Yliluonnollisen pelko

13v

Moi. Tääl kirjottelee 13 v tyttö, menossa 7 lk. Mulla on ollu yliluonnollisia pelkoja jo pitkää. En joskus saa edes yöllä unta, koska pelkään. En uskalla nukkua yksin omassa huoneessa koska pelkään että siellä on joku olento. Vaikka kuinka yritän saada ne pahat ajatukset/kuvat pois päästä niin ne ei vaan lähe. Yliluonnolliset asiat on vähän kuin pilannu mun elämän, en pysty elämään kunnolla koska pitää koko ajan pelätä kaikkea. Pimeän pelkoki löytyy, kuoleman pelko, on niitä muitaki mutta ei tule just nyt mieleen. Haluisin päästä näistä peloista (enimmäkseen yliluonnollisen pelosta) eroon. Rupeen joskus itkemään kun pelkään niin paljo ja haluidin vaan päästä siitä eroon. Joskus pelkään myös sitä että, paha saa musta vallan jota en MISsään nimessä halua, NEVER!! Tarvis jelppii. D:

13

254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmmmmmmp

      Osaatko sanoa mistä pelkosi on aiheutunut? Oletko katsellut kauhuelokuvia yms? Itse pelkäsin pitkään pimeää, nukuin valot päällä aina. Oletko kokeillut yölamppua tai pidätkö yöllä valoja päällä? Itselläni auttoi se että tosiaan joskus pidin valoja yöllä. Oletko puhunut peloistasi vanhempiesi kanssa tai koulussa jonkun aikuisen? Ehkä kannattaisi mainita nuo pelot jollekin, jos ne haittaa elämääsi. Pimeän pelko on yllättän yleistä, varmaan ihan luontainen pelko ihmisille. Sehän liittyy evoluutiossa hengissä säilymiseen, jos mietitään entisaikoja.

      • 13v

        Kauhu elokuvista on pelot tullu. Ja youtube videoistakin. Oon puhunj mun peloista vanhemmillekin ja ulkopuolisille


    • Mustakorppi

      Evoluutioteoria ei ole totta. Herramme Jeesus Kristus sen sijaan on totuus. Mitä tahansa pelkäätkin, niin Jumalan rakastava käsi on vahvempi kuin pelkosi.

      Saattaa esimerkiksi olla että omat vanhempasi ovat huonossa tilanteessa ja peloissaan. Joskus esim mielikuvitusystävän ajattelu voi auttaa pelkoihin, jos tunnet olevasi yksin.

      Ehkä jopa löydät myöhemmin oikeita ystäviä jotka jakavat tilanteesi. Useat ihmiset vain ovat niin keskittyneet maailman ongelmiin, niin pienen hätä jää näkemättä.

      Onko sinulla isovanhempia? Koita esim puhua heille jos on.

      • Isäsäiti

        Vittu mitää jumalaa ja jeesusta ol olemassakaa jote birch please


    • ea.kosteinen

      No hospodi rakas lapsi. Olen pikkupojasta aikuisvaiheeseen asti pelännyt lähes kaikkea mahdollista.
      Olen syntymästä saakka ollut yliherkkä kaikille vaikutteille, pimeästä maailmanloppumiseen asti.
      Meikää on ollut kaikenlaisten tyyppien ollut helppo pelotella ja hassuttaa. Parapsykologisia taitoja omaavat ihmiset osaavat vaikuttaa matkojenkin päästä.

      Tiesin niiden lähettäjän kuin sattuman kaupalla. Se pystyi lähettämään irvisteleviä naamoja ympärilleni kun yritin nukahtaa,

      Pyysin eräältä selvänäkijältä apua. Hän ei ota maksua palveluksistaan. Hän kehoitti minua keskittämään ajatukset auringonvalon kirkkauteen.

      Se toimii sinulla kuin kenellä tahansa pelkoja ja turvattomuudentunteen vaivaamalla ihmisellä myös talviyön pimeydessä.

      Mutta hei. Älä kerro salaisuuttasi kaikille sitten kun valokokeiluharjoituksesi sinua auttaa. Vain niille, jotka ovat hädisään pelkojensa vuoksi.

      Sinusta ap tulee vielä vahva nainen. Voit auttaa hyvin monia ihmisiä pääsemään peloistaan tai ainakin lieventämään niitä.

    • nukkumaatti

      Kannattaa lukea jotain mukavaa kirjaa ennen nukahtamista tai kuunnella jotain rauhallista musiikkia.Kannattaa puhua vanhemmille peloista eikä jäädä yksin vatvomaan.Isä meidän rukous on aina antanut levollisen olon ja unen.

    • Feeniksin_kyynel

      Hei
      Tiedän omasta kokemuksesta, että yliluonnollisen pelko ei oo mukavaa. Mulla oli silleen, että aina kun olin pimeällä ulkona, piti jatkuvasti katsoa selkänsä taa, puiden taa ja yms. Ja vaikka tiesinkin, että on turha pelätä, jokin osa minusta sanoi, että ehkä on pieni mahdollisuus, että oon todella vaarassa.

      Mä pääsin tosta eroon ihan vaan ajan kanssa. Mitä enemmän oli muuta ajateltavaa ja tekemistä, sen vähemmän pelkoa enää oli. Asiaan auttoi toki myös kevään tulo ja pimeyden väheneminen.

      Kirjan lukeminen ennen nukkumaanmenoa vie mukavasti ajatukset pois kaikesta muusta. Ylipäätään stressiä vastaan ja rentoutumiseen voisin suositella mindfullnessin kokeilemista. Se auttaa nukahtamaan ja mieli on ihanan tyhjä kaikista ajtuksista ja ehkä siten myös peloista. Mindfullnes-harjoituksia on netti pullollaan.

      Tietty jos pelko vaikeuttaa kovasti elämää, eikä itse tiedä mitä tehdä, on hyvä kääntyä ammattilaisten avun puoleen.

    • Möröt

      Hei!
      Mullakin on ollut ihan samanlaista pelkoa samanikäisenä aina nukkumaan mennessä. Mutta minäpä tein sillätavalla, että vedin peiton ihan korviin asti ja ajattelin sen jälkeen olevani turvassa möröiltä :)
      Ja mulla ne pelot hävisi sitten vanhemmiten... Koita vaan ajatella, että olen iso tyttö, eikä mulla ole mitään pelättävää.
      Kyllä asiat järjestyy varmasti.

    • gjgfjgggf

      Jos liittyy osaltaan murrosikäänkin? Voisitko nukkua vaikka sisarruksen huoneessa, pitää huoneen oven auki tai jonkin valon palamassa? Itse muistan pelänneeni pienenä mörköjä sängyn alla. En ollut vanhempien viereen menevää tyyppiä, joten nukuin ja nukahdin silti omassa sängyssä.

      Välillä nyt keski-iässäkin pitää tarkistaa ovien ja ikkunoiden kiinniolo sekä kaapit ja muut nurkat. Silti olen myös retkeillyt ja nukkunut yksin pimeässä metsässä. Tietty siedätyshoito auttaa, ainakin omaehtoinen. Sairauksia toki ajoittain pelkään. Pelkoihin auttaa, että on jokin hyvä ihmissuhde ja riittävästi mielekästä toimintaa päivällä: ei ole liikaa ajatella, ja illalla on liian väsynyt pelätäkseen.

    • mies.tapaturmaeläkeläine

      On se eriskummallista ellä psyyken "rakentaminen" katsotaan uskonnollisissa piireissä paholaisen kommervenkiksi.
      Ei se ole. Positiivisillä mielikuvilla voi levottoman mielen rauhoittaa. Pitkäaikaisen harjoituksen jälkeen voi vaikka suggeroida itselleen auringonpaisteisen kesäpäivän.

      Siltikin. Sisäinen levottomuus pakotti aamulla lähtemään tekemättömiin pihaduuneihin. Toiminta on parasta lääkettä pieniin ahdistuksiin.

    • Keksit ihan fyysistä tekemistä niin paljon ettet ehdi ajattelemaan noita pelkoja, unikin tulee illalla paremmin :)

    • Yhhujuk

      Ehkä voi auttaa että asteittain totuttaa myös itseään pelottaviin asioihin. Siedätyshoitoa vähän niinkuin. Vältä katsomasta mitään sellaista mitä eniten pelkäät.

    • Seinäjoenlikka

      Rukoile iltarukous,pyydä jeesusta luokses.rukoilen puolestasi. Mitkään lääkärin tököttimet ei auta,ne vie lääkeriippuvuuteen. Pahentaa tilannetta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      29
      2125
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      175
      1534
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1475
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      108
      1219
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1169
    6. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      904
    7. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      870
    8. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      785
    9. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      280
      755
    10. Oletko mustasukkainen luonne?

      Tai ylipäätään millaisia tunteita herättää, jos kaivattuasi liehittelee joku muu tai hän deittailee jonkun muun kanssa?
      Ikävä
      80
      705
    Aihe