miten saan koirani 15kk opetettua autoon ?

KOIRAAUTOON

Koirani on 15kk. pennusta asti on ollut mukana autossa mutta kun kasvoi niin kai tunsi olonsa ahtaaksi Nissanin takakontissa eikä suostunu kun nostamalla menemään sinne vaikka oli makupaloja ja kaikenmaaliman vinkulelut! Ostin pakettiauton ja ekakerran meni sinne ihan mukavasti mutta sitten toisella kerralla tulikin stoppi ja harrastan näyttelyitä niin on tosi kurjaa kun täytyy odotella tuntikausia ennenkun jotenkin sen saa kyytiin . Onko jollain neuvoa miten opetan että olis helpompaa?

12

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näinhännäin

      Jos alat vastaehdollista ensin auton vieressä esim. leikkimällä tai tarjoamalla ruuan. Kun alkaa olla sujut auton lähellä siirryt auton sisälle touhuamaan. Lähdette liikkeelle vasta kun koira menee omatoimisesti autoon. Autoon voi laittaa matkan ajaksi muutaman herkun tai lelun tms. turvallisen ja tutun esineen. Teet yksinkertaisesti autoilusta ja autosta maailman parhaimman asian koiralle.

    • ishlaben

      Toivon mukaan sillä on paketti-autossa häkki? Ja onko siinä takatilan ja kuskin välissä seinä? Jos on niin olet miettinyt miten talvella pärjää, koska yleensä niissä ei ole lämmin takatila?

    • Onko varmaa, että autoon hyppääminen ei tee koiralle kipeää ja siksi välttelee? Mikäli koira on varmasti täysin terve, niin alkaisin kouluttaa sitä autoon oikein urakalla.

      Eli koira hihnalla ohjataan autoon sen kummimmitta miettimättä ja siellä tehdään sitten kaikkea kivaa. Leikitään, tehdään temppuja ja syödään nannoja/luuta.
      Kun koira on rauhallinen, eikä pyri ulos, niin ovet avataan. Jos koira pyrkii ilman lupaa ulos, vedätkin oven kiinni takaisin (varo tassuja). Tätä toistetaan kunnes koira ei hievahdakaan ja odottaa autossa vaikka ovi olisi sepposenselällään. Tämän jälkeen voit kehoittaa koiran ulos autosta. Koira oppii, että olemalla rauhallinen pääsee ulos.

      Tarjoa koiralle mahdollisuus maata lämpimällä pedillä ja varmista ettei se heilu liikaa takatilassa. Sekin voi koiraa ahdistaa. Turvavyö/häkki jos huojuminen vaivaa.

      Niin ja siis todellako odottelet jos koira ei halua mennä autoon?? Suosittelen ihan ekaksi olla huomioimatta tätä mielenosoitusta ja vaan viemään sen sinne sen ihmeemmin mitään kyselemättä tai maanittelematta. Jos alat itse pakittaa kun koira ei vaan halua, niin tottakai se käyttää sitä hyväkseen tulevaisuudessakin. Näin ruokit sen epätervettä ja epärationaalista pelkoa. Terve koira menee mukisematta autoon, kun sille ei vaan koskaan anneta muuta vaihtoehtoa.

      Olettaen taas, että koira on varmasti terve, eikä sitä satu mihinkään.

    • Hommaastiä

      Kipuilevalle on nykyään olemassa ramppi autoon: http://www.kulkukoira.com/WalkUp-koiran-ramppi
      Vastaehdollistaminen on nopein ja varmin tapa saada koira nauttimaan autoilusta eikä vain työntää sitä tilanteisiin joka ajaa sen jossain vaiheessa siihen että kuitenkin tulee takapakkia kun pelko on laastaroitu eikä hoidettu.

    • jjjjhjjjj

      Miksi haluat opettaa koirasi autoon?

      Koirien niin kuin muidenkaan eläinten luonnollinen elinympäristö eiole auto, ei edes minkäänlaisella matkalla.

      Koirasi riemuitsee vapaudesta ja tahtoo jo pois remmistä, jossa sinä sitä tiukalla vartioimisella pidät, kotona komentelet ja vahdit, mitä se saa tehdä ja mitä ei.

      Koska koirat on vaarallisuutensa takia pidettävä kiinni muualla paitsi omakotitalojen aidatuilla pihoila tai aidatuilla piha-alueella, on koiran pitäminen lemmikkinä melkoinen kysymysmerkki. Suurin osa koiranomistajista on narsisteja, joille tärkein tehtävä elämässä on saada alistaa ja pitää jotain ihmistä tai eläintä alamaisenaan. Tosin tuo alaisena oleminen on kauhistuttava asia eläimellekin, ne kärsimykset esimerkiksi olla autossa, jos kerran narsisti niin päättää.

      • Jep, koiraa ei missään tapauksessa saa koiralla viedä esim. eläinlääkäriin saamaan hoitoa. Äly hoi älä jätä.


      • Oho, siis autolla viedä* xD heti aamusta kun kirjoittelee, niin kirjoitusvirheitä tulee, heh.


    • Koira-ei-ole-ihminen

      Helposti sillä koiralta ei kysytä mitään. Koira laitetaan autoon ja luukku kiinni ja sillä selvä. Mikä on niin vaikeata sillä niin olen tehnyt aina ja muutaman kuukauden päästä lähtevät mukaan itse kun vain sanon mennäänkö autoileen.

    • teilläjohtajanakoirako

      Omistaja päättää mihin koira menee, jos haluat sen autoon, niin laitat sen autoon.Ilmeisesti, koirasi pistää hanttiin,ja sinä luovutit sitten heti alkuunsa.Täysin väärin toimittu.Jos olisit ollut määrätietoinen,ja laittanut koirasi vaan autoon,se olisi luovuttanut,ja siitä ei olisi tullut ongelmaa.
      Sinä, teit asiasta ongelman koirallesi, kun annoit periksi,ja annoit koiran päättää, että jos se ei halua autoon, sen ei tarvitse mennä sinne.
      Eli, sulla on ongelma, et osaa päättää mitä koiraltasi haluat.Annat heti periksi,jos koira ei haluakkaan tehdä sinun mukaasi.Mietippä, kumpi teillä jatkossa määrää koirasi, vai sinä?
      Nyt se on koirasi.Haluatko jatkossakin että teette kuten koirasi haluaa, vai haluatko sinä ihan itse päättää miten toimitte missäkin tilanteessa?

      Omistajan on oltava määrätietoinen, ja oikeudenmukainen, muuten koira ei voi omistajaansa luottaa, eikä myöskään toimia omistajansa käskyjen mukaan.
      Kun omistaja on koirasta epäluotettava, koira ei tottele omistajaansa.Sellaisesta koirasta tulee helposti remmirähjä, ja koira joka on vaikeasti hallittavissa.
      Mieti siis, mitä koiraltasi haluat,ja miten haluat sen jatkossa käyttäytyvän?

      Ole se luotettava ja oikeuden mukainen ihminen koirallesi, vain sellaista johtajaa koirat kunnioittaa.
      Tai sitten ,ole se tossukka, koirasi alammainen, joka ei saa koiransa kynsiä leikattua, ei koiraansa autoon, ei pysty ohittamaan muita koiria, koska omaa riekkuu, sellaine reppana jolle koira näyttää kaapinpaikan ja hampaitaankin jne...

    • koulutustakoiralle

      Miten iso koirasi oikein jo on, jos et sitä autoon saa?
      Mun 75kilonen menee käskystä vaikka mihin.
      Elikkä, kouluta sitä koiraasi.Ihan perustottelevaisuus koulutusta, vaikka koiluttajan avulla, jos ei muuten onnistu.
      Opeta sille käskyjä joita se myös tottelee.Ja opeta vaikka sanalla hyppy, autoon meno.Laita vaikka herkku ensin autoon, sano hyppy,ja nosta koira autoon,ihan ilman sen kummempaa.Kun koira autossa, heti kehu iloisesti,ja ajele pieni lenkki.Kun otat sen autosta, älä anna sen hypätä ilman lupaa autosta itsekseen , kiellä,ja estä kädellä.Anna tulla pois autosta, vasta kun on rauhoittunut, ja sinä annat siihen autosta poistuloon luvan.Toista päivittäin.

    • romustykkää

      Osta parempi auto isommalla koneella. Ei tykkää sun romust.

    • Tykkeenkovvee

      Fossiili ajan johtajuusteoriitikot löysi tiensä keskusteluun :-)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4613
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1443
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe