Staffordshirenbullterrieri kokemuksia?

hulivilinen

Staffin omistajat hoi! Olen itse ollut jo jonkin aikaa kiinnostunut kyseisestä koirarodusta ja haluaisin kuulla teidän henkilökohtaisia kokemuksia ja mielipiteitä rodusta. Minkälainen staffisi on yksilönä? Oliko vaikea kouluttaa? Jos oli, niin mikä on ollut vaikeinta? Entä kuinka usein harrastatte liikuntaa? Harrastatteko lenkkeilyn lisäksi muitakin aktiviteetteja? Kaikki nämä ja muutkin asiat kiinnostavat, joten vastailkaa toki!

6

2856

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Staffordshireläinen

      Naapurilla ja parilla kaverilla on staffi. Hymyileviä luupäitä jotka menee sata lasissa loppuun saakka. Rikkovat pallot ja kaiken mitä saavat suuhunsa taas painaen menemään. Murkkuiässä ei välttämättä jakseta kuunnella ''turhia'' komentoja vaan painetaan horisontiin satasella tehden uukkari puolen tunnin päästä ilmeellä: heh,oliks sulla jotain? Yhdelle on pidetty jo muutamat jääkaudet sekä pevi sessiot silti irvileuka vaan painaa mielensä mukaan menemään kun omistaja kuumenee pellon päässä :D
      Hauskoja koiria jotka vaatii huumorintajua sekä ymmärrystä etteivät ole koirapuistokoiria vaikka muutamien kanssa tullaankin toimeen. Tekemistä nenätyöstä aina juoksemiseen joko irti tai omistajan kanssa on must sen verran virtaa tältä rodulta löytyy.

      Ihmisrakkaita kuitenkin päivän päätteeksi vauvasta vaariin ovat näille hymyn huulille nostattajia vaikka rautapäitä ovatkin :)
      Ehdottomasti suositan kasvattaja vierailulle ja ottamaan sellaiselta joka panostaa luonteeseen sekä terveyteen linjoissaan!

      Tuossa muutama hyvä paikka katsoa kasvattajia läpi sekä vertailla eri linjojen koiria on kevyt runkoisia sekä sitten chunky (true-type)
      http://www.eurobreeder.com/breeds/staffordshire_bull_terrier.html
      http://www.champdogs.co.uk/breeds/staffordshire-bull-terrier/puppies
      http://www.pets4homes.co.uk/search/?type_id=3&breed_id=216&results=10&sort=pricehigh

    • Ihania, iloisia ja omaan makuuni todella kauniita koiria, jotka rakastavat ihmisiä yli kaiken! Kova kivunsieto joka helpottaa eläinlääkärikäyntejä ja pikkulasten kanssa oloa. Suht kohtalainen motivaatio työskentelyyn, vaikka huomio herppaantuukin herkästi.

      Kokoonsa nähden vahvoja koiria, joista ei kannata toivoa kaveria koirapuistoiluun, sillä usein koira-aggressiivisia viimeistään 3-vuotiaana. Ei siis kannata luottaa siihen, että pentuna ja vielä parivuotiaanakin sietää muita. Tutustu siihen miten irrotetaan oikeaoppisesti (hapettamalla) jos onnistuu joutumaan tappeluun toisen koiran kanssa, sillä nämä eivät terrierinä usein irrota otettaan herkästi.

      Itsepäisiä ja voivat rikkoa paikat aivan totaalisen paskaksi jos niin tahtovat. Vaatii omistajan jolla luontaista auktoriteettia ja aiempaa kokemusta koirista. Jossei omasta, niin vahva kokemus koirista muuten.

      Ihania pallopäitä jos osaa kasvattaa yhteiskuntakelpoiseksi. Kasvatuksen ketuilleen mennessä joka paikan tuhoava terminaattori ja kulmakunnan kauhu.
      Murrosikä näillä voi myös olla haastava, joten mielen ja kropan vahvuutta tarvitaan. :)

      Yleensä rakastavat ihmisiä niin kovin, että päinhyppimistä todella vaikeaa saada pois. Tunkevat syliin ja ovat kaikessa mukana. Rohkeita.

      Itsellä löytyy tällä hetkellä kaksi tämän rodun amerikanserkkua, eli amstaffia.
      Harrastetaan taakanvetoa, pyöräilyä, rullaluistelua, repunkantoa, normilenkkeilyä, tottelevaisuutta, temppuja, nose workia jne. Ehdottomasti suosittelen staffille myös töitä, jotta se pysyy tyytyväisenä eikä tuhoa asuntoa.
      Liikunnan lisäksi EHDOTTOMASTI opetellaan myös rauhoittumista ja aivotyöskentelyä, kuten juuri temppuja, nose workia jne.

      Suosittelen tutustumaan lajeihin jotka vois kiinnostaa, sekä etsimään kasvattajan joka välittää tosissaan terveydestä. Staffilakin kun nykyään on mm. lonkka ja iho-ongelmia aika paljonkin.

      http://koirarodut.suntuubi.com/?cat=230

      Tule facebookin staffiryhmään kyselemään lisää! :)

    • täyttäpaskaa

      Staffit ovat tappajakoiria eli rotuna täyttä paskaa. Eivät opi mitään eikä mihinkään voi käyttää.

      • Ei muuten ole, vaikka turha provo tää onkin.
        Staffit ovat yliystävällisiä ihmisiä kohtaan ja loistavia seurakoiria. Sietävät lapsien rajuakin käsittelyä hermostumatta. Ihmistystävällisempää rotua saat hakea.
        Nää ei aina siedä toisia koiria/eläimiä, mutta se ei tee niistä vaarallisia ihmisille.

        Staffit tykkää usein tehdä temppuja, vaikka toisinaan se huomiokyky herkästi herppaantuu... :D

        https://www.youtube.com/watch?v=d7QhBu1hQb4


      • justjuuuuu

        Vai tappajakoiria. Missäs kohtaa staffeja on jalostettu tappamaan ihmisiä? Niin, ei missään vaiheessa, joten lakatkaa hysterisointi ja turha mollaus.
        Staffit on tehny just niinkuin ihminen on halunnut, eli tapellut toisten koirien ja eläinten kanssa. Kuka siihenkin syyllinen? Oikein arvattu! Ihminen.


    • pakaboys

      mors . mull oli staffi buffo n. 4. vuotta . erittäin iloinen ja sosiaalinen kaveri joka tuli kyllä kaikkien kanssa toimeen . mutta se on bullterrierri eli luonnetta löytyy . ei missään tapauksessa eka koiraks . 0n kova luonto ja kovä hääräämään .. menee sohvat kengät ja kaikki minkä rikki saa puruvoimaa 800 kpnm . eli rikkoo kaiken minkä irt saa .muuten ihana sosiaalinen ja ihmisrakas . mut tosi haaste . en suosittelle ekaks koiraks

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      133
      3537
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1389
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1219
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1124
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    8. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1018
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1006
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      52
      904
    Aihe