Skitsofreenikon oireet johtuu yhteiskunnallisista

Tuomittujarikottu

poista otsikosta sanan "ongelmista".
Huono sosioekonominen asema, esimerkiksi tunnekylmät vanhemmat. Koulukiusaamista ja myöhemmin ihmisten pelko joka voi estää työpaikansaamisen ja pärjäämisen. Parisuhteen saamisen vaikeudet, esim monet ihmiset on tarkoituksella estetty saamasta parisuhdetta usein eri keinoin.
Nämä ongelmat johtavat ihmisen sekoamiseen muiden silmissä, todellisuudessa isot ongelmat kasataan vain muutaman yksilön harteille näin muut pääsevät hetkellisesti helpommalla vaikka ongelmat taustalla muhivat ja kasvavat kokoaan. Todellisuudessa skitsofrenia diagnoosi on jatkoa syrjäyttämiselle jossa ihmiselle luodaan keinotekoinen syy sille miksi hän ei saisi parisuhdetta, perhettä, työtä ja statusta.
Lääkkeet ovat erittäin tehokas keino estää alempia sosiaaliluokkia vaatimaan oikeuksiaan, mikäs sen parempaa että ne estävät myös lisääntymisen koska sivuvaikutukset aiheuttavat impotenssia- varmaan se on tarkoituskin. Onpas vain epäreilua! Miksei kaikki kohdella tasa-arvoisesti?

71

638

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • psychiatrymeansdeath

      Niin ja jos hankkiikin lapsia ne voi olla vammaisia kaikkien noiden lääkkeiden jälkeen. Osa varastoituu rasvakudokseen ja niillä on vaikutuksia pitkiä aikoja lopetuksen jälkeen

      http://news.bbc.co.uk/today/hi/today/newsid_7982000/7982021.stm

      Lopulta ihminen on lihava, väsynyt, hidas zombi joka raahautuu lääkärille hakemaan uuden reseptin toisen jälkeen

      Ehkä psykiatrian tarkoitus on loppuviimeksi lamata ja hiljentää ne hankalimmat tapaukset tällaiseksi

    • skitsoko

      "Nämä ongelmat johtavat ihmisen sekoamiseen muiden silmissä, todellisuudessa isot ongelmat kasataan vain muutaman yksilön harteille näin muut pääsevät hetkellisesti helpommalla"

      Näin juuri koen itselleni käyneen. Olen se kaikkien ihmisten syntipukki ollut, tosin enää en suostu sillä voin niin huonosti etten pysty siihen enää. Sehän on ihan virallisestikin tiedostettu eli että skitsofreenikko kantaa usein kaikkien suvunjäsenten traumat mielessään ja varmaan kehossaankin.. On yleensä erityisen herkkä yksilö ja kiltti. Ei yleensä kellekään halua pahaa.

      • rjjbvnl

        "skitsofreenikko kantaa usein kaikkien suvunjäsenten traumat mielessään ja varmaan kehossaankin.. On yleensä erityisen herkkä yksilö ja kiltti. Ei yleensä kellekään halua pahaa."

        Skitsofreenikkoja myös tuomitaan lehdissä potentiaalisesti vaaralliseksi. Aina muistetaan mainita, kuinka jollakin väkivallantekijällä on skitsofrenia. Tämä aiheuttaa leimoja ja ennakkoluuloja


      • Puntala
        rjjbvnl kirjoitti:

        "skitsofreenikko kantaa usein kaikkien suvunjäsenten traumat mielessään ja varmaan kehossaankin.. On yleensä erityisen herkkä yksilö ja kiltti. Ei yleensä kellekään halua pahaa."

        Skitsofreenikkoja myös tuomitaan lehdissä potentiaalisesti vaaralliseksi. Aina muistetaan mainita, kuinka jollakin väkivallantekijällä on skitsofrenia. Tämä aiheuttaa leimoja ja ennakkoluuloja

        Skitsofrenia on keksitty sairaus eli ei-todellinen sairaus ollenkaan. Jos ihmiset ovat niin tyhmiä, että uskovat skitsofreniaan niin aivan sama mitä stigmoja siihen liittävät. Olkoot nämä "skitsofrenikot" vaikka potentiaalisia moottorisahamurhaajia ja kouluampujia. Saavat syyttää itseään tyhmyydestään, että itseään niin leimaavat. Skitsofrenia on leima, jonka tarkoitus on leimata. Miksi siis ei leimattaisi, jos se on koko konseptin pointti?!


      • Anonyymi

        Ei kenenkään ole pakko kantaa muiden asioita mielessään, se on jo sairauden merkki. Et sinä voi kenenkään elämää miksikään muuttaa kuormittamana itseäsi.
        Sitä on keskityttävä kokoamaan oma itsensä ainoastaan että tulee vahvaksi ihmiseksi, ja kaikki muut saavat tehdä niin myös, ei aikuisen ihmisen tarvitse olla mikään toisten limakalvo edes tehdä itsestään sellaista. Kaikki päätökset lähtee omasta itsestä . Toiset on herkempiä kun toiset ja siksi ottavat toistenkin vastoinkäymiset raskaasti, joten yritä ajatella ainoastaan omia asioitasi vaikka miten olis muilla sillä sinun huono olosi Ei tee ketään ongelma vapaaksi. Ajattele ainostaan omaa itseäsi kerrankin ja rakenna sen voimalla itseluottamus silloin olet henkisesti vapaa.


    • öoiuytryuö

      Minulla ei ole psyykeongelma diagnoosia,
      mutta satuin lukemaan näitä.

      Kyllä joitakin ihmisiä estetään saamasta parisudetta mitä kummallisemmilla tavoilla sosiaalisella pelillä vaikka muutoin omaisi kaikki edellytykset vähintään keskiverron tavoin.
      En voi ymmärtää mitenkään miten toiset ihmiset voivat motivoitua estämään toista ihmistä saamasta parisuhdetta. Täysin järjetöntä, mutta tiedän että sitä tapahtuu.

      • Jjuytreccv

        Joidenkin ihmisten ego ei kestä paremman yksilön olemassaoloa, ja se huonommuus on vielä niiden omassa päässä. Syrjitty voi olla autuaan tietämätön kateudesta.


      • Anonyymi
        Jjuytreccv kirjoitti:

        Joidenkin ihmisten ego ei kestä paremman yksilön olemassaoloa, ja se huonommuus on vielä niiden omassa päässä. Syrjitty voi olla autuaan tietämätön kateudesta.

        Kateellinen ihminen kyllä tekee kaikkensa, saadakseen kohteensa huonoon valoon! Omistaa ns. Skitsofrenian tai narsistisen mielialahäiriön, omistaa psykopaattisen mielialan! Eiymmärrä tilaansa! On suuruuteen taipuvainen, vaik ongelmat on omien korvien välissä, voi jopa tuhota terveyden saadakseen toisen toiminta ns. Alhaiseen asemaan yhteiskunnassa! Kyllä kiusattu voi väsyä ihan terveesti, ei tarvii olla mitään mieliala sairautta se on faktaa tietoo! Kiusaajat ja pahantekijät sitä hoitoo tarvii, ei kiusatut, jos ihmisen kaikki osa-alueet tasapainossa, ei tarvii kiusata, ei häiritä toisten elämää, tää on faktaa tietoo! Aloittakaa itsestä tän asian kaa, jos ymmärrätte mitä tarkoittaa tasapaino omassa mielessä! Pahanteko syyttömille ihmisille on rikollista toimintaa!


    • KerroVaanNyt

      "esim monet ihmiset on tarkoituksella estetty saamasta parisuhdetta usein eri keinoin"

      Voisitko luetella edes muutaman keinon, vai onko tuo taas omaa kuvitelmaasi, jota ei jostain syystä voi tänne kirjoittaa?

    • FDSASFDA

      Psykiatria on tosiaan pseudotiedettä ja sen käyvän hoidon hoitomenetelmät ovat stigmatisaatio, kidutus ja nöyryyttäminen. Kornia skitsofrenian hoidossa on todella se, että usein hoito usein vain uusintaa potilaan aikaisemmin kokemia traumoja henkisestä väkivallasta ja siitä, että menettää itse kaiken vallan määritellä itseään. Tämä luonnollisesti vie usein viimeisetkin mahdollisuudet rakentaa vahvempaa itsetuntoa ja toimivampaa minäkuvaa, tai ylipäätään minkäänlaista tervettä yhteyttä toisiin ihmisiin ja itseen. Tämä on tyypillinen syrjäyttämismekanismi, jossa toiseutta tuottamalla ylläpidetään sosiaalista järjestystä näyttämällä, missä menee likaisen (sairaan-irrationaalisen-epänormaalin) ja puhtaan (terveen-rationaalisen-normaalin) raja. Sen keskeinen funktio ei ole niinkään potilaan parantaminen, vaan "yhteiskunnallinen hygienia". Se keskeinen käyttövoima on inho, pelko ja viha, jotka kohdistetaan normien rajat ylittäneisiin ihmisiin (vammaiset, sairaat, juutalaiset, sosiaalipummit, "nekrut" jne), ja tällä tavalla näytetään, mikä on hyvää ja puhdasta, mikä pahaa ja likaista. Esimerkiksi Tornion avoin dialogi psykoosien hoidossa toimii osin juuri siksi, että siinä ei psykoottisen ihmisen kokemusmaailmaa pidetä irrationaalisen toiseuden tuotteena, joka pitää sulkea pois jaetusta todellisuudesta. Biopsykiatriassa taas psykooseja pidetään kokemuksellisesti epäpyhinä, likaisina tabuina, joista vaikeneminen on hygieniasyistä keskeinen osa paranemisprosessia. Koska ne ovat kuitenkin kokemuksellisesti keskeinen osa potilasta ja määrittelevät hänet totaalisesti, ei hänestä ole helppo eristää "tervettä" eli puhdasta osa-aluetta tuhoamatta häntä henkisesti. Siksi ainoa keino "hoitaa" psykoosipotilaita on "parantaa" heidät hiljaisiksi mm. tuottamalla heille kemiallinen lobotomia. Tämän vuoksi antipsykootteja koskevissa lääketieteellisissä kokeissa keskeinen kriteeri "paranemiselle" onkin lähinnä vaikeneminen ja riittävä taantumuksen taso, ei yleinen hyvinvointi eikä toimintakyky. Siksi merkittävä osa psykiatrian lääkeriippuvaisista "mallipotilaista" ei koskaan työllisty eikä perusta perhettä tai pariudu, vaan he kuolevat syrjäytymisen ja lääkeriippuvuuden aiheuttamiin fyysisiin sairauksiin tai itsemurhiin 20 vuotta ennen kuin väestö keskimäärin.

      • ilookkjhhh

        Hyvä kirjoitus.

        Siihen päälle käsitys ettei ihminen ole edes riittävän kyvykäs päättämään hoidostaan tai mikä itselle on parasta, alentaminen lapsen tasolle osastolla joka tottelee auktoriteettia tai muuten on hoitokielteinen (voi jatkua avopuolellakin - "apu" on pakottavaa ja liian holhoavaa, jatkuva uhka jolloin lääkäri voi pakottaa sairaalaan), painostava tunne hoitoneuvotteluissa joissa muut määrittelee miten hoidon kanssa edetään loppuviimeksi tai vapaudesta määrittelemättömäksi ajaksi, joka ilta ahdistuminen lääkkeen ottamisesta koska siitä voi tulla inhottava levoton olo joka kumminkin käskytetään siihen uhkauksin, lausuntojen kirjoittaminen potilaasta joista ei potilas tunnista itseään ja tarve löytää diagnooseja jotka voivat tuntua sopimattomilta itselle ja vain leimaavilta ja tuntuvat lisäalistamiselta..

        Lääkeuskovaisuus lääkärien toimesta jossa mahtava turvallinen lääke ei tietenkään voi aiheuttaa potilaan kokemia haittoja tai huonoa oloa vaan se on potilaan heikko mielenterveys tietenkin (ja potilas on harhainen lääkkeisiin liittyen, usein liian rankka lääkitys sinetöi diagnoosin), jopa oikeuden omaan kehoon ja tajuntaan vieminen (lääkkeillä jotka kaventavat ajatusmaailmaa ja voivat sedatoida tajun kankaalle), diagnoosi joka vaikuttaa ihmisen kohteluun monessa paikassa, jos hoito on ihmisen mielestä jotenkin virheellistä tai haitallista valitukset menee kuuroille korville, läheiset jotka voivat myös kertoa näkemyksensä miten ihmistä pitäisi hoitaa kysymättä ihmiseltä, jolloin muut määrittelevät kaiken ihmisen elämässä... hoitajat jotka huomauttavat kuinka pitäisi jaksaa puuhata asioita vaikka on väsynyt, epämotivoitunut ja apaattinen lääkityksen takia. Voimattomuuden tunteet, ja jopa suuttumuksen tunteet koko tilanteesta, joissa aluksi jaksaa "kamppailla" ja sanoa omat mielipiteensä, lopulta nöyränä myötäilee systeemiä ilman omaa tahtoa.

        Tämän jälkeen ihmisen odotetaan ponnistelevan parantumisen eteen ja löytävän vahvan minän selviämiseen.

        Mielestäni terve tunne on vastareaktio: viha koko systeemiä kohtaan.

        Ja miksiköhän skitsofreenikot tekee paljon itsemurhia?


      • uoijbnll

        "Tämän vuoksi antipsykootteja koskevissa lääketieteellisissä kokeissa keskeinen kriteeri "paranemiselle" onkin lähinnä vaikeneminen ja riittävä taantumuksen taso, ei yleinen hyvinvointi eikä toimintakyky."

        Joskus alussa tutkimuksia tehtiin lähinnä lääkärin observoinnin perusteella potilaasta.

        Antipsykoottien kohdalla harvemmin kysytään mitä potilas ajattelee niistä, vaan mitä lääkäri ajattelee potilaan hyötyvän niistä ja kuinka paremmalta potilas vaikuttaa. Potilaan kokemus voi olla että hän on väsynyt zombi, lääkärin toinen. Antipsykootit myös helpottavat sairaalahenkilökunnan työtä.

        Lääkäreillä ei tunnu kiinnistavan lääkkeiden haitalliset vaikutukset tunne-elämälle, kognitiolle,persoonalle tai elämänlaadulle (seksuaalisuus, lihominen, apatia, jopa tulleet pakkoliikkeet ja vieroitusoireet jne)

        Kukaan ei halua kysyä miksi potilas ei halua lääkkeitä, vaan hänet tuomitaan hoitokielteiseksi.

        Joskus antipsykooteilla hoidetaan ihmisen persoonaa tai mielipiteitä. Se on karua.

        Yksi teoriani siihen, miksi suomessa käytetään paljon pakkohoitoa, on se, että suomessa käyttäydytään hillitymmin kuin muualla ja siitä poikkeavuus on paheksuttavaa. Poikkeavuutta normaalista pidetään paheksuttavana, vaikka päälle on maalattu kuva sympaattisesta mielisairauden hoitamisesta ihmisen hyväksi. Totuus hoidosta ja suhtautumisesta mielisairauteen voi olla täysin eri. Tosiasiassa nämä mielisairaudet lisää stigmaa ja ennakkoluuloja ( myös psykiatristen osastojen henkilökunnan mielessä). Ellei sairaudesta ole tullut mediaseksikäs jossa joku kertoo selviytymistarinaansa sairaudesta jossain lehdessä. Psykiatria on sosiaalisen kontrollin muoto.

        Jos kukaan ei olisi ikinä paheksunut lobotomiaa tai kritisoinut sitä, siitä ei olisi luovuttu. On jo karmea ajatus, miten joku voi nähdä oikeudekseen silpoa toisen ihmisen aivoja ilman hänen lupaansa (sama eettinen dilemma pätee kylläkin nykyään kemikaaleihin). Toivon, että nykyajan biopsykiatria autoritäärisuudessaan ja pakottavuudessaan, tarpeessa poistaa "likainen (sairas-irrationaalinen-epänormaali)" sen sijaan että näkisi 'sairauden' ihmisen mielen tuotteena, joka on tullut monesti elämän kokemusten perusteella eikä ole joku kemiallinen epätasapaino ihmisen päässä joka pitää ensisijaisesti ratkaista lääkkeillä. Erilainen pelottaa ja siksi se halutaan poistaa lääkkein. Tässä prosessissa uhrataan myös osa ihmisen persoonaa ja mikä tärkein, pakottamalla lääkkeet, luottamuksellinen lääkärisuhde.


      • Anonyymi

        Ei hoito ole mitään kisutustabtai nöyrryttämistä mitenkään. Ja miksi edes kuvittelet sellaisia
        Ne ajatukset ovat kyllä osa sairautta, otappa selvää hieman miten sairaanhoito tiåoimii ennenkin puhut kiduttamisesta, heille sinä,olet potilas etkä yhtään mitään muuta, siis et ole mitenkään erikoisasemassa sairautesi kanssa.
        Ihminen jollakin huono itsetunto epäilee aina jotakin pahaa, kun taas tasapainoinen ihminen
        Ei koe asioita negatiivisesti , sellaista ei ole helppo hoitaa edes kun asennoidutaan hoitoon tavalla mistä kirjoitit.


      • Anonyymi
        ilookkjhhh kirjoitti:

        Hyvä kirjoitus.

        Siihen päälle käsitys ettei ihminen ole edes riittävän kyvykäs päättämään hoidostaan tai mikä itselle on parasta, alentaminen lapsen tasolle osastolla joka tottelee auktoriteettia tai muuten on hoitokielteinen (voi jatkua avopuolellakin - "apu" on pakottavaa ja liian holhoavaa, jatkuva uhka jolloin lääkäri voi pakottaa sairaalaan), painostava tunne hoitoneuvotteluissa joissa muut määrittelee miten hoidon kanssa edetään loppuviimeksi tai vapaudesta määrittelemättömäksi ajaksi, joka ilta ahdistuminen lääkkeen ottamisesta koska siitä voi tulla inhottava levoton olo joka kumminkin käskytetään siihen uhkauksin, lausuntojen kirjoittaminen potilaasta joista ei potilas tunnista itseään ja tarve löytää diagnooseja jotka voivat tuntua sopimattomilta itselle ja vain leimaavilta ja tuntuvat lisäalistamiselta..

        Lääkeuskovaisuus lääkärien toimesta jossa mahtava turvallinen lääke ei tietenkään voi aiheuttaa potilaan kokemia haittoja tai huonoa oloa vaan se on potilaan heikko mielenterveys tietenkin (ja potilas on harhainen lääkkeisiin liittyen, usein liian rankka lääkitys sinetöi diagnoosin), jopa oikeuden omaan kehoon ja tajuntaan vieminen (lääkkeillä jotka kaventavat ajatusmaailmaa ja voivat sedatoida tajun kankaalle), diagnoosi joka vaikuttaa ihmisen kohteluun monessa paikassa, jos hoito on ihmisen mielestä jotenkin virheellistä tai haitallista valitukset menee kuuroille korville, läheiset jotka voivat myös kertoa näkemyksensä miten ihmistä pitäisi hoitaa kysymättä ihmiseltä, jolloin muut määrittelevät kaiken ihmisen elämässä... hoitajat jotka huomauttavat kuinka pitäisi jaksaa puuhata asioita vaikka on väsynyt, epämotivoitunut ja apaattinen lääkityksen takia. Voimattomuuden tunteet, ja jopa suuttumuksen tunteet koko tilanteesta, joissa aluksi jaksaa "kamppailla" ja sanoa omat mielipiteensä, lopulta nöyränä myötäilee systeemiä ilman omaa tahtoa.

        Tämän jälkeen ihmisen odotetaan ponnistelevan parantumisen eteen ja löytävän vahvan minän selviämiseen.

        Mielestäni terve tunne on vastareaktio: viha koko systeemiä kohtaan.

        Ja miksiköhän skitsofreenikot tekee paljon itsemurhia?

        Ja aina vaan jutut paranee , mielikuvat ivat ihan päin peetä


      • Anonyymi
        ilookkjhhh kirjoitti:

        Hyvä kirjoitus.

        Siihen päälle käsitys ettei ihminen ole edes riittävän kyvykäs päättämään hoidostaan tai mikä itselle on parasta, alentaminen lapsen tasolle osastolla joka tottelee auktoriteettia tai muuten on hoitokielteinen (voi jatkua avopuolellakin - "apu" on pakottavaa ja liian holhoavaa, jatkuva uhka jolloin lääkäri voi pakottaa sairaalaan), painostava tunne hoitoneuvotteluissa joissa muut määrittelee miten hoidon kanssa edetään loppuviimeksi tai vapaudesta määrittelemättömäksi ajaksi, joka ilta ahdistuminen lääkkeen ottamisesta koska siitä voi tulla inhottava levoton olo joka kumminkin käskytetään siihen uhkauksin, lausuntojen kirjoittaminen potilaasta joista ei potilas tunnista itseään ja tarve löytää diagnooseja jotka voivat tuntua sopimattomilta itselle ja vain leimaavilta ja tuntuvat lisäalistamiselta..

        Lääkeuskovaisuus lääkärien toimesta jossa mahtava turvallinen lääke ei tietenkään voi aiheuttaa potilaan kokemia haittoja tai huonoa oloa vaan se on potilaan heikko mielenterveys tietenkin (ja potilas on harhainen lääkkeisiin liittyen, usein liian rankka lääkitys sinetöi diagnoosin), jopa oikeuden omaan kehoon ja tajuntaan vieminen (lääkkeillä jotka kaventavat ajatusmaailmaa ja voivat sedatoida tajun kankaalle), diagnoosi joka vaikuttaa ihmisen kohteluun monessa paikassa, jos hoito on ihmisen mielestä jotenkin virheellistä tai haitallista valitukset menee kuuroille korville, läheiset jotka voivat myös kertoa näkemyksensä miten ihmistä pitäisi hoitaa kysymättä ihmiseltä, jolloin muut määrittelevät kaiken ihmisen elämässä... hoitajat jotka huomauttavat kuinka pitäisi jaksaa puuhata asioita vaikka on väsynyt, epämotivoitunut ja apaattinen lääkityksen takia. Voimattomuuden tunteet, ja jopa suuttumuksen tunteet koko tilanteesta, joissa aluksi jaksaa "kamppailla" ja sanoa omat mielipiteensä, lopulta nöyränä myötäilee systeemiä ilman omaa tahtoa.

        Tämän jälkeen ihmisen odotetaan ponnistelevan parantumisen eteen ja löytävän vahvan minän selviämiseen.

        Mielestäni terve tunne on vastareaktio: viha koko systeemiä kohtaan.

        Ja miksiköhän skitsofreenikot tekee paljon itsemurhia?

        Ei, ei todellakaan tavallinen ihminen jolla ei ole lääketieteellistä koulutusta voi ruveta arvostelemaan hoitomenetelmiä , ja ihminen joka on psykoosissa ei myöskään ole kykenevä päättämään miten häntä hoidetaan tai mitä lääkkeitä annetaan. Sillä siksi psykiatrian koulutus on niin hirmu pitkä että he tietäisivät mahdollisimman paljon psyykkisistä sairauksista .joten kysymyksiä hoidosta voi tehdä psykiatrille mutta jos hän on eri mieltä kun potilas niin silloin pitää potilaan ymmärtää ettei se ole mikään arvovalta kilpailu ainoastaan halu auttaa sairasta.
        Viha on avuttoman ihmisen ainut keino millä yrittää pitää päätään pinnalla jotenkin. Lääkäri ja potilas ovat saman arvoisia ihmisinä, MUTTA eri arvoisia mitä tulee lääkkeistä päätteleminen sen kyllä jättäisin lääkärin tehtäväksi , ilman että pelkäisin sydämmenimpohjasta että jäisin toiseksi arvovalta taistelussa joka usein on potilaan asenne näihin asioihin ,viha ja haukkuminen ei kuulu tapoihin, ei edes silloin kun on skitsofreninen
        Kuten kirjoituksesta näkyy.


      • Anonyymi
        uoijbnll kirjoitti:

        "Tämän vuoksi antipsykootteja koskevissa lääketieteellisissä kokeissa keskeinen kriteeri "paranemiselle" onkin lähinnä vaikeneminen ja riittävä taantumuksen taso, ei yleinen hyvinvointi eikä toimintakyky."

        Joskus alussa tutkimuksia tehtiin lähinnä lääkärin observoinnin perusteella potilaasta.

        Antipsykoottien kohdalla harvemmin kysytään mitä potilas ajattelee niistä, vaan mitä lääkäri ajattelee potilaan hyötyvän niistä ja kuinka paremmalta potilas vaikuttaa. Potilaan kokemus voi olla että hän on väsynyt zombi, lääkärin toinen. Antipsykootit myös helpottavat sairaalahenkilökunnan työtä.

        Lääkäreillä ei tunnu kiinnistavan lääkkeiden haitalliset vaikutukset tunne-elämälle, kognitiolle,persoonalle tai elämänlaadulle (seksuaalisuus, lihominen, apatia, jopa tulleet pakkoliikkeet ja vieroitusoireet jne)

        Kukaan ei halua kysyä miksi potilas ei halua lääkkeitä, vaan hänet tuomitaan hoitokielteiseksi.

        Joskus antipsykooteilla hoidetaan ihmisen persoonaa tai mielipiteitä. Se on karua.

        Yksi teoriani siihen, miksi suomessa käytetään paljon pakkohoitoa, on se, että suomessa käyttäydytään hillitymmin kuin muualla ja siitä poikkeavuus on paheksuttavaa. Poikkeavuutta normaalista pidetään paheksuttavana, vaikka päälle on maalattu kuva sympaattisesta mielisairauden hoitamisesta ihmisen hyväksi. Totuus hoidosta ja suhtautumisesta mielisairauteen voi olla täysin eri. Tosiasiassa nämä mielisairaudet lisää stigmaa ja ennakkoluuloja ( myös psykiatristen osastojen henkilökunnan mielessä). Ellei sairaudesta ole tullut mediaseksikäs jossa joku kertoo selviytymistarinaansa sairaudesta jossain lehdessä. Psykiatria on sosiaalisen kontrollin muoto.

        Jos kukaan ei olisi ikinä paheksunut lobotomiaa tai kritisoinut sitä, siitä ei olisi luovuttu. On jo karmea ajatus, miten joku voi nähdä oikeudekseen silpoa toisen ihmisen aivoja ilman hänen lupaansa (sama eettinen dilemma pätee kylläkin nykyään kemikaaleihin). Toivon, että nykyajan biopsykiatria autoritäärisuudessaan ja pakottavuudessaan, tarpeessa poistaa "likainen (sairas-irrationaalinen-epänormaali)" sen sijaan että näkisi 'sairauden' ihmisen mielen tuotteena, joka on tullut monesti elämän kokemusten perusteella eikä ole joku kemiallinen epätasapaino ihmisen päässä joka pitää ensisijaisesti ratkaista lääkkeillä. Erilainen pelottaa ja siksi se halutaan poistaa lääkkein. Tässä prosessissa uhrataan myös osa ihmisen persoonaa ja mikä tärkein, pakottamalla lääkkeet, luottamuksellinen lääkärisuhde.

        Hillitymmin kun muualla ??????
        Lueppas näitä sivuja ovatko hillittyjen ihmisten kirjoituksia . Siis siihen teoriaan en usko
        Pakkohoitoon on aina syynsä, eikä sinne päästä ensinnäkään helpolla.
        Ihmisen käytös kun menee mahdottomuuksia ja on vaarallinen itselleen ja muille niin pakkohoitoon ja äkkiä .
        Joten että edes alennetaan syyttelemään omaa sairautta sitä joka auttaa, vaan siksi ettei apu ole sellaista kun tämä hyvin sairas henkilö on kuvitellut suuruuden hulluudessaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hillitymmin kun muualla ??????
        Lueppas näitä sivuja ovatko hillittyjen ihmisten kirjoituksia . Siis siihen teoriaan en usko
        Pakkohoitoon on aina syynsä, eikä sinne päästä ensinnäkään helpolla.
        Ihmisen käytös kun menee mahdottomuuksia ja on vaarallinen itselleen ja muille niin pakkohoitoon ja äkkiä .
        Joten että edes alennetaan syyttelemään omaa sairautta sitä joka auttaa, vaan siksi ettei apu ole sellaista kun tämä hyvin sairas henkilö on kuvitellut suuruuden hulluudessaan

        Pakkohoidosta ei voi sanoa, että sinne pääsee, sinne joutuu.
        Avohoito on asia erikseen, sinne ei joudu, sinne pääsee.


    • gdsgdsgdsgds

      Sanotaan, että skitsofreenikoita on se samat 1 % (tai jotain sinne päin) joka puolella maailmaa. Eiköhän se kuulu ihmismielen monimutkaisuuden haittailmiöihin. Nerous ja hulluus kulkevat joskus käsi kädessä - tai käyvät hiuksen hienoa tasapainoilua keskenään.

      En usko, että skitsofrenia olisi yksinomaan matalan sosiaalisen aseman sairaus. Kaltoin kohtelu/traumat aiheuttaa monia muitakin persoonallisuuden poikkeavuuksia. Sen sijaan hoito eroaa taatusti varakkaalla ja köyhällä ihmisellä. Varakas voi valita hoitopaikkansa ja hoitolinjansa. Köyhä altistuu väärälle hoidolle ja sitä kautta väärän lääkehoidon kautta kroonistumiselle/laitostumiselle.

      Skitsofreniankin kohdalla ympäristön suhtautuminen vaikuttaa siihen, millaista on olla poikkeava. Täällä hulluus on eristävä leima. Jossain muualla äänten kuulija on yhteyksissä toisiin todellisuuksiin ja jumaliin ja on siten yhteisön arvokas osa. Kumman maan ihmisen itse arvelette pärjäävän paremmin sairautensa kanssa siinä yhteisössä, johon on syntynyt?

      • tyjg

        Toisen maan shamaani on toisen maan skitsofreenikko. Minkälaisethan skitsofreenikot ovat vahvasti taikauskoisessa kulttuurissa?


      • Puntala

        Skitsofrenia on keksitty sairaus eli ei-todellinen sairaus. Skitsofrenia on vain leima (1 yli 300:sta leimasta, jotka uusimmassa DSM:ssä luetellaan), jonka tarkoitus on leimata kohde, jotta häntä voidaan kontrolloida tai rangaista! Ilman leimoja, skitsofrenia, bipolaari, ADHD jne. henkilöä ei voida alistaa.

        Vaikka moni teistä on ihan jyvällä psykiatrian todellisesta yhteiskunnallisesta tehtävästä, teksteissänne saa kuvan, että uskotte kuitenkin näihin mieli(kuvitus)sairauksiin, jotka ovat todellisuudessa siis vain mahdollistamassa ihmisoikeuksien viemisen ja perustuslain kiertämisen. Skitsofrenikko, Bipo jne. ovat samanlaisia satuhahmoja kuin Joulupukki ja Hammaskeiju. On idiotismia, muttei rikollista, uskoa sellaisiin.


      • skitsoko

        Itse voisin paremmin kun minut olisi vain jätetty mielenterveyshoidon puolelta rauhaan. Tuntuu että enemmän haittaa siitä on ollut kuin apua. Hoitajat ja lääkärit ahdistuvat potilaan ns. ongelmista ja pakottavat potilaan toimimaan, ajattelemaan ja uskomaan heidän haluamallaan tavalla että heidän OMA ahdistus lievittyisi. Nämä kaikki ovat pahimman luokan ihmisoikeusrikkomuksia. Toisen ihmisen sisäiseen maailmaan väkisin tunkeutumista ja sen väkisin, pakolla muuttamista oman mielenrauhansa hyväksi. Voiko olla mitään kamalampaa? Tällainen toiminta itsessään aiheuttaa ihmisille traumoja.


      • skitsoko

        Niin kauan kun mielenterveyshoidossa työskentelee narsistisia ihmisiä (enkä tarkoita ettäkö siellä välttämättä olisi patologisia narsisteja, mutta eriasteisesti narsistisesti häiriintyneitä) niin niin kauan potilaat kärsivät eivätkä saa tarvitsemaansa apua.. Eli potilaan ongelmat jopa pahenevat ja potilas menee vain enemmän sekaisin. Tästä asiasta ei paljon puhuta... Narsistisia ihmisiä on ihan joka paikassa, mielenterveyshoito ei ole mikään poikkeus ja usein potilas on niin heikossa kunnossa ettei hän pysty näitä ihmisiä vastaan taistelemaan, tai esim. vaihtamaan hoitavaa henkilöä.

        Voi olla ettei ihminen edes tajua joutuneensa häiriintyneen ihmisen potilaaksi. Narsistiset ihmiset eivät kunnioita tai edes tiedosta ihmisten välisiä RAJOJA, joten he jatkuvasti astuvat muiden ihmisten rajojen yli ja sekaantuvat asioihin jotka eivät heille kuulu ja tämä aiheuttaa sille joiden rajoja rikotaan hirveää epämääräistä ahdistusta. Olen monta kertaa törmännyt siihen että esim. hoitaja ottaa potilaan asiat liian henkilökohtaisesti, eli eivät erota sitä mikä kuuluu potilaalle ja mikä heille. Eivät siis tunnista ja tiedosta rajojaan ja näin aiheuttavat vain lisää sekaannusta potilaalle!

        Itse en tätä asiaa heti tiedostanut, tiesin vain että minä koen jotain epämääräistä ahdistusta liittyen mielenterveyshoitoon ja koin että se aivan kuin imaisi mut mukaansa. Nyt tajuan että kyse on rajattomuudesta. Jos sun rajoja ei olla kunnioitettu kun olet ollut lapsi ja nuori niin joudut helposti sellaisten ihmisten pariin aikuisenakin jotka eivät kunnioita niitä.


      • skitsoko

        Jos sitten reagoit niihin rajojen rikkomisiin niin vika on sinussa. Olet jotenkin häiriintynyt kun reagoit... Jos pelkäät sitä paikkaa ja niitä ihmisiä niin sussa on jotain vikaa. Olet hysteerinen ja vainoharhainen ja kaikkea mahdollista. Mitään vikaa omassa toiminnassaan he eivät tietystikään näe. Ehkä itse olen herkkä ja siksi saatan reagoida voimakkaastikin, mutta se ei ole vika vaan ominaisuus.


      • skitsoko
        skitsoko kirjoitti:

        Jos sitten reagoit niihin rajojen rikkomisiin niin vika on sinussa. Olet jotenkin häiriintynyt kun reagoit... Jos pelkäät sitä paikkaa ja niitä ihmisiä niin sussa on jotain vikaa. Olet hysteerinen ja vainoharhainen ja kaikkea mahdollista. Mitään vikaa omassa toiminnassaan he eivät tietystikään näe. Ehkä itse olen herkkä ja siksi saatan reagoida voimakkaastikin, mutta se ei ole vika vaan ominaisuus.

        ja toki reagoin voimakkaasti myös senkin vuoksi että rajojani on rikottu moneen kertaan aiemmin elämässäni mutta onko se sitten vika vai vaan jäänne menneisyydestä.. Ammattilaisina heidän pitäisi tiedosta tämäkin asia ja ottaa se huomioon potilaan kanssa asioidessa. Tai sitten voi vaikka vaihtaa alaa, se on mulle aivan sama kunhan eivät vahingoita ihmisiä.


      • katkeraedelleen

        Psykiatria ei kunnioita ihmisen rajoja tai tahtoa. Ei edes kehollista koskemattomuutta. Jollekin joka on ennen kokenut väkivaltaa/seksuaalista väkivaltaa, tämä voi olla traumatisoivaa tai jopa tuhoisaa.

        Tämän kidutuksen kokija ei ole tehnyt rikosta, ei mitään, mutta joutuu kokemaan hirveää kohtelua.

        Psykiatrinen raiskaus injektioilla on yhtä paha kuin raiskaus tai väkivalta. Tässä pahoinpitelijöitä saattaa olla monta, ja he häpäisevät potilaan. Väkivallan kokenut saa olla omassa mielessään, psykiatrisen potilaan mielikin raiskataan kemikaaleilla.

        Miten nämä ihmiset voivat kuvitella tekevänsä tällaisella pahoinpitelyllä ja pakottamisella mitään hyvää. Kidutus ei ole hoitoa. Se on unohtunut näiltä sairailta ihmisiltä, jotka työskentelee psykiatriassa

        Kärsin niin pahoista traumoista osaston jälkeen, että olen jopa hautonut itsemurhaa näiden jälkeen. He eivät parantaneet minua, he hiljensivät minut.


      • skitsoko
        katkeraedelleen kirjoitti:

        Psykiatria ei kunnioita ihmisen rajoja tai tahtoa. Ei edes kehollista koskemattomuutta. Jollekin joka on ennen kokenut väkivaltaa/seksuaalista väkivaltaa, tämä voi olla traumatisoivaa tai jopa tuhoisaa.

        Tämän kidutuksen kokija ei ole tehnyt rikosta, ei mitään, mutta joutuu kokemaan hirveää kohtelua.

        Psykiatrinen raiskaus injektioilla on yhtä paha kuin raiskaus tai väkivalta. Tässä pahoinpitelijöitä saattaa olla monta, ja he häpäisevät potilaan. Väkivallan kokenut saa olla omassa mielessään, psykiatrisen potilaan mielikin raiskataan kemikaaleilla.

        Miten nämä ihmiset voivat kuvitella tekevänsä tällaisella pahoinpitelyllä ja pakottamisella mitään hyvää. Kidutus ei ole hoitoa. Se on unohtunut näiltä sairailta ihmisiltä, jotka työskentelee psykiatriassa

        Kärsin niin pahoista traumoista osaston jälkeen, että olen jopa hautonut itsemurhaa näiden jälkeen. He eivät parantaneet minua, he hiljensivät minut.

        Kirjoitat täyttä asiaa. Ihmisiä voi todellakin pahoinpidellä monella eri tapaa. Kemikaaleilla pahoinpitely on yksi niistä. Itse en onneksi ole joutunut injektiolääkinnän kohteeksi, vaikka aika lähellä kai sekin on ollut ja kaipa sitä joutuu jatkossa pelkäämään kun skitsofrenia-diagnoosi papereissani nyt on, mutta kaikenlaista muunlaista väkivaltaa kylläkin. Ihan kirkkain silmin silti väittävät vain auttavansa sua! Alkaa tuntumaan että ovat sairaampia kuin potilaansa.


      • katkeroitunut-_

        "Miten nämä ihmiset voivat kuvitella tekevänsä tällaisella pahoinpitelyllä ja pakottamisella mitään hyvää. Kidutus ei ole hoitoa. Se on unohtunut näiltä sairailta ihmisiltä, jotka työskentelee psykiatriassa"

        Psykiatreilla on harha että pakottaminen,vallankäyttö ja alistaminen on hoitoa ja toksiset kemikaalit on hoitavia lääkkeitä. Psykiatreilla on harha, että "sairaat" eivät osaa päättää eikä heillä ole kykyä päättää, mikä heille on parhaaksi, vaikka he suoraan ilmaisisivat tahtonsa ja perustelisivat sen ja kieltäytymisensä lääkkeistä. Psykiatreilla on harha, että heillä on oikeus hyvän nimissä tehdä näin toiselle ihmiselle, joka kärsii kehossaan ja mielessään nämä haitat lääkkeistä. Hoitajilla on harha, että pahoinpitelemällä potilaita kemikaalein ja voimalla, he tekevät hyvää työtä.

        "kaipa sitä joutuu jatkossa pelkäämään kun skitsofrenia-diagnoosi papereissani nyt on, mutta kaikenlaista muunlaista väkivaltaa kylläkin." En itse uskalla suunnilleen mennä edes terveysasemalle, kun olen niin ahdistunut lääkäreistä ja heidän vallastaan vapaudenviemiseen ja lääkitykseen. Minun pitäisi jutella traumoistani, mutten luota enää hoitohenkilöihin kokemani jälkeen.


      • Anonyymi
        skitsoko kirjoitti:

        Niin kauan kun mielenterveyshoidossa työskentelee narsistisia ihmisiä (enkä tarkoita ettäkö siellä välttämättä olisi patologisia narsisteja, mutta eriasteisesti narsistisesti häiriintyneitä) niin niin kauan potilaat kärsivät eivätkä saa tarvitsemaansa apua.. Eli potilaan ongelmat jopa pahenevat ja potilas menee vain enemmän sekaisin. Tästä asiasta ei paljon puhuta... Narsistisia ihmisiä on ihan joka paikassa, mielenterveyshoito ei ole mikään poikkeus ja usein potilas on niin heikossa kunnossa ettei hän pysty näitä ihmisiä vastaan taistelemaan, tai esim. vaihtamaan hoitavaa henkilöä.

        Voi olla ettei ihminen edes tajua joutuneensa häiriintyneen ihmisen potilaaksi. Narsistiset ihmiset eivät kunnioita tai edes tiedosta ihmisten välisiä RAJOJA, joten he jatkuvasti astuvat muiden ihmisten rajojen yli ja sekaantuvat asioihin jotka eivät heille kuulu ja tämä aiheuttaa sille joiden rajoja rikotaan hirveää epämääräistä ahdistusta. Olen monta kertaa törmännyt siihen että esim. hoitaja ottaa potilaan asiat liian henkilökohtaisesti, eli eivät erota sitä mikä kuuluu potilaalle ja mikä heille. Eivät siis tunnista ja tiedosta rajojaan ja näin aiheuttavat vain lisää sekaannusta potilaalle!

        Itse en tätä asiaa heti tiedostanut, tiesin vain että minä koen jotain epämääräistä ahdistusta liittyen mielenterveyshoitoon ja koin että se aivan kuin imaisi mut mukaansa. Nyt tajuan että kyse on rajattomuudesta. Jos sun rajoja ei olla kunnioitettu kun olet ollut lapsi ja nuori niin joudut helposti sellaisten ihmisten pariin aikuisenakin jotka eivät kunnioita niitä.

        Jos narsismi on se ainoa motivaatio mikä saa ihmisen tekemään töitä vaikka uhriutumiseen ja johonkin työkyvyttömyyteen nähden, niin ehkä meidän yhteiskunta tarvitsee lisää narsisteja.


      • Anonyymi
        skitsoko kirjoitti:

        Itse voisin paremmin kun minut olisi vain jätetty mielenterveyshoidon puolelta rauhaan. Tuntuu että enemmän haittaa siitä on ollut kuin apua. Hoitajat ja lääkärit ahdistuvat potilaan ns. ongelmista ja pakottavat potilaan toimimaan, ajattelemaan ja uskomaan heidän haluamallaan tavalla että heidän OMA ahdistus lievittyisi. Nämä kaikki ovat pahimman luokan ihmisoikeusrikkomuksia. Toisen ihmisen sisäiseen maailmaan väkisin tunkeutumista ja sen väkisin, pakolla muuttamista oman mielenrauhansa hyväksi. Voiko olla mitään kamalampaa? Tällainen toiminta itsessään aiheuttaa ihmisille traumoja.

        Taas ihan ulalla tämäkin selitys


      • Anonyymi
        skitsoko kirjoitti:

        Niin kauan kun mielenterveyshoidossa työskentelee narsistisia ihmisiä (enkä tarkoita ettäkö siellä välttämättä olisi patologisia narsisteja, mutta eriasteisesti narsistisesti häiriintyneitä) niin niin kauan potilaat kärsivät eivätkä saa tarvitsemaansa apua.. Eli potilaan ongelmat jopa pahenevat ja potilas menee vain enemmän sekaisin. Tästä asiasta ei paljon puhuta... Narsistisia ihmisiä on ihan joka paikassa, mielenterveyshoito ei ole mikään poikkeus ja usein potilas on niin heikossa kunnossa ettei hän pysty näitä ihmisiä vastaan taistelemaan, tai esim. vaihtamaan hoitavaa henkilöä.

        Voi olla ettei ihminen edes tajua joutuneensa häiriintyneen ihmisen potilaaksi. Narsistiset ihmiset eivät kunnioita tai edes tiedosta ihmisten välisiä RAJOJA, joten he jatkuvasti astuvat muiden ihmisten rajojen yli ja sekaantuvat asioihin jotka eivät heille kuulu ja tämä aiheuttaa sille joiden rajoja rikotaan hirveää epämääräistä ahdistusta. Olen monta kertaa törmännyt siihen että esim. hoitaja ottaa potilaan asiat liian henkilökohtaisesti, eli eivät erota sitä mikä kuuluu potilaalle ja mikä heille. Eivät siis tunnista ja tiedosta rajojaan ja näin aiheuttavat vain lisää sekaannusta potilaalle!

        Itse en tätä asiaa heti tiedostanut, tiesin vain että minä koen jotain epämääräistä ahdistusta liittyen mielenterveyshoitoon ja koin että se aivan kuin imaisi mut mukaansa. Nyt tajuan että kyse on rajattomuudesta. Jos sun rajoja ei olla kunnioitettu kun olet ollut lapsi ja nuori niin joudut helposti sellaisten ihmisten pariin aikuisenakin jotka eivät kunnioita niitä.

        Emä vale, kyllä hoitokunta kyselee vaan asioita sairauden raameissa, joten jos kysyvät miten syöt kotona esim niin sillä on tarkoitus, entäs ulkoilmakonsertin, sekin kuuluu tietää hoidettavasta jne
        Joten älä paasaa rajoista, kaikella on tarkoitus hoidon kannalta esim kun kysytään miten paljon ihminen käyttää alkoholia niin sekin on tiedettävä siksi että osaa antaa tarvittavaa hoitoa.


      • Anonyymi
        Puntala kirjoitti:

        Skitsofrenia on keksitty sairaus eli ei-todellinen sairaus. Skitsofrenia on vain leima (1 yli 300:sta leimasta, jotka uusimmassa DSM:ssä luetellaan), jonka tarkoitus on leimata kohde, jotta häntä voidaan kontrolloida tai rangaista! Ilman leimoja, skitsofrenia, bipolaari, ADHD jne. henkilöä ei voida alistaa.

        Vaikka moni teistä on ihan jyvällä psykiatrian todellisesta yhteiskunnallisesta tehtävästä, teksteissänne saa kuvan, että uskotte kuitenkin näihin mieli(kuvitus)sairauksiin, jotka ovat todellisuudessa siis vain mahdollistamassa ihmisoikeuksien viemisen ja perustuslain kiertämisen. Skitsofrenikko, Bipo jne. ovat samanlaisia satuhahmoja kuin Joulupukki ja Hammaskeiju. On idiotismia, muttei rikollista, uskoa sellaisiin.

        Eikö ole parempi kun et kirjoiteåtele sairaita juttujasi ollenkaan. Sinä kiellä sairauden mikä on ollut vuosisatoja maailmassa kun näkee näitä epäileviä juttuja täällä niin näkee myös että hyvin harva tiedostaa itse tilansa, ja sairaat syyttelevät milloin perhettä milloin lääkäriä ja hoitajia. Jokainen joka on töissä hoitoalalla tietää mitä skitsofreenikko saattaa puhua kun on sairaassa jaksossaan , siis syytellä ulkonisia tekijöitä ja yrittää jopa mitätöidä sairaudet jotka ovat todella vaikeita Et sinä ole mikään Einsteni mitenkään etkä ole edes kykenevä keskustelemaan näistä asioista, koska sinullakin konspiraatio teoriat päässä, ja niillä ei pitkälle pötkitä.


      • Anonyymi
        skitsoko kirjoitti:

        Kirjoitat täyttä asiaa. Ihmisiä voi todellakin pahoinpidellä monella eri tapaa. Kemikaaleilla pahoinpitely on yksi niistä. Itse en onneksi ole joutunut injektiolääkinnän kohteeksi, vaikka aika lähellä kai sekin on ollut ja kaipa sitä joutuu jatkossa pelkäämään kun skitsofrenia-diagnoosi papereissani nyt on, mutta kaikenlaista muunlaista väkivaltaa kylläkin. Ihan kirkkain silmin silti väittävät vain auttavansa sua! Alkaa tuntumaan että ovat sairaampia kuin potilaansa.

        Siinä taas yksi joka ei ole päässyt eroon ennakkoluuloistaan jotka pohjustivat hyvin huonoon itseluottamukseen , joten ei voi hurrata mitenkään, noilla mielipiteillä ei tulla koskaan terveeksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Emä vale, kyllä hoitokunta kyselee vaan asioita sairauden raameissa, joten jos kysyvät miten syöt kotona esim niin sillä on tarkoitus, entäs ulkoilmakonsertin, sekin kuuluu tietää hoidettavasta jne
        Joten älä paasaa rajoista, kaikella on tarkoitus hoidon kannalta esim kun kysytään miten paljon ihminen käyttää alkoholia niin sekin on tiedettävä siksi että osaa antaa tarvittavaa hoitoa.

        Potilaan ei ole mikään pakko avata lääkärille koko elämäänsä. Voi kertoa ne asiat, joista haluaa puhua.
        Ihminen itse, oli sitten potilas tai ei, pystyy itse rajansa vetämään.


      • Anonyymi
        skitsoko kirjoitti:

        Itse voisin paremmin kun minut olisi vain jätetty mielenterveyshoidon puolelta rauhaan. Tuntuu että enemmän haittaa siitä on ollut kuin apua. Hoitajat ja lääkärit ahdistuvat potilaan ns. ongelmista ja pakottavat potilaan toimimaan, ajattelemaan ja uskomaan heidän haluamallaan tavalla että heidän OMA ahdistus lievittyisi. Nämä kaikki ovat pahimman luokan ihmisoikeusrikkomuksia. Toisen ihmisen sisäiseen maailmaan väkisin tunkeutumista ja sen väkisin, pakolla muuttamista oman mielenrauhansa hyväksi. Voiko olla mitään kamalampaa? Tällainen toiminta itsessään aiheuttaa ihmisille traumoja.

        Et ole ilmeisesti hoito tietoinen mitenkään hoitajat muka pakottaa , ei kannata edes jatkaa tätä keskustelua , ei tulla koskaan ajattelemaan samoin asioita,teiikäisetkin on helpompi saada ymmärtämään se kun sairaan joka laittelee syyllistäen ihmisiä kommetteja nettiin


      • Anonyymi
        katkeraedelleen kirjoitti:

        Psykiatria ei kunnioita ihmisen rajoja tai tahtoa. Ei edes kehollista koskemattomuutta. Jollekin joka on ennen kokenut väkivaltaa/seksuaalista väkivaltaa, tämä voi olla traumatisoivaa tai jopa tuhoisaa.

        Tämän kidutuksen kokija ei ole tehnyt rikosta, ei mitään, mutta joutuu kokemaan hirveää kohtelua.

        Psykiatrinen raiskaus injektioilla on yhtä paha kuin raiskaus tai väkivalta. Tässä pahoinpitelijöitä saattaa olla monta, ja he häpäisevät potilaan. Väkivallan kokenut saa olla omassa mielessään, psykiatrisen potilaan mielikin raiskataan kemikaaleilla.

        Miten nämä ihmiset voivat kuvitella tekevänsä tällaisella pahoinpitelyllä ja pakottamisella mitään hyvää. Kidutus ei ole hoitoa. Se on unohtunut näiltä sairailta ihmisiltä, jotka työskentelee psykiatriassa

        Kärsin niin pahoista traumoista osaston jälkeen, että olen jopa hautonut itsemurhaa näiden jälkeen. He eivät parantaneet minua, he hiljensivät minut.

        No miksi olet potilas ollenkaan, ei kuule se ole lääkäreiden syy että sinä olet sairas. Ja haukut heitä sen kun kerkiät. Hoito metodeista et näytä olevan perillä


      • Anonyymi
        skitsoko kirjoitti:

        Kirjoitat täyttä asiaa. Ihmisiä voi todellakin pahoinpidellä monella eri tapaa. Kemikaaleilla pahoinpitely on yksi niistä. Itse en onneksi ole joutunut injektiolääkinnän kohteeksi, vaikka aika lähellä kai sekin on ollut ja kaipa sitä joutuu jatkossa pelkäämään kun skitsofrenia-diagnoosi papereissani nyt on, mutta kaikenlaista muunlaista väkivaltaa kylläkin. Ihan kirkkain silmin silti väittävät vain auttavansa sua! Alkaa tuntumaan että ovat sairaampia kuin potilaansa.

        No kokisi sitten olet hoidon alla jos ei mitään vikaa ole , sairaat kyllä hoidetaan joskus myös pakolla jos eivät ymmärrrä omaa tilannettaan


    • Anonyymi

      en kerro sinulle missä olen. *huoh*
      poltan piippua takapihalla. köh köh. kokoomus ei ole muuttunut kymmenessä vuodessa. kokoomus haluaa kieltää olohuoneen ja tehdä nyrkkipajan, hikipajan, joka taajamaan. kokoomus ei käytä porkkanaa.

    • Anonyymi

      Niinpä. Näinhän ne asiat ovat, kuten aloituksessa on tuotu esille.

    • Anonyymi

      Kaikkia ei kohdella ollenkaan. Jotkut ovatkin kodittomia.

      • Anonyymi

        Kovasti on huolta voinnista, mutta katuojaan ja pakkaseen saa kuolla. Kun koko tilanne on seuraus natsi-psykiatrian joukkotuhonnasta.

        Itseään toteuttava ennuste, "sairaus aiheuttaa asunnottomuutta". Iso valhe. Kun natsi-psykiatrin lyömä leima aiheuttaa asunnottomuuden.

        Miksi ihmiset sietävät natseja, koska se ei kosketa omaa elämää. Ja kun se koskettaa omaa elämää, ei yksi ihminen mitään voi järjestelmälle. Psykopaattiselle, sadistiselle, väkivaltaiselle ja tappavalle järjestelmälle, jolla ei ole olemassa olon oikeutusta, moraalisesti.


    • Anonyymi

      Alottaja nyt tuskin on tätä lukemassa, mutta ihan tiedoksi, että on olemassa ihan tuhti tukki rikkaita skitsofreenikoita, ja sitten on niitä jotka ovat olleet rikkaita, mutta harhoissaan sössineet omaisuutensa. Vaikka muuten huono sosioekonoominen asema tahtookin olla ylikorostunut.

      • Anonyymi

        Niinpä, tästä näkee sen, että skitsofreniakin voi iskeä keneen tahansa.
        Ei se ole taustasta kiinni, ja elämästä muutenkaan, altistavia tekijöitä voi silti olla osittain aiheuttamassa sairautta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinpä, tästä näkee sen, että skitsofreniakin voi iskeä keneen tahansa.
        Ei se ole taustasta kiinni, ja elämästä muutenkaan, altistavia tekijöitä voi silti olla osittain aiheuttamassa sairautta.

        Pikku-sieluinen pelkuri psykiatria tosiaan voi "iskeä leiman" kehen hyvänsä.

        Mitään altistavia tekijöitä ei ole lukuun ottamatta psykiatrisen järjestelmän väkivaltaista psykopatiaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pikku-sieluinen pelkuri psykiatria tosiaan voi "iskeä leiman" kehen hyvänsä.

        Mitään altistavia tekijöitä ei ole lukuun ottamatta psykiatrisen järjestelmän väkivaltaista psykopatiaa.

        Ei se mitenkään randomisti sitä leimaa iske. Ja pitää muistaa, että on olemassa paljon ihmisiä jotka nimenomaan hyötyvät leimastaan, ja sen avulla osaavat elää elämäänsä hyvin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se mitenkään randomisti sitä leimaa iske. Ja pitää muistaa, että on olemassa paljon ihmisiä jotka nimenomaan hyötyvät leimastaan, ja sen avulla osaavat elää elämäänsä hyvin.

        Onhan monet sanoneet olevan helpotus, kun saivat diagnoosin. Selvisi heille itselleenkin, miksi joku vaiva on tuntunut niin haittaavalta ja rajoittavalta.
        Jos noin tuntee, niin silloinhan se on hyöty sille ihmiselle itselleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pikku-sieluinen pelkuri psykiatria tosiaan voi "iskeä leiman" kehen hyvänsä.

        Mitään altistavia tekijöitä ei ole lukuun ottamatta psykiatrisen järjestelmän väkivaltaista psykopatiaa.

        Te joilla on hoito menossa puhutte leimaamisesta . Olisitteko sanoneet samoin jos olisi vaikka ollut munuaisen saantii toiselta ihmiseltä kun om ei enää toimi . Siis sairaudet nähdään sairauksina ja se in niin että sairaat potilaat käyttävät diagnoosiaan leimaamiseksi koska heillä on väärä kuva siitä kun on sairas . Itse leimaatte itsenne , ei kellään normaali ihmisellä ole mitään tarkoitusta käyttää siagnoosiaan leimaamisena, aillä se on bävaan diagnoosi joka kertoo mitä sairautta sairastetaan. Ei mitään muuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Te joilla on hoito menossa puhutte leimaamisesta . Olisitteko sanoneet samoin jos olisi vaikka ollut munuaisen saantii toiselta ihmiseltä kun om ei enää toimi . Siis sairaudet nähdään sairauksina ja se in niin että sairaat potilaat käyttävät diagnoosiaan leimaamiseksi koska heillä on väärä kuva siitä kun on sairas . Itse leimaatte itsenne , ei kellään normaali ihmisellä ole mitään tarkoitusta käyttää siagnoosiaan leimaamisena, aillä se on bävaan diagnoosi joka kertoo mitä sairautta sairastetaan. Ei mitään muuta.

        Eli mikä siellä aivoissa on pielessä, syöpä? Ainakin neuroleptit tappavat aivosolut. Saako siihen jostain uudet aivot tilanne, niin kuin muniaisen? 😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli mikä siellä aivoissa on pielessä, syöpä? Ainakin neuroleptit tappavat aivosolut. Saako siihen jostain uudet aivot tilanne, niin kuin muniaisen? 😂

        Kerro sinä mikä se saa ihmisen vänkäämään selviä asioita vastaan? Onko se sama asia, mikä saa aivohalvauspotilaan unohtamaan puolet kehostaan?


    • Anonyymi

      Onkohan tuo, joka on kovin vihamielinen, antanut samanlaista palautetta suoraan psykiatrian puolelle?
      Ei ole kovin tervettä selän takana mesota ja haukkua, huudella natseista ja väkivallasta.
      Reilu peli olisi avata sanainen arkkunsa siellä hoitopaikassa suoraan heille, joita nähtävästi vihaa sydämensä pohjasta.
      Haukkua nyt lääkäreitä pelkureiksi, mutta ei ole kuitenkaan pokkaa antaa palautteet suoraan heille, joihin sen kohdistaa.

      • Anonyymi

        Sairaus tekee ne sellaiseksi eivät voi mitään , harhaluulot ja pelot vainoamisesta ovat aina sairaan juttuja. Sitten kun saavat hoidon päättymään niin ajattelevat ihan toisella tavalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sairaus tekee ne sellaiseksi eivät voi mitään , harhaluulot ja pelot vainoamisesta ovat aina sairaan juttuja. Sitten kun saavat hoidon päättymään niin ajattelevat ihan toisella tavalla.

        Sitten kun teille psykopelleille annetaan kenkää saatte kerjätä kadulla leipänne.
        Teillä on sen verran noussut hattuun suojatyöpaikoissanne, puolustuskyvyttömiä kiduttaessanne, että on yhteiskunnan korjata tilanne ja lopettaa koko sairas järjestelmä, joka ei saa aikaan kuin pelkkää tuhoa ja kuolemaa.

        Sitähän te rauhalliset tappajat ette ymmärrä.


      • Anonyymi

        Ja jos haluat kasvokkain tavata niin ei sitä tehdä työpaikoilla vaan ihan reilusti niin kuin ihmiset yleensäkin selvittävät asiat henkilökohtaisesti, eikä minkään järjestelmän selän takaa uhoten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja jos haluat kasvokkain tavata niin ei sitä tehdä työpaikoilla vaan ihan reilusti niin kuin ihmiset yleensäkin selvittävät asiat henkilökohtaisesti, eikä minkään järjestelmän selän takaa uhoten.

        Nyt ei kuule hyvin mene.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitten kun teille psykopelleille annetaan kenkää saatte kerjätä kadulla leipänne.
        Teillä on sen verran noussut hattuun suojatyöpaikoissanne, puolustuskyvyttömiä kiduttaessanne, että on yhteiskunnan korjata tilanne ja lopettaa koko sairas järjestelmä, joka ei saa aikaan kuin pelkkää tuhoa ja kuolemaa.

        Sitähän te rauhalliset tappajat ette ymmärrä.

        Yhteiskunta olisi pulassa, jos psykiatria lopetettaisiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yhteiskunta olisi pulassa, jos psykiatria lopetettaisiin.

        Suojatyöpaikkalaiset olisi pulassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suojatyöpaikkalaiset olisi pulassa.

        Meinaatko nyt ihan oikeesti ottaa ittees ja "parantua" niin että mielenterveyspalveluilta yhtäkkiä loppuis työt?

        Ihan taas sellanen PRO tippi markkinataloudesta. Tarjontaa on vain jos on kysyntää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suojatyöpaikkalaiset olisi pulassa.

        Tämä siltä osin totta, että suojatyöläiset olisivat kyllä pulassa, nyt tulee se mutta..

        Sen seurauksena, jos nämä työpaikat lopetettaisiin, jäisivät nämä työntekijät niin sanotusti tyhjän päälle, heiltä loppuisi päiväohjelma, vointi saattaisi huonontua, ja se taas vaikuttaisi enemmän kuormittavana tekijänä yhteiskunnalle.
        Monet käyvät niissä suojatyöpaikoissa sen takia, että heillä olisi jokin rytmi elämässään, he tapaisivat toisia ihmisiä, eivätkä nököttäisi yksin yksinäisenä kotonaan, ja lisänä he saavat mahdollisuuden tuntea itsensä edes jotenkin tarpeellisiksi ja hyödyllisiksi, saadessaan tehdä edes sitä suojatyötä. Ja niissä paikoissa on samankaltaisia ihmisiä niitä töitä tekemässä, ihminen voi tuntea itsensä yhtä arvokkaaksi kuin muutkin, siellä ei arvostella ja haukuta sairaita kuten normielämässä on yleisempää niin tehdä, ikävä kyllä.

        Jos joku ei osaa sitä arvostaa, niin kyllä sairaat itse, sekä heidän läheisensä ovat aika yleisesti hyvinkin tyytyväisiä, että sairaillekin on jonkinlainen mahdollisuus.


    • Anonyymi

      Sotauhoa. UP

    • Anonyymi

      Tuo muiden silmissä, eikö skitsofreenikon todellisuudentaju kuitenkin ole heikentynyt. Epäilemättä puhkeamista edesauttavat monenlaiset koettelemukset. Toisilla enemmän geneettistä alttiutta juuri tälle. Voiko hyvä ymparistö toimia suojaavan vaikka alttius olisi. geneettisen aspekti mukana ollessa myös ympäristö voi olla geenien muokkaaja, omien vanhempien muodossa.

      • Anonyymi

        Geenien muokkaama. Siis


      • Anonyymi

        Skitsofreenikon todellisuudentaju voi heikentyä psykoosissa, kyllä se heillä muulloin toimii.
        Todellisuudentaju voi toimia, vaikka olisi harhojakin, ne kuuluvat yleensä sairauteen.
        Vaikka harhat itsessään eivät ole todellisia. Muu todellisuus on kuitenkin olemassa myös skitsofreenikoilla.
        Jos on epätietoisuutta kyseisestä sairaudesta, niin olisi hyvä tutustua skitsofreenikkoon, voisi tulla selkeyttä omiin ennakkoluuloihin ja asenteisiin.


      • Anonyymi

        Jos olisit tutustunut kyseisen "taudin" historiaan olisi sinulla mahdollisuus ymmärtää että mitään kyseisenkaltaista sairautta ei ole olemassa. Korostaen sanaa "mahdollisuus" koska ymmärrykseen tarvitaan myös älliä ja tälläisessä asiassa sitä tarvitaan yli keskimääräisen eikä ali.

        Kyseinen "tauti" luotiin ensiksikin historiallisesti korvaamaan valtaapitävien olkiukkoihin kuuluvaa noituutta, jota tarvittiin valtaapitävien aseman vastaisen toiminnan ja salaliittojen ennaltaehkäisemiseen ja provokaattoreiden ja vallankumouksellisten eliminoimiseen.
        Toiseksi se luotiin teollistumisen tuomien sosiaalisten ongelmien pois siivoamiseen tarpeen mukaan.
        Kolmanneksi se oli osa nousevaa rotuoppia ja siihen liittyvää puhtaan rodun kuvitelmaa, jossa ympäristön kannalta epäedullinen henkinen reagointi oli merkki yksilön ja perimän heikkoudesta.

        Se että tämä "tauti" on edelleen läsnä psykiatrisessa "lääketieteessä" on merkki sen äärimmäisestä vanhakantaisuudesta. Toisaalta uus-natsismi on vahvassa "nousuvireessä", kuin fenixlintu se nousee natsi-saksan tuhkaläjän jäänteiltä. Ei hulluus mihinkään katoa, se on vain merkki tyhmyydestä ja heikoista geeneistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos olisit tutustunut kyseisen "taudin" historiaan olisi sinulla mahdollisuus ymmärtää että mitään kyseisenkaltaista sairautta ei ole olemassa. Korostaen sanaa "mahdollisuus" koska ymmärrykseen tarvitaan myös älliä ja tälläisessä asiassa sitä tarvitaan yli keskimääräisen eikä ali.

        Kyseinen "tauti" luotiin ensiksikin historiallisesti korvaamaan valtaapitävien olkiukkoihin kuuluvaa noituutta, jota tarvittiin valtaapitävien aseman vastaisen toiminnan ja salaliittojen ennaltaehkäisemiseen ja provokaattoreiden ja vallankumouksellisten eliminoimiseen.
        Toiseksi se luotiin teollistumisen tuomien sosiaalisten ongelmien pois siivoamiseen tarpeen mukaan.
        Kolmanneksi se oli osa nousevaa rotuoppia ja siihen liittyvää puhtaan rodun kuvitelmaa, jossa ympäristön kannalta epäedullinen henkinen reagointi oli merkki yksilön ja perimän heikkoudesta.

        Se että tämä "tauti" on edelleen läsnä psykiatrisessa "lääketieteessä" on merkki sen äärimmäisestä vanhakantaisuudesta. Toisaalta uus-natsismi on vahvassa "nousuvireessä", kuin fenixlintu se nousee natsi-saksan tuhkaläjän jäänteiltä. Ei hulluus mihinkään katoa, se on vain merkki tyhmyydestä ja heikoista geeneistä.

        Tarkotatko nyt, että pitäs tietää, miksi se skitsofrenia näkyy niin hyvin siinä satavuotta vanhassa musteläiskä testissä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos olisit tutustunut kyseisen "taudin" historiaan olisi sinulla mahdollisuus ymmärtää että mitään kyseisenkaltaista sairautta ei ole olemassa. Korostaen sanaa "mahdollisuus" koska ymmärrykseen tarvitaan myös älliä ja tälläisessä asiassa sitä tarvitaan yli keskimääräisen eikä ali.

        Kyseinen "tauti" luotiin ensiksikin historiallisesti korvaamaan valtaapitävien olkiukkoihin kuuluvaa noituutta, jota tarvittiin valtaapitävien aseman vastaisen toiminnan ja salaliittojen ennaltaehkäisemiseen ja provokaattoreiden ja vallankumouksellisten eliminoimiseen.
        Toiseksi se luotiin teollistumisen tuomien sosiaalisten ongelmien pois siivoamiseen tarpeen mukaan.
        Kolmanneksi se oli osa nousevaa rotuoppia ja siihen liittyvää puhtaan rodun kuvitelmaa, jossa ympäristön kannalta epäedullinen henkinen reagointi oli merkki yksilön ja perimän heikkoudesta.

        Se että tämä "tauti" on edelleen läsnä psykiatrisessa "lääketieteessä" on merkki sen äärimmäisestä vanhakantaisuudesta. Toisaalta uus-natsismi on vahvassa "nousuvireessä", kuin fenixlintu se nousee natsi-saksan tuhkaläjän jäänteiltä. Ei hulluus mihinkään katoa, se on vain merkki tyhmyydestä ja heikoista geeneistä.

        Ei tarvitse tutustua historiaan, kun on lähipiirissä ollut ihminen, joka sairasti skitsofreniaa yli 40 vuotta, ja sitä on aika läheltä seurannut ihan henkilökohtaisesti.
        Siinä ajassa tulee kyllä selväksi millainen sairaus on skitsofrenia, kroonistunut sellainen.
        Olen vuosien varrella tutustunut muihinkin skitsofreenikoihin eri tilanteissa, ei ole tullut mieleenkään edes alkaa ajatella, onko tuollaista sairautta olemassa, kyllä se on.
        On tietysti kiinni siitäkin, onko sairaus kuinka pahana, joillain on, jotkut pääsevät vähemmällä oireilulla.

        Kun elämänsä aikana näkee ja kokee, ei tarvitse väittää " minä olen lukenut tästä tätä ja tuota...".
        Vielä tiedoksi sen verran, että " hulluus " ei tee tyhmäksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkotatko nyt, että pitäs tietää, miksi se skitsofrenia näkyy niin hyvin siinä satavuotta vanhassa musteläiskä testissä?

        Musteläiskätesti ei kerro skitsofreniasta, sen perusteella ei tehdä kyseistä diagnoosia.
        Musteläiskätesti liittyy psykologisiin testeihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tarvitse tutustua historiaan, kun on lähipiirissä ollut ihminen, joka sairasti skitsofreniaa yli 40 vuotta, ja sitä on aika läheltä seurannut ihan henkilökohtaisesti.
        Siinä ajassa tulee kyllä selväksi millainen sairaus on skitsofrenia, kroonistunut sellainen.
        Olen vuosien varrella tutustunut muihinkin skitsofreenikoihin eri tilanteissa, ei ole tullut mieleenkään edes alkaa ajatella, onko tuollaista sairautta olemassa, kyllä se on.
        On tietysti kiinni siitäkin, onko sairaus kuinka pahana, joillain on, jotkut pääsevät vähemmällä oireilulla.

        Kun elämänsä aikana näkee ja kokee, ei tarvitse väittää " minä olen lukenut tästä tätä ja tuota...".
        Vielä tiedoksi sen verran, että " hulluus " ei tee tyhmäksi.

        Kyseisen "taudin" keksijä 1900-luvun alkupuolella vaikuttanut Saksalainen Psykiatri oli eugeniikan ja natsien Mengeliläisyyden edelläkävijä
        "In the later period of his career, as a convinced champion of social Darwinism, he actively promoted a policy and research agenda in racial hygiene and eugenics."

        Krapelin yhdisti "tautinsa" "ennen aikaiseen dementiaan"
        https://en.wikipedia.org/wiki/Dementia_praecox

        Krapelinin keksintöä soviteltiin aikaudellaan vallinneeseen 1800-luvulta lähtöisin olevaan mielen jakautumisen oppiin ja sille keksittiin tähän sopiva uusi nimi.
        Samalla yhdistettiin aivojen vaurioituminen mielen jakautumiseen.
        https://en.wikipedia.org/wiki/Phrenology

        Neuroleptien aikakaudella ennenaikainen dementia on ollut seuraus hermoston lamaavista kemikaaleista. Sitä ennen dementia saatiin aikaan lobotomialla. Sitä ennen sähköshokeilla. Sitä ennen insuliinilla.

        Sama leima on nyt elänyt kohta 150 vuotta muuttaen sisältöään ja nyt on alettu siirtymään "autismin spektrin kauteen" joka ei sinänsä ole mitään uutta.
        https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_autism#Eugen_Bleuler:_autism_as_a_symptom_of_schizophrenia_(1908)

        Sosiaalisesti eristävä leima ja aivojen vaurioiden aiheuttaminen "itseään toteuttavana enneusteena" "taudin" mukaisesti jatkavat historiaansa.

        Rotuhygieenikoilla, eugeniitikoilla, sosiaalidarvinisteilla ja natseilla alkaa kuitenkin olla vaikeuksia jaoitella maailmaa musta-valkoisesti kun kaikki on nykyään niin monimutkaista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyseisen "taudin" keksijä 1900-luvun alkupuolella vaikuttanut Saksalainen Psykiatri oli eugeniikan ja natsien Mengeliläisyyden edelläkävijä
        "In the later period of his career, as a convinced champion of social Darwinism, he actively promoted a policy and research agenda in racial hygiene and eugenics."

        Krapelin yhdisti "tautinsa" "ennen aikaiseen dementiaan"
        https://en.wikipedia.org/wiki/Dementia_praecox

        Krapelinin keksintöä soviteltiin aikaudellaan vallinneeseen 1800-luvulta lähtöisin olevaan mielen jakautumisen oppiin ja sille keksittiin tähän sopiva uusi nimi.
        Samalla yhdistettiin aivojen vaurioituminen mielen jakautumiseen.
        https://en.wikipedia.org/wiki/Phrenology

        Neuroleptien aikakaudella ennenaikainen dementia on ollut seuraus hermoston lamaavista kemikaaleista. Sitä ennen dementia saatiin aikaan lobotomialla. Sitä ennen sähköshokeilla. Sitä ennen insuliinilla.

        Sama leima on nyt elänyt kohta 150 vuotta muuttaen sisältöään ja nyt on alettu siirtymään "autismin spektrin kauteen" joka ei sinänsä ole mitään uutta.
        https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_autism#Eugen_Bleuler:_autism_as_a_symptom_of_schizophrenia_(1908)

        Sosiaalisesti eristävä leima ja aivojen vaurioiden aiheuttaminen "itseään toteuttavana enneusteena" "taudin" mukaisesti jatkavat historiaansa.

        Rotuhygieenikoilla, eugeniitikoilla, sosiaalidarvinisteilla ja natseilla alkaa kuitenkin olla vaikeuksia jaoitella maailmaa musta-valkoisesti kun kaikki on nykyään niin monimutkaista.

        Eiköhän jokaisella aikakaudella olleet keksijät ole hakeneet sitä rahoitusta sieltä mistä saavat. Rahoitatko sinä muka omat tutkimuksesi?

        Joku lentämisen "keksijä" Leonardo da Vinci ja muut aikalaisensa on hakeneet sitä kirkolta. Pitäisikö siltä aikakaudelta periytyvät ideat hylätä vain sen takia, että natsismi on "puuhastelua" uskonnon julmuuksien rinnalla?

        Ja vaikka olenkin sinun kanssa samaa mieltä, että natsit veivät polttamisen ihan uudelle tasolle, niin se ei suinkaan ollut mikään uusi konsepti, vaan "hulluja" oli poltettu roviolla jo hyvän aikaa.

        Jos sinun canselointi fantasiasi menisi nyt läpi ja lääkkeiden käyttö loppuisi tähän päivään, niin mihin sinä esimerkiksi laittaisit nämä ihmiset asumaan, jotka tällä hetkellä käyvät töissä ja asuvat normaalisti lääkkeiden ansiosta? Montako heistä otat omaan kotiisi?

        Kannattaa muistaa että mt-potilas on toiseksi vihatuin naapuri, eikä se johdu siitä, että heillä olisi joku diagnoosi, tai otsaan tatuoitu daavidin tähti, vaan siitä että yksi möykkääjä pilaa koko kerrostalon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyseisen "taudin" keksijä 1900-luvun alkupuolella vaikuttanut Saksalainen Psykiatri oli eugeniikan ja natsien Mengeliläisyyden edelläkävijä
        "In the later period of his career, as a convinced champion of social Darwinism, he actively promoted a policy and research agenda in racial hygiene and eugenics."

        Krapelin yhdisti "tautinsa" "ennen aikaiseen dementiaan"
        https://en.wikipedia.org/wiki/Dementia_praecox

        Krapelinin keksintöä soviteltiin aikaudellaan vallinneeseen 1800-luvulta lähtöisin olevaan mielen jakautumisen oppiin ja sille keksittiin tähän sopiva uusi nimi.
        Samalla yhdistettiin aivojen vaurioituminen mielen jakautumiseen.
        https://en.wikipedia.org/wiki/Phrenology

        Neuroleptien aikakaudella ennenaikainen dementia on ollut seuraus hermoston lamaavista kemikaaleista. Sitä ennen dementia saatiin aikaan lobotomialla. Sitä ennen sähköshokeilla. Sitä ennen insuliinilla.

        Sama leima on nyt elänyt kohta 150 vuotta muuttaen sisältöään ja nyt on alettu siirtymään "autismin spektrin kauteen" joka ei sinänsä ole mitään uutta.
        https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_autism#Eugen_Bleuler:_autism_as_a_symptom_of_schizophrenia_(1908)

        Sosiaalisesti eristävä leima ja aivojen vaurioiden aiheuttaminen "itseään toteuttavana enneusteena" "taudin" mukaisesti jatkavat historiaansa.

        Rotuhygieenikoilla, eugeniitikoilla, sosiaalidarvinisteilla ja natseilla alkaa kuitenkin olla vaikeuksia jaoitella maailmaa musta-valkoisesti kun kaikki on nykyään niin monimutkaista.

        Kuka vain voi löytää noita tietoja ja tekstejä historian ajalta, kuten olet sinäkin tehnyt.
        Mutta oletko päässyt muuten tutustumaan psykiatriaan kuinka läheltä, omakohtaisesti tai läheisen kautta ?
        Tiedätkö millaisia psyykkisiä sairauksia on olemassa, miten ne ilmenevät, mitä oireita ne aiheuttavat ? Mitä ne tekevät sairaalle itselleen, miten ne vaikuttavat läheisiin ?
        Tätä kaikkea ei voi tietää ainoastaan lukemalla historiaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eiköhän jokaisella aikakaudella olleet keksijät ole hakeneet sitä rahoitusta sieltä mistä saavat. Rahoitatko sinä muka omat tutkimuksesi?

        Joku lentämisen "keksijä" Leonardo da Vinci ja muut aikalaisensa on hakeneet sitä kirkolta. Pitäisikö siltä aikakaudelta periytyvät ideat hylätä vain sen takia, että natsismi on "puuhastelua" uskonnon julmuuksien rinnalla?

        Ja vaikka olenkin sinun kanssa samaa mieltä, että natsit veivät polttamisen ihan uudelle tasolle, niin se ei suinkaan ollut mikään uusi konsepti, vaan "hulluja" oli poltettu roviolla jo hyvän aikaa.

        Jos sinun canselointi fantasiasi menisi nyt läpi ja lääkkeiden käyttö loppuisi tähän päivään, niin mihin sinä esimerkiksi laittaisit nämä ihmiset asumaan, jotka tällä hetkellä käyvät töissä ja asuvat normaalisti lääkkeiden ansiosta? Montako heistä otat omaan kotiisi?

        Kannattaa muistaa että mt-potilas on toiseksi vihatuin naapuri, eikä se johdu siitä, että heillä olisi joku diagnoosi, tai otsaan tatuoitu daavidin tähti, vaan siitä että yksi möykkääjä pilaa koko kerrostalon.

        Kukaan ei tarvitse huumaavia kemikaaleja käydäkseen töissä.
        Kyllä "mt-potilaat" on syrjittyjä juurikin otsaan tatuoidun näkymättömän mt-merkin seurauksena.

        Et ehkä itse huomaa mutta ajatusmaailmasi kulkee kuin rautalangasta väännettynä tiettyä rataa, jossa "mt-ongelma" on syynä kaikkeen mahdolliseen vaikka sillä ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Oletko ajatellut että tarvitsisit terapiaa vapautuaksesi pakkomielteisestä ajattelustasi.
        Esimerkiksi johdat rautalankamallisi mukaisesti keskustelun historiallisesta taustakeskustelusta lääkkeiden lopettamiseen ja siitä asunnottomuuteen. Tämä ei edusta minkäänlaista normaalia keskustelulogiikkaa.
        Et varmaankaan ole yksin pakkomielteesi kanssa, voidaan myös puhua harhaluuloisuushäiriöstä. Sen on todennäköisesti saanut aikaan psykiatrinen propaganda ja manipulaatio, siitä on tullut ajatteluasia ohjaava rautalankamalli joka on horjuttamaton todellisista seikoista riippumatta.
        https://en.wikipedia.org/wiki/Delusional_disorder#Signs_and_symptoms


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka vain voi löytää noita tietoja ja tekstejä historian ajalta, kuten olet sinäkin tehnyt.
        Mutta oletko päässyt muuten tutustumaan psykiatriaan kuinka läheltä, omakohtaisesti tai läheisen kautta ?
        Tiedätkö millaisia psyykkisiä sairauksia on olemassa, miten ne ilmenevät, mitä oireita ne aiheuttavat ? Mitä ne tekevät sairaalle itselleen, miten ne vaikuttavat läheisiin ?
        Tätä kaikkea ei voi tietää ainoastaan lukemalla historiaa.

        Yleisesti ottaen psyyke ei ole sairas, se elää vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa.
        Solu voi olla sairas, esimerkiksi sen dna voi olla vaurioitunut ja se jakaantuu virheellisesti tai hallitsemattomasti.
        Psyykellä ei ole dna:ta.

        Kyseinen kommentti osoittaa että kyseinen "tauti" on syntynyt aivan eri lähtökohdista kuin millaiseksi "olkiukoksi" se myöhemmin on muokattu. Olkiukko se todellakin on, mielikuvituksen tuote joka liitetään ihmiseen. Taudin nimi perustuu 1700-luvulta lähtöisin olevaan ajatukseen että mielen eri osat sijaitsevat aivojen eri osissa, sitä kuvaava tila on ollut 1900-luvn alussa dementia ja siihen on liitetty 1700-luvun käsitys aivojen eri osien eriytymisestä. Tämä on täyttä huuhaata. Eikä nykyäänkään ole keksitty mitään "parempaa" tälle sosiaaliselle leimalle. Aivojen kuvantamisessa on löydetty aivojen surkastumista, vuosia neurolepteja syöneiltä, jonka on osoitettu eläinkokeissa olevan seuraus aivot lamaavista neurolepti-kemikaaleista.

        Onko teillä kaiken tietävillä idiooteilla mitään tietoa mistään tosiseikoista asiaan liittyen. Tietenkään suurin osa ihmisistä ei kykene asettumaan virallista psykiatrista instituutiota ja sen häikäilemätöntä propagandaa vastaan, se on vain psykologinen fakta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Skitsofreenikon todellisuudentaju voi heikentyä psykoosissa, kyllä se heillä muulloin toimii.
        Todellisuudentaju voi toimia, vaikka olisi harhojakin, ne kuuluvat yleensä sairauteen.
        Vaikka harhat itsessään eivät ole todellisia. Muu todellisuus on kuitenkin olemassa myös skitsofreenikoilla.
        Jos on epätietoisuutta kyseisestä sairaudesta, niin olisi hyvä tutustua skitsofreenikkoon, voisi tulla selkeyttä omiin ennakkoluuloihin ja asenteisiin.

        Sellaista sairautta ole olemassakaan. Skitsofrenia on häpeäleima joka laitetaan ei toivotulle yksilölle. Joku saa sen helpommin toinen vaikeammin. Mitään hyötyä tuosta leimasta tuskin on kenellekkään. Kullakin on oma tarinansa ja en tässä väitä että nämä diagnoosin saaneet olisivat täysin terveitä vaikka on niitäkin jotka on päässeetä lääkkeistä eroon ja ovat töissäkin ihan normaalisti mutta siinä vaaditaan omaa sitkeyttä ja itsetutkiskelua ja itseopiskelua asioista ei sitä että istua jämähtää sairautensa pauluoihin ja alistuu muiden vallan alle. Itse pitää itseänsä kuunnella ja parhaansa ymmärtää millainen ihminen on ja mitä voi tehdä ollakseen onnellinen. Jos haluaa istua tokkurassa lääkkepurkkien kanssa niin istukoon minun puolestani mutta eivät kaikki ole sellaisia että tarvitsisivat olla lääketökkyrässä jossakin sängyn pohjalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe