Korkit kiinni

Myrkkyäelimistölle

Alkoholista ei ole mitään terveydellistä hyötyä, tutkijat kertovat.
HS: Kaikki alkoholi on pahasta – professori: ”Myrkkyä joka solulle”
Alkoholista ei ole mitään terveydellistä hyötyä, tutkijat kertovat.
Julkaistu: 19.9. 7:55
ALKOHOLI Helsingin Sanomat kertoo useista laajoista tutkimuksista, joiden mukaan vähäinenkin alkoholinkäyttö on terveysriski.
Maanantain Helsingin Sanomat kertoo, että vaikka alkoholin kohtuukäytöllä on pitkään ajateltu olevan positiivisia terveysvaikutuksia, vetävät viimeaikaiset tutkimustulokset väitteeltä maton alta.

Esimerkiksi kaksi vuotta sitten British Medical Journalissa kaksi vuotta sitten julkaistun laajan tutkimuksen mukaan vähäisiä määriä alkoholia juomalla ei pysty ehkäisemään sydän- ja verisuonitauteja. Tutkimuksen aineisto oli kerätty yli 260 000 ihmiseltä.


SAMOILLA linjoilla oli neljän miljoonan ihmisen tietoja seulonut kanadalainen tutkimus Journal of Studies on Alcohol and Drugs -lehdessä, Helsingin Sanomat huomauttaa.

– Uusien tutkimusten perusteella väite vähäisen juomisen hyödyllisyydestä on alkoholitutkimuksen suurin floppi. Alkoholia ei kannata juoda ainakaan terveydellisistä syistä, Helsingin yliopiston päihdelääketieteen yksikön johtaja, professori Hannu Alho korostaa Helsingin Sanomien haastattelussa.


ALKOHOLIN on todettu lisäävän esimerkiksi suun, nielun, ruokatorven, suoliston ja maksan syöpien riskiä. Alkoholi on viimeksi kytketty myös rintasyövän ja eturauhasyövän riskiin. Jo pari alkoholiannosta päivittäin nostaa verenpainetta kymmenen prosenttia.

– Alkoholista ei ole lääketieteellisesti katsoen mitään hyötyä elimistölle. Se on myrkkyä joka solulle, Alho tiivistää Hesarille.
Miikka Hujanen

36

269

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lunssalääke.se.on

      Mitä heikkarin hyötyä olisi elää 120 vuotiaaksi ilman viinahörppiä. Nyttekii mie oon jo 59v. Työnantaja on vetänyt miust nyhtökauransa aikaa sitten.
      Jos ja kun eläkkeelle joskus pääsen, otan kunnon lasillisen jotaa hyvä viunaa.

      • risutautoonjapakoon

        mitäs risu-ukon poika???


      • siit.nii.nauttii
        risutautoonjapakoon kirjoitti:

        mitäs risu-ukon poika???

        Jemmasin kahtena yönä risuja kun kaupunki oli niit kasaillu hiiabeilla pikitien varteen. Kuutamo ja kaikki. Aamulla 03 toi viimeisen kottikärryllisen osakasfarmille.
        Omistan ranchista yhen nurkan. Yhen pankki, muija puolet.


      • Älä_leiki_Jeesusta
        siit.nii.nauttii kirjoitti:

        Jemmasin kahtena yönä risuja kun kaupunki oli niit kasaillu hiiabeilla pikitien varteen. Kuutamo ja kaikki. Aamulla 03 toi viimeisen kottikärryllisen osakasfarmille.
        Omistan ranchista yhen nurkan. Yhen pankki, muija puolet.

        MUUTAMA RISU!


    • voiminkäteki

      minun kohdallani korkin kiinnilaittaminen on myöhäistä, koska olen kitannut liikaa miestäväkevämpää siitä päätellen, että olen nyt juoppohullu. taisi tuossa touhussa tuhoutua koko elimistö

    • TV7

      Aivokuollut ei tunne, ei näe, ei kuule. Mikään ärsyke ei saa aivoja reagoimaan. Aivot eivät yksinkertaisesti toimi. Kehoa voidaan pitää koneellisesti elossa. Aivokuollut saa happea koneen avulla. Sydän toimii koneellisesti – tiputuksessa tulee ruokaa.
      Kaikki elintoiminnot ovat vallan erinomaiset, mutta keho ei reagoi.
      Sielu – ihminen on poistunut kehosta. Sielun mukana meni tunto-, näkö-, kuulo-, maku- ja hajuaistit, sekä aivotoiminta ajatuksineen.
      Muista rikkaan miehen ja Lasaruksen olotilat kuoleman jälkeen.
      Sielua ei voi tappaa, ei tuhota. Muistanet varmasti Jeesuksen sanat:

      Älkääkä pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin pelätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin. Häntä peljätkää.

      Hesekielin kautta Herra sanoo: ”Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava.”

      Ja Jesaja: ”meidän rikoksemme seuraavat meitä.”

      Kuoleman jälkeen ihminen kokee yllätyksen – juomareilla himo jatkuu ikuisuuden. Mutta janoa vain ei voi enää kuoleman jälkeen sammuttaa, koska ruumis puuttuu.

      Kuoleman jälkeen et voi enää himojasi tyydyttää. Haureuden harjoittajan himo jää tyydyttämättä.
      Sen vuoksi Apostolien teoissa sanotaan; että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus.
      Ja Roomalaiskirjeessä; jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää.

      Jeesus on vastus, etsi armahtajaasi!

      • hese.kieli

        Jus juu!


      • TV666

        Hei hihhuli!

        Ryyppäämäti ja muutenkin raitis voi ihan hyvin olla ilman mielikuvitusolentojen apua. Kaikki on kiinni siitä, että viitsiikö ottaa itteään niskasta kiinni sellaisessa tapauksessa, että on sitä ennen luisunut vähän tai enemmänkin ottavaksi. Puolestaan sellainen, joka ei ole koskaan ottanut, niin ei joudu näkemään selvistelyn eteen yhtään vaivaa - kunhan pitää huolen, ettei liiemmin jatkossakaan myrkkyihin koske.


    • hullunahumalassa
      • keijo.elää

        Voitin 6.600 ekua kioskin porukkalotossa. Jumankekka että kamuja ja olalletaputtelijoita riitti. Taksimatkoja ja rahantuntevia naisystäviä riitti.
        Riitti niin. Pariksi viikoksi. Sitten kun rahat loppus, kaverit toivat minulle telkkariviinaa. Kun yskänsiirappeja otti, näki hyviä näkyunia.

        Jalat lakkasivat toimimasta kramppien takia. Lääkäri pelotteli että toispuolinen halvaus odottaa jo nurkan takana elle valkase välillä nokkaasi.


    • ex.tipaton.äijä

      Näin kylmenevien säiden alkaessa lämmin terästetty glögilasi lämmittää iltaisin sielua ja kehoa. Kun taas raittiussaarna vaikuttaa kihdin tavoin.

    • tottakolie

      Kova väite: köyhyys tyhmentää ja vanhentaa

      28.10.2016 10:39
      TutkimusLifestyleTerveydenhuolto
      Rahahuolet lannistavat.
      Rahahuolet lannistavat.
      Köyhyys muuttaa aivoja niin, että ihmisistä tulee vähemmän älykkäitä, tutkijat väittävät.

      Tutkijat väittävät löytäneensä yhteyden pienituloisuuden ja älykkyysosamäärän välillä. He uskovat, että rahahuolten tuoma stressi voi olla osasyy asiaan.

      Tutkijat myös väittävät, että köyhyys vanhentaa ihmistä ennen aikojaan.

      Tutkimuksesta kirjoittaa brittiläinen laatulehti The Independent.

      Päätelmien taustalla on pitkä seuranta. Tutkijat havainnoivat toimeentulorajoilla sinnittelevien ihmisten elämää 20 vuotta ja havaitsivat, että köyhyydellä oli voimakas yhteys ”huonompiin kognitiivisiin kykyihin” ja ennenaikaiseen vanhenemiseen.

      Rahastressin lisäksi tutkijat uskovat syynä olevan muun muassa puutteellisten asumisolojen, huonon hygienian ja epäterveellisten elämäntapojen. Niihin kuuluvat huono ruokavalio, tupakointi, alkoholi ja liian vähäinen liikunta.

      Tutkimus on julkaistu American Journal of Preventative Medicine –lehdessä. Siinä tutkimusta johtanut Miamin yliopiston professori Adina Zeki Al Hazzouri sanoi, että asia oli havaittavissa jopa korkeasti koulutetuissa, köyhyyteen pudonneissa ihmisissä.

      Kyse ei professorin mukaan ole siis siitä, että älyllisen kapasiteetin romahtaminen johtaisi köyhyyteen, vaan siitä, että köyhyys johtaa älyllisen kapasiteetin romahtamiseen.

      Tutkijat kävivät läpi 3 400 sydäntutkimuksiin tulleen aikuisen tiedot. He kaikki olivat 18-30-vuotiaita, kun projekti alkoi vuonna 1985. Tutkittujen ihmisten tulotasot kirjattiin ylös ja heille tehtiin myös niin sanottua kognitiivista ikääntymistä mittaava testi.

      Tutkijat huomasivat, että ihmiset, jotka elivät jatkuvassa köyhyydessä, menestyivät kielellistä muistia mittaavassa testissä merkittävästi huonommin kuin he, joiden ei ollut milloinkaan tarvinnut kamppailla rahahuolien kanssa. Samanlainen oli tulos myös muun muassa tiedon käsittelynopeustestissä.

      ”Nuorena aikuisena koetut taloudelliset vastoinkäymiset ovat tärkeitä kognitiiviseen kuntoon liittyviä tekijöitä keski-iässä”, tutkijat kirjoittavat.

    • jes.48

      Se mikä on mielelle hyväksi, on sitä kehollekin.

    • tumpelo..87

      mitä enemmän viinaa läski pillulle juottaa...sitä kiimaisemmaksi se tulee!! saa panna kunnolla lastit sisään....kunhan käyttää pillereitä....et halua läski pillulle isäksi!!=)

      • huhuhuhuuuui

        Lue sivistyssanakirjaa ,


    • terveydensuojat
    • juopoikanijuo
    • viinanpiru
    • hörpihörpi
    • vesiselvänä

      tip, tap, tip, tap, kaikki väki sammuu, kaikki kännikalat, juopot ja juoppohullut, jos tämä joulu oltaisiin selvin päin, niin sinä kuin minäkin.

    • etteituhoudu
    • ämpäristä

      Ei oo korkkia

    • kaljahanatauki

      Viron valtiovarainministeriön edustaja Dimitri Jegorov arvioi STT:lle, että olutsalkun hinta saattaa nousta nykyisestä noin 11 eurosta jopa 18 euroon.

      Ehkäisevä päihdetyö -yhdistyksen erityisasiantuntija Tuomas Tenkanen sanoo, että Viron veronkorotukset tulevat näkymään myös Suomessa, sillä ne hillitsevät viinarallia. Samalla Suomi on kuitenkin uudistamassa omaa alkoholilakiaan, jonka taas uskotaan lisäävän alkoholin kokonaiskulutusta Suomessa. Nyt kaavailtu alkoholilakiuudistus voi lisätä kasvaneesta myynnistä syntyneitä verotuloja. Muutos myös nostaa alkoholin kokonaiskulutusta, kasvattaa julkisen talouden menoja ja näkyä haittoina kansanterveydessä, Tenkanen arvioi.

      • eiosataajatella

        Mutta seuraava maa on sitten Latvia. Taitaa tämän veronkorotuksen myötä syntyä Ralli myös latvian ja viron välille. Miten ei osta ajettella sitä, että korotetaanpa jonkun tuotteen veroa suomessa. Sitten se tuote haetaankin virosta joka ei ole laittanut siihen tuotteeseen yhtä korkeaa veroa kuin täällä.


    • iugyhuio

      Viina on viisasten juoma.

      Ei niinkään se alkoholi, sopivissa määrin ole
      haitallista mutta ne lisäaineet, niitä on viineissäkin
      lähes tuhat eri kemikaalia käytössä.

      Alkoholi on erinomainen rentouttamaan tietyissä
      tilanteissa ja siten toimimaan ihmisten terveyden,
      onnellisuuden ja tulevaisuuden edistäjänä.

      Mutta jos sitä ei osaa käyttää eikä hallitse sen käyttöä niin sitten on parempi
      ettei ota ollenkaan.

      Joka tapauksessa, kuten kaikkien nautintoaineiden
      kanssa, esim. sokeri: se on tasapainoilua.
      Suklaakin rikastaa elämää mutta ei sitäkään kohtuullista määräänsä enempää.

      Alumiini/bisfenolitöllkit pitäisi kieltää kokonaan,
      vastaavasti lasipullot uimrannoilta jne, jne.

    • glygojutut.erikseen

      Riippuu sekä tapauksesta että tilanteesta. Jos kohtaat ulkona diabeteskoomassa olevan ihmisen, viinaryyppi voi pelastaa hänenn henkensä.
      Kenellä se ruisleipä tai sokeripala on mukana tuossa tilanteessa.

    • ryyppääjämies

      Muutama pullo usko nyt jo perkele

    • ron.horisenko

      Tutkijat ja tutkijat...kele. Rahasta ne itte tutkii, Sanovat että haittaa saattaa tulla.
      Mut annas olla kun illalla nokkivat lautasensa tyhjäksi, nurkkakaapille ne menee. Klasiin lorauttavat. Eikä se ole keltasta.

    • wfwwf

      Eipä se mikään kieltolakikaan toimi jo nyt ihmiset hakee alkoholia virosta, koska se on täällä monopolisoitu ja korkeammin verotettu ja siellä ei. Eli siis ihmiset matkustaisvat vaan talinnaan ryyppäämään viikonloppusin jos se täällä kiellettäisiin.

      Ihmetellä tytyy myös noita rajoittajia. Nelosolutta ja 5,5% lonkeroa kun saa kaupasta niin ihmiset muka juolee. Miten sitten vaikka Virossa tai Saksassa ihmiset voi pysyä hengissä kun sieltä saa 80% vodkaakin ruokakaupasta,

    • decaasustaapirii

      Alkoholi pitäisi kieltää. Viinakaupan sijasta apteekkiin ja sieltä pitäisi saada metamfetamiinia jokaisen ja lisäksi anabolisia ja testosteronia.

      Kova hormonikuuri päälle ja viikolla treenaa kovaa ja vkl. vetää metaa ja eikun baariin. Yksikin poikkipuoleinen sana vaikka huumoria olisikin, niin heti hirveät pultit.

    • okmeininki

      Alkoholista on kaikille haittaa. Jokaiselle tulee humalassa aina ongelmia. Se varma. Itse olen ollut raittiina 9v.

      Lopetin, koska humalassa tuli tarve ottaa penis esiin esimerkikse yllättäen naisen edessä. Aluksi oli paljastelua ja myöhemmin paheni.

      Yllätin kesällä monesti hiljaisella uimarannalla naisia niin, että olin masturboinut piilossa ja kun huippu oli lähellä, yllätin naiset ruiskauttamalla heidän päälleen.

      Monesti julkisissa wc tiloissa masturboin kädelleni ja kädellä koskettelin esimerkiksi tavarataloissa naisten vaatteita ja sivusta seurasin kun naiset koskivat niihin.

    • palturiakopuhut

      No sulle ei sitte viina sovi alkuunkaan.
      Mikset pannut jotain huoraa ennemmin kuin runkkailit?
      Sinkkumiehen paras hupia!

    • ketoin.Korvenkylä

      Korkki on hyvä aittaa hörpin jälkeen kii monestakin syystä, Näin'ikään jalo aine ei vedä pölyä tai ötökköjä sisäänsä.
      Kaksi kertaa päivässä mie putelin avaan. Näin olen menetellyt Kekkosen hautajais
      päivästä lähtien. Sanon Urkin muistoksi. Suljen putelin huolella.
      Ei ole tullut tavaksi.

    • aikansakun

      Aikansa kun juo niin iskee "juoppohulluus" -elä sitten sen kanssa,-HUH!

    • alkoholidementia

      Se on dementia, joka tulee jos vetää peräkkäisinä päivinä kunnon perskännit pitkän aikaa. Jos osaa pitää hommassa maltin, niin huoli pois vaan ja korkki auki.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5055
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1501
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1295
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1247
    Aihe