Valtiontalous kuntoon rikkausveroilla

korjataan.talous.kuntoon

Hallitus teki budjetin. Uutta velkaa otetaan 5,5 miljardia. Samaan aikaan miljardeja makaa käyttämättömänä rikkaiden kansalaisten tileillä. Ja rikkaiden verotusta silti kevennetään.

Onko tässä mitään järkeä?

Perustulokokeilun mukaan 560 euroa kuukaudessa riittää elämiseen. Tämä on hyvä lähtökohta ja siitä on pidettävä kiinni.

Maksetaan velat pois kerralla rikkaiden sukanvarsisäästöillä. Eli kiinteä omaisuus otetaan valtion haltuun ja helposti realisoitavalla pääomalla maksetaan valtionvelkaa.

Toimenpiteen jälkeen aletaan maksamaan jokaiselle täysi-ikäiselle kansalaiselle 560:n euron suuruista kansalaispalkkaa. Jokainen käyttäköön palkkansa kuten parhaaksi näkee, mutta sijoitustoimintaan sitä ei saa käyttää.

Tällä menettelyllä Suomi saadaan velattomaksi ja usko parempaan tulevaisuuteen palautetuksi. Positiivisempi ilmapiiri luo myönteistä talouskasvua.

24

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • specter

      Miten köyhät sitten osallistuisivat tämän toiminnan rahoittamiseen. Jo nyt köyhempi 50% suomalaisista on nettosaajana verotuksessa.

      Aina kun ehdotetaan jotain uusia veroja, maksuja ym. Aina on asia niin, että niitä veroja ehdotetaan, joita itse ei ikinä maksa.

      Varallisuusvero, pääomatulovero - näitä pitäisi käyttää. Ainoa vaan, että ehdottajat ei tule ikinä itse maksamaan tätä.

      Kommunismia ja vasemmistolaisuutta kannattaa eniten ne, jotka ovat muutenkin saamapuolella.

      Kommunistien ja vasureiden mielestä kaikki pitäisi tasapäistää, eikä he itse osallistu mitenkään tälläisen toiminnan rahoittamiseen.

      • maassa.tavalla

        "Kommunistien ja vasureiden mielestä kaikki pitäisi tasapäistää, eikä he itse osallistu mitenkään tälläisen toiminnan rahoittamiseen."

        Kuinka oikeistolaiset osallistuvat toiminnan rahoittamiseen? Hehän vaan elävät pääomatuloilla, siis ns. siivellä.

        Rehellinen yrittäjä, palkansaaja, ei elä muiden kustannuksella. He tuovat lisäarvoa, eivätkä elä siivellä.

        Yrittäminen pitäisi olla ainoastaan valtion hallussa. Vain sillä tavalla estetään eriarvoisuuden lisääntyminen.


    • verottaja.on.kuristaja

      Ennenhän oli varallisuusvero muistaakseni yli miljoonan markan omaisuudesta. Nykyään varakkaat vaan veisivät omaisuutensa kirjoille veroparatiiseihin.

      Itse olen aika pienipalkkaisessa teollisuustyössä, juuri kauhistelin kesälomalta palattuani lomaltapaluurahan verotusta, yli 40% vei verottaja. Olen myös ostellut hiukan osakkeita ja saanut osinkoja. Osinkojen veroprosentti alle 30.000e osingoissa on 25,5%. Tämä tulee siitä että 85% osingosta on verollista 30%:n pääomatuloveron mukaan ja 15% verovapaata.
      Veroprosenttini palkassa on 16,5 ja lisäprosentti 40,1. Tämän lisäksihän tietysti menee niitä työttömyysvakuutusmaksuja sun muita ja ensi vuonna palkansaajan maksettavaksi kaatuu vielä lisää mitkä on ennen olleet työnantajan velvollisuuksia joten tosiasiassa palkasta menee välistävetäjien taskuun selvästi enemmän kuin tuon ns. veroprosentin verran.
      AY-jäsenmaksuja ei sentään mene kun vaihdoin jo vuosia sitten ytk:n mikä on selkeästi halvempi vaihtoehto. Nyt vaan pienennettiin vielä ansiosidonnaisen kestoa sadalla päivällä joten olisikohan aihetta pudottaa myös AY ja ytk-jäsenmaksua vastaavasti kun eivät saaneet pidettyä sen vertaa työntekijöiden puolia!

      Mitään yhteiskunnan tukia en saa joten tällä pienellä palkalla olen yrittänyt pärjäillä ihan omillani. Kaikki kuitenkin kallistuu koko ajan ja vielä kun kaatuu ensi vuonna noita työnantajien maksuja niskaan niin en tiedä miten pärjään jatkossa. Turhauttaa raataa kun ei jää palkasta juuri mitään jäljelle, helpompi olisi heittää hanskat seinään ja jäädä tukien varaan makaamaan...

      Suomi tukehtuu tähän sairaan kireään verotukseen.

    • AnnaMunKaikkiKestää

      Kannattaa kirjoittajien tutustua talouden lainalaisuuksiin, yrittämistä ei ole ilman pääomaa - käytännössä kaikki yrittämistä tuleva tulo on riippuvaista pääomasta.

      Ilman pääomaa ei ole tuloja, joita sossut voisivat verottaa!

      Yrittäjän vanha hiace on pääomaa, ilman sitä ei putkimies toimisi.

    • Historia_opettaa

      Tällainen ryöstö tehtiin Neuvosto-Venäjällä vuonna 1918. Siitä ei seurannut kovinkaan hyviä tuloksia. Eikä tietysti voinut seuratakaan, sillä miksipä yrittää mitään, jos onnistumisen tulokset otetaan saman tien pois.

      • tilanteet.muuttuvat

        Tehtiin mitä tahansa niin aina kansa kärsii. Hyvinhän Neuvostoliitto toimi aikansa. Suomikin toimi kohtuullisen hyvin aikansa. Nyt on vaan aika muutokselle.

        Aika entinen ei enää palaa. Uusi Suomi ja uudet kujeet.


    • Tyhmyyden-ylistys

      Kyllä on aloittaja pahasti kujalla elämän realiteeteistä, jos ajattelee et rikkailta voi viedä kaikki rahat ja sillä saadaan Suomi nousuun. Tämä kun tehtäisiin niin sitten ei olisi yksityisen puolen sektoria vuoden päästä varmaan enää ollenkaan, kun rikkaat muuttaisivat firmansa sellaisiin maihin missä ei rosvottaisi kaikkia rahoja. No kyllähän se housuun kuseminen pakkasella hetken lämmittää :)

      • veroja.vara.kiristää

        Yksityistä sektoria ei ihanneyhteiskunnassa ole muutenkaan. Yhteiskunnassa on tasa-arvoisia jäseniä, jotka jokainen tekevät kykyjensä mukaisia työtehtäviä.

        Huom. jokainen työkykyinen siis osallistuu yhteiskunnan ylläpitoon.

        Oikeistolaisessa versiossa, joka on taas kerran toimimattomaksi osoittautunut, muutama painaa hullun lailla, iso lauma on tekemättä mitään ja joku kultalusikka suussa syntynyt kerää koko potin.

        Ihmiset on helpompi motivoida tekemään työnsä kunnolla, jos heille asetetaan yhteinen tavoite. Jatkuva tavoite on yhteiskunnan kehittäminen paremmaksi.

        Oikeistolaisessa versiossa omistava luokka asettaa tavoitteet, johon orjatyön avulla pyritään. Työntekijää riistämällähän kapitalisti on omaisuutensa aikaisemmin tehnyt. Nykyään alkaa olla mukana näitä uusavuttomia perintömiljönäärejä, joiden pappa on yleensä ollut betaalaamassa.

        Toistaiseksi yhteiskuntamallimme on tämä mikä on. Joten ainoa tapa siirtää rikkaiden omaisuus kansalle on verottaa sitä ankarimman mukaan. Toivottavasti päästään kuitenkin lähiaikoina sosiaaliseen demokratiaan, jossa valtionyritykset hoitavat luonnolliset monopolit, eikä köyhän kansan viimeisiä lantteja kupata ulkomaisille pääomasijoittajille, kuten esim. tapaus Caruna surullisesti osoittanut.


      • Tyhmyyden-ylistys

        Tosiaan yhteiskunta mallimme on mikä on ja sen mukaan eletään. Tässä yhteiskunta mallissa vaan eletään nykyään erittäin globaalissa maailmassa ja kun niitä rikkaita ihmisiä/yrityksiä ruvetaan verottamaan, niin siirtyvät työpaikat ja ne rikkaat ihmiset muihin maihin. Viimeisen 20v aikana on jo siirtynyt satojatuhansia työpaikkoja muualle Suomesta. Tässä on yksi suurimmista syistä Suomen huonoon nykytilanteeseen. Olen itse työskennellyt myös julkisella sektorilla ja siellä on aina määrärahat. Hommat pitää saada kestämään vähintään juuri niin pitkään kuin on alunperin suunniteltu. Jos ei kaikkia määrärahoja kuluteta, niin seuraavana vuonna saadaan määrärahoja vähemmän. Pidetään siis kahvi ja tupakka taukoja enemmän, jotta määrärahat säästyy, sillä tuottavuudella ei ole mitään väliä.

        Yksi suurimmista ongelmista on asuntojen hinnat. Ennen vanhaan asuntolainan pystyi maksamaan 10v pois. Nyt siinä kestää 30v eli yli puolet koko työelämässä olo ajasta maksellaan asuntoa. Jos asuntojen hinnat olisivat pienempiä, niin myös vuokrat olisivat pienempiä tai ainakin olisi helpompi palata takaisin vuokrasäännöstelyyn. 60-luvulla vielä pystyi toinen vanhempi jäämään kokonaan kotiin eli elettiin vain toisen palkalla.

        Yksi ongelma on että ihmiset ostaa netin kautta tavaroita ulkomailta. Kiinasta ja Saksasta ym. tilaillaan tavarat suoraan ja verotkin jää vielä usein saamatta. Samalla jää kalliimmat kotimaiset tuotteet kauppaan. Ennen oli ihmisilla paljon kotimaisia tavaroita, jotka oltiin tehty suomalaisten työtekijöiden voimin Suomessa, näitä oli esim: kodinkoneet ja vaatteet. Näistä jäi kaikki rahat Suomeen.

        Sitten on nämä hyvä veli kerhot, jotka jakaa epäpäteville kavereilleen tärkeitä johtajan paikkoja, jolla mahdollisesti saataisiin käännettyä Suomen kurssia. Näistä hyvä esimerkki on tuleva Suomen pankin johtajan paikka. Kaikki arvaa että se menee Olli Rehnille. Ollin meriitit pystyy katsomaan googlesta suoraan... 2009v asti äijä on luvannut että Suomen talous lähtee kohta nousuun. On aivan sama onko se sitten epäpätevyyttä vai suoraan valehtelua. Tuollaisilla johtajilla ei saada Suomea nousuun.


    • specter

      Köyhän tunnistaa siitä, että he ovat aina puhumassa muiden ihmisten rahoista.
      Omista rahoista ei puhuta, eikä omista rahoista olla kiinnostuneita.

      Nämä samat ihmiset huutaa yhteisvastuuta, mutta eivät ota itse vastuuta mistään.

      Kaikki pitäisi "saada" yhteisestä kassasta, vaikka he eivät itse ole ikinä laittaneet siihen "yhteiseen kassaan" yhtään mitään.

      En tiedä ketään ihmistä, kuka olisi menestynyt taloudellisesti, tai muutenkaan elämässään - miettimällä muiden ihmisten rahoja, tai omaisuutta.

    • KOKkari

      Kokkareet taas vääristelemässä asioita, omaisuudelle vaan reilu vero.

      Ulkomaiset veroamaksamattomat yritykset aluksi valtionomistukseen.

    • tolkutonta.menoa

      Minusta vaikuttaa että elämisen tai elämässä pärjäämisen "säännöt" on jotenkin muutettu savuverhon takana, julkisesti esitetään että ainut toimeentulon muoto Suomessa on työnteko mutta tosiasiassa työpaikkoja ei enää tässä maassa ole. Sitten rivien välistä jo melko selkeästikin esitetään toisella naamalla että toimeen pitäisikin tulla sijoittamalla pääomia pörssiin ja syyllistetään ihmisten rahojen "makuuttamisesta" pankkitileillä. Eli että enää ei kuitenkaan olisi edes tarkoitus tulla toimeen työnteolla vaan olisi pitänyt kerätä pääomaa ja sijoittaa ne voidakseen tulla nykysuomessa toimeen ja rikkaat senkun naureskelee partaansa köyhille että mitäs ette säästäneet ja sijoittaneet rahojanne.
      Jotenkin tämä nyt on mennyt tällaiseksi kaksinaamaiseksi ja harhaanjohtavaksi koko yhteiskunnan meno, ikäänkuin päätarkoituksena olisi vaan köyhille vittuilu ja millään muulla ei ole väliä.

    • KohtaDuuniin

      Selvästi ketjun kantavana sanomana on:

      Älä sijoita.
      Vie pääomasi pois suomesta.
      Ettet sortaisi kansaa....

    • specter

      Mielenkiintoista on, että vasemmisto ja kommunistipoliitikot ja politiikka pyrkii heikentämään oman kohderyhmänsä asemaa. Esimerkkejä on:

      1. Pyrkimys siihen, että kaikki tasapäistetään. Luodaan vastakkainasettelua.

      2. Ei haluta kertoa osakkeista, eikä pääomatuloista - siis siitä, miten sitä saadaan. Eli halutaan, että oma äänestäjä/kohderyhmä ei vaurastu ollenkaan. Kaikki tieto pyritään vaimentamaan. Avointa kannustavaa keskustelua ei saisi olla.

      3. Asuminen, kaikkien kuuluisi asua vuokralla, omistamista pyritään vaimentamaan.
      Aikanaan on ollut kommunistipiireissä esim. oman asunnon ostaminen kiellettyä. Eräs työkaveri kuului kommunisteihin ja käytännössä oman asunnon ostaminen "estettiin".

      4. Maahanmuutto, lisää vaan ja hallitsemattomasti. Maahanmuuttajat aiheuttavat epäjärjestystä yhteiskunnassa ja osa heistä kilpailee vasemmiston/kommunistien kanssa samoista työpaikoista - ei taida parantaa kannattajakuntansa asemaa -> vaan heikentää sitä.

      Kommunistit ja vasemmistolaiset siis käytännössä haluaa köyhdyttää omaa kannattajakuntaansa! Ja ehkä jopa enemmän, kuin haukutut "kokkarit".

      • no.perrrrrkele

        Eläinkunnassa ei kauaa katseltaisi oman pesän paskaajaa...


      • väärin.äänestetty

        Musta ei muutu valkoiseksi, vaikka oikeistopropagandalla sitä yritetäänkin. Sitä olen aina ihmetellyt, että miten kokoomuksen kannatus voi olla 17%? Ja kepun 20%.

        Ainakin 1/3 suomalaisista siis äänestää väärin. Ei em. puolueet aja kuin pienten eturyhmien etuja. Keskiluokkainen palkansaaja luulee olevansa porvari. No ei ole pitkään, jos tämän hallitusken linjalla jatketaan.


    • AnnaMunKaikkiKestää
      • specter

        Tuo on hieman liioiteltua, pitäisi ottaa mukaan myös turistien maksamat verot ja yritysten maksamat myös.

        On tuossa kyllä asiaakin. n. 60% suomalaisista on nettosaajana verotuksessa. Ja esim. 18% suomalaisista saa tukea asumiseensa (vuokra-asunnossa).

        Edelleen, vasemmistolaiset eivät itse pyri vaurastumaan, tai saamaan taloudellista turvallisuutta. Kuitenkin, sen, minkä "porvari, kokkare" on joutunut ostamaan (firman), siitä pitäisi vasurin saada tuloa aivan ilmaiseksi. Ilman, että on ostanut yhtään osaketta.

        Monikaan ei tiedä, mikä on pääomatulo, saadakseen esim. 10 000 eur vuodessa osinkoa, täytyy osakkeisiin laittaa rahaa yli 200 000 eur! Että ei se aivan ilmaiseksi se pääomatulo tule.

        Lopulta vasurit/kommarit kusevat omiin muroihin. Tälle ihmisryhmälle kelpaa kyllä raha ja sen käyttäminen, mahdollisimman nopeassa aikataulussa. Vasurit tuhlaa äkkiä perinnöt, kun eivät omatoimisesti osaa suunnitella minkäänlaista talousasiaa.

        Oletteko koskaan nähneet vasuria, joka olisi nettomaksaja, tai taloudellisesti hyvässä asemassa? Se asenne ja toimintamalli vaikuttaa.


      • verotuki

        "On tuossa kyllä asiaakin. n. 60% suomalaisista on nettosaajana verotuksessa. Ja esim. 18% suomalaisista saa tukea asumiseensa (vuokra-asunnossa)."

        Niin ja suurin osa velka-asunnoissa asuvista "asunnonomistajista" saa tukea asuntolainan verovähennyksistä.


      • no.perrrrkele

        Haha, minä en saa edes näppiin tuota pariakymppiä vuodessa. Mitäs ette työnantajat maksa sitä palkkaa perrrkele! Olette yhteiskunnan paskaajia!


      • specter

        Tuo asuntolainan verovähennys on melko pieni kuitenkin. On jo aika hyvin, jos toteutuu esim. 40eur/kk todellinen vähennys.
        Jo pelkkä varainsiirtovero kuittaa aika monta kuukautta tuota verovähennystä.


      • vuositasolla.iso
        specter kirjoitti:

        Tuo asuntolainan verovähennys on melko pieni kuitenkin. On jo aika hyvin, jos toteutuu esim. 40eur/kk todellinen vähennys.
        Jo pelkkä varainsiirtovero kuittaa aika monta kuukautta tuota verovähennystä.

        On se aika iso, kun duunikaverilla on 5% pienempi veroprosentti, vaikka sama palkka. Eka asunnostahan ei mitään varainsiirtoveroja tartte maksaa. Ihan hyvä että jatkossa pitää, koska muutenhan homma menee asuntokeinotteluksi.


      • specter

        Velkaa täytyy olla melko reilusti, jos noin paljon vaikuttaa.

        100 000 euron lainasta saa n. 250 euroa vuodessa. No... ehkä jollain on 500 tonnia asuntolainaa...


      • Muuttovero
        vuositasolla.iso kirjoitti:

        On se aika iso, kun duunikaverilla on 5% pienempi veroprosentti, vaikka sama palkka. Eka asunnostahan ei mitään varainsiirtoveroja tartte maksaa. Ihan hyvä että jatkossa pitää, koska muutenhan homma menee asuntokeinotteluksi.

        Keinotteluahan se tietysti on, kun muuttaa ensiasunnosta työn perässä toiseen ja joutuu maksamaan 2 % kynnysrahan. Se on perheasunnosta jo useamman kuukauden palkka, mutta mikäpä ei olisi oikein näille rikkaille piruille.

        Asuisivat vuokralla VVO:lla, niin ammattiliitot saisivat lisää verottomia osinkoja lakkokassaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1779
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe