Järkyttävä kutina reisissä!

RaavinItseniHengiltä

Mistä ihmeestä voi johtua yli viikon kestänyt kutina molemmissa reisissä, etenkin sisäreisis ja etureisis. Ku kuorinu oon ihoa ja rasvaillu mikään ei tunnu tehoavan. Ei näy ihottumaa toises reides pari pientä punaista paukamaa mut ku raavin ja raavin saattaa tulla hetkellistä nokkosihottumaa. Vaikee olla raapimatta ja olla ajattelematta asiaa ku kutina ja polttelu vaa yltyy. Tuun hulluks D: koska mitään ihossa ei näy en usko että lääkäriin meno auttas?? Ei muutekaa oo varaa jos käynnistä tulee ns turha... sitteku tää on jatkunu jo kuukauden nii meen okei? että myytäskö apteekissa jotai erikoisrasvaa jota suosittelisitte kokeileen?? Aijemmi oli tos kesällä pakaroissa punasia paukamia jotka kutis ne on aikalailla hävinny....voisko liittyä tuohon? Mulla on nyt ollu kesän muuteki erityisen kuiva iho vaikka ikinä ei oo ennen ollut. Ikää 19v ja mitään todettuja allergioita ei oo... nii ja nainen oon. Auttakaa D:

1

5457

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gdhfjfkljökl

      Sietämätön kutina reisissä niin ettei iholla näy juurikaan mitään voisi sopia syyhypunkkiin joka tarttuu kosketuksesta, petivaatteista, sohvista jne. Syyhypunkki tarttuu helposti ja on yleinen. Niin lapsilla kuin aikuisillakin.

      Syyhypunkin aikaansaamana kutina on "kohtauksellista" ja aivan sietämättömän voimakasta, etenkin reisissä.... ja raapiminen vain pahentaa kutinaa. Paikallaan olokin on kutinan vuoksi vaikeaa. Kutinaan ei tosiaankaan auta mikään- paitsi syyhypunkin häätöön tarkoitettu valmiste. En muista lääkkeen nimeä mutta apteekissa osaavat antaa oikean tuotteen. Lääkkeen saa apteekista ilman reseptiä. Suurin riesa syyhyn häädössä onkin kutinan lisäksi peittojen, tyynyjen ja kodin pintojen puhdistaminen.

      Jos katsot syyhyn kuvia netistä on hyvä muistaa että alussa on vain se kutina, iholla ei juurikaan muuta näy. Seuraavaksi näkyy niitä ihossa olevia lähes näkymättömiä 1-2cm viiruja eli käytäviä ja lopulta kun tilanne jatkuu iho muuttuu sen näköiseksi kuin kuvissa.
      Jokaisella tutullani joilla on ollut syyhy on kovin kutina ollut nimenomaan reisissä ja sormien väleissä. Myös pakaroiden alue on nimenomaan syyhylle tyypillinen. Kannattaa kuitenkin näyttää ihoa lääkärille sillä samalla voi varmistaa ettei kyse ole jostain muusta. Jos kyseessä on syyhy niin siihen voi saada lääkäriltä myös sisäisesti otettavan lääkityksen ja etenkin kutinan hoitoon on saatavilla rasvoja jotka helpottavat oloa. Jos kyse on syyhystä niin itsestään se kutina ei lakkaa, päinvastoin. Mutta kuitinan syynä voi toki olla muutakin. Toivottavasti paranet pian.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8116
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2492
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1876
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1143
    Aihe