Viinaralli helpottuu 2030?

helpompaa

17

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HaanaaVinuriin

      Viina on valtakunnan tärkein asia, sen saatavuus ja hinta, tuskin mistään muusta asiasta väitellään yhtä paljon. Tämä kansa on alkoholistikansaa joka ei osaa käyttää alkoholia, vaan alkoholi määrää aivan liian monen tahdin. Suuri osa kuolonkolareista on tapahtunut alkoholin vaikutuksessa, suuri osa väkivalta ja henkirikoksista tehdään päissään. Alkoholi on liki aina läsnä kun on kyse kotiväkivallasta.

      Valitettavasti vain holhous auttaa asiaan, edes hieman. Valistuksella ei ole yhtään mitään vaikutusta. Tosin uusimmat sukupolvet ovat tässäkin hieman viisaampia kuin vanhemmat.

      Muutoksia on tulossa, mutta vaikutukset ovat pieniä, lähinnä yhteiskunnan kannalta haitallisia. Holhouksesta valitetaan, mutta samaan aikaan maristaan siitä, että ei ole sairaaloissa riittävästi pitkäaikaispotilaspaikkoja. Valitettavan monta paikkaa täyttävät alkoholisoituneet ja dementoituneet sekä muutenkin toimintakykynsä menettäneet 40-60 vuotiaat kansalaiset. Tämän maan rahat ovat vähissä ilman alkoholistienkin aiheuttamia kuluja.

      Mutta sama meno tulee jatkumaa vuodesta toiseen. Toiset valittelevat sitä kun ei saa viinaa kokoajan ja halvalla ja toiset sitä kuinka paljon terveysvaikutukset maksavat. Kultaista keskitietä tässä asiassa ei ole, joko haittoja on paljon tai helevetin paljon.

      Tämä tästä ja antaa hukkaputken jatkaa julistamistaan, minä siirryn erään toisen sivuston käyttäjäksi.

      • eitoimieii

        Ongelmahan on siinä, että kun ollaan EU:ssa, niin samanlaista kireää verotusta ja monopolia ei ole Virossa ja muissa EU maissa. Ruotsia lukuunottamatta.

        Eli jos täällä holhotaan ja verotetaan sekä monopolisoidan ja Virossa ei haetaan alkoholi sieltä tai tiltaan ulkomialta välittämättä mistään suomen verosta. Joita ei asikkaan tarvitsekkaan välittää jos asiakas ei millään tavalla osallistu kuljetuksen järjestämiseen.

        Tai kuvitellaan tilanne, että ei oltaisi EU:ssa ja olisi tuontirajoitukset. Niin silloin alkoholia valmistetaan itse. kotiviinejä ja kiljuja.

        Jokatapuksessa ollaan EU:ssa niin alkoholin rajoitukset ja verotukset ei vaan toimi pelkästään suomen rajonen sisällä. Muissa EU maissa mennään paljon vapaammalla lailla ja verotuksella ja ihmiset hakee Virosta tai tilaa netistä.

        Tästä syystä keventäisin suomenkin verotusta ja purkaisin monopolin, että alkoholi olisi mielummin kanattavampaa ostaa suomesta kuin lähteä matkakuluineekin hakea halvemmalla ostamaan virosta tai tilata postikuluineenkin halvemmalla ulkomailta kuin ostaa alkosta. Haitosta ei päästä eroon suunnittelemalla kieltolakeja ja puolustamalla kynsin hampain monopoleja jotka on vain suomen rajojen sisällä.

        Toki monopolin puolustamisessa ei niinkään kyse ole haitoista vaan jonkun rahoista. Eli jotkut hyötyvät siitä rahallisesti.


      • 70-luvulta.soitettiin

        > Tämä tästä ja antaa hukkaputken jatkaa julistamistaan, minä siirryn erään toisen sivuston käyttäjäksi.

        Tervetuloa sitten taas takaisin esim. viikon päästä.


    • 2000lukuvastaa

      "Tästä syystä keventäisin suomenkin verotusta ja purkaisin monopolin, että alkoholi olisi mielummin kanattavampaa ostaa suomesta" korjaus - monopoli ei vaikuta hintoihin. Hinta muodostuu arvolisäverosta, alkoholiverosta ja mahdollisesta juomapakkausverosta sekä alkoholitukun hankintahinnasta sekä Alkon katteesta. Alko isona ostajana saa tukkuhinnan kohtuullisen alas, kate on se jolla hommaa pyöritetään. Alkon tuotto liikevaihdosta on yleensä noin 10% tai alle, kuka tekee homma halvemmalla?

      Lainaus Uusi Suomi "Alkoholijuomaveron lisäksi alkoholituotteista maksetaan myös arvonlisäveroa ja verojen osuus alkoholituotteiden hinnasta on suuri. Uuden Suomen Alkolta saamien tietojen mukaan 0,7 litran ja 17,99 euron hintaisesta Koskenkorva-pullosta verojen osuus on liki 87 prosenttia koko pullon hinnasta. "

      Loput 13% ovat tukkuhinta ja Alkon kate, miten ihmeessä saat tämän hinnan laskemaan? Oli monopoli tai ei samat verot pitää maksaa.

      • eivodkavaanmuut

        Niin ehkä kirkas vodka, ,mutta nelosoluet,konjakit,whiskit jne. Täysin ylihinnoiteltu alkossa verojen lisäksi. Paljonko hinta putoaa kun nelosolut ja vahvemmat lonkerot tulevat ensivuonna vapaaseen myyntiin??. varmasti hinta putaa vaikka verotukseen ei kosketa,koska alko vetää niistä ylihintaa


      • 4h4h4h4h

        putaa putoaa


      • UskomatonX
        eivodkavaanmuut kirjoitti:

        Niin ehkä kirkas vodka, ,mutta nelosoluet,konjakit,whiskit jne. Täysin ylihinnoiteltu alkossa verojen lisäksi. Paljonko hinta putoaa kun nelosolut ja vahvemmat lonkerot tulevat ensivuonna vapaaseen myyntiin??. varmasti hinta putaa vaikka verotukseen ei kosketa,koska alko vetää niistä ylihintaa

        Viskien (ei whiskit) hinnat lähestyvät esim GB hintoja ja tarjonta paranee jatkuvasti.

        En tiedä mitä on nelosolut? Keskiolut on max 4.7 % ja tarkoitat ilmeisesti tätä vahvempia oluita. Oluet Alko hankkii aivan samalla tavalla, pyytää tarjomaan tuottajia sekä tukkuja Alkolle myyntiin, hinnan määrittelee myyjä, ei Alko. Alko lisää hintaan oman kertoimen jolla katetaan kulut sekä saadaan kate. Olutvero on Suomessa EU-alueen korkein ja päälle tulee yleinen arvonlisävero.

        Monopoli ei ole murtumassa, koska eduskunta ei ole asiaa edes käsitellyt saati sitten esittänyt moista asiaa. Tämän hallituksen aikana ei tapahdu mitään mullistavaa, verot nousevat ja anniskelu ja vähittäismyynti hieman helpottuu. 5.5% tulee rajaksi näillä näkymin. Toivottavasti hinnat laskevat, mutta itse en siihen usko.


      • Tämätuote

        Siis tätä tarkoitin http://www.alko.fi/tuotteet/796459/

        Kun tuon myynti vapautetaan niin hinta ei varmasti tule olemaan ruokaupassa noin paljoa vaikka verotukseen ei olla kosemassa.

        " Alko lisää hintaan oman kertoimen jolla katetaan kulut sekä saadaan kate.

        No siis tämä on se jota alko perii liikaa ja voikin huoletta periä kun ei ole kilpailua. Kilpailutilanteessa kilpalevat liikeet perii pienempää katetetta. Tästä syystä monopoli on väärin,koska monopolilike voi periä mielin määrin katetta,koska ei ole kilpailua.

        Kun esim. tuo karhun nelosolut tulee vapaaseen myyntiin hinta ei todellakaan ole 49,10€ vaan jotain ihan muuta vaikka verotukseen ei olla koskemassa,koska monopoliliike perii katetta.


      • MitäArvaat

        Alkon kate liikevaihdosta on alle 10% onko se liikaa?

        Pullo Karhu A olutta maksaa 1,86€ jos niitä ostaa 24kpl hinta on 44.64€
        Miksi maksat turhasta jos olet rahoista tarkkana?
        Pullo Karhu III olutta maksaa paikallisessa marketissa 1.56€.

        Hinnassa on olutveroa 13.45€ ja alv:n osuus on 10.71€, eli pelkät verot ovat 24,16€
        Jäljelle jää noin 20€, Sinebrychoff ottaa omansa ja loput ovat Alkon kuluihin ja katteeseen. Ei se vähittäiskauppakaan olutta ilmaiseksi jakele. Paljonko luulet, että hinta putoaa (pullo)? Pieni veikkaus pysyyn?


      • tölkkejäääää

        Hienosti osasit muuttaa tölkit pulloiksi jotta hintaero ei olisi niin suuri alkon ja raukakaupan välillä. Kuitenkin tölkeissä hintaero on suuri kolmosessakin alkon ja ruokakaupan välillä ja kun nelosolut saadaan vapaaseen myyntiin hinta ei ole ruokakapassa 49,10€/24/kpl. tölkit.

        Pullot on asia erkseen. Niiden myynti on vähäisempää marketissa,koska tölkit ovat suositupia siksi ne ovat marketissa kalliimpia. Kuitenkin pulloista marketti voi pudottaa hintaa jos haluaa ja laittaa tarjoukseen. Alkossa tätä ei tapahdu.


      • MietiSitä

        En kai Alkosta osta sitä mikä on kalleinta, tampio. Jos pullo on palvempi kuin tölkki, ostan pullon. Muista se, että hinnoittelusta vastaa tässä tapauksessa Sinebrychoff ei Alko.


      • kurotan_velliä

        Tuolta pohjalta ymmärtää monopoli Alkon tavoitteen myydä halpoja ja kaupaksikäyviä bulkkituotteita, sillä jos hinnat olisivat vähänkään korkeampia, ostajat ostaisivat muualta kuten etämyyjiltä.


      • saasnähää
        tölkkejäääää kirjoitti:

        Hienosti osasit muuttaa tölkit pulloiksi jotta hintaero ei olisi niin suuri alkon ja raukakaupan välillä. Kuitenkin tölkeissä hintaero on suuri kolmosessakin alkon ja ruokakaupan välillä ja kun nelosolut saadaan vapaaseen myyntiin hinta ei ole ruokakapassa 49,10€/24/kpl. tölkit.

        Pullot on asia erkseen. Niiden myynti on vähäisempää marketissa,koska tölkit ovat suositupia siksi ne ovat marketissa kalliimpia. Kuitenkin pulloista marketti voi pudottaa hintaa jos haluaa ja laittaa tarjoukseen. Alkossa tätä ei tapahdu.

        Tuo alkon karhun hinta on jälleen noussut alkossa nyt 49,92€. Mikä veronkorotus nyt on muka tullut? Ei vielä ole vuosi vaihtunut. Näin meidän monopoliike vaan nostelee hintoja kun ei ole kilpailua. Mikähän on hinta ensivuonna kun vero nousee ja nelosolutta ei vapauteta? 52€?

        Mikä on hinta alkossa jos vapautetaan? Mahtaa olla kova paikka alkolle kun joutuu pudottaan 20€ hinnasta pois.

        Tämä alkon hinnoittelu kuvastaa myös sitä mistä on oikeasti kyse. Kyse ei ole mistään alkoholin haitoista vaan puhtaasti siitä, että ei haluta nelosoluelle kilpailjoita jotka myy halvemmalla. Puska, Räsänen ja kumpp ovat täysin alkon monopoli lobbareita

        Kuitenkin jos nelosta ei vapauteta ja vero nousee on tuon hinta alkossa vaan yhä enempi jotain 52€ . Ei tuokaan tuo valtiolle mitään verotuloja,koska ihmiset hakevat yhä virosta 15 eurolla tismalleen samaa tuotetta. Ei kukaan siitä yli 50€ rupea maksamaan. tai hyvin harva. Täysin järjetöntä tuo alkon touhu ja tätä jotkut kannattavat. Uskomatonta. ei tuo 52€ ole mikään verotuloautomaatti. Pikemmkin verojen katoamis viroon ja latviaan automaatti.


    • putki.påållå
    • nääs

      Viinaralli loppuu kun Suomen hallinto ulkoistetaan Viroon.

      • Monopoliavastaan

        Loppuis varsin yksinkertaisella tavalla verojen laskulla ja alkon monopolin purkamisella. Mutta tässä maassa päättäjät vaan tuntuu kannattavan monpolia.mieluummin kuin vapaata kilpailua. Tätä en ymmärrä miksi pitää kannattaa monpolia eli firmaa jonka kanssa kukaan ei saa kilpailla. Alkoholi ja rahapelit ei voi olla tässä mitenkään poikkus.


    • MuutostaTulossa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5066
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe