Lastensuojeluyksikkö Toivonkartano

Nuorenvanhempi

Onko kukaan teistä tietoinen Ylikiimingissä sijaitsevasta perhekodista nimeltään Toivon Kartano? Kokemuksia? Aivan järkyttävä paikka. Toivon Kartanon kotisivut on aivan muuta,kuin mitä todellisuus talon sisällä. Uskomatonta nuorten ja lasten nöyryytystä ja elämän "hankaloittamista" entisestään. Lastensuojeluyksikön pitäisi täyttää seuraavat kriteerit:
- olla lapselle turvallinen paikka
- antaa lapsen/nuoren kehittyä ja kasvaa oman ikäiseen rooliin.
- antaa hyvä mahdollisuus menestyä kaikin tavoin tulevaisuudessa.
Toivon kartanossa näistä mikään ei toteudu, ei yksikään kohta. Järjetöntä että nuin "suuri yritys" ei ole jo kaatunut, mutta tuntuu ettei kukaan tahdo ottaa edes kantaa asiaan. Ohjaajat talossa nettisivujen mukaan tulisi olla oikein päteviä ja ammattitaitoisia, mutta todellisuudessa vain pari heistä on tällaisia ja loput kokkeja,sähköasentajia,fysioterapeutteja jne. Olen sanaton.

22

5486

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sellastatouhua

      Samoja kokemuksia täälläkin! Hyvän ystävän lapsi koulusyistä siirretty hetkellisesti Toivonkartanoon. Kuulema asiat siellä on aivan toisin kun mitä nämä "ammattitaitoiset" ohjaajat lapsen vanhemmille inffoavat.

    • sosionomiolen

      Olen kuullut tuosta laitoksesta vain paskaa. Ajavat nuoret ahtaalle.

    • huhhuijjakkkaaa

      täällä ei ole minkäänlaista kokemusta,mutta kuulostaa todella väärältä!

      • samaamieltätäälläkin

        Sama..


    • Ahtaat_rajatko

      Jos olet sanaton, niin lakkaa aukomasta sitä suutasi. Tuo hoitokoti yksikkö on nuita "viittä vaille vankila" sakkia varten. Eivät ole helppoja kasvatettavia ja omin päin nämä eivät osaa tunnistaa rajoja. Tarvitaan tiukempaa kaitsemista.

      Sen takia ne tuolla ovat, kun kotona ei ole mitään rajoja, eivätkä siksi sopeudu "vapaaseen" elämään. Ympäristö kärsii ympäristösaasteista.

      • mitäheleä

        huoh taas 😂 et taida tietää perhekodin ja osaston eroa ? olet ääliö.


      • kukkkaa

        Viittä vaille vankila, no huhhuh. Perhekodit eivät pitäisi olla lähelläkään vankiloita. Joku järenjättiläinen siellä taas huutelee kun mistään mitään tiedä.


      • vaisniinn

        "eivät ole helppoja kasvatettavia" kuules, voit joutua perhekotiin vaikka jos et käy päivään koulussa. niin pienestä se on kiinni. onhan tietenkin niitä rankempia laitoksia jossa todella on näitä viittä vaille vankila ihmisiä.


    • paskalaitos

      Meijän poikaa pidettiin siellä 3vuotta. 3 VUOTTA. vaikka puhe oli muutaman kuukauden sijoitusajasta,jotta saatais poika taas kiinnostumaan koulusta. Siellä ne puuttuivat sitten muuhunkin kun koulunkäyntiin. Mm. kaverisuhteita sabotoitiin, ei päästetty kotiin viikonloppuisin,jos seuraavalla viikolla olisi koe. onneksi pääsi sentään kolmen vuoden päästä pois,etteivät täyikäisyyteen asti pitäneet.

      • w.u.t

        Oletko miettinyt ettei noihin toimintatapoihin ole ollut oikeasti tarvetta ja syytä? Mm. minkälaisessa kaveripiiriissä liikkuu, onko järkevämpi keskittyä tulevaan kokeeseen jos koulu muutenkaan ei kiinnosta? Paha sanoa oikein mitään kun ei tiedä minkälainen nuori kyseessä. Yleensä vaan kannattaa miettiä onko päätöksissä oikeasti järkeä ja jos niitä on tehty miten sattuun ja totaalisen epäreilusti sitten o kyllä oikeus asiaan puuttua.


    • suuttunut

      Nimenomaan, toivonkartano toimii nimellä perhekoti, mutta en kyllä itse tuota termiä kyseisestä talosta käyttäisi. Laitos se on, mukamas "kodinomainen". Kohdellaan lapsia ja nuoria kuin paskaa, aivankuin heillä ei muuten olisi vaikeaa!!!!

    • Entinen.pk-nuori

      Perhekotiin voi päätyä monestakin syystä. Minusta jokaisessa perhekodissa pitäisi toimia nuorta kohtaan nuoren tilanteesta riippuen. Paljon pystyy omalla käyttäytymisellä vaikuttamaan asioihin. Jos kyseessä on ns. elämämkoululainen, rikkoo sääntöjä niin kotona kun muuallakin, käyttäytyy idioottimaisesti aiheuttaen suurta harmia itselleen ja lähipiirilleen, päihteiden käyttö, agressiivisuus, epäluotettavuus, itsekkyys jne. on minusta ihan oikein että nuori laitetaan tiukkaankin paikkaan jossa näytetään ettei koko maailma pyöri yhden ihmisen ympärillä eikä typerällä ja itsestä riippuvalla käyttäytymisellä saavuta yhtään mitään. Eriasia sitten jos esim. koulussa käynti johtuu vaikkapa masennuksesta tai muusta asiast joka ei ole nuoren vallassa. Siitä ei pitäisi rangaista vaan paremminkin tukea kohti parempaa huomista. Jokainen tekee typeriä valintoja elämässä, mutta jos teet typerän valinnan kannat myös itse seuraukset.
      Mutta palatakseni pk asiaan minusta kannattaisi miettiä tarkkaan joutuuko nuori perhekodille vai laitokseen. Ne oikeasti ongelma tapaukset voisi sijoittaa kaikki laitokseen ja nämä joilla esim. masennuksen takia koulunkäynti&normiarjen sujumattomuus johtuu menisivät sitten perhekodille. Näin vältyttäisiin myös siltä ilmapiiriltä mille ko. nuori joutuu jos ympärillä pyörii elämämkoululaisia ja pahimmassa tapauksessa vielä nuori joka ei rangaistusta ansaitsisi, sitä joutuu kestämään. Minusta jokaiselle nuorelle pitäisi kehitellä ns. omat säännöt ja tavoitteet perhekodilla. Se helpottaa jo itsessään nuoren oloa ja jos itse mokaat niin kärsit. Kukaan ei kärsi sinun takia etkä sinä muiden.

    • kärsinyt

      Paska paikka.

    • Äitiys

      Hyvä paikka! Kiitos lapsemme elämän kääntämisestä uudelle kestävälle pohjalle. Saimme perheenä sitä tukea jota tarvitsimme hyviltä ohjaajilta!!

    • Kolmikymppinenkainuusta

      Reilu 4 vuotta ns. asiakkaana kysyisessä paikassa olleena voin sanoa että muutosta ei tapahdu ilman kunnon kuria. Nykyään taitaa toivon kartano olla niinkun kaikki muutkin paikat liian löysiä verrattuna siihen mitä oli reilu 10 vuotta sitten.

    • Anonyymi

      Asuin toivon kamareilla kiimingissä 2.5v, ja paikka oli parhain missä ikinä oon ollut! Luin näitä kommentteja.. täyttä paskaa! Siellä pidetään nuorista oikeesti huolta! Välitetään, tuetaan, autetaan! Siellä arvostetaan nuoria! Jos harkitaan että lapsi siirrettäisiin kotoa laitokseen, niin nimenomaan tämä on se oikea paikka! Niin mahtavat välit tuli monien kanssa, meille tuli niin tärkeitä toisillemme, että jopa kaks nimeä oon tatuoinu käteen! ❤️ En olis hengissä ilman heitä!!

      • Anonyymi

        Älä jaksa puhua paskaa.


    • Anonyymi

      Ei nyt unohdeta että ongelma on lapsen oma kotiolosuhteet ja me vanhemmat jotka ovat oman elämänsä ja lapsensa pilanneet siihen pistrrseen ertä päätyivät laitoksiin ja lastenhuoltoon.

    • Anonyymi

      Olen ollut kyseisessä paikassa, nuori tosiaan ajetaan ahtaalle ja pintakaikkeamuuta mitä näytetään ulospäin, toiminta ollut aina epä ammattitaitoista ja mielivaltaista ei muutu luonteen pois ajaminen ja laitoistuminen on periaatteena, oma mieli kokonaan pois ja suhteet läheisiin ovat asia millä kiristetään ja jos puhutaan että 3kk avosijoitus niin kohta on jo huostaan otto!!! Niin monen kohdalla tapahtunut ja muuten en puhuisi mutta useita vuosia kyseisessä paikassa olleena tiedän miten pinnan alla toimitaan, liikaa sanottavaa tässä jotain.

    • Anonyymi

      Todella surullista, ettei kaikilla lapsilla/nuorilla ole yhtäkään aikuista, joka välittäisi ja osaisi ohjata lasta terveeseen suuntaan elämässään. Vielä 17-vuotiaskin tarvitsee edes yhden aikuisen rinnalleen kulkemaan, joka ohjaa nuorta oikeaan suuntaan. Ei ole hyväksi nuorelle joutua vastuuseen itsestään liian aikaisin. Aikuisen tulisi olla taustalla antamassa nuorelle realistista palautetta nuoren tekemistä valinnoista. Tämä tarkoittaa niin positiivista kuin negatiivista palautetta. Liian moni nuori jätetään tuossa iässä jo täysin ilman palautetta ja luullaan lapsen olevan jo aikuinen. Nuori syyllistetään kantamaan vastuu itsestään liian aikaisin ja osa tuollaisista nuorista ei ole saanut sitä ohjausta, turvaa ja kasvatusta lapsenakaan. Sellaiset ovat kasvaneet laiskojen ja osaamattomien vanhempien/aikuisten keskellä kuin pellossa. Joillain ihmisillä se elämänpolku on vaan vaikeampi ja kivisempi, kun ei ole ollut ketään ohjaamassa oikealle polulle vaan saa niihin tosiseikkoihin havahtua vasta aikuisena. Monet vasta yli kolmekymppisenä näkevät lapsuutensa ja siihen kuuluvat ihmiset ja tapahtumat puolueettomassa valossa ja realistisesti.

    • Anonyymi

      joo siis aivan hirveetä koko ajan kytätään mitä teet ja ei saa mennä uloskaan ilman lupaa🙄
      Ei saa hetken rauhaa omassa huoneessa ja koko ajan vaan häiriköidään

    • Anonyymi

      En asu siellä mutta asun toivon kamareilla kiimingissä ja täällö kaikki kriteerit ovat täyttyneet mitä ollaan luvattu.

      Tämä on tosi huikea paikka asua ja täällä on mahtavat työn tekijät. Kiitos heille minun elämä on kääntynyt parempaan suuntaan.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe