Mikä tuhoaa punaherukan ja karviaisen lehdet....

MarjapensaatMetsässä

Istutin keskelle metsää raivattuun aukkoon erilaisia marjapensaita. Yleensä tavallisessa puutarhassa mustaviinimarjaan iskee tuholaiset ensimmäiseksi ja muut säilyy terveinä. Nyt kävi niin että karviaisiin ja punaisiin iskeytyi jotkut toukat ja söivät osan pensaista täysin puhtaiksi.

Elpyykö pensaat vielä keväällä, vai kannattaako ne uusia jo syksyllä?

Samaa tuholaista oli kotipuutarhassakin, mutta ehdin torjuntaan alkuvaiheissa ja elinvoimaisilta pensaat näyttää edelleenkin.

Mustaherukan kohdalla saavutin tavoitteen ja ne on säilynyt terveinä metsätarhassa, mutta samaan aikaan kotipuutarhaan istutetut ovat saaneet erilaisia sieni- ja vastaavia tartuntoja.

Olen nähnyt metsätarhoissa hyvin kasvavia ja elinvoimaisia vakoisia ja punaisia herukkapensaita ja karviaispensaita. Onko vain sattumaa että minun pensaat syötiin paljaiksi?

12

4471

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poltinkarva

      karviaispistiainen

      • poltinkarva

        Vielä, pensaat todennäköisesti alkavat kasvaa keväällä. Vaan sitten on pidettävä tarkka vaari, etteivät ne madot taas syö lehtiä. Aloittavat tuhotyön pensaan sisältä.


      • MarjapensaatMetsässä

        Kuvien mukaan karviaispistiäisen toukat on ruskeita tai harmaita tai jotain siltä väliltä. Nämä pistiäiset ovat vihreitä, eli saman värisiä kuin kuusipistiäisen toukat. Ja onhan noita vihreitä toukkia vaikka kuinka montaa erilaista lajia. Olisko joku koivumittarikin.


      • poltinkarva

        On ne vihreitä ja ainakin minun karviaisissa on ollut. En tiedä mitä kuvia olet katsellut. Vihreitä matoja on vaikea huomata. Ne madot ovat lehtien reunoilla. Aikuisia perhosia olen myös nähnyt. Googlaamalla tuli kuvia vihreistä madoista. Oletko taas joku viisastelija??? Jos olet sitä mieltä että koivumittari syö marjapensaat, niin ole typerä kaikessa rauhassa äläkä vaivaa toisia kyselyilläsi.


    • Koivumittari

      Kun metsään olet vienyt, niin koivumittari on yksi mahdollinen lehtien tuhooja. Varsinkin jos metsäpuutarha on perustettu havupuumetsään niin silloin kohdalle sattunut koivumittariperhonen valitsee suurella todennäköisyydellä marjapensaan, koska muita lehvästöjä ei ole tarjolla. Koivumittari on myös tavallinen kotipuutarhatuholainen ja sille kelpaa juurikin marjapensaiden lehvästö.

      • Äkämäpunkkejaväistäen

        Mustaherukkaahan sinne metsään yleensä istutetaan kun puutarhat on vahvasti herukan äkämäpunkin saastuttamia. Kun hoitaa huolella niin voi olla että äkämäpunkit eivät juurikaan löydä metsässä kasvaviin mustaherukkapensaisiin.


    • poltinkarva

      Mittarit on helppo tunnistaa. Harvoin niitä kotipuutarhoissa on. Tänä kesänä ilmeisesti tuulten mukana tuli valtavasti herukkapistiäisiä. Niin, että on hyvin todennäköistä, että ovat löytäneet ne metsässäkin olevat pensaat. Pissapäät saavat askarella mittaritoukkien kanssa.

      • Sairastanimittelyä

        Lopeta sai tapa nimitellä.


      • Oletkosairas

        Oletko sairas kun jatkuvasti nimittelet.


    • Joo-oh

      Istutit keskelle metsää marjapensaita?? Nyt ei kyllä ole ihan uskottava aloitus, taitaa olla sativa kasvit keskellä metsää, ja nyt yrittää kierrellen ja kaarrellen tosiasiassa kysyä neuvoja lehtien laadun parantamiseen.

      • Pysyasiassa

        Tuskin typerä kommennttisi auttaa kysyjää pätkääkään.


    • Harvointäystuho

      Koivumittarin toukka on tavallinen puutarhatuholainen. Täystuhoa se aiheuttaa kuitenkin aika harvoin ja silloinkin tuho kohdistuu lähinnä pieniin marjapensaisiin. Täysikokoisissa pensaissa täystuho on aika harvinaista. Täysin paljaaksi syöty pensaskin toipuu kohtuuhyvin jos ei joudu saman tuhon kohteeksi peräkkäisinä vuosina. Nuorena toukka on vihreä, mutta muuttuu vanhetessaan tummemmaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe