Aihe

Judon ystävä Ylessä?

Acumalaattori

11

267

  Vastaukset

  • Hyvään aikaan ja paikkaan osuva kirjoitus. Tiukassa on yhteiskunnan ja yksityisen puolen tuki urheilijalle. Ministeriön apurahalistalta löytyy kamppailijoita kolme painijaa ja yksi taekwondoka näistä 5000 euron nuoren urheilijan tukea saavista, kaikki junioreiden tai kadettien arvokisamitalisteja. Kovat ovat vaatimukset viiden tonnin eteen. Huippu-urheilun muutostyöryhmä puhalsi taivaan tuuliin suuret summat ilman tulosvastuuta. Järjestöjen rakenteet ovat pöhöttyneet kallispalkkaisista päälliköistä ja johtajista. Urheilija on tässä kehityksessä singottu ulkokehälle, vaikka puheissa hoetaan hänen olevan keskiössä.

   Kovin pyyteettömältä ei näytä sinivalkoisen pääomankaan toiminta suomalaisen urheilun eteen. Rion kisaturismiin paloi isosti rahaa, kun firmojen johtajat siellä vieraineen edustivat, mutta urheilijan kuluihin ei näiltä kultapossukerholaisilta euroja tahdo herua.

   • Olisipa kiva tietää kuinka monta Veikkauksen miestä ja naista oli Riossa katselemassa kisoja Veikkauksen piikkiin. Nuokin rahat voisivat mennä kilpailijoille. On ihan turha maksaa johtajien matkoja maailman ääriin. Sekin raha olisi tarpeellista nuorille urheilijoille. Rahaa on mutta mihin se sijoitetaan?


  • Tiukkaa asiaa eturivin mediassa. Noilla sivuilla on näkyvyyttä ja lukijakunnassa myös niitä joilla on mahdollisuus vaikuttaa. Erittäin tärkeää, että kotimaisten valtalajien kyllästämään urheilujournalismiin saadaan esille muidenkin lajien urheilijoita, ja sitä todellisuutta josta nämä joutuvat ponnistamaan menestyäkseen maailmalla.

   Edelleen toivon median jatkavan urheilun hallintoon liittyvän tehottomuuden ja hyvä veli verkostojen tutkimista ja paljastamista. Jos Rion kisojen heikon menestyksen aiheuttaman kohun annetaan laantua ilman perusteellista järjestöjen johdon ja vastuullisten toimihenkilöiden tekemisten ja tekemättä jättämisten julkista tarkastelua ja epäkohtien korjausta, niin mitään ei ole opittu ja samat naamat jatkavat edelleen ilman tulosvastuuta sulle - mulle leikkejään yhteiskunnan rahoilla. Niillä rahoilla, joilla lottokuponkia kioskille jättävä toiminnan rahoittaja kuvittelee tukevansa suomalaista urheilua.

  • Toimittajan savuverhon takana siellä yksi judoisä nostaa omaa lajiaan esille. Timo Uusitalo on itse esimerkki suomalaisesta urheilukorruptiosta: mies ajaa härskisti omaa agendaansa julkisilla varoilla.

   • Mikä agenda Uusitalolla on ja paljonko hän on käyttänyt siihen julkisia varoja? Laita hieman faktaa väitteidesi perusteeksi. Kiitos.


   • Eihän me nyt voida siitä kiistellä käyttääkö ylen toimittaja julkisia varoja. Verollahan Uusitalon palkka maksetaan. Hyvä näin.


   • Jokainen ajaa jotain lajia. Kun argumentit on kunnossa tuo on erittäin asiallista kirjoittelua. Eiköhän tämä ollut YLE:n (eli Suomen Pravdan) jutuista sieltä parhaasta ja oikeutetuimmasta päästä.


   • Ei muissa olympialajeissa oltu jätetty ketään nuorta mm- tai em-mitalistia rannalle. Selvä epäkohta mihin toimittaja tarttui. Nuorelle uimarille riitti tukeen em-finaalipaikka ja purjehtijalle se että on purjehtijasuvun "lupaava" lapsi. Sama mikä toimittajan agenda on, jos puuttuu kieroon ja epäarvoiseen toimintaan. Ei olisi toimittajilla kirjoitettavaa jos tasavallassa olisi kaikki hyvin. Mutta kun ei ole.


   • Todella hyvä, että tuo epäkohdan esille! Näitä lisää!


   • Ei tappelulajin edustajalle, varsinkaan alle 18-vuotiaalle tytölle voi antaa avustusta. Ok teki ihan oikein. Yleisurheilusta ja painista tulloo mitallit olympiakisoista Suomeen jos tulloo.


  • En nyt yleensä tiedä kannattaako kaikenlaisiin nuuskalinkoihin sijoittaa valtion rahoja, mutta nyt ihan oikeesti massit sille Emilialle. En muista koska olisi Suomessa ollut ton tason lupausta. Jos vaan paikat kestää ja kehtaa satsata kuten muuallakin tehdään niin hyvät saumat menestykseen aikuisena. Naisjudo on vielä maailmalla aika iso diili (kts vaikka Rafaela Silva ja ranskikset), joten varsin mahdollinen menestys rinkuloissa olisi pienelle Suomelle harvinaista urheilumannaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   110
   8971
  2. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   67
   7153
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   282
   4772
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   91
   3137
  5. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   51
   2570