Mistä/keneltä resepti tai ylipäänsä tutkimus?

Orasteleva

Hei,

Tosiaan 22v nuorimies ja etukäteen jo kiitos niille jotka täällä kirjoittaa ja tukee toisia näinkin kiusallisessa asiassa. Itselläni tilanne on seuraava: valtaosa vanhemmista miespuolisista sukulaisista ovat kaljuuntuneet. Itellä on vielä valtaosa hiuksista päässä, mutta ohenemaan päin aikanakin omasta mielestä. En sitten tiedä onko vika vain omassa päässä(henkinen puoli) vai onko huoleen oikeasti aihetta. hiustyylit ovat vaihtuneet viimevuosina paljon ja en oikein löydä hyvää vertailukohtaa vanhoista valokuvista.

Koska en löytänyt oikeaa keskustelua tuhansien joukosta, päätin tehdä oman. Kysymykseni kuuluu siis, mistä tai keneltä ja mihin hintaan olette käyneet hakemassa reseptin tai ylipäänsä varmistuksen siitä että hiukset lähtee. Kunnallinen puoli ei minua tukenut. Puhuin ensin ihotautiklinikan ajanvarauksessa, josta sanottiin että lähetteellä pääsee jos tilanteelle voi tehdä jotai. Sitten minut palloiltiin terveysaseman ajanvaraukseen jossa sanottiin vain että lähetettä ei tehdä koska kyse on enemmänkin esteettisestä viasta.

Haluan aloittaa taistelun hyvissä ajoin ja toivoisin vastausta, koska vaikka kuinka netissä pyörin niin tuntuu että jää vain luu käteen.

5

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nostan Tämän takaisin kärkeen. Rohkeasti vain vastaamaan:)

    • Yksityispuolelta

      Oikea osoite asian selvittelyn aloittamiseen on yksityispuolen ihotautilääkäri. Aina parempi jos lääkäri on perehtynyt hiustenlähtöön. En osaa suositella ketään, koska ainoa tuntemani lääkäri on siirtynyt eläkkeelle aikoja sitten. Mikäli lääkäri katsoo tarpeelliseksi että asiaa tutkitaan polikliinisesti (ei siis osaa hoitaa itse), hän kirjoittaa lähetteen poliklinikalle.

      • Selvä kiitos vastauksesta!


      • yksityiseltävaan
        Orasteleva kirjoitti:

        Selvä kiitos vastauksesta!

        Yksityiseltä puolelta ja hiustensiirtoon perehtyneiltä lääkäreiltä saa parhaiten reseptin ja apua vaivaan. Varaa vaikka aika suoraan hiustensiirron konsultaatiokäynnille niin saatat saada reseptin jo heti konsltaatiokäynnillä, vaikka et lopullista aikaa varaisikaan hiustensiirtoon.


    • Kaljudoctor

      Miestyyppiseen hiustenlähtöön ei tarvita mitään tutkimuksia eikä niitä yleensä tehdä ellei haluta tarkistaa terveydentilaa muuten. Miestyyppinen hiustenlähtö on ihan selvä juttu: hiukset ohenevat hitaasti pitkällä aikavälillä tietyn kaavan mukaan: päälaki sekä ohimon kohdat alkavat kaljuuntua ensin. Jos olet muuten terve nuorimies ja hiukset ohenevat tuolla tavalla, mitään suuria tutkimuksia ei tarvita. 22-vuotiaalla on luonnostaan testosteronia runsaasti ja sitä kautta myös hiusten ohenemista aiheuttavaa DHT:a, ei sitä tarvitse välttämättä alkaa mittailemaan. Yleistarkastus voidaan tehdä, yleisen terveydentilan tarkistuksesta ei ole haittaa.

      Yksityinen lääkäri yleensä kirjoittaa finasteridia tai avodartia. Lääkkeissä voi olla sivuoireita ja niitä pitää syödä jatkuvasti lopun elämän ajan jos haluat hiukset säilyttää. Se on niiden huono puoli. Finasteridia pitää syödä vähintään pari kolme vuotta jotta näkee kunnolla hiusrajan muuttumisen ja tilanteen muuttumisen. Toki hiustenlähtö voi loppua jo muutaman viikon jälkeen. Jos lääkkeen lopettaa niin paluu entiseen alkaa 2-3 kk kuluessa. Juttele lääkärin kanssa ja tutki myös luontaisia aineita, ainakin hyvää lisäapua voi saada luontaisistakin tuotteista jotka estävät dht: vaikutuksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6668
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2672
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2253
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      75
      1904
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1467
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe