itsenäinen harjoittelu tekniikoissa

mutanttikilpikonna--

Moikka kaikille :)

Aloitin itämaisen lajin jossa on tekniikoita mielinmäärin.

Huomasin, että yhden treenikerran aikana ( 1,5 h ) käydään aika nopeasti eri liikkeitä, eli tekniikoita läpi joka koostuu lähinnä pariharjoitelulla, mikä on toki tärkeää.

Itse olen nyt nopean aikataulun lisäksi siirtynyt myös itsenäiseen harjoitteluun.
Toki kaikki tekniikoita ei voi valitettavasti välttämättä yksin harjoitella.

Itse olen harjoitellut, ikään kuin mielikuvitus hyökkääjää vastaan joka perustuu vähän samaan tyyliin, kuin varjonyrkkeily.

Eli seison ja kuvittelen esimerkiksi, että joku tarttuu minua jostain ranteesta, takista jne niin pyrin liikkumaan ja tekemään oman käden ja jalan liikkeet sen mukaisesti miten treeneissä on opetettu.

Myös paininukkea olen harkinnut ostaa kotiin jos haluaisi itsenäisesti painitreenii vetää.

Onko teistä jollain kokemusta itsenäisestä treenistä ?

Onko ollut hyötyä ?

Netissä toki varmaan on paljon erilaisia opetusvideoita.

9

135

  Vastaukset

  • Niin ja piti tuohon mielikuvitus hyökkääjän harjoitteluun lisätä, että joskus saatan käyttää apuna erilaisia esineitä, kuten vaikka tuoli tai jokin keppi joka on ikään kuin hyökkääjä.

   Eli kun seison tuolin edessä ja kuvittelen, että se lähtisi "hyökkääjänä " päälle niin liikun ja teen käden liikkeet opetusten mukaisesti.

   Keppi on taas mielestäni hyvä väistöjen harjoitteluun. Esim jos kepin on saannut asetettua johonkin yhdeksänkymmenen asteen kulmaan itseään kohti.

   Nyrkkeilysäkki voisi olla iso apu tässä asiassa, kun laittaa sen tulemaan kohti eri suunnista.

   • Parempi kun lähdet vain treeneihin.


  • Pelkästään yksin harjoittelemalla ei opi mitään.

   Varjonyrkkeily, kata yms ovat ihan hyviä juttuja oikean harjoittelun ohella varsinkin jos ei ole aina mahdollisuutta tehdä mitään parempaa.

   Mutta siis pelkästään tuollaista harjoittelemalla ei voita yhtään ketään koskaan.

  • Eikö jengi lue loppuun asti ?

   Tässähän oli kyse treenien lisäksi itsenäinen harjoittelu !

  • En lähtisi allekirjoittamaan tuohon yllä olevaan vastaukseen jossa yksi totesi:
   "Pelkästään yksin harjoittelemalla ei opi mitään".

   Itse harrastan nyrkkeilyä kilpatasolla ja voin sanoa, että säkkitreeni ja varjonyrkkeily on todella tärkeässä asemassa itsenäisen harjoittelun kannalta sparramisen ja kilpailuiden lisäksi.

   Harjoittelit sitten kuntoilu tai kilpailu mielessä.

   Paljon sparria vaan samalla eri tasoisten jätkien kanssa niin siinä kehittyy myös todella hyvin. Siinä saa ottelu silmää hiottua. Sama pätee budolajien sparrauksessa, kun harjoitellaan itsepuolustusta. Silloin tulee huomattua omat heikkoudet ja vahvuudet.

   • Säkki/pallot ja varjo on eri asia kuin mitä tuo avaaja kertoi tekevänsä. Haaskaa turhaa aikaa ja energiaa käytännössä hyödyttömään puuhaan.


   • TreeneihinSiis kirjoitti:

    Säkki/pallot ja varjo on eri asia kuin mitä tuo avaaja kertoi tekevänsä. Haaskaa turhaa aikaa ja energiaa käytännössä hyödyttömään puuhaan.

    Normaaleissa viikkotreeneissä on mitenkään mahdotonta saada tarpeeksi toistoja, edes niinkään yksinkertaisessa lajissa kuin nyrkkeily. Pitäisi asua salilla.

    Niitä toistoja täytyy saada tehtyä, jotta tekniikka uppoa hermostoon. Toki mitään heittoja ja kädenvääntöjä ei voi harjoitelal yksin täydellä teholla, mutta se ei olekaan tavoitteena. Liikkeen läpikäyminen hitaasti ja ajatuksen kanssa auttaa - varsinkin aloittelijaa.

    Jos haluat kehittyä missään kamppailulajissa viikottaista kuntoiluharrastusta korkeammalle, niin silloin sinun täytyy hinkata liikkeitta myös omalla ajallasikin.


  • Kyllä kokemusta on. 15 vuotta harrastanut sekä kotona, että virallisissa treeneissä. Yksin harjotteluun sopii juuri liikkumisharjoittelu ja matalat potkut sekä peruslyönnit.
   Nuo, jotka kirjoittavat tosissaan, ettei yksin harjoittelusta ole mitään hyötyä, täytyy vaan ihmetellä, mistä moinen ajatusmaailma kumpuaa, koska joka treenimuodosta (yksin/parin kanssa) on aina hyötyä.
   Jatka yksin harjoittelua kotona(kin), aina on parannettavaa, ja paremmaksi ei voi tulla kuin monipuolisella treenillä.

  • Mullakin on mielikuvitusystävä. Sen nimi on Simo. Reenan Simon kanssa aika paljon runkidoo ja kaljakempoo. Joskus tulee Simon kanssa riitaa kun se kusee mun sänkyyn ja mutsi syyttää mua koska ne ei näe Simoa kun se on näkymätön.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Omakotiasujien ahdinko syvenee.

   190.000 kotia lämmittää vielä talonsa öljyllä mutta hallitus kaavailee korottavnsa lämmitysöljyn hintaa veroilla. Kokonaispäästöistä vain 2 % tulee ko
   Maailman menoa
   297
   9329
  2. Ministeri Ohisalo haihattelee kreikka pakolaisilla, kun Suomessa...

   ..on ihmisilllä hätä. Kun illalla menee ns. "piritorille" Helsingin sörnäisissä ,oli siellä pultsaria ja narkomaania, nuorta juoppoa jne. samassa on m
   Maailman menoa
   291
   8500
  3. Kauanko Maisan avioliitto kestää?

   Vuosi vaiko kaksi, mitä veikkaat? Ensi vuonna ero, tämä on veikkaukseni.
   266
   4949
  4. Tappo porissa

   Torstaina siis tapettu kohukaunotar
   Pori
   43
   1617
  5. Kuvaile kaipaamasi

   henkilön seksuaalista energiaa:
   Ikävä
   74
   480