Lotto uudistuu...

Jatkossa arvotaan numerot väliltä 1-40 (nyt 1-39), vain yksi varanumero, 3 1 -voittoluokka tulee mukaan, päävoiton todennäköisyys jatkossa n. 1 vs. reilut 18 miljoonaa. Ei mitään mainintaa, että päävoiton osuutta potista muutettaisiin.

Minusta typerää lisätää tuota alapään voittoluokkaa, ei kai kukaan pikkuvoittojen takia pelaa? Isoa kalaa siellä pyydetään. Päävoiton osuutta potista olisi pitänyt nostaa.

Toisaalta täysosuman todennäköisyyden pieneminen kyllä vaikuttaa samaan suuntaan, koska osumat harvenevat eli potit pääsevät aiempaa useammin kasvamaan.

24

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pohdintojanyt

      Eli ei mitään uutta pelaajan kannalta. Sama rahamäärä edelleen jaossa, entistä huonommilla todennäköisyyksillä. Voihan potit vähän nousta, mutta
      siihen se sitten jääkin. Ei noi kiinteät voittoluokat ole yhtään mitään.

      Kaikki voittoluokat tulee mennä pelin myynnin/vaihdon mukaan. Lotto laskussa, ja noilla "uudistuksilla" yritetään paikata laskua.

    • EnSuosiEnääSuomalaista

      Houkutteleeko tämä jotenkin pelaamaan lisää? Lopun alkua Lotolle ja taitaa kohta olla koko Veikkaukselle. Samaa k***ta kuin yleensäkin "asiakkaiden toiveiden toteuttaminen".

      Lotossa on jatkossa 39 numeron sijaan 40 numeroa.
      Lotossa arvotaan seitsemän varsinaista numeroa ja yksi lisänumero. Toinen lisänumero siis poistuu.
      Päävoiton todennäköisyys on jatkossa 1:18,6 miljoonaan. Ennen uudistusta se oli 1:15,4 miljoonaan.
      Lottoon tulee uusi voittoluokka 3 ja lisänumero oikein. Tuloksella voittaa 2 euroa.
      Loton Tuplausta pelaavilla on jatkossa tuplausnumeron osuessa riviin 3 oikein -voittoluokka, jonka voitto on 2 euroa.
      Lottorivin hinta pysyy yhdessä eurossa. Tuplauksen hinta nousee 25 sentistä 30 senttiin.

      • Minä en näkisi tällä olevan mitään muuta vaikutusta kuin sen, että jättipotteja tulee enemmän ja isompia, koska todennäköisyys täysosumattomiin kierroksiin kasvaa.

        Tulin tässä miettineeksi yhtä paradoksia:
        -on oikeastaan tyhmää pelata enemmän kuin yksi rivi, koska voittotodennäköisyyden "rajahyöty" romahtaa sen ensimmäisen rivin jälkeen
        -mutta jos kaikki olisivat yhtä fiksuja kuin minä eli pelaisivat vain yhden rivin per viikko, ei pottiin kertyisi tarpeeksi rahaa lähellekään nykyisiä päävoittoja varten (täysi-ikäisiä suomalaisian on nelisen miljoonaa ja vain osa heistä pelaa ylipäätään, joten kierrosmyynti tipahtaisi jonnekin 2-3 miljoonan seutuville tai jopa alemmas ja päävoittoluokan peruspotti romahtaisi alle puolen miljoonan).

        Minun kannattaa siis toivoa, että mahdollisimman moni olisi mahdollisimman tyhmä :)


      • Todennäköisyys

        En ole koskan pelannut lottoa enempää kuin tuon yhden rivin kerralla, silloin kun olen pelannut. Ei ole mitään järkeä pelata vaikka kympillä joka viikko. Yhtä todenmäköistä se on päävoitto tulla yhdellä rivillä kuin kymmenellä.


      • 10-14
        Todennäköisyys kirjoitti:

        En ole koskan pelannut lottoa enempää kuin tuon yhden rivin kerralla, silloin kun olen pelannut. Ei ole mitään järkeä pelata vaikka kympillä joka viikko. Yhtä todenmäköistä se on päävoitto tulla yhdellä rivillä kuin kymmenellä.

        Niinpä. Toisaalta lottopelien menestys perustuu osittain samaan tekijään kuin tämän palstan väitteet "huijauksesta": ihmisten pohjattomaan tyhmyyteen. Eli kun ei ymmärretä mitään todennäköisyyksistä, niin ensin pelataan se täysi kuponki ja sitten ollaan varmoja siitä, että Veikkauksen täytyy huijata, kun ei tullutkaan voittoa.

        Lottoa pelataan viikossa keskimäärin n. 7 miljoonaa riviä, joten valtaenemmistön lottoajista täytyy pelata useita rivejä. Olen nähnyt sellaisen lukeman, että normiviikolla pelaajia olisi n. 1,4 miljoonaa, joten keskimäärin rivejä pelattaisiin n. viisi. Ja kun sinun ja minun kaltaisia laskutaitoisia on kuitenkin jonkun verran, niin todennäköisesti 10 riviä on yleisin peli.

        Täytyypä muuten tarkentaa laskujani: jos kaikki pelaisivat fiksusti eli vain sen yhden rivin ja päävoittoluokkaan menee muistaakseni n. 18% viikkomyynnistä, niin normiviikon päävoitto yhdellä täysosumalla olisi vain 0,18*1 400 000 = n. 250 000. Ja siinäkin riski, että menee jakoon. Minä ainakaan en viitsisi lotota ollenkaan sellaisilla lukemilla.


    • lottoman

      Näin ollen on tullut aika valita tie, joka on ainakin osittain erilainen kuin aikaisemmin valitut tiet.

    • Iloa_omistajien_elämään

      Vieläkö joku uskoo Feikkauksen arvontojen rehellisyyteen, kun "23 24 30 34 35 36 37" -rivejä pulpahtelee harva se viikko?

      • Ja milloinkas viimeksi ennen tätä?

        Minä uskon arvontojen rehellisyyteen, koska
        a) mikään ei viittaa päinvastaiseen (tämä on totuus, jota te numerotajuttomat foliopäät ette vain ymmärrä)
        ja
        b) Veikkauksen ei tarvitse huijata, koska pelisäännöt on tehty niin, että se voittaa aina.


    • tuuri123

      Kyllä tuuri

    • Pohdintojanyt

      Sitä todellista syytä muutokselle ei kerrota avoimesti, vaikka muussa ollaan tarkkoja ja vaatimassa kaikki tieto. "Uudistus on toteutettu asiakkaiden toiveiden pohjalta." lause epämääräinen, miten tuo toive on tutkittu ja keneltä kysytty? Millaisen loton haluatte? Ei ainakaan minulta ole koskaan mitään kysytty, onko sinulta sitten? Kerro jos on?

      • Höh, mitä epäselvää tuossa nyt on: uudistuksella halutaan lisätä pelaamista. Mikä todennäköisesti myös onnistuu, koska jättipotteja tulee jatkossa useammin suorana seurauksena siitä, että täysosuman todennäköisyys vaikeutuu eli päävoitottomia viikkoja tulee enemmän.

        Ja mitä niihin asiakkaiden toiveisiin tulee, niin ainakin minun toiveitani tuo vastaa täydelleen. Se muhkea päävoitto on ainoa syy pelata lottoa.


    • 12plus3

      Mielenkiintoista tämäkin, rahapeli uudistukset osuvat hetkeen jolloin valtion hartioille kolahtaa 800 miljoonan pakolaiskustannukset.

      • Veikkauksella vain ei ole yhtään mitään tekemistä valtion budjetin kanssa. Jostain syystä tätäkään perusjuttua eivät nämä palstan foliopäät näköjään ymmärrä.


      • hupshupshups
        10-14 kirjoitti:

        Veikkauksella vain ei ole yhtään mitään tekemistä valtion budjetin kanssa. Jostain syystä tätäkään perusjuttua eivät nämä palstan foliopäät näköjään ymmärrä.

        HOH, HOH HOIJAA, eihän valtio saa rahaa Veikkaauksesta ei vai? Vaikka ei suoranaisesti liity budjettiin!!! Ookko nää ..........? jos et ymmärrä!!!!!!!


      • hupshupshups kirjoitti:

        HOH, HOH HOIJAA, eihän valtio saa rahaa Veikkaauksesta ei vai? Vaikka ei suoranaisesti liity budjettiin!!! Ookko nää ..........? jos et ymmärrä!!!!!!!

        No ei saa. Veikkaus ei tilitä valtiolle yhtä ainutta euroa, lukuunottamatta tietysti arpajaisveron ja työntekijöidensä ennakonpidätykset, jotka ihan samalla tavalla maksaa jokainen yksityinen yritys. Mutta Veikkauksen varsinaisista liiketoiminnan voitoista verojen jälkeen ei mene valtiolle euroakaan.


      • jahöpönhöpön
        10-14 kirjoitti:

        No ei saa. Veikkaus ei tilitä valtiolle yhtä ainutta euroa, lukuunottamatta tietysti arpajaisveron ja työntekijöidensä ennakonpidätykset, jotka ihan samalla tavalla maksaa jokainen yksityinen yritys. Mutta Veikkauksen varsinaisista liiketoiminnan voitoista verojen jälkeen ei mene valtiolle euroakaan.

        Jos et tiedä niin valtio omistaa Veikkauksen. Eikö muka omistaja hyödy mitenkään omistamansa yhtiön tuotoista, häh????? Kuka tai mikä instanssi päättää voittovarojen jaosta????


      • jahöpönhöpön kirjoitti:

        Jos et tiedä niin valtio omistaa Veikkauksen. Eikö muka omistaja hyödy mitenkään omistamansa yhtiön tuotoista, häh????? Kuka tai mikä instanssi päättää voittovarojen jaosta????

        No ei hyödy. Veikkaus Oy:n tuottojen käytöstä on säädetty erikseen lailla, yhtiö ei siis esimerkiksi tilitä osinkoa valtiolle. Opetusministeriö tosin hoitaa niiden jakamisen, mutta mainitun lain mukaisesti eli siellä on määritelty, mitkä ovat avustuskelpoisia kohteita.

        Esimerkiksi tuo ylempänä ollut viittaus pakolaisiin oli siis täysin todellisuudesta irti.

        Ottaisit selvää asioista ennen kuin tulet tänne valehtelemaan.


      • MarsilaisetJoSuomessa

        No, siinäpä posalustaa oikea folioiden kaalinpää. Valtiontalouden tarkastusviraston raportin (2012) mukaan Veikkauksen rahanjaossa tapahtuu usein väärinkäytöksiä ja rahojen käyttöä valvotaan heikosti. Rahat myöntävä ope­tus- ja kult­tuu­ri­mi­nis­te­riö ei tarkkaan tiedä, mihin rahat päätyvät.

        Mistä näitä vi*un pelle kirjoittelijoita tulee ? Sama on kasinopelit keskusteluissa, voittoputkea tulee katkeamattomaan putkeen, kaikki hyvin, kaikki maksetaan ajallaan.


    • AsiakkaanToive

      Ei ole kysytty tätä. Pelirajoituksista on kysytty ja muutkin kuin minä ovat toivoneet, että voisi eri peliryhmiin laittaa rajoitukset kuten sulkea kaikki nettiarvat, poreet, nettibingot pois mutta sitä taas Veikkaus ei halua vastoin asiakkaiden toivetta tehdä, kun menettäisi liikaa tuloja.

    • feikkivoittaa

      kirjottelen tämän tähän. arvoista. huomannut että kun pelaa arpaa, jossa on ilmoitus, että UUTUUS, niin heti tai pari kierrosta, niin muka läsähtää joku 20 e. sitten saakin raaputella ei voittoa tai voitit euron onneksi olkoon. voi vittu tätä kusen hajua! minä olen jo monta vuotta raaputellut ja tykkään availla niitä muistipelin kuvia, niin EIIKINÄ mitään isompaa. seki ärsyttää kun ei voita mitään, niin on tonnin ja satasien mukavoittosummia. tietää jo etukäteen, että kun kaikki parit aukeaa, niinkun jää sitten, että ihaaaan itte avaat voittosumman, ..... niiiiin se on yksi euro onneksi olkoon. voi vittu, kuinka vitun kauan ne luulee,että tämä kusetus menee läpi. minä lopetin ja siirryin ulkomaisille saiteille. sieltä sentään joskus tulee satasiakin.

      • OmaanAivot

        Kaikki menee todennäköisyyksien mukaan. Arvoista voittaa juuri niin usein kuin ohjeissa lukee. Mutta se, että X-arvasta voittaa keskimäärin 1:5, ei tarkoita, että juuri joka viides arpa voittaa. Saatta hyvinkin olla niinkin, että jossain kioskissa ei ole yhtään voittoarpaa, mutta se(kin) on vain ja ainoastaan sattumaa.


    • Lottologi

      Juu, tuossa nyt tulee kympit saman arvoiseksi muihin numerosarjoihin nähden, itse olenkin pelannut kymppejä suhteellisesti vähemmän kuin muita numerosarjoja, koska 10-sarjaa ollut yksi vähemmän kuin muita esim. viime kierroksella arvottiin numerot 9,29,39.

    • Fkdkf

      Huomasin kanssa et usein kaks paria; 12 22/ 33 43 /jne lottoarvonnoiss eri kymmenluvuilta hmm

    • HävetkääVeikkausOy

      Siinä menee viimeisetkin mahkut voittaa lotossa!!! Ahne mikä ahne ko pulju!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1575
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1292
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      282
      1226
    4. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      110
      1040
    5. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      867
    6. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      218
      797
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      4
      785
    8. Mikä kaivatullasi on WA tai Insta profiilikuva?

      Millainen ?!? asiallisesti häh ?!?
      Ikävä
      24
      719
    9. Mies, kysyisin vaan

      Että aiotko koskaan ottaa minuun yhteyttä? 🥺 Kerro suoraan sekin, jos et.
      Ikävä
      42
      685
    10. Kristitty kuvittelee olevansa Jumalan yläpuolella

      Kristinusko eroaa muista väkivaltaisuuden osalta, henkisen väkivallan, pakottamaisen osalta. Psyykkinen väkivalta on jop
      Hindulaisuus
      373
      658
    Aihe