kannattaako pieni kirppis

urasuunnittelija

Haluan kuulla ostajien ja myyjien toiveita; onko useiden satojen pöytäpaikkojen alalle kannattavaa suunnitella toisenlaista palvelukonseptia.

Yksinyrittäjänä ajattelisin myyntipaikkojen maxmääräksi 50 ja liike olisi auki 5-6 päivänä viikossa noin 7 tuntia. Jos suurehkon kaupungin lähes parhaalla paikalla olisi tällainen pienehkö ja erittäin hyvin hoidettu ja tietenkin sopivasti pöytähinnoiteltu kirppis, kiinnostaisiko myyjiä ja ostajia. Poikkeaisitko ohi kävellessäsi kurkistamaan pikkukirppikseen sisälle. Vai onko tälläkin kauppatoimella ensimmäinen kriteeri myyjien suuri määrä, joka kerää autoilevat ostajat ja myyjät tulevat ostajien perässä ja kierre on käynnissä. Olisiko tämän kierteen väliin kysyntää toisenlaiselle vaihtoehdolle?

Kustannuslaskentaan en tarvitse neuvoja ;) verot, vuokrat, katelaskenta, palkan sivukulut yms ovat hallinnassa. Suuria henkilökohtaisia lottovoittoja en kuvittele tällä bisneksellä ansaitsevani, pienillä tuloilla eläneenä pieni elanto riittäisi edelleen.

Siis keskustelua kirppiskonsepteista, puuttuuko nykyisestä tarjonnasta jotain.

6

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kirppufani

      Vaikka et halua kustannuslaskentavinkkejä, niin silti en voi ymmärtää, että miten tällainen 50 paikan kirppis voisi kannattaa? Loosivuokran pitäisi olla korkea ja aina kaikki paikat vuokrattuna.
      En tyrmää ideaa, mutta ihmettelen.
      Itse en alle 200 paikan kirppistä perustaisi. Ja vuokra ei saa olla yli 20e/vk.

    • kirppisharrastaja

      Uskon, että voi kannattaa. Jos saat sinne asiakkaita, vakiasiakkaita ja muita ja pöytämyyjille se on kannattavaa, jotta tulevat uudestaan. Mieluiten pitäisin pöytää pienellä kirppiksellä, jos siellä käy asiakkaita. Isoilla kirppiksillä on vaikea saada myyntiä, kun kaikesta tarpeellisestakin on ylitarjontaa. Pienellä kirppiksellä voisi olla tunnelmaa enemmän, ja jos siinä yhteydessä olisi kahvila, saattaisi tuollaiseen paikkaan pysähtyä kahvillekin.

    • k4k5k6k7

      Itsellä myyjänä, siis pöydän vuokraajana, on kokemusta pikkukirppiksestä. Tulos oli tosi huono verrattuna siihen, että vein samoja tavaroita samalla paikkakunnalla sijaitsevalle isolle kirpparille. Tuottoni oli pikkukirpparilta nettona n. 40 euroa, kun isolta kirpparilta sain hieman yli 200 euroa.
      Päätinkin, etten myyjäksi ainakaan enää mene pieniin paikkoihin. Ostoksilla olen käynyt niissä, eikä ostajana tietenkään ole väliä kirppiksen koolla, vaan sillä tavaran laadulla ja palvelulla.
      Epäilen kuitenkin, että mahtaako niistä 50 pöydästä jäädä tosiaan tyhjilleen iso osa ajan oloon.

    • Realistis

      Jos on 50 pöytää ja 30e/vk, kaikki kokoajan vuokrattuna, niin se tekee 6000e/kk. Siitä pois verot, vuokrat, sähköt jne. Ei siitä vaan jää mitään, ei voi jäädä. Ja mitä sitten, kun onkin puolet tyhjänä..

      • mmmml

        No täällä ikaalisissa on justiinki tommonen pieni kirppis noilla pöytävuokrahinnoilla ja hyvin näemmä porskuttaa eteenpäin, juuri juhli 4v-taivaltaan.


      • nöfs
        mmmml kirjoitti:

        No täällä ikaalisissa on justiinki tommonen pieni kirppis noilla pöytävuokrahinnoilla ja hyvin näemmä porskuttaa eteenpäin, juuri juhli 4v-taivaltaan.

        Kirpparin "porskuttaminen" ja omistajan eläminen on eri asioita. Jos elanto tulee muualta, niin kirpparinpitoa voi harrastaa, vaikka se vähän maksaisikin...

        Tosin Ikaalisissa taitaa vuokratasokin olla vähän toista kuin aloittajan mainitsemalla "suurehkon kaupungin lähes parhaalla paikalla".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      133
      3427
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1359
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1310
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      68
      1170
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1104
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1071
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1009
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      986
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      43
      973
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      48
      880
    Aihe