Klassista taisteluskeneä: Naboo

BigBoomers

Star Wars sarjassa on taistelu jokaisessa eri episodissa. Yleensä armeijoiden taistelut loppupuolella episodia. Ainoa merkittävä poikkeus näyttäisi olevan Sithin Kosto, jossa käydään kaksi kpl valomiekkailuita lopuksi.

Mutta Naboon taisteluun. Taistelun alkuasetelma näyttää jo sinänsä aika naurettavalta, puolin ja toisin. Kuningatar Amidala päättää siis lähteä takaisin Naboohon valtaamaan sen Kauppaliitolta. Hän ei vaivaudu ilmeisestikään keräämään lainkaan tietoa asioiden todellisesta tilasta planeetalla. Ainoa varteenotettava armeija joka tukisi häntä paikan päällä ovat gunganit, eikä ole edes mitään varmuutta että nämä lähtisivät hänen puolelleen. Lisäksi tietenkin, gunganit ovat Jar Jarin heimolaisia. Asetelma ei ole kaksinen.

Padme ajattelee, että tilanne olisi paha koska -vangittu Sio Bibble niin sanoo. Joka tapauksessa, kun mitään osoituksia oloista planeetalla tai vihollisen vahvuudesta ei ole, kannattaisi ehkä hankkia nuo tiedot ennen hyökkäystä.

Toisaalta Kauppaliitto on sopivasti lähettänyt pois suurimman osan laivastoaan ja armeijaansa. Okei sillä on vielä paljon taistelurobotteja ja droidekoita, mutta silti... sopiva ajoitus on sopiva.

Taistelun aluksi Amidalalle ilmoitetaan, että Kauppaliiton armeija onkin isompi kuin Padme ja kumppanit ajattelivat. Muutokset suunnitelmiin - Ei muutoksia. Padme tietenkin on riskeerannut kaiken tässä uhkapelissään, mutta muuten hänen suunnitelmansa tuskin on mikään strategian riemunäyte. Alkukantaiset gunganit vastaan Kauppaliiton robotit.

Kauppaliitto on varsin avuliaasti jättänyt Theediläiseen hangaariin ison määrän naboolaisia hävittäjiä, jos naboolaiset vaikka tykkäisivät ampua taivaaltla robottien ohjaualuksia. Nämä ovat helposti saatavilla hangaarissa vain muutaman hölmön robotin vartioimina.

Maulin ilmestyminen näyttämölle on kieltämättä vaikuttava, mutta se ei ole kovin järkevä tapa sinänsä. Jos hän olisi ilmestynyt hangaariin jo aiemmin, naboolaiset eivät ehkä olisi päässeet lainkaan hävittäjiinsä. Sitä paitsi hän olisi voinut keskittyä rauhassa niittaamaan maahan vastustajia ennen kuin Qui Con ja Obi1 ehtivät hänen kimppuunsa.

Gunganien pomo Nass on ilmeisesti nyrjäyttänyt päänuppinsa lopullisesti ennen taistelua tehdessään ilmeisestä tunarista, Jar Jar Binksistä komentajan. Gunganien taistelusuunnitelma: Kohdataan Kauppaliiton armeija avoimella kentällä. You know, jotta robotit varmasti pääsevät oikeuksiinsa. Varsinkin kun roboja on paljon enemmän. Voimakenttä tietenkin suojaa aluksi, mutta kun gunganeilla ei ole mitään keinoa estää niitä kävelemästä kentän läpi.

Toisaalta kun kerran robottien lentäviä yhden miehen aluksia ei näy, gunganit ja vastarintaliike olisivat varmaan voineet järjestää jonkinlaisen ajoitetun iskun kuljetusaluksia vastaan. Nyt gunganit katselevat kaikessa rauhassa kun robotit ryhmittäytyvät taisteluun.

Ehkä se mikä lopulta pelastaa tilanteen Padmelle ja muille on siinä, että Kauppaliitollakaan ei näytä olevan ketään kunnollista sotilaskomentajaa saapuvilla. Varsinkaan palatsissa.

Kauppaliiton taistelustrategia gunganeita vastaan: Ensin tulitus tankeilla. Sitten taistelurobotit suojakilven läpi ja sitten droidekat. Olisikohan kannattanut lähettää ensin muutamia droidekoita (Ja olla antamatta typerää tasoitusta gunganeille. Siis kun taisteluun osallistuvilta droidekoilta näyttää puuttuvan suojageneraattorit. Sopiva puute on sopivaa.), ja sen jälkeen perässä pääosa taisteluroboteista. Meinaan kun moderneissakin taisteluissa lähetetään jalkaväki (robotit) raskaiden ajoneuvojen (droidekat) perässä.

Onneksi Kauppaliiton armeija aluksi älyää olla ampumatta suojageneraattoreita joita gunganit käyttävät...

Naboon lentäjillä ei ole raskasta kalustoa tuhota droidien ohjausalusta eikä suunnitelmaa miten tuhoamisen voisi tehdä pelkillä hävittäjillä. Sitten kuitenkin Anakin saapuu paikalle ja käykin ilmi, että aluksen rakenne on niin yksinkertainen, että sen voi tuhota ampumalla generaattoreita hangaarista käsin.

Padmen suunnitelman loppuvaihe taas riippuu siitä, että Gunray kätyreineen ei ole tarkastanut valtaistuinsalin sisältöä tarpeeksi hyvin. Eivätkä he tietenkään ole. Gunray sen sijaan sortuu ylimääräiseen typeryyteen hajauttamalla luonaan olevat taistelurobotit (droidekat ovatkin sopivasti poistuneet) kahteen ryhmään, josta toinen jahtaa valekuningatarta, jonka Gunray tietenkin olettaa oikeaksi. Eikö Kauppaliitolla ole yhtään kuvaa siitä, miltä Naboon kuningattaren kasvot näyttävät ilman paljoa maalausta?

Ja tietenkin kun alus on tuhoutunut, droidit planeetan pinnalla lamautuvat. Ehkä Obi1:n ohje olisi Kauppaliitolle hyväksi: Seuraavalla kerralla koita olla hävittämättä asettasi. Se on elämäsi.

2

61

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eswt3456

      Hanki elämä

      • BigBoomers

        Mielenkiintoinen kommentti henkilöltä, joka tulee kommentoimaan palstalle, jonka aihepiiristä hänellä ei ilmeisesti ole mitään sanottavaa. Ehkä kannattaisi kirjoittaa nuo terveisensä omaan peiliin ja katsella niitä aamuisin?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1305
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      57
      877
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      751
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe