Mihin nyt kannattaa sijoittaa?

Antakaa.neuvoja

Osake vai korkorahastoihin vai molempiin? Entä jos laittaisi kaikki rahat yhdistelmärahastoon, olisiko se hyvä vaihtoehto? Perintö tulossa, eihän rahoja pankkitilillä nollakorolla kannata pitää? Noin 150 000 euroa voisin sijoittaa, loput (50 000) pidän pankkitilillä. Niillä matkustelen ja ostan kaikenlaista kivaa.

66

2684

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pari_perusvihjettä

      Jos nyt välttämättä pitää rahastoihin sijoittaa, niin älä ainakaan yhdistelmärahastoon. Hanki mieluummin erikseen vastaaviin kohteisiin sijoittavat osake- ja korkorahastot. On sitten tarvittaessa helpompi muuttaa painotuksia näiden välillä.

      150000 euron pääomalla kannattaa myös vertailla kuluja. Prosentin palkkio kuulostaa pieneltä, mutta tekee tuosta summasta 1500 euroa vuodessa.

    • Näin.se.vain.on

      Korkorahastoihin en ainakaan sijoittaisi. Korot ovat alhaalla, eivät voi paljoa enää laskea vaan suunta on ylöspäin. Kun korot nousevat korkorahaston arvo laskee.

      Osakkeetkin ovat aika haastava sijoituskohde. Yhdysvalloilla pörssikurssit ovat kaikkien aikojen korkeimmat, nousu Euroopassa ja Suomessakin on jatkunut pitkään. Osakkeet ovat siis kalliita, niidenkin suunta on pikemminkin alas kuin ylös.

      • Haastava_ja_palkitseva

        Toisaalta osakkeista saa varsin hyvää osinkoa. Vankat ja vakaat firmat jakavat 4 - 5 prosenttia ja suunta on pikemminkin ylöspäin. Ei huonosti, kun korkotuotot ja inflaatio ovat lähes nollassa.


      • Näin.se.vain.on

        Kerro mitkä on sellaisia yhtiöitä jotka seuraavat kymmenen vuotta maksavat keskimäärin viiden prosentin osingon? Niin ja siihen päälle tietysti osakkeen kurssinousu, paljonko se on kymmenessä vuodessa?


      • Teukka__
        Näin.se.vain.on kirjoitti:

        Kerro mitkä on sellaisia yhtiöitä jotka seuraavat kymmenen vuotta maksavat keskimäärin viiden prosentin osingon? Niin ja siihen päälle tietysti osakkeen kurssinousu, paljonko se on kymmenessä vuodessa?

        CocaColan ja Mäkkärin osinkotuotto tällä hetkellä on yli kolmen prosentin ja molemmat ovat maksaneet yli neljäkymmentä vuotta nousevia osinkoja.
        Tietty tulevasta ei koskaan tiedä.


    • Mikke1123

      Kyllä ne on vertaislainat, joihin nyt kannattaa sijoittaa! Luvataan yli 10 prosentin tuottoa, ilman pörssikurssiheilumisia ja kuukausittaisilla tuloilla. Helppoa, lainoihin hajauttaminen tehdään sun puolesta mikenlainat.sijoitusblogit.fi/sijoittaminen-vertaislainaan/

    • Mikke1123
    • realinvest

      Sijoita kiinteistörahastoon esim. FIM Asuntotuotto

      • Oravalla.rikkaaksi

        Orava asuntorahasto on parempi, kaikki rahat siihen.


      • fsaah

        Jos nyt ette ihan oikeasti viitsisi jaella tuollaisia "vinkkejä". Joku tietämätön saattaa vielä uskoa ja laittaa rahansa noihin.

        Etenkin Kurren osalta loppu on päivä päivältä lähempänä. Kysymys on enää vain siitä, kuinka pitkää hommaa vielä pystytään pyörittämään ennen kuin homma kaatuu omaan mahdottomuuteensa.

        Oikeasti Kurrella olisi ollut hyvätkin mahdollisuudet toimia, jos kaksi asiaa olisi toisin: Jos se olisi perustettu 10 vuotta aikaisemmin, kun asuntojen hintakehitys osoitti vielä vuosia kohti koillista myös pienemmillä paikkakunnilla. Ja jos pääosakkaat hallinnointiyhtiöineen olisivat vähän vähemmän ahneita.


      • Teukka__
        fsaah kirjoitti:

        Jos nyt ette ihan oikeasti viitsisi jaella tuollaisia "vinkkejä". Joku tietämätön saattaa vielä uskoa ja laittaa rahansa noihin.

        Etenkin Kurren osalta loppu on päivä päivältä lähempänä. Kysymys on enää vain siitä, kuinka pitkää hommaa vielä pystytään pyörittämään ennen kuin homma kaatuu omaan mahdottomuuteensa.

        Oikeasti Kurrella olisi ollut hyvätkin mahdollisuudet toimia, jos kaksi asiaa olisi toisin: Jos se olisi perustettu 10 vuotta aikaisemmin, kun asuntojen hintakehitys osoitti vielä vuosia kohti koillista myös pienemmillä paikkakunnilla. Ja jos pääosakkaat hallinnointiyhtiöineen olisivat vähän vähemmän ahneita.

        Juu, Orava-Asuntorahasto on kyllä todella vaarallinen sijoitus. Ei kestä pienintäkään asuntojen hintanotkahdusta, kun asuntovarallisuuden hinnannousua jaetaan koko ajan osinkoina ulos. Jos osingot olisivat olleet pelkät vuokratuotot miinus ylläpitokulut, olisivat osingot olleet aika vaatimattomia.
        Kurret tiettävästi säästävät talven varalle, Orava ei...


      • Kuollut_jo

        Ja kun valitettavasti sitä asuntovarallisuuden hinnannousuakaan ei oikeasti ole muualla kuin Oravan kirjanpidossa. Osinkorahat on hankittu ihan muilla keinoilla.


    • Ei_mitään_järkeä

      Älä osta osakkeita ne ovat jo hinnoiteltu ihan tappiin ja alamäki alkaa varmasti jonkin ajan päästä kun nollakoroilla on jo pumpattu elvytysrahaa maailman pörssit täyteen.

      Isot pelurit häipyvät näin nopeasti kun lisää tulee rahaa ja sen jälkeen kuplat alkavatkin poksahtelemaan ja maksajina ovat aina piensijoittajat jotka eivät poistu ajoissa voittoineen markkinoilta.

      • Näin.se.vain.on

        "alamäki alkaa varmasti jonkin ajan päästä..."

        Mutta kun kukaan ei tiedä milloin. Voi olla että maanantaina tai viiden vuoden kuluttua maanantaina. Eikä välttämättä mikään romahdus vaan korjausliike, sitten alkaa pitkä hitaan kasvun aika. Jos kurssit nousevat vielä vuosia menettää sen nousun kun makuuttaa rahojaan pankkitilillä nollakoroilla.

        Koska on olemassa se pieni mahdollisuus että romahdus alkaa muutaman kuukauden kuluttua sijoittaa neljässä osassa puolen vuoden välein. Ehdottomasti indeksirahastoja tai indeksiosuusrahastoja (ETF). Näin ei tule kerralla ostettua silloin kun osakkeiden hinnat ovat tapissa. Mehän emme tiedä jatkuuko nousu ja kuinka pitkään.


    • Pepsico

      Seligsonin Global Brands -osakerahasto sijoittaa vakavaraisiin, osinkoaan kasvattaviin firmoihin, jotka hyötyvät koko maailman kulutuksesta. Kulut ovat matalahkot. Tuohon jos sijoittaa esim. joka toinen kuukausi useamman vuoden, oli summa sitten pienempi tai isompi, ei voi pettyä pahasti pidemmällä, vaikkapa yli 5 vuoden tähtäimellä. Pienin summa taitaa olla 10 euroa/kk, joten kuka tahansa piensäästäjäkin pääsee mukaan.

    • kaksisijoitusasuntoa

      Kun sijoitettavaa on noin paljon, osta asunto-osake ja laita vuokralle. Helsinki on hyvä mutta myös Tampere tai Jyväskylä. Hyvältä paikalta, pieni yhtiövastike, isot remontit tehty. Siinä pysyy raha kiinni ja tuotto tasainen.

      • Tehokkaampaa_tuottoa

        Onhan se tuotto tasainen, mutta pieni. Noissa kaupungeissa on nimittäin erittäin kallista ostaa hyvältä paikalta remontoitu asunto, jossa on pieni vastike.

        Sopivasti valitusta pienemmästä kaupungista saa samalla rahalla kolme asuntoa ja kaksinkertaisen vuokran. Samalla riskit hieman tasaantuvat, kun kaikki ei ole yhden vuokralaisen tuhottavissa.


      • vesikansa7

        Vuokralaiset jossain Vantaalla ja Espoossa painavat naapuriasunnon arvon nollaan (0€)
        Kaupaksi ei saa millään.


    • TarkkaMarkka

      Norwegian-pankin tilille odottelemaan pörssin romahdusta ja sitten sopivissa erissä osa varoista osakemarkkinoille. Jos haluaa myös korkorahastoja, niin yksi vinkki on katsoa tarjolla olevien yhdistelmärahastojen (esim. maailma) top-10 -sijoituksia ja koostaa niistä irtorahastoina itselle sopivan oloinen setti (jättäen esim. kalliit yhdistelmärahastoissa olevat erikoisrahastot pois).

      Yhdistelmärahaston hallinnointipalkkio on helposti kalliimpi kuin itse koostamalla viritellyn suunnilleen samanmoisen rahastosetin... :)

      • E220_CDI

        Mielelläni myisin huipulla ja ostaisin pohjalla, mutta en tiedä niiden ajankohtaa ennen kuin jälkeen päin. ATH voi kääntää kurssit katumukseen tai avata tien nousulle vanhan katon puhkaisemalla. Pelkkä ATH taulussa kertoo tasan ei mitään siitä minne päin ensi maanantaina lähdetään.

        Romahdus ei ole jos, vaan kun. Se on varmaa kuin auringonnousu, vaikka ajankohta ei olekaan yhtä helppo ennustaa. Seuraavaa romahdusta on odotettu jo 4-5 vuotta, ja odotellessamme ainakin minun Suomi-salkkuni on tehnyt tulosta keskimäärin kaksinumeroisella prosenttiluvulla. Jos olisin uskonut rommareita silloin, olisin vaihtanut nykyisen 85% tuoton myyntien veroseuraamuksiin ja viiden vuoden inflaatioon. Se pöljyys olisi ollut itse aiheuttamani henkilökohtainen pörssiromahdus.


    • juoppokepulainen2

      nyt kannatta sijoitta mäti vanhaseen

      äänestän vero välttely konsulti mäti vanhasta

      mäti vanhanen on tehnyt ns. herlin-lain

      jossa rikas perhe voi perusta holding yhtiön jonka ei tarvi maksa ollenka veroa osinkoista ja sieltä voi siten jakaa voitot alle 8 prosentin verolla itelle

      KANTANAN MÄTI VAMMASTA PRESIDENTINÄ
      MÄTI VANHANEN VERON VÄLTTELY KONSULTI PERSITENTIKSI heti

      http://m.kauppalehti.fi/uutiset/jutta-gustafsberg-taitaa-verosuunnittelun--osinkoautomaatissa-jo-3-1-miljoonaa/hGFiKCiU

      Tuoreimman tilinpäätöksen mukaan Gustafsberg nostaa holdingyhtiöstään osinkoa 150 000 euroa, mistä hän maksaa veroa 7,7 prosenttia (11 550 euroa).

      Mikäli Gustafsberg nostaisi yhtiöstään osinkoa kahdeksan prosentin säännön mukaisen maksimimäärän, 250 000 euroa, maksaisi hän siitä veroa 40 450 euroa. Tässä tapauksessa Gustafsbergin verorasitteeksi muodostuisi 16,2 prosenttia.

      • E220_CDI

        Suunnilleen noin se meni, ja Eero Heinäluoma hääri samassa hallituksessa junailemassa tätä sairaalloista yritysverohimmeliä, hosta ei itsekään ymmärtänyt mitään.


    • Rahat.pankkiin

      Rahat kannattaa pitää pankkitilillä ja ostaa osakkeita vasta kun romahdus on alkanut!

      • Retikkapelto

        Jos romahdus alkaa, osakkeita kannattaa ostaa vasta kun se on kestänyt vähintään vuoden verran. Kiirehtimällä tulee tappiota heti alusta alkaen.


      • E220_CDI
        Retikkapelto kirjoitti:

        Jos romahdus alkaa, osakkeita kannattaa ostaa vasta kun se on kestänyt vähintään vuoden verran. Kiirehtimällä tulee tappiota heti alusta alkaen.

        Jos romahdus alkaa, kannattaa osakkeita ostaa vasta pohjilta juuri ennen nousun alkua.

        Meille jotka emme tiedä huippuja eikä pohjia ennalta on tilanne jonkin verran haasteellisempi.


      • Suuntaylös

        Romahdus on parhaillaan menossa. Osakkeet (suomi) ovat monet pohjamudissa. Nyt vain miettimään mikä innovaatio nousee seuraavaksi. Ollaan Aallon pohjalla. Mutta nyt talous pikkuhiljalleen elpyy ja muutaman vuoden päästä nousu on huimaa. Miten voi odottaa romahdusta kun olemme jo Pohjalla? Tästä on vain tie ylöspäin. Muuten kaatuu koko Suomi Oy.


    • Rahat.pankkiin

      Kannattaa pitää rahat pankkitilillä sillä kohta USA romahtaa koska Trumpista tuli presidentti. Amerikan jälkeen romahtaa Eurooppa ja kehittyvät markkinat. Parin vuoden kuluttua kannattaa ostaa.

    • köyhäilijä

      Ajallinen hajautus kannattaa. Jatkuvasti pieniä määriä eri edullisiin indeksirahastoihin. Romahtaa kun romahtaa mutta sitten taas nousee. Niin kauan jatkuu ralli kun meillä on globaali kapitalismi.

    • Rus_rus

      Venäjään kannattaisi vielä vähän aikaa laittaa. Se nousee vielä, on ollut niin pohjalla. Itelläni on noussu 50%. Kun seuraavat 50% nousee, niin sit kannattaa miettiä että vieläkö? Rippuu paljon geopoliitisista asioista.

      • Vuosi_18_uudelleen

        Riippuu aika paljon paikallisesta politiikasta. Sata vuotta sitten Venäjällä takavarikoitiin kaikki ulkomaalaisten omistukset korvauksetta.

        Sellainen vaihtoehto on hyvin lähellä nytkin, kun Putinin pullistelut ovat kuluttaneet hyvinä vuosina kerätyt vararahastot. Välit länteen ovat jo valmiiksi poikki, joten niillä ei ole enää väliä. Ja silloin tappio on sata prosenttia kerralla.


      • Trumputin

        Venäjän rahastot ovat viimevuonna nousseet n. 60-70 % öljyn hinta todennäköisesti nousee niin siitä seuraa.....


      • Trunputin

        Nousu näyttää jatkuvan..... 30 % noussut 3kk aikana... ai .. ai... kyll tuntuu hyvältä... kumpa jatkuisi vielä vuodenvaihteeseen..


    • Nousukäyrä

      Minä sijoitin venäläiseen naiseen. Heti rupesi turpoamaan.

    • GoldRules

      Kaikki rahat kultaan!

    • Keltanokkis

      Kaikkia rahoja ei yhteen, vaan pitää hajauttaa toimialoittain ja maanosittain. Jos ostat rahastoja, hyvä hajautus 10 - 15 rahastoon, jos osakkeita 20 - 30. Kyllä niistä joku on hyvällä voitolla silloin kun tarvitset muuttaa sijoitukset käteiseksi.

      • Kolme.riittää

        Miksi ihmeessä 10-15 rahastoa? Minulla on tasan tarkkaan kolme indeksirahastoa, USA 35%, Eurooppa 35% ja kehittyvät markkinat 30%. Yhtiöitä on kaiken kaikkiaan yli tuhat ympäri maailmaa. Japani ja Australia puuttuu, ne hommaan ensi vuonna.


      • PaksuHaba
        Kolme.riittää kirjoitti:

        Miksi ihmeessä 10-15 rahastoa? Minulla on tasan tarkkaan kolme indeksirahastoa, USA 35%, Eurooppa 35% ja kehittyvät markkinat 30%. Yhtiöitä on kaiken kaikkiaan yli tuhat ympäri maailmaa. Japani ja Australia puuttuu, ne hommaan ensi vuonna.

        Tuo on mitä parhain tapa minimoida tuottonsa.

        Maksimaalinen hajautus, ja rahastoihin, ympäri maailmaa. Sitten vielä "asiantuntijat" ostaa ja myy näkemyksensä, sekä rahaston tuomien rajoitusten mukaan.

        Paljonko olet saanut sijoitushistoriallasi tuottoa tuolla menetelmällä?


      • Kolme.riittää

        Aloitin vasta viime lokakuussa, silloin laitoin ensimmäisen neljänneksen. Seuraava kesäkuussa eli kahdeksan kuukauden välein, perintörahoja. Nyt osakesalkku on noussut reilu kymmenen prosenttia mutta sillä ei ole merkitystä, kyse on pitkäaikaisesta sijoituksesta.

        Hajautus on ainoa ilmainen lounas jonka sijoittaja saa, muita ei ole. Kerro minne muka kannattaisi sijoittaa?

        Sinun kannattaisi ottaa selvää mitä passiivinen sijoittaminen tarkoittaa, ota selvää ihan perusasioista. Googlaamalla pääset hyvään alkuun.


      • PaksuHaba
        Kolme.riittää kirjoitti:

        Aloitin vasta viime lokakuussa, silloin laitoin ensimmäisen neljänneksen. Seuraava kesäkuussa eli kahdeksan kuukauden välein, perintörahoja. Nyt osakesalkku on noussut reilu kymmenen prosenttia mutta sillä ei ole merkitystä, kyse on pitkäaikaisesta sijoituksesta.

        Hajautus on ainoa ilmainen lounas jonka sijoittaja saa, muita ei ole. Kerro minne muka kannattaisi sijoittaa?

        Sinun kannattaisi ottaa selvää mitä passiivinen sijoittaminen tarkoittaa, ota selvää ihan perusasioista. Googlaamalla pääset hyvään alkuun.

        "Aloitin vasta viime lokakuussa, silloin laitoin ensimmäisen neljänneksen. Seuraava kesäkuussa eli kahdeksan kuukauden välein, perintörahoja."

        Eli hajautat ajallisesti. Mitä tapahtuu jos kurssit romahtaa lokakuun 2018 jälkeen, onko hajautuksesi onnistunut?

        "Hajautus on ainoa ilmainen lounas jonka sijoittaja saa, muita ei ole. Kerro minne muka kannattaisi sijoittaa?"

        En ymmärrä vertaustasi ilmaiseen lounaaseen. Hajautus rahastoihin tekee vain sen, että hankit aivan kaikkea, niin hyviä kuin huonojakin osakkeita, välikäden kautta, joka vetää vielä siivun välistä, sait voittoa tai tappiota.

        Se, mihin kannattaa sijoittaa, on osakkeet, ei rahastot. Ja nimenomaan hyvät osakkeet. Asia ei ole vaikea.

        "Sinun kannattaisi ottaa selvää mitä passiivinen sijoittaminen tarkoittaa, ota selvää ihan perusasioista. Googlaamalla pääset hyvään alkuun."

        Mistä herne nyt meni nokkaan? Siitä että et osaa, vai siitä että joku sanoi sen ääneen :)


      • Kolme.riittää
        PaksuHaba kirjoitti:

        "Aloitin vasta viime lokakuussa, silloin laitoin ensimmäisen neljänneksen. Seuraava kesäkuussa eli kahdeksan kuukauden välein, perintörahoja."

        Eli hajautat ajallisesti. Mitä tapahtuu jos kurssit romahtaa lokakuun 2018 jälkeen, onko hajautuksesi onnistunut?

        "Hajautus on ainoa ilmainen lounas jonka sijoittaja saa, muita ei ole. Kerro minne muka kannattaisi sijoittaa?"

        En ymmärrä vertaustasi ilmaiseen lounaaseen. Hajautus rahastoihin tekee vain sen, että hankit aivan kaikkea, niin hyviä kuin huonojakin osakkeita, välikäden kautta, joka vetää vielä siivun välistä, sait voittoa tai tappiota.

        Se, mihin kannattaa sijoittaa, on osakkeet, ei rahastot. Ja nimenomaan hyvät osakkeet. Asia ei ole vaikea.

        "Sinun kannattaisi ottaa selvää mitä passiivinen sijoittaminen tarkoittaa, ota selvää ihan perusasioista. Googlaamalla pääset hyvään alkuun."

        Mistä herne nyt meni nokkaan? Siitä että et osaa, vai siitä että joku sanoi sen ääneen :)

        Vaikka romahtaisi 50% niin ei haittaa sillä en ole myymässä moneen vuoteen. Ja kun myyn niin myyn pitkän ajan kuluessa, 5% salkusta vuosittain. Pankkitilille jätän niin paljon ettei ole siihen mitään syytä pitkään aikaan myydä. Pitkän koron rahastoihin en laita koska korot luultavasti nousevat ja silloin korkorahastojen arvot laskee. Vaikka korot eivät nouse olisi tuotot nollan luokkaa.

        "Hajautus rahastoihin tekee vain sen, että hankit aivan kaikkea, niin hyviä kuin huonojakin osakkeita, välikäden kautta, joka vetää vielä siivun välistä, sait voittoa tai tappiota.

        Se, mihin kannattaa sijoittaa, on osakkeet, ei rahastot. Ja nimenomaan hyvät osakkeet. Asia ei ole vaikea."

        Jos osaat erottaa hyvät osakkeet huonoista onnittelen, sinusta tulee satumaisen rikas. Kunnon velkavivulla kymmenet, sadat miljoonat odottavat sinua. Minä valitettavasti en usko että pystyn indeksin voittamaan. Asiantuntijoiden mukaan indeksin voittaminen pitkässä juoksussa on äärimmäisen vaikeaa mutta hyvä jos sinulta se helposti onnistuu.

        Kyllä sinun kannattaisi tutustua passiiviseen sijoittamiseen. Se on fiksun valinta, kustannustehokas tapa sijoittaa maailmanlaajuisesti.


      • PaksuHaba
        Kolme.riittää kirjoitti:

        Vaikka romahtaisi 50% niin ei haittaa sillä en ole myymässä moneen vuoteen. Ja kun myyn niin myyn pitkän ajan kuluessa, 5% salkusta vuosittain. Pankkitilille jätän niin paljon ettei ole siihen mitään syytä pitkään aikaan myydä. Pitkän koron rahastoihin en laita koska korot luultavasti nousevat ja silloin korkorahastojen arvot laskee. Vaikka korot eivät nouse olisi tuotot nollan luokkaa.

        "Hajautus rahastoihin tekee vain sen, että hankit aivan kaikkea, niin hyviä kuin huonojakin osakkeita, välikäden kautta, joka vetää vielä siivun välistä, sait voittoa tai tappiota.

        Se, mihin kannattaa sijoittaa, on osakkeet, ei rahastot. Ja nimenomaan hyvät osakkeet. Asia ei ole vaikea."

        Jos osaat erottaa hyvät osakkeet huonoista onnittelen, sinusta tulee satumaisen rikas. Kunnon velkavivulla kymmenet, sadat miljoonat odottavat sinua. Minä valitettavasti en usko että pystyn indeksin voittamaan. Asiantuntijoiden mukaan indeksin voittaminen pitkässä juoksussa on äärimmäisen vaikeaa mutta hyvä jos sinulta se helposti onnistuu.

        Kyllä sinun kannattaisi tutustua passiiviseen sijoittamiseen. Se on fiksun valinta, kustannustehokas tapa sijoittaa maailmanlaajuisesti.

        "Jos osaat erottaa hyvät osakkeet huonoista onnittelen, sinusta tulee satumaisen rikas. Kunnon velkavivulla kymmenet, sadat miljoonat odottavat sinua. Minä valitettavasti en usko että pystyn indeksin voittamaan. Asiantuntijoiden mukaan indeksin voittaminen pitkässä juoksussa on äärimmäisen vaikeaa mutta hyvä jos sinulta se helposti onnistuu. "

        Kiitos, minulle selvisi juuri että olen muita viisaampi. Indeksien päihittäminen ei ole ollut kummoinenkaan temppu minulle, eikä edes millään megariskillä vaan valitsemalla ns. hyät osakkeet.

        Valitettavasti pääomani on toistaiseksi ollut kovin pieni joten rikkautta joudun hetken vielä odottamaan. Velkavipuun en tule koskemaan, en lähde riskien tielle.

        Nyt ymmärrän miksi sjoitat omalla tavallasi, vuodesta toiseen, ei kun kuukaudesta toiseen. Kaikilla ei vaan ole tälläistä taitoa kuin minulla.

        Jos totta puhutaan niin olen aidosti hämmästynyt, en ole nero, mutta osaan tuon homman silti, eikä se ole edes vaikeaa minulle.


      • Kolme.riittää

        Jos kerran olet pörssinero miksi et käytä velkavipua, sinusta tulisi nopeasti miljonääri. Eihän siinä ole mitään riskiä kun kerran olet niin etevä. Vai etkö sittenkään luota taitoihisi, ehkä kaikki onkin ollut hyvää onnea? Kyllä kasinolla rulettipöydässä jonkun aikaa tuurilla pärjää, sama on pörssissä. Valitettavasti onni joskus loppuu ja riskit realisoituvat.


      • PaksuHaba
        Kolme.riittää kirjoitti:

        Jos kerran olet pörssinero miksi et käytä velkavipua, sinusta tulisi nopeasti miljonääri. Eihän siinä ole mitään riskiä kun kerran olet niin etevä. Vai etkö sittenkään luota taitoihisi, ehkä kaikki onkin ollut hyvää onnea? Kyllä kasinolla rulettipöydässä jonkun aikaa tuurilla pärjää, sama on pörssissä. Valitettavasti onni joskus loppuu ja riskit realisoituvat.

        "Jos kerran olet pörssinero miksi et käytä velkavipua, sinusta tulisi nopeasti miljonääri. "

        En ole kyllä kehunut itseäni pörssineroksi, mutta olen hämmästynyt siitä, etteikö muut huomaa osakevalinnoissaan samoja asioita kuin minä.

        Velkavipua en käytä, ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että jos kurssit romahtavat, velka jää, tuotto katoaa.

        "Eihän siinä ole mitään riskiä kun kerran olet niin etevä. "

        Kiukuttaako sinua nyt siis oikeasti se, että joku osaa jotakin ja ymmärtää sinua paremmin asioita?

        "Vai etkö sittenkään luota taitoihisi, ehkä kaikki onkin ollut hyvää onnea?"

        Kukapa sitä 100%:sti mihinkään voi luottaa. Se, mihin olen pystynyt tähän mennessä, on yli 10 vuotta jatkunut indeksejä parempi tuotto.

        Aina ei osu kohdalleen, mutta keskimäärin, jokaista ostamaani seitsemää osaketta kohden on valintaani sattunut yksi keskimääräistä huonompi valinta, kolme indeksin kanssa tasoissa kulkevaa ja kolme indeksiä paremmin pärjäävää osaketta.

        " Kyllä kasinolla rulettipöydässä jonkun aikaa tuurilla pärjää, sama on pörssissä. Valitettavasti onni joskus loppuu ja riskit realisoituvat."

        Kyllä sua oikeesti ottaa päähän ja lujaa. Minä en taida sittenkään olla se syy.

        Tsemiä hajautukseen.


      • PaksuHaba
        PaksuHaba kirjoitti:

        "Jos kerran olet pörssinero miksi et käytä velkavipua, sinusta tulisi nopeasti miljonääri. "

        En ole kyllä kehunut itseäni pörssineroksi, mutta olen hämmästynyt siitä, etteikö muut huomaa osakevalinnoissaan samoja asioita kuin minä.

        Velkavipua en käytä, ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että jos kurssit romahtavat, velka jää, tuotto katoaa.

        "Eihän siinä ole mitään riskiä kun kerran olet niin etevä. "

        Kiukuttaako sinua nyt siis oikeasti se, että joku osaa jotakin ja ymmärtää sinua paremmin asioita?

        "Vai etkö sittenkään luota taitoihisi, ehkä kaikki onkin ollut hyvää onnea?"

        Kukapa sitä 100%:sti mihinkään voi luottaa. Se, mihin olen pystynyt tähän mennessä, on yli 10 vuotta jatkunut indeksejä parempi tuotto.

        Aina ei osu kohdalleen, mutta keskimäärin, jokaista ostamaani seitsemää osaketta kohden on valintaani sattunut yksi keskimääräistä huonompi valinta, kolme indeksin kanssa tasoissa kulkevaa ja kolme indeksiä paremmin pärjäävää osaketta.

        " Kyllä kasinolla rulettipöydässä jonkun aikaa tuurilla pärjää, sama on pörssissä. Valitettavasti onni joskus loppuu ja riskit realisoituvat."

        Kyllä sua oikeesti ottaa päähän ja lujaa. Minä en taida sittenkään olla se syy.

        Tsemiä hajautukseen.

        Ihan mielenkiinnosta kaivoin vuonna 2009 tekemäni valinnat osakkeista joita olisi sillä hetkellä kannattanut ostaa.

        Kahdeksasta parhaasta valinnasta, seitsemän olisi tuottanut tähän päivään mennessä paremmin kuin mikä on keskimääräinen tuotto ollut osakkeilla.

        Että se siitä rulettipöydästä.


      • Kolme.riittää
        PaksuHaba kirjoitti:

        "Jos kerran olet pörssinero miksi et käytä velkavipua, sinusta tulisi nopeasti miljonääri. "

        En ole kyllä kehunut itseäni pörssineroksi, mutta olen hämmästynyt siitä, etteikö muut huomaa osakevalinnoissaan samoja asioita kuin minä.

        Velkavipua en käytä, ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että jos kurssit romahtavat, velka jää, tuotto katoaa.

        "Eihän siinä ole mitään riskiä kun kerran olet niin etevä. "

        Kiukuttaako sinua nyt siis oikeasti se, että joku osaa jotakin ja ymmärtää sinua paremmin asioita?

        "Vai etkö sittenkään luota taitoihisi, ehkä kaikki onkin ollut hyvää onnea?"

        Kukapa sitä 100%:sti mihinkään voi luottaa. Se, mihin olen pystynyt tähän mennessä, on yli 10 vuotta jatkunut indeksejä parempi tuotto.

        Aina ei osu kohdalleen, mutta keskimäärin, jokaista ostamaani seitsemää osaketta kohden on valintaani sattunut yksi keskimääräistä huonompi valinta, kolme indeksin kanssa tasoissa kulkevaa ja kolme indeksiä paremmin pärjäävää osaketta.

        " Kyllä kasinolla rulettipöydässä jonkun aikaa tuurilla pärjää, sama on pörssissä. Valitettavasti onni joskus loppuu ja riskit realisoituvat."

        Kyllä sua oikeesti ottaa päähän ja lujaa. Minä en taida sittenkään olla se syy.

        Tsemiä hajautukseen.

        "Kukapa sitä 100%:sti mihinkään voi luottaa. Se, mihin olen pystynyt tähän mennessä, on yli 10 vuotta jatkunut indeksejä parempi tuotto."

        Kymmenessä vuodessa pitäisi olla jo miljonääri. Miten meni finanassikriisi, myit ajoissa ja ostit kun osakkeet olivat kaikkein halvimmallaan eli helmi-maaliskuussa 2009?

        En todellakaan ymmärrä miksi tuollainen nero ei käytä mahdollisimman suurta velkavipua. Jos kerran indeksin lyöminen on niin helppoa mikä maksaa, et sitten luota itseesi?

        Miksi minua harmittaisi, perin rahaa niin paljon että se riittää loppuiäksi, ei tarvitse ottaa suuria riskejä. Indeksiä oleellisesti parempaa tuottoa saa vain ottamalla indeksiä huomattavasti suurempia riskejä. Ennemmin tai myöhemmin riskit realisoituvat.


      • PaksuHaba
        Kolme.riittää kirjoitti:

        "Kukapa sitä 100%:sti mihinkään voi luottaa. Se, mihin olen pystynyt tähän mennessä, on yli 10 vuotta jatkunut indeksejä parempi tuotto."

        Kymmenessä vuodessa pitäisi olla jo miljonääri. Miten meni finanassikriisi, myit ajoissa ja ostit kun osakkeet olivat kaikkein halvimmallaan eli helmi-maaliskuussa 2009?

        En todellakaan ymmärrä miksi tuollainen nero ei käytä mahdollisimman suurta velkavipua. Jos kerran indeksin lyöminen on niin helppoa mikä maksaa, et sitten luota itseesi?

        Miksi minua harmittaisi, perin rahaa niin paljon että se riittää loppuiäksi, ei tarvitse ottaa suuria riskejä. Indeksiä oleellisesti parempaa tuottoa saa vain ottamalla indeksiä huomattavasti suurempia riskejä. Ennemmin tai myöhemmin riskit realisoituvat.

        Kirjoitin pitkän vastauksen, kunnes tajusin että mikäs minä olen muita opettamaan, jokainen tehköön omat virheensä :)

        Tsemiä siihen loppuelämän hajautukseen, toivotaan että konkurssien, romahdusten ja valuuttakurssivaihteluiden jälkeen saat inflaation lyötyä :)


      • Kolme.riittää

        Pörssinerolta menikin jauhot suuhun. Tosin en edes usko että ole mitään ikinä sijoittanut, korkeintaan virtuaalisalkkuun. Väännetään rautalangasta, indeksiä selvästi parempaa tuottoa saa vain ottamalla selvästi indeksiä isompia riskejä. Ennemmin tai myöhemmin riskit realisoituvat. Tosin ethän sinä siitä mitään ymmärrä kun et ole ikinä oikeaa rahaa sijoittanut.


      • PaksuHaba
        Kolme.riittää kirjoitti:

        Pörssinerolta menikin jauhot suuhun. Tosin en edes usko että ole mitään ikinä sijoittanut, korkeintaan virtuaalisalkkuun. Väännetään rautalangasta, indeksiä selvästi parempaa tuottoa saa vain ottamalla selvästi indeksiä isompia riskejä. Ennemmin tai myöhemmin riskit realisoituvat. Tosin ethän sinä siitä mitään ymmärrä kun et ole ikinä oikeaa rahaa sijoittanut.

        En ole edelleenkään pörssinero. Eikä minulta jauhot mennyt suuhun, totesin tämän vaan turhaksi. Sijoittamistakin olen vasta 30 vuotta harrastanut.

        Kun sanon että indeksiä parempaa tuottoa saa nimenomaan pienemmällä riskillä niin siinähän sulla onkin miettimistä.

        Mieti mieti, palataan sitten asiaan jos saat jonkun ahaa elämyksen, en tuohon turhaan kitinään muuten jaksa enää kommentoida.


      • Kolme.riittää

        "Sijoittamistakin olen vasta 30 vuotta harrastanut."

        Nimenomaan olet harrastanut koska et ole jo miljonääri vaikka väität voittavasti indeksit mennen tullen. Suurisuinen kerskailija joka kuitenkaan ei uskalla käyttää velkavipua vaikka muka osaa voittaa indeksit helposti ja vielä pienemmällä riskillä. Saahan sitä netissä kaikenlaisia satuja kertoilla.


      • dbdfbdfb
        PaksuHaba kirjoitti:

        Tuo on mitä parhain tapa minimoida tuottonsa.

        Maksimaalinen hajautus, ja rahastoihin, ympäri maailmaa. Sitten vielä "asiantuntijat" ostaa ja myy näkemyksensä, sekä rahaston tuomien rajoitusten mukaan.

        Paljonko olet saanut sijoitushistoriallasi tuottoa tuolla menetelmällä?

        Jos puhut normaaleista rahastoista niin lähes kaikki aktiiviset rahastot häviävät pitkällä tähtäimellä indeksirahastoille, kun kaikki kulut huomioidaan. Tämä on moneen kertaan todistettu fakta. Indeksiä ei voi päihittää muuta kuin ostamalla hyviä osakkeita, mutta niiden löytäminen onkin sitten hankalampaa. Rahastoilla ei indeksiä päihitä.

        Lisäksi, maanosaan keskittyvät indeksirahastot jo hajauttavat eri toimialoille. Jos ostaa eurooppaan sijoittavaa indeksirahastoa ja sen päälle ostaa jotain toimialarahastoa, on niissä väkisinkin samoja osakkeita, eikä hajautus silloin kovin paljon lisäänny. Itse asiassa, jos ostaa USA:n yleistä indeksirahastoa ja eurooppalaista yleistä indeksirahastoa ja vielä aasian indeksirahaston, niin helposti indeksirahastot sisältävät suuren osan toimialarahaston osakkeista. Joskus jopa valtaosan niistä. Eli hajautusta ei tule, vaikka siltä tuntuukin.

        Ja muuten, sellaista tilannetta ei voi olla olemassakaan, jossa enemmistö voi päihittää indeksin. Nimittäin indeksi kuvastaa keskiarvoa, joten noin puolet jää indeksistä ja puolet ylittää indeksin tietyllä ajanhetkellä (kulut huomioiden ylittäjät ovat harvemmassa). Osan täytyy aina hävitä indeksille, jotta osa voittaa indeksin. Jos joku keksii strategian, jolla aina päihitetään indeksi ja ihmiset yleisesti alkavat noudattaa sitä strategiaa, katoaa samalla hyöty strategiasta, koska sen jälkeen indeksi ja strategian mukainen sijoittaminen tuottavat taas täsmälleen saman tuloksen. Indeksin ylittävä strategia voi teoreettisesti toimia vain silloin, kun valtaosa sijoittajista EI noudata sitä. Kun strategiasta tulee yleinen, tulee siitä täysin hyödytön, jos tavoitteena on indeksin päihittäminen.


      • rthrthrth
        PaksuHaba kirjoitti:

        En ole edelleenkään pörssinero. Eikä minulta jauhot mennyt suuhun, totesin tämän vaan turhaksi. Sijoittamistakin olen vasta 30 vuotta harrastanut.

        Kun sanon että indeksiä parempaa tuottoa saa nimenomaan pienemmällä riskillä niin siinähän sulla onkin miettimistä.

        Mieti mieti, palataan sitten asiaan jos saat jonkun ahaa elämyksen, en tuohon turhaan kitinään muuten jaksa enää kommentoida.

        Se tuntuu omituiselta, että olet sijoittanut 30 vuotta ja kehuskelet päihittäväsi indeksit jatkuvasti ja silti sanot, että pääomasi on pieni. Jos tosiaan olisit jatkuvasti päihittänyt indeksit, sinun omaisuutesi pitäisi olla monta miljoonaa. Itse asiassa, pelkästään indeksin mukaisella tuotolla voi 30 vuodessa kerätä miljoonaomaisuuden, eikä tarvitse edes sijoittaa kuin muutaman satasen kuussa. Netissä on monia alle 10 vuotta sijoittaneita bloggaajia, joilla on satojen tuhansien osakesalkku päihittämättä indeksiä.


      • PaksuHaba
        rthrthrth kirjoitti:

        Se tuntuu omituiselta, että olet sijoittanut 30 vuotta ja kehuskelet päihittäväsi indeksit jatkuvasti ja silti sanot, että pääomasi on pieni. Jos tosiaan olisit jatkuvasti päihittänyt indeksit, sinun omaisuutesi pitäisi olla monta miljoonaa. Itse asiassa, pelkästään indeksin mukaisella tuotolla voi 30 vuodessa kerätä miljoonaomaisuuden, eikä tarvitse edes sijoittaa kuin muutaman satasen kuussa. Netissä on monia alle 10 vuotta sijoittaneita bloggaajia, joilla on satojen tuhansien osakesalkku päihittämättä indeksiä.

        Olen sijoittanut tosiaan 30 vuotta, josta ensimmäiset 20 vuotta meni rahastojen kanssa puljatessa, kun en ymmärtänyt mitä kannattaa oikeasti tehdä. Tuotto ensimmäiseltä 20 vuodelta luokkaa plus miinus nolla.

        Karmea huuto alkoi kun sanoin että indeksin lyöminen ei ole kummoinenkaan homma, joten miettikää mistä se indeksi tehdään.

        Se on KESKIARVO osakkeiden myyntihinnoista. Puolet on huonompia kuin indeksi ja puolet on parempia. Jos ostat 10 osaketta joista 6 on indeksiä parempia ja 4 huonompia, olet jo lyönyt indeksin. Ihan sattumanvaraisella osakevalinnallakin päädyt keskimäärin indeksin tuottoon.

        Se hyvien osakkeiden valitseminen ei ole mitään rakettitiedettä, ihan oikeasti. Ostamalla niitä hyviä osakkeita, se riskikin on pienempi kuin ostamalla huonoja. Joten, ostamalla hyviä osakkeita, hakkaat indeksin ja keskimääräistä pienemmällä riskillä.

        Tosin pitkään meni minullakin ennenkuin tajusin miten se tehdään. Ja jonkunhan pitää tehdä indeksissä huonompiakin ostoja, että toiset voi tehdä niitä indeksiä parempia.

        Minulle se indeksin lyöminen ei ole sinänsä mikään pätemisenaihe, totean vain tapahtuneen. Ihmeesti kuumentaa tunteita moinen kyllä.

        Mutta kuten sanoin jo aiemmin, jokaisen pitää tehdä ne omat virheensä, minä ne tein jo aikanaan noiden rahastojen kanssa, antaa nyt muiden tehdä omansa. Indeksirahasto ei ole ehkä se rahastoista huonoin, mutta jos omaa vähääkään käsitystä osakkeista, noihin ei mielestäni kannata sekaantua. Ne kun seuraavat indeksiä ja sitä kautta sijoituksesi rakentuu myös niistä konkurssikypsistä ym. epämääräisistä firmoista jotka on indeksissä mukana.

        Eli, indeksirahasto on varmaankin ihan ookoo jos et ymmärrä mistään mittään.


      • PaksuHaba
        Kolme.riittää kirjoitti:

        "Sijoittamistakin olen vasta 30 vuotta harrastanut."

        Nimenomaan olet harrastanut koska et ole jo miljonääri vaikka väität voittavasti indeksit mennen tullen. Suurisuinen kerskailija joka kuitenkaan ei uskalla käyttää velkavipua vaikka muka osaa voittaa indeksit helposti ja vielä pienemmällä riskillä. Saahan sitä netissä kaikenlaisia satuja kertoilla.

        "Nimenomaan olet harrastanut koska et ole jo miljonääri vaikka väität voittavasti indeksit mennen tullen. "

        Ai jessus että sulla keittää. Käy mittaamassa testosteronitasot joskus.

        "Suurisuinen kerskailija joka kuitenkaan ei uskalla käyttää velkavipua vaikka muka osaa voittaa indeksit helposti ja vielä pienemmällä riskillä."

        Indeksin voittaminen ei takaa mitään. Jos kurssi laskee 50% ja minun sijoitukseni päihittää indeksin, putoamalla vain 40%, olenko silloin miljonääri? Enpä taida olla.

        "Saahan sitä netissä kaikenlaisia satuja kertoilla."

        Tottakai saa. Voi myös kertoa ihan omia kokemuksiaan asiasta.

        Ei me tässä nyt mitään naarasta olla metsästämässä, että voit ihan lopettaa ton uhoamisen. Minä tiedän mistä kirjoitan, sinä otat sen miehisyytesi loukkauksena. Outoa outoa...


      • Kolme.riittää

        Jos olisit niin hyvä sijoittaja kun väität olevasti olisit jo miljonääri. Sinähän se tässä uhoat kuin joku teinipoika. Hyvällä onnella voittanut indeksin ja nyt kuvittelee olevansa pörssinero, todella hupaisaa. Kun kerran olet niin fiksu niin kerro kuinka pitkään Yhdysvalloissa osakekurssit nousevat, milloin alkaa lasku?


      • PaksuHaba
        Kolme.riittää kirjoitti:

        Jos olisit niin hyvä sijoittaja kun väität olevasti olisit jo miljonääri. Sinähän se tässä uhoat kuin joku teinipoika. Hyvällä onnella voittanut indeksin ja nyt kuvittelee olevansa pörssinero, todella hupaisaa. Kun kerran olet niin fiksu niin kerro kuinka pitkään Yhdysvalloissa osakekurssit nousevat, milloin alkaa lasku?

        "Jos olisit niin hyvä sijoittaja kun väität olevasti olisit jo miljonääri. "

        Laitatko seuraavaan viestiisi viittauksen siitä, missä kohden olen väittänyt olevani hyvä sijoittaja?

        "Sinähän se tässä uhoat kuin joku teinipoika."

        Eli, jos joku tietää jotakin ja kertoo sen ääneen, ja sinä et asiaa tiennyt, se on uhoamista. Tämä selvä.

        "Hyvällä onnella voittanut indeksin ja nyt kuvittelee olevansa pörssinero, todella hupaisaa."

        Se ei ole hyvää onnea, se on ihan totta. En edelleenkään kuvittele olevani pörssinero.

        "Kun kerran olet niin fiksu niin kerro kuinka pitkään Yhdysvalloissa osakekurssit nousevat, milloin alkaa lasku?"

        Ei harmaata hajuakaan, en ole väittänyt tietäväni ajoituksista yhtään mitään.

        Huomaan että tässä nyt keskustelee kaksi ihan eri kaliiberin kaveria. Toisella on ymmärrystä asioihin, toinen ei ymmärrä edes lukemaansa.

        Tämä oli nyt absoluuttisen viimeinen viestini tähän ketjuun, menee hukkaan kun toinen ei ymmärrä mitään. Paa fyffet vaan sinne indeksirahastoihin, sopii sulle just passelisti se touhu.

        Moro.


      • Mikko.Hotti
        PaksuHaba kirjoitti:

        Kirjoitin pitkän vastauksen, kunnes tajusin että mikäs minä olen muita opettamaan, jokainen tehköön omat virheensä :)

        Tsemiä siihen loppuelämän hajautukseen, toivotaan että konkurssien, romahdusten ja valuuttakurssivaihteluiden jälkeen saat inflaation lyötyä :)

        Pitkoseen.

        t. Mikko Hotti


    • trumpjabrexit

      Jos on pakko päästä osakemarkkinoille, niin suosittelen kuukausisäästämisen aloittamista. Esimerkiksi jaat summan / kuukausi minimissään 2 vuoden ajalle. Valitse useita rahastoja / indeksirahastoja. Jos olisi pakko laittaa rahastoihin niin valitsisin esimerkiksi seuraavia:
      Seligson top 25 brands, Odin Norge, ja sitten joku rahasto Briteistä. Ja ehkä kylkeen vielä joku Aasian rahasto.
      Perustelut:
      - brändiosakkeet on aina tuottanut hyvin, kuten joku tuolla esim. koka kolaan viittasi
      - Norja on alennuksessa öljyn hinnan vuoksi, mutta Trump aiheuttaa inflaation joten Norja rokkaa. Ja muutenkin on kehittynyt ja tehokas talous
      - Britannia on tarjouksessa Brexit:in vuoksi.
      - Ja lisäksi vielä tärkeimpänä Norja ja Britannia suojaavat sinua mahdolliselta tulevalta Eu:n hajoamiselta.

      • Kolme.riittää

        Seligson top 25 brands on tuottanut hyvin mutta mennyt tuotto ei kerro tulevasti tuotosta yhtään mitään. Tämä pitää jokaisen sijoittajan tietää.


    • vaahtopäät

      Ostakaa Olvia, kuten Ikean Kamras!

    • sumoxpainija

      minäpä tiijän thihiii. mutta en kerro teille, saatanan sosialistit

    • sekunsitäeiole

      Sen hetken voi toki elääkin, jos koroilla aiheuttaa työtä luottotietorekistereihin ja asunnottomuutta yhdellekään ihmiselle. Heikunkeikun kevätpäiväntasausta satavuotiaalle paskiaiselle.

    • sijoittajahemmo

      Osta viinaa, se pitää aina arvonsa ja nouseekin vuosien mittaan. Minulla on 60-luvulla ostettuja vodkapulloja Venäjältä ja Suomesta. Keräilijät haluaisi maksaa älyttömiä summia niistä.
      Osakemarkkinoilla Talvivaara tulee tekemään vielä Nokiat!

    • Osakerahastot iästä riippumatta.

      Onko suomalaisilla omia aivoja?

      • SelkeeTapaus

        Tottakai aivottomat laittaa rahastoihin, tuohan on ihan selvää.


    • Anonyymi

      Puilistusvälineteollisuus vetää nyt ja lähivuodet. Vakaata kasvua. Esim Saksasta Rheinmetall, Hensoldt, Safron, Ruotsista Saab, Jenkeistä Lockheed Martin, Norman Group, Italiasta Leonardo S.p.a, jonka tytäryhtiö löytyy myös Jenkkipörssistä nimellä Leonardo DRS. Näihin edellä mainittuihin pääset käsiksi esim. avaamalla ilmaisen sijoitussalkun https://www.nordnet.fi

      Pidetään myös Bitcoin ja muut nousevat virtuaalivaluutat kiikarissa ja mielellään jotain kannattaa haalia itselle. Näihin pääset helpoiten ja turvallisesti käsiksi esim seuraavan linkin avustuksella,
      https://vaurastu-kryptoilla.webnode.fi/crypto-vs-plutus/
      Ko sivustolta löydät etukoodeja mm Crypto com:n , Curven ja Plutuksen visakortin hommaamiseen.

      • Anonyymi

        Puolustusvälineteollisuus vetää nyt ja lähivuodet. Vakaata kasvua. Esim Saksasta Rheinmetall, Hensoldt, Safron, Ruotsista Saab, Jenkeistä Lockheed Martin, Norman Group, Italiasta Leonardo S.p.a, jonka tytäryhtiö löytyy myös Jenkkipörssistä nimellä Leonardo DRS. Näihin edellä mainittuihin pääset käsiksi esim. avaamalla ilmaisen sijoitussalkun https://www.nordnet.fi

        Pidetään myös Bitcoin ja muut nousevat virtuaalivaluutat kiikarissa ja mielellään jotain kannattaa haalia itselle. Näihin pääset helpoiten ja turvallisesti käsiksi esim seuraavan linkin avustuksella,
        https://vaurastu-kryptoilla.webnode.fi/crypto-vs-plutus/
        Ko sivustolta löydät etukoodeja mm Crypto com:n , Curven ja Plutuksen visakortin hommaamiseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe