Karuselli pyörii, kuinka kauan

pientärajaa

Karismaattinen-karuselli on kirjoittanut oheisen kirjoituksen 28.8. -16 "Seurakunnat" osiossa
Kirjoitus on mielestäni niin osuva, että kopioin sen tänne teidän luettavaksi:

"Olen vuosien ajan seurannut karismaattisen liikehdinnän sisällä vallitsevan maailmankuvan ja ihmiskäsityksen kehittymistä. Kerta toisensa jälkeen keskuuteemme on ilmestynyt yhä uusia opettajia ja oppeja, jotka lupaavat "läpimurtoa" ja kaiken muuttumista. Jokainen uusi vuosi on nimetty vuodeksi, joka tulee muuttamaan kaiken. Mikään ei ole kuitenkaan muuttunut.

"PROFETOIMISTA ÄLKÄÄ HALVEKSUKO"
Samaan aikaan, kun karismaattinen liike jyrää kaiken arvostelun ja väittää sitä Pyhän Hengen vastustamiseksi, se on itse tallonut jalkoihinsa todelliset armolahjat. Kun mitään ei arvioida, mitään ei saa kyseenalaistaa, ovat todelliset armolahjat hautautuneet huuhaan alle tavoittamattomiin.
Näyttää siltä, että karismaattisissa piireissä yhä villimmiksi muuttuneiden "profetioiden" toteutumista ei ole tarkoituskaan kenenkään seurata. Suurtapahtumissa ne ovat värivalojen ja huumaavan musiikin ohella toimivia tunnelman nostattajia. Kuka uskaltaa luvata eniten, saa osakseen voimakkaimmat suosionosoitukset.
Vuoden 2016 alkaessa Vantaalla julistettiin, että tämä vuosi tulee olemaan läpimurron vuosi. Vankiloista tulee raamattukouluja ja vanhainkodeista rukouskeskuksia. Näinkö on tapahtunut? Profetiassa luvattiin, että ihmiset tulevat kaikkialta maailmasta katsomaan, mitä Jumala tekee Suomessa. Kuinka monta tilauslentoa Seutulaan on laskeutunut näissä merkeissä?
Olen vuosien ajan seurannut karismaattisen liikehdinnän sisällä vallitsevan maailmankuvan ja ihmiskäsityksen kehittymistä. Kerta toisensa jälkeen keskuuteemme on ilmestynyt yjä uusia opettajia ja oppeja, jotka lupaavat "läpimurtoa" ja kaiken muuttumista. Jokainen uusi vuosi on nimetty vuodeksi, joka tulee muuttamaan kaiken, mutta mikään ei ole muuttunut.

PROFETOIMINEN - PELKKÄÄ TUNNELMAN NOSTATTAMISTA (?)
Näyttää siltä, että karismaattisissa piireissä yhä villimmiksi muuttuneiden "profetioiden" toteutumista ei ole tarkoituskaan kenenkään seurata. Suurtapahtumissa ne ovat värivalojen ja huumaavan musiikin ohella toimivia tunnelman nostattajia. Kuka uskaltaa luvata eniten, saa osakseen voimakkaimmat suosionosoitukset.
Vuoden 2016 alkaessa Vantaalla julistettiin, että tämä vuosi tulee olemaan läpimurron vuosi. Vankiloista tulee raamattukouluja ja vanhainkodeista rukouskeskuksia. Näinkö on tapahtunut? Profetiassa luvattiin, että ihmiset tulevat kaikkialta maailmasta katsomaan, mitä Jumala tekee Suomessa. Kuinka monta tilauslentoa Seutulaan onlaskeutunut näissä merkeissä?
Oudoksi näiden

VASTUU PROFETIOIDEN TOTEUTTAMISESTA ON KUULIJALLA (?)
Olen ihmeissäni kuunnellut erään profeetan saarnoja siitä, kuinka profetioiden toteutuminen - hänen profetioidensa - onkin lopulta kiinni kuulujoista. "Olemme kuulleet paljon profetioita, mutta mitä olemme tehneet sen eteen, että ne toteutuisivat!" , hihkuu tuo nuori profetoija useammassakin saarnassaan.
Raamatun mukaan profetia oli oikea silloin, kun se totetutui. Aito profetia toteutuu, eikä sitä 'toteuteta' ihmisten toimesta. Tuon kaltainen vastuun pakoileminen on täysin vastoin Jumalan sanaa.
Tämän kaltainen kysely voi kuitenkin olla omalla tavallaan terve merkki siitä, että ehkä tätä profeettaa vaivaavat hänen itsensä antamat kohtuuttomat lupaukset. Toivoa sopii.

IHMISKUVAN VÄÄRISTÄMINEN
Karismaattisuuteemme liittyy ikävällä tavalla myös ihmiskäsityksen muutos. Meille luvataan, että oikean voitelun löytymisen myötä meille avautuu kaikkivoipaisuuden ihmeellinen maailma.
Kuinkahan monelle sukupolvelle olemmekaan luvanneet, että juuri 'tämä sukupolvi' mon se voittoisa 'Elian armeija, 'Jooelin armeija', Joosua sukupolvi' 'apostolinen joukko' ... Joka tulee muuttamaan maailman? Nimet vaihtuvat, mutta lupausten takana häilyy aina sama unelma ikuisesta nuoruudesta ja kuolemattomuudesta, jonka voitelu tuo tullessaan.
Valitettavasti näyttää siltä, että seurakunnan odotuksen kohtaana ei olekaan Kristuksen paluu, vaan odotukset kohdistuvat meihin itseemme: Mitä meistä tuleekaan!
Tämän vääristyneen ihmiskäsityksen myötä - superuskovan ihanteen myötä - puhe heikkoudesta, kivusta ja sairaudesta on julistettu epäuskon puheeksi. Tähän utopiaan kuuluu väittämä, että sairaus ja kuolema ovat asioita, jotka on käsitelty Jeesuksen ristinkuolemassa, ja nyt me olemme niistä vapaat. Ihminen, joka puhuu heikkoudesta, tekee siis turhaksi Jeesuksen täytetyn työn.
Tällainen uskotteluevankeliumi tekee kristitystä valehtelijan, joka ei uskalla eikä saa kohdata totuutta. Ulkokuoren täytyy olla kiiltävä ja kiitosta täynnä, vaikka totuus sisällä olisi helvettiä.
Minne ajautuvat ne, jotka eivät jaksa enää ylläpitää tällaista utopiaa?
Olen ihmeissäni seurannut erään ylistyksenjohtajan kohtaloa. Kaiken positiivisen tunnustamisen keskellä hänen puolisonsa sairasti koko ajana ja menehtyi lopulta syöpään. Missä ovat nyt seurakunnan antamat suuret lupaukset? Pettikö teologia? Pettikö Jumala?"

11

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KaaottistaHommaa

      Kappas vaan, olipa hyvä kirjoitus. Selkeä, älykäs ja 100% totta.

      Tämän karusellin tarkoituksena on tuottaa elämyksiä. Eräänlaista päihdettä siis, ja kuten päihteiden kanssa yleensäkin käy, niin annosta pitää pikku hiljaa suurentaa tai väkevöittää jotta vaikutus säilyisi ennallaan.

      Sivusta katsijan silmin katsottuna meno muuttuu aina vaan hullummaksi.

      • tosiontosi

        Kupla puhkeaa....


    • Pirkanmaalainen

      Täysin samaa mieltä kahden ensimmäisen kirjoittajan kanssa. Tässä olisi aihetta saarnaan. Eli jos olet hlö joka pitää saarnoja tai opettaa seurakuntaa, niin toi eka kirjoitus olisi hyvä saarnan osa. Siihen vielä julistusta sovituksesta jonka Jeesus Kristus maailman Vapahtaja toi meille kuolemalla ristillä, niin siinä olisi valmis puhe jollekin. (Lähde tietysti mainittava.)

    • Näinpäjuurikin

      Samaa mieltä edellisten kanssa!

      • Hurlumheikää

        Niinkauan kun rahoittajia riittää.


    • arviointia

      Luin äsken tämän aloituksen ketjun, nimellä Karismaattinen karuselli suomi24/helluntailaisuus palstalta. On hyvä ja asiallinen ketju. Hyvin tarpeellista lukea jokaisen TV7 katsovan. Meille tarjotaan äärikarismaattisuuden lustetta osana ohjelmistoa tuon kanavan kautta.

    • rgvbnkl

      Kysyn vielä, että tuleeko niille "profeetoille" jotain noottia tms. jotka ennustelevat mitä sattuu, siis profetoivat mutta heidän profetiansa eivät toteudu. Jumala ei ole lähettänyt vääriä profetioita, se on hyvä muistaa. Tämän ilmoittaa Raamattu erittäin selkeästi. Siksi kannattaa olla varovainen sen suhteen, että kenen "profeetan" kelkkaan lähtee.

      • ProfetoinninPilkkaajat

        Ei tule seuraamuksia, eikä profetioiden toteutumista aktiivisesti seuratakaan. Profetiat on usein kertakäyttöisiä, ja niiden merkitys on tuoda kuulijalle positiivinen elämys niiden esittämishetkellä.

        Fundikset tekevät pilkkaa sellaisille profetioille jotka mainitaan Raamatussa. Ennustelu tai toiveajattelu kuvaa nykymenoa paremmin kuin profetointi.


    • juurikinnäin

      Todella hyvä kirjoitus!!!! Kiitos, että kopioit tännekin.

    • EthänEksy

      Totta joka sana! Eksytystä parhaimmillaan!

    • Kirjakääröt

      1Kor.13:9-10. Biblia (1776). Sillä me ymmärrämme puolittain, ja propheteeraamme puolittain. Mutta kuin täydellinen tulee, sitte vajaa lakkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe