Jäikö Guggenheimin rahoitus sittenkin vielä auki?

Lehmänkauppoja

Jäikö Guggenheimin rahoitus sittenkin vielä auki?

Kotimaa | STT |
Helsinkiin kaavaillun Guggenheim-taidemuseon rahoitus saattoi sittenkin jäädä vielä auki hallituksen budjettiriihessä. Hallituslähde kertoo STT:lle, että budjettiriihessä ei tehty virallisesti päätöstä hankkeesta, vaan asia jäi auki.

Budjettiriihessä hallituspuolueet harkitsivat 40 miljoonan euron rahoitusta hankkeelle. Muun muassa elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) toivoi ennen budjettiriihtä, että hankkeelle myönnettäisiin rahoitusta.

Perussuomalaiset sen sijaan vastustivat ajatusta. Budjettiriihen jälkeen medialle lähettämässään tiedotteessa perussuomalaiset tulkitsivat, että Guggenheimin valtionrahoitus oli torpattu lopullisesti. Tiedotteen mukaan perussuomalaiset torjui kokoomuksen ja keskustan esittämän rahoituksen.

–  Perussuomalaisten ansiosta valtion rahoja ei tähän hankkeeseen suunnata. Asia on nyt kerta kaikkiaan loppuun käsitelty, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho sanoi.

Guggenheim on kansainvälinen taidemuseoverkosto, jota ylläpitää Solomon R. Guggenheimin säätiö.

8

<50

  Vastaukset

  • Soinin yli ei kävelty, todella hyvä juttu kun sai hankkeen torpattua,niin sitä pitää toimia eikä puhua,no hallitus jatkaa ja hyvä niin maahan on toivottu uusia vaaleja kaikki kumminkin muistavat edellisen hallituksen jossa ei saatu mitään aikaan kuin keskenäistä riitelyä,kaksi käpykaartipuoluetta luikki oitis karkuun raukkamaisesti .Tämä hallitus ainakin toimii .

  • Guggenheim-vero pullahtaa kyllä uudestaan esille, viimeistään vuoden päästä. Olli Rehn on palkattu asian lobbaajaksi kokoomuslaisten lisäksi.

   Voi olla, että Helsinki maksaa tuonkin 40 miljoonaa ja rakentaa kokonaan omalla kustannuksellaan Guggenheimin. Tuo valtion rahoitushan olisi ollut vain pieni osa rahotuksesta. Helsinkiläisenä veronmaksajana vituttaa koko Guggenheim ja vielä todennäköinen kunnallisäyrin nousu tuon paskan takia.

  • Siitten pitää muuttaa pois jos ei halua maksaa,hyvinkin on mahdolista että hanke toteutuu ylläpitö jää kaupungin maksettavaksi merkittävä menoerä veronmaksajille . Kannattaa miettiä ketä äänestää kunnallisvaaleissa,Perussuomalaiset on varmavaihtoehto että tänne sitä möskää ei rakenneta.

  • Totuus on, että Guggenheimia ei ole koskaan ollutkaan tarkoitus maksaa valtion rahoista. Rehnin ulostulo Guggenheimin rahoituksesta oli sovittu hallituksessa etukäteen samoin kuin se, että se ei johda mihinkään. Soinikin siis tiesi tämän etukäteen. Tarkoitus oli antaa vain Soinille tilaisuus kertoa, että persut torjuivat Guggenheimin. Persujenkin piti saada näyttää, että saivat muka jotain aikaan.

  • Ja entäs muut kulut niitä ei saa unohtaa.

  • Heitetään jossain lisäbudjetissa salaa..

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän

   rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen" https://www.seiska.f
   Maailman menoa
   190
   10508
  2. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   99
   1835
  3. Martina oli alle vuorokauden Vicin kanssa

   Eskon ja Martinan ig näkee, Vici tuli eilen illalla pitkästä aikaa Martinalle. Martina hyvä äiti laittoi aamulla videota, ovat ihan kaksin Vicin kanss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   74
   1374
  4. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   186
   945
  5. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   81
   887