Ilmaston muutoksesta lisää todisteita Norjasta

Ilmastonmuutos

"Heinäkuussa Norjassa satoi ennätyksellisen paljon. Esimerkiksi Bergenissä vettä tuli viime kuussa eniten 46 vuoteen, yhteensä 261 millilitraa, kun sitä normaalisti sataa 148 millilitraa."
Näin uutisoitiin tänään ylen teksti-tv:n sivuilla.
Uutinenhan tarkoittaa, että bergenissä satoi reilu neljänneslitra vettä eli noin kanvimukillinen vettä, kun sitä on aiemmin satanut reilun kahvikupillisen verran. Norja kärsii valtavasta kuivuudesta uutisoinnin mukaan?

Vitsi vitsi. Tosiasiassahan tämä kertoo toimittajan osaamattomuudesta. Kyseessä pitäisiolla tietenkin millimetri yksikkönä, mikä tarkoittaisi sitä, että kuukauden aikana Bergenin alueelle olisi satanut vettä 26,1 cm tasaisena kerroksena.

10

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pesut

      mikseihän saharassa sada,kuivuus vain jatkuu,onsevaan hyväettä vettä sataa onsitten sitä pohjavettä yllinkyllin,hanasta vain suuhun

    • HavukkaItse

      Ei saharassa ja eteläeuroopassa mikään vesipula ole. EU rahoilla tehdään kaasu ja öljyputkia venäjältä. Kait tuota vettä olisi helpompi pumpata.

    • Milläaikavälillä

      "vettä tuli viime kuussa eniten 46 vuoteen"

      Ei tuo vielä todista ilmastonmuutosta. Tuo on maailmahistoriassa ja iässä hyttysenpaskan verran. Pitäisi tietää paljonko saatoi 100, 200, 300...1000,2000,3000...10000,20000,30000...100000,200000,300000 vuotta sitten. Taitaa vain olla niin että sademääriä ei ole kirjattu ylös kuin viimeisen 50 vuoden ajalta ja mitä olen lukenut näistä ensimmäisistä tutkituista vuosikymmenistä niin kirjaaminen on tehty hyvin harrastelija pohjalta ja puutteellisemmilla välineillä.

      Nythän yleisesti kaikki uskoo että ilmasto lämpenee ja napa-alueiden jääpeite sulaa, mutta jäätiköt tällähetkellä lisääntyvät maailmassa. Pohjoisnapa kyllä sulaa, mutta etelänavalla jääpeite lisääntyy, samoin Islannissa. Toiset tiedemiehet on sitä mieltä että ilmasto lämpenee, mutta vähintään toinen puoli on sitä mieltä että ei lämpene.

      Mites jäähallissa, onko jo jääpeite riittävän paksu notta luisteloon pääsöö?

    • HistoriaOpettaa

      Totta puhut.Ilmasto muuttuu.Amerikkalaiset ja Venäläiset tiedemiehet ovat vahvasti sitä mieltä,että Aurinko on alkanut jäähtymään,ja että pohjoista pallonpuoliskoa uhkaa samanlainen pienimuotoinen jääkausi niinkuin 1650 luvulla,jolloin Englannissakin oli niin kylmää,että Thames-joki jäätyi umpeen.Ja sitäpaitsi jokainen historiaa lukenut tietää,että viimeiset kaksi miljoonaa vuotta maapallon historiassa ovat jatkuvasti vaihdelleet jääkaudet ja lämpimät ajanjaksot siten,että n.100 000 vuotta on pohjoinen pallonpuolisko ollut jäämassojen peitossa ja sitten taas n.15 000 vuotta on ollut lämpimämpää ja sitten taas 100 000 vuotta jääkautta.Ja jokainen tietää,että nykyinen lämmin kausi on kestänyt jo n.12000 vuotta,eli jääkausi painaa taas päälle.

      • Anonyymi

        1852 oli Euroopassa pienimuotoinen jääkausi jolloin esim Pyreneiden vuoristo jäätyi ja on vieläkin jäässä.Jonkun tiedon mukaan lähtenyt sulamaan,mut ei minkään H.....in ilman muutoksen johdosta


    • Retoriikkaa

      Aloittajan retoriikka taisi vitsinomaisesti liittyä uutisointiin, missä kerrottiin, että Bergenissä olisi satanut kuukaudessa vain yhteensä kahvikupillinen vettä ja tämä olisi ollut historian suurin sademäärä. Pelkästään meidän pihalle on päivässä satanut tuhansia kahvikupillisia vettä määrältään.

    • ukkonoah

      höpö, höpö,,,ilmasto on aina vaihdellut ihmisestä riippumatta. olemme menossa jääkautta kohden, vaikka kuinka hiilidioksidia tupruttaisimme ilmakehään.

    • Anonyymi

      Aurinko kun pikkasen käypi vajaateholla, niin SE ON POJAT SITTEN KYLYMÄÄ. Painakaa se mieleen. Ja vastaavasti kun Aurinko säätää poltinta isommalle, niin SE ON SITTEN POJAT KUUMAA. Piste.

      • Anonyymi

        Hienosti rustattu!piste.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8534
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2585
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2313
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1966
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1704
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1519
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1472
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe