Kyy on niin "vaaraton" - Totuus aivan muuta

KyyONKavala

Joka kevät on näitä lellukkatarinoita kuinka kyyt ovat hyödyllisiä ja vaarattomia. Niitä neuvotaan käsittelemään joillakin puutarhakäsineillä jne. Tällainen käsine ei suojaa kyyn purentalinjaa. Ja totuus "vaarattomuudesta"on aivan muuta. Viime päivinä on saatu lukea iltapäivälehdistä ikäviä tarinoita kuinka isoilta miehiltäkin on olut henki lähdössä - ja tehohoitoa tarvittu. Ex-hirvitutkija kertoi IS:ssa, että äkää vähätelkö kyyn puremaa. Oli ollut tehohoidossa ja kauheat kuvat kädestä johon myrkkykyy oli iskenut hampaansa. Siitä on leikki kaukana. Joku neuvoo, että siirtäkää liero ämpärillä vähän matkan päähän. Kun niitä on viety autossa - on tapauksia, että kyyn on päässyt autoon vapaaksi ja kuski ajanut auton kaseikkoon. Pelästyksissään. Kyy kulkee pitkiä matkoja ja tulee takaksin. En nähnyt vuosikymmeniin kyitä, nyt kahtena edelliskesänä olen tappanut pihaympäristöstä jo kaksi sahalaitaa ja yksi pääsi tänä kesänä karkuun paikalta, jossa säilytän maalla autoa. Ainoa oikea tempuu tälle - onneksi vielä - rahoittamattomalle vaaralliselle ostukselle, on tappaminen. Kyllä niitä riittää metsissä - siellä niitä tarvitaan. Ei kotiympäristössä, tai pihoissa tai jonkun kotona, kuten olen kuullut tapahtuneen. Kyy ei ole koskaa vaaraton. Koiralle myös vaarallinen. Maalla ennen koiriamme saivat puremia ja olivat yhden päivän sängyn alla ja maitoa yritettiin syötää. Elvyttämiseksi.

6

479

Vastaukset

  • Viimeksi 80-luvulla suomessa on kuollut ihminen kyyn puremaan, joten jotain rotia tuohon kyyvihaan. Vrt. johnkin aasian maihin joissa kuolee kymmeniä tuhansia ihmisiä vuodessa oikeasti vaarallisten käärmeitten puremiin. Kyy puree ihmistä vain viimeisessä hädässä. Jos et halua kyitä takapihallesi, tee pihastai epämieluisa paikka kyille

  • Kymmeneen vuoteen yksi kyy nähty mökillä mutta viime kesänä yhtenä aamuna löytyi 5 kyytä pihalta. Sen jälkeen niitä luikerteli jopa grillatessa parin metrin päähän jaloista ja ei pelänneet mitään. Koirien takia pelko hanurissa että milloin iskee. Naapureilla sama ongelma,käärmeitä yhtäkkiä alkoi näkymään joka pihassa. Ei muuta kuin ahkeraa moottorileikkurin käyttöä,rojut pois pihalta,turhat puskat pois ja nurmikko leikattava matalaksi. Kyy tutkija sanoi että talvipesä on varmaan siinä lähellä, viime syksynä kun tuli viimeinen lämpöpulssi niin heti löytyi lieroja lämmittelemässä pihalla. Kuukauden päästä alkaa ensimmäiset kyyt liikkua, toivottavasti eivät tule pihoille. En viitsi tappaa niitä vaan hommasin käärmepihdit 19.90€ netistä ja kannellisen 60cm korkean ämpärin. Kuskaan niitä sitten vähintään 3 kilsan päähän yhdelle suolle. Toivottavasti pysyvät siellä.

    • Kiva temppu marjastajille, jotka sinne hakeutuvat,toivottavasti lähin lääkäriasema on kulman takana -_-


    • Kerätkää kyyt ja viekää ne vihreiden lapsi-ja homoperheiden pihoille, koska vihreät rakastavat kyykäärmeitä ja pakottavat suuressa uhossaan muutkin rakastamaan niitä. Sanotaan, että parisataa kyytä pihapiirissä lisää nopeasti vihreänkin viisautta.


  • Rautalapio paras kyynmurskaaja. Lapio hiljaa kyyn päälle ja isku ja roikkumaan pihan puuhun, niin ei tule uudelleen kyitä pihapiiriin vuosiin.

  • En oo mikään käärmeiden vihaaja,ja tottunut niihin.Vähän aikaa sitten näin kyyn,syksyllä ne liikkuu,yksi tuttu kertoi käärmeen puremasta siskostaan kuinka vieläkin käy sair.polil.Kukkapenkistä pistänyt käteen joutu teholle ja hermovaurioo jtn seurasi.Mun kimppuun hyökkäsi kävelytien vieressä kes.pnä kuumaa,ihan iso käärme juoksin pois,ja käärme oikeasti singahti metrin eli pistoyritys.Kuljin kaverini kanssa tietä.Huomasin syrjäsilmällä jonkun mustan kierteellä luojalle kiitos ,tääkin kun allerginen..en tiedä mitä kävisi..Käärmeen puremaan on kyllä kuollutkin ihmisiä ennen.Jokainen reagoi eritavalla.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.