Apua, rekisteristä poistetun yrityksen palautus?

hätäkädessä

Tilanne on seuraava: toimiva vesiosuuskunta on poistettu kaupparekisteristä, syynä kaupparekisterilain 24§ eli ei ole toimitettu/päivitetty tietoja 10 vuoteen. Ja tähän syynä on toimihenkilön unohdus sekä se, että emme varsinaisesti harjoita liiketoimintaa (jokainen osakas maksaa veden itsenäisesti, osuuskunta vain omistaa verkoston eikä myy/osta mitään) Osuuskunta toimii nyt siis täysinlaittomasti.

Olen yrittänyt selvittää PRH:n sivuilta, voisiko yrityksen taas palauttaa rekisteriin, mutta en löydä mitään porsaanreikää jolla tämä onnistuisi.

Eli onko ainoa keino laittaa koko raskas perustamisprosessi käyntiin ja siinähän menee viikkoja tai kuukausia? Ja sillä aikaa kaupunki pystyy katkaisemaan veden, koska me emme sopimusosapuolena ole virallisesti olemassa! Maksukykyisiä olemme, mutta kaupunki ei toimi "olemattoman" yrityksen kanssa. Ihan helvetin pirullinen tilanne...

10

313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anti-idiootti

      Idiootti, miksi kysyt täältä, soita kaupparekisteriin!

      • hätäkädessä

        No tietysti soitan huomenna, perjantaina ei ehtinyt. Mutta tässä on kuultu muutaman yrittäjän näkemys, että Prh:n kanssa ei ole paljon neuvotteluvaraa. Kuulemma äärettömän byrokraattinen organisaatio. Joku kikka olisi tietysti tarpeen, jolla voisi vääntää. Eikä valituksen /kantelun tie houkuttele, siinä vasta aikaa kuluu.


      • keka.tietaako

        Hakemus rekisteristä poistetun yhtiön selvitystilaan määräämiseksMuut muutokset (esim. selvitystilaan asettaminen


      • Anonyymi

        Onpa taas älykäs vastaus asialliseen kysymykseen.


    • keka.tietaako

      kannattaa olla sinne yhteydessä.

    • lhku

      Onko se jo aiemmin poistettu, vai onko kyse meneillään olevasta siivousoperaatiosta?

      • hätäkädessä

        Niin, siis nyt elokuun lopulla poistettu eli siivottu pois, ja eihän sitä nyt mihinkään selvitystilaan aseteta, niinkuin joku tuossa ylempänäehdotteli.
        No soittelin kaupparekisteriin, siellä oli aika ynseä vastaanotto, sanottiin, että tällaisia tapauksia on paljon ja voihan sitä anoa rekisteriin palautusta. Mitään ohjeistusta siihen ei peräämisestäni huolimatta annettu eikä osattu sanoa edes, missä ajassa anomus käsiteltäisiin.

        Elikä siis vapaamuotoinen hakemus lienee kyseessä, mutta ennenkuin mitään päätöstä (toivottavasti myönteistä) tulee, niin osuuskunta on nähdäkseni lakannut toimimasta eikä voi tehdä minkäänlaisia sopimuksia/sitoumuksia kenenkään kanssa. Olenko käsittänyt tämän oikein?
        Ja raukeavatko tässä samalla myös olemassaolevat sopimukset ja sitoumukset eli voiko toinen osapuoli ilmoittaa, että mikään ei sido heitä, koska osuuskunta ei ole virallisesti olemassa? Tämänsuuntaisen arvion sain sopimuskumppaniltamme kaupungilta, tosin kyse ei nyt ole lakimiehen kommentista.


    • Vedäs-nyt-henkeä

      >>Ja raukeavatko tässä samalla myös olemassaolevat sopimukset ja sitoumukset eli voiko toinen osapuoli ilmoittaa, että mikään ei sido heitä, koska osuuskunta ei ole virallisesti olemassa? >>

      Sanoit soittaneesi jo "kaupungille" asiasta. Mitä he kertoivat tämän suhteen, kuinka ymmärtämättömiä ja haluttomia ne siellä olivat millekään selityksillesi?

      Eihän kaupungin vesilaitoksen laskutusjärjestelmä edes saa reaaliaikaista tietoa, että joku asiakasfirma on poistettu rekistreristä. Kyllä sieltä laskut tulee viikkoja ja kuukausiakin, vanhaan osoitteeseenne.
      Nuo laskut pitää vain maksaa. Jos ne olivat jossakin Pankin suoraveloituksessa, niin ne pitää hoitaa niin että saatte paperilaskut ylimenoaikana, ja maksatte niillä laskunne vesilaitokselle.

      >>Tämänsuuntaisen arvion sain sopimuskumppaniltamme kaupungilta, tosin kyse ei nyt ole lakimiehen kommentista.>>

      Kova olet häsläämään, mutta et kovin hääppöisiä avustavia tietoja kerro sen juttusi suhteen. Milloin teidän esimerkiksi pitää maksaa seuraava lasku vesilaitokselle, montako viikkoa siihen on?

      Eihän vesilatoskaan ihan vit-tuuttaan ala sopimuksia irtisanomaan. Lisätöitä ja sähläämistä nekin haluavat välttää. Et ole asioinesi ensimmäinen etkä viimeinen tällaisessa asiassa. Kyllä ne järkipuhetta siellä uskovat, ja kun lähetetyt laskut lupaatte koko ajan maksaa, niin kyllä tällainen asia selviää ja sen ylitse päästään ihan puhumalla.

      • hätäkädessä

        Niinpä, vesilaitoksen näkemys oli, että asia on syytä hoitaa kuntoon pikaisesti, heillä ei toki mitään tarvetta katkoa vettä. Mutta sinänsä kaupungilla on aika tiukka politiikka tällaisissa jutuissa, itsekin kun olen "kunnan elätti", niin jotakin tiedän.
        Vesilasku tulee vajaan neljän viikon päästä ja sinällään jokainen maksaa käytöstä suoraan, niinkuin kerroin eli aikaa on kyllä, mutta tuskin tuota osuuskunta saa rekisteriin palautettua siihen mennessä, jos nyt saa yleensäkään.


      • keka.tietaako

        Ja kannattaa laittaa mukaan pyyntö, että käsittelevät pikaisesti. muutoin saattaa kestää kauemmin tuo käsittely


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1256
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      8
      1139
    Aihe