Ihme mies Kymmenen Uutisissa

Siilienhoitaja

Tämä kommentti on sikäli väärässä paikassa että se koskee luonnonvaraista siiliä eikä lemmikkisiiliä. Mutta kuunnelkaa tarkasti Kymmenen Uutisissa 20.9.2016 ollut loppukevennys.

Siinä mies kertoo löytäneensä pihalta puutarhakalusteiden vierestä siilinpesän. Siili on saanut nimen Sauli. Tämä mantelisilmäinen mies pitelee siiliä käsissään ja sanoo että "Joo, Sauli on virkeä kiss... virkeä siili". Eli sanoo siiliä ensin kissaksi. Mies viitannee presidentti Sauli Niinistöön koska presidentin lipussa on Suomen leijona.

Luonnonvaraisen siilin pesän löytäminen on melkoisen harvinaista ja tämän pesän kerrotaan löytyneen pihalta tukevien puutarhakalusteiden vierestä. En usko väitettä alkuunkaan. Lisäksi ympäristö näyttää olevan sellainen että se tarjoaisi parempia pesäpaikkoja. Miehen esitetään myös olevan Tuusulasta mutta todellisuudessa hän on Oulusta.

Mies myös jakelee luonnonvaraisten siilien lääkitsemiseen lääkettä ruiskuissa. Itse en luottaisi tähän vaan hankkisin lääkkeen eläinlääkäriltä koska eläinlääkäri vastaa siitä että lääke on todella sitä mitä sen pitää olla. Toiminta on ollut melko massamittaista ja jos lääke ei ole sopivaa siileille niin siitä voi aiheutua vahinkoa populaatiolle.

Siilien suojeleminen on tärkeää koska se on uhanalainen ja kanta on pienentynyt rajusti viime talven johdosta. Lumi toimii pesien eristeenä ja viime talvi oli pitkään lumeton. Siili on paitsi rauhoitettu myös uskonnollinen eläin ja löytyy esimerkiksi Raamatusta.

2

438

  Vastaukset

  • Kyseinen mies on yhteistyössä tämän toimijan kanssa: https://hedgehogpower.wordpress.com/hoitola/

   Sivuilla mainostetaan paikan olevan hoitola. Hoitolaa koskenee oma lainsäädäntö.

   Yhdessä kuvassa luonnonvarainen siili on kuvattu pehmolelun kanssa. Toisessa kuvassa luonnonvaraisen siilin ympärille on rakennettu mikromaailma. Hoitolalla on varmaan antaa näihin perusteltu vastaus.

   Mikromaailmaa jossa siili on kuvattu hallitsevat erikoinen keltainen kuppi ja sininen ikään kuin katos. Kupin keltainen väri ja katoksen sininen väri vastaavat EU-lipun standardoituja värejä.

   Tuollaista kuppia ei voi käyttää luonnonvaraisten siilien hoidossa. Se olisi liian iso, korkeareunainen, pohjapinta-alaltaan pienempi kuin ylhäältä eli kiikkerä sekä liian kevyt. Siili kaataisi sen heti. Tuollaisessa katoksessa ei siinäkään olisi mitään järkeä. Myös kupin ja katoksen välissä näkyy kirjaimia.

   Hoitolan kerrotaan olevan maa- ja metsätaloustieteiden maisterin pitämä. LinkedIn-sivustolta käy ilmi että henkilö on kuitenkin profiloinut itsensä ennen kaikkea "E-learning Professional" eli elektronisen oppimisen ammattilaiseksi. Tämän linkin takaa löytyy selitys miksi siili on sijoitettu mikromaailmaan:

   http://www.helinurmi.fi/2011/05/01/vaitoskirja-videona-surfata-vai-syventya/

   Katkelma videon kertomuksesta:

   "Verkkoon voidaan rakentaa teknologiaan perustuva pedagoginen pienoismaailman kokonaisuus, joka sisältää fyysisen, sosiaalisen ja kulttuurisen ympäristön elementtejä. Fyysisen ympäristön tuntuman ilmentämiseksi verkkoon pyritään rakentamaan todellisesta elämästä tuttuja rakenteita, ja toimintojen konkreettisia vastineita."

   Videon teksti sisältää myös "Artefakti = käsitteellinen luomus" ja "Metafora = merkityssiirtymää hyödyntävä kielikuva". Eli tuo mikromaailma on tämän mukaan artefakti eli "käsitteellinen luomus" ja metaforana joka on "merkityssiirtymää hyödyntävä kielikuva" toimivat mm. keltainen kuppi ja sininen katos.

   Tämä tukee sitä että myöskään Kymmenen Uutisten loppukevennyksen miehen viittaus kissaan Sauli-siilin yhteydessä ei ollut sattuma. Sama mies esiintyi myös 11.9.2016 uutisissa Ylen puolella. Mies on ollut samassa työpaikassa kuin tässä viestissä kyseessä oleva toinen henkilö on.

   Kuvan siili sinisen katoksen takana on tuttu. Kyseinen uutisten mies soitti orvoksi jääneestä neljän poikasen pentueesta. Siilit noudettiin Keminmaasta Ruottala-nimisen kylän tienoilta ja toimitettiin tässä kyseessä olevaan paikkaan. Kuvan sinisellä täplällä merkitty siili sai nimen Sepi, muut saivat nimet Henna, Katja ja Ville. Sepi-siili saavutti horrostamispainon mutta kuoli ennen horrostamista. Pentueen kolme muuta selvisivät. Evira Oulussa suoritti tutkimuksen jossa Sepiltä löydettiin todella monta sairautta. Mieleen tulee sanonta "nomen est omen".

   Tähän liittyy myös mm. luonnonvaraisten siilien hoitoa koskevalla sivustolla olevat kuvat ja kertomukset kumirenkaista siilinpoikasen kaulassa. Mies on sivustolla ylläpitäjänä. Tässä kyseessä oleva taholla on puolestaan ollut verkkosivustollaan kuva mm. siilistä pää tyhjässä vesilasissa.

  • Tuula Nyström on lupaillut kahta uutta siilikirjaa jo pitkän aikaa. Missä ne viipyvät?

  SEISKA.FI

  • Tähän on harvalla eläkeläisellä varaa! Suunnittelijalegenda Ristomatti Ratia asuu todellisessa ökypalvelutalossa – kuva!
  • Kuva! Prinsessa Victoria innostui savenvalannasta!
  • Näyttelijäkaunotar Kreeta Salminen paljastaa: Nuorensin itseäni happohoidoilla!

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Omakotiasujien ahdinko syvenee.

   190.000 kotia lämmittää vielä talonsa öljyllä mutta hallitus kaavailee korottavnsa lämmitysöljyn hintaa veroilla. Kokonaispäästöistä vain 2 % tulee ko
   Maailman menoa
   297
   9355
  2. Ministeri Ohisalo haihattelee kreikka pakolaisilla, kun Suomessa...

   ..on ihmisilllä hätä. Kun illalla menee ns. "piritorille" Helsingin sörnäisissä ,oli siellä pultsaria ja narkomaania, nuorta juoppoa jne. samassa on m
   Maailman menoa
   292
   8548
  3. Kauanko Maisan avioliitto kestää?

   Vuosi vaiko kaksi, mitä veikkaat? Ensi vuonna ero, tämä on veikkaukseni.
   266
   5091
  4. Tappo porissa

   Torstaina siis tapettu kohukaunotar
   Pori
   46
   1677
  5. Kuvaile kaipaamasi

   henkilön seksuaalista energiaa:
   Ikävä
   75
   489