Onko Lapsesi poliittisen pakkoruotsin uhri?

Huuakare5

On merkillepantavaa että maamme lapset ja nuoret joutuvat yhä opiskelemaan pakollisena ruotsia. Tämä on aihe joka tulisi ottaa yhteiskunnalliseen tarkasteluun paljon vakavammin kuin mitä on tähän asti suostuttu tekemään, elämmehän taloudellisestikkin haastavia aikoja. Mitkä ovatkaan pakkoruotsin kustannukset suhteessa hyötyihin?

Vetoan Teihin Kansalaiset; Pitäkää ääntä tästä asiasta. Toivon että keskustelu avataan uudelleen. Äänestäjäjänä luonnollisesti kiinnostaa minkalaisen kannan kukin puolue ottaa tätä asiaa kohtaan. Miksi tämä jatkuu? Kaikki siitä puhuvat, kaikki sen tietävät, että kyseessä on jonkinlainen poliittinen anekauppa vääristymineen, mutta pakkoruotsi jatkuu ja voi hyvin.

On epärehellistä väittää yhä että ruotsilla olisi oikeassa elämässä hyötyä kotimaassamme. Ja vielä älyttömämpää on vaatia kokonaisia ikäluokkia opiskelemaan tuota vähemmistökieltä. Vaikka kansan huomattava enemmistö on vastaan pakkoruotsia , ei siitäkään huolimatta maamme valtaapitävät eivät katsoneet tarpeelliseksi edes liiemmin keskustella pakkoruotsin poistamisesta.

Haluan tietää mitkä tahot ajavat RKP;n lisäksi tätä hulluutta maassamme! Ja miten on mahdollista että he saivat ujutettua pakkoruotsin aloitusajan sellaiseksi että se alkaa jo 6:lta luokalta? Tätä voi itse kukin ihmetellä.

Olen tavannut kymmeniä tuttaviani yhteiskunnan eri toimialoilta; Yrityselämästä, tehdastyöstä, ulosottovirastosta, opettajista, politiikasta jne. On irvokas tosiasia että kukaan ei osannut nimetä tilannetta jossa ruotsin kieltä olisi todella tarvittu.

On myös tapahtunut sitä että jotkut opiskelija tuttavistani on lopettanut opintonsa tai heidän opintonsa ovat viivästyneet pakkoruotsin vuoksi. Heillä on ollut luovuttamaton periaate että he eivät suostu opiskella ruotsia vain siksi että poliittinen koneisto ei suostu tekemään päätöstä pakkoruotsin poistamisesta.

On tullut aika vaatia eri poliittisilta toimijoilta perusteluja pakkoruotsin ylläpitämiselle! Onko todella näin että jatkamme samaa polkua ja annamme lastemme kärsiä tästä melkoisen turhasta kielestä. He ovat maamme tulevaisuus. (!!!)

Minulle ja tuhansille muille vanhemmille ei ole yhdentekevää mitä jälkikasvu opiskelee ja miksi. Emme elä Neuvosto-liitossa emmekä Venäjällä. Poliittisia lehmänkauppoja meillä EI PITÄISI olla , mutta näin vain on päässyt käymään. Nämä tällaisen lehmänkaupat ovat tulossa kalliiksi yhteiskunnallemme, mutta ennenkaikkea lapsillemme. Aikanaan he luultavasti kysyvät ; "Äiti, miksi minä jouduin opiskella ruotsia. Kun sitä ei ole tarvinnut käyttää kun kerran siellä ruotsissa" Mitä sinä vanhempi vastaisit tuohon? Ei Näin!

6

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vitrivs

      Oli aika, jolloin lapset kysyivät: "Äiti, miksi minä en saa oppia ruotsia, vaikka naapurin Vesa saa?"

      Silloin päätettiin, että kaikilla on jo peruskoulussa tasavertainen oikeus oppia ruotsia ja opiskella myös korkeakoulututkinto opintojen kaatumatta ruotsin osaamattomuuteen.

      Suomi ON kaksikielinen maa toistaiseksi. Sellaisessa maassa jokainen sivistynyt aikuinen osaa maan molempia kieliä. Sivistymättömät pellet voivat yrittää toimia vastoin omaansa ja lastensa etua.

      • huusiannaa

        Suomi ei ole koskaan ollut kaksikielinen.

        5%n vähemmistö joka asuu rannikolla ei tee koko maasta kaksikielistä.

        Ruotsia on puhuttu vain rannikolla, eikä koskaan sisämaassa. Eli ruotsi on ollut vain paikallinen kieli pienessä osassa maata, mutta silti pakkoruotsia luetaan koko maassa, ja Suomen väitetään olevan kaksikielinen.

        Vain rannikolla puhuttu kieli ei voi tehdä maasta kaksikielistä. Vain rannikolla puhuttu kansalliskieli tai kaikille pakollinen kieli. Ruotsin kieli on ollut vain rannikolla puhuttu kieli ja siksi väite että Suomi on kaksikielinen on täydellisen epätarkka.

        Pakkoruotsi ei tule säilymään koska ruotsin kieli on ollut satoja vuosia pakollinen kieli Suomessa eikä se ole juurtunut tänne. Ruotsin kieli nimenomaan erottaa suomenkieliset ruotsinkielisistä.

        Ruotsin kielellä on lyöty ja nöyryytetty suomalaisia ja suomalaista identiteettiä jo satojen vuosien ajan. Jotta suomalaisten nöyryytys olisi täydellinen, suomalaisille väitetään että ruotsin kieli kuuluu suomalaisten identiteettiin. Asia ei tietenkään ole niin. Ruotsin kieli nimenomaan erottaa suomenkieliset ruotsinkielisistä.


      • huusiannaa

        Tämän tekstin jälkeen ei voi mitenkään olla pakkoruotsin kannattaja. Pakkoruotsille ei todellakaan löydy perustelua.

        Pakkoruotsi on alusta etuilulle ja suomalaisen identiteetin alistamiselle. Tässä ovat selkeät syyt vastustaa pakkoruotsia. Kuka puolustaa pakkoruotsia ei ole tarpeeksi tietoinen pakkoruotsin mustasta olemuksesta.

        US blogi

        Johanna Fredriksson

        Tietopläjäys ruotsin kielestä Suomessa.

        Älä hämmästy suomenkielinen siitä kuinka alistetussa asemassa olet. Sen aseman olet ansainnut koska et parempaa halua. Kunnioitus pitää ottaa eikä vellihousuja kunnioita kukaan.

        http://huusianna.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayttaja/huusianna


    • huusiannaa

      Suomessa ei ole onnistuttu tekemään ruotsin kielestä kiinnostavaa tai hyödyllistä kieltä edes virkamiesruotsilla ym. Siksi on jouduttu tekemään esteitä suomalaisten menestymiselle rajoittamalla suomenkielisten opiskelumahdollisuuksia ja rajoittamalla kieliopintoja pakkoruotsilla. Ruotsinkieliset pääsevät opiskelemaan paljon helpommin koska heillä on ylisuuret kiintiöt kouluihinsa.



      Tämä on johtanut siihen että ruotsinkielisille on annettu mahdollisuus menestyä myös tyhminä.

      Meille suomalaisille ei ole annettu mahdollisuutta menestyä edes älyllä koska ruotsinkielisille tyhmille on annettu mahdollisuus menestyä älykkäiden suomalaisten kustannuksella.

    • B1_kieli

      Ruotsinkieltä opiskellaan "pakollisena" B1-kielenä vuosiluokilla 6-9.
      vain 2 tuntia viikossa. Jestas sentään kun pollaa rasittaa :) Etenkin saavutettavaan
      hyötyyn nähden mitätön rasitus. BTW! Knoppitietona. lähemmäs 10% suomenkielisistä aloittaa vapaaehtoisesti ruotsinkielenopiskelun peruskoulussa A2-kielenä. Eivät kitise ja natise "pakkoruotsista". Ottavat siitä hyödyn ulos.
      Englannin kieli on toki hyvä kieli biletykseen. Englanninkielen valta-asema pitäisi saada jotenkin murrettua A1-kielenä. Muuten suomen vientikauppa ei lähde liikeelle.

    • MietinVaan

      En kyllä ymmärrä koskaan miksi juuri pakkoruotsia vihataan. Miksei kukaan valita pakkoenglannista, pakkomatikasta, pakkouskonnosta, pakkofysiikasta tai mistä tahansa aineesta, tai vaikka suoraan pakollisesta perusopetuksesta? Tämäkin johtuu varmasti vaan siitä kun suomalaiset on niin junttimaista kansaa että vuosisatoja jatkunut Ruotsi-viha ylläpidetään vieläkin. Olisiko pakkovenäjä parempi vaihtoehto?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1796
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1417
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      6
      1376
    4. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1299
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1293
    6. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1260
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1227
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      647
      1192
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1058
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      13
      1018
    Aihe