Raamatun varhaishistoriasta

T.Mosse

Abraham oli Hamin jälkeläinen. Hänen isänsä Terah (Tera) oli Ha-run pappi, Ha-Piru, josta juontuu nimitys hibru- hebrealainen (eng.hebrew).Nehemian aikaisessa Persiassa heitä kutsuttiin hajji-piruz, Pyhän tulen papit.

Kaldealaiset olivat Hamin esi-isän Kushin jälkeläisiä. Kush-dim, Kas-dim, suljettu "kasti", joka perustui Polygamiseen sisaravioliittoon. Perheen päällä oli kaksi vaimoa, joiden lapset naitettiin serkuilleen. Sama isä, eri äidit. Näin vältettiin sisäsiittoisuus.

Varhainen kaldealainen uskonto oli matriarkaalinen. Esiäiti Amma (maa) oli ympärileikkauttanut/ menettänyt ulkoiset genitaalinsa. Tästä syntynyt verenvuoto oli uudelleensynnyttänyt maan. Siksi tyttölasten genitaalit täytyi ympärileikata, koska niin oli esiäiti Ammakin tehnyt. Ilman sitä ei ollut uudestisyntymää, eikä lastensaamista. Ympärileikkaamaton tyttö ei päässyt naimisiin, vaan oli hyljeksitty hamppu. Näin toimitaan vieläkin joissakin afrikkalaisissa heimoissa.

Vanhimmat kaldealaiset kalmistot Etelä-Afrikassa ovat 60 000 vuoden takaa.
Uudelleensyntymisen toivossa kaldealaiset hautasivat vainajansa punaokraan, joka kuvasi äiti Amman maahan vuotanutta verta, joka oli uudelleensynnyttänyt Maan. Näin kaldealaisilla oli toivo ikuisesta elämästä, uudelleensyntymisen toivo.

kaldealaisia hautapaikkoja löytyy joka mantereelta, aina Australiaa ja Amerikkaa myöten.

Kaldealaiset tunsivat punaokran magneettiset ominaisuudet, miten se toimi veden pinnalle ripoteltuna kompassina ja osoitti pohjoiseen, muinaiseen napatähteen Siriukseen, kaldealaisten Taivaaseen, josta saapui No-mo,(Nooa) "vesimies", joka opetti kaldealaisille kaiken viisauden, jolla he pelastuisivat "käärmeen" kynsistä, käärmeen, joka on aika itse.

Kaldealaisen uskonnon kriisi

Tähän asti:
Kaldealainen uskonto oli aikansa maailmanuskonto. Heidän äitinsä oli Amma ja profeetta No-mo (Nooa). Taivas oli Pleiadien tähdistössä Sirius.
No-mo oli tullut Siriukselta ja opettanut kaldealaisille luomisen salaisuuksia, Kahdeksaa Prinsiippiä, joista maailma rakentuu. Tietämällä nämä prinsiipit, saattaisivat kaldealaiset elää ikuisesti, kunhan he vain pitäisivät yllä näiden kahdeksan Prinsiipin tasapainoa, harmoniaa. Tätä tehtävää varten nimitettiin erityiset miehet, jotka muodistivat pyhän papiston, Kus-dim Ha-piru, "Tulenjumalan Kushilainen kasti". Egyptiläinen uskonto on suoraan alenevasti kaldealaista. Egyptin vanha nimi on Kemet- kahdeksan.

27

51

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • T.Mosse

      Katastrofi

      Vanhat kreikkalaiset jumaltarut kertovat, miten Saturnus ja Jupiter riitelivät Taivaassa. Jumalat yleensä olivat taivaassa, eivätkä he välittäneet maan asukkaista tuon taivaallista, vaan olivat itsekkäitä, toisin kuin hyvä Amma ja profeetta No-mo, kaldealaisten tuki ja turva.
      Kuitenkin kaldealaistenkin Taivaassa tapahtui onnettomuus. Pleiadien kahdeksasta tähdestä yksi sammui äkisti ja maailmankaikkeuden harmonia oli mennyttä, mikä enteili onnettomuutta.
      Kun vielä Saturnus ja Jupiter olivat riidoissa, tapahtui väistämätön. Saturnus sai alistua ja Jupiter nousi jumalista mahtavimmaksi. Jos lukija on tietoinen siitä vaikutuksesta, joka Jupiterilla on Maahan, niin siitä seurasi sapiskaa. Taivaallisen riidan seurauksena Jupiter purki kiukkua ympärilleen ja Hän tuuppi Terraa niin, ettei tämä ollut enää entisensä. Terran akselikallistuma muuttui 30 astetta niin, että entisen napatähden Siriuksen tilalle vaihtui nykyinen Pohjantähti, Ursa Minoris.
      Terra joutui kaaokseen. Meret läiskyivät yli äyräittensä, tuhoten kaupunkeja ja rannikoien pellot pilaantuivat suolavedestä.

      Tätä päivää muinaiset kansat muistelevat Pitkänä Päivänä, jolloin aurinko ei laskenut.

      • T.Mosse

        Kaldealaisten globaali yhtenäiskulttuuri murentui. "Portto itkee lapsiaan". Amman kulttuuri ja sen hienot kaupungit olivat iäksi mennyttä, vai olivatko.
        Daniel kertoo, miten hän näki,kun merestä nousi Peto, jolla on monta päätä. Peto oli kuollut, mutta sen KUVA puhui, kuin se olisi elävä. Amman Kaldealainen ”Peto” oli kuollut, mutta "ylösnousi", ei elävänä, vaan kuin elävä kuollut kuinZombie Halloweenin, Kelttien/kaldealaisten suurimpana juhlapäivänä, jolloin muistetaan kaikkia niitä edesmenneitä ,jotka hukkuivat 17. päivä Ithys-kuuta, samana päivänä, jolloin Arkin ovi suljettiin, ja vedet vyöryivät.

        Jumalten Riita Taivaassa tapahtui 10 000 vuotta sitten. Riidan seurauksena Maan akselikulma muuttui 30 astetta, Sirius menetti paikkansa napatähtenä , jonka tilalle asettui Pohjantähti Ursa Minoris. Akselikallistumaa seurasi tsunamien vyöry ja kun katastrofi oli ohi, seurasi toinen vastoinkäyminen, joka muutti kaldealaisten maailman perinpohjaisesti.

        Akselikallistuman jälkeen vanhat napajäätiköt alkoivat sulaa. Sulamisen seurauksena merten pinta nousi yli 100 metriä. Vanhat rannikkokaupungit jäivät vedenvaraan. Jotkin niistä rakennettiin uudelleen nykyisen rantaviivan tuntumaan. Vanhat kaupungit löytyvät nyt merenpohjasta lähes koskemattomana.


      • T.Mosse

        Peto nousee merestä

        Kaldealainen maailma toipui katastrofista. Jos mahdollista, vanhat temppelikaupungit rakennettiin uudelleen siinä toivossa, että vanhat "hyvät" ajat palaisivat. Amman valtakunta oli kuitenkin auttamatta hajonnut pirstaleiksi, aivan kuten Daniel kertoo. Uskonnon yhdistävät tekijät olivat poissa. Sirius ei enää ollut "taivaassa". Plejadit, "kahdeksan", olivat enää 7, "Seitsemän sisarusta", kuten antiikin ajan ihmiset sitä vastedes kutsuisivat.
        Yhteys mantereiden välillä katkesi, vanhat kartat, jotka perustuivat Siriukseen (ks. Piri Map), eivät enää täsmänneet. Laivat eivät enää löytäneet reittejään. Alkoi sivilisaatioiden eriytymisen aika, jolloin tavat ja kieli erkaantui yhteisöjen välillä. Lopulta kansat eivät enää ymmärtäneet toisiaan.
        Luonnonmullistuksen myötä oli tullut puute entisen vaurauden tilalle. Alueelliset ilmastot olivat muuttuneet ekvaattorin siirryttyä uudelle tasolle. Tuulet kääntyivät. Ennen vihannat alueet muuttuivat aavikoiksi. Alkoi kansainvaellusten aika ja sodat.


      • T.Mosse

        Vanhoja jumalia ja vähän uusia

        Amman maailman koettua kovia iski uskonkriisi. Kaikista harmoniaan tähtäävistä toimenpiteistä, joita Ha-run papisto oli suorittanut, oli heitä kohdannut onnettomuus. Syy ei tietenkään ollut pappien, mutta silti jouduttiin tekemään kysymys, mikä meni vikaan kaikesta huolimatta? Lopputulos oli lähes yksimielinen, että Amma ei ollut saanut riittäviä uhreja. Genitaaliveren vuodattaminen ei ollut riittänyt parantamaan Suurta Äitiä. Suurin ja pelottavin kysymys oli kuitenkin se, miten nyt käy ylösnousemuksen ja iankaikkisen elämän, kun Taivas, Sirius, oli siirtynyt sijoiltaan.
        Yhteys Taivaaseen piti saada takaisin, hinnalla millä hyvänsä.

        Ha-piru-kansa oli karjankasvattajakansaa. Lauman arvokkain eläin oli siitossonni, jonka piti olla virheetön kaikella tavalla.Kuitenkin kaikkein arvokkain omaisuus, mitä Ha-pirulla saattoi olla, oli hänen esikoisensa, suvun lunastaja Messu, Mashiah, joka takasi suvun jatkuvuuden, käytännössä iankaikkista elämää täällä maan päällä.

        Täytyy muistaa, että Ha-pirujen maailmankuva oli täysin dualistinen, Kaikki mitä tapahtui maan päällä, tapahtui myös Taivaassa. Kuoleman hetkellä Ha-pirun kaksi henkeä, se, joka on maan päällä, ja se, joka on Taivaassa, piti kohdata. Jos eivät, Ha-pirun sielu joutui "kadotukseen".
        Ha-pirut päättivät alkaa uhraamaan esikoispoikiaan jumalalleen Ha-Rulle, jotta tämä leppyisi, että kaikki olisi entisellään eivätkä Ha-pirut joutuisi kadotukseen.


      • T.Mosse

        Uskonkriisissä tuskissaan huokailevien kaldealaisten sydämet täytti kauhu. Kadotus odotti ja se voisi kohdata ketä tahansa, miksi siis jättää huomiseen sen, minkä voi tehdä jo tänään.
        Ha-pirujen temppelirituaalit saivat uutta sisältöä, kun perheenisät alkoivat tuomaan poikiaan uhrattavaksi. Veri valui maahan Ammalle ja taivaalle nousi "suloinen tuoksu", palavan ihmislihan etova lemu. Jos tästä ei Ha-Ru lepy, niin keinot jäävät vähiin. Ei leppynyt.
        Kuopuksen uhraaminen olisi ollut riski aikana, jolloin elinikä ei ollut kummoinen ja synnytyksetkin kammottavia, johtuen jatkuvasta tulehduksesta, jonka ympärileikkaus aiheutti ( siksi naista pidettiin saastaisena, eikä hän voinut olla pappi, jonka piti olla "puhdas").
        Orjien uhraaminen taas olisi ollut samaa, kuin olisi polttanut rahaa. Siksi kuvaan astui sodat. Naapuriheimon miehiä alettiin väijymään ja kiinnisaadut sitten uhrattiin. Amma sai veren, Ha-Ru "suloisen tuoksun".
        Sodankäynti oli kuitenkin riskaabelia hommaa. saattoi joutua itse kiinni ja se tiesi kadotusta, koska pisteet menivät naapuriheimon hyväksi. Lopulta syntyi jonkinlainen kauhun tasapaino, jossa käytettiin vaihtelevasti uhreina esikoispoikia, sotavankeja tai uhrieläimiä.
        Taivas ei kuitenkaan siirtynyt paikalleen ja perimmäiseksi tunteeksi kansoilla vakiintui kadotuksen pelko.


    • kunhan.kommentoin

      Aika näyttäköön oletko aito vai et.

      • Tämä ainakin kuulostaa aika paksulta: "Jumalten Riita Taivaassa tapahtui 10 000 vuotta sitten. Riidan seurauksena Maan akselikulma muuttui 30 astetta, Sirius menetti paikkansa napatähtenä , jonka tilalle asettui Pohjantähti Ursa Minoris. Akselikallistumaa seurasi tsunamien vyöry ja kun katastrofi oli ohi, seurasi toinen vastoinkäyminen, joka muutti kaldealaisten maailman perinpohjaisesti."


      • T.Mosse

        "Tämä ainakin kuulostaa aika paksulta: "Jumalten Riita Taivaassa"

        Ajatus ei ole omani. Varhaiset kreikkalaiset olivat kiinnostuneita kansojen vanhoista tarinoista. Myös heillä oli omat ikivanhat tarinansa. Yksi sellainen on juuri Pitkä Päivä, jolloin aurinko ei laskenut. Vanhassa testamentissa tämä vanha kertomus on valjastettu uuteen käyttöön kertomuksest kuninkaasta, joka pyysi Jumalalta, ettei aurinko laskisi ennen, kuin Israelilaiset ovat voittaneet.
        Samalla tavalla kertomus Jupiterin ja Saturnuksen kamppailusta löytyy kreikkalaisilta. Se on astroteologiaa, jonka takana on mahdollisesti aidosti tehtyjä havaintoja. Käytännössähän tällainen kahden kaukaisen planeetan toisiaan lähentyvistä radoista, mahdollinen konjuktio ja ohimarssi voitiin havaita maasta.
        Plejadien tähdistön kahdeksasta tähdestä yhden sammuminen on toinen vastaava tarina, eikä mitenkään mahdotonta, ovathan tähdet eri ikäisiä ja eri vaiheissa elinkaartaan. Joka tapauksessa Plevadeja sanottiin jo antiikin aikana uudella nimellään "seitsemän sisarusta". Tällä oli omat vaikutuksensa Ha-pirujen teologiaan, joka pohjautui kahdeksaan tähteen, heille silloin täydellisyyden luku.


      • SeiloriJyri
        T.Mosse kirjoitti:

        "Tämä ainakin kuulostaa aika paksulta: "Jumalten Riita Taivaassa"

        Ajatus ei ole omani. Varhaiset kreikkalaiset olivat kiinnostuneita kansojen vanhoista tarinoista. Myös heillä oli omat ikivanhat tarinansa. Yksi sellainen on juuri Pitkä Päivä, jolloin aurinko ei laskenut. Vanhassa testamentissa tämä vanha kertomus on valjastettu uuteen käyttöön kertomuksest kuninkaasta, joka pyysi Jumalalta, ettei aurinko laskisi ennen, kuin Israelilaiset ovat voittaneet.
        Samalla tavalla kertomus Jupiterin ja Saturnuksen kamppailusta löytyy kreikkalaisilta. Se on astroteologiaa, jonka takana on mahdollisesti aidosti tehtyjä havaintoja. Käytännössähän tällainen kahden kaukaisen planeetan toisiaan lähentyvistä radoista, mahdollinen konjuktio ja ohimarssi voitiin havaita maasta.
        Plejadien tähdistön kahdeksasta tähdestä yhden sammuminen on toinen vastaava tarina, eikä mitenkään mahdotonta, ovathan tähdet eri ikäisiä ja eri vaiheissa elinkaartaan. Joka tapauksessa Plevadeja sanottiin jo antiikin aikana uudella nimellään "seitsemän sisarusta". Tällä oli omat vaikutuksensa Ha-pirujen teologiaan, joka pohjautui kahdeksaan tähteen, heille silloin täydellisyyden luku.

        Itse asiassa tuo Joosuan aikainen auringon paikallaanpysyminen on vanhempi tapahtuma kuin tuo kreikkalaisversio joten........ näyttää vahvasti siltä puhut peetä.

        Sitäpaitsi tuo auringon paikallaanpysyminen on hyvinkin voinut johtua sääilmiöstä, tosin voimallisesta sellaisesta, eli tuosta merimiehille tutusta kangastusilmiöstä joka vääristää ilman lämpötilan vuoksi kaukaiset maisemat ja aurinkohan on tosi kaukana. Siis jos menet vaikka Kotkasta Pietariin tyynenä kesäpäivänä niin tulet takuuvarmasti näkemään Lavansaaret taivaanrannalla korkella meren yläpuolella ja hyvässä tapauksessa vieläpä väärinpäin jo paljon ennenkuin ne todella ovat horisontissa. Sen verran usein olen tuota väliä ruorissa seilannut että olen näitä nähnyt.
        Ja Atlantilla olen nähnyt joystikin takaa senkin että aurinko voi nousta uudelleen sopivan tuulensuunnan muutoksen vuoksi horisontin taakse jo laskeuduttuaan uudelleen loistamaa meren pinnan yläpuolelle.


    • tieteenharrastaja

      Avaaja, onko kertomallasi jotakin dokumentoitua lähdettä vai oletko itse koko tuon tajunnanvirran tuottaja?

      • T.Mosse

        Ha-Piruja koskeva osuus on lainassa argeologi Alice V. Baileyn tuotantoon. Hän on perhtynyt Afrikan sarven folkloristiikkaan ja muinaishistoriaan. Mielestäni ihan validi ja sekulaari lähde.En viitsinyt laittaa sen tarkemmin lähdeluetteloa, Täällähän on päästelty lähinnä aivopieruja sen kahden vuoden aikana, mitä olen tätä Allerin kakkosnelosta seuraillut.


      • jyriterve

        Hah hah, eiköhän se ole ihan sama kuka sekopää tuon roskan on tuottanut. Veikkaan että se on ollut joku keskiaikainen katoliseen selibaattiin kyllästynyt juoppohullu benediktiiniläismunkki. Heillä oli tapana hauskuuttaa toisiaan mitä ihmeellisimmillä evoluutioteoriamaisilla utopiauskomuksilla Raamatun kertomuksista. Olet kai kuullut Mustasta Raamatusta, se oli yksi näitä hupailuja.
        Niin, ja ns. apogryfikirjat ovat tästä hyvä esimerkki. Muuan niistä alkaakin sanoilla olipa kerran Daniel, viisas mies......heheh.

        Meinaan että Raamatun kertomuksilla on aina täsmällinen ajankohta ja nimetty kirjoittaja ja nimetyt tapahtumien osallistujat sekä dokumentoivat silminnäkijät.


      • T.Mosse

        "Hah hah, eiköhän se ole ihan sama kuka sekopää tuon roskan on tuottanut"

        Muistin väärin. Nimi on Alice C. LInsey.

        "
        Alice C. Linsley (M.Div.) is a Christian apologist with special training in Biblical Anthropology. She has been adjunct professor of Ethics, Philosophy, and World Religions at Midway College for eleven years. Her writings have appeared in numerous magazines, newspapers, and journals in the United States, Europe and Australia. "

        http://jandyongenesis.blogspot.fi/2013/04/about-alice-c-linsley.html

        Ps. En tee oikeutta Linseyn kattavalle työlle liittämällä hänen seikkaperäisiä tutkimuksiaan populääripainotteiseen kyhäelmääni. Pyydän anteeksi.
        Poistun takavasemmalle...


      • et.punctum
        T.Mosse kirjoitti:

        "Hah hah, eiköhän se ole ihan sama kuka sekopää tuon roskan on tuottanut"

        Muistin väärin. Nimi on Alice C. LInsey.

        "
        Alice C. Linsley (M.Div.) is a Christian apologist with special training in Biblical Anthropology. She has been adjunct professor of Ethics, Philosophy, and World Religions at Midway College for eleven years. Her writings have appeared in numerous magazines, newspapers, and journals in the United States, Europe and Australia. "

        http://jandyongenesis.blogspot.fi/2013/04/about-alice-c-linsley.html

        Ps. En tee oikeutta Linseyn kattavalle työlle liittämällä hänen seikkaperäisiä tutkimuksiaan populääripainotteiseen kyhäelmääni. Pyydän anteeksi.
        Poistun takavasemmalle...

        Näyttää pikaisen vilkaisun perusteella olevan siteeksi vähän totta ja loput kuvittelua ja omaa tulkintaa. Jos wiki ei jotakuta englantilaisnimistä tutkijaa tai "tutkijaa" tunne, hän ei yleensä ole kovin huomionarvoinen.

        https://www.google.fi/search?q=Alice C. LInsey&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=g1a_V9DmJOyO8QfG5INI#q=alice c. linsley


      • T.Mosse

        "Ei yleensä ole huomionarvoinen"

        Lindseyllä on kovat meriitit. Tässä esimerkki suosituksista:

        !Alice C Linsley: enemy of the Almighty, slanderer, plagiarist, anti-Negro, white supremacist and apostle of Lucifer".

        Linsley osoittaa kirjoituksissaan sen tosiasian, että patriarkaalisuuden historia on vain muutamia tuhansia vuosia vanha ja kattaa ns.tunnetun historian, sen aikavälin, jolta löytyy kirjoituksia, 5000-7000 vuotta max. Se on kirjoituksiin perustuvien uskontojen historia, joiden mukaan elämä alkoi -7000 vuotta sitten, maanantaiaamuna kello 7. Siksi hän saattaa saada arvonimen "the
        apostle of Lucifer".
        Patriarkaalisten uskontojen edustajat reagoivat- aivan samalla tavalla, kuin heidän jumalansa. Jeesus kutsui heitä "kyykäärmeen sikiöiksi", koska heillä ei ollut rakkautta, joka on jokaisen Jumalan Hengestä uudestisyntyneen ihmisen tunnusmerkki.


      • tieteenharrastaja
        T.Mosse kirjoitti:

        "Ei yleensä ole huomionarvoinen"

        Lindseyllä on kovat meriitit. Tässä esimerkki suosituksista:

        !Alice C Linsley: enemy of the Almighty, slanderer, plagiarist, anti-Negro, white supremacist and apostle of Lucifer".

        Linsley osoittaa kirjoituksissaan sen tosiasian, että patriarkaalisuuden historia on vain muutamia tuhansia vuosia vanha ja kattaa ns.tunnetun historian, sen aikavälin, jolta löytyy kirjoituksia, 5000-7000 vuotta max. Se on kirjoituksiin perustuvien uskontojen historia, joiden mukaan elämä alkoi -7000 vuotta sitten, maanantaiaamuna kello 7. Siksi hän saattaa saada arvonimen "the
        apostle of Lucifer".
        Patriarkaalisten uskontojen edustajat reagoivat- aivan samalla tavalla, kuin heidän jumalansa. Jeesus kutsui heitä "kyykäärmeen sikiöiksi", koska heillä ei ollut rakkautta, joka on jokaisen Jumalan Hengestä uudestisyntyneen ihmisen tunnusmerkki.

        Kiitos vastauksestasi. Siinä oli myös luovaa panosta, kun tutkijan nimestäkin oli kolme versiota.

        Olen lukemassa "Sapiens"-nimistä kirjaa ihmisen historiasta, jossa Linsley olisi varmasti mukana, jos antropologian tai historia tunnustetue osaajat ottaisivat hänet vähänkään vakavasti. Nyt ei ole, ja kirja toteaa objektiiviset havainnot ihmiskulttuurista yli 5´000 vuoden takaa lähes olemattomiksi.

        Et siis ole kirjoittanut mielikuvitusrunoelmaa, mutta kylläkin siteerannut sellaista.


      • Arkkiapologeetta
        T.Mosse kirjoitti:

        "Hah hah, eiköhän se ole ihan sama kuka sekopää tuon roskan on tuottanut"

        Muistin väärin. Nimi on Alice C. LInsey.

        "
        Alice C. Linsley (M.Div.) is a Christian apologist with special training in Biblical Anthropology. She has been adjunct professor of Ethics, Philosophy, and World Religions at Midway College for eleven years. Her writings have appeared in numerous magazines, newspapers, and journals in the United States, Europe and Australia. "

        http://jandyongenesis.blogspot.fi/2013/04/about-alice-c-linsley.html

        Ps. En tee oikeutta Linseyn kattavalle työlle liittämällä hänen seikkaperäisiä tutkimuksiaan populääripainotteiseen kyhäelmääni. Pyydän anteeksi.
        Poistun takavasemmalle...

        Hienoa mytologiaa T.Mosse. Tässä on jotain tuttua tematiikkaa, mutta suurin osa on täysin uutta asiaa meikäläiselle. Nämä esiraamatulliset myytit ja legendat ovat upeita semminkin, kun ne littää uskontojen jatkumoon ja kansojen kulttuurihistoriaan.

        Itse vakaumuksellisena ateistina pidän luultavana, että monien uskonnollisten traditioiden ja legendojen taustalla on todellisia tapahtumia, jotka udelleen kerrottuina ovat sukupolvi sukupolvelta kasvaneet myyttisiin mittoihin ja saaneet uskonnollisia sisältöjä. Esimerkiksi vedenpaisumustarina voi viitata n. 10 000 eaa. tapahtuneeseen asteroidin törmäykseen, joka aiheutti valtavia tsunameita Afrikan, Aasian ja Lähi-Idän rannikkoseuduilla. Kertomus esiintyy juutalaisten Tanakia edeltävissä uskonnollisissa traditioissa ja siksi on mahdollista, että kertomus, joka on ennen Tanakia kerrottu Gilgames-eepoksessa, on kulkeutunut suullisena perimätietona sukupolvelta toiselle ehkä satoja tai jopa tuhansia vuosia ennen kuin se päätyi kirjoitettuun muotoon. Muistaakseni Madagascarin rannikolla ja Afrikan sarven rannikoilla on merkkejä, jotka selittyisivät asteroidin törmäyksellä.

        Ja Jyri hei, sä et nyt vaan tajua!


      • Arkkiapologeetta kirjoitti:

        Hienoa mytologiaa T.Mosse. Tässä on jotain tuttua tematiikkaa, mutta suurin osa on täysin uutta asiaa meikäläiselle. Nämä esiraamatulliset myytit ja legendat ovat upeita semminkin, kun ne littää uskontojen jatkumoon ja kansojen kulttuurihistoriaan.

        Itse vakaumuksellisena ateistina pidän luultavana, että monien uskonnollisten traditioiden ja legendojen taustalla on todellisia tapahtumia, jotka udelleen kerrottuina ovat sukupolvi sukupolvelta kasvaneet myyttisiin mittoihin ja saaneet uskonnollisia sisältöjä. Esimerkiksi vedenpaisumustarina voi viitata n. 10 000 eaa. tapahtuneeseen asteroidin törmäykseen, joka aiheutti valtavia tsunameita Afrikan, Aasian ja Lähi-Idän rannikkoseuduilla. Kertomus esiintyy juutalaisten Tanakia edeltävissä uskonnollisissa traditioissa ja siksi on mahdollista, että kertomus, joka on ennen Tanakia kerrottu Gilgames-eepoksessa, on kulkeutunut suullisena perimätietona sukupolvelta toiselle ehkä satoja tai jopa tuhansia vuosia ennen kuin se päätyi kirjoitettuun muotoon. Muistaakseni Madagascarin rannikolla ja Afrikan sarven rannikoilla on merkkejä, jotka selittyisivät asteroidin törmäyksellä.

        Ja Jyri hei, sä et nyt vaan tajua!

        > Esimerkiksi vedenpaisumustarina voi viitata n. 10 000 eaa. tapahtuneeseen asteroidin törmäykseen, joka aiheutti valtavia tsunameita Afrikan, Aasian ja Lähi-Idän rannikkoseuduilla. <

        Olisiko tuolle jokin lähdetieto? Wikipedia ei moista pamausta tunne.

        https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_historical_tsunamis


      • Arkkiapologeetta

        Ei oikeastaan. Muistelin jotain dokumenttia, jonka olen nähnyt. Eli kyseessä on jonkun geologin esittämä hypoteesi vedenpaisumuksen syistä. Taustalla oli ko. geologin pohdinta miksi Madagascarissa rannikkoseudun sedimentit ovat kerrostuneet tavalla, joka viittaisi tsunamiin sekä tietyt kivilajit. Jotain sellaista. Ei siis edes semitieteellistä. Myyttejä ja legendoja.


      • T.Mosse
        Arkkiapologeetta kirjoitti:

        Hienoa mytologiaa T.Mosse. Tässä on jotain tuttua tematiikkaa, mutta suurin osa on täysin uutta asiaa meikäläiselle. Nämä esiraamatulliset myytit ja legendat ovat upeita semminkin, kun ne littää uskontojen jatkumoon ja kansojen kulttuurihistoriaan.

        Itse vakaumuksellisena ateistina pidän luultavana, että monien uskonnollisten traditioiden ja legendojen taustalla on todellisia tapahtumia, jotka udelleen kerrottuina ovat sukupolvi sukupolvelta kasvaneet myyttisiin mittoihin ja saaneet uskonnollisia sisältöjä. Esimerkiksi vedenpaisumustarina voi viitata n. 10 000 eaa. tapahtuneeseen asteroidin törmäykseen, joka aiheutti valtavia tsunameita Afrikan, Aasian ja Lähi-Idän rannikkoseuduilla. Kertomus esiintyy juutalaisten Tanakia edeltävissä uskonnollisissa traditioissa ja siksi on mahdollista, että kertomus, joka on ennen Tanakia kerrottu Gilgames-eepoksessa, on kulkeutunut suullisena perimätietona sukupolvelta toiselle ehkä satoja tai jopa tuhansia vuosia ennen kuin se päätyi kirjoitettuun muotoon. Muistaakseni Madagascarin rannikolla ja Afrikan sarven rannikoilla on merkkejä, jotka selittyisivät asteroidin törmäyksellä.

        Ja Jyri hei, sä et nyt vaan tajua!

        Hieman pistin omiani, täytyy myöntää. Niin teki myös Elias Lönnröt, lisäsi 30 prosenttia klassismia ja sai Kalevalan kerronnan kulkemaan.

        10 000 vuotta sitten alkaneen jäätiköiden sulamisen syy on prekessiossa, jonka "tiltin" todellisen merkityksen hiffasin hieman jälkijättöisesti. Maan kieroradan hienoinen elliptisyys riittää selittämään glasiaalikauden lämpövaihtelut, jotka tulevat ajallaan tuhansien vuosien sykleissä.
        Kreikkalaisten tarinalle jumalten riidoista löytynee siten muuta käyttöä. Plejadien tähden sammuminen sekin on tapahtunut niin kauan, että sillä ei ole ollut silminnäkijää,ei ainakaan ketään ihmislajista- kenties joku trilobiiteitä, eihän niiden tajunnanvirrasta ota selvää.

        Hamin mainitseminen Abrahamin esi-isäksi oli kardinaalimoka. Totta on kuitenkin, että Abrahamin isä oli Horus-kultin pappi Mesopotamian Urissa, mutta niin oli myös hänen vaimonsa isä Karnakissa, Luxorissa. kaukaisin Ur lännessä on Nigeriassa, jossa esi-isien kalmisto oli Urim. Kaldealaisuus yleensäkin oli levinnyt kaikille mantereille ja Abraham oli läpeensä kaldealainen, kunnes hän kuuli Luojansa äänen.


      • tieteenharrastaja
        Arkkiapologeetta kirjoitti:

        Ei oikeastaan. Muistelin jotain dokumenttia, jonka olen nähnyt. Eli kyseessä on jonkun geologin esittämä hypoteesi vedenpaisumuksen syistä. Taustalla oli ko. geologin pohdinta miksi Madagascarissa rannikkoseudun sedimentit ovat kerrostuneet tavalla, joka viittaisi tsunamiin sekä tietyt kivilajit. Jotain sellaista. Ei siis edes semitieteellistä. Myyttejä ja legendoja.

        Ei tuohon asteroidia ja tsunameja tarvita:

        > Esimerkiksi vedenpaisumustarina voi viitata n. 10 000 eaa. tapahtuneeseen asteroidin törmäykseen, joka aiheutti valtavia tsunameita Afrikan, Aasian ja Lähi-Idän rannikkoseuduilla. <

        Noihin aikoihin mannerjäätiköiden sulaminen tuotti merten pinnan noin sadan metrin pysyvän nousun, johin liittyi myös paikallisen veden nopeita nousuja ja laskuja. Asteroidi- ja maanjäristystsunameja on toki myös tapahtunut kaiken aikaa, mutta melko harvakseltaan. Vedenpaisumuksen kuvaus on silti aika kaukana niiden vaikutuksesta, vaikka mytologisesti muuttuneenakin.


      • tieteenharrastaja
        Arkkiapologeetta kirjoitti:

        Hienoa mytologiaa T.Mosse. Tässä on jotain tuttua tematiikkaa, mutta suurin osa on täysin uutta asiaa meikäläiselle. Nämä esiraamatulliset myytit ja legendat ovat upeita semminkin, kun ne littää uskontojen jatkumoon ja kansojen kulttuurihistoriaan.

        Itse vakaumuksellisena ateistina pidän luultavana, että monien uskonnollisten traditioiden ja legendojen taustalla on todellisia tapahtumia, jotka udelleen kerrottuina ovat sukupolvi sukupolvelta kasvaneet myyttisiin mittoihin ja saaneet uskonnollisia sisältöjä. Esimerkiksi vedenpaisumustarina voi viitata n. 10 000 eaa. tapahtuneeseen asteroidin törmäykseen, joka aiheutti valtavia tsunameita Afrikan, Aasian ja Lähi-Idän rannikkoseuduilla. Kertomus esiintyy juutalaisten Tanakia edeltävissä uskonnollisissa traditioissa ja siksi on mahdollista, että kertomus, joka on ennen Tanakia kerrottu Gilgames-eepoksessa, on kulkeutunut suullisena perimätietona sukupolvelta toiselle ehkä satoja tai jopa tuhansia vuosia ennen kuin se päätyi kirjoitettuun muotoon. Muistaakseni Madagascarin rannikolla ja Afrikan sarven rannikoilla on merkkejä, jotka selittyisivät asteroidin törmäyksellä.

        Ja Jyri hei, sä et nyt vaan tajua!

        Tuosta olen samaa mieltä:

        "..pidän luultavana, että monien uskonnollisten traditioiden ja legendojen taustalla on todellisia tapahtumia, jotka udelleen kerrottuina ovat sukupolvi sukupolvelta kasvaneet myyttisiin mittoihin ja saaneet uskonnollisia sisältöjä."

        Genesis-vedenpaisumuskertomus on mielestäni yksi tällainen. Myyttejä tulkittaessa näyttää silti helposti unohtuvan muistitiedon geologisesti katsoen nopea muuntuminen ja hapertuminen liki tunnistamattomaksi. Tuhansien vuosien kattavuus tuntuu jo melko ylivoimaiselta.


      • tieteenharrastaja
        T.Mosse kirjoitti:

        Hieman pistin omiani, täytyy myöntää. Niin teki myös Elias Lönnröt, lisäsi 30 prosenttia klassismia ja sai Kalevalan kerronnan kulkemaan.

        10 000 vuotta sitten alkaneen jäätiköiden sulamisen syy on prekessiossa, jonka "tiltin" todellisen merkityksen hiffasin hieman jälkijättöisesti. Maan kieroradan hienoinen elliptisyys riittää selittämään glasiaalikauden lämpövaihtelut, jotka tulevat ajallaan tuhansien vuosien sykleissä.
        Kreikkalaisten tarinalle jumalten riidoista löytynee siten muuta käyttöä. Plejadien tähden sammuminen sekin on tapahtunut niin kauan, että sillä ei ole ollut silminnäkijää,ei ainakaan ketään ihmislajista- kenties joku trilobiiteitä, eihän niiden tajunnanvirrasta ota selvää.

        Hamin mainitseminen Abrahamin esi-isäksi oli kardinaalimoka. Totta on kuitenkin, että Abrahamin isä oli Horus-kultin pappi Mesopotamian Urissa, mutta niin oli myös hänen vaimonsa isä Karnakissa, Luxorissa. kaukaisin Ur lännessä on Nigeriassa, jossa esi-isien kalmisto oli Urim. Kaldealaisuus yleensäkin oli levinnyt kaikille mantereille ja Abraham oli läpeensä kaldealainen, kunnes hän kuuli Luojansa äänen.

        Vai Lönnrotin jäljillä niin sinä kuin Linsleykin. Mikäs siinä, mutta olisit voinut silti avoimesti kertoa esitteleväsi myyttien tulkintaa eikä todeksi tarkoitettua vaihtoehtoista historiaa. Vieläkin oikoilet mutkia suoriksi:

        "..10 000 vuotta sitten alkaneen jäätiköiden sulamisen syy on prekessiossa,..

        Jääkausijäiden sulaminen päättyi eikä alkanut tuona ajankohtana. Sulamisen syy oli monen tekijän summa, joskin maapallon radan toistuvat (ei kertaluonteiset) muutokset ovat osa niistä. Nyt esimerkiksi ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos saattaa merkittävästi lykätä kvartäärijääkautemme seuraavaa jäätiköitymistä (glasiaalia).


      • T.Mosse
        tieteenharrastaja kirjoitti:

        Vai Lönnrotin jäljillä niin sinä kuin Linsleykin. Mikäs siinä, mutta olisit voinut silti avoimesti kertoa esitteleväsi myyttien tulkintaa eikä todeksi tarkoitettua vaihtoehtoista historiaa. Vieläkin oikoilet mutkia suoriksi:

        "..10 000 vuotta sitten alkaneen jäätiköiden sulamisen syy on prekessiossa,..

        Jääkausijäiden sulaminen päättyi eikä alkanut tuona ajankohtana. Sulamisen syy oli monen tekijän summa, joskin maapallon radan toistuvat (ei kertaluonteiset) muutokset ovat osa niistä. Nyt esimerkiksi ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos saattaa merkittävästi lykätä kvartäärijääkautemme seuraavaa jäätiköitymistä (glasiaalia).

        Jokaisella meillä on omat puutteemme. Itse olen kirjoittanut tänne lähinnä tajunnanvirtatekniikalla ja on hyvä, että kakkosnelosen suuri Collegium (arviolta max 10 lukijaa- saldo poistettiin, onko siitä vuosi vai kaksi) sitten oikaisee ilmiselvät virheet. Linsleytä on siitä turha syyttää. Hän on apogolisti ja pitäytyy Raamatullisessa aikaperspektiivissä. Ymppäsin tuon tulvakertomuksen yksiin glasiaarikauden lämpöjakson alkamisen kanssa, joka oli 10 000 vuotta sitten, josta tosin kirjoitit minun sanoneen seuraavaa "Jääkausijäiden sulaminen päättyi eikä alkanut tuona ajankohtana". Suo siellä, vetelä täällä. Mitä siitä sanookaan Magisterum, Magien suuri kokous? Se ei ainakaan sijaitse täällä (kakkosnelosessa).

        Nooan tulva säilyy siten arvoituksena.


    • Seemin_jälkeläinen

      Aabraham oli Seemin jälkeläinen. Nooalla oli kolme poikaa: Seem, Haam ja Jaafet.
      Tämän alkuperän vuoksi tiettyjä kansoja sanotaan seemiläisiksi kansoiksi.

      Olet käyttänyt väärää lähdetiedostoa. Miksi et lukenut suoraan Raamatun tekstiä?

      Et siis tajua mitään lähdetiedostojen luotettavuuden arvioinnista mitään. Teillä tiedeuskovilla skientisteillä on tosi heikko luetun ymmärrystaito.

      • tieteenharrastaja

        Ei Mosse ole "tiedeuskova scientisti", vaan kuvitelmiin uskova epätieteilijä.


      • Arkkiapologeetta

        Ei kai näihin tarvitse uskoa yhtään sen enempää kuin Raamatun tarinoihinkaan. Kiinnostavia pohdintoja varhaishistorian aamuhämäristä, joita joku kulttuuriantropologi on esittänyt. Kyllä tämä sivuillaan näyttää perustelevan oletuksiaan. Mutta eikö tällaiset jutut ole aina enemmän ja vähemmän koottu tiedonsirpaleista ja vanhoista myyteistä. Ei nämä koskaan täytä eksaktin tieteen kriteerejä.

        On kuitenkin myyttejä ja legendoja sekä joitain arkeologisia löytöjä, jotka herättävät uteliaisuutta, koska niiden ikä ja rakennusmenetelmät eivät tahdo sopia nykyiseen historiankäsitykseen. Esimerkiksi Göbekli Tepe on rakennettu n. 12 000 vuotta sitten kivikautisten metsästäjä-keräilijä-paimentolaisten aikana.

        Pumapunkussa, joka radiohiiliajoituksen perusteella on rakennettu n. 500-600 jaa. on käytetty mm. 65-135 tonnia painavia kivipaasia, jotka on kuljetettu 10 tai 50 mailin päässä sijaitsevilta louhoksilta, sekä rakennusmenetelmää, jossa jokainen rakennelman kivi on hiottu eri muotoon niin tarkasti, että kahden kiven väliin ei mahdu edes partaveitsen terä. Kivissä ei ole myöskään merkkejä taltan käytöstä. Tämä on kiinnostavaa koska jopa nykyaikaisilla menetelmillä tällaisen rakennelman toteuttaminen olisi haastavaa. Entä 1500 vuotta sitten?

        Enivei. Tällaiset on mukavia kuriositeetteja, jotka saavat miettimään sitä kuinka paljon nykyään tiedämme ja kuinka paljon joudumme yhä arvailemaan menneisyyden arvoitusten taustoja. T.Mossen mytologiaa tuskin koskaan voi todistaa, mutta varmasti ainakin osittain se perustuu afrikkalaiseen folkloristiikkaan ja kuvaa alueen ikivanhoja uskomuksia.

        Kalevala on kokoelma suomalaisia kansanrunoja. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura on koonnut arkistoon yli puoli miljoonaa suomalaista kansanrunoa. Tämä rikas kulttuuriperimä kuvaa suomalaisten varhaishistoriaa ja uskomuksia. Ehkäpä tämä Linsey on koonnut afrikkalaisia kertomuksia ja työstänyt niitä vähän niin kuin Lönnrot Kalevalaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      174
      1578
    2. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      126
      1501
    3. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      119
      1442
    4. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      8
      1147
    5. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      74
      983
    6. Sähköauto ei saastuta

      Koska sähköautossa ei ole saastutusputkea kuten polttomoottoriautossa. Saastuttajille tulee mätkäistä kunnon saastutusv
      Maailman menoa
      276
      950
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      223
      932
    8. Olisitko oikeasti

      valmis kohtaamaan kaivattusi?
      Ikävä
      86
      873
    9. Älä nainen leikistä suutu!

      Ja kyllä täytyy kritiikkiäkin kestää, mm. ylipaino, se että oot köyhä jne jne Melko tutulta mieheltä
      Ikävä
      77
      823
    10. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      147
      814
    Aihe