Aihe

Tatamiajan hukkaa

Fkougjl

Vieläkin näkee judotreeneissä sellaisia alkujumppia, joissa juostaan ja punnerretaan. Onko vetäjiltä ideat hukassa vai koulutus kesken? On tuhat tapaa ottaa alkulämmöt lajinomaisesti ilman että tatamiaikaa hukataan turhaan. Mattodrillit, uchikomi, liikkumisharjoitteet ja suunnanvaihdot, kamppailulliset pelit... Hommiin vaan.

11

51

  Vastaukset

  • Onko varmaa, että kaikki tekevät treenien ulkopuolella omia aerobisia ja voimatreenejä? Ja puhutko aktiivikilpailijoiden, perusharrastelijoiden vai yhteisistä treeneistä?

   • Kyllä judollisilla pariharjoitteilla saa saman ja paremman voimatreenin ja aerobista treenin kuin juoksulla & jumpalla.


   • Höpö höpö, varsinkin voimaharjoittelun suhteen, mutta myös aerobisen.


   • Ei ihme että taso on tämä, jos aerobinen ja voimatreeni on judon alkujumpan varassa. Ja jos se vedetään niin kovaa että sillä on vaikutusta, ei taitolajin hienomotoriikan oppiminen taida enää onnistua.


   • Niinpä. Katsokaa mitkä ovat maajoukkuetasoiselle judokalle suositellut voimatasot eri voimailuliikkeissä (googlella löytynevät, mahd. Kihun sivuilta tms.). Hattu pois päästä niille, jotka moisiin pystyvät pelkillä judotreeneillä, edes steroidien avulla. Mutta jos joltain onnistuu, niin pankaa tähän perään oma painonne ja niitä tuloksia penkki, jalkakyykky, mave, rive jne... (kai nuo tulokset voi käväistä testaamassa, vaikka ko. liikkeitä ei treenaisikaan?)

    Painotukset kamppailulajeissa vaihtelevat jonkin verran lihasryhmäkohtaisesti, mutta muistikuvani mukaan judossa korkeimmat, krekossa sitten, vapaapainissa tämän jälkeen (ja kahdessa jälkimmäisessä erona luonnollisesti krekon ylävartalovoimavaatimukset suhteessa suurempia, vapaassa jalkojen).

    Enpä muista löytyikö pystylajeja kuten amatöörinyrkkeily, thainyrkkeily, potkunyrkkeily, TKD ja WKF-karate, mutta näissä luonnollisesti alhaisemmat kuin painilajeissa. Painotuseroja oli myös räjähtävän/pikavoiman ja voimakestävyyden suhteen.

    Huippu-urheilu tai huipulle tähtäävä urheilu on vähän eri asia kuin käydä vain tiheästi judotreeneissä...


  • Varsinkin, jos vetäjä ulkolainen huippu tai kotimainen Sensei

  • Neil Adams kirjoitti alkuviikosta blogissaan, että joka treenillä on oltava teema ja tavoite. Ja että alkujumppa jo tehdään sellaiseksi, etyä se tukee ja virittää teemaa. Jos ei ole ideaa, aina voi juosta ja punnertaa.

   • Niin, näinhän se kun NA sen kertoo blogissa niin hienoa ja totta, mutta kun meillä on valmentajia, jotka tekee sen ihan käytännössä....


   • Se vain hämmästyttää kun vieläkin on valmentajia, jotka ei tee käytännössä.


  • 40 min kuperkeikkoja, 3 min ohjattua tekniikkaa, kokeillaan 2 min, taas 3 min ohjattua tekniikkaa, jota "kokeillaan" 2-3, min, sitten 2-3 randoria ja niiden päälle 15 min venyttelyä. Valitettavan yleistä.

   • Parhaat treenit siinä juuri listasit! Tuon jälkeen suihkuun ja kotiin hyvillä mielin!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   110
   9069
  2. Onko Stefan Therman monimiljonääri?

   Jotkut väittävät että on, toisten mielestä pelkkä velka-elvis jolle kohta käy köpelösti. Mikä on totuus?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   67
   7167
  3. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   283
   4803
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   91
   3142
  5. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   51
   2628