälle ja Traspointille pääkonttoriksi jotta saataisin kassaan rahaa. Kuunnelmastudiot purettiin ja tontti myytiin kerrostalotontiksi, jotta maakaupasta saataisin täytettä pankkitilille, Tampereen Tohloppi myytiin pois, TV-toimintoja pienennettiin ja siirrettiin Pasilaan ja YLE jäi nurkkiin enää vuokralle ja maakuntaradioiden toimitustiloja on siirretty vuokraltaan halvempiin tiloihin jo parin vuosikymmenen ajan jne.

        Nykyisen toiminnan perälauta häämöttää jo. Sillä jossakin vaiheessa se myytävä omaisuus loppuu ja jos siihen mennessä budjettia ei ole kasvatettu, tarkoittaa se toiminnan loppua.

        On aivan turha puhua ohjelmien määrän ja laadun kasvattamisesta, jos rakennusten myynnilläkään ei voida säilyttää nykyisen tasoista tarjontaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lopettamisen syyllä ei ole niin väliä, vaan sillä että tilalle ei tule mitään ja ohjelmatarjonta kuihtuu vuosi vuodelta.

        YLE myöskin purki muutama vuosi sitten radiotalon siiven jossa sijaitsi M1 ja M2 kuunnelmastudiot joissa edellä mainittuja ohjelmia aikoinaan tehtiin.

        Mielestäni on merkitystä lopettaako tekijät omasta tahdostaan vai lopettaako Yle ahneuksissaan ohjelman.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lopettamisen syyllä ei ole niin väliä, vaan sillä että tilalle ei tule mitään ja ohjelmatarjonta kuihtuu vuosi vuodelta.

        YLE myöskin purki muutama vuosi sitten radiotalon siiven jossa sijaitsi M1 ja M2 kuunnelmastudiot joissa edellä mainittuja ohjelmia aikoinaan tehtiin.

        Alivaltiosihteeri ainakin teki ohjelmansa Tampereella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mielestäni on merkitystä lopettaako tekijät omasta tahdostaan vai lopettaako Yle ahneuksissaan ohjelman.

        Edelleenkin täällä puhutaan asian vierestä. Se että kuka lopetti ja mistä syystä ei ole tärkeää. Se että radiotarjonta kuihtuu ilman uusia ohjelmia ei muutu miksikään väittelemällä lopettamispäätöksistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edelleenkin täällä puhutaan asian vierestä. Se että kuka lopetti ja mistä syystä ei ole tärkeää. Se että radiotarjonta kuihtuu ilman uusia ohjelmia ei muutu miksikään väittelemällä lopettamispäätöksistä.

        On sillä merkitystä kuka lopetti ja miksi. Jos tekijät itse eivät olisi lopettaneet, kyseiset ohjelmat olisivat hyvinkin voineet jatkua ja siltä osin tarjonta ei olisi kuihtunut.

        Et sinä päätä mikä tässä ketjussa on asian vierestä. Koko ketju on YleX:stä keskustelemista varten, eikä Radiomafiasta eikä tarjonnan kuihtumisesta, joten yhtä lailla itse jankutat asian vierestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On sillä merkitystä kuka lopetti ja miksi. Jos tekijät itse eivät olisi lopettaneet, kyseiset ohjelmat olisivat hyvinkin voineet jatkua ja siltä osin tarjonta ei olisi kuihtunut.

        Et sinä päätä mikä tässä ketjussa on asian vierestä. Koko ketju on YleX:stä keskustelemista varten, eikä Radiomafiasta eikä tarjonnan kuihtumisesta, joten yhtä lailla itse jankutat asian vierestä.

        Missä on ne korvaavat ohjelmat?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä on ne korvaavat ohjelmat?

        Mene sinä tekemään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mene sinä tekemään?

        Huono provo!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huono provo!

        Sitä on hyvä netissä huudella, että jonkun pitäisi tehdä jotain.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä on ne korvaavat ohjelmat?

        Kerro lopetetun ohjelman nimi, minkä korvaavan ohjelman haluat tietää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitä on hyvä netissä huudella, että jonkun pitäisi tehdä jotain.

        Jonkun joka päättää radion sisällöstä.

        Kaikki kun eivät ole alan ammaattilaisia niin on turha huudella että mene sinä tekemään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jonkun joka päättää radion sisällöstä.

        Kaikki kun eivät ole alan ammaattilaisia niin on turha huudella että mene sinä tekemään.

        Ei ole ammattilaisia näyttänyt löytyvän tekemään? Vai mitä on tullut tilalle?


    • Anonyymi

      Ei se täällä jauhamalla muutu ja parane. Kommentoin silti itsekin ja totean, että tätä jauhantaa pitää tehdä ja vaatia muuallakin.

      Totta on että rahaa menee YLE:ssä nykyään niin paljon hukkaan. YLEn radiokanavat ovat nykyään kuin kaupalliset vain mainokset puuttuvat.

      Kuka on odottanut isosti ja kaivannut jotain tekaistua radiokuunnelmaa Dingo yhtyeestä mikä on tulossa? Siis kuinka moni odotti sellaista ennen kuin tiesi että YLE on sellaisen tekemässä.

      Pyhimys Mikko Kuoppala kritisoi rajusti eilen MTV Uutiset liven haastattelussa seuraavaa: Miksi meillä tuetaan vain nimekkäimpiä artisteja, kun sitä tukea tarvitsisivat nimen omaan monet muut. Eniten tämä kritiikki oli tietenkin suunnattu YLE:lle, mutta tietenkään Pyhimys ei voinut sitä sanoa ääneen, koska: Yle on mielensäpahoittaja numero yksi ja jos Pyhimys olisi juuri YLE:ltä vaatinut monipuolisempaa, eikä vain kaikki radiosoitot ja tv-ohjelmaan vieraat tiettyjä samoja suosituimpia, saattaisi käydä että Yle lopettaa Pyhimyksen muusiikin soittamisen ja kutsumisen viihdeohjelmiinsa vieraaksi.

      Tästäkin päästään syyhyn miksi YLE-vero tulee poistaa. YLE:llä pitäisi olla velvollisuus soittaa muutenkin ja varsinkin tänä aikana paljon isommasta kirjosta kotimaisia artisteja ja bändejä musiikkia. Lisäksi Radio Suomelta on poistettu se melkeimpä kaikki jo ennestään vähäinen kotimainen muilla kuin suomenkielellä esitetty musiikki. Tästä olen yrittänyt kysellä miksi näin, mutta kukaan YLE:ssä ei halua vastata.

      • Anonyymi

        Poistetaan muitakin veroja. Minusta jokainen 18 vuotta täyttänyt on sen verran aikuinen, että voi huolehtia itsestään ja hankkia sitä mitä tarvitsee maksamalla palveluista yksityisellä sektorilla. Miksi valtion pitää tarjota sellaista, jota kaikki eivät käytä? Suurin osa nuorista ei kuuntele Radio Yleä, joten sen voisi panna maksumuurin taakse. Onko tämä jotenkin vaikeaa käsittää? Miksi suosimme sosialistista järjestelmää, jossa yksilöitä pakotetaan maksamaan siitäkin mitä eivät tarvitse!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poistetaan muitakin veroja. Minusta jokainen 18 vuotta täyttänyt on sen verran aikuinen, että voi huolehtia itsestään ja hankkia sitä mitä tarvitsee maksamalla palveluista yksityisellä sektorilla. Miksi valtion pitää tarjota sellaista, jota kaikki eivät käytä? Suurin osa nuorista ei kuuntele Radio Yleä, joten sen voisi panna maksumuurin taakse. Onko tämä jotenkin vaikeaa käsittää? Miksi suosimme sosialistista järjestelmää, jossa yksilöitä pakotetaan maksamaan siitäkin mitä eivät tarvitse!

        Sellaisenkin kannattajia on, kuin minimivaltio, eli minarkia, jossa valtiolle ei kuulu, kuin oikeuslaitos, vankeuslaitos ja poliisi. Kaikki muu on yksityistä ja kansalaiset ostavat vain ne palvelut mitä tarvitsevat. Sellainen tosin on vain sen kannattajien utopiaa, joka ei käytännössä voisi toimia.


    • Anonyymi

      Kuunelkaa tuo Areenan Radiomafia was here -sarja. Se antaa erittäin hyvän kuvan kanavan noususta ja tuhosta ja siitä, miksi kanava lopulta kuopattiin ja miksi se ei voisi nykypäivänä mitenkään toimia. Radiomafia oli sellainen sillisalaatti, ja organisaatio oli niin iso, ettei kanavajohtokaan tiennyt kuka siellä tekee ja minkälaista ohjelmaa. Ihan absurdia nykypäivänä edes ajatella, että minkä tahansa radiokanavan johtaja ei tietäisi mitä ohjelmia kanavallaan on ja kuka niitä tekee ja että kanavajohto saa tiedon jostain ohjelmasta vasta kuuntelijapalautteiden kautta. Eräs kanavan entinen työntekijä eräässä jaksossa osuvasti toteaa, että jos yritetään jokaiselle jotakin -formaattia, niin se ei osu keneenkään.

      • Anonyymi

        Nykyiset kuuntelijaluvut kertovat että YLEX ei osu juuri keneenkään.

        Radiomafialla oli parhaimmillaa 660 000 kuuntelijaa. Jotakin siis tehtiin oikein.


      • Anonyymi

        "Radiomafia oli sellainen sillisalaatti, ja organisaatio oli niin iso, ettei kanavajohtokaan tiennyt kuka siellä tekee ja minkälaista ohjelmaa. "

        Tuo on taas sellainen olkipukki väite jota yrität!

        Kukaan täällä ei ole vaatimassa Radiomafiaa sellaisenaan takaisin. Tietenkin uuden kanavan ohjelmatarjonta olisi ajan mukainen, mutta sen monipuolisuutta on silti mahdollista lisätä nykyisestä. Pienellä hienosäädöillä suurin osa vanhoistakin formaateista toimisi nykyisin ja uusiakin voisi kehittää. Sen sijaan nykyinen muutama ohjelma päivässä on sama kuin ei edes yritettäisikään. Ohjelmatarjonta on nykyisin niin vähäistä että se laittaa koko kanavan olemassaolon kyseenalaiseksi. Samat ohjelmat saataisiin mahdutettua muiden kanavien ohjelmakaavioihin. Tyhjää ohjelma-aikaa kun on etenkin myöhäisilloissa.


      • Anonyymi

        "Kuunelkaa tuo Areenan Radiomafia was here -sarja. Se antaa erittäin hyvän kuvan kanavan noususta ja tuhosta ja siitä, miksi kanava lopulta kuopattiin ja miksi se ei voisi nykypäivänä mitenkään toimia. "

        JA viimeisin jakso on nimeltään: "Sinä päivänä kuoli rakkauteni radioon." tarkoittaen Mafian lopettamista. Kuuntelijat ovat puhuneet ja kuuntelijaluvut kertovat karua totuutta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Radiomafia oli sellainen sillisalaatti, ja organisaatio oli niin iso, ettei kanavajohtokaan tiennyt kuka siellä tekee ja minkälaista ohjelmaa. "

        Tuo on taas sellainen olkipukki väite jota yrität!

        Kukaan täällä ei ole vaatimassa Radiomafiaa sellaisenaan takaisin. Tietenkin uuden kanavan ohjelmatarjonta olisi ajan mukainen, mutta sen monipuolisuutta on silti mahdollista lisätä nykyisestä. Pienellä hienosäädöillä suurin osa vanhoistakin formaateista toimisi nykyisin ja uusiakin voisi kehittää. Sen sijaan nykyinen muutama ohjelma päivässä on sama kuin ei edes yritettäisikään. Ohjelmatarjonta on nykyisin niin vähäistä että se laittaa koko kanavan olemassaolon kyseenalaiseksi. Samat ohjelmat saataisiin mahdutettua muiden kanavien ohjelmakaavioihin. Tyhjää ohjelma-aikaa kun on etenkin myöhäisilloissa.

        "Kukaan täällä ei ole vaatimassa Radiomafiaa sellaisenaan takaisin. Tietenkin uuden kanavan ohjelmatarjonta olisi ajan mukainen, mutta sen monipuolisuutta on silti mahdollista lisätä nykyisestä. "

        YLEX on jo vuosiltaan vanhempi kanava kuin Radiomafia.

        Mafia 1990-2003, 14-vuotta, YLEX 2004-2020, 17-vuotta .

        Olisiko kavanauudistus jälleen paikallaan?

        Nykyinen konsepti jo vanhentunut sitten lanseeramisen vuonna 2003?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Radiomafia oli sellainen sillisalaatti, ja organisaatio oli niin iso, ettei kanavajohtokaan tiennyt kuka siellä tekee ja minkälaista ohjelmaa. "

        Tuo on taas sellainen olkipukki väite jota yrität!

        Kukaan täällä ei ole vaatimassa Radiomafiaa sellaisenaan takaisin. Tietenkin uuden kanavan ohjelmatarjonta olisi ajan mukainen, mutta sen monipuolisuutta on silti mahdollista lisätä nykyisestä. Pienellä hienosäädöillä suurin osa vanhoistakin formaateista toimisi nykyisin ja uusiakin voisi kehittää. Sen sijaan nykyinen muutama ohjelma päivässä on sama kuin ei edes yritettäisikään. Ohjelmatarjonta on nykyisin niin vähäistä että se laittaa koko kanavan olemassaolon kyseenalaiseksi. Samat ohjelmat saataisiin mahdutettua muiden kanavien ohjelmakaavioihin. Tyhjää ohjelma-aikaa kun on etenkin myöhäisilloissa.

        En minä väitä, kun tuo oli suoraan siitä sarjasta :D Minä kerron faktoja ja sinä muutat ne minun mielipiteiksini.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En minä väitä, kun tuo oli suoraan siitä sarjasta :D Minä kerron faktoja ja sinä muutat ne minun mielipiteiksini.

        Mielipide se silti on.

        Samoin kuin mielipide siitä että nykyinen kanava ja ohjelmakaavio tarvitsisi uudistusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kukaan täällä ei ole vaatimassa Radiomafiaa sellaisenaan takaisin. Tietenkin uuden kanavan ohjelmatarjonta olisi ajan mukainen, mutta sen monipuolisuutta on silti mahdollista lisätä nykyisestä. "

        YLEX on jo vuosiltaan vanhempi kanava kuin Radiomafia.

        Mafia 1990-2003, 14-vuotta, YLEX 2004-2020, 17-vuotta .

        Olisiko kavanauudistus jälleen paikallaan?

        Nykyinen konsepti jo vanhentunut sitten lanseeramisen vuonna 2003?

        YLEX on konseptina jo melkein kaksi vuosikymmentä vanha. Ihmiset eivät huomaakaan kuinka aika lentää ja vasta uudelta tuntunut kanava onkin jo kahden vuosikymmenen ikäinen. Uudistus pitäisi ainakin jossakin mittakaavassa tehdä vähintään kerran kymmenessä vuodessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mielipide se silti on.

        Samoin kuin mielipide siitä että nykyinen kanava ja ohjelmakaavio tarvitsisi uudistusta.

        Ei lainaus dokumenttisarjasta ole minun mielipide. Dokumenttisarjan haastateltavan mielipide se voi olla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Radiomafia oli sellainen sillisalaatti, ja organisaatio oli niin iso, ettei kanavajohtokaan tiennyt kuka siellä tekee ja minkälaista ohjelmaa. "

        Tuo on taas sellainen olkipukki väite jota yrität!

        Kukaan täällä ei ole vaatimassa Radiomafiaa sellaisenaan takaisin. Tietenkin uuden kanavan ohjelmatarjonta olisi ajan mukainen, mutta sen monipuolisuutta on silti mahdollista lisätä nykyisestä. Pienellä hienosäädöillä suurin osa vanhoistakin formaateista toimisi nykyisin ja uusiakin voisi kehittää. Sen sijaan nykyinen muutama ohjelma päivässä on sama kuin ei edes yritettäisikään. Ohjelmatarjonta on nykyisin niin vähäistä että se laittaa koko kanavan olemassaolon kyseenalaiseksi. Samat ohjelmat saataisiin mahdutettua muiden kanavien ohjelmakaavioihin. Tyhjää ohjelma-aikaa kun on etenkin myöhäisilloissa.

        "Ohjelmatarjonta on nykyisin niin vähäistä että se laittaa koko kanavan olemassaolon kyseenalaiseksi."

        YLEX on ollut vuosien ajan lopetushuhujen alla ja taajuuksien yksityistämistä kaupalliselle kanavalle on myös mietitty eduskuntaa myöten.

        Jos YLE sen joskus lopettaa, niin tilalle tulee varmasti joku puuduttava YLE-Puhe tyylinen "YLE-Politiikka" tai jotain vastaavaa.

        Politiikkaa 24/7.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        YLEX on konseptina jo melkein kaksi vuosikymmentä vanha. Ihmiset eivät huomaakaan kuinka aika lentää ja vasta uudelta tuntunut kanava onkin jo kahden vuosikymmenen ikäinen. Uudistus pitäisi ainakin jossakin mittakaavassa tehdä vähintään kerran kymmenessä vuodessa.

        Nimeähän ei tietenkään tarvitse joka uudistuksen yhteydessä vaihtaa, mutta kyllä jonkinmoinen uudistus pitäisi vähintään kerran vuosikymmenessä tehdä.

        Taitaa kanavajohtaja nykyisin vain nukkua työpäivänsä läpi? Ei ilmeisesti kiinnosta pätkääkään kuinka oma kanava sukeltaa, kunhan YLE muistaa maksaa vain palkan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nimeähän ei tietenkään tarvitse joka uudistuksen yhteydessä vaihtaa, mutta kyllä jonkinmoinen uudistus pitäisi vähintään kerran vuosikymmenessä tehdä.

        Taitaa kanavajohtaja nykyisin vain nukkua työpäivänsä läpi? Ei ilmeisesti kiinnosta pätkääkään kuinka oma kanava sukeltaa, kunhan YLE muistaa maksaa vain palkan.

        Kuuntele se sarja. Uudistuminen oli välttämätöntä ja kanava tuli tiensä päähän. Ei ole minun mielipide.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuuntele se sarja. Uudistuminen oli välttämätöntä ja kanava tuli tiensä päähän. Ei ole minun mielipide.

        Kannattaa opetella ensin lukemaan ja vasta sitten kommentoimaan!

        Edellähän mainitaan että olisiko jo YLEX kanavan aika uudistua, kun se on jo iältään vanhempi kuin Radiomafia oli uudistuksensa aikaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa opetella ensin lukemaan ja vasta sitten kommentoimaan!

        Edellähän mainitaan että olisiko jo YLEX kanavan aika uudistua, kun se on jo iältään vanhempi kuin Radiomafia oli uudistuksensa aikaan.

        YleX:n tapauksessa ei ole käynyt niin, että kuuntelijat ovat kasvaneet kanavan mukana tai toisinpäin. YleX:n kohderyhmä on pysynyt samana, eli teini-ikäiset ja siitä vähän ylöspäin ja kuuntelijat ovat kasvaessaan siirtyneet muualle kun ovat kyllästyneet pissakakkahuumoriin. Siellä on juontajaporukkaa vaihtunut pilvin pimein nuorempaan, eikä kanavalla ole vuosiin ollut yhtäkään juontajaa joka olisi YleX:n aloittaessa ollut. Radiomafia taas kasvoi kuuntelijoiden mukana, eikä juontajien vaihtuvuus ollut lähellekään YleX:n luokkaa. Siellä oli Radiomafian lopettaessa useitakin alusta asti mukana olleita juontajia. Ehkä sen takia, että YleX ei ole samalla lailla kasvanut kuuntelioiden mukana, vaan kanava on vuosien varrella muuttunut vähitellen niin ohjelmien kuin juontajienkin osalta, kanavista päättävät eivät ole kokeneet tarpeelliseksi lähteä mylläämään koko pakettia kerralla uusiksi. On se YleX:kin nykyään aika erilainen kanava, kuin aloittaessaan. Isojakin muutoksia on vuosien varrella tapahtunut, vaikka niitä ei enää muistaisikaan.

        Ylläoleva oli minun mielipidettäni. Saa kommentoida vapaasti, jos on muuta kuin jankutettavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        YleX:n tapauksessa ei ole käynyt niin, että kuuntelijat ovat kasvaneet kanavan mukana tai toisinpäin. YleX:n kohderyhmä on pysynyt samana, eli teini-ikäiset ja siitä vähän ylöspäin ja kuuntelijat ovat kasvaessaan siirtyneet muualle kun ovat kyllästyneet pissakakkahuumoriin. Siellä on juontajaporukkaa vaihtunut pilvin pimein nuorempaan, eikä kanavalla ole vuosiin ollut yhtäkään juontajaa joka olisi YleX:n aloittaessa ollut. Radiomafia taas kasvoi kuuntelijoiden mukana, eikä juontajien vaihtuvuus ollut lähellekään YleX:n luokkaa. Siellä oli Radiomafian lopettaessa useitakin alusta asti mukana olleita juontajia. Ehkä sen takia, että YleX ei ole samalla lailla kasvanut kuuntelioiden mukana, vaan kanava on vuosien varrella muuttunut vähitellen niin ohjelmien kuin juontajienkin osalta, kanavista päättävät eivät ole kokeneet tarpeelliseksi lähteä mylläämään koko pakettia kerralla uusiksi. On se YleX:kin nykyään aika erilainen kanava, kuin aloittaessaan. Isojakin muutoksia on vuosien varrella tapahtunut, vaikka niitä ei enää muistaisikaan.

        Ylläoleva oli minun mielipidettäni. Saa kommentoida vapaasti, jos on muuta kuin jankutettavaa.

        Kommentointi on jankutusta, maailma on täydellinen ja YLEX paras kanava!

        Kuuntelijaluvutkin kertovat tuon!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kommentointi on jankutusta, maailma on täydellinen ja YLEX paras kanava!

        Kuuntelijaluvutkin kertovat tuon!

        "Kuuntelijaluvutkin kertovat tuon!"

        Jos kerta kuuntelijoista menetetään uudistuksen jälkeen 2/3 osaa ja sitä pidetään hyvänä, niin silloin kaikki on tietenkin hyvin.

        Mutta millä tahansa kaupallisella firmalla tuollainen katastrofi tietäisi syyllisille potkuja ja firman taloudelle katastrofaalisen huonoja aikoja.


    • Anonyymi

      Radiomafian legendaarinen dancemusiikkijuontaja Alex Nieminen on äskettäin ollut Bassoradiossa tekemässä hyvinkin samanlaista ohjelmaa kuin hän teki Radiomafialle.

      Miksihän YLEX ei ole kysellyt hänen kiinnostusta tehdä vaikkapa tunnin ohjelma viikonlopun myöhäisiltoihin? Ammattitaitoa ja näkemystä hyvästä musiikista hänellä kyllä riittää ja näköjään halua tehdä radio-ohjelmia!

      "Vuosina 2015-2018 Nieminen on toiminut yhtenä Bassoradion Our House -ohjelman vetäjistä["

      • Anonyymi

        Ei sitä kiinnosta noin surkealle kanavalle edes yrittää tehdä ohjelmaa, jota kanavan kohderyhmä ei ymmärrä saaden kourallisen kuuntelijoita. Vaikka Ylelle rahallista merkitystä ei olisi kuuntelijaluvuilla, niin tekijöille niillä on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sitä kiinnosta noin surkealle kanavalle edes yrittää tehdä ohjelmaa, jota kanavan kohderyhmä ei ymmärrä saaden kourallisen kuuntelijoita. Vaikka Ylelle rahallista merkitystä ei olisi kuuntelijaluvuilla, niin tekijöille niillä on.

        Tekijä saisi varmasti riittävän korvauksen työstään ja valtakunnallisen yleisön Bassoradion neljän kuuluvuus kaupungin sijasta. Kyllä valtakunnallinen kanava houkuttaa aina enemmän yleisöä ympäri maata, etenkin kun ohjelmaa varmasti mainostettaisiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tekijä saisi varmasti riittävän korvauksen työstään ja valtakunnallisen yleisön Bassoradion neljän kuuluvuus kaupungin sijasta. Kyllä valtakunnallinen kanava houkuttaa aina enemmän yleisöä ympäri maata, etenkin kun ohjelmaa varmasti mainostettaisiin.

        Bassolla erikoisohjelmien tekijöille ei edes maksettu. Our House lopetti Bassolla, koska Basso lopetti On-demand-palvelun, josta ohjelmaa hyvin paljon kuunneltiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bassolla erikoisohjelmien tekijöille ei edes maksettu. Our House lopetti Bassolla, koska Basso lopetti On-demand-palvelun, josta ohjelmaa hyvin paljon kuunneltiin.

        Mikä se sellainen työ on josta ei makseta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä se sellainen työ on josta ei makseta?

        Vapaaehtoistyötä. Monelle tekijälle oli kunnia saada tehdä omanäköistään ohjelmaa puolivaltakunnallisessa verkossa, jonka sisältöä tai musiikkilinjaa ei päälliköt sanelleet. Saivat palkkioksi ilmaista mainosaikaa mainostaa omia tapahtumiaan tai julkaisujaan, jos halusivat. Moni DJ on myös tapahtumanjärjestäjä ja artisti itsekin.


    • Anonyymi

      ylex nykyään paskaa.ei mitään uutta auringon alla.soitetaan pääasiassa jenkki skeidaa vaikka rahat tulee meidän verorahoista.kelle tämä kanava tarkoitettu 11-16 vuotiaille.ne ei todellakaan kuuntele radiota.onneksi on radio rock ja sunnuntai.14-18.klaus flamingin kvartaali.MUSIIKKI VUODELTA 1970-1995.SIELU LEPÄÄ

    • Anonyymi

      YLE jonkin uudistuksen yhteydessä muutti radiokanavat ohjelmistoradiosta ohjelmavirta radioiksi. Eron aiempaan huomaa kun kuuntelee oikeasti toimitettuja arkisto-ohjelmia.Myös alueellisista radioista paikallisuus on lähes kadonnut. Esimerkiksi Ylen aikainen oli selkeästi parempi kuin tuo kun ne uudisti tuonkin. Voisi väittää, että jungnerin johdolla tuhottiin tv-ja radio puoli yleisradiossa.

      • Anonyymi

        Usko jo nyt!

        Kanavat piti uudistaa koska kuuntelijat vanhentuivat!

        Suomessa on nyt maailman parhaimmat radiokanavat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Usko jo nyt!

        Kanavat piti uudistaa koska kuuntelijat vanhentuivat!

        Suomessa on nyt maailman parhaimmat radiokanavat.

        Parhaimmat radiokanavat vain jos ei tiedä paremmasta tai on kuuro.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Usko jo nyt!

        Kanavat piti uudistaa koska kuuntelijat vanhentuivat!

        Suomessa on nyt maailman parhaimmat radiokanavat.

        "Suomessa on nyt maailman parhaimmat radiokanavat."

        Ja jatkuvasti laskevat kuuntelijamäärät korreloivat tuon parhauden kanssa miten?


    • Anonyymi

      Radiomafian ohjelmakaavio vuodelta 1994. Kaikki hyvät ohjelmat vielä mukana. Tuohon aikaan ei ollut vielä soittolistoja, toimittajat valitsivat itse soittamansa musiikin. soiyyolistat tulivat vuonna 1996. Vuosina 1997-98 alkoi karsinta, ja musiikin erikoisohjelmia lakkautettiin kiihtyvällä tahdilla.

      https://aijaa.com/aezMTF

      • Anonyymi

        Soittolistahan ei ole syy musiikin huonouteen, vaan se miten soittolistaa rakennetaan. Ei ole mitään yhtä kiveenhakattua tyyliä tehdä soittolistoja. Soittolista demonisointia en ymmärrä lainkaan, vaikka suurin osa kanavista toteuttaa sillä konseptilla surkeasti. Ei tuokaan sen parempia vaihtoehto ole, että toimittojat valitsevat itse. Se riippuu ihan miten kumpaakin toteutetaan.

        Siitä olen saamaa mieltä, että Ylellä on mentyy huonompaan suuntaan jatkuvasti. Nykyään ei enää ole yhdelläkään kanavalla selkeästi ohjelmia, millä hyödynnettäisiin mainoksettomuutta ja erotuttaisiin selkeästi kaupallisista kaikki tällaiset ohjelmat on käytännössä lopetettu. Nykyiset ohjelmat ovat niin lähelle kaupallisten tyyliä kuin voi vain olla ilman mainoksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Soittolistahan ei ole syy musiikin huonouteen, vaan se miten soittolistaa rakennetaan. Ei ole mitään yhtä kiveenhakattua tyyliä tehdä soittolistoja. Soittolista demonisointia en ymmärrä lainkaan, vaikka suurin osa kanavista toteuttaa sillä konseptilla surkeasti. Ei tuokaan sen parempia vaihtoehto ole, että toimittojat valitsevat itse. Se riippuu ihan miten kumpaakin toteutetaan.

        Siitä olen saamaa mieltä, että Ylellä on mentyy huonompaan suuntaan jatkuvasti. Nykyään ei enää ole yhdelläkään kanavalla selkeästi ohjelmia, millä hyödynnettäisiin mainoksettomuutta ja erotuttaisiin selkeästi kaupallisista kaikki tällaiset ohjelmat on käytännössä lopetettu. Nykyiset ohjelmat ovat niin lähelle kaupallisten tyyliä kuin voi vain olla ilman mainoksia.

        Korjaaan musiikillisenlinjan huonouteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Soittolistahan ei ole syy musiikin huonouteen, vaan se miten soittolistaa rakennetaan. Ei ole mitään yhtä kiveenhakattua tyyliä tehdä soittolistoja. Soittolista demonisointia en ymmärrä lainkaan, vaikka suurin osa kanavista toteuttaa sillä konseptilla surkeasti. Ei tuokaan sen parempia vaihtoehto ole, että toimittojat valitsevat itse. Se riippuu ihan miten kumpaakin toteutetaan.

        Siitä olen saamaa mieltä, että Ylellä on mentyy huonompaan suuntaan jatkuvasti. Nykyään ei enää ole yhdelläkään kanavalla selkeästi ohjelmia, millä hyödynnettäisiin mainoksettomuutta ja erotuttaisiin selkeästi kaupallisista kaikki tällaiset ohjelmat on käytännössä lopetettu. Nykyiset ohjelmat ovat niin lähelle kaupallisten tyyliä kuin voi vain olla ilman mainoksia.

        YLEX kanavan kannattaisi kokeilla Lonttoossa toimivan Capital FM kanavan konseptia. Kanavalla on päätaajuus jolla pääkanava "Capital FM" laajalla ohjelmavalikoimallaan ja rinnakkaistaajuudella "Capital Xtra" jolla soi enimmäkseen musiikki. Öisin molemmilla kanavilla on sama ohjelma ja päivisin muutama suosituin ohjelmakin saattaa tulla molemmilta samaan aikaan.

        Eli varata YLEX kanavalle kaksi rinnakkaista taajuutta joista pääkanava lähettäisi enimmäkseen musiikki- ja puheohjelmia normaalin ohjelmakaavion mukaan ja rinnakkaistaajuudella olisi osan päivää enemmän musiikkiin suuntautuvaa ohjelmaa. Tämä saattaisi toimia kun päivän aikana osittain samat juontajat tekisivät vierekkäisistä studioista vähän jokaselle kuuntelijalle sopivaa musiikkia yhtäaikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        YLEX kanavan kannattaisi kokeilla Lonttoossa toimivan Capital FM kanavan konseptia. Kanavalla on päätaajuus jolla pääkanava "Capital FM" laajalla ohjelmavalikoimallaan ja rinnakkaistaajuudella "Capital Xtra" jolla soi enimmäkseen musiikki. Öisin molemmilla kanavilla on sama ohjelma ja päivisin muutama suosituin ohjelmakin saattaa tulla molemmilta samaan aikaan.

        Eli varata YLEX kanavalle kaksi rinnakkaista taajuutta joista pääkanava lähettäisi enimmäkseen musiikki- ja puheohjelmia normaalin ohjelmakaavion mukaan ja rinnakkaistaajuudella olisi osan päivää enemmän musiikkiin suuntautuvaa ohjelmaa. Tämä saattaisi toimia kun päivän aikana osittain samat juontajat tekisivät vierekkäisistä studioista vähän jokaselle kuuntelijalle sopivaa musiikkia yhtäaikaa.

        Toimisi lähinnä jos Yle X3M (Radio Extrem) yhdistettäisiin YLEX kanavan kanssa. Silloinkin Ylen pitäisi asentaa kymmeniin radiomastoihin ympäri maata uudet lähettimet jotta koko maan kattavuus saavutettaisiin rinnakkaistaajuudella. Lisäksi vielä lähettimien käytöstä johtuva sähkölasku joka olisi keskimäärin 30-60KW per lähetin. Joten ei ihan heti tule tapahtumaan nykyisillä budjeteilla. Ehkä sitten kun vuosikymmenen lopulla aletaan siirtymään digitaaliseen lähetystekniikkaan radioissa, jolloin yhteen digilähettimeen voidaan ohjelmoida useita kymmeniä kanavia. Silloin olisi tilaa lokemattomille rinnakkaiskanaville, mutta nykyiset FM lähettimet voivat lähettää vain yhtä kanavaa per lähetin.

        Toinen seikka on sitten juontajien palkat jotka lähes tuplaantuisivat kaksinkertaisesta työmäärästä johtuen ja lisää juontajiakin pitäisi palkata.

        Mutta sinänsähän Radio Suomi toimii jo tällä periaatteella. Radio Suomella on päätaajuudet jotka kattavat koko maan ja niiden ohjelma juonnetaan Pasilan studioilta. Sen lisäksi Radio Suomella on maakunnalliset alueradiot jotka toimivat eri taajuuksilla.

        Esimerkiksi YLE Radio Suomi Jyväskylä jne. Näillä kanavilla on osan päivää paikallisesti juonnettua ohjelmaa ja lopun päivää ja öisin ne kytketään Radio Suomen Pasilan studioiden lähetykseen. Eli Ylellä on rinnakkaislähetyksistä on jo kokemusta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        YLEX kanavan kannattaisi kokeilla Lonttoossa toimivan Capital FM kanavan konseptia. Kanavalla on päätaajuus jolla pääkanava "Capital FM" laajalla ohjelmavalikoimallaan ja rinnakkaistaajuudella "Capital Xtra" jolla soi enimmäkseen musiikki. Öisin molemmilla kanavilla on sama ohjelma ja päivisin muutama suosituin ohjelmakin saattaa tulla molemmilta samaan aikaan.

        Eli varata YLEX kanavalle kaksi rinnakkaista taajuutta joista pääkanava lähettäisi enimmäkseen musiikki- ja puheohjelmia normaalin ohjelmakaavion mukaan ja rinnakkaistaajuudella olisi osan päivää enemmän musiikkiin suuntautuvaa ohjelmaa. Tämä saattaisi toimia kun päivän aikana osittain samat juontajat tekisivät vierekkäisistä studioista vähän jokaselle kuuntelijalle sopivaa musiikkia yhtäaikaa.

        Rinnakkaiskanavamalli saattaisi toimia. Tyyliin YLEX ikäluokkaan 15-25 ja YLEX EXTRA ikäluokkiin 25-40.

        Näin voitaisiin laajentaa EXTRA kanavalla ohjelmatarjontaa 90-luvun ohjelmakaavion tyylisesti kuunnelmaohjelmiin kuten Alivaltiosihteerin ja Koe-eläinpuisto tyyppisiin käsikirjoitettuihin huumoriohjelmiin ja asiantunteviin musiikkiohjelmiin kuten Café Veijon Baari, Roots & Culture, Avaruusromua jne..

        Teineille YLEX kanavan puolella sopivimpiin Radiomafian ajan tyylisiin Salovaaran "Härdelli" ja Anssin tyyppisiin interaktiiviin kuuntelijoiden soitto-ohjelmiin ja listamusiikkiin.

        Tällä tavalla yksittäisestä kanavasta ei pääsisi koskaan tulemaan kaikkea tarjoavaa sillisalaattia. Erona nykyiseen kanavajakoon olisi se, että molemmat kanavat kuuluisivat saman toimituksen alaisuuteen ja tuotanto perustuisi osittain samoihin juontajiin.

        Kanavat voisivat aina ohjelmian päätteeksi mainostaa mitä toisella kanavalla tulee seuraavaksi. Eli juontajat aina jopuksi voisivat jutella keskenään eri studioiden välillä. Maailmalta löytyy esimerkkejä tällaisesta rinnakkaistoiminnasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rinnakkaiskanavamalli saattaisi toimia. Tyyliin YLEX ikäluokkaan 15-25 ja YLEX EXTRA ikäluokkiin 25-40.

        Näin voitaisiin laajentaa EXTRA kanavalla ohjelmatarjontaa 90-luvun ohjelmakaavion tyylisesti kuunnelmaohjelmiin kuten Alivaltiosihteerin ja Koe-eläinpuisto tyyppisiin käsikirjoitettuihin huumoriohjelmiin ja asiantunteviin musiikkiohjelmiin kuten Café Veijon Baari, Roots & Culture, Avaruusromua jne..

        Teineille YLEX kanavan puolella sopivimpiin Radiomafian ajan tyylisiin Salovaaran "Härdelli" ja Anssin tyyppisiin interaktiiviin kuuntelijoiden soitto-ohjelmiin ja listamusiikkiin.

        Tällä tavalla yksittäisestä kanavasta ei pääsisi koskaan tulemaan kaikkea tarjoavaa sillisalaattia. Erona nykyiseen kanavajakoon olisi se, että molemmat kanavat kuuluisivat saman toimituksen alaisuuteen ja tuotanto perustuisi osittain samoihin juontajiin.

        Kanavat voisivat aina ohjelmian päätteeksi mainostaa mitä toisella kanavalla tulee seuraavaksi. Eli juontajat aina jopuksi voisivat jutella keskenään eri studioiden välillä. Maailmalta löytyy esimerkkejä tällaisesta rinnakkaistoiminnasta.

        Ainakin tuo olisi organisaationa kevyempi kuin aikaisemmin kokeiltu YLEQ kanava joka yritti täyttää sitä Radiomafia/YLEX nuorten kuuntelijoiden ja Radio Suomen 50 mummo ja pappakerholaisten väliin jäävää 30-40 vuotiaiden kuuntelijakuntaa. Ei olisi uutta erillistä kanavajohtoa päälikköinensä ja omine toimituksinensa raskauttamassa hallintoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainakin tuo olisi organisaationa kevyempi kuin aikaisemmin kokeiltu YLEQ kanava joka yritti täyttää sitä Radiomafia/YLEX nuorten kuuntelijoiden ja Radio Suomen 50 mummo ja pappakerholaisten väliin jäävää 30-40 vuotiaiden kuuntelijakuntaa. Ei olisi uutta erillistä kanavajohtoa päälikköinensä ja omine toimituksinensa raskauttamassa hallintoa.

        Liian monimutkaista ja modernia jattelua. 90-luvulla oli eri johtajat ja eri juontajat töissä kuin nyt. Silloin osattiin viisioida ja ajatella laatikon (Pasilan) ulkopuolelta. Nyt ollaan kangistuttu kaavoihin ja tiukkoihin byrokraattisiin menetelmiin ja ohjelmanteko on toissijaista. Byrokraattinen prosessi on päämäärää tärkeämpi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toimisi lähinnä jos Yle X3M (Radio Extrem) yhdistettäisiin YLEX kanavan kanssa. Silloinkin Ylen pitäisi asentaa kymmeniin radiomastoihin ympäri maata uudet lähettimet jotta koko maan kattavuus saavutettaisiin rinnakkaistaajuudella. Lisäksi vielä lähettimien käytöstä johtuva sähkölasku joka olisi keskimäärin 30-60KW per lähetin. Joten ei ihan heti tule tapahtumaan nykyisillä budjeteilla. Ehkä sitten kun vuosikymmenen lopulla aletaan siirtymään digitaaliseen lähetystekniikkaan radioissa, jolloin yhteen digilähettimeen voidaan ohjelmoida useita kymmeniä kanavia. Silloin olisi tilaa lokemattomille rinnakkaiskanaville, mutta nykyiset FM lähettimet voivat lähettää vain yhtä kanavaa per lähetin.

        Toinen seikka on sitten juontajien palkat jotka lähes tuplaantuisivat kaksinkertaisesta työmäärästä johtuen ja lisää juontajiakin pitäisi palkata.

        Mutta sinänsähän Radio Suomi toimii jo tällä periaatteella. Radio Suomella on päätaajuudet jotka kattavat koko maan ja niiden ohjelma juonnetaan Pasilan studioilta. Sen lisäksi Radio Suomella on maakunnalliset alueradiot jotka toimivat eri taajuuksilla.

        Esimerkiksi YLE Radio Suomi Jyväskylä jne. Näillä kanavilla on osan päivää paikallisesti juonnettua ohjelmaa ja lopun päivää ja öisin ne kytketään Radio Suomen Pasilan studioiden lähetykseen. Eli Ylellä on rinnakkaislähetyksistä on jo kokemusta.

        Yle X3M (Radio Extrem) kuuntelijaluvut ovat muihin kanaviin verrattuna lähes pyöreä nolla!

        On ihmeellistä että jatkuvasti valitetaan budjettien pienuudesta ja samalla perustetaan radiokanavia lähes nollakuuntelijaluvuille.

        Rahaa kylvetään jatkuvasti kaikenmaailman harharetkiin (Yle X3M, YLEQ) ja samalla unohdetaan pääkanavien ohjelmatarjonta ja laatu. Tuokin raha pistettyna YLEX:n budjettiin, olisi voitu säilyttää moni Mafian aikainen erikoisohjelma ja ammattimainen musiikkijuontaja ja mahdollisesti ostaa sisältöä jopa ulkomaisilta tuottajilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yle X3M (Radio Extrem) kuuntelijaluvut ovat muihin kanaviin verrattuna lähes pyöreä nolla!

        On ihmeellistä että jatkuvasti valitetaan budjettien pienuudesta ja samalla perustetaan radiokanavia lähes nollakuuntelijaluvuille.

        Rahaa kylvetään jatkuvasti kaikenmaailman harharetkiin (Yle X3M, YLEQ) ja samalla unohdetaan pääkanavien ohjelmatarjonta ja laatu. Tuokin raha pistettyna YLEX:n budjettiin, olisi voitu säilyttää moni Mafian aikainen erikoisohjelma ja ammattimainen musiikkijuontaja ja mahdollisesti ostaa sisältöä jopa ulkomaisilta tuottajilta.

        Niinpä niin ja jos vain olisi...

        Mutta kun viisaus ei piile Ylen johdossa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        YLEX kanavan kannattaisi kokeilla Lonttoossa toimivan Capital FM kanavan konseptia. Kanavalla on päätaajuus jolla pääkanava "Capital FM" laajalla ohjelmavalikoimallaan ja rinnakkaistaajuudella "Capital Xtra" jolla soi enimmäkseen musiikki. Öisin molemmilla kanavilla on sama ohjelma ja päivisin muutama suosituin ohjelmakin saattaa tulla molemmilta samaan aikaan.

        Eli varata YLEX kanavalle kaksi rinnakkaista taajuutta joista pääkanava lähettäisi enimmäkseen musiikki- ja puheohjelmia normaalin ohjelmakaavion mukaan ja rinnakkaistaajuudella olisi osan päivää enemmän musiikkiin suuntautuvaa ohjelmaa. Tämä saattaisi toimia kun päivän aikana osittain samat juontajat tekisivät vierekkäisistä studioista vähän jokaselle kuuntelijalle sopivaa musiikkia yhtäaikaa.

        Jos tykkäät menneiden vuosien Radiomafian tyylisistä Dance musiikkiohjelmista Alex Niemisen ja Kalle Miettisen aikoihin, suosittelen kuuntelemaan Capital Dance kanavaa joka on yksi Capital FM kanavan sisarkanavista.

        Kanavalla tulee 24/7 dance ja elektronista musiikkia. Suomalaisilta kanavilta ei kannata odotella nopeita muutoksia nykyisessä ilmapiirissä. Kuuntelijoiden kannattaa siirtyä ulkomaisille kanaville ja jättää nämä kotimaiset raakilekanavat hitaasti kuolemaan kuuntelijapulaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tykkäät menneiden vuosien Radiomafian tyylisistä Dance musiikkiohjelmista Alex Niemisen ja Kalle Miettisen aikoihin, suosittelen kuuntelemaan Capital Dance kanavaa joka on yksi Capital FM kanavan sisarkanavista.

        Kanavalla tulee 24/7 dance ja elektronista musiikkia. Suomalaisilta kanavilta ei kannata odotella nopeita muutoksia nykyisessä ilmapiirissä. Kuuntelijoiden kannattaa siirtyä ulkomaisille kanaville ja jättää nämä kotimaiset raakilekanavat hitaasti kuolemaan kuuntelijapulaan.

        Capital Dance löytyy livenä täältä. Saman sivun ylälaidasta löytyy Capital Radio yhtiön kaikki muutkin kanavat kuten nuorison suosima Radio X. https://www.globalplayer.com/live/capitaldance/uk/

        Ja tältä sivustolta löytyy kaikki samat ja paljon muitakin Britannian radiokanavia livenä. https://www.radio-uk.co.uk/capital-fm


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi uusia kommentteja ketjun sisään ja eri aiheesta?

        Radiosta tässä kaikki keskustelee.

        Vaihtoehtoja surkealle Ylex kanavalle ja muulle suomisonnalle.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Selittelystäsi huolimatta väärä paikka asemaluettelolle. Avaa aiheesta uusi ketju äläkä sotke tätä YleX-aihetta, pliis!

        Ei tarvitse lukea jos ei kiinnosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rinnakkaiskanavamalli saattaisi toimia. Tyyliin YLEX ikäluokkaan 15-25 ja YLEX EXTRA ikäluokkiin 25-40.

        Näin voitaisiin laajentaa EXTRA kanavalla ohjelmatarjontaa 90-luvun ohjelmakaavion tyylisesti kuunnelmaohjelmiin kuten Alivaltiosihteerin ja Koe-eläinpuisto tyyppisiin käsikirjoitettuihin huumoriohjelmiin ja asiantunteviin musiikkiohjelmiin kuten Café Veijon Baari, Roots & Culture, Avaruusromua jne..

        Teineille YLEX kanavan puolella sopivimpiin Radiomafian ajan tyylisiin Salovaaran "Härdelli" ja Anssin tyyppisiin interaktiiviin kuuntelijoiden soitto-ohjelmiin ja listamusiikkiin.

        Tällä tavalla yksittäisestä kanavasta ei pääsisi koskaan tulemaan kaikkea tarjoavaa sillisalaattia. Erona nykyiseen kanavajakoon olisi se, että molemmat kanavat kuuluisivat saman toimituksen alaisuuteen ja tuotanto perustuisi osittain samoihin juontajiin.

        Kanavat voisivat aina ohjelmian päätteeksi mainostaa mitä toisella kanavalla tulee seuraavaksi. Eli juontajat aina jopuksi voisivat jutella keskenään eri studioiden välillä. Maailmalta löytyy esimerkkejä tällaisesta rinnakkaistoiminnasta.

        Nykyisillä budjeteilla ei perusteta rinnakkaiskanavia, eikä palkata yhtään uutta jountajaa. Piemminkin on tarvetta päästä lopuistakin eroon. Radiomafian ajan viikonloppujen myöhäisiltojen suorana juonnetuista ohjelmista on kaikista hankkiuduttu eroon ja ohjelmakaaviota pelkistetty niin että karsittavaa ei juurikaan enää ole.

        Valitettavasti!


    • Anonyymi

      Miksihän Ylex ei nykyisin käytä Ylen alueradioiden studioita ohjelmien tekoon, kuten 90-luvulla tehtiin? Esimerkiksi Alivaltiosihteerien hemmot asuivat Tampereella ja tekivät ohjelmansa Tampereen Tohlopin studioilta ja perjantain myöhäisilloissa kuultu Tapani Ripatin Tri Patti Partyline ohjelma tehtiin suorana Lahden studioilta.

      Eikö maakunnista löytyisi musiikin osaajia joita voisi palkata tekemään erikoisohjelmia Ylex:n ohjelmakaavioon? Radiomafian alkuaikoinahan talentteja etsittiin koko maan laajuisesti. Miksi ei nykyisinkin?

      Ja miksipä ei myös käytettäisi ulkomaisia talentteja tekemään ohjelmia kuten 90-luvulla tehtiin, kun Brittiläinen John Peel teki Lontoo Lontoo ohjelmaansa BBC:n studioilta ja se toimitettiin nauhalla Suomeen. Eikö englanninkielinen ohjelma olisi hyvinkin nykypäivän nuorisokanavalle sopivaa.

      Miksihän tästä kaikesta on luovuttu ja nyt luotetaan vain pääkaupunkiseudulla asuviin radiotalentteihin, joka mielestäni kaventaa kovasti kanavan tarjontaa.

      • Anonyymi

        Tohlopissa ei silloin ollut radiostudiota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tohlopissa ei silloin ollut radiostudiota.

        No nykyisin näyttäisi olevan. Missähän se oli sitten 90-luvulla?



        Yle Tampere
        Toimitus ja juttuvinkit

        [email protected]

        03 345 6110

        Studio: 03 213 0200
        Whatsapp: 040 686 1317
        Ylen vaihde: 09 148 01

        Osoite: Mediapolis, Tohlopinranta 31, Tampere
        Postiosoite: PL 196, 33101 Tampere
        Yleläisten sähköpostiosoitteet ovat muotoa: [email protected]


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No nykyisin näyttäisi olevan. Missähän se oli sitten 90-luvulla?



        Yle Tampere
        Toimitus ja juttuvinkit

        [email protected]

        03 345 6110

        Studio: 03 213 0200
        Whatsapp: 040 686 1317
        Ylen vaihde: 09 148 01

        Osoite: Mediapolis, Tohlopinranta 31, Tampere
        Postiosoite: PL 196, 33101 Tampere
        Yleläisten sähköpostiosoitteet ovat muotoa: [email protected]

        Tampereen toimitus sijaitsi Radiomafian aikaan Vuolteenkadulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tampereen toimitus sijaitsi Radiomafian aikaan Vuolteenkadulla.

        Vuolteen kadulla mitään oo ollu ! !


      • Anonyymi

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kukaan ei soita, koska enää ei ole muusiikkia tuntevia toimittajia juuri millään kanavalla töissä. Dance, house, deeb house, garage, drum and bass, dubstep, Indie, electro ja techno eivät merkitse nykyjuontajille mitään.

        Kaikki ovat vain tyhjäpäisiä höpöttäjiä jotka on palkattu täyttämään lähetysaikaa. Ammattitaito ei ole enää muodissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukaan ei soita, koska enää ei ole muusiikkia tuntevia toimittajia juuri millään kanavalla töissä. Dance, house, deeb house, garage, drum and bass, dubstep, Indie, electro ja techno eivät merkitse nykyjuontajille mitään.

        Kaikki ovat vain tyhjäpäisiä höpöttäjiä jotka on palkattu täyttämään lähetysaikaa. Ammattitaito ei ole enää muodissa.

        Radio Mafia oli huippukanava nuorisolle. Musiikillisesti sivistävä ja ohjelmistossa oli monia klassikoksi muodostuneita ohjelmia. Yöllä vielä yöklassinen... Oli hieno ja monipuolinen radioasema. Jokaiselle musiikkityylille oli oma ohjelma ja asiantunteva juontaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Radio Mafia oli huippukanava nuorisolle. Musiikillisesti sivistävä ja ohjelmistossa oli monia klassikoksi muodostuneita ohjelmia. Yöllä vielä yöklassinen... Oli hieno ja monipuolinen radioasema. Jokaiselle musiikkityylille oli oma ohjelma ja asiantunteva juontaja.

        En tiedä kuka aikoinaan sai Brittiläisen John Peelin tekemään Radomafialle ohjelmaa, mutta melkeinpä veikkaan että se oli joku Mafian 90-luvun juontajista ja päälliköistä joilla oli oikeasti AITOJA yhteyksiä ulkomaille ja eri radiokanaviin ja juontajatalentteihin.

        Eli toisin sanoen sellaista taitoa ja ulkomaan kokemusta jota nykyisin Ylex kanavalta ei löydy tippaakaan! Radiomafian alkuaikoina musiikkitoimittaja Tero Liete lähetettiin Kaliforniaan opiskelemaan radio-ohjelmien tekoa. Nykyisin ei voisi kuvitellakaan että radiokanavan kehittämiseksi tehtäisiin mitään vastaavia panostuksia.

        Can Can Heads - All The Lovely Vehicles (John Peel Show/Radiomafia)
        https://www.youtube.com/watch?v=HUdKGnXsBkU


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiedä kuka aikoinaan sai Brittiläisen John Peelin tekemään Radomafialle ohjelmaa, mutta melkeinpä veikkaan että se oli joku Mafian 90-luvun juontajista ja päälliköistä joilla oli oikeasti AITOJA yhteyksiä ulkomaille ja eri radiokanaviin ja juontajatalentteihin.

        Eli toisin sanoen sellaista taitoa ja ulkomaan kokemusta jota nykyisin Ylex kanavalta ei löydy tippaakaan! Radiomafian alkuaikoina musiikkitoimittaja Tero Liete lähetettiin Kaliforniaan opiskelemaan radio-ohjelmien tekoa. Nykyisin ei voisi kuvitellakaan että radiokanavan kehittämiseksi tehtäisiin mitään vastaavia panostuksia.

        Can Can Heads - All The Lovely Vehicles (John Peel Show/Radiomafia)
        https://www.youtube.com/watch?v=HUdKGnXsBkU

        Pelkästään kanavatunnarit olivat taidetta Radiomafialla. Nykyisin Ylex tunnareita on vain yksi jossa naisääni huokaisemalla lausuu "Yleeeeääksss" ja tämä on ollut kanavan alkuajoista asti sama.

        90-luvulla panostettiin jopa tunnusten tekoon. Oli rock, jaz, tekno ja muilla musiikkityyleillä tehtyjä tunnuksia. Radiomafia intro 1 https://www.youtube.com/watch?v=9tXmbYtD3iI Radiomafia intro 9 https://www.youtube.com/watch?v=A-r-1SBn6Us Radiomafia tunnari https://www.youtube.com/watch?v=bnHyi81i8XM


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pelkästään kanavatunnarit olivat taidetta Radiomafialla. Nykyisin Ylex tunnareita on vain yksi jossa naisääni huokaisemalla lausuu "Yleeeeääksss" ja tämä on ollut kanavan alkuajoista asti sama.

        90-luvulla panostettiin jopa tunnusten tekoon. Oli rock, jaz, tekno ja muilla musiikkityyleillä tehtyjä tunnuksia. Radiomafia intro 1 https://www.youtube.com/watch?v=9tXmbYtD3iI Radiomafia intro 9 https://www.youtube.com/watch?v=A-r-1SBn6Us Radiomafia tunnari https://www.youtube.com/watch?v=bnHyi81i8XM

        Silkkaa parhautta! Leila ja Annukka 21 - 14.01.2002 https://www.youtube.com/watch?v=i_7EC80EEUY&list=PLRDfKQHy1rvWUL6jimH6GxTuq4TCBYrpQ&index=2


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiedä kuka aikoinaan sai Brittiläisen John Peelin tekemään Radomafialle ohjelmaa, mutta melkeinpä veikkaan että se oli joku Mafian 90-luvun juontajista ja päälliköistä joilla oli oikeasti AITOJA yhteyksiä ulkomaille ja eri radiokanaviin ja juontajatalentteihin.

        Eli toisin sanoen sellaista taitoa ja ulkomaan kokemusta jota nykyisin Ylex kanavalta ei löydy tippaakaan! Radiomafian alkuaikoina musiikkitoimittaja Tero Liete lähetettiin Kaliforniaan opiskelemaan radio-ohjelmien tekoa. Nykyisin ei voisi kuvitellakaan että radiokanavan kehittämiseksi tehtäisiin mitään vastaavia panostuksia.

        Can Can Heads - All The Lovely Vehicles (John Peel Show/Radiomafia)
        https://www.youtube.com/watch?v=HUdKGnXsBkU

        Ei ole tuollaisia ohjelmia nykyisin millään kanavalla ja eikä tulekaan.

        Se on se ero ohjelmistoradio Radiomafian ja ohjelmavirta radio YleX:n välillä.

        Toisessa oli kuuntelijoita varten tehtyjä oikeita ohjelmia ja toisessa täytetään vain ohjelma-aikaa organisaation laatiman kaavion vuoksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En tiedä kuka aikoinaan sai Brittiläisen John Peelin tekemään Radomafialle ohjelmaa, mutta melkeinpä veikkaan että se oli joku Mafian 90-luvun juontajista ja päälliköistä joilla oli oikeasti AITOJA yhteyksiä ulkomaille ja eri radiokanaviin ja juontajatalentteihin.

        Eli toisin sanoen sellaista taitoa ja ulkomaan kokemusta jota nykyisin Ylex kanavalta ei löydy tippaakaan! Radiomafian alkuaikoina musiikkitoimittaja Tero Liete lähetettiin Kaliforniaan opiskelemaan radio-ohjelmien tekoa. Nykyisin ei voisi kuvitellakaan että radiokanavan kehittämiseksi tehtäisiin mitään vastaavia panostuksia.

        Can Can Heads - All The Lovely Vehicles (John Peel Show/Radiomafia)
        https://www.youtube.com/watch?v=HUdKGnXsBkU

        "joku Mafian 90-luvun juontajista ja päälliköistä joilla oli oikeasti AITOJA yhteyksiä ulkomaille ja eri radiokanaviin ja juontajatalentteihin."

        Muistan kuin Mafian juontaja Alex Niemisellä oli yhteyksiä Lontoon klubimaailmaan ja hän joka viikko soitti ohjelmassaan Lontooseen DJ tutuilleen ja kyseli viimeisimpiä kuulumisia elektronisen musiikin alalta.

        Eihän tällaista intohimoa musiikkiin ja asiantuntemusta löydy yhdeltäkään YleX kanavan juontajalta.

        Nykyisin radiota tehdään ainoastaan saadakseen siitä palkkaa. Mitään henkilökohtaista kiinnostusta ja asiantuntemusta mihinkään musiikin tyylilajiin ei juontajilla ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "joku Mafian 90-luvun juontajista ja päälliköistä joilla oli oikeasti AITOJA yhteyksiä ulkomaille ja eri radiokanaviin ja juontajatalentteihin."

        Muistan kuin Mafian juontaja Alex Niemisellä oli yhteyksiä Lontoon klubimaailmaan ja hän joka viikko soitti ohjelmassaan Lontooseen DJ tutuilleen ja kyseli viimeisimpiä kuulumisia elektronisen musiikin alalta.

        Eihän tällaista intohimoa musiikkiin ja asiantuntemusta löydy yhdeltäkään YleX kanavan juontajalta.

        Nykyisin radiota tehdään ainoastaan saadakseen siitä palkkaa. Mitään henkilökohtaista kiinnostusta ja asiantuntemusta mihinkään musiikin tyylilajiin ei juontajilla ole.

        Mistä helvetistä tiedät, kenellä on intohimoa musiikkiin ja kenellä johonkin muuhun asiaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä helvetistä tiedät, kenellä on intohimoa musiikkiin ja kenellä johonkin muuhun asiaan?

        Johan se tuli tuossa edellä mainittua! Alex niemisen tapaisia henkilökohtaisia yhteyksiä ulkomaille ei kenelläkään ole, tai niitä ei hyödynnetä.

        Ulkomaalaisten juontajien tekemiä ohjelmia ei sitten John Peelin jälkeen ole kanavalla kuultu.

        Roskilden festivaaleilta Tanskasta tuli joka vuosi pohjoismaiden nuorisokanavilla yhteislähetys jossa jokaisen maan omat juontajat omalla kielellään juonsivat kappaleiden välit. Tätäkään yhteistyötä ei enää tehdä!

        Kansainvälisyys on lähellä nollaa jos sitä 90-lukuun vertaa!

        Se ei ole kehitystä, vaan taantumista! Tämän tyyppisten ohjelmien pitäisi ajan myötä vain lisääntyä ja monipuolistua, mutta mennäänkin päinvastaiseen suuntaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Johan se tuli tuossa edellä mainittua! Alex niemisen tapaisia henkilökohtaisia yhteyksiä ulkomaille ei kenelläkään ole, tai niitä ei hyödynnetä.

        Ulkomaalaisten juontajien tekemiä ohjelmia ei sitten John Peelin jälkeen ole kanavalla kuultu.

        Roskilden festivaaleilta Tanskasta tuli joka vuosi pohjoismaiden nuorisokanavilla yhteislähetys jossa jokaisen maan omat juontajat omalla kielellään juonsivat kappaleiden välit. Tätäkään yhteistyötä ei enää tehdä!

        Kansainvälisyys on lähellä nollaa jos sitä 90-lukuun vertaa!

        Se ei ole kehitystä, vaan taantumista! Tämän tyyppisten ohjelmien pitäisi ajan myötä vain lisääntyä ja monipuolistua, mutta mennäänkin päinvastaiseen suuntaan.

        YleX esittää: Yle 95 - synttäribileet Linkkitornista
        https://areena.yle.fi/1-50934704?autoplay=true


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        YleX esittää: Yle 95 - synttäribileet Linkkitornista
        https://areena.yle.fi/1-50934704?autoplay=true

        Tuosta linkkitornin tasanteestahan olisi helppo tehdä pysyvä studio YleX kanavalle, kun se vain eristettäisiin lasiseinillä ja sisustettaisiin näköalastudioksi.

        Linkkitornin käyttöhän on vähentynyt vuosien mittaan kun ohjelmia siirretään nykyisin enemmän kaapelia pitkin linkittämisen sijasta.

        Se olisi hyvä uusiokäyttö tornille!


    • Anonyymi

      YLE saa 500 000 000 euroa vuodessa riippumatta siitä mitä suoltavat ulos – siis kun puhutaan tasosta eli minkäänlaista laadullista tasoa ei tarvitse sisällöllä olla. ABCDEFGHIV-vouhotusta, Coronaa, "ilmastonmuutosta" ja kehitysmaalaisten hehkutustahan tuo kanava on pelkästään enää. Kai siellä myös yhdysvaltojen presidenttiä muistetaan haukkua vähintään kolmen kappaleen välein – kunhan tämä edustaa vain sitä väärää puoluetta tai on väriltään ja sukupuoleltaan vääränlainen.

      En ymmärrä miten joku voi vapaaehtoisesti Suomen radioantia kuunnella. Suomi-"räppiä" ynnä muuta Auto-Tune-saastaa eli afrikkalaista "kulttuuriahan" YLE edustaa täysin. Juontajat ovat Afrikasta, Lähi-Idästä ja Aasiasta, sillä eihän puolta miljardia vuodessa kannata suomalaisiin satsata: se olisi täysin vastoin tämän maan poliittisia periaatteita. Mukana ilmeisesti jokunen suomalainen, junantuoma 19–25-vuotias feministi sekä lippalakkipäinen pikkupoikakin.

      Suomella on pitkät perinteet verovarojen lahjoittamisesta kehitysmaihin l. ns. "kankkulan kaivoon".

    • Anonyymi

      Radio Mafia oli aikoinaan huippukanava, mitään vastaavaa ei nykyisillä radioaalloilla ole tarjolla. YleX on nimeään myöten kalpea varjo edeltäjästään. Hyvää musiikkia YleX:kin vielä nykyäänkin silloin tällöin soittaa mutta juontajien aivan kuin pakolliset typerät wokeilut ärsyttävät suunnattomasti.

    • Anonyymi

      Ylex on NUORISOKANAVA ei radiomafia ajan nuorille suunnattu kanava. Nuoriso ei ole samanlaista kuin se oli 90 luvulla. elämä ja kiinnostuksen kohteet on erilaisia. EI ihme että keski-ikäiset valittaa kanavasta kun eivät edes kuulu kohderyhmään

      • Anonyymi

        YleX on ankarasti ylhäältäpäin ohjattu ja poliittisesti äärimmäisen korrekti ja sensuroitu kanava kun sitä Radiomafiaan vertaa!
        Edes suoria puheluita ei uskalleta ottaa vastaan kuuntelijoilta, koska he voivat sanoa suorassa lähetyksessä jotain sellaista mitä kanavan päälliköt eivät hyväksy. Siksi mahdollisuus interaktiivisuuteen kuuntelijoiden kanssa on poistettu.

        Nykyisin ei enää osata tehdä hyvää radiota niin kuin 90-luvulla tehtiin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        YleX on ankarasti ylhäältäpäin ohjattu ja poliittisesti äärimmäisen korrekti ja sensuroitu kanava kun sitä Radiomafiaan vertaa!
        Edes suoria puheluita ei uskalleta ottaa vastaan kuuntelijoilta, koska he voivat sanoa suorassa lähetyksessä jotain sellaista mitä kanavan päälliköt eivät hyväksy. Siksi mahdollisuus interaktiivisuuteen kuuntelijoiden kanssa on poistettu.

        Nykyisin ei enää osata tehdä hyvää radiota niin kuin 90-luvulla tehtiin!

        Maailma muuttuu eskoseni. Yritä päästä sen asian yli


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maailma muuttuu eskoseni. Yritä päästä sen asian yli

        "Maailma muuttuu eskoseni. Yritä päästä sen asian yli"

        Voiko tämän palstan viestien sisällön ymmärtää enää yhtään enemmän väärin?

        No ei voi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        YleX on ankarasti ylhäältäpäin ohjattu ja poliittisesti äärimmäisen korrekti ja sensuroitu kanava kun sitä Radiomafiaan vertaa!
        Edes suoria puheluita ei uskalleta ottaa vastaan kuuntelijoilta, koska he voivat sanoa suorassa lähetyksessä jotain sellaista mitä kanavan päälliköt eivät hyväksy. Siksi mahdollisuus interaktiivisuuteen kuuntelijoiden kanssa on poistettu.

        Nykyisin ei enää osata tehdä hyvää radiota niin kuin 90-luvulla tehtiin!

        Tämä oli hauska huomio sinulta. Olen miettinyt samaa. Meillä töissä soi Radio Suomi, jossa paikalllnen hölöturpa päästää kenet tahansa lähetykseen ja siellä perkeleet ja saatanat lentelee ja lähetys on suoraan sanottuna hävytöntä. YleX ei paljon tunnu puheluita suosivan. Jotkut kerrat on tullut ääniviesti läpi lähetykseen, jotka varmasti on sensuroitu tai kuunneltu etukäteen.


    • Anonyymi

      p p p klo 23 00 jälkeen kuullaan parhaat jutut ja Viki ja Köpi, muna suussa visailu saisi tulla joka viikko

    • Anonyymi

      YleX loppuu tämän vuoden jälkeen!

      • Anonyymi

        Ei nykyisellä Yle verolla. Siitä menee aika iso siivu radiokanaviin.


      • Anonyymi

        Ja tilalle tulee YLE MIX. VMP! Sama sonta verhotaan uuden nimen alle. Onneksi on muitakin enemmän tuoretta musiikkia laaja-alaisemmin soittavia kaupallisia.


    • Anonyymi

      Ärsyttävää höpötystä äsken... 🙄

      • Anonyymi

        Tuossa YLEX:n radiokanavalla.


      • Anonyymi

        Joutavaa höpötystä.


    • Anonyymi

      Typerä lässytys radiokanava ja turhanpäiväistä nauramista. Yäk!

    • Anonyymi

      Jo 20 vuotta vanha kanava, eikä konsepti ole uudistunut yhtään. Nyt olisi jo aika tuulettaa ison ikkunan kautta ja rakentaa koko paska uusiksi nimestä alkaen.

    • Anonyymi

      Radio Mafia oli Legendaarinen Radiokanava. Itsellä tosin armeija ja telkkarin Jyrki-ohjelma keskeyttivät aikanaan jotenkin pahasti kanavan säännöllisen ja aktiivisen kuuntelun. Nyt oon 49v. Meinasin sanoa boomeri, mut kuulunkin kuulemma astetta nuorempaan eli X-sukupolveen. Huh. Onneksi. :)

      Suurin osa Mafian tunnetuimmista toimittajista jotka jatkavat ammattiaan ovat nyt Radio Suomessa. Stiller on Yle Radio1:ssä. Onkohan Salovaara Novalla? En tiedä.

      Eräs tunnetuimmista Samuli Aaltonen jatkaa jo Mafian aikuista Kansakunnan kahvituntiaan nyt Ylellä joka lauantai. Eka jakso enää kuultavissa Areenassa vain 5 päivää.

      https://areena.yle.fi/podcastit/1-66409351

      • Anonyymi

        Radiomafian paluu olisi mahtava juttu. Kanava täynnä hyviä ohjelmia ja erikoisohjelmia. Eikä olisi mainoskatkoja. Saahan sitä haaveilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Radiomafian paluu olisi mahtava juttu. Kanava täynnä hyviä ohjelmia ja erikoisohjelmia. Eikä olisi mainoskatkoja. Saahan sitä haaveilla.

        Joo ja samat 6-7-kymppiset ukot ja akat eläkkeeltä juontamaan nuorisoradiota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo ja samat 6-7-kymppiset ukot ja akat eläkkeeltä juontamaan nuorisoradiota.

        Ei mitään eläkeläisiä takaisin työelämään. Mutta tuo määrittely nuorisoradioksi on vähän niin ja näin. Mielestäni silloin mennään metsään jos tuote määritellään tietylle ikäryhmälle sopivaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei mitään eläkeläisiä takaisin työelämään. Mutta tuo määrittely nuorisoradioksi on vähän niin ja näin. Mielestäni silloin mennään metsään jos tuote määritellään tietylle ikäryhmälle sopivaksi.

        Pakkohan se on kohderyhmä on määritellä. Koko kohderyhmän on pystyttävä kuuntelemaan kanavaa aina. Ei mikään Radiomafian aikainen "jokaiselle jotain" enää nykyään toimi. Että 15-vuotiaat voivat kuunnella viikonloppuisin klo 13-15, lapset sunnuntai-aamuisin klo 8-10, keski-ikäiset arkisin klo 12-16 ja eläkeläiset torstai-aamusin klo 6-10. Kuuntelijoita ei riitä, jos voi kuunnella vain tiettyinä aikoina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pakkohan se on kohderyhmä on määritellä. Koko kohderyhmän on pystyttävä kuuntelemaan kanavaa aina. Ei mikään Radiomafian aikainen "jokaiselle jotain" enää nykyään toimi. Että 15-vuotiaat voivat kuunnella viikonloppuisin klo 13-15, lapset sunnuntai-aamuisin klo 8-10, keski-ikäiset arkisin klo 12-16 ja eläkeläiset torstai-aamusin klo 6-10. Kuuntelijoita ei riitä, jos voi kuunnella vain tiettyinä aikoina.

        Miksi "jokaiselle jotain" ei enää nykyään radiossa toimisi? Ihmisiä me olemme yhä vieläkin. Kulutustottumukset vain ovat radion sijaan siirtyneet enemmissä määrin nettiin. Sen mitä Radiomafiaa muistan, oli aamun ja päivän ohjelmisto varmaankin suurimmalle osalle helppoa kuunneltavaa. Iltaisin oli niitä musiikin erikoisohjelmia, joilla oli kenties rajallisempi yleisö. Avaruusromua, Kantrispagetti, jazzofrenia, metalliliitto, ilmestyskirja...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi "jokaiselle jotain" ei enää nykyään radiossa toimisi? Ihmisiä me olemme yhä vieläkin. Kulutustottumukset vain ovat radion sijaan siirtyneet enemmissä määrin nettiin. Sen mitä Radiomafiaa muistan, oli aamun ja päivän ohjelmisto varmaankin suurimmalle osalle helppoa kuunneltavaa. Iltaisin oli niitä musiikin erikoisohjelmia, joilla oli kenties rajallisempi yleisö. Avaruusromua, Kantrispagetti, jazzofrenia, metalliliitto, ilmestyskirja...

        Ei se toimi, koska kuuntelijoita ei silloin riitä.

        Ihmiset tuppaavat olemaan kanavauskollisia, joten ei kanavan sisällä voi olla eri kohderyhmille omia ohjelmia ja muuna aikana joutuisi vaihtamaan toiselle kanavalle, jolloin käy helposti niin, että sille kanavalle myös jäädään ja unohdetaan sillisalaattikanava, kun sieltä kerran joutuu jatkuvasti vaihtamaan toisaalle, kun alkaakin eri kohderyhmän ohjelma.

        Koko kanavan ohjelmiston on vastattava kohderyhmää. Ei siten, että "nämä voi kuunnella tuolloin ja nuo silloin". Se on oltava, että koko kohderyhmä voi kuunnella koko ajan. Muutoin ei kuuntelija pysy kanavalla, vaan etsii kanavan, josta tulee koko ajan ohjelmaa omalle kohderyhmälleen.


    • Anonyymi

      Ylex:n laatu laskenut viime vuosina. Varsinkin kun Jere Pehkonen ilmestyi juontajaksi. Täysin yliarvostettu..

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      67
      4057
    2. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      50
      3055
    3. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      132
      2990
    4. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      388
      2074
    5. Purra hermostui A-studiossa

      Purra huusi ja tärisi A-studiossa 21.11.-24. Ei kykene asialliseen keskusteluun.
      Perussuomalaiset
      210
      1186
    6. Ensitreffit Hai rehellisenä - Tämä intiimiyden muoto puuttui suhteesta Annan kanssa: "Meillä ei..."

      Hai ja Anna eivät jatkaneet avioliittoaan Ensitreffit-sarjassa. Olisiko mielestäsi tällä parilla ollut mahdollisuus aito
      Ensitreffit alttarilla
      11
      1173
    7. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      73
      1162
    8. Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!

      Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde
      Suomalaiset julkkikset
      29
      1004
    9. Miten meinasit

      Suhtautua minuun kun taas kohdataan?
      Ikävä
      59
      986
    10. Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle

      Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että
      Maailman menoa
      110
      954
    Aihe