Prosentteja laskiskellessa sanotaan että puolet sokerista muuttuu alkoholiksi. Laskukaavalla esim jos laittaa 5 kg sokeria 25l vettä niin pitäisi tulla liki 12 %:sta. 5000 g : 17 g : 25 l = 11.8% alkoholia. Eihän tämä kaava päde jos käyttää eri sokereita. Esim panimosokeria vaaditaan 1,1 kg tavalliseen sokeriin verrattuna.
Itse tein n 28 l nestettä johon laitoin 6 kg herukkaa, 1 kg rusinoita ja 6 kg tavallistasokeria ja 1 kg panimosokeria. Käyminen loppui ja ominaispainoon 10 ja prosenttimittari näyttää 10%. Mihinkä tässä voi luottaa ????? Viini kävi noin 20 päivää.
Panimosokeri,tavallinen sokeri ja alkoholiprosenti
Viinitietoutta
0
2919
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 172413
- 441261
Piilorikollisuutta Puolangan päätöksentekoelimissä? Kyllä! Julkisesti todistettu!
Kyösti (kesk) rehenteli julkisissa tiedotusvälineissä tehneen jo ennen vaaleja sopimuksen kokoomuksen ehdokkaiden kanssa70907Miten suomalaiset miehet
On usein niin aikaansaamattomia? Odottavat prinsessapalvelua. Odottavat, että nainen tekee aloitteen, että nainen pyytää135848- 45841
- 59807
- 42786
Eräs läheinen sanoi
Että mies kyllä ottaa aina itse yhteyttä, jos on kiinnostunut. Oli tilanne mikä hyvänsä. Kuulemma kuvittelin koko jutun.44755Eduskunnassa valmistaudutaan jo persujen täydelliseen romahdukseen - Koko paska kaatuu hetkessä
– On mahdollista, että käy kuin Assadin Syyrialle tai Ceaușescun Romanialle: koko paska kaatuu aivan hetkessä, kun tarpe164742Iloista ja aurinkoista pääsiäistä kaikki palstan kivat sinkut :)
Täällä on näköjään vähän huono meininki tarttunut kuin tuolta muualta mutta pidetään edelleen tämä puoli suht positiivis130694