Tuulivoima on vastatuulessa maailmalla

VIHREÄTKINHERÄNNEET

Monessa maassa luontojärjestöt ja paikoin jopa vihreät ovat alkaneet vastustaa sitä meluhaittojen, maisemahaittojen ja mm. linnustolle koituvan vahingon vuoksi. Saksalainen luontokuvaaja ja aktivisti kuvasi olevansa tuulivoimalle ”niin raivoissaan, että voisi oksentaa”. Jopa meillä Luonnonsuojeluliitto ärähti taannoin tuulimyllysijoittelun karanneen käsistä ja myllyjen pirstovan luonnon.
http://blogit.iltalehti.fi/eija-riitta-korhola/2016/08/19/puhukaa-totta/

79

322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • korpiroju

      Hiljaiseksi se veti vihreätkin Kalajoen opintomatkalla kun näkivät tämän myllyviidakon,ei ainakaan lehtien uutisjutuissa hehkutettu näistä härveleistä.

    • hellmills

      Onpa hirveä tuo kuva tuulivoimalamaisemasta Korholan jutun lopussa. Tuossa maisemassa ei todellakaan silmä lepää. En haluaisi asua.

      Mitähän Vihreät ovat olleet mieltä Kalajoen maisemista. Ei ole tainnut kukaan kehdata kommentoida. No mutta hehän pääsevät nopeasti takaisin pk-seudulle, jossa ei tuulivoimaloita ole maisemia pilaamassa.

      Toivottavasti Vihreät ovat oikeasti muuttamassa kantaansa tuulivoimaan. He kyllä ymmärtävät, että tuulivoimasta on paljon haittaa, mutta mitä he loppujen lopuksi ajattelevat ja millaista energiapolitiikkaa ajavat.

    • terveyshaittaa

      Tuulivoimalat aiheuttavat voimakasta paineaaltoilua, eli ns. infraäänimelua. Paineisku syntyy, kun jättikokoinen siipi ohittaa voimalan rungon. Tämä paineaaltoilu etenee voimakkaana useiden kilometrien etäisyydelle voimaloista. Tutkimusten mukaan infraäänimelun tiedetään aiheuttavan ihmisille vakavia terveyshaittoja. Tästä syystä uudet tuulivoimahankkeet pitäisi välittömästi keskeyttää ja nykyisetkin isot voimalaitokset pysäyttää.

      • HAHHHAHHHAAAA

        Huuhaa-Innanen taas vauhdissa.

        Tuuliwoima on puhtainta mahdollista energiaa ja siitä ei oo haittaa ku kateellisten silimässä.

        Pakkoko sinne rupelin viereen on tunkea? Pysy kaukana niistä laitoksista, niin ei häirihe !


      • terveyshaittaa
        HAHHHAHHHAAAA kirjoitti:

        Huuhaa-Innanen taas vauhdissa.

        Tuuliwoima on puhtainta mahdollista energiaa ja siitä ei oo haittaa ku kateellisten silimässä.

        Pakkoko sinne rupelin viereen on tunkea? Pysy kaukana niistä laitoksista, niin ei häirihe !

        Tuulivoimaloiden aiheuttama infraäänipäästö on vakava ongelma. Asian tulo julkisuuteen aiheuttaa paniikkia tuulivoimaa rakentavilla ja kannattavilla tahoilla. Siellä tiedetään, että asian selvitessä tuulivoimarakentaminen Suomessa loppuu kuin seinään. Myöskään viranomaiset, joiden hankkeita on pitänyt valvoa, eivät haluaisi asiaa myöntää. Kuka nyt haluaisi olla vastuussa terveyshaitoista ja siitä, että perheet ovat joutuneet jättämään kotejaan? Siksi ko. tahot yrittävät vain laittaa koko homman läskiksi. Kaikki asiallinen keskustelu terveyshaitoista pyritään leimaamaan hörhöilyksi, kateellisuudeksi, nuppivaivoiksi tai vaikka ydinvoima- tai öljyteollisuuden salajuoneksi.


      • joopatipatijoo

        Muistan kun mikroaaltouunit tuli markkinoille 80-luvulla, niin monet ei uskaltaneet hankkia niitä säteilyn pelossa. Sama juttu tapahtui kun kännykät yleistyi 90-luvulla. Nyt puhutaan tuulivoimaloiden haitallisuudesta ja kukaan ei ole enää yhtään huolissaan mikro-aalto uuneista tai puhelimista vaikka niidenkin haitallisuudesta väännettiin monta tutkimusta ja artikkelia.


      • terveyshaittaa
        joopatipatijoo kirjoitti:

        Muistan kun mikroaaltouunit tuli markkinoille 80-luvulla, niin monet ei uskaltaneet hankkia niitä säteilyn pelossa. Sama juttu tapahtui kun kännykät yleistyi 90-luvulla. Nyt puhutaan tuulivoimaloiden haitallisuudesta ja kukaan ei ole enää yhtään huolissaan mikro-aalto uuneista tai puhelimista vaikka niidenkin haitallisuudesta väännettiin monta tutkimusta ja artikkelia.

        Tuulivoimaloiden aiheuttama matalataajuinen melupäästö ja sen aiheuttamat terveyshaitat ovat olleet hyvin tiedossa jo 80-luvulla. Ylimitoitetun syöttötariffin aiheuttamassa kilpajuoksussa on kaikki terveyshaitat ja muut ongelmat kylmän viileästi sivuutettu.


      • Kymmeniäkilometrejä
        HAHHHAHHHAAAA kirjoitti:

        Huuhaa-Innanen taas vauhdissa.

        Tuuliwoima on puhtainta mahdollista energiaa ja siitä ei oo haittaa ku kateellisten silimässä.

        Pakkoko sinne rupelin viereen on tunkea? Pysy kaukana niistä laitoksista, niin ei häirihe !

        Kukaan ei ole ropellin viereen tunkemassa, vaan tuulivoimaloita tungetaan liian lähelle ihmisten koteja, kysymättä asukkailta. Ota huomioon, että infraääni leviää vaivatta kilometrejä, KYMMENIÄ kilometrejä ja lähes vaimentumatta eli voi aiheuttaa todella kaukaakin terveyshaittaa. Haluaisitko infraäänen tunkevan omaan kotiisi?


    • Karvakorva2
      • Karvakorva3

      • Karvanuttu

        Kannattaa huomata yksi asia Tuomiperän äänestyksestä: paljon varajäseniä!
        Oli tiedossa että kepun ja kokoomuksen ryhmät menevät kahtia, eli äänestyksestä tulee tiukka.
        Mitä tapahtui? Ryhmäkurilla poistettiin änkyrät ja laitettiin suopeat varajäsenet tähän pykälään äänestämään. Juuri ennen tätä pykälää oli valtuustosalissa liikettä kuin Stokkan pyöröovissa.
        Kepu pettää aina!


      • taspuolisuus

        FCG: n omistavat kunnat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ???????????????????????


      • Astian_maku

        Yhtiön pääomistaja Kuntaliitto on lisännyt omistustaan FCG:stä lunastamalla useiden muiden omistajien osakeomistukset itselleen.


    • uuttatuotantotukea

      Tuulivoima ei pärjää edes miljardituella
      Tuulivoimateollisuus hamuaa uutta tuotantotukea ja hämää ”huutokauppamallin” tuomilla säästöillä, vaikka edes nykyinen miljardituki ei tee toiminnasta kannattavaa.
      Suomen suurin tuulivoimayhtiö ja suurin yritystukien saaja TuuliWatti Oy on jäämässä tuotantotavoitteestaan 25 prosentilla. Yhtiö on viime päivinä varoitellut lehdistössä, että sen tulos saattaa olla tänä vuonna tappiollinen.
      Yhtiö syyttää tilanteesta huonotuulista vuotta. Samassa artikkelissa Ilmatieteen laitoksen edustaja kiistää vuoden olleen erityisen tyyni.
      Suuret tuulivaihtelut kuuluvat luonnollisena osana Suomen ilmastoon. Tuulivoimayhtiöt ovat aiemmin ylistäneet tuulivoiman rakentamista sillä, että Suomessa on erityisen otolliset tuuliolosuhteet.
      TuuliWatti on maantieteellisesti hajauttanut tuotantoaan Varsinais-Suomesta Etelä-Lappiin. Etäisyyden piti tasata tuotantoa. Sanottiin että ”jossain tuulee aina”. Väite on muuttunut muotoon ”jossain pitäisi aina tuulla”.
      Valtiovarainministeriön budjettiesityksessä tuulivoimatukeen varattu raha nousi ensi vuodeksi yli 50 miljoonalla eurolla yhteensä 211 miljoonaan euroon.
      Vaikka voimaloiden tuotantotehot ovat laskussa, nousee tänä ja ensi vuonna kannattamattomia voimaloita nimellisteholtaan noin 1000 MW:n edestä.
      Kun sähkön pörssihinta mataa 30 eurossa megawattitunnilta, taataan tuulisähköntuottajille 83,5 euron varma tuotto. Edes tämä ei takaa, että toiminta olisi kannattavaa.
      Nykyisen noin 3,5 miljardin euron ja vuoteen 2030 jatkuvan tuulituen rinnalle monet poliitikot sekä tuulivoimatuottajat haluavat uuden tuen. Puhutaan ”markkinaehtoisesta tuesta” joka perustuisi jonkinlaiseen huutokauppamalliin.
      Edes asiaa pohtinut työ- ja elinkeinoministeriön työryhmä ei esittänyt lukuja, mutta oletettavasti puhuttaisiin rinnakkaisesta satojen miljoonien vuotuisesta lisätuesta toimialalle, koska vaatimuksia tuulivoimaloiden määrän kaksin- tai kolminkertaistamisesta kuulee.
      Uuden veronmaksajien tuen esittäminen ”säästönä” on silmänlumetta. Koska edes nykyinen yliturvonnut tuulitariffi ei mahdollista kannattavaa liiketoimintaa, miten voidaan kuvitella, että huutokauppamallilla tuulivoimatoimijat pystyisivät pitkäjänteiseen sähköntuotantoon?
      Läpeensä kannattamattoman toimialan tukeminen yhteisistä varoista ja lisätukien suunnittelu on vastuutonta toimintaa poliitikoiltamme ja ministeriöiden virkamiehiltä.
      http://www.ts.fi/mielipiteet/lukijoilta/2758126/Tuulivoima ei parjaa edes miljardituella

    • Petos

      Mutta ylivieskan kepu hoitaa homman ja lisää veronmaksajille kustannuksia ja sekoittaa jo sähkömarkkinat siinä tulee oikeat yritykset vielä kiittämään laskua jonka saavat samoin kotitaloudet. Tämä on meidän oma "vain muutaman dollarin tähden" jonka saa kirjoittaa muotoon vain muutaman huijjarintähden. ja jos kalajoen myllyistä 28 kpl tässä uudessa "puistossa" saavat verotuloja kunnalle 150000 sekun jaetaan 28kpl tulee ensimmäiselle vuodelle 5000 per mylly siinä ja se loppuu muutamassavuodessa koska pienenee kokoajan jopa yksi työtönkin tuo kuntaan enemmän kuin vipperä puhumattakaan Työssäkäyvän verot.

      • LusikallaSaatu

        En osaa lukea, en osaa kirjoittaa, mutta mä oonkin kepu. Sorry, mutt mitäs me tyhmyydelle voimme.


    • fcghuijaa

      Vai on FCG osittain Kuntaliiton omistuksessa. Voiko FCG tehdä konsulttitöitä kunnille? Esimerkiksi tuulivoimala-alueilla juuri FCG on tehnyt arviointeja ympäristö- ja maisemavaikutuksista. Onko se laillista. Kaikki FCG:n raportit suosivat kuntia kuntalaisten tappioksi.

      Ja miten on, pitäisikö myös tuollaiset konsultointityöt kilpailuttaa?

      • laillisuuvalvontanolla

        Tuulivoimarakentaminen on alusta loppuun täyttä kuraa. Mikään vaihe ei kestä kriittistä tarkastelua. Harvoin lakiakaan noudatetaan, mutta eipä se tunnu virkamiehiä kiinnostavan. Laillisuusvalvonta on jätetty täysin yksittäisten kansalaisten harteille.


    • totaalinenjärjettömyys

      Kummallista on kuinka kauan medialta ja poliittisilta päättäjiltä sekä virkamiehiltä meni , ennen kuin nämä ymmärsivät mitä tuulimyllytukiaiset tulevat maksamaan julkiselle sektorille. Päätös tuulimyllytukiaisista tehtiin Vanhasen II -hallituksen aikana vuonna 2010. Tuulimyllytukiaisten puuhamiehiä hallituksessa olivat silloinen elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen ( kesk ) ja työministeri Tarja Cronberg ( vih ). Tuon syöttötariffin kustannuksen olisi voinut laskea yksinkertaisella kertolaskulla.
      24 tuntia x 365 vrk x ( 83,5 €/MWh - 30 €/MWh ) x 2 500 MW x 0,3 = 351 495 000 €/vuosi
      http://seppoviljakainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/221724-vuosisadan-viherhuijaus-on-lopetettava

    • oireita-oireita

      Sairaaksi tuulivoimaloiden infraäänestä, eihän?
      Infraäänen aiheuttamat oireet ovat moninaiset, jo altistuksen alkuvaiheessa, joten toivottavasti vakavammista oireista ei tarvitsekaan kärsiä.
      Mielenterveyden häiriöiksihän joku näitä arvelee. Silti infraäänen aiheuttamille oireille löytyy oma virallinen koodinsa THL:n ICD-10-tautiluokituksesta. Se on T75.2, värähtelyn vaikutus. Infraäänen aiheuttamat oireet on luokiteltu vammoiksi tai ulkoisten syiden seurauksiksi.
      Lääkkeenä ja toivona on virallisen ymmärryksen kasvaminen infraäänen haitallisuudesta terveydelle – ihmiskehoa ei ole suunniteltu kestämään infraäänen jatkuvaa rasitusta, vai täytyykö Suomessa todella testata infraäänen vaikutus asukkaiden ja eläinten terveydellä?
      http://m.ilkka.fi/mielipide/yleisöltä/sairaaksi-tuulivoimaloiden-infraäänestä-eihän-1.2114930

    • TYVENTÄ

      PYÖRINYT P....E,EI PYÖRI ON TYVENTÄ ONNEKSI ON YDINVOIMA

    • zillälailla
    • myllllyjä

      Eija-Riitta ja eräs kommentti
      Kuten blogin sisältö osoittaa, tietyt EU-valtiot toimivat jo nyt hyvinkin rumasti oman etunsa mukaisesti ja ovat itse asiassa aina toimineet. Suomi on lapsellisen sinisilmäinen mukautuessaan kaikkiin EU-päätöksiin ilman kansallisten etujen puolustamista. Meille asetetut päästötavoitteet ovat suorastaan härskit. Edes metsät eivät kelpaa hiilinieluksi. Tietysti aika loogista mailta, jotka ovat hakanneet metsänsä aikoja sitten.
      Suomen poliittinen johto on tällä hetkellä niin sitoutunut EU:hun, että kaikki menee läpi. Tämä poliittinen kulttuuri johtunee siitä, että hylkäsimme yhteistyön Venäjän kanssa, menimme takaovesta Natoon ja haemme nyt lisäturvaa myös EU:sta olemalla kaikessa mallioppilas. Tilanne on johtanut siihen, että taloutemme syöksyy euron takia, ja turvallisuutemme on erittäin heikoissa kantimissa. Lisäksi EU, jonka pitäisi muka auttaa meitä, syöttää lisää kustannuksia nyt ilmastopäästöjen karsimisessa. Mitä Suomi on tehnyt? Lisää tuulivoimaa, jonka tulokset jo tiedämmekin.
      http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222412-pariisin-ilmastonaytelma-hammentaa-euta

    • gamesa

      Tuntuu siltä, etteivät tuulivoiman kannattajat ole lainkaan ymmärtäneet, kuinka iso voimaloiden aiheuttama melupäästö on. Kuullun äänen alueellakin päästö on huomattava. Esim. 4,5 MW:n Gamesan melupäästö on valmistajankin mukaan yli 110 dB. Tuollaisilla melutasoilla ei tarvitse puhua mistään kuiskauksista. Ääneen vaikuttavat paljon sääolosuhteet, kuuntelupaikka ja voimalaitoksen käyttöaste. Nopea vierailu kohteessa ei kerro koko totuutta.

      Edellä mainittua paljon pahempi juttu on kuitenkin taajuustasossa kuulokynnyksen alittava matalataajuinen paineaaltoilu, eli ns. infraäänimelu. Tätä voimakasta paineaaltoilua syntyy erityisesti siiven ohittaessa voimalan rungon. Matalan taajuutensa vuoksi infraäänimelu kulkeutuu voimakkaana monia kilometrejä lähes vaimentumatta. Tutkimusten perusteella infraäänen tiedetään aiheuttavan vakavia terveyshaittoja. Pitkäaikainen altistus johtaa väistämättä erilaisiin sairauksiin. Monet ihmiset ovat jo nyt joutuneet jättämään kotinsa terveyshaittojen vuoksi.

      Meluongelma on ollut tiedossa jo vuosia, mutta siitä on vaiettu, koska ottamalla infraäänet mukaan kaavoitusvaiheen tarkasteluun, ei voimaloita voitaisi maa-alueille rakentaa. Kovassa kilpajuoksussa syöttötariffin piiriin on terveyshaitat kylmän viileästi sivuutettu.

    • RunsaatTuotantotuet
      • Lobbausta

        Tämä sama juttu oli Keskipohjanmaa lehdessä oikein etusivun uutisena.Eikö lehdellä ole mitään kontrollia tällaisiin uutisiin joka oli täyttä SOOPAA. Vai onko lehti vajastettu tälläiseen aivopesuun.


      • lobbausta

        Eilen ylen uutiset uutisoi että Hyöty Tuuli on kehitellyt sellaisen tutkan että kun lintu lähestyy tuulimyllyä niin mylly pysähtyy. Tämä on vain mielialojen muokkaamista,ja täyttä potaskaa.Yksikään mylly ei pysähdy minkäänlaisen linnun vuoksi.


      • omatuntopitäisiolla

        kehittäsivät myös sellaisen tutkan että löytäisivät aivot näiden ihannoijille ja sillä tutkalla rahaa omastaan lompakosta, eikä toisten.


    • niin_turhaan

      Tuulivoimarakentaminen on yksinkertaisesti tyhmää. Tuulivoimalat aiheuttavat vakavia terveyshaittoja matalataajuisella melupäästöllään. Valosaaste häiritsee asukkaita ja eläimistöä. Syöttötariffi kuormittaa kohtuuttomasti valtiota ja veronmaksajia. Tuulivoimaloiden sattumasähkö vain sekoittaa sähkömarkkinoita ja lisää mm. vesivoimaloiden ohijuoksutusta alassäätötilanteissa. Ulkomainen turbiinivalmistaja vie koko investoinnista 70-80%. Tuulivoima työllistää lähinnä ulkomailla. Tuulivoimarakentaminen vain lisää CO2-päästöjä. Haittavaikutukset jäävät kohdepaikkakunnalle, mutta raha valuu ulos.

    • varmaaenergiaa

      Britannia sanoi kyllä ydinvoimalle. Epäluotettavaan ja ajoittaiseen tuulivoimaan ei voinut enää luottaa ja lisätä sitä ei ainakaan enää voinut, sillä kansalaisten vastustus tuulivoimaa kohtaan on äärimmäisen kovaa ja äänekästä.

    • kallistaleikkiä
    • pikkupuistot

      Kieroa voitontavoittelua lain avulla?

      Mielestäni metsähallituslakia haluttiin muuttaa, jotta kaikki mahdolliset Metsähallituksen eli valtion eli ”Suomen kansalaisten omistamat” maa- ja merialueet saataisiin rakennettua mahdollisimman täyteen teollisia tuulivoimala-ryppäitä.

      Kun kaavat ja rakennusluvat on saatu hyväksytyksi, niin ärhäkän kilpailutuksen avulla ne myydään eniten tarjoaville ulkomaisille sijoittajille.

      Tästä on jo Metsähallituksen oma esimerkki.

      Kun saivat Kittilässä Kuolavaara-Keulakkopään tuulivoimakaavan ja rakennusluvan lävitse, niin myivät sen heti englantilaisille sijoittajille!

      Pala palalta Suomea myydään vastuuttomalla tavalla ja kaiken lisäksi pilaamalla ihmisten, eläinten ja luonnon olosuhteet mitättömällä ja pienitehoisella tuulienergialla.

      Muka hiilivapaata ja kestävää kehitystä ympäriinsä toitottaen ja samalla isoja metsäalueita, hiilinieluja surutta kaataen ja teräsbetonia tonneittain maahan istuttaen.

      Kyseessä on ainoastaan järjetön kilpailu päästä kiinni tuulivoimatukimiljooniin kansalaisten taloutta yhä lisää kurjistaen, luonto-, ihmis- ja muista arvoista viisveisaten.

      Nämä teollisuusalueet on myös tarkoituksella harhauttaen nimetty ”puistoiksi”, jotta asukkaille muodostuisi käsitys ihanasta, ilmaisesta ja vihreästä luonnonmukaisuudesta.

      Todellisuudessa kyseessä on Suomen suurin puhallus nimeltä Tuulivoima.

      Tuulivoima-teollisuusalueita on rakennettu runsaasti ja rakennetaan yhä lisää nauhamaisesti peräperää etenkin rannikolla.

      Jokainen kunta puhuu vain omasta ”pikku puistostaan” jättäen huomioimatta rajanaapurin puolella sijaitsevat muut ”pikkupuistot”.

      Sama huolettomuus jatkuu kuntarajasta toiseen, melu-, välkehaitat ja ihmiset huomioimatta, joutsenten ja merikotkien törmäysriskejä vähätellen, vääristellen.

      Tehdyt melumallinnukset ovat vain teoreettisia olettamuksia, kun todelliset meluhaitat näissä ”pikku puistoissa” tuhoavat asukkaiden elinoloja.

      Mallinnuksissa ei haluta huomioida edes teoreettisesti matalataajuisesta ja infraäänistä aiheutuvia pahoja meluhaittoja eikä syntyviä vakavia terveyshaittoja.

      Tuulivoimapakolaisuus Suomessa on jo käsite. Myös Porin ja Merikarvian alueelta löytyy surullisia tarinoita tuulivoimaloiden uhreista.

      On täysin kohtuutonta joutua jättämään kotinsa tuulivoimahaittojen takia.

      Kuka suojelee lapsia tuulivoimaloiden terveyshaitoilta? Valtuusto? Aiotaanko koko Suomen kansa sairastuttaa, kun tuulivoimaloiden melumallinnuksissa ei huomioida matalataajuisten ja infraäänten aiheuttamia meluhaittoja?

      NASA on jo 1980-luvulla todennut niiden haitallisuuden sekä ihmisille että eläimille. Tähdätäänkö tällä kenties syntyvyyden säännöstelyyn?

      Ympäri Suomea hallinto-oikeudet täyttyvät kansalaisten tekemistä tuulivoimakaavojen valituksista. Ihmiset eivät valita turhaan vaan pakosta ja perusoikeuksiaan puolustaen.

      Nyt tätäkin oikeutta jotkut tahot haluaisivat muuttaa.

      Maagi Grahn

      Pori
      http://www.pohjalainen.fi/mobile/mielipide/yleisöltä/kieroa-voitontavoittelua-lain-avulla-1.2033895

    • SipiläLisääHuuHaata
    • KallistaLobbausta

      Mihinkähän näiden ( niin so last season) ydinvoimaloiden hintalaput mahtaa nousta? Ei mene hyvin olkiluodossa, eikä sen paremmin tule menemään hanhikivelläkään. Ei meinaa valmista tulla. Ja toivottavasti ei koskaan tulekaan. Siinä taas hyväuskoisia höynäytettiin oikein huolella. Täyttä kuse...usta molemmat.
      Joutaisivat näitä hölmöyksiä ajaneet poliitikot nyt lyödä euromääriä tiskiin, paljonko maksaa...

      • lobbausta

        Kommentistasi ei käy suoraan ilmi että olisit näitä tuulihattuja,mutta oletan näin kuitenkin.Ydinvoimaloiden rakentaminen ei kaadu suoraan veronmaksajille niin kuin tuulituet.Tuulituet ovat poissa vanhusten,sairaiden,lapsiperheiden ja niin edelleen hyvinvoinnista.Listaa siitä mitä nämä myllyviidakot aiheuttavat luonnolle ja ihmisten terveydelle voisi jatkaa loputtomiin.


      • LobLobLobbari

        Tämä surullisen kuuluisa olkiluoto on jo nyt tullut maksamaan miljardiluokkaa enemmän, kuin mitä oli suunniteltu. Ja aikataulu on jo vitsi maailmallakin. Kaikki on mennyt persiilleen ja lopputulosta tai aikataulua voi vain arvailla. Täydellinen hasardi.
        Ja tuskinpa tämän Rosatomin kanssa sen kummemmin tulee menemään, jos nyt edes lopullisia lupia saavat. Vai onko joulupukki ja hammaskeiju olemassa?
        Ja ydinjätepaskat sitten, kuka haluaa takapihalleen tai marjametsiinsä?? Varmaan nämä ydinvoiman maailmaa parantavaan vaikutukseen uskovat hörhöt.

        Varmasti tuuli- ja aurinkovoimassa on vielä kehiteltävää, mutta siihen pitäisi ehdottomasti satsata. Kuten maailmalla jo tehdään.
        Siinä takuuvarmoja työpaikkoja hallituksenkin iloksi.


      • PelleMinisteri
        lobbausta kirjoitti:

        Kommentistasi ei käy suoraan ilmi että olisit näitä tuulihattuja,mutta oletan näin kuitenkin.Ydinvoimaloiden rakentaminen ei kaadu suoraan veronmaksajille niin kuin tuulituet.Tuulituet ovat poissa vanhusten,sairaiden,lapsiperheiden ja niin edelleen hyvinvoinnista.Listaa siitä mitä nämä myllyviidakot aiheuttavat luonnolle ja ihmisten terveydelle voisi jatkaa loputtomiin.

        Kannattaisiko seurata tämän (pelle)hallituksemme hommia hieman tarkemmin. Siellä sitä vasta osataan ottaa pois sairailta, lapsiperheiltä, tavalliselta duunarilta, köyhiltä työttömältä jne..
        Ei se korppi korpin silmää noki. Eikä ahne porvari toisen ......


    • aivot

      pookin uutiset olivat,aivopesijät kokontuvat opistolle,tervetuloa kaikki aivopestävät, jotka ovat vastaan myllyjä,olette laupiata senjälkeen,tarjolla kahvia ja pullaa

    • että-silleen

      Suomen tuulifirmat (mm. TM Voima) on perustettu vain 2500 euron omalla pääomalla, rahat bisnekseen tulee ties mistä, vastuun kantajina ovat Suomen viranomaiset löysällä valvonnalla.
      Suomeen noista myllyhirviöistä jää murskattu luonto, sairastuneet ihmiset ja eläimet, sekä haitat sähköverkon toiminnalle.
      Tuulivoima on turhake ja tavattoman kallis. Esimerkiksi pelkkä tuulivoiman syöttötariffi on 83,5-105,3€/MWh, jonka päälle tulevat sähkön siirtohinnat, verot yms.
      Sähkön tärkein latukriteeri on toimitusvarmuus. Tuulivoimalta tämä ominaisuus puuttuu.
      Tuulivoimarakentaminen vain lisää CO2-päästöjä. Vaikka monet hiilivoimahankkeet ovat menneet jäihin, on hiilen käyttö esim. Saksassa lisääntynyt. Toistaiseksi tehokkain tapa leikata hiilidioksidipäästöjä on siis jumissa. Lopputulos on se, että sekä ailahteleva uusiutuva energia että hiilidioksidipäästöt kasvavat. Se on järjetöntä, mutta onneksi sillä ei ole ilmastolle suurtakaan väliä, Eurooppa tuottaa aina vaan marginaalisemman osan maailman päästöistä.
      Toimivatko sähkömarkkinat? Lisääntynyt tuulivoima eivät vastaa kysyntäpiikkeihin. Tarvitaan suuria investointeja sähkön varastointiin ja siirtoverkkoihin sekä paljon varakapasiteettia. Hajautetun uusiutuvan energian lisääntyminen on häirinnyt perinteisiä sähkömarkkinoita.
      Ongelmana on, että suurin osa hajautetusta uusiutuvasta energiasta tuotetaan maaseudulla samaan aikaan kun energiantarve on suurinta kaupungeissa.

      -Tuulienergia on sattumaenergiaa. Tuulee tai ei tuule ja kaikkea siltä väliltä. Jos ei tuule tai tuulee liikaa, tuulivoimalat eivät tuota energiaa ollenkaan.
      -Edellisestä johtuen ja fysiikan lakien mukaisesti tuulivoimaloiden teho on (Suomessa viimeisten tilastojen mukaan) alle 20% asennetusta tehosta.
      -Tuulienergiaa ei voi varastoida.
      -Sama määrä tarvitaan ”varaenergiaa” – eli sama energiantuottomäärä kuin jos tuulivoimaloita ei olisi.
      -Tuulivoimalat vahingoittavat luontoa ja välillisesti lisäävät CO2-päästöjä.
      -Infraääni aiheuttaa sairastumista n. 20% väestölle, riippuen voimalan sijainnista.
      -Tuulivoimalat ovat suhteettoman kalliita ja valmistamisen ja rakentamisen hiilijalanjälki on hyvin merkittävä.
      -Syöttötariffi eli tukimaksut tuulivoimaloille maksetaan verovaroista ja ovat kansantaloudelle rasite, jota emme todennäköisesti pysty kansakuntana kantamaan.

      Jokaisen tuulimyllyn alta pitää kaataa 200 puuta ja levittää perustaksi laaja betonikakku. Puut ovat maapallomme keuhkot. Jokainen tuulimylly siis hävittää - pysyvästi! - sen ilmaston puhdistamisen, joka tuulivoimalla yritettiin saada aikaan. Tuulivoimalat eivät puhdista ilmaa mitenkään, sillä vaikka tuuli on puhdasta, sitä eivät ole ne voimalat, jotka on pakko ylläpitää siksi, että tuuli tuulee miten sattuu ja siksi tarvitaan varavoimaa. Varavoiman ylös- ja alasajo taas aiheuttaa enemmän päästöjä kuin jos näitä voimaloita käytettäisiin tasaisella voimalla jatkuvasti. Toisaalta tuulivoimaloiden rakentaminen vaatii erittäin paljon resursseja, kuten tonneittain betonia, terästä, hiilikuituja, harvinaisia metalleja eli hiilijalanjälki on raskas. Tuulimyllyjen alta kuolevat eläimet ja kasvit. Tapahtuu siis negatiivinen ilmastonmuutos, eli tuulivoima on siltäkin kannalta mahtavaa elintilamme tärvelemistä. Tätä et tietenkään vihreiltä kuule!
      linkkejä
      http://leostranius.fi/2014/09/saksan-energiakaanteen-monet-kasvot-uusiutuvia-kovalla-hinnalla/

      http://jaakkojuhaniojaniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/186698-saksan-tuulivoimarakentaminen-on-ajautunut-katastrofiin

    • huhhuijaaa
    • hömppäsähköä

      Tuulivoiman määrän kasvattaminen lisää saastutusta, koska muutamaa runsaan vesivoiman maata kenties lukuunottamatta tuulivoimalle ei löydy muuta korvaajaa kuin fossiiliset polttoaineet, etupäässä hiili.

      Jopa vihreätkin ovat jo havahtuneet huomaamaan tuulivoimassa uhkaavan katastrofin, ja ovat uusimmassa ohjelmassaan lähes ääneti tuulivoimasta.

    • konkassa

      Vaasalainen tuulivoima yhtiö Mervento konkkaan sijoittajille kymmenien miljoonien menetykset.

      • hellmills

        Enpä ihmettelisi, vaikka noita konkurssikypsiä tuulivoimafirmoja olisi enemmänkin.


    • ahneenpaskat

      Ja että markkinoidaan oikein puistona. Kele se ois sitten näiden hermannienmielestä auszvist ollut hienosti tuhoamispuisto tai krematoriopuisto.

      • tuulivoimalaryteikkö

        Parempi termi on tuulivoimalaryteikkö. Käyttäkäämme vaikka sitä.


    • oireet_ja_haitat

      Puolueeton tutkimus etusijalle
      1) Päätetään yhdessä kaikkien kuntien valtuustoissa, että tuulivoimakaavat ja rakentamisluvat laitetaan jäihin, kunnes puolueeton infraäänitutkimus on valmistunut (vrt. Tanska ja Australia).
      2) Kaikki puolueet yhdessä vaativat, että kunnat ja valtion terveydensuojeluviranomaiset ryhtyvät pikaisesti selvittämään tuulivoimaloiden läheisyydessä asuvilta asukkailta (2-10 km säteellä), onko heillä terveysoireita ja halukkuutta tai tarvetta muuttamiseen.
      Sama koskee ohjeistusta, että kuntien virkamiehet arvioisivat kunnan alueella välittömästi, onko mainitulla alueella tarpeen keskeyttää tuulivoimaloiden toiminta siihen saakka, kunnes puolueeton infraäänen terveysvaikutustutkimus on tehty.
      3) Vaadimme yhdessä sekä hallituksessa että eduskunnassa puolueettoman tutkimuksen tekemistä infraäänen vaikutuksista ihmisten ja tuotantoeläinten terveyteen.
      4) Vaikutetaan aktiivisesti siihen, että vielä rankentamattomille tuulivoimaloille ei makseta syöttötariffeja ennen kuin terveysvaikutukset on kattavasti tutkittu.
      Toivon, että kaikki poliittiset puolueet lähtevät yhdessä varmistamaan kakkien kansalaisten mahdollisuudet asua missä päin Suomea tahansa ilman pelkoa näin vakavista terveysriskeistä.
      https://www.suomenuutiset.fi/meri-tuulivoimaloiden-lahella-asuvien-ihmisten-oireilusta/

    • TätäköLisää

      TUULIMYLLYT SAIRASTUTTAVAT
      2.9.2016

      Olin jokseenkin hyväkuntoinen 64v jäätyäni eläkkeelle. Eläkepäiviäni muutin viettämään Kalajoelle, josta ostin pienen talon, jota kunnostelin pikkuhiljaa. Aikomuksena oli tehdä siitä loppuelämäkseni koti. Juuri ja juuri kotiuduttuani Kalajoelle kuulin, että tänne aletaan puuhaamaan tuulivoimaloita, oikein isommassa määrin. Kai nuo myllyt vähän harmittivat, sillä koulutukseni perustuen olin hyvin tietoinen, että ei noista ns. voimaloista juurikaan taloudellista hyötyä ole, todennäköisesti päinvastoin. En kuitenkaan ottanut niihin silloin vielä suurempaa kantaa, sillä en tiennyt mitä tuleman piti.

      Kun ensimmäiset myllyt lähtivät pyörimään, aloin kärsimään unettomuudesta ja verenpaineeni todettiin nousseen. Korvissa alkoi soimaan, sydän oireilemaan ja lähes aina olin huonovointinen. Kalajoella asuessani olen viettänyt sairaalassa useita viikkoja yhteensä kuudessa eri pätkässä ja peräti neljässä sairaalassa, jos Kalajoen terveyskeskuksen vuodeosasto sairaalaksi lasketaan. Oulun yliopistollisessa sairaalassa ei minusta löytynyt mitään vikaa, mutta muut sairaalat tekivät jonkinlaisia diagnooseja. Kumma kyllä, vaivat hävisivät kyllä sairaalareissuilla, mutta palasivat melko pian päästyäni taas Kalajoelle.

      Vaimollani on melko suorat yhteydet Saksaan, ja sieltä alkoi kantautua pian tietoja, että tutkimusten mukaan tuulimyllyjen matalataajuiset ääniaallot saattavat olla terveysriski. Tietysti kiinnostuin heti asiasta ja ihmettelin vain, miksi Suomessa ei suoriteta perusteellisia tutkimuksia noiden ääniaaltojen haitoista, sillä vaarannetaanhan siinä tuhansien ihmisten terveys. Tuulivoimayhtiöt väittävät vain, että se mitä ei kuule, ei voi olla vahingollista. Ikään kuin ihmisen aisteilla olisi jotakin tekemistä ääniaaltojen etenemisen kanssa. Tuntuu melkein kun väitettäisiin, että sokea ei voi jäädä auton alle, koska hän ei näe koko autoa. Sinimuotoinen värähtely, jota myös ääniaalloksi kutsutaan, ei aiheuta kuulohavaintoa kovin pienillä eikä suurilla taajuuksilla, mutta se on siitä huolimatta olemassa ja etenee tässä tapauksessa noin 10 – 15 km päähän. Kun tämän värähtelyn aiheuttavat useammat myllyt samanaikaisesti, on seurauksia vaikea arvioida.

      Matkustettuani pois Kalajoelta oireet katoavat melko pian, mutta palattuani tänne takaisin ne palaavat suunnilleen vuorokauden sisällä. Minä ja vaimoni muutamme nyt pois Kalajoelta, jossa parissa vuodessa vanhenin useita vuosia. Samoja oireita on parilla tuttavallanikin, joista ainakin toinen aikoo myös ryhtyä tuulivoimapakolaiseksi, koska myös hän on havainnut saman ihmeparantumisen tapahtuneen sairaalassa, jonne hän joutui vastaavien oireitten takia. Hoitoa ei annettu, mutta oireet hävisivät, kun tuulimyllyjä ei ollut lähimainkaan.

      Ari Keronen
      Tuotantotalousinsinööri/DI

      http://jukkakilpi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223947-perustotuus-tuulivoimasta-halpaa-puhdasta-ja-terveellista#comment-3386029

    • näinsentulisiolla

      Meidän pitäisi tutkia miten kudokset, hermosto, haima, maksa, sydän, aivot ja muut elimet sekä sikiöt pystyvät toimimaan ulkopuolelta tulevassa pitkäkestoisessa, matalataajuisessa, resonoivan värähtelyenergian vaikutuskentässä.
      Vasta sitten, kun puolueettomasti, aukottomasti ja tieteellisesti oikeaoppisesti on todennettu, ettei tällaisella pitkävaikutteisella, kudoksia resonoivalla värähtelyenergialla ole minkäänlaista vaikutusta terveyteen ja hyvinvointiin, ovat tuulivoimalat terveydellisesti hyväksyttäviä.

    • MyllyjenTerveyshaitat

      Tuulivoiman lobbausjärjestö STY on vuosia ajanut agendaansa liioittelemalla työllisyys- ja verovaikutuksia, valehtelemalla miten tuulivoimatuki on taloudellisesti kannattavaa, maksamalla selvityksiä joissa haitat pimitetään, painostamalla poliitikkoja ja viherpesemällä toimialaa. Onnistuneen lobbauksen vuoksi veronmaksajat maksavat 4-5 miljardia euroa tuulivoimalle, minkä lisäksi toimiala haluaa uuden tuen. Epäeettinen toiminta on poikinut kriittisen artikkelin sinne, toisen tänne. Tarvittiin Putkonen lepakoineen, ennen kuin haitoista ihan oikeasti puhutaan.

      Tänään NYT oli löytänyt Portugalilaisen tutkijaryhmän, joka on selvittänyt infraäänen vaikutuksia ihmiskehoon jo vuosikymmeniä. Portugalin korkein oikeus on jopa määrännyt tuulivoima-alueen suljettavaksi ja asukkaille korvauksia infraäänen aiheuttaminen haittojen vuoksi.

      Toivottavasti pöly laskeutuu ja seuraavaksi puhutaan välillä asiasta.
      http://jannesalonen11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224095-ei-ne-rajahda-niiden-sisuskalut-hajoavat

    • eaeaea

      Oulussa on tänään aloitettu yhden myllyn purkaminen,toisessa myllyssä ei ole siipi värähtänyt viiteen vuoteen (tuli myllärin kynsille).

    • fldkgflh8989

      Tuulivoima on nostettu tapetille ihmisille ja eläimille aiheutettujen haittojen takia. Monen mielestä ihan aiheesta!

      Hollannin pohjoisessa provinssissa kiellettiin tuulivoimaloiden pystytys. Perusteluna oli se, että tuulivoimaloilla ei voi vähentää ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta! Lisäksi tuulivoimalat haittaavat maisemassa, ovat rumia ja karkottavat turisteja.

      Suomessa tuulivoimarakentamista perustellaan hiilidioksidipäästöjen vähentämisellä, eikö hollantilaisten laskelma päde Suomessa, missä metsää kaatuu tuulivoiman alta. Eli meillä pitäisi olla suurempi syy kieltää tuulivoimarakentaminen. Jokainen kaadettu puu ja sotkettu suo on vähentämässä luonnollista hiilensidontaa.
      http://arojouni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/224224-voiko-tuulivoimaan-suhtautua-objektiivisesti

    • EiiiTuulivoimaa

      Yle teki syyskuun lopussa Suomen Kiinteistönvälittäjäliiton kanssa pikakyselyn ei-toivottujen naapurien vaikutuksista. Kyselyyn vastasi 38 kiinteistönvälittäjää muun muassa Turusta, Lahdesta, Helsingistä ja Lappeenrannasta.

      Yli puolet kyselyyn vastanneista välittäjistä kertoi asuntojen myyntiaikojen pidentyneen alueilla, joihin sijoitettiin esimerkiksi päihdeongelmaisia, ulkomaalaisia tai TUULIVOIMAA.

      Myös toteutuneet kauppahinnat laskivat miltei joka toisen välittäjän havainnoissa vastustettujen tulokkaiden takia.

    • kaikkienpuolesta

      Suomella on talous niin tiukilla että varoja tähän sattumaenergiaan johon sijoitetut varat menee yli 70%tisesti ulkomaille eivätkä työllistä, ei yksinkertaisesti ole. Isänmaallinen teko niin kunnissa kuin valtionjohdossa on lopettaa luvitus koko mylyille ja lakkauttaa tuki. ja siirtää se esim kotitalouksien maalämmön ja aurinkopanelien tukemiseen sekä tietenkin työllistävään ja kotimaiseen biotalouteen. KESKUSTAPUOLUE! Ratkaisunne voi joko kaataa talouden tai nostaa sen pallo on teillä. Lopettakaa Tuulihuijareihin uskominen.

    • eaeaea

      Nyt on Työmies Putkosen porukalla mahdollisuus näyttää kun uutta tuulitukijärjestelmä tuodaan hallituksen käsittelyyn.Siinä on kysymyksessä seuraavat eduskuntapaikat .

    • lepakkovaan

      Tuulivoimalan pyörivien lapojen lähellä on niin korkeat paineenvaihtelut, että se tuhoaa lepakon keuhkojen verisuonet ja aiheuttaa lepakon kuoleman. Lepakon ei tarvitse aina osua niihin lapoihin. Riittää se, että se lentää lapojen läheltä, kertoo Lilley.
      http://yle.fi/uutiset/3-6993036

    • putkon

      Jos saatte jostain luettavaksi Alavieskalehden niin se avaa lopullisesti silmät tälle myllyhulluudelle. Miksi jonkun perheen täytyy joutua tämmöisen myllyhulluuden uhriksi. Alavieskalehti 20.10. 2016.

      • Äänestä_kepua

        Ylivieskaan on tulossa Urakkanevan tuulipuisto. Tulee... kepu jyrää.
        Kepu ei päästä ratkaisevaan valtuuston kokoukseen vastustavia valtuutettujaan vaan vaihtaa heidät "suopeisiin" varajäseniin. Kuten kävi Tuomiperän kanssa.


      • tuulivoimalaryteikkö

        Mitä tarkoittaa, että ei päästetä tiettyjä valtuutettuja ratkaisevaan kokoukseen? Miten ihmeessä pääsy voidaan estää?


    • Acapone

      taisi tulla osalle varsinaisia yllättävää menoa kesken kokouksen kuhina kuin hoitokokouksessa.

      • Äänestä_kepua

        Liikennettä kuin Stockmanin ovilla.


    • S-ryhmäTuuliwatti

      Suomen suurimmalla yritystukien saajalla ei ole ketään töissä eikä se maksanut yhtään veroja
      Talous 16:34 Terhi Pape-Mustonen

      Ammattitaidottomat poliitikot ovat sallineet tukien väärinkäytön, Hannu Heinonen kirjoittaa.
      Jaana Kankaanpää
      Tuulivoimaa rakennetaan Euroopassa erityisesti merialueille.
      Tuulivoimaa rakennetaan Euroopassa erityisesti merialueille.

      Maaseudun Tulevaisuuden lukija, metsänhoitaja Hannu Heinonen kritisoi mielipidekirjoituksessaan kovin sanoin tuulivoimaa.

      "Mikään muu energian­tuotanto ei vaadi sellaisia maapinta-aloja ja ilmatilaa kuin ailahteleva tuulivoima. Jo nyt rakennetut tuuli­voimalat ovat muuttaneet maamme maisemia ja voima­loiden ympäristöt ennen kokemattomalla tavalla."

      Heinosen mukaan Suomeen rakennetaan ja suunnitellaan maailman korkeimpia ja suurimpia maatuulivoimaloita. Niitä ei sallita missään muussa maassa. Tuulialalla on myös muita erikoisuuksia.

      "Yksi esimerkki tuulialan erikoisuuksista on helsinki­läinen Tuuliwatti Oy -niminen tuulivoimayritys. Yhtiö sai viime vuonna eniten yritys­tukea Suomessa, 57 miljoonaa. Yrityksen yksi pääomistaja on S-ryhmä."

      "Tilinpäätöstietojen mukaan Tuuliwatti on liikevaihdoltaan 70 miljoonan euron yhtiö, jolla ei ole lainkaan henkilöstöä ja osakepääoma on 3 000 euroa. Yhtiö ei myöskään maksanut vuonna 2015 lainkaan veroja."

      http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/lukija-suomen-suurimmalla-yritystukien-saajalla-ei-ole-ketään-töissä-eikä-se-maksanut-yhtään-veroja-1.165873

      Tämä on varoittava kritiikki siitä, millaiseen yrittäjyyteen ammattitaidottomien poliitikkojen toimet voivat johtaa ilmastonmuutoksen nimissä, Heinonen lataa.

      "Tuulisähköyrityksille on jo sovittu Suomessa noin neljän miljardin yritystuet syöttö­tariffimaksuina. Tämän lisäksi ne vaativat vielä lisää tukia verovaroistamme, mihin ei pidä suostua."

      "Ei juuri tullut pysyviä työpaikkoja, ei luvattuja verotuloja eikä vientiteollisuutta. Tuli epävarmaa sähkön tuotantoa, ympäristötuhoja, miljardilasku veronmaksajille sekä meluhaitat terveys­riskeineen."

    • NäinSenPitiOlla

      Maaseudun Tulevaisuuden lukija, metsänhoitaja Hannu Heinonen kritisoi mielipidekirjoituksessaan kovin sanoin tuulivoimaa.

      "Mikään muu energiantuotanto ei vaadi sellaisia maapinta-aloja ja ilmatilaa kuin ailahteleva tuulivoima. Jo nyt rakennetut tuulivoimalat ovat muuttaneet maamme maisemia ja voimaloiden ympäristöt ennen kokemattomalla tavalla."
      Heinosen mukaan Suomeen rakennetaan ja suunnitellaan maailman korkeimpia ja suurimpia maatuulivoimaloita. Niitä ei sallita missään muussa maassa. Tuulialalla on myös muita erikoisuuksia.
      "Yksi esimerkki tuulialan erikoisuuksista on helsinkiläinen Tuuliwatti Oy -niminen tuulivoimayritys. Yhtiö sai viime vuonna eniten yritystukea Suomessa, 57 miljoonaa. Yrityksen yksi pääomistaja on S-ryhmä."
      "Tilinpäätöstietojen mukaan Tuuliwatti on liikevaihdoltaan 70 miljoonan euron yhtiö, jolla ei ole lainkaan henkilöstöä ja osakepääoma on 3 000 euroa. Yhtiö ei myöskään maksanut vuonna 2015 lainkaan veroja."
      Tämä on varoittava kritiikki siitä, millaiseen yrittäjyyteen ammattitaidottomien poliitikkojen toimet voivat johtaa ilmastonmuutoksen nimissä, Heinonen lataa.
      "Tuulisähköyrityksille on jo sovittu Suomessa noin neljän miljardin yritystuet syöttö¬tariffimaksuina. Tämän lisäksi ne vaativat vielä lisää tukia verovaroistamme, mihin ei pidä suostua."
      "Ei juuri tullut pysyviä työpaikkoja, ei luvattuja verotuloja eikä vientiteollisuutta. Tuli epävarmaa sähkön tuotantoa, ympäristötuhoja, miljardilasku veronmaksajille sekä meluhaitat terveysriskeineen."

      Linkki joka toimii vain kopioimalla
      http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/lukija-suomen-suurimmalla-yritystukien-saajalla-ei-ole-ketään-töissä-eikä-se-maksanut-yhtään-veroja-1.165873

      • Jos.haluat.lukea

        Tuo linkki ei toimi. Mene ensin Maaseuduntulevaisuuden sivuille ja sieltä löytyy lukija mielipiteestä:
        Suomen suurimmalla yritystukien saajalla ei ole ketään töissä


    • ssttyyyyy

      Uutta tukea suunniteltu. Miksiköhän TEM:n suunnitteluryhmässä on pysyvänä jäsenenä tuulikauppiaiden lobbarijärjestö STY konsultteineen?

      • nutkonen

        Se on sitä politiikkaa,jos persut hyväksyvät uudet tuet niin se on persujen loppu.


    • siinäpäsitä

      Niinpä niin,toteuttaako Keskustapuolue ja Perussuomalaiset Vihreitten unelman. tuhota maaseudulta ihmisten elintilaa. Paljonko tuuli lopparit maksaa kyseisille puolueille tai sen edustajille sillä maksavathan he kylätoimikunnat ja metsästysseuratkin hiljaiseksi miten on kunnan politikkojenlaita moniko saa piilorahaa tukun kouraan kun ajavat tuulivoimaa, muutama maanomistaja jotka hyötyy ja muut kyläyhteisössä saa kärsiä. Ei ole oikeudenmukaista ei lähellekkään ja tuollainen höttö koko tuulivoima jolla ei tehdä kuin tuhoja

    • lintilässätoivoa

      Olisiko tässä pelastus myllytuholle?

      Peruukki Pekkarinen hävisi ministeripaikan ja uudeksi elinkeinoministeriksi valittiin kansanedustajan Mika Lintilä.

      Työ- ja elinkeinoministeriössä valmistellaan parhaillaan esitystä uusiutuvan energian tukijärjestelmien uudistamisesta. Valmistelutyö tehdään pääsiassa Olli Rehnin johdolla, mutta Lintilä saa käytännössä ajaa kiistellyn uudistuksen läpi.

      Tavoitteet uusiutuvan energian edistämisessä ovat kovat, mutta niin on myös arvostelu. Erilaisessa markkinatilanteessa päätetty tuulivoiman tukijärjestelmä on osoittautunut huikean kalliiksi.


      Lintilää 2015
      Veronmaksajat joutuvat tukemaan tuulivoiman rakentamista enemmän kuin alun perin suunniteltiin.

      Vuosikymmenen lopulla valtion tuki voi nousta 300 miljoonaan euroon vuodessa.

      MTV:n pyytämien asiantuntijalaskelmien mukaan tuulivoimatukiin menee yli kolme miljardia euroa vuoteen 2030 mennessä.

      Tukea tarvitaan tähän tahtiin, jos sähkön markkinahinta pysyy nykytasolla.

      Keskustan kansanedustaja Mika Lintilä herättelee keskustelua, onko järkevää jatkaa tällä linjalla 2020-luvulla.
      http://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/tuulivoiman-hintalappu-nousee-veronmaksajan-lasku-yli-3-mrd/4699218

    • kgnfhmgjj666

      Tuulivoimasta on tehty uusiutuvan energian brändi, ja sillä on poliittistaloudelliset sidokset lähes kaikkiin puolueisiin. Siksi virheen myöntäminen on poliitikoille niin vaikeaa. Virheen tunnustaessaan he myöntäisivät kansalle, että eivät ole ottaneet asiasta selvää ja ovat näin epäonnistuneet tehtävässään kansan­edustajina.

      Infrainfluenssa on täällä ja se on herkästi tarttuvaa. Itämisaika alle kymmenen kilometrin etäisyydellä vaihtelee voimakkaasti etäisyydestä riippuen.

      Lääkitystä ei ole olemassa eikä siedätyshoito onnistu. Ainoa keino on poistua pysyvästi altistavalta alueelta tai poistaa altistava tekijä.
      http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/lukijalta/tuulivoiman-haitoissa-uskottava-ihmisten-kokemuksiin-1.166499

    • Infraääni

      Uutinen vuodelta 2003!!

      "Brittitutkijat ovat todenneet, että erittäin matalilla äänillä eli ns. infraäänillä on vaikutuksia, joita monet ihmiset voivat pitää aavemaisina. Lontoossa pidetyssä koetilaisuudessa 22 prosenttia 750 koehenkilöstä tunsi infraäänten takia outoja tunnetiloja, kuten pelkoa, inhoa tai surua.

      Norsut kommunikoivat infraäänillä.

      Eräät tunsivat lisäksi kylmiä väreitä. Ihmisen korva ei erota infraääniä, mutta keho reagoi niihin. Infraääniä syntyy tietyissä sääolosuhteissa, kuten myrskyissä sekä maanjäristyksissä. Eräät eläimet, muun muassa norsut viestivät infraäänillä.

      Jotkut tiedemiehet arvelevat, että infraääniä esiintyy paikoissa, joissa väitetään kummittelevan. Ne saattavat luoda tunteen aaveen kohtaamisesta, kertoo professori Richard Wiseman Hertfordshiren yliopistosta. Hänen mukaansa tuore tutkimus tukee näitä arvioita.

      Reuters"
      YLE
      http://yle.fi/uutiset/3-5148213

    • tupeevai-eitupee

      Hyvä nosto,tämä miljardi luokan huijaus kannattaa pitää esillä.

    • tutkittujuttu

      Äänellä on merkitystä olkoon korkea tai matala saahan lasinkin poksahtamaan korkealla äänellä. eli ääniaallot värähtelee ja tuntuu, matalat äänet esim autojen basso.kulkee paljon kauemmas ja ja saa ikkunat ja esineet tärähteleen on kysymys äänenpaineesta niistä jopa kilpaillaan äänenpainekisoissa. sama on tuulimyllyjen matala ääni se vaikuttaa rakenteisiin ja eliöihin myös ihmisiin. Ja eikös ne torvet särkeny muurit raamatussa. tieto tästä äänenkäyttäytymisestä ei ole mikään uusi.

    • myllypuistonuhri

      Joo, äänistä puheen ollen. Seuraavissa vaaleissa äänestän varmasti minua tässä asiassa oikeasti puolustaneita, eikä vain pelkkää myötätuntoa antaneita.

    • dghhj
    • kgdhjk
    • dhhdgg
    • lhfjk

      http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2014/20140527
      YMPÄRISTÖNSUOJELULAKIA POLJETAAN SILMITTÖMÄSTI!!!
      PYLVÄS OTAPA ASIA PUHEEKSI EDUSKUNNASSA! SAMMUTA ROOTTORIT!
      LÄHIKUNNISSA ASTI KÄRSITÄÄN MELUSAASTEESTA! TÄMÄ EI OLE IHMISEN ELÄMÄÄ!

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1402
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1275
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe