Viikkobujetti

Jupukka

Innostuin tekeen viikkobudjettia niin kysyisin neuvoa/vinkkejä mikähän olisi esim.normi määrä paljonko menee ruokaa nelihenkisessä perheessä päivässä/viikossa?

13

90

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jupukka

      Oho siis korjaan ei sentään bujetti vaan budjetti:)

    • budjetointia

      jos varaa semmoiset 7 tonnia (7 tuhatta kg) niin ei luulisi ainakaan ruoan loppuvan kesken. Säätää sitten kokemuksen perusteella arvoja tarvittavaan suuntaan...

      • Jupukka

        No niin olipa taas niin fiksu neuvo että.... nyt tajusin miks ei kannata kysellä suomi24 palstoilta....eiköhän nyt ton tajunnu jopa se penaalin tylsinkin kynä mitä tolla tarkotin....voi liiba laaba sentään miten fiksuja ihmisiä tällekkin planeetalle mahtuu!!!!


    • cfhvhfvhv

      Kuluttajatutkimuskeskus on julkaissut v. 2013 kohtuullisen elämän viitebudjetit erityyppislle kotitalouksille. Koska inflaatio on Suomessa lähellä nollaa, julkaisua voi käyttää vielä nytkin oman budjettinsa tekemisessä. Julkaisun taulukosta näkee esim., että nelihenkisen perheen, jossa teinejä, kohtuulliset ruokamenot olisivat 1050 €/kk ( 242 € viikossa)

      https://www.planago.com/wp-content/uploads/2015/02/Suomalaisten-Viitebudjetit-2014.pdf

    • Tuohon summaan oli laskettu, työpaikkalounaat ja ulkonasyöminen. Siinä oli kotona syöminen , 777€ / kk. 4 hlö/ perhe (teini ikäisiä). Totuushan on jos esim. Yksinhuoltaja, pienpalkkainen jolle tuon mukaan oli laskettu 500€ / kk, niin ei onnistu. Jos palkka on pieni ja siitä vuokra, sähkö , matkat ym. Perusmenot niin ruokaan ei jää 500€/ kk. Ei ainakaan tässä perheessä ja kaikki ylimääräinen karsittu. Sitten kun vielä tippuu sairauspäivärahalle niin ankeeta on. Tällä hetkellä 5€ rahaa, kuun alussa seuraavaksi tulee lisää. 5 pv. Pitäisi ruoat laittaa 5€ :lla. Juhlapäivät. Ja tuskin olen ainoa tässä tilanteessa.

      • rgregregreg

        No, nuo luvut ovat oikeastaan aika ruhtinaallisia, monet perheet pystyvät tulemaan aivan hyvin toimeen pienemmällä. Osalla yksin elävistä ruokabudjetti on jopa alle 100 euroa kuussa ja silläkin pystyy tekemään ihan terveellistä ja ravitsevaa ruokaa. Ei vain pidä ostaa kovin kalliita aineksia (esim. ei kannata ostaa kalliita kotimaisia tomaatteja sesonkiajan ulkopuolella)... Joten nelihenkinen perhekin pystyy taatusti saamaan kaikki ruoat alle 400 eurolla halutessaan.


    • Jupukka

      Ok kiitos paljon vastauksesta vaikuttas järkevältä me kun olemme molemmat mieheni kanssa työkyvyttömyyseläkkeellä elikkä tarkalleen ottaen mieheni saa vakuutusyhtiövarmalta 1300€kk, minä kelalta 560€kk, takuu eläke 160€, lapsilisä 160€ (muistaakseni viime eduskunnan vähennysten mukaan) lapset on koulu ikäsiä ja silti ei mukamas rahat tahdo riittää niin ajattelin että nyt otettava itseä niskasta kiinni ja mietittävä mihin sitä rahaa menee, miten voisin säästää jne....

    • köyhäilyä

      Yhdellä henkilöllä kuluisi korkeintaan 50 e/viikko. Mutta se ei mene näin, kerrotaan lukumäärällä, suhteessa tulee halvemmaksi kun on useita jäseniä taloudessa.
      Elämäntapa, ei niinkään ponnistelua. Suunnittele ruokalista.
      Ottaisin lapset mukaan, he valmistaisivat vuorollaan aterian. Miehen tytär osasi jo 13-vuotiaana ruoanlaiton. Kodinhoidosta tykkäävät selviytyvät paremmin vaikeista elämänvaiheista.

    • kolmenhuollossa

      No niin poikalapset ikäluokassa 14-19 vuotta syövät 3400-3600 kcal/vrk. Eli ruokamenoissa kyllä on huomioitava myös 'lasten' ikä.
      Parhaiten onnistuu kun viikossa on pari oikein tarkan markan ruokapäivää. Muutenkin ihan taloudellisesti mutta tarkkana kilo hinnoissa ja ruokaa ei roskiin.

      Meitä eli yhden palkalla 2 poikaa ja minä.
      Aamiainen oli aina sama kaurapuuro maitoon tai veteen. Keitetty muna leipä ja maitoa.
      Välipaloina oli aina valmiiksi kuorittuja lanttu-, porkkana- tai nauris paloja. Maito ja leipää juustoa tai leikkelettä..
      Keittoja tein 3-5 kertaa viikossa, kala herne nakki makkara jauheliha siskonmakkara juuressose
      yleisemmin tein vain ruokia joita pojat varmasti söivät. Kalapullat uunikala jauhelihamureke uunissa. Makkara meillä meni vain keitossa ...

      Toimeentulotuki?
      Siihen lasketaan ruokarahana ensimmäinen aikuinen 1 ja muut yli 14 v. 0,5, päiväksi ruokaraha on 7,76 € joten jos kaikki yli 14. on ruokaraha 2,5x 7,76 € 19,4 €/vrk. Ja kuukaudeksi 30 vrk 582 €...

    • rimax23

      Itse laadin;
      -päivä budjetin, skippaa vaan pois ostomista, eli kuluttamista. päiväbudjetista tulee
      -viikko budjetti, siitä kuukausi
      -neljännes vuosi budjetti
      -ja sitten vuosi budjetti.

      Eli tulot ja menot eri osastoon.

      Arvio, ennuste toteutunut.

      Kuluja karsii pois siinä se.

    • kallistaon

      Meillä menee noin 600e kk ja on kolme aikuista.Ostan kaikki mahdolliset tarjoukset,ja aletiskin tuotteet.Teen itse ruoat.

    • Pienelläpärjää

      4-henkinen ja pärjätään/menee yleensä edelleen alle 400€/kk ruokamenoissa(tässä ruokamenot ei alkoholi yms), eikä hirveesti säästellä, mutta ei tuhlatakkaan. .. vaikka lapset ovat jo murrosiässä .. eikä meillä ole nyt tiukkaa rahassa on varaa matkustaa ja ostaa mitä halutaan siis pelit ja vehkeet ei mitään huviloita.. Silloin kun avokki oli hoitovapaalla ja itsekkin suht. pienellä palkalla maksoin 1400€/kk lainaa talosta plus kaikki talon kulut ja ylläpito( jo pelkkään remppaan meni n.10000€/vuodessa).. auto ja pienet lapset yms.. omat netto tulot olivat vain luokkaa2000€ netto muijalla 1200€ ja hoitovapaan aikana .. en muista 300€? Eli meillä oli jatkuvasti kuukausia jolloin oli laskut enemmän kuin tulot. . Elikkä elettiin minun vanhoilla säästöillä..Koskaan en ole saannut/hakenut mitään tukia töitä vaan tehnyt reilu 10-v alkaen. Ja säästänyt. Nyt 45 velaton.. sillee helppoa... Mutta työt ei enää kiinnosta yhtään, vaikka palkka on hyvä, ehkä reilut 30-vuotta hullua painamista tuntuu kropassa/mielessä ja tuntuu että riittää..

    • eidwiefiofjoiwjifo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe