Lahja Vihreiltä suomalaisille

huusiannaa

Kun ei onnistuta pakottamaan 200% kansasta opiskelemaan pakkoruotsia, niin ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin pakottaa 100% kansasta opiskelemaan enemmän pakkoruotsia.

Tänä syksynä pakkoruotsi alkaa vuotta aikaisemmin, jo kuudennelta luokalta. Tämä on Vihreiden hyväksymä päätös ja lahja suomalaisille viime hallituskaudelta

Niin kauan kuin meillä on pakkoruotsi, me emme voi odottaa että meillä syntyisi IKEAn, H&M, Volvon tai Saabin kaltaisia kansainvälisiä brändejä. Pakkoruotsi on kansainvälistymisen este ja sen kustantaminen on suuri taakka.

Pakkoruotsi kustannetaan suomalaisten lasten ranskan, saksan, kiinan, espanjan ym. kielitaidoista jotka jäävät pakkoruotsin takia opiskelematta.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • orjatnöyrinä

      Kyllä hurrit päättä, mitä sen aikoinaan orjuuttama kansa tekee!

      • pakkopanna

        Viimeks kai meit orjuutti Venäjä, missä kielipakko viipyy, häh & häh?


      • huusiannaa
        pakkopanna kirjoitti:

        Viimeks kai meit orjuutti Venäjä, missä kielipakko viipyy, häh & häh?

        Ei Venäjä meitä orjuuttanut vaan ruotsinkielinen konselji myöhemmin Suomen senaatti nimeltään.

        Venäläiset antoivat meille jo silloin oman rahan, pienen armeijan, postilaitoksen, postimerkit ja edellä mainitun edustuslaitoksen joka oli täytetty ruotsinkielisillä. Venäläisiltä saimme myös suomen kielelle virallisen aseman mutta ruotsinkieliset onnistuivat sen viivyttämisessä neljäkymmentä vuotta.


      • huusiannaa
        pakkopanna kirjoitti:

        Viimeks kai meit orjuutti Venäjä, missä kielipakko viipyy, häh & häh?

        Ei Venäjä meitä orjuuttanut vaan ruotsinkielinen konselji myöhemmin Suomen senaatti nimeltään.

        Venäläiset antoivat meille jo silloin oman rahan, pienen armeijan, postilaitoksen, postimerkit ja edellä mainitun edustuslaitoksen joka oli täytetty ruotsinkielisillä. Venäläisiltä saimme myös suomen kielelle virallisen aseman mutta ruotsinkieliset onnistuivat sen viivyttämisessä neljäkymmentä vuotta.

        Kun Suomi irtautui Ruotsista niin Suomi oli Ruotsin köyhin osa, mutta sata vuotta myöhemmin kun Suomi irtautui Venäjästä Suomi oli Venäjän rikkaimpia osia. Katso Helsingin keskustaa niin huomaat että Ruotsin ajoilta ei ole mitään säilynyt koska mitään merkittävää ei silloin syntynyt..


      • ararkisto
        pakkopanna kirjoitti:

        Viimeks kai meit orjuutti Venäjä, missä kielipakko viipyy, häh & häh?

        Lainaus
        Matti Viren

        US blogi
        Vuonna 1809 päättyi Suomen sota Haminan rauhaan 17.9.1809. Vaikka sota oli nimeltään Suomen sota, kyseessä oli virallisesti vain Ruotsin ja Venäjän sota (termi ”Suomen sota” näyttää olevan käytössä vain Suomessa). Haminan rauhasta päättivät Ruotsin ja Venäjän edustajat, Suomen edustusta neuvotteluissa ei ollut. Ruotsi luovutti ne ja ne maakunnat Venäjälle, ja asia saatettiin tiedoksi suomalaisille.

        Ennen vuotta 1809 oli ollut vain Ruotsin vallan alainen joukko maakunta idässä, puhuminen Ruotsi-Suomessa on kotikutoista asioiden vääristelyä. Oli vain Ruotsin kuningaskunta, Suomi (Suomen maakunnat) oli lähestulkoon siirtomaan asemassa

        Mikä muuten on siirtomaa: ”siirtomaa on varsinaisen valtion ulkopuolinen maa-alue, joka on isäntämaan kontrollissa”. Tai englanniksi ”A country or area under the full or partial political control of another country and occupied by settlers from that country”. Kuulostaako tutulta?

        Suomella ollut oikeutta omiin verotuloihinsa puhumattakaan, että silla olisi ollut oma raha, eikä mitään muitakaan itsenäisen valtion alkeita. Vaikka Suomi hukkuu historian tohtoreihin, kukaan ei ole vaivautunut selvittämään, miten paljon Ruotsin valtio ”riisti” Suomelta verovaroja; eli miten paljon köyhä Suomi maksoi Ruotsille enemmän kuin sai sieltä. Ruotsalainen aluepolitiikka ei suinkaan tasannut tuloeroja, vaan ainakin Suomen osalta kasvatti niitä. Vääristymää korosti vielä ulkomaankaupan monopolisointi Ruotsiin. Jos aiempia arvioita jotenkin summarisoi, voi arvioida, että ehkä jopa kolmannes suomalaisesta verovaroista päätyi Ruotsiin. Paljon suurempi rasite oli tietenkin sotaväenotto, joka lähenteli järjettömiä mittasuhteita 1600- ja 1700-luvuilla – ei Suomen omien tarpeiden vaan Ruotsin suurvaltapolitiikan vuoksi. Pelkästään 30-vuotinen sota ja Suuri Pohjan sota veivät yli 100 000 suomalaisen hengen (enemmän kuin toinen maailmansota), mikä on paljon kun väestöä ei ollut puolta miljoonaakaan. Vastaavasti Ruotsin panos Suomen puolustamisessa Venäjän hyökkäystä vastaan Suuressa Pohjan sodassa ja Suomen sodassa jäi olemattomaksi. Suomi sai vain toimia puskurina (poltettuna maana) Venäjän laajentumista vastaan.

        17.9.1809 kaikki tämä järjettömyys loppui. Suomi sai pitää omat verovaransa, sen ei tarvinnut lähettää miehiään vieraisiin sotiin (muutoin kuin symbolisesti), se sai (myöhemmin) oman rahansa, omat lakinsa, lähestulkoon kaikki ne ominaisuudet, joita on itsenäisellä valtiolla. Se ei enää ollut vain joukko itäisiä maakuntia vaan yksi kokonaisuus, joka sai oman keskushallintonsa, oman parlamenttinsa ja hallituksensa. Ehkä kuvaava on, että 1800-luvun lopulla Suomen valtion lainat olivat rahamarkkinoilla huomattavasti arvostetumpia kuin Venäjän valtion - Suomi sai velkaa alemmalla korolla kuin Venäjän valtio. Ilmanko Aleksanteri III ihmetteli, onko Suomi osa Venäjää vai Venäjä osa Suomea.

        Kuvitelkaamme, että Venäjä ei olisi vallannut Suomen aluetta ja raja olisi jäänyt Turun rauhan mukaiseksi. Olisiko meillä nykyään Suomen valtiota? Rohkenen epäillä. Kymijoen takainen alue olisi varmaan venäläistynyt niin pitkälle, että siitä ei olisi koskaan tullut osaa mahdollisesti itsenäistyvästä Suomesta. Stalin olisi 1930 –luvulla tuhonnut jäljellä olevan suomea puhuvan väestön omalla saatanallisella tavallaan.

        Entä mitä olisi tapahtunut ruotsalaiselle Suomelle. Olisiko Suomi enää 1000 vuoden ruotsittumisen jälkeen kansallisaatteen myötä kyennyt irrottautumaan omaksi maakseen? Vaikea on uskoa sitä, kun muistelee, ettei edes Venäjän tsaarin suojeluksessa suomen kieli päässyt sataan vuoteen tasa-arvoiseksi ruotsin kanssa (tapahtui vasta 1902). Voi myös viitata Kainuunjoen (ruotsiksi Kalix-joen) ja Torniojoen välisen suomenkielisen väestön lähes täydelliseen ruotsalaistumiseen viimeisen 200 vuoden aikana; tuskin kehitys Tornionjoen länsipuolella olisi ollut olennaisesti erilaista.

        Suomen sodan lopputulos oli tappio, mutta tappio vain Ruotsille. Suomelle se oli pikemminkin voitto, jota voisi juhlia – itse asiassa paljon enemmän kuin monia nykyisiä juhla- ja liputuspäiviä. Harvemmin näin käy. Syksyllä 1974 keskustapuolueen kansaedustaja Eino Uusitalo (tuleva vt. pääministeri) ehdotti, että välirauhan solmimispäivästä tehtäisiin "toinen itsenäisyyspäivä”, eli oikein juhlapäivä. No, se oli “rähmällään olon” pahinta aikaa ja Uusitalo oli valloitussodan voittajan “saappaiden nuolijana” omaa luokkaansa.

        Näin juhlapäivän lähestyessä hieman ihmettelee, kun julkisuudessa hehkutetaan Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyön kehittämistä ja syventämistä. Ajatus, että Suomen pitäisi taas kerran (yksipuolisesti) puolustaa Ruotsia ei suuremmin houkuttele; emmeköhän suosiolla luovuta sen tehtävän muille, jos ruotsalaisia itseään asia ei kiinnosta.

        Matti Viren


        US blogi
        Viren
        http://meeviren.puheenvuoro.uusisuomi.fi/222746-1791809

        US uutinen
        https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/204057-professori-suomen-itsenaisyyspaiva-voisi-olla-179-ratkaisevan-tarkea-paiva#comments


    • nonvihree

      Lahja vihreiltä Suomelle: vuosikymmenet on kiristetty ympäristöveroja ja luotu jos jonkinlaista haittaveroa, pakkausvero, energiavero ja polttoainevero tapissa.
      Mitä siitä on seurannut: Teollisuus on joutunut lopettamaan tuotantonsa enennevässä määrin Suomesta, kun ei kannata. Verot ovat kallistaneet tuotteiden hintaa, sähkön hinta noussut ja tullut kierre -> palkat ovat taas nousseet.

      Nyt ne vihreät ostavat sitten Kiinassa tuotettuja mekkoja, ym. tuotteita. Ja ne Kiinan ja Bangladeshin tehtaat vähät välittävät saasteista. Ja ne ympäristömyrkkyjä sisältävät tuotteet roudataan tänne, välillä lentokoneillakin. Luonto saastuu kahta kauheammin.

      Ja vihreät ovat rakentamisenkin estäneet kokonaan. Rakentaminen on niin kallista, että harvalla on enää varaa mihinkään rakentamiseen. Ja talotkin on pulloja nykyään, että ne homehtuu alta aikayksikön.

      Menkää Ruotsiin, siellä on ihanat saaristot täynnä mökkejä. Mutta ei Suomessa.
      Kunnat ovat menettäneet valtavat tulot kiinteisverojen muodossa, kun ei ole mökkejä, ei ole taloja.

      Kivahan se on kävellä kukkamekossa Vallilassa samaan aikaan kun kiinalaiset hukkuu paskaan ja saasteisiin.
      Osa saasteista kantautuu koko maailmaan. Ja meret ovat kohta muovia täynnä.

      Tätäkö te vihreät halusitte!

    • ararkisto

      Vihreät De Gröna ei kannata pelkästään pakkoruotsia vaan myös suomalaislasten identiteetin muuttamista. Vihreiden De Gröna mielestä suomalaisuus on vamma joka paranee kun suomenkieliset oppivat ruotsia ja luopuvat suomalaisesta identiteetistä.

      Vihreät De Gröna edellisen hallituksen mukana on myynyt RKP:lle vielä syntymättömien lastemme identiteetin.

      tuula Mustonen

      Hallituksen kärkihanke , kansalliskielistrategia, on 78 sivua ruotsi-velvoitteita virkamiehille. (Kannattaa lukea, ja varata aikaa )

      Järkyttävin kohta tuossa strategiassa on se, että hallitus on myynyt vielä syntymättömien lastemme identiteetin RKP:lle.

      Strategian tavoitteena on nimittäin se, että ruotsinkielen kielikylpyopetus aloitetaan jo päiväkodissa.

      Anna-Maja Henriksson on useissa yhteyksissä sanonut:" Meidän on löydettävä menetelmiä, joilla lapset kasvatetaan aidosti kaksikielisyyteen".

      Nyt nuo menetelmät on löydetty. Kansalliskielistrategia ja kielikylvyt päiväkodista yliopistoon ja kaikilla opintoasteilla sillä välillä. (Anna-Maja Henrikssonin visioi hbl:ssa, että ruotsin kielen kielikylvyt ulotettaisiin myös yliopistoihin.)

      Siis meidän lapsiamme käytetään kielipolitiikan pelinappuloina. Sehän on aivopesua!

      Kaiken lisäksi täysin kansalta salassa.

      Jatkuu...linkissä

      http://tuulevi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/139698-hallitus-on-myynyt-rkplle-viela-syntymattomien-lastemme-identiteetin

      Pakkoruotsi on kansalliskielistrategian vastainen

      Jaakko Häkkinen US blogi

      http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/180304-pakkoruotsi-on-kansalliskielistrategian-vastainen


      Kielistrategia
      http://oikeusministerio.fi/material/attachments/om/toiminta/perusoikeudetjademokratia/6F38EQbLT/Kansalliskielistrategia.pdf

    • huusiannaa

      Viherrys on vamma joka paranee kun ihminen hankkii aivot syömällä ihmiselle elintärkeää lihaa. Kasvisproteiini ei kasvata aivoja kuten liha.

    • nöyrätorjat

      Hurrikoura ohjaa edelleen Suomea?

    • Rajattomastisitä

      Kyllähän mamut repii seinästä rahaa, kuten viherloiset..

    • huusiannaa

      4,9% vähemmistö ei tee maasta kaksikielistä. Ruotsinkielinen 4,9% vähemmistö on kuin mikä muukin vähemmistö, eikä sillä pidä olla mitään erityisratkaisuja muihin vähemmistöihin nähden.

      4,9% vähemmistö joka ei edes asu suomalaisten joukossa vaan rannikolla omissa oloissaan, ei tee maasta 2-kielistä.


      Kieli joka on maahanmuuttajakieli ja kehittynyt jossakin kaukana Suomen rajojen ulkopuolella ei tee maasta 2-kielistä.

      Kieli joka on ollut pakkokieli suomalaisille jo satoja vuosia, ja jolla on lyöty suomalaista identiteettiä, ja kieli jolla on estetty suomen kielen kehitystä satojen vuosien ajan, ei tee Suomesta 2-kielistä.

      Historia ei takaa ruotsinkielisten asemaa millään tavalla, koska ruotsi ollut maahanmuuttajakieli Suomessa.

      Historialla ei voi yleensäkään perustella mitään. Jos historialla voisi jotain perustella niin naisilla ei olisi äänioikeutta eikä suomen kielellä olisi mitään virallista asemaa Suomessa.

      Kieli jota puhutaan vain rannikolla 5% vähemmistön joukossa, voi olla paikallinen kieli, mutta ei koko maan virallinen kieli. Ihmeellistä on kuitenkin se että ruotsin kieli on ainoa koko Suomessa virallinen kieli, ja suomen kieli on vain paikallinen kieli, vaikka suomea puhutaan koko maassa.

    • huusiannaa

      Laki pakkoruotsista ei voi kannatella (perustus)lakia 'kaksikielisyydestä' eikä päinvastoin.

      Kehäpäätelmä ei toimi lain perusteena. Lait ovat itsenäisiä ja ne ovat laadittu jonkun aiheellisen asian takia, ne eivät ole olemassa itsensä tai toistensa takia, vaan niille pitää olla aiheellinen perustelu.

      Laki kaksikielisyydestä ja laki pakkoruotsista eivät voi olla kannattelemassa toinen toisiaan. Poistamalla toisen murenee toisenkin merkitys.

      Väite että Suomi on kaksikielinen ja siksi meillä on pakkoruotsi, on tyypillinen kehäpäätelmä joka tunnetusti ei kestä loogista kritiikkiä.

      Kaksikielisyys tarkoittaa että Suomessa saa olla yksikielinen ummikko joko suomeksi tai ruotsiksi ja silti tulee saada palvelua äidinkielellään. Kaksikielisyys toimii nimenomaan pakkoruotsia vastaan.

      Lain tarkoittama kaksikielisyys ei siis tarkoita pakkoruotsia missään muodossa.

      Pakkoruotsittajat ovat kynsin ja hampain pitäneet pakkoruotsista kiinni. Kun pakkoruotsi-laki poistuu huomaamme keinotekoisen kaksikielisyyden myös roikkuneen tyhjän päällä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      548
      4017
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      467
      3464
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3090
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2382
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2240
    6. 227
      1688
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1417
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1329
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1310
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1110
    Aihe