KARENSSIPÄIVÄ JOKA KUUKAUSI

KARENSSIAKAIKILLE

KoK: Ansiosidonnaiseen karenssipäivä!

Verkkouutisten tietojen mukaan hallituksen asettamassa työllisyysryhmässä pohditaan karenssipäivää ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan.

Valtiovarainministeriö ajaa mallia, jossa kolmen kuukauden välein tarkasteltaisiin, onko työtön ollut töissä viitenä päivänä kuluneen kolmen kuukauden aikana.

Mikäli ei ole ollut, seuraavan kolmen kuukauden ajan päivärahan maksussa olisi yksi karenssipäivä kuukaudessa.

Nykyisin päivärahaa maksetaan kuukaudessa 21,5 päivää, joten sanktiona päivärahaa maksettaisiinkin vain 20,5 päivää kuukaudessa.

Kolmen kuukauden jaksolla karenssipäiviä kertyisi siis kolme.

Leikkaus työttömän päivärahaan olisi lähes viisi prosenttia.

Mikäli tarkastuspisteen jälkeen työtön olisi seuraavan kolmen kuukauden aikana viiden päivän ajan töissä, hänen päivärahansa palautuisi ennalleen 21,5 päivään.

Päivärahaa ei siis leikattaisi jatkuvasti, vaan päivärahaa maksettaisiin joko 21,5 päivältä tai 20,5 päivältä kuukaudessa riippuen siitä, onko työtön ollut töissä vähintään viiden päivän ajan edeltävällä kolmen kuukauden jaksolla.

26

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tyujjk

      Karenssipäivä on hyvä ansiosidonnainen 5% ja kelan sosiaalietuuksiin peruspäiväraha ja työmarkkituki 3%. Toimeentulotuessakin on 20-40% lasku jos ei osallistu aktivointiin. Vaikeasti työllistyviltä työttömiltä työkokeilu ja kuntouttava työtoiminta aktivointitoimenpiteet ilman korvausta 1 kuukausi. Aktivointi pitää suorittaa valvotusti miten edistystä on tapahtunut työttömälle. Työttömän hengissä pitämiseen annetaan ruokakassi ja vaatteita aktivointi toimenpiteistä palkaksi olen sitä mieltä ei rahaa ilmaiseksi jaeta. Jokaisen työttömän on tehtävä työtä tai olla aktivointitoimenpiteissa

      • Ajatusvapaamutta

        Onko sinulla harmainta aavistustakan, millaista koneistoa ja virkamiesten määrää tuollaiset toimenpiteet vaatisivat? Laske vaikka yksinkertaisella matematiikalla 400 000 työtöntä vuodessa (356 päivää) tekee yli 1000 työtöntä per päivä, jotta edes kerran vuodessa käytäisiin jokainen työtön läpi.

        Näin tietysti voitaisiin osa työttömistä työllistää toisten työttömien kontrolloimiseen, mutta kansantaloudellisesti ja byrokraattisesti se olisi itsemurha.


    • eiVtätähommaa

      Ulkomaalaisille maahantunketujille kyllä rahaa riittää ja rikkaiden verohelpotuksiin, mistä nämä työttömät saavat sen 5 päivää töitä jos töitä ei ole?
      Onko Sipilän hallituksen järki noin lyhyt ja onhan se, tuodaan lisää elättejä ulkomailta koko ajan ja omalta kansalta leikataan siis ihmisiltä joita suuri osa on ikänsä tehnyt töitä Suomessa ja potkittu ulos.
      Miten käy anssin lisäpäivillä oleville jotka nimikkeellä eläkesuuntautunut eli 60 täyttäneet työttömät, entä yli 50 vuotiaat joita ei töihin palkata siis palkkatöihin, meinaavatko Sipilä, Orpo ja Lindström saada aikaan orjamarkkinat tänne siis Suomalaisille, ulkomaanelättien tukeen ei puututa ja raiskaajaa ja murhajaa ei saa karkoittaa, sillä lailla..
      Eikö ole yleislakon paikka, toivottavasti SAK vastaa huutoon!!!!

    • Danske_Model

      Perussuomalaisten Sampo Terho sanoi rehellisesti suoraan jo ennen viime vaaleja "Tanskan malli on huomattavasti tehokkaampi. Irtisanomissuoja on matalampi, mutta vastaavasti työttömyyskorvaus on korkeampi ja aktivoimistoimet ovat huomattavasti tiheämpiä".

      Kansa halusi tiukennuksia ja kansa saa tiukennuksia. Sitä saa, mitä tilaa. Korkeamman työttömyysturvan osalta jokainen ymmärtää, että sitä osaa ei nyt voida toteuttaa, koska valtiontalous on niin kuralla ja siitä on turha syyttää perussuomalaisia.

      • neolivaalipuheita

    • Tom-Lill

      Tuommoinen hulluus pitää kaataa jos haetaan mallia muualta niin pitää myös aluksi korottaa työttömyyspäiväraha ja sen pitää koskea vain uusia alkavia työttömyysjaksoja, esim Tanskassa työttömyyskorvaus on 80% palkasta kun Suomessa hieman yli 50%., että sillai, herrojen etuihin ei kosketa ei millään ja rahaa riitää vieraan maan ja kulttuurin edustajille.

    • Profilointi

      Ansiosidonnainen maksetaan 20 päivältä kuussa, eikä 21,5 päivältä

    • työllistetty

      Syyskuussa maksetaan 22 päivältä, vuodessa keskimäärin 21,5 päivältä/kk

    • kulutus_liki_nollaa

      Täytyykin tästä alkaa venyttää senttiä vielä vähän enemmän. Jotain on jo sukan varteen kertynytkin, mutta pikkuisen kun vielä kiristää, niin on sen verran varalla, ettei ensimmäisiin kyykytyksiin kaadu.

    • trakhemmi

      Koskeeko myös mustalaisia ja maanviljelijöitä vai rikotaanko tässäkin asiassa suomessa eu:n yhdenvertaisuus periaatetta,jos se sääntö ei koske kaikkia siitä on turha puhuakkaan.

    • artisti2020

      Minustakin on vääärin, ettää työttömästä tehdään syyllinen, melkein rikollinen.
      Jos oman alan töitä ei ole, niin oman alan töitä ei ole. Ymmärtääköhän hallitus tuon lauseen?

    • asiat_kuntoon

      Toivottavasti tähän kelpaa sitten myös se palkaton työkokeilu. Jos nimittäin töitä ei vapaaehtoisesti saa, niin jäljelle jää mennä väkisin jonnekin antamaan työnäytettä. Itse menen väkipakolla työministeriksi. Jos siellä pärjää laborantin papereilla, niin eiköhän homma suju myös maisterin papereilla.

    • TöitäToisilleTyöttömille

      > mistä nämä työttömät saavat sen 5 päivää töitä jos töitä ei ole? <

      Teetetään toinen toisillaan esim. nurmikonleikkuuta 5 päivää / 3 kk?

      Ilman mitään byrogratiaa yksityinen saa ihan vapaasti maksaa alle 57 euroo.

      Ei tarvi pidättää ennakonpidätyksiä, ei palkansivukuluja eikä mitään muutakaan?

      Joku vois tehdä appsin johon työttömät ilmoittautuvat halukkaiksi pikkutöihin ja vastaavasti suostuvat maksamaan toiselle työttömälle jostain työstä.

      Kun hallitus keksii näin älyttömiä juttuja, pitää vaan olla älykäämpi kuin ne?

      • turvatontaon

        Alkaa olla sellaista köyttä työttömille tulossa että alkaa pahanteko maistumaan monelle.Tiukentakaa kaikki rahat pois niin ette uskalla kohta ulkona liikkua.Tajuaako kukaan mihin tämä johtaa kun köyhyys lisääntyy.


      • liianmyöhään
        turvatontaon kirjoitti:

        Alkaa olla sellaista köyttä työttömille tulossa että alkaa pahanteko maistumaan monelle.Tiukentakaa kaikki rahat pois niin ette uskalla kohta ulkona liikkua.Tajuaako kukaan mihin tämä johtaa kun köyhyys lisääntyy.

        Ne tajuu siinä vaiheessa, kun putoaa koriin.


      • liianmyöhään
        liianmyöhään kirjoitti:

        Ne tajuu siinä vaiheessa, kun putoaa koriin.

        siis pää. kun pää putoaa koriin.


    • näi_menee

      Mutta tärkeintä on päättäjille että Afrikan ja Arabian matuille riittä rahaa ja ruokaa ja katsellaa läpi sormien raiskauksia ja pahoinpitelyitä.
      Juhan ja Petterin kutsumia kunniavieraita, Suomen kanslainen(köyhempi sellainen) on kauraa näille meidän päättäjillemme jotka järjestäävt verohelpotuksia isotuloislle , puoluekavereille isoja virkoja ja tuovat matuja lisää maahamme ja kenen kustannuksella....

    • ilmanpelkoa

      Missä porkkanat, keppi vaan viuhuu. Kannustavampaa olisi, jos työtön on yrittänyt edes keksiä jotain tilanteessa, jossa mahdollisuudet ovat minimaaliset. Asuinpaikastakin riippuu mitä ja minkäverran yleensäkään mitään työtä tarjolla tai avoin työmahdollisuus hukkuu hakijatulvaan.

    • beretta9

      kyllä suomalaisilla politikoilla on kusi noussut päähän. ainut parannuskeino on varmaan 9 millinen burana...

    • åpkäkpk

      Rankaisemallako työt lisääntyy?

      Nykymeiningissä ihmetyttää se,että jatkuvasti puhutaan työttömien velvotteista, ikäänkuin heillä olisi avaimet työttömyyden poitoon käösissään. Hetkinen hei maassa on puolisen miljoonaa työtöntä ja 30.000 pintaan avoimia työpaikkoja on jokseenkin mahdoton yhtälö,että työttömät löytäisivät työtä tuolla yhtälöllä. Käytänössä on siis kyse työttömyysturva leikkurin rakentamisesta.

      Se on vähintäänkin erikoista,että työn lisäämiseksi ratkaissua haetaan työttömältä ja tällöin heitä pyritään systemaattisesti velvoittamaan johonkon,ikäänkuin työttömyyskorvaus olisi palkka.Itsestään selvyys on,että sitä se ei ole vähimmässäkään määrin.

      Työttömyysturva on subjektiivinen paerustuslaillinen oikeus ja siksi sen saamiseksi voida asettaa minkäänlaisia velvoitteita.

      Nykyisellään nuo velvoitteiden asettamiset olisivat jopa kohtuuttomia, sillä jos työttömälle maksetaan 500 ja trapiat, jolla pitäisi elellä, on se käytännössä täysin mahdotonta.Parin viikon pötyt pöytään ja perustarpeet tuo riittää nippa nappa täyttämään ja sitten kutsuu leipäjono. Sieltäkö sitä eväät revitään reppuun ja lähdetään osallistumaan herrojen keksimiin vinhoihin puhdehommiin? Ikävä kyllä matka loppuu siihen kun linjuri kuski kyselee lippua.

      Jos työttömille järjestetään jotakin on heille ensin taaattava ruokaislut ja ilmaiset matkaliput ja tällöinkään ei saa olla kyse teetettävästä työstä,sillä työstä kuuluu aina palkka ja työnntettämiseen solmitaan työsopimus.

      Työllisyyttä edistäviin toimiin ,joita on mm. koulutus ,on kohtuullista olettaa osaanottoa silloin kun perusedellytykset matkantekoon ja ruokailuun on järjestetty ja koulutus on ammatillisesti täydentävää.

      Koulutukset jotka ovat päivän mittaisia tai eivät johda millään lailla ammatilliseen tutkintoon tai uuden ammatti osaamisen oppimiseen, ovat tuossa suhteessa tarkoituksen mukaisettomia.

      Kyseisen kaltaisen ammatillisen oasaamisen nostamiseen on olemassa tahoja ,jotka kartoittavat ammatillista osaamista ja mahdollisuuksia suuntautua uudelle uralle. Perusteltua onkin,että kouluttautumisen pohjalla on aina koulutuskartoitus ja ura suunnittelu ,jolloin on mahdollista päästä tuloksiin työttömän työllistämisessä. Tällöin selviää koulutuksen tarve ja nyky osaminen,sekä sen täydennystarve.
      Hakuammuntana jonkun päivän kurssin tai viikon kurssi on toimena tehoton ja täten myös tarkoitukseton, eikä näin ollen palvele työtöntä, sen enepää kuin tarkoitusta poistaa työttömyyttä.

      Työllistämistoimien on aina oltava suunniteltya ja toimien harknnanvaraisia ja ne tulee tehdä yhteistuumin , uraa suunnitelllen työttömän kanssa, sillä hän on se joka parhaiten tietää mihin omat voimavarat ,kyvyt ja resurssit riittävät.

      Tätä nykyä suunnitelmallisuus tuntuu jääneen taka alalle ja sen sijaan astunut haku ammunta ,sekä velvoitteet ,joilla lähinnä osoitetaan kyvyttömyyttä ratkaista työttömyyttä. Niin siirretään ainoastaan vastuuta työttömyydestä työttömille, johon heillä ei ole vähäisintäkään osaa, eikä arpaa,sillä he ovat tässä pelissä uhreja.

      Lisäksi on erittäin tärkeää ehkäistä pitkäaikaistyöttömyyttä kartoittamalla ensi alkuunsa työttömien sosiaalinen tilanne ja taloudelliset mahdollisuudet selvitä arjesta,sillä silloin kun työttömän talous päästetään ylivelkaantumaan, sosiaalisen turvan olessa riittämätön on lopputuloksena ikuisuustyötön. Sosiaalisen verkon toimivuus on hyvintärkeässä roolissa työkykyisyyden säilyttämisessä.On siis käsitämätöntä,että viimesijaisista mahdollisuuksista tulla toimeen lähdetään leikkaamaan luomalla toimia,jota selkeästi tähtäävät työttömyysturvan leikkaamiseen.

    • frank10

      Etsiikö TE-toimisto vapaan työpaikan viikoksi 3kk välein ja entä työlistävä koulutus TE-toimiston homma.Ei taida onnistua kun työttömiä on jotain 350tuhatta.Entä sitten yli 60v koulutukseen???..töihin???ei taida onnistua millään.Saako karenssi jos TE-toimisto ei löydä työpaikkaa tai koulutusta.Ei toi homma voi olla millään mahdollista,missä kuplassa hallitus elää!!!TYÖVOIMAMINISTERI entinen luottamusmies,kaikki unohtuu kun saa valtaa ja rahaa!!!

      • Moppimekaanikko_haussa

        Minua ottaa päähän se, jos juurikin meitä ikääntyneitä pidetään tässä asiassa keppihevosina.

        Käykää nyt vaikkapa piipahtamassa lähikoulunne pihamaalla: Siellä oli monenlaista räkänokkaa, huntaloa alaluokkalaista huonosti pukeutuneena. Samanaikaisesti maasta löytyi pudonneita käsineitä. Kukaan ei osannut edes sanoa, että mihin ne palautetaan.

        Jos ei koulumummon tehtävä kiinnosta, niin on siellä miehisempääkin hommaa. Lapset tulivat huolestuneina näyttämään minulle maassa olevaa oksennusta. Harmi, kun ei ollut omaa puutarhaletkua tai painepesuria mukana.

        Kyllä minä uskon, että me keksimme yleishyödyllistä tehtävää, jos on kyse vain karenssipäivien välttelystä.


      • vapaaehtoistyö_mukaan

        Jep, ehdottomasti pitäisi hyväksyä aktiivisuudeksi myös vapaaehtoistyö. Neljä tuntia viikossa esim. ruoanjakelua leipäjonoissa, seurustelua vanhusten kanssa, naapurin mummon auttamista, toimintaa työttömien yhdistyksissä ym. Pitää vain olla tarkkana siinä, ettei näillä ilmaistöillä hävitetä nytkin jo vähiin käyviä oikeita työpaikkoja.


      • Moppimekaanikko_haussa
        vapaaehtoistyö_mukaan kirjoitti:

        Jep, ehdottomasti pitäisi hyväksyä aktiivisuudeksi myös vapaaehtoistyö. Neljä tuntia viikossa esim. ruoanjakelua leipäjonoissa, seurustelua vanhusten kanssa, naapurin mummon auttamista, toimintaa työttömien yhdistyksissä ym. Pitää vain olla tarkkana siinä, ettei näillä ilmaistöillä hävitetä nytkin jo vähiin käyviä oikeita työpaikkoja.

        Siinäpä se. Voisiko jopa ironisesti todeta, että pelkona olisi, että työ tulisi tehtyä sen sijaan, että nyt näkee vain epäkohdat, joihin joku erittäin mielellään haluaisi sinun puuttuvan esimerkiksi ehdottamalla palkattavaksi lisää kouluavustajia.


      • opjlkjuigy

    • Vatuullisetpäätökset

      Sosiaalipolitiikan tulee olla toimeentuloa edistävää aina ,ei rankaisevaa. Politiikka joka rankaisee ei ole koskaan kannustavaa,vaan latistavaa toimiltaan.

      Kun puhutaan sosiaalipolitiikasta ei sen tarkoitus ole se ,että ihmiset latistuvat ja joutuvat toimien seurauksena taloudellisiin vaikeuksiin ja sen myötä aloittamaan elämän aina alusta nollilta.

      Sosiaalipolitiikan tarkoitus on ehkäistä näin tapahjtumasta ja edistää ihmisten toimeentuloa talouksien romuttumiselta . Se että oloja lähdetään kurjistamaan tarkoittaa käytänössä sitä että työnteko tehdään kannattamattomaksi ja tarpeettomaksi,sillä sillä ei enää ole savuitettavissa mitään, kaiken realisoituessa pätkä työttömyykien kohdatessa.

      Tie on kansantaloudelliset i vaarallien ja myös vatuuton,sillä työttömyys ja taloudelliset ahdingot on ne jotka johtavat itsemurhiin. Moisia asioita edistävät edistävät myös itsemurhien lisääntymistä ja ovat jokseenkin osallisia välillisesti niihin.
      on sis syytä harkita tarkoin päätöksiä ja niiden seuraamuksia,ennen kuin tuollaiselle tielle lähdetään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      514
      3755
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      467
      3444
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3040
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2332
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2200
    6. 223
      1638
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1407
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      99
      1300
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      94
      1291
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1100
    Aihe