Kyy on niin "vaaraton" - Totuus aivan muuta

KyyONKavala

Joka kevät on näitä lellukkatarinoita kuinka kyyt ovat hyödyllisiä ja vaarattomia. Niitä neuvotaan käsittelemään joillakin puutarhakäsineillä jne. Tällainen käsine ei suojaa kyyn purentalinjaa. Ja totuus "vaarattomuudesta"on aivan muuta. Viime päivinä on saatu lukea iltapäivälehdistä ikäviä tarinoita kuinka isoilta miehiltäkin on olut henki lähdössä - ja tehohoitoa tarvittu. Ex-hirvitutkija kertoi IS:ssa, että äkää vähätelkö kyyn puremaa. Oli ollut tehohoidossa ja kauheat kuvat kädestä johon myrkkykyy oli iskenut hampaansa. Siitä on leikki kaukana. Joku neuvoo, että siirtäkää liero ämpärillä vähän matkan päähän. Kun niitä on viety autossa - on tapauksia, että kyyn on päässyt autoon vapaaksi ja kuski ajanut auton kaseikkoon. Pelästyksissään. Kyy kulkee pitkiä matkoja ja tulee takaksin. En nähnyt vuosikymmeniin kyitä, nyt kahtena edelliskesänä olen tappanut pihaympäristöstä jo kaksi sahalaitaa ja yksi pääsi tänä kesänä karkuun paikalta, jossa säilytän maalla autoa. Ainoa oikea tempuu tälle - onneksi vielä - rahoittamattomalle vaaralliselle ostukselle, on tappaminen. Kyllä niitä riittää metsissä - siellä niitä tarvitaan. Ei kotiympäristössä, tai pihoissa tai jonkun kotona, kuten olen kuullut tapahtuneen. Kyy ei ole koskaa vaaraton. Koiralle myös vaarallinen. Maalla ennen koiriamme saivat puremia ja olivat yhden päivän sängyn alla ja maitoa yritettiin syötää. Elvyttämiseksi.

7

531

  Vastaukset

  • Viimeksi 80-luvulla suomessa on kuollut ihminen kyyn puremaan, joten jotain rotia tuohon kyyvihaan. Vrt. johnkin aasian maihin joissa kuolee kymmeniä tuhansia ihmisiä vuodessa oikeasti vaarallisten käärmeitten puremiin. Kyy puree ihmistä vain viimeisessä hädässä. Jos et halua kyitä takapihallesi, tee pihastai epämieluisa paikka kyille

  • Kymmeneen vuoteen yksi kyy nähty mökillä mutta viime kesänä yhtenä aamuna löytyi 5 kyytä pihalta. Sen jälkeen niitä luikerteli jopa grillatessa parin metrin päähän jaloista ja ei pelänneet mitään. Koirien takia pelko hanurissa että milloin iskee. Naapureilla sama ongelma,käärmeitä yhtäkkiä alkoi näkymään joka pihassa. Ei muuta kuin ahkeraa moottorileikkurin käyttöä,rojut pois pihalta,turhat puskat pois ja nurmikko leikattava matalaksi. Kyy tutkija sanoi että talvipesä on varmaan siinä lähellä, viime syksynä kun tuli viimeinen lämpöpulssi niin heti löytyi lieroja lämmittelemässä pihalla. Kuukauden päästä alkaa ensimmäiset kyyt liikkua, toivottavasti eivät tule pihoille. En viitsi tappaa niitä vaan hommasin käärmepihdit 19.90€ netistä ja kannellisen 60cm korkean ämpärin. Kuskaan niitä sitten vähintään 3 kilsan päähän yhdelle suolle. Toivottavasti pysyvät siellä.

   • Kiva temppu marjastajille, jotka sinne hakeutuvat,toivottavasti lähin lääkäriasema on kulman takana -_-


   • Kerätkää kyyt ja viekää ne vihreiden lapsi-ja homoperheiden pihoille, koska vihreät rakastavat kyykäärmeitä ja pakottavat suuressa uhossaan muutkin rakastamaan niitä. Sanotaan, että parisataa kyytä pihapiirissä lisää nopeasti vihreänkin viisautta.


  • Rautalapio paras kyynmurskaaja. Lapio hiljaa kyyn päälle ja isku ja roikkumaan pihan puuhun, niin ei tule uudelleen kyitä pihapiiriin vuosiin.

  • En oo mikään käärmeiden vihaaja,ja tottunut niihin.Vähän aikaa sitten näin kyyn,syksyllä ne liikkuu,yksi tuttu kertoi käärmeen puremasta siskostaan kuinka vieläkin käy sair.polil.Kukkapenkistä pistänyt käteen joutu teholle ja hermovaurioo jtn seurasi.Mun kimppuun hyökkäsi kävelytien vieressä kes.pnä kuumaa,ihan iso käärme juoksin pois,ja käärme oikeasti singahti metrin eli pistoyritys.Kuljin kaverini kanssa tietä.Huomasin syrjäsilmällä jonkun mustan kierteellä luojalle kiitos ,tääkin kun allerginen..en tiedä mitä kävisi..Käärmeen puremaan on kyllä kuollutkin ihmisiä ennen.Jokainen reagoi eritavalla.

   • Noin kymmenen vuotta sitten muutin asumaan mökilleni, joka on sukuni maita ollut jo 7 sukupolvea.Ikinä ei ole ollut kyitä, paitsi 9 vuotta sitten ,niitä ilmestyi kuin tyhjästä. Tapettuani noin 150 viiden vuoden sisällä, ne ovat kadonneet tai loppuneet lähes kokonaan. olen myös tuhonnut kivikon ,ajamalla maata päälle ja hajustanut ja polttanut oletettuja lymypaikkoja. Parkkikasa on myös hyvä houkutin syksyllä ja pakkasten tultua kunnolla bensaa ja tuleen.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   4906
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   106
   3379
  3. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   99
   3011
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   38
   1600