Arvo Firefoxin selaintiedot - Random Agent Spoofer

AnonyymiX

Random Agent Spoofer v0.9.5.5
https://addons.mozilla.org/fI/firefox/addon/random-agent-spoofer/

Lisäosan kotisivu:
https://github.com/dillbyrne/random-agent-spoofer/

Tukisivusto:
https://github.com/dillbyrne/random-agent-spoofer/issues

Tässäpä hyvä Firefoxin Add-Ons lisäosa, joka arpoo tiedot jotka selain sinusta sivuille kertoo, siis käyttöjärjestelmän, sen version, käyttämäsi selaimen, sen version ym. ym.
Sivustot eivät saa siis profiloitua selailuasi kun selaimen paljastavat tiedot vaihtuvat haluamasi ajan välein.

Otapa lisuke ja katso vaikka tämän sivun antamat tiedot:
What's my IP Address_ What's my browser
http://fmbip.com/

42

231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lisäseurantasuojaa
      • PutketTukkoon

        Firefoxissa kun laitat Tietosuoja -> Selaa aina yksityinen selaus -tilassa ja Random Agent Spooferiin Profile: Random, Change periodically: Every request niin tulee mainostajille ja muille seuraajille melkoinen työsarka selvittää ja yksilöidä selailija. Ja mitä useampi tuota käyttää, sitä enemmän ne saavat työtä tehdä kun surffaajien kokoonpano vaihtuu koko ajan.


        Random Agent Spoofer v0.9.5.6
        https://addons.mozilla.org/fI/firefox/addon/random-agent-spoofer/

        Lisäosan kotisivu
        https://github.com/dillbyrne/random-agent-spoofer/

        Tukisivusto
        https://github.com/dillbyrne/random-agent-spoofer/issues

        Welcome to the Random Agent Spoofer wiki!
        https://github.com/dillbyrne/random-agent-spoofer/wiki

        User Manual
        https://github.com/dillbyrne/random-agent-spoofer/wiki/User-Manual


      • vvxcvbxcbxbc

      • fingerprinting

        Canvas Fingerprint Blocker
        https://addons.mozilla.org/fi/firefox/addon/canvas-fingerprint-blocker/

        ..estää mm. täällä suomi24.fi:ssä viestien lähetyksessä käytetyn canvas fingerprinting eTagiin perustuvan seurannan ja tunnistamisen. Toinen keino on olla pitämättä selaimen välimuistia päällä, joka tosin ei kaikissa selaimissa edes onnistu.

        --

        Estitkö evästeet ja mainokset? Tämä seuranta toimii silti
        http://www.iltasanomat.fi/digitoday/art-2000001843942.html
        " Tietosuojaansa vaaliva netin käyttäjä ei ole näkymätön metodille, jota käyttää 5 000 kappaletta maailman 100 000 suosituimmasta verkkosivustosta.

        ProPublica kertoo erilaisesta tekniikasta, jolla käyttäjä voidaan tunnistaa ja tätä voidaan seurata eri verkkopalvelujen välillä. Metodi ohittaa perinteiset keinot pysyä piilossa. Se ei perustu evästeisiin, eivätkä selainten anonyymimoodit, mainosten blokkaajat, tai yksityisyysasetukset pysäytä sitä.

        Kyseessä on "canvas fingerprinting". Nimi viittaa HTML5:n uuteen canvas-tagiin. Canvas on verkkosivuston koodin sanelema alue, jolle voidaan piirtää kuvia ja tekstiä. Aluetta ei tarvitse välttämättä näyttää varsinaisella sivulla, vaan se voi olla piilossa.

        Tunnistus toimii, koska jokainen tietokone on hieman erilainen. Kaikissa on omat sovelluksensa, vaihteleva kokoelma fontteja, tietyt kellon asetukset, ja muuta sellaista tietoutta, joiden mahdollisia ainutkertaisia yhdistelmiä on lähes loputtomasti.

        Seurantaa käyttävä sivusto pyytää selainta piirtämään kuvan näkymättömälle pinta-alalle".


    • KimppaIPeeeee

      "What's my IP Address" no kun harvemmalla on julkista IP-osoitetta, vain operaattorin yhteisiä... internjettiin päin.

    • cfdzvfdg

      Miten Firefoxin Add-Ons lisäosien nettiyhteydet saa estettyä?

      Työkalut -> Lisäosat -> Laajennukset -> Lisää -kohdasta valittu "Automaattinen päivitys" "Pois päältä" ja "Päivitä lisäosat automaattisesti" -kohdasta otettu raksi pois, mutta silti kun Firefox käynnistyy jokainen lisäosa ottaa https(443) yhteyksiä verkkoon ja myöhemminkin Firefoxin ollessa päällä ghosterywebsite-843254738.us-east-1.elb.amazonaws.com ym. yhteyksiä Wireshark näyttää koko ajan, vaikka automaattiset päivitykset myös Ghosterystä pois päältä. Sama AdBlock Plussan, NoScriptin, Random Agent Spooferin ym. muiden lisäosien kanssa, ovat nettiin yhteydessä koko ajan.

      Opera 12.18 versiossa lisäosat eivät ota nettiyhteyksiä ilman lupaa. Miten Firefoxin saa toimimaan samoin?

      Miksei automaattisten päivitysten pois päällä olo auta?

    • hyvin_epäilyttävää

      Firefoxissa en suosittele Ghostery Add-Ons -lisäosan (laajennuksen) käyttöä.

      Se on koko ajan taustalla yhteydessä alla olevaan nettiosoitteeseen ja lähettää sinne kaiken selailutietosi (Voit tarkistaa itse open source Wireshark-verkkoliikenneanalysaattoriohjelmalla). Tämä vaikka Ghosteryn automaattiset päivitykset, seurantaohjelmien kirjaston synkronointi ja sivujen ja seurantaohjelmien tietojen jakaminen on estetty ohjelman ja Firefox-selaimen asetuksista:

      www.ghostery.com CNAME ghosterywebsite-843254738.us-east-1.elb.amazonaws.com

      Ghosteryn asetuksetkin "Manage your Ghostery settings" hoidetaan epäilyttävästi Ghosteryn nettisivujen kautta, ei selaimeen asennetusta lisäosasta käsin:
      https://extension.ghostery.com/en/settings

      Ghostery siis ilman lupaa seuraa koko ajan nettiselailuasi asetuksista huolimatta, vaikka muka estää mainosseurannan. Kumpi on pahempaa, yksi taho joka Ghosteryn taustalla (esim. NSA tai jokin globaali statistiikkapalvelu) saa kaikki selailutietosi, vai kymmenet mainostajat jotka saavat palasia selailustasi? En voi suositella näin toimivaa urkinnanesto-ohjelmaa Firefox-selaimelle missään nimessä. Ghostery pois ja pian lähettämästä selailutietojasi Amazonin pilveen(PRISM).

      NoScript estää mainostajien ja seuraajien scriptit, Adblock Plus mainokset ja Random Agent Spoofer väärentää selaimen lavertamat järjestelmän yksilöintitiedot. Riittävät korvaamaan Ghosteryn hyödyt.

      • heheheeheh

        "Jos tiedot menevät NSA:lle, voit varmaan todistaa sen? Jos et... on puheesi yhtä tyhjän kanssa. Jos tiedot taas menevät statistiikkapalveluun tai vaikka markkinointitarkoituksiin... mitä väliä?"

        Jos tiedot menevät statistiikkapalveluun tai vaikka markkinointitarkoituksiin niin Ghosteryn käyttö on paitsi turhaa myös haitallista, sen kauttahan ne saavat kaikki selailutiedot, kun mainostajien sivuilla laittamien seurantascriptien kautta vain osan selailuhistoriasta. NoScript estää muut kuin erikseen valitut scriptit ja AdBlock Plus estää mainokset, joten koko vakoileva Ghostery on aivan turha laajennus(Add-ons).


    • mielen_kiintoinen

      Joistakin asetuksista en ihan varma miten kannattaisi olla, ff:ssa ja torissa oli asetukset valmiiksi eri tavalla. Vaihtaa koko ajan profiilia n. sekunnin välein popupin mukaan vaikka laittaisi asetuksista tunnin tai kokonaan pois.

      • eitottele

        Popup hyppii koko ajan vaikka laittaisi ilmoituksetkin pois ja vaihtaa jatkuvasti profiilia, selaus toimii silti normaalisti.


      • joselvisi
        eitottele kirjoitti:

        Popup hyppii koko ajan vaikka laittaisi ilmoituksetkin pois ja vaihtaa jatkuvasti profiilia, selaus toimii silti normaalisti.

        Popupit tulikin taustallla olevasta selaimesta, mutta erikoista että kysyvät jatkuvasti profiilia tuon mukaan.


      • ei.toriin.tuota

        "Joistakin asetuksista en ihan varma miten kannattaisi olla, ff:ssa ja torissa oli asetukset valmiiksi eri tavalla."

        En lähtisi tor-selaimeen tuollaista asentamaan. Tor-selaimessa tunnistamattomuus perustuu siihen, että kaikki tor-selaimet näyttävät samanlaisilta. Sen takia selainikkunan kokoakaan ei pitäisi muuttaa oletuksesta. Sitten kun siihen lisätään tuollainen lisäosa, niin sepä ei olekaan enää samanlainen kuin muut tor-selaimet.


      • Anonyymi
        ei.toriin.tuota kirjoitti:

        "Joistakin asetuksista en ihan varma miten kannattaisi olla, ff:ssa ja torissa oli asetukset valmiiksi eri tavalla."

        En lähtisi tor-selaimeen tuollaista asentamaan. Tor-selaimessa tunnistamattomuus perustuu siihen, että kaikki tor-selaimet näyttävät samanlaisilta. Sen takia selainikkunan kokoakaan ei pitäisi muuttaa oletuksesta. Sitten kun siihen lisätään tuollainen lisäosa, niin sepä ei olekaan enää samanlainen kuin muut tor-selaimet.

        Android mobiililaitteille kannattaa Google Playsta ladata Orbot ja Orfox Tor-ohjelma ja selain. Niillä saat Tor-selaimen Android-laitteellesi, joka piilottaa muiden selailutietojesi lisäksi myös IP-numerosi.

        http://fmbip.com/ sivulta voit tarkustaa miten piilottaa oikean IP:n ja selaintiedot.

        Orfox-selain toimii myös nopeasti ja siihen saa lisättyä vielä Add-Ons -lisäosia mm. NoScriptin.


    • ei.taida.toimia

      Arpookos tuo sitten IP-osoitteenkin? Nimittäin jos ei, niin sittenhän sinut vasta tunnistetaankin, kun ei kovin moni promille ihmisistä käytä RAS:ia. Itsellä oli tuo lisäosa jonkin aikaa käytössä, niin välillä tuli joillekin foorumeille (kirjautumattomanakin) automaattinen banni, foorumisofta ilmeisesti luuli spammibotiksi. Niin että mitenkäs se foorumisofta osasi tunnistaa minut ja bannata, vaikka käytin RAS:ia? Siinäpä mietittävää. Banni päättyi heti, kun poistin lisäosan käytöstä.

      • HiemanAnonyymimpää

        Ei se tietenkään Random Agent Spoofer IP-numeroa osaa muuttaa, sen muutat itse esim. Windowsissa KLC Consulting, Inc. SMAC MAC Address Changer for Windows 2000, 2003, XP, VISTA, 2008, Windows 7 -ohjelmalla. Muista että modeemin pitää olla sillattuna, ei reititetty jolloin ulos verkkoon näkyy modeemin MAC, joka yleensä ei ole spoofattavissa. Tai löytyyhän niitä myös MAC spoofing laajakaistamodeemeja kun oikein etsii.

        Kun verkkokortin/modeemin MAC-osoitteen muuttaa, ISP antaa automaattisesti uuden IP-numeron, koska verkkoon näyttää liittyvän uusi laite. Ja kun sen lisäksi käyttää Firefox-selaimen kertomat järjestelmätiedot väärentävää Random Agent Spoofer -laajennusta, niin on aika anonyymi.

        Otapa lisuke ja muuta SMAC:lla IP sekä katso vaikka tämän sivun antamat tiedot:
        What's my IP Address_ What's my browser
        http://fmbip.com/

        Tietenkin pitää ymmärtää estää Firefoxin asetuksista kolmannen osapuolen evästeet(cookies), käyttää NoScriptia ja AdBlock Plussa laajennusta, sekä pitää selaimen välimuisti pois käytöstä koska se mahdollistaa eTag-vakoilun välimuistiin laitettavien pikkukuvien avulla. Lisäksi selaimen liitännäisissä mm. Flash Player päällä Kysy käynnistetäänkö valinta.
        Ghostery-laajennusta ei kannata käyttää koska se vuotaa tietoja jatkuvasti nettiin ties minne.

        CCleanerilla vielä poistat Firefoxin kaikki selailutiedot session jälkeen, niin häipyvät bittiavaruuteen edellisen session kaikki tiedot.


    • kannattaatarkistaa

      Vielä sen verran, että jos olet muuttanut about:cachesta tiettyjä yksityisyyteen liittyviä asetuksia, niin tuo lisäosa voi muutella niitä. Jos tuota kokeilee ja sitten poistaa käytöstä, niin kannattaa tarkistaa about:cache, että asetukset ovat ennallaan niin kuin olit ne aiemmin laittanut.

    • arvostelut

      Ja kannattaa muuten lukea ajatuksen kanssa lisäosan arvostelusivulta nuo yhden tähden arvostelut.

      Tämä lisäosa voi tomia täysin päinvastoin kuin sen on tarkoitus. Eli sittenhän vasta erotutkin joukosta.

    • FirefoxkinVuotaa

      Uusin Firefox v47.0.1 on selaimen käynnistämisen jälkeen yhteydessä yllättävän moneen IP-osoitteeseen, vaikka kaikki automaattipäivitykset ja raportoinnit ovat pois päältä asetuksista:

      Työkalut -> Lisäosat -> "Laajenukset"-kohdassa:
      Lisää: Automaattinen päivitys [X] Pois päältä ja "Liitännäiset"

      Työkalut -> Lisäosat -> "Liitännäiset"-kohdassa:
      Lisää: Automaattinen päivitys [X] Pois päältä ja [Kysy käynnistetäänkö]

      Myös Työkalut -> Asetukset -kohdan välilehdistä kaikki automaattiraportoinnit ym. poistettu käytössä

      Jännää ettei Firefoxin vuotamista saa pysäytettyä täysin, kuten Operassa.
      Googlen Chrome ja Microsoftin IE sekä Edge tietenkin ovat jo täysin mahdottomia säätää niin ettei selain ota yhteyksiä IP-numeroihin, vaikkei selausvälilehtiä ole avoinna.


      Firefoxin yhteydet:

      69.195.158.194=w1.hackademix.net
      52.37.201.150=ec2-52-37-201-150.us-west-2.compute.amazonaws.com
      172.217.20.14=ham02s13-in-f14.1e100.net
      217.212.252.176=217-212-252-176.customer.teliacarrier.com
      84.250.47.17=dsl-tkubrasgw1-54fa2f-17.dhcp.inet.fi
      216.58.213.238=ham04s01-in-f238.1e100.net
      93.184.220.29=93.184.220.29
      216.58.213.206=ham02s15-in-f206.1e100.net
      216.58.209.142=arn09s05-in-f14.1e100.net
      172.217.19.33=ham02s11-in-f33.1e100.net
      52.88.147.203=ec2-52-88-147-203.us-west-2.compute.amazonaws.com
      54.186.33.131=ec2-54-186-33-131.us-west-2.compute.amazonaws.com
      54.192.99.53=server-54-192-99-53.arn1.r.cloudfront.net
      151.101.84.64=151.101.84.64
      69.195.158.196=w3.hackademix.net
      217.212.252.193=217-212-252-193.customer.teliacarrier.com
      52.89.80.240=ec2-52-89-80-240.us-west-2.compute.amazonaws.com
      216.58.213.193=ham02s15-in-f1.1e100.net
      52.88.174.121=ec2-52-88-174-121.us-west-2.compute.amazonaws.com

      • jjklkhlkjlkj

        us-west-2.compute.amazonaws.com, arn1.r.cloudfront.net, customer.teliacarrier.com(Akamai) viittaavat PRISM-yhteistyökumppanien pilvipalveluihin.


      • UusinFirefox

        Uusin v49.0 Firefox täältä:
        https://www.mozilla.org/en-US/firefox/all/


        File: Firefox Finnish (32-bit) v49.0.exe
        CRC-32: 7c3c7abf
        MD4: 7b9cc215177804814f54a7e7e781aaa1
        MD5: 1983f94fa73919d55fb7fe57613bc563
        SHA-1: 48fd4423a3a38500aac66033f5a368f22a3b1735
        SHA256: a192b347ca85b2f393e6775c49fc9e31b73e12607132acefc4c5625ba72f2f9d
        https://virusscan.jotti.org/en-US/search/hash/48fd4423a3a38500aac66033f5a368f22a3b1735
        https://www.virustotal.com/en/file/a192b347ca85b2f393e6775c49fc9e31b73e12607132acefc4c5625ba72f2f9d/analysis/


        File: Firefox Finnish (64-bit) v49.0.exe
        CRC-32: a37a8425
        MD4: 719659765e9ba6f3947181c3fddf26fd
        MD5: 6c278537d292c3da0c2a7e36c34910e0
        SHA-1: d653fdb8a7cb412f8aae836df16b09df7ebefb94
        SHA256: 9b69ce17d9d40d2f9c2925c2aaccd561c6cef9b5f66ddc72887bccd3d83c28fe
        https://virusscan.jotti.org/en-US/search/hash/d653fdb8a7cb412f8aae836df16b09df7ebefb94
        https://www.virustotal.com/en/file/9b69ce17d9d40d2f9c2925c2aaccd561c6cef9b5f66ddc72887bccd3d83c28fe/analysis/

        Samalla tavalla tuo uusinkin versiokin tosin ottaa nettiyhteyksiä asetuksista huolimatta.


    • Win_voittajaa

      Ihanasti jo 8 vuotta Windowsia, eikä vieläkään sitä ensimmäistä haittista!
      Windowsit XP ja 7.

      • Käsitteet_haltuun

        No niin, eihän nämä ilmaiset tai kaupalliset virustorjunta- ym. ohjelmat kunnon rootkittiä tai backdooria löydäkään, puhumattakaan valtiotason työkaluista, jotka Wikileaks ym. ovat vuotaneet torrent-tiedostoina nettiin. Microsoftin omat työkalut nyt eivät löydä mitään haitakkeita.

        Jä tässä ei edes puhuttu haittaohjelmista vaan sun selailusi seuraamisesta ja yksilöimisestä mainostajille ym.


    • R.Stallman

      Vakoiluohjelmat laittomia

      Mikä laki mahdollistaa Facebookin, WhatsAppin ja muiden vastaavien sovellusten keräävän tietoja käyttäjän puhelimesta ja tabletista?

      Käsittääkseni vain viranomaisilla on lain mukaan mahdollisuus selvittää puhelimen sijaintitietoja ja suorittaa seurantaa mutta siitäkin teleurkinnasta pitäisi lain mukaan aina jälkeenpäin ilmoittaa kohdehenkilölle.

      Ennen muinoin ohjelmia jotka suorittivat seurantaa, niitä kutsuttiin vakoiluohjelmiksi. Nykyään monet "lailliset" sovellukset suorittavat jonkinlaista käyttäjän seurantaa. Eipä sellaista voi oikein hyväksyttää millään EULA sopimuksilla joita kukaan ei edes lue saati ymmärrä. Sen lisäksi nämä sopimukset noudattavat jotain Yhdysvaltojen lakia.

      Toiminta vaikuttaa niin laittomalta kuin olla voi, silti vaikuttaa olevan ihan yleisesti hyväksyttyä?

      Miksi kansalaisten yksityisyydestä on tullut kuin huono vitsi, miksei etujärjestöt puutu asiaan?

      En minä ainakaan halua että minua vakoillaan jatkuvasti. En voi käyttää näitä sovelluksia eettisistä syistä, mutta sitä yhteiskunta ympärilläni ikään kuin minulta odottaa.

      • Miksiköhän.niin

        Miksi julkiset palvelut vakoilevat käyttäjiään ja jakavat tiedot mainostajille?

        https://markusjansson.blogspot.com/2016/06/miksi-julkiset-palvelut-vakoilevat.html
        "Miksi miltei kaikki verovaroin ylläpidetyt julkiset palvelut, kuten Yleisradio, Kanta.fi, Posti, Valtiovarainministeriö, Eduskunta, Poliisi, Trafi, jne. vakoilee nettisivuillaan käyttäjiään? Minkä vuoksi näiden julkisten palveluiden nettisivut pursuavat pahamaineisia trackereitä, jotka seuraavat sivujen käyttäjiä, sekä raportoivat näiden pienimmätkin liikahdukset paitsi ko. julkiselle palvelulle, niin myös omille mainostajilleen, profilioiden käyttäjiä herra ties mihin tarkoituksiin? Ketä tämä palvelee? Kuka tästä vastaa? Miksi tämmöiseen touhuun on lähdetty mukaan?

        Ovatko julkisten palveluiden nettisivuista vastaavat tahot niin ammattitaidottomia nettisivujen tekijöitä, että eivät osaa tehdä nettisivuja käsin, vaan käyttävät erilaisia valmiita pohjia eri profilointiyrityksiltä? Yhdessäkään oikein tehdyssä nettisivussa ei trackereita nimittäin ole. Trackereiden käyttö osoittaa huonoa makua, laatua ja tietämättömyyttä, sekä piittaamattomuutta asiakkaiden tietosuojasta.

        Vai onko trackerit laitettu sivuille aivan tietoisesti, jotta palveluiden käyttäjiä voidaan seurata pilkuntarkasti ei vain itse palveluissa, vaan pitkin internettiä? Jos ihminen esimerkiksi hakee Googlella tietoa asiasta X, hänen koneensa profiloidaan paitsi evästein, myös ns. superevästein ja vielä sen IP-osoitteen perusteella. Kun sama henkilö sitten menee vaikkapa Kanta.fi sivuille, Google ja Kanta.fi voi pystyä yhdistämään kaikki em. tiedot yhteen, eli kuka on hakenut ja mitä on hakenut ja mistä on hakenut".

        Olen ihmetellyt samaa.


    • sfaddsag

      YLE Teema: NSA ja menetetty yksityisyys
      Yle Teema tänään klo 23:35.
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14447182/yle-teema-nsa-ja-menetetty-yksityisyys

      Yhdysvallat kerää tietoa miljoonista ihmisistä ja seuraa heidän viestejään, ympäri maailman. Dokumentti paljastaa miten kaikessa hiljaisuudessa NSA toimii yhdessä internet- ja telepalveluyritysten kanssa.

      Löytyy myös Yle areenasta

      http://areena.yle.fi/1-2337259

      -

      Dokkari kertoi että NSA käy läpi kaikki maailma datan runkoverkkojen kautta, analysoi, laittaa tietokantoihin ja tallentaa sen pysyvästi USA:n NSA:n miljardien dollarien palvelinkeskuksiin Utahiin ym. Välitallennus ja analysointi on Googlen, Microsoftin ym. palvelinkeskuksissa Suomessa ja muissa maissa, josta siirto USA:aan. Kaikki Windows päivitykset, roskaposti, porno, youtube-videot, torret-tiedostot, musiikki ym. voidaan hash-tunnistusten jälkeen poistaa ja vain uniikki data mm. ihmisten henkilökohtainen viestintä metatietoineen siirretään. Tämä vähentää tallennetan datan määrää 99% ilman että mitään menetetään. NSA:llahan on noista massatiedostoista jo kopiot, onhan se maailman suurin piraattitiedostojen omistaja ja kaikki nimikkeet löytyvät palvelimilta hash-tunnisteineen. Jokainen tekstiviesti, sähköpostiviesti, someviesti, haku, sivukäynti, kommentointi, chatviesti, puhelu, videopuhelu, ladattu tai jaettu kuva ym. tiedosto, verkko-ostos, pankkitapahtuma ym. löytyy NSA:n pilvestä metatietoineen ja on sieltä agenttien haettavissa.

      • R.Stallman

        Maksaako NSA maailman kansoille kaistanlevennykset? Eipä taida. Hyödyntävät internetin kaistoja ihan surutta ilman mitään korvauksia.

        Iso osa internetin liikenteestä on mainosliikennettä ja seurantaa. Tulevaisuudessa kaistanleveys kasvaa, sen maksaa esimerkiksi Suomessa enimmäkseen valtio ja sitten loppukäyttäjät. Hyödyn siitä saa pääosin mainostajat sekä NSAn kaltaiset tahot, ei loppukäyttäjät eikä Suomen valtio.

        Ennen kun oli modeemiyhteydet vanhassa puhelinverkossa, jonkin yksinkertaisen sivun lataaminen oli nopeampaa kuin vastaavan sivun lataaminen nyt. Silloin ladattavaksi ei tullut kymmeniä mainoksia hitaista yhteyksistä. Jotkin sivustot lataavat mainoksia useamman megatavun ja vasta sitten päästään käsiksi haluttuun sisältöön. Jos mainos on tulossa hitaasta yhteydestä, tässä voikin kestää jokunen tovi.

        Eihän tämä nyt näin voi mennä.

        Internet on kautta maailman julkisten tahojen ylläpitämä. NSA on myös julkinen taho, mutta ei meidän julkinen taho. Jos Euroopan Unioni haluaisi, se voisi uhata katkaista yhteyden Yhdysvaltoihin ellei vakoilu ja kaistan tukkiminen lopu. Eipä taida tämäkään tapahtua ellei poliitikoilta ala löytyä selkärankaa. Euroopan valtioiden kumartelu Yhdysvalloille alkaa saada jo naurettavia piirteitä.

        Yksityisyyttä ei tosin olla menetetty mihinkään. Jos asiaan perehtyy, on yksityisyys myös internetissä saavutettavissa varsin helpoin keinoin.

        http://www.extremetech.com/internet/180485-the-ultimate-guide-to-staying-anonymous-and-protecting-your-privacy-online


    • striimailua

      Hassu juttu, voi olla yhteensattumaakin, mutta eräässä suosikkistreampaikassani ei onnistunut suoraan streamin downloadaus enää download-painikkeesta, joten jouduin ottamaan muutaman päivän ajan selainlaajennuksella capturena. Yllättäen ei sitten toiminut enää edes streamien katselu - minkä veikkasin johtuvan niiden jostain serveriongelmasta (voi tietysti olla, että vain varastavat nuo streamit jostain toisesta streampalvelusta eikä omia servereitä siis edes ole - ja tämä oli nyt sieltä toisaalta estetty). Kun en kuitenkaan löytänyt samoja vanhoja streameja muualta yhtä hyvälaatuisina, ajattelin että testaillaan päivittäin jos alkaisi taas toimia.

      No spooffattuani selaintiedot tuo suosikkipaikkani alkoi taas toimia normaalisti, jopa download-painikkeet. Paria tuntia aiemmin ei toiminut mikään. Voisiko olla, että olin joutunut selaintietojeni - mutten ip-tietojeni - perusteella niiden mustalle listalle? Aika outoa, kun ip ei ollut tässä välissä vaihtunut ja jos selainidentifioinnin perusteella bannailevat (tai pistävät tauolle rekisteröitymättömiä), niin luulisi että ip-identifiointi nyt vähintäänkin on myös käytössä.

      Mutta saattaa selainspooffauksesta siis tuollainekin hyöty kenties olla. Pitäisi vain keksiä oikeat asetukset foorumikäyttöön, jotta näkyisivät luetut threadit luettuina vähintään nyt muutaman tunnin tai mielummin useamman päivän ajan, muttei viitsisi ihan white listillekään panna, että on jotain rotia... Saa neuvoa asetuksissa!

      • sitä.sattuu

        Onhan tuo aika hassu juttu että sivustot ovat joskus toimimatta.


      • Varmistui_muuksi

        No ei siitä ollut kyse, testailin lisää. Jotain rajoituskoodia on saitille lisätty, jota saa hämättyä RAS:illa että suostuu streameja näyttämään tai tarjoamaan download-mahdollisuuden. Parhaiten toimi kun laittoi asetuksista Change periodically 1 minuutiksi. Hämää jotenkin niiden rajoitussysteemejä, jotka voisi veikata asetetun siten, että rekisteröimättä ei pysty liikaa käyttämään samasta IP:stä tms.


      • AnonymousX

        "No spooffattuani selaintiedot tuo suosikkipaikkani alkoi taas toimia normaalisti, jopa download-painikkeet. Paria tuntia aiemmin ei toiminut mikään. Voisiko olla, että olin joutunut selaintietojeni - mutten ip-tietojeni - perusteella niiden mustalle listalle? Aika outoa, kun ip ei ollut tässä välissä vaihtunut ja jos selainidentifioinnin perusteella bannailevat (tai pistävät tauolle rekisteröitymättömiä), niin luulisi että ip-identifiointi nyt vähintäänkin on myös käytössä".

        Monet foorumit käyttävät selaimen paljastamia tietoja http://fmbip.com/ sivukävijöiden tunnistamiseen, koska IP-numero voidaan yleensä laajakaistaliittymässä uusia helposti, eikä se siten riitä tunnistamiseen yksin.

        Varsinkin selaimen kertomat käyttöjärjestelmätiedot paljastavat helposti foorumien moderoinnille uudistetulla IP-numerolla ja toisella selaimella selailevan kirjoittajan, ja esim. viestien kirjoittajat voidaan tunnistaa ja yhdistää samaan kirjoittajaan yli 90%:n tarkkuudella.

        Random Agent Spoofer arpoo uudet selaintiedot ja piilottaa kirjoittajat, kuten pitää ollakin. Foorumien moderaattorien ei kuulu seurata, kuka kirjoittaa mitkäkin anonyymeiksi tarkoitetut viestit. Tätähän voi muuten käyttää esim. poliittiseen profilointiin.


    • Perssilmätkin

      "Niin että kun mä täällä kirjoitan että voi vittu suomen politiikkaa, se menee suoraan NSA:lle??
      Mitä ne sitten sillä tiedolla tekevät??
      Onko Suomella varaa palkata NSA selvittämään, kuka kirjoitti voi vittu jne".

      Sun viestit täällä menevät ensin suomi24.fi:n omistavalle Aller Medialle https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomi24 joka on oikeisto-omisteinen eli Eero Lehden ja co. EKokoomusmafia saa sun viestisi heti, jotka tunnistetaan, yksilöidään & lajitellaan IP-numeron ja selaintietojen perusteella http://fmbip.com/
      Tämä siis Suomen poliittiselle valtamedian omistajataholle.

      Toisekseen suomi24.fi:n viestiliikennettä seuraa Suomen viranomaistahot mm. kyberturvallisuuskeskus, rikospoliisi, supo, tulli, eu-tahot jne. joille menevät samat tiedot valokuiduista ja osin suomi24.fi-palvelimilta.

      Sivuilla olevien Facebookin, Googlen, Twitter ym. scriptien ajon kautta samat tiedot lähtevät kymmenille tahoille täältä suomi24.fi:stä ja näin Facebook, Google ja mainostajat sekä kansainväliset statistiikkapalvelut saavat samat tiedot, jotka voidaan yksilöidä jokaiseen viestin kirjoittajaan. Tämän saman kanavan kautta myös NSA saa PRISM-yhteistyön kanssa samat tiedot. Eivät nämä mainospalvelut turhaan laita tykkäänapiskoja, kommentointikirjautumisikkunoita, mainoksia ym. jokaiselle sivustolle, tämä on seurantaa mainostajille ja isoveljelle.

      USA:n NSA, Ruotsin signaalitiedustelu FRA, Saksan signaalitiedustelu ym. saavat nämä kaikki tiedot suoraan maiden kautta kulkevista merivalokuitukaapeleista, NSA Ruotsin ja Saksan kanssa tehtyjen yhteistyösopimusten avulla. Tosin eiköhän Suomenkin kanssa ole tehty omat massavalvontasopimukset suoraankin ([email protected]) ;) Välivarastoina ja analysointikeskuksina voidaan pitää Suomessa olevia Googlen, Microsoftin ym. palvelinkeskuksia, joista säilytettävä tieto lähtee Utahiin ym. NSA:n palvelinkeskuksiin ikisäilöön.

      Tietenkin myös suomi24.fi:n moderaattorit ja seriffit voivat seurata kirjoittajia, koska he näkevät kirjoittelijoiden IP-numerot, ja voivat näin yhdistää kirjoittajat viesteihin.

      Ei suomi24.fi turhaan ole laittanut sivuilleen esim. Tor-estoa, senkin tarkoitus on haitata anonyymia kirjoittelua. http://keskustelu.suomi24.fi/t/5029757/tor-esto-ei-toimi

      Meitä kirjoittelijoita seuraa suomi24.fi:ssäkin siis moni taho, jotka ovat kiinnostuneet poliittisesta kannastamme ym. Meistä on omat Tiitisen listamme.

      • AvoinKanava

        Pahinta on ettei Suoli24 käytä https salausta, vaan keskustelu siirtyy täysin salaamattomana verkossa koneeltasi Suolen palvelimelle. Eli työpaikan verkonvalvonta, Internet operaattori, viranomaisten massavalvonta, kansainväliset tiedustelupalvelut ja moni muu taho voi verkkoliikennettä seuraamalla lukea kaikki kirjoituksesi yhdistäen ne IP-numeroosi ja selaimen vuotamiin tietoihin.


    • Tuomaaz

      Toimiiko tuo uusin Random Spoofing Ubuntussa vai sekottaako se koko Firefoxin kuten on joillakin käynyt.

      • piienivaara

        Joillekin sivuille ei näytä pääsevän edes kun real profile, sitten taas pääsee kun vaihtaa jonkun muun. Voihan sen poistaa jos ei toimi, tuskinpa se mitään pysyviä muutoksia tekee.


    • aikapska

      Random (Desktop) tulee sellaisiakin että sivut vähän väliä mobiilina, jos merkkaa ne Exlude, ovat kohta taas merkkaamatta. Jos merkkaa vaikka Random windows browsers, sitten taitaa paremmin pysyä, päivityksissä pitää kutenkin laittaa real profile.

      • kyllästyttää

        Ei pidä asetuksia, sammutuksen jälkeen taas käyttää mitä sattuu ja sivut vaihtuu mobiileiksi, kuka jaksaa ruksailla kymmeniä exlude joka kerran. Pitäisi laittaa palautetta, mutta luulisi tietävän kehittäjä itsekin ongelman.


      • ToimivaOn
        kyllästyttää kirjoitti:

        Ei pidä asetuksia, sammutuksen jälkeen taas käyttää mitä sattuu ja sivut vaihtuu mobiileiksi, kuka jaksaa ruksailla kymmeniä exlude joka kerran. Pitäisi laittaa palautetta, mutta luulisi tietävän kehittäjä itsekin ongelman.

        Itsellä toimii ongelmitta kaikissa tiloissa.


      • nyttoimii

        Kun valitsee random jotain sopivia noista alemmista niin toimii, jos valitsee random (desktop) niin ottaa myös mobiileja tai ainakin selain avaa mobiilisivun ja exludet häviää kun vaihtaa välillä real profile.

        Ihan hyvä ohjelma mutta hiukan kehitettävää olisi. Välillä jätti myös feikkiprofiilin päälle kun laittoi real ja yritti mennä lisäosiin, ei toiminut. Voi johtua selaimen ja lisäosan yhteensopivuuksistakin, nyt kaikki päivitetty ja toiminut paremmin.

        FF 50 ei saa enää nähtävästi joitakin lisäosia toimimaan millään konstilla, onneksi vain yksi minkä olisin pitänyt, joitakin tosin lakannut toimimasta jo aikaisemmin.


    • Suoli_myi_kirjoittajat

      Google on otettu mukaan kyttäämään Suoli24.fi kirjoittelijoita. Ennen Firefoxissa sai NoScript-lisäosalla blokattua Googlen scriptit mutta nyt Aller Media halusi ne pakolliseksi jos haluaa kirjoitella tänne. Tuo bottitarkistus on hyvä tekosyy jakaa sun selaintietosi Googlelle, muille mainostajille ja NSA:lle. Kun kirjoitat tänne niin kaikki yksilöintitiedot joka viestistä menevät noille ja kun selailet muualla netissä niin samat IP, selaintiedot ym. menevät myös. Nämä tahot siis tietävät mitä kirjoittaja tekee muualla netissä surffatessaan. Jokainen sivustohan on nykyään täynnä Googlen scriptejä.

    • ihmesekoilua

      Jos Firefoxilla laittaa Random Mac, menee heti jumiin. Windows ja Unix toimii, mutta välillä tulee sivut mobiilina, sama vaikka olisi desktop valittuna.

    • TaasVakoilukeino

      Googlen isoveli ruudulla

      Firefoxin NoScript lisäosa (Add-ons) varoittaa että Suolen bottikuvavarmistus seuraa kirjoittajien hiiren liikeitä PC:llä, ja sormen liikkeitä koskestusnäyttöisissä mobiililaitteissa. Tämä tarkoittaa sitä että "reCAPTCHA" tunnistaa ja alalysoi kirjoittajat siitä miten he noita laatikoita valitsevat ja hiirtä tai sormea liikuttavat ruudulla Tämä on ovela tunnistamiskeino ja suoranaista Suolen kirjoittajien vakoilua ja ID-tunnistamista. Tämä sama bottivarmistus on luikerrellut lukemattomille keskustelufoorumeille tunnistamaan kirjoittajat tuntemattomalle isoveljelle.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      997
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      754
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe