Judon ystävä Ylessä?

Acumalaattori

11

917

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • murujakakusta

      Hyvään aikaan ja paikkaan osuva kirjoitus. Tiukassa on yhteiskunnan ja yksityisen puolen tuki urheilijalle. Ministeriön apurahalistalta löytyy kamppailijoita kolme painijaa ja yksi taekwondoka näistä 5000 euron nuoren urheilijan tukea saavista, kaikki junioreiden tai kadettien arvokisamitalisteja. Kovat ovat vaatimukset viiden tonnin eteen. Huippu-urheilun muutostyöryhmä puhalsi taivaan tuuliin suuret summat ilman tulosvastuuta. Järjestöjen rakenteet ovat pöhöttyneet kallispalkkaisista päälliköistä ja johtajista. Urheilija on tässä kehityksessä singottu ulkokehälle, vaikka puheissa hoetaan hänen olevan keskiössä.

      Kovin pyyteettömältä ei näytä sinivalkoisen pääomankaan toiminta suomalaisen urheilun eteen. Rion kisaturismiin paloi isosti rahaa, kun firmojen johtajat siellä vieraineen edustivat, mutta urheilijan kuluihin ei näiltä kultapossukerholaisilta euroja tahdo herua.

      • kivatietää

        Olisipa kiva tietää kuinka monta Veikkauksen miestä ja naista oli Riossa katselemassa kisoja Veikkauksen piikkiin. Nuokin rahat voisivat mennä kilpailijoille. On ihan turha maksaa johtajien matkoja maailman ääriin. Sekin raha olisi tarpeellista nuorille urheilijoille. Rahaa on mutta mihin se sijoitetaan?


    • asianytimessä

      Tiukkaa asiaa eturivin mediassa. Noilla sivuilla on näkyvyyttä ja lukijakunnassa myös niitä joilla on mahdollisuus vaikuttaa. Erittäin tärkeää, että kotimaisten valtalajien kyllästämään urheilujournalismiin saadaan esille muidenkin lajien urheilijoita, ja sitä todellisuutta josta nämä joutuvat ponnistamaan menestyäkseen maailmalla.

      Edelleen toivon median jatkavan urheilun hallintoon liittyvän tehottomuuden ja hyvä veli verkostojen tutkimista ja paljastamista. Jos Rion kisojen heikon menestyksen aiheuttaman kohun annetaan laantua ilman perusteellista järjestöjen johdon ja vastuullisten toimihenkilöiden tekemisten ja tekemättä jättämisten julkista tarkastelua ja epäkohtien korjausta, niin mitään ei ole opittu ja samat naamat jatkavat edelleen ilman tulosvastuuta sulle - mulle leikkejään yhteiskunnan rahoilla. Niillä rahoilla, joilla lottokuponkia kioskille jättävä toiminnan rahoittaja kuvittelee tukevansa suomalaista urheilua.

    • 5gdg5

      Toimittajan savuverhon takana siellä yksi judoisä nostaa omaa lajiaan esille. Timo Uusitalo on itse esimerkki suomalaisesta urheilukorruptiosta: mies ajaa härskisti omaa agendaansa julkisilla varoilla.

      • Tähhäh

        Mikä agenda Uusitalolla on ja paljonko hän on käyttänyt siihen julkisia varoja? Laita hieman faktaa väitteidesi perusteeksi. Kiitos.


      • Jdksosjs

        Eihän me nyt voida siitä kiistellä käyttääkö ylen toimittaja julkisia varoja. Verollahan Uusitalon palkka maksetaan. Hyvä näin.


      • rtyf

        Jokainen ajaa jotain lajia. Kun argumentit on kunnossa tuo on erittäin asiallista kirjoittelua. Eiköhän tämä ollut YLE:n (eli Suomen Pravdan) jutuista sieltä parhaasta ja oikeutetuimmasta päästä.


      • oikeiiin

        Ei muissa olympialajeissa oltu jätetty ketään nuorta mm- tai em-mitalistia rannalle. Selvä epäkohta mihin toimittaja tarttui. Nuorelle uimarille riitti tukeen em-finaalipaikka ja purjehtijalle se että on purjehtijasuvun "lupaava" lapsi. Sama mikä toimittajan agenda on, jos puuttuu kieroon ja epäarvoiseen toimintaan. Ei olisi toimittajilla kirjoitettavaa jos tasavallassa olisi kaikki hyvin. Mutta kun ei ole.


      • Akkiazäää

        Todella hyvä, että tuo epäkohdan esille! Näitä lisää!


      • hireöpi

        Ei tappelulajin edustajalle, varsinkaan alle 18-vuotiaalle tytölle voi antaa avustusta. Ok teki ihan oikein. Yleisurheilusta ja painista tulloo mitallit olympiakisoista Suomeen jos tulloo.


    • Nähnyt_niin_paljon

      En nyt yleensä tiedä kannattaako kaikenlaisiin nuuskalinkoihin sijoittaa valtion rahoja, mutta nyt ihan oikeesti massit sille Emilialle. En muista koska olisi Suomessa ollut ton tason lupausta. Jos vaan paikat kestää ja kehtaa satsata kuten muuallakin tehdään niin hyvät saumat menestykseen aikuisena. Naisjudo on vielä maailmalla aika iso diili (kts vaikka Rafaela Silva ja ranskikset), joten varsin mahdollinen menestys rinkuloissa olisi pienelle Suomelle harvinaista urheilumannaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe