Liikatoiminta ja leikkaus

Hermostunut1

Hei!Minulla on todella ärhäkkä liikatoiminta.Olen sairastanut tammikuusta 2015 ja arvot ovat koko ajan olleet korkealla joten olotila ei ole ollut paras mahdollinen:(
Nyt olen saanut kutsun leikkaukseen joka on syyskuussa.Jännitän ja hermoilen sitä älyttömän paljon.Minua ei oo koskaan nukutettu eikä operoitu.Pelkään nukutusta sekä heräämistä et miten älyttömän kipeä sitä on.
Tänään kirurgi soitti ja sanoi että arvot ovat todella korkeat joten 1,5 viikon päästä menen taas labraan ja katsotaan onko ne yhtään alentuneet.Syön siis tyrazol 5mg:aa 15 tbl päivässä,se on ihan järkyttävä määrä.Jos ne ovat alentuneet niin pääsen leikkaukseen muuten se peruuntuu ja siirtyy tulevaisuuteen.Mä oon hermostunut ja niin väsynyt tähän olotilaan ja jännittämiseen.Lisäksi mulle on iskenyt kuoleman pelko,pelkään et kuolen sinne leikkauspöydälle.
Kertokaa ihmiset omia kokemuksia leikkauksesta ja lääkityksestä,ihan mistä vaan aiheeseen liittyvää. Kiitos:)

10

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tri_Turhapuro

      Pelot syntyvät turhista ajatuksista.Lepää ja tarkkaile niitä ajatuksia ja niihin sisältyvää pelkoa ikäänkuin olisit ulkopuolinen tarkkailija.
      Anna ajatusten tulla ja mennä niin ettet takerru ajatuksiin.Turhille ajatuksille voi myös yrittää hymyillä tai nauraa.Nukkumaan mennessä kannattaa ajatella jotain mikä ei herätä tunteita,esimerkiksi jotain luonnon maisemaa.
      Kun turhat ajatukset ovat poissa ennen nukahtamista tai heti aamulla herätessä niin saatat kuulla tunteena ilmenevää sisäistä ääntäsi joka kertoo ettei mitään hätää ole.

      • Myötätunto_ap_lle

        Tri_Turhapuro, olet todellakin turha. Mene muualle höpisemään. Aloittajalla on hyvin vaikea liikatoiminta, johon edes tosi korkea lääkitys ei auta. Leikkausta ei voi tehdä ennen kuin tilanne on parempi. Ja sinä sekoilet että mitään hätää ei ole! No kyllä on aloittajalla hätä ja siihen pitää suhtautua vakavasti, vaikka kuolemanpelkoa ei kannatakaan tuntea kilpirauhasleikkauksesta.


      • Tri_Turhapuro

        Et ymmärtänyt kirjoittamaani.Olen itse hyvin nuorena sairastunut syöpään joka uusiutui ja sen jälkeen toipunut hoidoista ja vaativista leikkauksista joten tiedän jonkin verran potilaana että mistä on hyötyä ja mistä ei.Negatiivisista tunteista kuten itsesäälistä tai muista tunteista ei ole mitään hyötyä ja ne voivat lamaannuttaa.Positiivisesta asenteesta ja elämisestä päivä kerrallaan tässä hetkessä on paljon apua ja se auttaa myös leikkauksen jälkeisessä toipumisessa.


    • Myötätuntoa_ap_lle

      Aloittaja, onko sinulla Basedowin tauti? Onko sinulle ehdotettu radiojodihoitoa?

    • hermostunut1

      Basedowin tauti on mutta lääkäri oli sitä mieltä jodihoito ei tässä kohtaan olisi hyvä vaan ehdottomasti leikkaus koska tämä on niin ärhäkkä eikä ole yhtään tasaantunut lääkityksestä huolimatta ja vielä kun olen sairastanut pitkään.

    • Myötätuntoa_ap_lle

      Ehkä leikkaus sitten on paras. Yleensä se menee hyvin, ja ei siihen nyt kuole. Toivotaan parasta!

      • hermostunut1

        Toivotaan et kaikki menisi hyvin myöskin leikkauksen jälkeinen aika.Ensi torstaina sairaanhoitaja soittaa minulle niin täytyy kysellä kaikki mahdollinen mitä mieleen tulee.


    • kilppariveks

      Minulla leikattiin koko kilppari pois ja leikkaus kesti kaksi tuntia. Sain esilääkityksen joka rauhoitti ja kaikki meni todella hyvin. Olin yhden yön sairaalassa. Älä turhaan murehdi sitä leikkausta. Sitä ei tee kukaan muu kuin kunnon ammattilainen. :)

      • Vaeltava_lääkekasa

        Syön myös Tyrazolia 6 tablettia/ päivä ja nyt about 1½ kk:n myrkkymätön jälkeen meni makuaisti. Sanotaan että terveyttään ei arvosta ennen kuin se on mennyttä. Kurjaa kun ei maista mitään. Propralit ja Emconcorit jätän kokonaan syömättä, tekevät hirveän vapinan ja repivän päänsäryn. Ajokorttitarkastuksesta alkoi tällainen lääkkeiden syönti kun todettiin kilpirauhasen liikatoiminta ja rytmihäiriö (sekin kilpirauhasen aiheuttama?)


    • Hermostunut1

      Hengissä ollaan:) Kaikki meni loistavasti.2 viikkoa sain sairaslomaa ja toinen viikko alkoi tänään.Leikkaus meni hyvin.En ollut yhtään kipeä.Haava on tosi siisti.Ihmettelen miten hienosti kaikki meni,no enpä valitteli.Hyvä näin:) Nyt ollaan sitten vajaatoiminnan puolella ja noin kuukauden päästä on seuraava labra sitten kuulee miten on mennyt ja millaisella annostuksella jatketaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      314
      2891
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2213
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      84
      1651
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      189
      1551
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1355
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1253
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1094
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      20
      1092
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe